TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Zeciuiala Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 10
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Din ce mai dai zeciuiala? Ii evident ca din banii pe care ii ai. Problema se va pune in felul urmator - cui dai zeciuiala? Parca Biblia ne indemna sa aducem zeciuielile si darurile noatsre de bunavoie la Casa Domnului, ca sa fie. Iar acum, este nevoie mai mare de ele ca oricand. Daca credinciosii nu isi intretin biserica, cine sa o faca??? DIn cate stiu eu, Domnul a dat mana din cer pana acum, dar nu si bani. Nu in vremurile noastre....

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

19/05/06 00:14

Site web  
eli4adi
membru

Locatie: oradea
Inregistat: 03/06/06
in V.T. se dadea zeciuala,in N.T.se da 90la suta.Nimic nu ne apartine,totul este alui D-zeu.

10/06/06 21:24

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Ma gandesc de ceva timp la zeciuiala, mai ales de cand am citit undeva ca 10 % este zeciuiala si ca ce trece peste ar fi milostenia. Dar cei 10 % sa fie adusi la biserica / adunare  in intregime? Mi se pare ca miroase a lege...

Intre timp am citit ceva care mi s-a parut interesant. Textul se afla la Deuteronom, in capitolul 14, versetele 22-29. Il redau :

"Să iei zeciuiala din tot ce-ţi va aduce sămînţa, din ce-ţi va aduce ogorul în fiecare an.
Şi să mănînci înaintea Domnului Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege ca să-Şi aşeze Numele acolo, zeciuiala din grîul tău, din mustul tău şi din untdelemnul tău, şi întîii-născuţi din cireada şi turma ta, ca să te înveţi să te temi totdeauna de Domnul, Dumnezeul tău.
Poate cînd te va binecuvînta Domnul, Dumnezeul tău, drumul va fi prea lung ca să-ţi poţi duce zeciuiala acolo, din pricina depărtării tale de locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău, ca să-Şi pună acolo Numele Lui.
Atunci, să-ţi prefaci zeciuala în argint, să strîngi argintul acela în mînă, şi să te duci la locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău.
Acolo, să cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin şi băuturi tari, tot ce-ţi va place, să le mănînci înaintea Domnului, Dumnezeului tău, şi să te bucuri tu şi familia ta.
Să nu părăseşti pe Levitul care va fi în cetăţile tale, căci n-are nici parte de moşie, nici moştenire cu tine.
După trei ani, să scoţi toată zeciuiala din venitul tău din anul al treilea, şi s-o pui în cetăţile tale.
Atunci să vină Levitul, care n-are nici parte, nici moştenire cu tine, străinul, orfanul şi văduva, care vor fi în cetăţile tale, şi să mănînce şi să se sature, pentru că Domnul, Dumnezeul tău, să te binecuvînteze în toate lucrările pe care le vei face cu mîinile tale. "

Voi ce intelegeti din asta?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/08/06 12:15

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Mai adaug şi eu un verset:
Numeri 18:21. "Fiilor lui Levi le dau ca moştenire orice zeciuială în Israel, pentru slujba pe care o fac ei, pentru slujba cortului întâlnirii."

Parcă s-ar bate cap în cap poruncile de mai sus în care israeliţii aveau voie să se înfrupte dintr-o parte din zeciuiala lor, cu acest verset care spune că orice zeciuială trebuie să fie a leviţilor.

Problema noastră a oamenilor este că luăm legea ad-litteram, fără să înţelegem că trebuie să aplicăm principiul care stă la baza ei.
Unul dintre motivele pentru care a venit Isus în lume, a fost ca să ne deschidă ochii asupra acestui lucru. Este practic imposibil să cuprinzi într-un paragraf de lege sau într-o sută de mii de cărţi toate aspectele care ar trebui reglementate cu privire la o anumită nevoie care cere o reglementare. Pentru că Dumnezeu este infinit în complexitatea Lui, nici noi nu suntem roboţi la care să ni se poată aplica un şablon şi să ne facem toţi la fel. Fiecare fiinţă umană cuprinde aspecte infinit de complexe. De fapt orice lucru sau fiinţă din creaţia Lui poate fi considerată infinit în complexitate.

Şi atunci noi am avut pretenţia să aplicăm ceva ce nu putem defini pe deplin.

Dar dacă am înţelege că trebuie să ne adaptăm unui principiu, atunci nu ni se vor părea ciudate cuvintele "dă-i Cezarului ce-i al cezarului", "cine n-are păcat să ridice primul piatra", "dacă te uiţi la o femeie şi o pofteşti ai şi preacurvit cu ea".

Căutând principiul care stă în spatele zeciuielii, vedem un Dumnezeu care doreşte să fim ca El. El ne poartă de grijă în fiecare zi. Trebuie şi noi să ne purtăm de grijă unii altora în fiecare zi. A ales ca experiment leviţii. Ce mod clar de a vedea cât suntem de nepăsători faţă de cei mai neajutoraţi decât noi! Leviţii nu aveau nimic.
Pe de altă parte Dumnezeu doreşte ca să ne bucurăm când ÃŽi facem un cadou, chiar dacă totul este de fapt al lui. Dacă oamenii ar fi mers la acele sărbători şi din cei 10% (pe care unii, hai să recunoaştem, îi strângem destul de greu la câte cheltuieli avem - şi la fel era şi în trecut, puteţi fi siguri) ar fi dat tot la preoţii şi leviţii care erau pe acolo, ăia s-ar fi ghiftuit iar "dăruitorii" ar fi rămas să înghită în sec... ce bucurie ar fi fost acolo? Unde mai pui că s-a ajuns ca cei care "lucrau" la templu să fie aşa cum sunt şi preoţii noştri în ziua de azi. Şi chiar şi foarte mulţi dintre păstorii şi diaconii care-i avem acum în biserică.

Prin urmare Dumnezeu, care cunoaşte totul şi poate prevedea totul, posibil că a lăsat intenţionat lucrurile mai ambiguu atât pentru a ne testa pe noi, dar şi pentru a ne putea ajuta cu circumstanţe atenuante în cazul în care nu ajungem să atingem dimensiunea dragostei Sale dăruitoare.

Şi nu ajungem.

Deci, dacă ai inimă să dai zeciuială, dai. Dacă nu, nu. Dumnezeu nu are o pedeapsă pentru tine care eşti sub har, pentru această omisiune. Dar poţi să fii sigur că nu se uită la tine cu aceiaşi ochi ca la unul care dă. Nu uitaţi: "celui ce are i se va da! iar de la cel ce n-are..."

Dacă ai inimă să dai toat zeciuiala la biserică o dai. E evident pentru toţi, şi a scris şi Larisa într-un mesaj, care sunt nevoile dintr-o adunare locală. Poţi să fii sigur că o parte din bani tăi vor fi deturnaţi spre altceva. Că acestea-s vremurile în care trăim. Poţi însă să fii credincios în lucrul încredinţat ţie şi să nu întrebi şi tu ca Petru "Dar cu acesta cum va fi"? Nu uita, Iuda lua şi el ce era în pungă, şi Dumnezeu a tratat şi cu el într-un final. Judecata ÃŽi aparţine.

Dacă însă nu poţi trece peste un astfel de lucru, şi totuşi vrei să dai partea Domnului, mulţi o dau acolo unde cred ei că este mai bine. Poţi însă să te înşeli asupra locului/persoanei unde e mai bine să dai. Dar Dumnezeu vede inima şi dorinţa şi primeşte jertfa.

Prin urmare, datorită vremurilor în care trăim, nu cred că se poate aduce o zeciuală perfectă. Şi nu cred că s-a putut aduce vreodată. Să nu îi uităm pe fariseii care numărau boabele de chimen... (chinejii cu proverbialul numărat de boabe de orez ar fi fost copii mici...)

Dar ferice de noi că Dumnezeu în toate, deci şi în zeciuială, se uită la inimă.

Dacă înţelegem acest principiu, şi dacă dorim să aplicăm principiul exprimării recunoştinţei înaintea lui Dumnezeu pentru purtarea Lui de grijă şi pentru dreptul de posesiune asupra noastră, atunci vom găsi cu siguranţă fiecare dintre noi forma în care ÃŽi vom putea arăta recunoştinţa noastră în acest sens.

(Scuze pentru mesajul meu cam lung.
Dacă nu vă place, ziceţi şi-l "tung".)

Ultima modificare de Lupea_Filip (14/08/06 16:55)


14/08/06 16:48

Site web  
mamaruta
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 13/08/06
Mie tare imi place. Nu-l tunde, te rog! :)
Totusi, as vrea sa mai adaug ceva legat de principiul din spatele acestei legi. Pe langa toate lucrurile enumerate de tine, eu mai vad faptul ca atat zeciuiala cat si celelalte legi legat de pamanturi, recolte si alte aspecte asemanatoare, probabil aveau ca intentie si a-i face pe evrei sa inteleaga ca nu sunt stapani, ci doar administratori ai acelor bunuri. Poruncile conform carora la seceris ei trebuiau sa lase in urma spice care urmau sa fie culese de saraci sau straini, faptul ca robii erau eliberati dupa o anumita perioada de timp, pamanturile reveneau la proprietarii anteriori, si chiar si zeciuiala, aveau menirea sa ii constientizeze ca nu sunt stapani, ci totul e un dar.


_______________________________________
mamaruta ruta, suie-te-n caruta

14/08/06 17:11

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Textul de la Deuteronom nu l-am cautat. Eu citesc Biblia la rand si am ajuns la el. Mi s-a parut insa ca un fel de raspuns la ce ma intrebam eu: daca administrez banii respectivi cum trebuie...Si nu am inteles prea bine ce voia sa spuna.

Asa ca eu iau ca binevenit mesajul tau, Filip. Nu conteaza lungimea lui, ci calitatea si felul in care e postat. Asa ca eu zic sa nu-l "tungi".

Tot ce avem ar trebui sa apartina lui Dumnezeu. Ce avem, avem de la El de fapt.
Cum zicea cineva: inainte ii dadeau lui Dumnezeu 10 %, acum ar trebui sa-i dam 100 %.
Cum ramane insa cu cei 10 %? Sunt biserici unde se cer oficial. La mine nu este cazul. Este libertate. Fiecare da cat poate/ considera ca trebuie / etc... Stiu ca sunt multi care pun acesti bani deoparte si ii administreaza altfel. Dau din ei la biserica si mai dau si pentru anumite scopuri, anumitor persoane. Fiecare cum are incredintarea. Sau dau intr-o luna 10, in alta 6, in alta 15 %. Nu o suma fixa...

Si sunt de acord ca inima conteaza. Daca nu dam cu dragoste, degeaba dam...
Fie sa dam cu dragoste ceea ce dam, cui, cat, cand si unde trebuie :).


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/08/06 17:30

   
alter
membru

Inregistat: 13/08/06

april a scris:

Ma gandesc de ceva timp la zeciuiala, mai ales de cand am citit undeva
Intre timp am citit ceva care mi s-a parut interesant. Textul se afla la Deuteronom, in capitolul 14, versetele 22-29. Il redau :

"Să iei zeciuiala din tot ce-ţi va aduce sămînţa, din ce-ţi va aduce ogorul în fiecare an.
Şi să mănînci înaintea Domnului Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege ca să-Şi aşeze Numele acolo, zeciuiala din grîul tău, din mustul tău şi din untdelemnul tău, şi întîii-născuţi din cireada şi turma ta, ca să te înveţi să te temi totdeauna de Domnul, Dumnezeul tău.
Poate cînd te va binecuvînta Domnul, Dumnezeul tău, drumul va fi prea lung ca să-ţi poţi duce zeciuiala acolo, din pricina depărtării tale de locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău, ca să-Şi pună acolo Numele Lui.
Atunci, să-ţi prefaci zeciuala în argint, să strîngi argintul acela în mînă, şi să te duci la locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tău.
Acolo, să cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin şi băuturi tari, tot ce-ţi va place, să le mănînci înaintea Domnului, Dumnezeului tău, şi să te bucuri tu şi familia ta.
Să nu părăseşti pe Levitul care va fi în cetăţile tale, căci n-are nici parte de moşie, nici moştenire cu tine.
După trei ani, să scoţi toată zeciuiala din venitul tău din anul al treilea, şi s-o pui în cetăţile tale.
Atunci să vină Levitul, care n-are nici parte, nici moştenire cu tine, străinul, orfanul şi văduva, care vor fi în cetăţile tale, şi să mănînce şi să se sature, pentru că Domnul, Dumnezeul tău, să te binecuvînteze în toate lucrările pe care le vei face cu mîinile tale. "

Voi ce intelegeti din asta?


1. in fiecare an, dupa stringerea recoltei, evreul punea deoparte 10% din ea pentru leviti. aceasta era "prima zeciuiala", [maaser rison] [Num. 18, 21.24].

pe linga aceasta,

2. in primul, al doilea, al patrulea si al cincilea an din ciclul septenal, evreul trebuia sa mai adune 10% din restul recoltei sale pentru o a doua zeciuiala [maaser seni]. aceste produse se aduceau la ierusalim spre a fi consumate acolo sau, daca omului ii venea prea greu sa procedeze astfel, putea sa le vinda si cu banii obtinuti, sa-si cumpere hrana pentru pelerinajul la ierusalim [Deut. 14,22-26].

3. in al treilea si al saselea an din ciclul septenal, se percepea o "zeciuiala a saracului" [maaser ani] [Deut. 14, 28-29; 26, 12] in locul celei de-a doua zeciuieli [cea din anii 2,4 si 5]. aceasta se impartea la leviti, la vaduve si orfani, la strainii aflati in trecere etc.

in cel de-al 7-lea an [shabbatic], pamintul nu era cultivat, deci nu se punea problema zeciuielii. ceea ce totusi crestea [de la sine] era considerat proprietate comuna [oricine putea culege si consuma].

[vezi Dictionar enciclopedic de iudaism, Ed. Hasefer, Bucuresti, 2001]


_______________________________________
alterity

14/08/06 17:58

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
F. interesant, alter :).

Asa s-ar completa textele postate de noi, cel de la Deuteronom si cel de la Numeri.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/08/06 18:18

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

april a scris:

Cum ramane insa cu cei 10 %? Sunt biserici unde se cer oficial.

Părerea mea este că nu există suport biblic pentru a impune o astfel de obligaţie.

Dacă însă conducerea adunării locale care reprezintă voinţa majorităţii, voinţă care poate exprma (dar nu e obligatoriu să exprime) călăuzirea divină, a decis în numele majorităţii care are această încredinţare să practice zeciuiala ca o obligaţie, atunci membrului de rând îi rămân două alternative:

1. Să rămână în ascultare în respectiva adunare. Ascultarea e o virtute, chiar dacă conduce la pagubă. Şi a asculta înseamnă a da voie Duhului Sfânt să-L crească pe Hristos în tine. ÃŽncă odată să nu uităm de răspunsul lui Isus cu privire la bir.

2. Să plece în altă adunare unde crede că principiile scripturale sunt respectate mai bine. Numai atenţie, nu există adunarea de oameni (biserica) perfectă! "Traseismul" bisericesc, în ceea ce mă priveşte, nu îl consider o opţiune viabilă decât în caz de posibilă ucidere spiritală a sufletului care este forţat spre această opţiune.

Iar ca fapt divers, în alte biserici se cere o cotizaţie lunară fixă.


14/08/06 19:22

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

Lupea_Filip a scris:

Iar ca fapt divers, în alte biserici se cere o cotizaţie lunară fixă.


Aici (in Germania) biserica, catolica ia 1 sau 2 % din salariul celor care se declara catolici. Acesti bani se opresc automat, odata cu impozitul, pensia, etc. Voi intreba maine, ca sa stiu exact. Mi se pare interesant ca nu sunt 10 %...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/08/06 19:28

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

alter a scris:


1. "prima zeciuiala", [maaser rison] [Num. 18, 21.24].
2. a doua zeciuiala [maaser seni] [Deut. 14,22-26].
3. "zeciuiala a saracului" [maaser ani] [Deut. 14, 28-29; 26, 12]

Nu pot decât să zic şi eu felicitări pentru acest mesaj documentar!

Din păcate însă, aşa ca în Apocalipsa 10:9 pentru mine deşi e dulce în gură, îmi amărăşte pântecele. Să nu mă înţelegi greşit, nu e vorba de mesajul tău.

ÃŽnsă când văd aşa de cuantificat, de aşezat cu etichete pe rafturi ceea ce a vrut de fapt Dumnezeu de la noi, chiar şi acum în secolul în care trăim... îmi produce numai amărăciune.

Vezi, descrierea asta din dicţionarul ebraic, aşezată deja pe denumiri specifice, probabil după învăţăturile talmudice sau rabinice (aici poate altcineva ne-ar putea lămuri - dar pentru mine nu are importanţă în contextul de faţă)... nu ştiu, e tot ceea ce a însemnat vreodată Legea: fă aia şi aia, în aşa fel, rosteşte cutare sau cutare formulă, şi aşa vei ajunge la Dumnezeu!

Ori Isus tocmai aceste lucruri le-a atacat. Nu ştiu, m-a amărât tare mult această descriere. Sincer. Tu nu ai nici o vină, dar parcă mai degrabă nu aş fi vrut să ştiu aceste lucruri în această formă. ÃŽmi place mai mult imaginea "dragostei care le dă pe toate", aplicată inclusiv în V.T. ÃŽmi place să cred că zeciuiala trebuia să fie amestecată, nu separată pe ani, aşa cum le-a plăcut unora să extragă din Scriptură.

Pentru că au presupus automat că acolo unde nu se precizează nimic, musai trebuie să excludă. Vezi spiritul speculant al omului de lege? Dacă nu zice la zeciuiala doi de prima zeciuială, atunci musai să o excludă, nu să o adauge! Asta e Legea! Iar mie nu-mi place când e interpretată pentru a extrage foloase proprii, în detrimentul a ceea ce vrea de fapt Dumnezeu de la noi.


14/08/06 19:36

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

april a scris:

biserica, catolica...

Eu unul nu m-aş lua după ceea ce face biserica catolică. Ca fapt divers o astfel de informaţie e OK, dar nu are sens să-ţi baţi prea mult capul să afli substratul acestei practici.

Iar "taxa pe religie", dacă se va ajunge la aşa ceva, nu ar fi decât un jaf în plus al sistemului anticristic. Eu cred că Domnul Isus ne va da putere să o ducem aşa cum purtăm toată crucea cu nedreptăţi a lumii acesteia, până la un moment. După care... adio!

Ultima modificare de Lupea_Filip (14/08/06 19:44)


14/08/06 19:43

Site web  
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06

April a scris:

Aici (in Germania) biserica, catolica ia 1 sau 2 % din salariul celor care se declara catolici. Acesti bani se opresc automat, odata cu impozitul, pensia, etc. Voi intreba maine, ca sa stiu exact. Mi se pare interesant ca nu sunt 10 %...


CE ZICE SCRIPTURA?

1 Corinteni, 13

2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

SI CE ESTE DRAGOSTEA?

2 Ioan, 1

6 Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit de la început!!!!!!!!

Iacov, 2

10 Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.

restul e polologie goala!!


_______________________________________
SHALOM

15/08/06 16:58

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Am scris DOAR ca fapt divers despre cotizatia catre biserica, catolica. Nu iau in nici un caz exemplu din asta.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

15/08/06 19:26

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK. Bănuiam. Dar am vrut să fiu sigur. Nu ştiu ce să zic. Probabil că cineva odată o să întrebe "Dom'le, da' de ce la catolici se ia un fel de impozit?" Poate o întrebare siceră. Şi poate ar merita să ai un răspuns. Nu că ar trebui să primeşti de la mine un OK ca să te interesezi de chestiunea respectivă. ÃŽncercam şi io să văd o justificare în a căuta. Doar ca fapt divers. Pare rău dacă o ieşit altceva.

15/08/06 22:22

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Nu stiu ce s-a mai vorbit aici si sincer, nu ma intereseaza, atata timp cat este impotriva zeciuielii. De ce? Pentru ca am fost invatat inca de mic sa o practic, si tin minte cum mi se rupea inima sa pun deoparte bani din cei adunati de la colinda, dar s-a dovedit a fi un lucru bun, intr-un sfarsit! Cred ca Dumnezeu binecuvanteaza pe cel ce da cu inima deschisa, si cred ca zeciuiala ne invata de multe ori sa nu fim asa legati de bani. Plus ca si pastorii trebuiesc intretinuti de undeva, mai ales ca familiile lor sunt de obicei numeroase. Sa nu-mi zica careva ca Dumnezeu are grija de asta! Bineinteles ca are, dar cum? Prin sponsori de peste mari? Si sponsorii aia ce fac, nu tot pentru Dumnezeu dau(zeciuiala, cel mai probabil)?
           In fine, ca o concluzie, zeciuiala este un lucru sanatos, si chit ca cineva o ia ca pe o lege biblica sau nu, este un lucru bun pentru noi si pentru biserica. Si cred ca acest obicei este placut Domnului, cand este practicat cu o atitudine corecta! Am auzit prea multi oameni spunand cat de binecuvantati au fost dupa ce au invatat sa practice zeciuiala ca sa nu cred in ea!
            Imi place de multe ori sa visez la cat de puternica ar fi o Biserica in Romania care sa practice zeciuiala. Ma refer la cat de mult ar putea sa se implice in proiecte de caritate si la faptul ca ar putea deveni independenta de sponsorii de afara, care de multe ori dauneaza lucrarii reale...


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

16/08/06 01:22

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Amin, Gfod! Sunt de partea ta si am vazut zagazurile cerurilor deschise pentru mine si familia mea atunci cand am inceput sa practic zeciuiala. Totul e de la Domnul. Faptul ca ni se rupe inima cand tre sa o punem la colecta zice multe despre noi, dar in acelasi timp este beljug in Casa Domnului. De multe ori oamenii zic: "cand o sa am mai mult o sa dau". Ei bine, niciodata nu o sa ai mai mult decat ai daca nu dai. De cand am inceput sa practic zeciuiala am ajuns la concluzia ca parca am cheltuit mai mult decat am avut. Sa sai zeciuala e o binecuvantare pentru tine si pentru cei din jurul tau.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

16/08/06 04:43

Site web  
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
continui ce a zis larisa,e o binecuvantare ca poti face parte intr-o binecuvantare,ca poti ajuta pe altii,ca poti face parte din planul Lui Dumnezeu.eu am apreciat foarte mult ca la noi in biserica inainte de a se lua fiecare oferta/zeciuiala care se specifica,cine nu stie ce inseamna sa nu dea.cred ca cel mai mult conteaza inima cu care dai si apoi suma.

16/08/06 18:27

   
mamaruta
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 13/08/06

gfod a scris:

Nu stiu ce s-a mai vorbit aici si sincer, nu ma intereseaza, atata timp cat este impotriva zeciuielii.


Nu stiu care a fost continuarea ta, si nici nu ma intereseaza. De ce?
1. Fiindca atitudinea ta mi se pare una de superioritate.
2. Fiindca atata timp cat ai pretentia de a purta un dialog, ai si responsabilitatea sa asculti ce are de spus celalalt.
3. Fiindca ochelarii de cal nu ii stau bine niciunui om. Scuze pentru analogie.


_______________________________________
mamaruta ruta, suie-te-n caruta

16/08/06 23:33

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Multumesc, Mamaruta, mi-ai mai destins incretiturile serioase de pe frunte...:p
1. nu am avut o atitudine de superioritate. Parerea ta este gresita de data asta
2. un dialog presupune lansarea unor presupozitii la un moment dat. In calitate de moderator al acestui subiect/topic, nu imi pot asuma iresponsabilitatea de a nu citi ce se scrie. Din moment ce am zis ca nu ma intereseaza ce au scris ceilalti, am zis-o stiind ce au zis ceilalti, dar respingand afirmatiile lor careu erau in contradictie cu credintele mele.
3. nu am ochelari de cal(si daca am, scuze), dovada fiind si faptul ca nu am sters ultimele doua mesaje(al meu si al tau) ca sa-mi spal imaginea sau asa ceva.
este asta un dialog destul de dialog pentru tine?
(si sincer sper ca nu ma crezi acuma un ipocrit... mai fac si eu greseli. dar le repar, nu?:) )


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

17/08/06 01:21

Site web  
onfire
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 18/10/06
hmm......am si eu ceva foarte simplu de spus....vad din ce am citit  ca foarte multi dintre voi se ascund in spatele harului lui Dumnezeu, cu afirmatii de gen "nu mai sunt sub lege sunt sub har"... Pai hai sa ne gandim logic si sa vedem cam ce ar vrea Dumnezeu de la noi in legatura cu zeciuiala. In Maleahi 3:6 citim ca "Caci Eu sint Domnul, Eu nu Ma schimb", care inseamna ca indiferent de timp Dumnezeu nu se schimba...ramane acelasi si principiile Lui raman aceleasi. Acum cativa dintre voi ati putea spune : "pai da, dar in N.T. Isus da o lege noua, si acum ne aflam sub harul lui Dumnezeu". Insa daca in V.T. Dumnezeu spunea sa nu curvesti, in N.T. Isus spune ca "oricine se uita la o femeie ca sa o pofteasca, deja a poftit cu ea in inima lui". In V.T. Dumnezeu spune sa nu faci anumite lucruri care sunt definite clar ca pacate, insa Isus spune ca "Si daca ochiul tau te face sa cazi în pacat, scoate-l si leapada-l dela tine. Este mai bine pentru tine sa intri în viata numai cu un ochi, decît sa ai amîndoi ochii, si sa fii aruncat în focul gheenei." Ce vreau sa spun prin aceste exemple? Isus nu a schimbat standardul, ci l-a ridicat! Deci...daca inainte Dumnezeu spunea sa dam zeciuiala, ce ar trebui sa facem acum? acum ar trebui sa dam mai mult.. :) Exact cum a spus Isus, El nu a venit sa darame legea (pentru ca noi sa puteam avea o scuza pentru a nu face anumite lucruri), ci s-o implineasca. Zeciuiala e biblica, si orice om care se considera crestin ar trebui sa isi dea zeciuiala, si sa faca asta din inima lui, nu din cauza ca se simte obligat sau constrans, ci din cauza ca e biblic si e voia lui Dumnezeu. De cand am inceput sa imi dau zeciuiala am experimentat o crestere extraordinara a finantelor mele, si asta in primul rand din cauza ca Dumnezeu se poate increde in mine cu ce e al Lui. Multumesc. :)

_______________________________________
www.ecargame.com

18/10/06 17:25

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Sustinandu-ti punctul de vedere, banueisc ca tu tii si respecti Sabatul asa cum trebuie, nu? Vezi tu, argumentarea ta este cu doua taisuri...

Eu practic zeciuiala pentru ca am incredintarea ca functioneaza si pentru ca am experimentat binecuvantarea lui Dumnezeu din belsug. Casa Domnului n-o sa fie intretinuta din banii pastorului(care nu-i are) sau bani cazuti din cer... Actul darniciei in biserica este si un act de recunostinta fata de Dumnezeu.


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

18/10/06 21:16

Site web  
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06
... pana nu esti in situatia sa explici baiatului tau de ce dai bani la oferta/colecta si de ce dai 10% din salariu... nu stiti ce e zeciuiala.

dar va puteti imagina :)


_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

19/10/06 10:00

   
onfire
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 18/10/06
"Eu practic zeciuiala pentru ca am incredintarea ca functioneaza si pentru ca am experimentat binecuvantarea lui Dumnezeu din belsug. Casa Domnului n-o sa fie intretinuta din banii pastorului(care nu-i are) sau bani cazuti din cer... Actul darniciei in biserica este si un act de recunostinta fata de Dumnezeu."


De asta practici tu zeciuiala??Pai si daca vin anumite perioade (cum sunt sigur ca au venit, inclusiv la tine poate ) in care nu functioneaza pur si simplu si nu-l vezi pe Dumnezeu miscandu-se, pentru ca de multe ori asa vrea EL (cel mai bun exemplu care imi vine in minte e cazul lui Iov) , atunci inseamna ca nu mai dai nu? Eu am muncit un an de zile pe un salariu minim pe economie fara sa Il vad pe Dumnezeu miscandu-se, si am fost credincios in zeciuiala mea oricat de greu a fost. Au fost timpuri cand dadeam bisericii chiar mult peste ce trebuia sa dau. Si a trecut mult timp dupa asta, timp in care chiar nu ma mai gandeam la a fi binecuvantat pentru ca ma simteam deja binecuvantat in ce aveam, cand Dumnezeu mi-a dat un loc de munca minunat...Si cat vine vorba de nevoile bisericii, sa presupunem ca eu fac parte dintr-o biserica de 5000 de membri, care nu are nici o problema financiara. Pastorul e platit si e platit bine, chiria la sala e achitata suta la suta....ce facem atunci? nu mai dam pentru ca nu mai e nici o nevoie?  Cum am spus mai devreme: zeciuiala e unul din testele pe care Dumnezeu le are pentru noi, atat in credinciosie (cand nu avem) , cat si in darnicie (atunci cand avem destul). Si trebuie respectata tot timpul...Multumesc :)


_______________________________________
www.ecargame.com

19/10/06 10:12

Site web  
eusunt10
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 04/10/06

onfire a scris:

sa presupunem ca eu fac parte dintr-o biserica de 5000 de membri, care nu are nici o problema financiara. Pastorul e platit si e platit bine, chiria la sala e achitata suta la suta....ce facem atunci? nu mai dam pentru ca nu mai e nici o nevoie?"sa zicem" nu merge... incearca sa gasesti "pildele" din realtiate... o sa te ajute - o biserica (reala) cu 50 de membrii (care au servici) nu ar trebui sa aiba probleme financiare daca oamenii dau zecuiala... dar nici multe nu pot face.

in schimb o biserica (reala) de 150 de menbrii (credinciosi cu banii lor) poate trimite lejer cupluri in toata tara sa planteze alte biserici.

ce zici o sa fie dati vreodata indeajuns de multi bani pentru evanghelizarea lumii?

Ultima modificare de eusunt10 (19/10/06 10:20)


_______________________________________
"The beating will stop when morals improves..."

19/10/06 10:19

   
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 10    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net