|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 10 |
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
in V.T. era lege ca fiecare sa dea zeciuiala din tot ce are;
ce putem spune despre ea astazi? se mai tine cont de zeciuiala?
cum si unde se da ea? mai e atat de importanta ea azi ca si in zilele V.T.? etc...
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
13/01/06 16:54
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Cineva spunea ca daca am da zeciuala din venitul nostru lunar, n-ar mai trebui sa gasim americani care sa ne plateasca misionarii, noi - romanii am sustine alti misionari si pe ai nostri. Vreau sa spun ca am ramas surprinsa cand la bisericuta noastra de mai putin de 100 de membri a fost aproape aceeasi suma alocata zeciuielii cat a fost intr-o biserica cu aproape 400 de membri. Cand pastorul nostru afisa din cand in cand cat s-a dat la zeciuiala, la darnicie parca imi venea sa dau si ceea ce nu aveam ca sa creasca cifra - o data am trecut de 5.000 RON. A fost fascinant.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
13/01/06 18:14
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Cred ca este bine sa dam zeciuiala deoarece astfel se intretine in primul rand biserica pe care o frecventam fiecare si deasemenea se platesc anumite datorii (apa, curent etc.). Dar acesti bani ne deschid totusi si posibilitatea de a sustine financiar anumite lucrari, cum ar fi misionarii sau vizite la azile etc.
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
16/01/06 22:29
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
Maleahi 3;8-10 este valabil si astazi,Evrei 13;8.,luati seama la cuvantul lui DUMNEZEU,va rog!!!!!!!
_______________________________________ SHALOM
|
|
16/01/06 23:15
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Mal 3 8. Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi?” Dar voi întrebaţi: „Cu ce Te-am înşelat?” Cu zeciuielile şi darurile de mâncare. 9. Sunteţi blestemaţi, câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime! 10. Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.
Evr 13 8. Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!
|
|
17/01/06 21:58
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
( Pai bine, fineas..la zeciuiala e valabil Vechiul Testament, dar la sabat nu?)
Multumesc, Filip, pentru "decodificari".
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
17/01/06 22:11
|
|
fineas
Exclus
|
|
EVREI 13;8. IOAN 3;12. faceti ce vreti , dar sa nu credeti ca i voia LUI DUMNEZEU.
|
|
18/01/06 17:32
|
|
doitili
membru
|
|
Ioan 3:12 Dacă v-am vorbit despre lucruri pământeşti şi nu credeţi, cum veţi crede când vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
18/01/06 19:04
|
|
fineas
Exclus
|
|
2 CORI 6;14,15. FILIP ma abandonat ,dar DOMNUL vad ca TI O pus ti e pe inima sa ma ajuti ,tu nu esti un copil ,rau ,fi BINECUVANTAT de IAHSUAH!!1
|
|
18/01/06 20:46
|
|
doitili
membru
|
|
2 Corinteni 6:14 Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? 2 Corinteni 6:15 Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?
eu nu prea inteleg ce legatura au versetele astea cu zeciuiala
|
|
18/01/06 22:28
|
|
Larisa
membru
|
|
Fineas, eu nu inteleg care e legatura intre 2Corinteni 6:14,15 cu subiectul legat de zeciuiala. Sau nu trebuia sa vad legatura? Oricum prin zona mai era 2 Corinteni 8 in care e vorba de darnicia Macedonienilor. In noul testament gasim foarte multe versete despre darnicie nu despre zeciuiala. Nu e ciudat?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
18/01/06 22:30
|
|
Larisa
membru
|
|
Lupea_Filip a scris:
Mal 3 8. Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi?” Dar voi întrebaţi: „Cu ce Te-am înşelat?” Cu zeciuielile şi darurile de mâncare. 9. Sunteţi blestemaţi, câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime! 10. Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. |
In original verbul folosit in aceste versete "a insela" este de fapt "a fura". Cred ca versetele din Maleahi sunt cele mai puternice in ceea ce priveste principiul zeciuielii. Trebuie sa dam zeciuiala numai din venitul nostru sau din orice lucru pe care il primim din mana lui Dz?
|
|
18/01/06 22:36
|
|
fineas
Exclus
|
|
2CORI 16 ;14,15 CEL necredincios intotdeana argumenteaza ,ba cu N.T ba cu V.T el poate sa faca ce vrea ,BIBLIA nu i pentru el;te ai prins.2. din toate trebuie sai dam.IOV 33;14.
Ultima modificare de fineas (18/01/06 22:57)
|
|
18/01/06 22:54
|
|
doitili
membru
|
|
Iov 33:14 Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.
|
|
18/01/06 23:04
|
|
Larisa
membru
|
|
Multumesc anticipat celor care o sa-si ia timp sa deslege misterul referintelor care circula de ceva vreme! Vreme trece, vreme vine! Imi pare rau ca nu am memorie pentru referinte ca de exemplu versetul de sus il stiam, dar de unde sa stiu ca e din Iov 33:14 daca eu am invatat numai versetele?
|
|
18/01/06 23:34
|
|
fineas
Exclus
|
|
eu nu le am invatat pe de rost ,aicea i secretul eu le am in inima ,nu in cap ,memoria terenul lui satan , ca sa le ai in inima mai intai trebuie sa te pocaisti ,nu sa te bagi intro secta ,ezech 11;19,20
|
|
19/01/06 00:43
|
|
doitili
membru
|
|
fineas a scris:
eu nu le am invatat pe de rost ,aicea i secretul eu le am in inima ,nu in cap ,memoria terenul lui satan , ca sa le ai in inima mai intai trebuie sa te pocaisti ,nu sa te bagi intro secta ,ezech 11;19,20 |
hai sa fim seriosi ca numai dovada de pocainta nu dai tu (cel putin aici pe forum)
Ezechiel 11:19 Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne, Ezechiel 11:20 ca să urmeze poruncile Mele, să păzească şi să împlinească legile Mele; şi ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor.
|
|
19/01/06 00:53
|
|
fineas
Exclus
|
|
LASA-L pe DUMNEZEU sa-si dea VERDICTUL ,NU TE JUCA CU EL .vezi GEN 6;9. 18;17. SI CAND AI TIMP NUMERI 25 sa vezi de unde imi vine numele ..cugeta adanc de tot ,si roagate ,sa intelegi carei VOIA LUI DUMNEZEU!!!!
|
|
19/01/06 01:02
|
|
doitili
membru
|
|
nici nu vreau sa judec, dar nici sa tac nu prea pot se spune ca 'dupa roade ii veti cunoaste' si gincer ce roade ai avut in saptamana asta de cand ai intra? nu stiu ce ti-ai propus dar ai reusit sa superi si sa enervezi destui cred eu asa ca urmeaza-ti sfatul ..cugeta adanc de tot ,si roagate ,sa intelegi carei VOIA LUI DUMNEZEU!!!!
p.s. apropo de nume uitate la 'noi cei de pe forum' si vei vedea acolo de unde-ti vine numele si ce semnificatie are
|
|
19/01/06 01:15
|
|
bbebe
membru
 Inregistat: 19/03/06
|
|
Si tot nu m-am prins cum e cu zeciuiala..  M-am tot gandit si eu la asta si mi-am dat seama ca in general bisericile practica zeciuiala. In Vechiul Testament zeciuiala era lege, noi suntem sub har. Noi nu suntem fortati de preoti, pastori sa dam zeciuiala, desi unii se straduie sa faca lege din asta, ceea ce e cam gresit. In Noul Testament, Domnul Isus pomeneste de zeciuiala pentru a demonstra ipocrizia fariseilor: Matei 23:23 "Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen, si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute." Deja zeciuiala facea parte din traditia, din cultura evreilor pe care au vrut sa o treaca si asupra neamurilor (Fapte 15:5 "Atunci unii din partida Fariseilor, care crezusera, s-au ridicat, si au zis ca Neamurile trebuie sa fie taiate imprejur, si sa li se ceara sa pazească Legea lui Moise."). Stim insa ca Biserica a hotarat ca sa nu se puna jug pe umerii neamurilor (Fapte 15:28 "Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua, sa nu mai punem peste voi nici o alta greutate decat ceea ce trebuie, 29 adica: sa va feriti de lucrurile jertfite idolilor, de sange, de dobitoace sugrumate, si de curvie, lucruri de care, daca va veti pazi, va fi bine de voi. Fiti sanatosi."
Deja in Noul Testament se vorbeste de darnicie care trebuie facuta de bunavoie. 2 Corinteni 9:7 "Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau, sau de sila, caci "pe cine da cu bucurie, il iubeste Dumnezeu."
Deci asta este o roada a dragostei fratesti, ne iubim - daruim. Nu ne iubim unii pe altii - nu daruim. Exemplu ar fi crestinii din Macedonia (2 Corinteni 8:1-2).
|
|
01/04/06 17:52
|
|
Larisa
membru
|
|
Unele biserici impun principiul zeciuielii ca sa se asigure ca biserica o sa aiba un anumit venit. Mai fratilor, dar curentul de la biserica, pe femeia de serviciu, agapele si serile de tineret la care ne trebuie de-alea gurii cine vreti sa le plateasca? Pe pastor cine-l plateste? Cine plateste benzina atunci cand se merge in misiune, etc. Eu cred ca romanii s-au obisnuit sa li se dea mura-n gura pentru ca tot timpul se scuza cu "da, n-am c-as da". Eu cred ca atunci cand dai din putinul pe care il ai esti foarte binecuvantat. Eu am inceput cu 1000 de lei zeciuala. Atat am avut atat am dat nu am asteptat sa am mai mult ca sa dau si acum zeciuiala mea a crescut pentru ca am vazut zagazurile cerului deschizandu-se pentru mine. Biserica trebuie intretinuta si pana nu invatam asta o sa asteptam ca totul sa ne vina de-a gata si o sa pierdem mai mult decat am strans.
|
|
01/04/06 23:02
|
|
bbebe
membru
 Inregistat: 19/03/06
|
|
Este bine sa fie o disciplina personala; si, cum spuneai Larisa, s-au vazut efectele zeciuielii, darniciei, sau cum vreti sa-i spuneti. Domnul a dat binecuvantare. Daca nu dam, vom duce lipsa. Biserica trebuie sa se autointretina, membrii ei sa dea din ce castiga pentru cheltuielile comune. In Romania asa este, si e bine. Am mai auzit ceva interesant "Nu conteaza asa mult cat dai, ci cat iti ramane dupa ce ai dat"
|
|
02/04/06 13:49
|
|
sunshine
membru
Inregistat: 10/04/06
|
|
Amin! sunt total deacord cu ce a zis Larisa,eu am ajuns sa fac si oferte,si in al doilea rand Dumnezeu nu se uita la suma pe care o dai,ci la inima cu care dai!
|
|
03/05/06 15:10
|
|
Ammy28
membru
Inregistat: 20/10/05
|
|
Zeciuala.DA.Categoric.
Ultima modificare de Ammy28 (10/05/06 15:54)
_______________________________________ In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii(Rom 8:2)
|
|
10/05/06 15:42
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Daca i-ai inchinat Domnului intreaga ta viata si tot ceea ce ai, atunci din ce mai dai zeciuiala? Ca deja ai dat totul. Evident, toate sunt la tine, dar raspunzi de modul in care le administrezi.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
18/05/06 22:28
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|