|
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Eu unu te admir Norkis si te consider inteligenta. Si pe mine m-o luat tare Giany la inceputul postarilor mele si-mi venea sa-i trag vro doua Dar cu incetu am inceput sa ma-nteleg cu el. Are si el farmecu lui. Si acum ptr. Giany: Baiatule...si mie-mi place sinceritatea si spusele franc, dar asta nu-i o scuza sa nu fii si putin mai rafinat. Daca toti am fi cum suntem....fara sa mai filtram nimic din comportamentul nostru in ceea ce spunem..n-ar fi frumos deloc.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
16/09/08 18:35
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Multumesc frumos, Sword.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
16/09/08 18:41
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
reluestera a scris:
as vrea sa intervin in discutia voastra. sunt unii pe acest forum,care fac niste afirmatii foarte periculoase, care pt. unii mai tineri in credinta pot insemna niste piedici sau chiar pot aduce indoiel la nivelul cunoasterii lor a Cuvantului aceste afirmatii neavand un suport biblic, ceea ce inseamna o aberatie in momentul in care aici se dezbate un subiect biblic
inca ceva,moderatorii ar trebui sa fie mult mai atenti la aceste afirmatii |
Din punct de vedere al carui cult ?
Ca se contrazic si baptistii cu penticostalii si cu crestinii dupa evanghelie ( ca presupun ca si tu consideri ca neoprotestantii sunt cei mai aproape de adevar ).
Sa facem o lista cu ce au ei in comun si ce nu se incadreaza in lista aia declaram ca erezie ? Pai nu mai discuta nimeni aici ceva din punct de vedere biblic, pt ca nu vor fi niciodata cu totii de acord asupra tuturor subiectelor biblice.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
16/09/08 19:11
|
|
graal
membru
Inregistat: 16/09/08
|
|
de curind am descoperit acest site si aceasta discutie. nu am sa intervin intre ceea ce a fost sau ceea ce este cu persoanele care si-au expus aici tot felul de idei, ci eu am sa ma refer doar la o problema pe care din punctul meu de vedere nikul giany cred ca greseste, si anume: NU SCRIE NICI UNDE IN BIBLIE CA FEMEIA TREBUIE SA SE SUPUNA BARBATULUI SI CA ESTE INFERIOARA LUI. sI ACUM CA O PERSOANA CIVILIZATA AM SA-TI DAU SI ARGUMENTELE PENTRU FRAZA PE CARE AM SPUSO. Geneza capitolul 1 versetul 26 spune: "Dumnezeu a zis: Sa facem om dupa chipul nostru si dupa asemanare si sa stapaneasca peste pestii marii, peste zburatoarele cerului, peste animale, peste tot pamantul si pe toate taratoarele de pe pamant". "Sa facem" indica ca Dumnezeu este unul singur si discuta cu sine adica prin concept din substanta si cu ajutorul energiei creeaza orice. Sau altfel spus daca iti propui ceva, ai materia prima si vointa de realizare, poti obtine tot. "Sa facem om" semnifica actul desavarsirii creatiei, ca este de fapt ceva unic si special, ca Dumnezeu s-a implicat activ in crearea omului. Geneza capitolul 1 versetul 27 "Si Dumnexeu l-a facut pe om, dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut". "La facut" adica a creat omul interior, la conceput ca materie, ca forma, distincte fata de tot restul creatiei, pentru a avea o relatie cu El. A reat darul ratiunii, al libertatii, al aprecierii binelui si raului, capacitatea de a iubi, de a comunica. "parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut" reprezinta un spirit masculin, pozitiv si un spirit feminin, negativ; femeia se afla impreuna cu barbatul, nefiind despartita de barbat; manifestare prin putere ca si calitate masculina si splendoare ca si calitate feminina. OMUL nu inseamna numai barbat, ci BARBAT SI FEMEIE. OMUL este acela de "fiinta umana" sau "rasa umana" fara a face deosebire intre sexe. OMUL DEPLIN ESTE BARBAT SI FEMEIE, este o fiinta speciala, cu libertatea de a actiona conform propriei vointe, si responsabilitate inaintea lui Dumnezeu pentru faptele sale. Si daca vei citi mai departe vei vederea ca in Geneza capitolul 2 versetul 7 Dumnezeu a creat omul prin contopirea a doua elemente distincte: trupul din tarana pamintului si sufletul divin. Acest lucru nu a facut numai cu barbatul ci l-a facut atat cu barbatul cat si cu femeia. ASA CA CU PARERE DA RAU BARBATUL ESTE EGAL CU FEMEIA DIN PUNCTUL DE VEDERE A LUI DUMNEZEU.
|
|
16/09/08 19:14
|
|
april
admin forum
|
|
graal, ti-as ura bine-ai venit, chiar daca mi se pare tare ciudat ca ai intrat direct aici.
Nu pricep care ti-e reclamatia. Daca doresti sa-l contrazci pe giany o poti face acolo unde a scris el, si nu aici.
Subiectul acesta nu este pentru reclamarea tuturor mesajelor cu care nu suntem de acord.
Despre supunere exista un subiect special , unde te invit sa-ti scrii mesajul : Supunerea
|
|
16/09/08 19:21
|
|
graal
membru
Inregistat: 16/09/08
|
|
multumesc pentru urare si imi cer scuze daca nu am scris unde trebuie, dar eu aici am gasit expresia in care giany spunea ca femeia trebuie sa se supuna barbatului si de aceea am crezut de cuvinta sa-l lamuresc din punctul meu de vedere ca femeia este egala cu barbatul. nu fac nici un fel de reclamatie la nici unul dintre utilizatori si nici nu ma amestec in discutiile care nu au o tema serioasa.
|
|
16/09/08 19:53
|
|
Sword
membru
|
|
Graal..vezi ca este chiar o tema fierbinte pe tema asta aici.. http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 61&p=5 Poate ai si tu o parere.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
16/09/08 20:08
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
anomis a scris:
Irlanda, pe tine cu ce te-a mai jignit giany? |
De ce te miri si te intrebi? Modul de a relationa cu oamenii,la Giany, se rezuma la jigniri si glume proaste.
april a scris:
O sa-l mustruluiesc eu insami |
Daca spuneai asa de la bun inceput, se puteau evita toate aceste comentarii. Eu una am facut atata galagie, pentru ca n-am vazut nici o reactie din partea moderatorilor.
Norkis a scris:
April, sarutmainile. Toata stima mea pentru tine. Multumesc. |
Subscriu.
Ultima modificare de irlanda (16/09/08 21:55)
|
|
16/09/08 21:54
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
x
Ultima modificare de giany (08/07/09 11:16)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
17/09/08 17:50
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
[Am o intrebare pe care vreau sa o pun pe prima pagina a ziarului meu :"Cum sa fii crestin intr-o lume plina de crestini?", d-le giany:"Cum va simtiti acum, in postura de megastar negativ?"   ]
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
17/09/08 17:55
|
|
giany
membru
|
|
x
Ultima modificare de giany (08/07/09 12:23)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
17/09/08 17:55
|
|
giany
membru
|
|
x
Ultima modificare de giany (08/07/09 11:17)
|
|
17/09/08 17:59
|
|
simona
membru
|
|
Aaaaa... Ma simt destuuul de bine, sincer. Pentru ca asa fac toti oamenii cand se lupta sa isi apere imaginea. Fac orice sa distraga atentia de la ce e de fapt. Vezi acuzatiile care imi sunt aduse + o alta jignire pe la Legalism. Dar, e in regula. Invat sa iert, ...si sa iert... Si sa iert. Ce pot face mai mult?
|
|
17/09/08 18:21
|
|
giany
membru
|
|
x
Ultima modificare de giany (08/07/09 12:24)
|
|
17/09/08 18:22
|
|
april
admin forum
|
|
Gata cu reclamatiile ?
|
|
17/09/08 19:38
|
|
giany
membru
|
|
ar fi chiar culmea ... este posibil sa ma reclam si singur ???
|
|
17/09/08 19:39
|
|
april
admin forum
|
|
Este : reclama-te ca faci off-topic si nu mai face .
|
|
17/09/08 19:41
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Acum am mai invatat si eu ceva 
Sword a scris:
Si mie mi se pare tot asa Bair...ca-n icoanele voastre... Foarte poetic... |
Off topik monseniore Sword . asta la:tcForum/Crestinismul/Dovezi istorice despre Iisus
Ultima modificare de bairstow (22/09/08 23:50)
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
22/09/08 23:49
|
|
Sword
membru
|
|
Am raspuns la ideea ta. Unde-i offtopicul ?
|
|
23/09/08 07:16
|
|
april
admin forum
|
|
unde-i reclamatia ?
|
|
29/09/08 18:32
|
|
giany
membru
|
|
x
Ultima modificare de giany (08/07/09 12:25)
|
|
10/10/08 13:12
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Reclam abuzul lui april:http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?pid=108529#108529
1) imi spune sa pun un titlu mai scurt, desi forumul mi-a permis sa postez un titlu ma lung, si personalizat 2) in loc sa vorbeasca la subiect, disturbeaza subiectul si impune modificari care nu exista in regulament 3) daca se continua cu acest abuz si incalcarea drepturilor mele de forumist nu voi mai calca pe acest forum asa cum nu am mai calcat la subiectul "femeia in biserica" tot datorita acestor indolente.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
25/10/08 16:20
|
|
simona
membru
|
|
1.) Norkis, din cate am observat, april nu a sarit la titlul tau, sau la lungimea lui, ci la faptul ca nu e foarte coerent. Si sunt de acord cu ea. Nici eu nu am inteles prea bine titlul.  Si la 3.), mi se pare ca iei o atitudine copilaroasa, ceea ce nu ti se potriveste. Esti femeie in toata firea. Pentru ce aceste suparari? 
Vreau sa iti mai spun un lucru. Daca atatia oameni considera ca nu ai o atitudine corecta fata de ei, si fata de forum, de ce te incapatanezi sa crezi ca ar avea ceva cu tine? Cand de fapt, nu e asa? Poate nu te-ai uitat destul la atitudinea ta, pentru ca sunt sigura ca intentiile tale nu sunt rele. Gandeste-te putin.
|
|
25/10/08 16:31
|
|
april
admin forum
|
|
Bine ca nu am apucat sa sterg mesajele respective . Norkis, daca imi permiti : da un spatiu intre reclamatie si link.
m3diator, te rog sa iei la cunostinta. si-s invitati sa-si spuna parerea si ceilalti, moderatori sau forumisti pt ca, in ciuda a ceea ce crede Norkis, nu este dictatura aici.
Intre timp am "abuzat" si i-am scurtat titlul.
P.S. Norkis, o data ma lauzi si zici ca ma respecti, alta data ma faci nesimtita ... Hotaraste-te .
|
|
25/10/08 16:34
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|