TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Cina Domnului! Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 9
mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05
Sper ca m-am incadrat bine aici.
Am zis ca voi deschide un subiect despre Cina Domnului si vreau sa ma tin de cuvant.
Ce parere aveti despre Cina Domnului?            (Matei 26: 26-29 || 1Corinteni 11: 23))
Ar trebui ea respectata si in ziua de astazi?
Ce semnifica pentru tine Cina Domnului?
Ce parere aveti despre spalarea picioarelor?      (Ioan 13)
Ar trebui ea mentinuta si astazi?

Ultima modificare de mit4jc (21/12/05 22:31)

21/12/05 21:53

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
referitor la cina Domnului cred ca 1 Cor. 11:23.... spune mai multe

21/12/05 22:06

mit4jc
membru

scuze m-am uitat la ambele lucruri pe acre am, vrut sa le subiniez si n-am mai fost atent :D

Ultima modificare de mit4jc (21/12/05 22:24)

21/12/05 22:19

vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
In unele biserici se practica si spalarea picioarelor. Nu cred ca e ceva gresit, dar depinde de zona tarii. La un sat de langa loc mea se practica si e ok.

Si da Cina Domnului ne aminteste despre moartea si invierea Domnului, despre patimile Lui Isus si trebuie si astazi "sarbatorita". ...este ca o porunca "face-ti asta spre pomenirea Mea" , zice Domnul

21/12/05 23:10

Site web  
mit4jc
membru

Ok. Despre spalarea picioarelor crezi ca si aceasta este o porunca? Ar trebui sa se faca in toate sau in unele biserici?

21/12/05 23:27

vaxaly
membru

nu. nu in toate; fiecare biserica decide. nu e o porunca, este un exemplu dat de Domnul Isus ucenicilor, un exemplu de slujire.

21/12/05 23:35

Site web  
mit4jc
membru

da, dar totusi gasim in versetele 14 si 15 din Ioan 13 pe Isus vorbind in felul urmator: "voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii atora. Pentru ca eu v-am dat o pilda ca  sa faceti cum am facut Eu."
Ai perfecta dreptate, dar nu crezi ca totusi reprezinta mai mult decat atat? Nus cum sa ma exprim... de exemplu un exemplu (scuze cacofonia) al dragostei noastre fata de aproapele nostru, care poate ne-a gresit si oarecum un semn ca l-am iertat.

21/12/05 23:44

vaxaly
membru

da e o idee buna. stiu pastori care au spalat picioarele intregii biserici. nu le-a fost rusine de lucrul asta, ci au vrut sa fie exemple de slujire. Nu stiu daca poate fi luata ca o porunca ci mai degraba ca ceva bun; ar fi bine sa dam dovada de smerenie si prin asta, si eu as face asta; as spala fara nici o ezitare picioarele aproapelui meu (si nu o zic ca mandrie sau ceva de genul).  Dragostea nu trebuie afisata ci trebuie sa dea roade.

Spalarea poate fi facuta si dintr-o inima nesincera si cred ca atunci nu este primita. de fapt sunt sigur.

...nu stiu ce sa zic mai mult. sunt deacord dar asta trebuie facut intr-o comunitate mai putin numeroasa ca la o biserica de sute......e cam greu.

22/12/05 00:23

Site web  
mit4jc
membru

Dap cam asa este. Si imi place ceea ce ai zis , mai ales despre dragoste.

22/12/05 22:34

vaxaly
membru

am gasit ceva interesant despre cina domnului

Cina Domnului este o comemorare, o comuniune si o consacrare. Ea ne aduce aminte de ceea ce a facut Christos, ne da prilejul sa stam in partasie unii cu altii in acelasi trup al lui Christos si ne indeamna la o noua consacrare personala in slujirea Evangheliei.

Pe crucile de la Calvar au murit trei oameni: unul pentru pacat, unul in pacat si altul fata de pacat. Aceste trei prepozitii circumscriu intreaga rasa umana. Nu muri in pacat. Mori fata de pacat, primindu-L azi pe Domnul Isus, care ne-a mantuit pe toti murind pentru pacatul tuturor.
    Cina Domnului este simbolul mortii Domnului Isus in locul nostru. Ea se compune din paine si vin neamestecate. Painea franta ne aminteste de trupul Lui frant pentru noi, inr vinul ne aminteste de sangele Sau varsat pentru spalarea pacatelor noastre.
Mat. 26:26-28 "Isus a luat o paine si, dupa ce a binecuvantat-o, a frant-o si a dat0o ucenicilor zicand: Luati mancati, acesta este trupul Meu. Apoi a luat un pahar, si dupa ce a multumit lui Dumnezeu, li l-a dat zicand: Beti toti din el; acesta este sangele Meu…"
Cina Domnului nu are calitatea de a ierta pacatele. Ea are doar menirea de a ne aminti ca pentru iertarea pacatelor noastre a trebuit ca trului Lui sa fie frant si sangele Lui sa fie varsat. Pentru acest scop El a poruncit ca noi sa facem Cina.
Lc. 22:19"…sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea." 1 Cor. 11:24,25"…sa faceti…spre pomenirea Mea…"
Cina se poate lua de catre toti cei ce si-au marturisit credinta in Domnul Isus si au fost botezati.
Fapte 2:41,42"…au fost botezati si staruiau in frangerea painii…"
De fiecare data, la Cina, credinciosul trebuie sa-si faca cercetarea de sine.
1 Cor.11:28 "Fiecare, dar, sa se cerceteze pe sine insusi si asa sa manance din painea aceasta."

23/12/05 12:38

Site web  
vaxaly
membru

despre spalarea picioarelor mai adaug:\
John 13:1-17
Spălarea picioarelor implică
1.    iertare
2.    smerenie, renunţare la eu
3.    să rezolvi problemele părţilor necurate din sufletul tău, pentru ucenici erau picioarele (v.10)

Isus a făcut spălarea picioarelor pentru că:
1.    ştia că i-a sosit ceasul să plece
2.    fiindcă i-a iubit pe ai săi până la capăt
3.    fiindcă ştia că Tatăl îi dăduse toate lucrurile în mâini
4.    fiindcă ştia că de la Dumnezeu a venit şi la Dumnezeu se duce

Trebuie să practicăm spălarea picioarelor(daca este posibilitatea):
1.    pentru că este o datorie a noastră faţă de ceilalţi
2.    pentru că este o pildă a Domnului Isus
3.    pentru că Isus este învăţătorul, şi noi nu suntem mai mari decât învăţătorul nostru.

acum dupa cum ziceam daca comunitatea din care facem parte ne permite (un nr mai restrans) trebuie sa facem acest lucru...

23/12/05 12:40

Site web  
mit4jc
membru

Buna parere. Este exact ceea ce gandesc si eu!

26/12/05 23:12

Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Trebuie sa tii post la cina?
In unele biserici e obligatoriu sa tii trei zile de post daca nu nu poti lua cina.
Eu in Biblie nu am gasit asa ceva.
Cand Pavel scrie de cina in 1 Cor. 11,el vorbea acolo de dezbinarile care aveau loc acolo si de felul cum luau ei cina,unii flamanzi,altii beti,etc.El avertiza impotriva pericolului de a lua cina fara a exista dragoste intre frati.
Dar de post?Nu am gasit nimik.

27/12/05 12:34

vaxaly
membru

IOEL 2:12-14
adevaratul post il gasim in Isaia 58

27/12/05 14:22

Site web  
mit4jc
membru

Intr-adevar este o problema in unele biserici in legatura cu Cina Domnului. Exista unii frati care au interpretat gresit Cuvantul sau pur si simplu au auzit ceva si le-a ramas lor intiparit in minte ca asa este bine sa procedeze, fara sa cerceteze Biblia cu atentie.

Ceea ce ai zis tu este (cand ai zis ca nu ai gasit in Biblie) este bine pentru ca nici nu scrie asa ceva in Biblie.
Deasemenea ai spus bine si faptul ce el ne avertizeaza impotriva pericolului de a lua cina fara a exista dragoste intre frati. Ceva super fain a scris vaxaly mai sus referitor la aceasta. Biblia ne incurajeaza sa ne cercetam adanc ca sa nu intram sa luam Cina asa cum nu trebuie deoarece este acolo si un "blestem". (1Corinteni 11:27-32)
Parerea mea este ca totusi este bine sa tii post o zi pentru ca Dumnezeu sa te curateasca si ca sa-ti dea putere sa nu mai gresesti si pentru ca in acea zi sa-ti faci o cercetare adanca in sufletul tau.

O alta problema este ca multi nu prea stiu cand si cum trebuie tinut postul si va incurajez sa cititi Isaia 58 si sa faceti un studiu asupra cartii Estera.

Ultima modificare de mit4jc (27/12/05 14:46)

27/12/05 14:38

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
ce parere aveti despre painea de la impartasire? tre sa fie nedospita sau nu conteaza?

27/12/05 15:22

mit4jc
membru

In capitoul 26 din cartea Matei din versetele 17-19 reiese faptul ca Isus a dat Cina in timpul Pastelui la evrei. Aruncand o privire in cartea Exodul 13 observam faptul ca evreii trebuiau ca (vs 7) "In timpul celor sapte zile, sa mancati azimi; sa nu se vada la tine nimic dospit, nici aluat pe toata intinderea tarii.", ceea ce ne duce la concluzia ca paine era nedospita.

Ultima modificare de mit4jc (27/12/05 16:33)

27/12/05 16:32

vaxaly
membru

eu as zice ca e bine sa fie nedospita. dar daca asa nu se poate, nu pot considerea ca luare cinei cu paine nedospita este pacat sau gresit. Dar de preferat este cu paine nedospita, la fel ca si cu rodul vitei. unii dau cu prigat de struguri, altii cu vin, altii cu must!

27/12/05 19:08

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Discutam aprins despre paine dospita, nedospita ... Dar ce facem cand suntem in jungla si nu avem nici paine si nici vin? Cred ca e normal sa iei doua lucruri din zona respectiva care sa simbolizeze sangele si trupul Domnului Isus, nu credeti? Sau le aducem din tara din care venim?

Ultima modificare de Larisa (01/01/06 05:30)

01/01/06 05:28

Site web  
vaxaly
membru

cu ce sa le aduci in jungla din tara?
eu zic ca daca e posibil sa luam paine nedospita si must e bine; dar in functie de circustante. E simbolic pana la urma ....
sunt de`acord cu tine Larisa, in functie de zona...

02/01/06 02:03

Site web  
mit4jc
membru

de sters.

Ultima modificare de mit4jc (03/01/06 21:36)

03/01/06 01:47

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05

mit4jc a scris:

adik oridecateori situatia ne permite sa luam cina asa cum trebuie, atunci asa sa facem.

cum adica asa cum trebuie? poate nu esti familiar cu toate schismele care au avut loc in Biserica de-a lungul istoriei ei din cauza neintelegerilor privitoare la Euharistie(sau Cina Domnului, sau Sfanta Impartasanie)... nu prea poti spune exact "asa cum trebuie", ci mai degraba "asa cum cred eu ca trebuie" sau "asa cum am vazut eu ca se face la noi inca de cand eram copil" etc.

03/01/06 19:17

Site web  
mit4jc
membru

De cand am citit afirmatia ta gfod am cazut adanc pe ganduri si m-am gandit mai mult la ceeace scrie in Scriptura. De aceea imi retrag afirmatia pe care am postat-o anterior, motiv pentru care o sterg. Biblia nu mentioneaza in nici un loc faptul ca putem inlocui cele doua elemente. In Biblie scrie ceva si acest lucru trebuie sa-l respectam

03/01/06 21:34

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
mai, eu nu am scris ce am scris ca sa-ti retragi tu cuvintele si sa stergi mesajul. daca faci asa, intrerupi firul discutiei. lasa sa vada oamenii ce se discuta aici:)
si ce vroiam eu sa zic ii ca tot timpul vor fi neintelegeri cu privire la Cina. Problema nu ii felul in care se ia cina, ci "taina Cinei", care este efectul ei, care este rolul ei, daca trupul lui Isus si Sangele lui "se intrupeaza" pe bune in elementele de impartasanie sau acestea sunt doar simboluri, etc. La toate astea ma refeream eu.

Ultima modificare de gfod (03/01/06 21:46)

03/01/06 21:45

Site web  
mit4jc
membru

Eu am inteles ceea ce ai zis tu, dar mi-am dat seama ca mergeam totusi spre un  punct gresit de vedere in cadrul caruia sustineam ceva la care Biblia nu da nici cel mai mic indiciu.

04/01/06 14:33

Pagini:  1 2 3 4 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la