TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Relatia cu parintii Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8
cami
membru

Inregistat: 17/07/07

benny a scris:

[flory, e mai bine? :D]

mul mai bine !  ;)

18/07/08 21:35

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Exact, Norkis. Pentru ca trebuie sa te gandesti ca esti responsabil de darul ce l-ai primit de la Dumnezeu: copilul. Si trebuie sa il cresti, sa ii dai o educatie, stiind mereu ca il ai doar pentru o vreme. Trebuie sa fii atent cum te comporti, pentru ca te va lua ca exemplu.

Ultima modificare de anomis (18/07/08 21:47)

18/07/08 21:45

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Uf, e usor de spus! Eu m-as ingrozi sa am parte de un copil ca mine:)

18/07/08 23:46

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

benny a scris:

E "minunată"... :rolleyes: Tocmai am avut o ceartă zdravănă cu mama. Nu vă zic temele şi motivele, dar vă prezic finalitatea (dacă o să continuăm aşa):

O să mă mut la Cluj...

Va veni şi ziua în care voi muri într-un mod misterios şi neaşteptat, şi copii o să constate că nu am avut nimic să le ofer...

Drăguţ, nu? :rolleyes:

[am pus puncte de suspensie ca sa nun fie prea lung citatul.]
Benule, iti spun din propria experienta: NU VA FI ASA! de ce? la inceputul lunii aprilie, am fost 'dat afara' din casa de mama pentru ca nu ii mai convenea biserica la care mers, dupa cateva saptamani/lkuni de lupte si tensiuni in care nu am vrut sa renunt si am incercat tot felul de solutii. M-am mutat temporar la o familie (niste frati foarte dragi din biserica) care nu mi-a cerut nici un leut pentru cazare, mancare si altele lucruri de intretinere. Cu toate ca a durat o saptamana, mi s-a parut o vesnicie. Deja incepusem sa imi fac planuri pentru viitor (la nivel de cateva luni, poate ani), priveam cu teama... am fost destul de brusc pus in fata unei astfel de situatii... si inca nu reruseam sa realizez intru totul ce se intampla. Familia care m-a gazduit m-a incurajat, mi-au spus ca sunt un om puternic si in ciuda tuturor acestor lucuri voi iesi biruitor (ALELUIA!!!!). A fost o saptamana destul de grea... insa DUmnezeu a fost cu mine. Si conditiile spirituale in care am stat au fost super! intr-o saptamana am invatat atat de multe... Aceasta perioada s-a incheiat sambata urmatoare, cand m-a sunat sormea sa vin acasa, si mama m-a primit cu bratele deschise.
Imi pare rau ca nu am acum timp sa culeg toate versetele care promit clar ca tu nu vei avea soarta descrisa de tine. Nu am net deocamdata, probleme tehinice, si operatorul zaboveste... si ma plictisesc fara net. acum postez de la o prietena. Nu am apucat sa citesc decat postul tau, fara a ma mai uita si peste raspunsurile cdelorlalti. Dar... un lucru iti spun: Nu se va intampla cum ai descris! Dumnezeu va intoparfce inima parintilor catre copii si invers. Biblia spune asta. Si nici eu nu-s iontr-o situatie foarte roz cu parintii... :)
So... raise your head to God where from the help will come! (citeste psalmul 91, un psalm minunat ;) )
Viteazule! ;)

Ultima modificare de shoricel (19/07/08 00:05)

19/07/08 00:05

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Mersi mult, shori, dar azi am postat un mesaj cu ceva mai optimist :D
Uită-te la pagina anterioară :D

19/07/08 00:08

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Norkis a scris:

Parintii nu doresc sa-ti ia fericirea(oricat de ciudate ar fi pretentiile lor) ci doresc sa iti ofere o fericire durabila.

Si, pentru ca nu sunt perfecti, uneori, esueaza lamentabil in a-si materializa intentiile.

19/07/08 01:53

Norkis
membru

Dar ce ne facem atunci cand parintii nu sunt de acord sa iei in casatorie persoana de care tu te-ai legat covarsitor pe plan sentimental?

18/08/08 22:04

hopeful
membru

Inregistat: 30/05/07

Norkis a scris:

Dar ce ne facem atunci cand parintii nu sunt de acord sa iei in casatorie persoana de care tu te-ai legat covarsitor pe plan sentimental?

Norkis eu cred ca parintii vor trai cu persoana aceea asa ca pot sa isi dea cu parerea dar doar atat. Trebuie sa il accepte asa cum e. Nu pot sa impuna pe cineva nici sa spuna "nu" perechii tale. Pana la urma daca greseti din cauza ta macar stii ca a fost vina ta. Dar daca persoana respectiva a fost alesa de tatal tau ce faci? La prima cearta o duci si ii spui "Tati tine-o ca eu nu mai pot cu ea". Pana la urma parintii te iubesc o gramada si acea persoana te iubeste si ea deci au ceva important in comun.

18/08/08 22:32

anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
Personal cred ca parintii pot ajuta foarte mult copiii prin ceea ce spun, dar unii ii pot si indeparta prin cerinte absurde.
        Nu cred ca daca te-ai apropiat pe plan sentimental foarte mult de cineva, asta inseamna neaparat ca trebuie sa te casatoresti. Pana spui Da, ai timp sa te mai razgandesti, oricat de greu ar fi dupa. Mare atentie la ce spun parintii, poate ei vad ceva rau ce nu poate vedea o persoana indragostita :) Decat sa suferi dupa casatorie ca nu ai vrut nici macar sa vezi de ce spun parintii nu, mai bine te gandesti inainte.
        Nu incurajez sa renunte, sau sa se casatoreasca doar cu cine vor parintii, dar cred din toata inima ca e foarte bine sa vada si de ce spun ei ce spun.

22/08/08 13:12

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Norkis e casatorita. Alte sfaturi? :D

Ultima modificare de +Archangel+ (22/08/08 13:44)

22/08/08 13:44

anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
:) se pare ca am muulte de recuperat :) o sa fac o vizita pe la ... despre mine...oricum sfaturile raman valabile, pt cei necasatoriti.

23/08/08 11:54

Norkis
membru

bre, archangel. Cunoasterea parintilor nu tine de statut social oficial ci de respect. Eu una am crescut mai independenta in raport cu parintii, asa cum o fac si acum, insa ii respect. Iar socrii mei, pupa-i mama, sunt niste adorabili si scumpi. Ma simt pentru prima data foarte alintata, ca si copil.

Cred ca cea mai completa imagine pe care ar fi trebuit sa o avem la eforturile parintilor nostri reiese atunci cand suntem pe calea de a-i pierde. Nu este deloc placut, insa riscsa va propun "exercitiul" de a va imagina cum ar f viaa voastra fara ai vostri. Sunt covinsa ca efectul va fi imediat.

23/08/08 18:37

cami
membru

Observ ca nu s-a mai postat aici de anul trecut, hai sa sterg eu putin praful ca tot trebuie sa fac curatenie zilele astea :) .
Relatia mea cu parintii e groaznica in momentul de fata.
Cu tata nu vorbesc nimic niciodata. Daca e prin preajama cand ma trezesc sau cand ma culc, ii spun `buna dimineata` sau `noapte buna`. Daca e acasa cand ma duc sau cand vin de la scoala, il salut si eventual il intreb ce mai face din cand in cand, ca altfel el nu zice nimic. Cu mama ma inteleg destul de bine si vorbim, dar din moment ce suntem asa diferite, e imposibil sa nu apara si unele conflicte .. dar, cert e ca nu mai suntem asa apropiate  ca mai demult, din pacate ...
Ma gandesc de multe ori, cum o sa fie cand o sa termin liceul si o sa ne intalnim mai rar .. probabil ca, atunci o sa ne dorim sa fim mai apropiati si nu se va putea .

Ultima modificare de cami (10/06/09 15:58)

10/06/09 15:58

celine
membru

Inregistat: 26/05/08

m3diator a scris:

am si eu o intrebare:
care este relatia voastra cu parintii? (cum va intelegeti cu ei,
discutati orice problema aveti.. va simtiti iubiti si acceptati..)

ai dreptul să nu spui nimic, tot ce vei spune va fi folosit împotriva ta ..... :)) :D

10/06/09 16:15

cami
membru

Vreau sa vaa intreb o chestie, dar nu stiu daca asta e subiectul potrivit. Poate mergea mai bine la ala cu drogurile .In fine.

Intrebarea : daca tatal tau, sa zicem, te trimite as-i cumperi tigari, ce faci ? presupunem ca, in cazul in care nu te duci sa-i cumperi, se enerveaza, iese ceva scandal, va certati si pe urma iti tot reproseaza ca nu te-ai dus. In situatia in care te duci sa-i cumperi, se schmba foaia ... si nu te mai cearta, ba din contra . Voi cum ati proceda sau cum ati procedat intr-o astfel de situatie ?
E pacat sau nu, sa nu faci cum iti cere el ? eu ma gandesc ca se prea poate sa fie pacat, dar poate nu e , ca cica, daca il asculti, il respecti. ori ca sa-l asculti, trebuie sa faci ce zice el, indiferent de ce anume ti-ar cere, nu ? [ aici nu ma refer la cazuri extreme ca adca ar fi sa-ti ceara sa iei viata unu om, ma gandesc ca nu l-ai asculta, sau am rog, l-ai asculta dar nu ai si aplica]

10/06/09 16:50

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
daca eu as fi in situatia i-as spune ca tanti de la magazin imi cere buletinul si nu am inca 18 ani :D Glumesc . M-as duce ,sincer .
Nu e pacat de neascultare daca nu te duci pentru ca a cumpara tigari nu e sanatos si se presupune ca trupul e templul Duhului. Si nici nu e pacat daca ii cumperi tigari pentru ca el oricum isi cumpara si stie ca tu nu esti de acord cu asa ceva .As face-o pentru a evita scadalul .. dar mie mi lene sa merg la chioscul care-i la 30 de metri ca sa imi cumpar inghetata dar totusi .
[acum fazele astea cu ce e pacat sau nu e dupa parerea si incradintarea fiecaruia ,daca tu simti altfel fa cum simti]

10/06/09 17:05

celine
membru

Eu cred că atâta timp cât eşti sub autoritatea lui, trebuie să te supui. Dumnezeu ştie că nu vrei să faci gestul, cu siguranţă şi înţelege.
Plus că ai putea să-i spui că nu vrei să faci asta, că e împotriva principiilor tale şi că ceri să fii respectată. Poate eşti mai mică şi ai o oarecare teamă să faci asta, dar te asigur că în cel mai rău caz îţi iei o bătaie; nu contează, ştii că ţi-ai făcut partea ta. Apoi mergi în tăcere şi-i cumperi ţigări, fără să vociferezi.
Ideea e că nu vei fi mereu sub autoritatea lor, crede-mă că ştiu cum e să nu fi lăsat de ai tăi să faci ceva, mai ales când ştii că ceea ce faci e ceva bun; trebuie să începi să te laşi descoperită. Se vor obişnui că ai şi tu un cuvânt de zis.
Sunt sigură că te vei descurca...
că tot sunt aici, nu dau sfaturi, nu mă laud cu nimic deosebit în relaţia cu mama mea, din contră, la mine se rezolva totul (acum, cică am mai crescut şi nu mai fac aşa :D) trântind uşa şi dând  drumul tare la muzică + "nu mănânc, lasă-măăăă!"

10/06/09 17:13

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Nu prea vb nimic cu mama.Tot ce vb este despre tata,aceeasi veche placa,despre tata,neamuri si chestii pe care le stiu pe de rost,un monolog stupid care,dupa ce a divortat de tata,s'a indreptat spre mine,singurul ei colocatar.Pana atunci spunea aceleasi chestii tatei.Discutiile se rezuma la faptul ca doar ea are dreptate si sa fac ca ea altfel fac rau,adica sa nu ma mai vad cu tata si altele.Tata ma intreaba ce a mai zis mama?,etc,cati bani vreau,daca am bani etc.Cam la asta se reduc discutiile cu parintii:P In rest orice lucru personal e folosit sa scoata ochii mai tarziu,deci evit sa ma deschid,pe cat posibil.Inca nu m'am hotoarat cum sa calific relatia mea cu parintii.

Ultima modificare de editheraven (10/06/09 17:26)

10/06/09 17:16

Site web  
fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

cami a scris:

Vreau sa vaa intreb o chestie, dar nu stiu daca asta e subiectul potrivit. Poate mergea mai bine la ala cu drogurile .In fine.

Intrebarea : daca tatal tau, sa zicem, te trimite as-i cumperi tigari, ce faci ? presupunem ca, in cazul in care nu te duci sa-i cumperi, se enerveaza, iese ceva scandal, va certati si pe urma iti tot reproseaza ca nu te-ai dus. In situatia in care te duci sa-i cumperi, se schmba foaia ... si nu te mai cearta, ba din contra . Voi cum ati proceda sau cum ati procedat intr-o astfel de situatie ?
E pacat sau nu, sa nu faci cum iti cere el ? eu ma gandesc ca se prea poate sa fie pacat, dar poate nu e , ca cica, daca il asculti, il respecti. ori ca sa-l asculti, trebuie sa faci ce zice el, indiferent de ce anume ti-ar cere, nu ? [ aici nu ma refer la cazuri extreme ca adca ar fi sa-ti ceara sa iei viata unu om, ma gandesc ca nu l-ai asculta, sau am rog, l-ai asculta dar nu ai si aplica]

mai...pana la 18 ani eu zic ca te-ai scos :D :D :D

10/06/09 17:25

celine
membru

edi.. complicat :)

10/06/09 17:30

cami
membru

RainSong a scris:

As face-o pentru a evita scadalul ..
Si eu tot pt a evita scandalul, am facut asta in urma cu o saptamana parca. Si saptamana trecuta, intr-o sera m-am intalnit intamplator cu el, si ca sa-l determin cumva sa vina acasa [dupa ce m-a plimbat prin multe parti], i-am spus ca ii dau tigari cand ajunge. Stiam ca doar asa il pot convinge si poate pana ajungem acasa, uita de ele, dar nu. Doar la ele se gandea ..
Eu i-am spus sa nu ma mai trimita pe mine, ci sa isi cumpere el ca s-ar putea sa ma tenteze si nu i-ar placea sa concureze cu mine :D . Bun, poate nu a fost tocmai frumos si finut, dar acum fapta e cosumata. Si, la faza asta , s-a enervat. A zis ca ma nenoroceste daca fac asa ceva. Oricum, eu nu as face niciodata asta, dar eram curioasa ce reactie ar avea. In rest, nu vorbium mai nimic, chestii banale rareori.
celine a scris:

Poate eşti mai mică şi ai o oarecare teamă să faci asta, dar te asigur că în cel mai rău caz îţi iei o bătaie; nu contează, ştii că ţi-ai făcut partea ta.
Ai f mare dreptate aici .

Multumesc, RainSong si Celine :) .

Ultima modificare de cami (10/06/09 17:36)

10/06/09 17:33

edi.theraven
membru

Evident ca toate sfaturile reies din experientele ei nefaste,si marele ei sfat s'a reduce ca nu trebuie sa ma incred in nimeni si sa nu iubesc pe nimeni,ca nimeni nu merita et.Asta ar fi bine,pana in punctul in care sa'si faca viitorul legat de al meu,sau invers.Ma rog,o sa fie bine,finally,altfel nu vreau eu sa fie:P

10/06/09 17:36

Site web  
celine
membru

A ştiut Dumnezeu că ori îmi dă un tată ok ori nu-mi dă deloc. Nu cred că aş fi rezistat să trăiesc evenimente ca cele pe care le trăieşti tu Cami, cred că plecam de acasă de mult. :)
Sper să fii bine, nu ştiu ce aş putea spune, cred că e greu, dar ai primit "bagajul" ăsta pentru că s-a ştiut că-l poţi duce onorabil la destinaţie. Aşa că nu te lăsa, luptă! La fel şi tu, Edi!

10/06/09 17:40

cami
membru

Crede-ma ca si eu mi-am dorit de multe ori sa plec de acasa ...
Acum sunt mai bine, multumesc :) .

10/06/09 17:51

edi.theraven
membru

Acum e mai bine decat cand era tata acasa.Insa ma simt oarecum vinovat,si in acelasi timp nervos,fiindca nu am un viitor comun cu mama,nu cu mama ma insor,nu cu mama o sa'mi cresc copii.Vrea sa se mute din oras cat mai repede.Eu vreau sa ma mut din oras dupa facultate,peste un an,in orasul unde isi va face facultatea fata cu care vreau sa ma insor.Insa mama zice ca e o prostie si ca nu merita.Stiu ca nu e asa,insa cand nu vad nici un fel de ajutor din partea ei simt ca ametesc.Bine ca mi'a promis tata ca ma ajuta cu mutatul oriunde,si ca o sa o scoatem la capat.Mutatul asta al meu nu e un moft,e viitorul meu.Uras sfaturile de genul "nu te duce pe campul ala sa alergi,ca undeva e un canal".Bun si?Situatia mea e total diferita de a ei.Spre deosebire de ea persoana respectiva ma iubeste si invers.Daca ea s'a aruncat in canal crezand ca se va umple pana la urma cu apa si va iesi iar afara,e treaba ei.De fapt,a fost.Nu ma ajuta deloc sfaturile astea ale ei,care,dupa cum i'am zis,nu se aplica la mine.La fel cu anturajul.Am un singur prieten,care anturaj?Am fumat si m'am lasat din proprie intiativa ambele.Nu mai fumez de un an si ceva,alcool nu beau deloc,nici cafea.Asta cu anturajul.Apoi imi reproseaza ca pentru mine a stat cu tata pana acum.Sfaturile ei sunt ca si cum ai sfatui un orb sa nu se uite in soare,sau un olog sa nu alerge ca oboseste.Care'i faza?Esecurile ei nu se preteaza la viata pe care am inceput sa o traiesc.Si sentimentul de vinovatie pe care'l am uneori,nu ma ajuta deloc,fiindca stiu din ce parte a mintii ei vin sfaturile astea.As putea debita multe,insa ideiile,pe parcurul anilor mi s'au diluat si aplatizat.In mare cam asta gandesc acum.Nu mama e viitorul meu si nici invers.
le:spre deosebire de ea,adica fata de situatia ei cu tata.

Ultima modificare de editheraven (10/06/09 20:57)

10/06/09 17:56

Site web  
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la