|
|
|
the_stranger
membru
 Inregistat: 15/01/08
|
|
benny,dacă tot ai îndrăznit să pui ceva cu familia ta,hai că pun şi eu câte ceva despre a mea,şi poate mai sunt şi alţii care suferă ca noi.
Părinţii mei sunt doi mari încăpăţânaţi.
Mama mea este o perfecţionistă convinsă.Nu o scoţi din ale ei nici să te chinui nu ştiu cât. În schimb tata e exact opusul(imaginaţi-vă voi ce iese).
Problema e că,deşi ne iubesc nu ştiu cum să ne arate acest lucru,doarece tot timpul au mari aşteptări de la noi,da culmea e că niciodată nu ne încurajează(mama tot timpul doreşte mai mult de la noi,iar tata nu prea ne vede nevoile)
Din când în când mama face un fel de crize de nervi,care apar din nimic.Şi asta se întâmplă când trebuie să plecăm undeva,sau de sărbători(adică în momente importante ,când am avea nevoie de ea.).Şi îţi strică totată buna dispoziţie.
Şi mai rău e că,în cursul anului veneam doar în week-end acasă,iar acum în vacanţă,apar conflicte în fiecare zi.Şi e tare aiurea.
_______________________________________ Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....
|
|
18/07/08 08:35
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
benny, maturizeaza-te omule! 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
18/07/08 09:19
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Are timp, Archule. N-are numai 19 ani. La 27-28 ca tine, cu siguranţă va vorbi/gândi altfel! 
|
|
18/07/08 09:20
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
benny revino-ti ce-i cu gandirea asta la tine? o fi grea viata dar nici in halul asta, gandeste pzitiv si nu uita ca cineva iti poarta de grija si se gandeste la tine chear daca tu nu te gandesti la El. Domnul sa-ti dea intelepciune!
Ultima modificare de felyy (18/07/08 14:21)
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
18/07/08 09:35
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Problema e ca e foarte posibil ca prietena lui sa citeasca ce a scris si nu stiu cat de bine i-ar pica. 
|
|
18/07/08 09:37
|
|
felyy
membru
|
|
soc pe capul ei , socul trece, numai sa nu-i dea papauci 
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
18/07/08 09:43
|
|
homeless
membru
 Inregistat: 16/02/08
|
|
x
Ultima modificare de homeless (13/02/11 22:54)
|
|
18/07/08 10:05
|
|
felyy
membru
|
|
benny a scris:
Nu e niciun şoc, ştie ea ce ştie... nu-i foarte încântată de situaţie, dar asta e... o să trecem peste. Şi papuci am şi io.. Foarte puţin probabil să-mi mai dea ea o pereche.  |
Daca stie e ok...si daca trece peste astea e si mai bine, dar eu cred totusi ca putin va fi pusa pe ganduri 
|
|
18/07/08 10:47
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
mai nenea ben ,tu crezi ca cu gandirea asta meriti mai multe?Tu deja ti-ai organizat viata ,asa va si fi ... si eu aveam/am unele si mai intunecate ,dar cred intrun viitor mai luminos ,Domnul poate si vrea sa faca minuni ,doar ca nu are cui le face, credinta noastra fiind prea mica [hai sa zicem nula] de multe ori. Nu crezi ca daca o facut Universul asa perfect ,nu poate sa ne faca vietile fericite ?Doar ca noi suntem aia fraieri care preferam sa ne zbatem prin mocirla si sa fugim de ajutor. Cineva avea o semnatura "nu cred in miracole ,depind de ele". In ultima vreme eu a trebuit sa mi-o insusesc ca altfel ma astepta spitalu de nebuni .
Apropo ,il subestimezi cu mult pe Dumnezeu si inseamna ca rugaciunile noastre au fost aiurea ,daca nu crezi in vindecare [sau macar ameliorare ,acceptare a voii Lui] ,de ce ai mai cerut-o sa ne rugam pentru ea ? iara te contrazici singur ,tipic ben 
ps :de ce faceti 4 copii daca nu aveti ce le da de mancare ?
Ultima modificare de RainSong (18/07/08 11:01)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
18/07/08 11:00
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Iar am dat prea multe detalii... Nu mă mai vindec odată?? 
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
18/07/08 11:16
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|

Cred ca ar trebui sa ne rugam mai bine pentru tine pentru vindecare.
|
|
18/07/08 11:46
|
|
benny
membru
|
|
Amin amin!! 
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
18/07/08 11:49
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Benny bine ai venit in lumea mea De la anu poate ai un prieten in plus ( cel putin de surerinta , aa stot in cj), sunt multi ca tine, la mine greutatile sunt mai mari dar asta e, cu Domnul mergem inainte, nu stim ce ne asteapta doar ca atunci cand credem ca nu avem scapare rezolva Dumnezeu problemele in locul nostru. Fii barbat (mi-ai zis-o si tu odata ) .
Cum ma inteleg eu cu familia ? relativ bine pentru ca sunt independent, probleme multe (cauza principala e ca tatal meu nu e pocait), ma inteleg cam greu cu ei ca nu suntem pe aceeasi unda dar cat il am pe Dumnezeu voi trai fericit.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
18/07/08 14:35
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
E normal, daniel-l. Din relatia cu parintii mei, nu am luat decat does, si doesn't-urile pe care le voi aplica in relatia cu copiii mei.
Trebuie sa ii respectam, indiferent de conceptiile lor. Sunt parintii nostri. Si e normal ca nu intotdeauna sa fim pe aceeasi lungime de unda. Ei au experienra altor vremuri, noi capatam experienta din vremurile pe care le traim, si astfel se isca certuri, sau mici conflicte. Intrebarea e: cum reactionam in astfel de conflicte?
Ultima modificare de anomis (18/07/08 15:13)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
18/07/08 15:13
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
Vai, beni, treuie sa treci peste si sa devii mai optimist, ca asa nu e deloc bine-si ia aminte ca ti-o zic eu, care nici nu am fost, nici nu sunt si nici nu cred ca voi fi vreodata o fana a optimismului -, asta asa ca o paranteza
nu iti cere nimeni sa vezi viata in roz, doar cu o nota mai mare de optimism .daca tu iti si planifici tot si iti imaginezi tabloul pe viitor atat de negru, chiar asa va fi .cred ca ar trebui sa il mai inveselesti un pic, ca emana pre mult pesimism ... :rolleyes
Eu ma inteleg destul de bine cu mama, chiar daca si intre noi, au loc dispute... e o mama grozava si o prietena minunata cu tata in schimb, care nu e pocait, am o relatie mult prea rece si de la distana, dar sper ca pe viitor lucrurile sa ia o alta intorsatura-mai buna-in privinta relatiei cu tata. 
Ultima modificare de flory (18/07/08 16:08)
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
18/07/08 16:06
|
|
benny
membru
|
|
Stai măi, să vă spun... Deci eu în postarea aceea nu am descris decât partea întunecată a lucrurilor. Cel mai cumplit coşmar, care sper să nu devină realitate niciodată. Nu eram într-o stare prea bună... Eram şi nervos, şi mâhnit, supărat că mi s-au amintit toate necazurile deodată în aceeaşi discuţie. Deci ce am scris mai devreme e cel mai negru coşmar...
Acum... o altă variantă ar fi, să pot vorbi cu părinţii mei sincer şi deschis, să încercăm (şi să reuşim) să ne confruntăm opiniile diferite, şi să ajungem la un numitor comun, unde toată lumea e fericită.
Am vorbit azi cu mama, i-am zis mai multe despre fata cu care ei sunt aşa împotriviţi, şi am avut o discuţie pe un ton mai normal, care s-a iscat şi cu lacrimi. Plângeam ca doi copii Mi-a spus că nu-mi vrea răul, şi că tot ceea ce încearcă ea să facă e să mă mai ţină puţin sub "aripi", să mă protejeze de suferinţă, de dezamăgire şi de o inimă frântă, dat fiind faptul că sunt destul de tânăr, şi nu am destulă experienţă de viaţă pentru o poveste de dragoste, care să aibă căsătoria ca finalitate. Şi s-ar putea să sufăr şi să rămân cu un gust amar. Nu a zis că e de-acord cu relaţia noastră, ci doar asta, că vrea să mă protejeze.
Mai rămâne să vorbesc cu tata... Aici e munca mai grea... El e mult mai încăpăţânat, mai autoritar, şi s-ar putea să nu mă pot deschide aşa de mult faţă de el. M-am rugat ca Domnul să-mi dea cuvintele potrivite în gură şi să am înţelepciune în discuţia mea cu el. Puteţi să vă alăturaţi şi voi mie, dacă doriţi, şi vă pasă.
Oricum, trebuie să discutăm odată, că nu-mi place tensiunea asta, şi atmosfera apăsătoare care predomină în casă. Fie voia Domnului în tot şi-n toate!! 
[flory, e mai bine? ]
Ultima modificare de benny (18/07/08 16:25)
|
|
18/07/08 16:23
|
|
felyy
membru
|
|
benny vreau sa-ti dau un sfat inceraca sa explici pana ii faci sa inteleaga si eu am mai avut unele cocniri cu ai mei si decate ori ma incapatanam si nu vroiam sa vorbesc era mai rau, mult mai greu venea inpacarea, dupa ce ma certam imi parea rau ca nu le-am explicat...m-am rugat pentru asta si e ceva timp decand imi spun punctul de vedere si mi-l sustin, incerc tot timpul sa-i fac sa inteleaga si sa-mi impartaseasca parerea iar daca e gresita ma supun si fac cum imi spun ei...acum cand privesc inapoi vad altfel unele lucruri si ma bucur ca i-am ascultat.
Ma bucur ca e mai bine si o sa ma rog pentru tine.
Ultima modificare de felyy (18/07/08 17:34)
|
|
18/07/08 17:33
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
benny a scris:
Am vorbit azi cu mama,[...] Mi-a spus că nu-mi vrea răul, şi că tot ceea ce încearcă ea să facă e să mă[...] protejeze de suferinţă, de dezamăgire şi de o inimă frântă, dat fiind faptul că sunt destul de tânăr, şi nu am destulă experienţă de viaţă pentru o poveste de dragoste, care să aibă căsătoria ca finalitate. Şi s-ar putea să sufăr şi să rămân cu un gust amar. Nu a zis că e de-acord cu relaţia noastră, ci doar asta, că vrea să mă protejeze. |
Ai o mama inteleapta,benny. Ce o framanta pe ea, cred ca framanta toate mamele care au copii la varsta la care esti tu. Am trecut si eu pe acolo, si de multe ori nu eram de acord cu parintii, dar din respect pentru ei, i-am ascultat, chiar daca in unele nopti puteam sa-mi storc perna de cate lacrimi varsam in ea. In ce priveste prietenia mai apropiata cu un baiat, m-au sfatuit s-o accept doar atunci cand am de gand sa ma casatoresc, si baiatul la fel. Motivele au fost exact aceleasi care ti le-a spus tie mama ta! Astazi, le sunt recunoscatoare pentru ceea ce-au facut atunci, pentru ca altfel vad lucrurile si imi dau seama ca de fapt dragostea care ei o aveau pentru mine i-a determinat sa reactioneze asa. Poti fi sigur, ca si mamei tale tot din dragostea care o are pentru tine nu ii tot una ce se intampla cu tine.
Crede-ma ca pe la 24-25 de ani altfel vezi lucrurile si in ceea ce priveste prietenia cu o fata. Cea de acum, neavand de gand sa te casatoresti (cel putin asa banuiesc )are toate sansele sa termine acolo unde a descris mama ta: sa ramai cu gust amar, dezamagit si inima franta de ranile dragostei. Oare se merita?
Esti tanar benny, viata e frumoasa chiar daca uneori mai plangem. Fruntea sus, ochii la Tinta si inainte cu Domnul. Cand El e de partea ta, din orice situatie vei iesii biruitor. 
|
|
18/07/08 18:24
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Parintii nu doresc sa-ti ia fericirea(oricat de ciudate ar fi pretentiile lor) ci doresc sa iti ofere o fericire durabila.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
18/07/08 18:47
|
|
benny
membru
|
|
daaria a scris:
neavand de gand sa te casatoresti (cel putin asa banuiesc ) |
Am de gând, dar nu în viitorul apropiat...
|
|
18/07/08 18:49
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Norkis a scris:
Parintii nu doresc sa-ti ia fericirea(oricat de ciudate ar fi pretentiile lor) ci doresc sa iti ofere o fericire durabila. |
Asa e, ai dreptate. 
Parintii vor sa nu facem greselile lor, sa nu suferim cat au suferit ei, sa fim cu o treapta mai sus decat ei. Si e normal sa doreasca asta. Dar, ei omit un lucru: ca si noi avem dreptul la greseli, ca uneori nu o sa intelegem ca un lucru nu e bun, decat dupa ce deja l-am probat pe pielea noastra.
E un lucru mare sa fii parinte, sa stii cand sa dai peste manutele copilului, cand sa il iei deoparte si sa ii explici, cand sa ii fii prieten si confident... si, cand sa stii sa ii dai drumul sa "zboare". 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
18/07/08 21:27
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Ah, pana nu de mult criticam anumite atitudini de+ale parintilor mai sau ai prietenilor. Insa acum, gandindu+ma cum ar fi sa fiu parinte peste cativa ani, imi dau seama ca meseria de parinte este cea mai importanta meserie/sarcina data de Dumnezeu pentru pamanteni.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
18/07/08 21:33
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|