|
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
emanuel a scris:
Definitia iertarii: "Parfumul unei flori lasat pe pantoful care a calcat-o". (am gasit chestia asta si mi se pare foarte frumoasa) |
Frumos  Cred ca iertarea este unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un om ..si ma refer aici la adevarata iertare, neconditionata, care implica si uitare si lipsa resentimentelor.
Ultima modificare de Roxana (18/02/11 14:38)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
18/02/11 14:38
|
|
Lucifer
membru
Inregistat: 05/05/10
|
|
intrebare: Daca Dumnezeu pretinde sa ne iertam dusmanii....cum se face ca el pentru "dusmanii" lui a creat Iadul? Pe principiul iudaic "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte", pedeapsa unui om care traieste in pacat sa zicem 90 de ani...e chin FOR EVER??? 90 de ani de greseala nu ar trebui sa fie echivalentul a 90 de ani de chin? Am pierdut proportile pe undeva...cred.
Ultima modificare de Lucifer (28/12/12 21:53)
_______________________________________ Logica te duce din punctul A in punctul B. Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!
|
|
28/12/12 21:53
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
daca te preocupa subiectul iadului te invit la subiectul cu pricina :
Raiul si iadul
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/12/12 22:00
|
|
Lucifer
membru
|
|
nici nu stiu exact daca subiectul s-ar incadra (exclusiv) la "iad". Ideea era de "iertare". Noua ni se cere sa ne iertam dusmanii, pe cand exemplul divin..nu arata tocmai asta. Cum o fi crestineste? Te iert pana mi se pune pata? si apoi...Dumnezeu cu mila?..
............... multumesc, oricum pentru indrumare. 
Ultima modificare de Lucifer (28/12/12 22:04)
_______________________________________ Logica te duce din punctul A in punctul B. Imaginatia, insa...te duce ORIUNDE VREI!
|
|
28/12/12 22:04
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
exemplul divin ?
La Domnul Dumnezeul nostru însă este îndurarea şi iertarea, căci împotriva Lui ne-am răzvrătit! - Daniel 9:9
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16
Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor - Luca 24:47
Toţi prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.†- Faptele apostolilor 10:43
căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor.- Matei 26:28
Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. - Romani 6:23
ÃŽn El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său - Efeseni 1:7
Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9
Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna. - Isaia 1:18
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/12/12 22:17
|
|
Lucifer
membru
|
|
deci...o serie de versete care "explica" cat de iertator este Dumnezeu. atat de iertator incat a creat un Iad pentru cei nepotriviti. in care chinul este vesnic. Exista un verset in biblie care explica de ce..desi propovaduieste iertarea, promoveaza, de asemenea, chinul vesnic pentru cei care nu sunt de partea lui? Nu cumva iadul si iertarea nu prea se pupa? asa ...ca principii.
|
|
31/12/12 05:37
|
|
Lucifer
membru
|
|
iar daca o sa mi se raspunda ca in iad se duc cei care nu-si recunosc vina si nu cer iertarea pacatelor..inseamna ca pe acelasi principiu noi trebuie sa iertam numai pe cine-si cere scuze fata de noi? ceilalti..trebuiesc torturati?
|
|
31/12/12 05:38
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Eu cred ca esti confuz. Una este iertarea/pedeapsa aici pe pamant, altele sunt cele de dupa moarte. Pe cine vrei tu sa pedepsesti dupa ce mori? Si mai apoi, cum?
|
|
31/12/12 08:32
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Poti conditiona iertarea celui ce ti-a gresit cand tu insuti gresesti? In Cer este Unul care poate cantari, drept, pentru ca este si Drept si Iubitor, noi insa suntem, acum si aici, cu pacatul in noi.
Ni se cere sa iertam pentru ca iertarea lui Dumnezeu sa poata lucra nestngherita de pretentiile noastre de dreptate fata de altii. Daca in fata lui Dumnezeu vei pretinde dreptate necrutatoare asupra cuiva si Domnul care le stie pe toate se poate intampla sa-l gaseasca demn de iertare, atunci tie va trebui sa ti se aduca propriile pacate la lumina si sa te descopere ca vinovatul ce ridica piatra sa loveasca.
"...si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri."
Cat priveste echitatea, ce nu ai inteles? Ca Dumnezeu cauta la calitatea caracterului tau dinainte de a parasi aceasta lume?
Ultima modificare de Oblio (31/12/12 11:45)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
31/12/12 11:37
|
|
Lucifer
membru
|
|
Edi, nu stiu cine e confuz. :P Ce importanta are ca e vorba de viata de aici sau de dincolo? vorbeam de IERTAREA ca principiu. E vreo diferenta ca te iert in Franta sau in China? Conteaza unde si cand? Te iert sau nu. Aceasta e intrebarea ) (cum spunea un nene englez) ............. Deci, Oblio..tu zici ca Dumnezeu are derogare de la principiu pentru ca are avantajul de a stii EXACT cine merita iertat si cine nu? Daca e asa..sa zicem ca are sens. Dar in cazul asta mai vorbim de exemplul divin? In cazul asta mai vorbim de un ISUS care s-a intrupat si a trait aici ca sa ne serveasca noua drept exemplu? Nu prea. Pentru ca El era avantajat de pozitia lui de FIU de Dumnezeu. Iar iertarea e unul din principile care arata asta. cred ca ai inteles ideea. :P
|
|
01/01/13 10:18
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Conteaza, evident. Raspunsul la intrebarea "cand?" este totul. Daca facem confuzie aici discutia e irelevanta.
|
|
01/01/13 10:32
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Lucifer a scris:
...vorbeam de IERTAREA ca principiu. ... Te iert sau nu. Aceasta e intrebarea ; |
Iertarea ce inseamna?Cine merita iertarea? Clar nu merita nimeni, pentru ca daca ar fi merit am vorbi de dreptate iar nu de gratiere. Dar ce inseamna? Inseamna stergerea datoriei. Asta inseamna un act de bunavointa fara ca cel iertat sa merite, dar nu fara sa doreasca.
E gresit sa privim bunavointa asta a lui Dumnezeu ca un cec in alb. Ar insemna ca El ne-ar ierta fara ca noi sa ne cerem iertare.
Lucrul acesta nu este adevarat.Daca ar ierta din oficiu, asta in mod automat ar duce la libertatea de a pacatui.
Nu asta e scopul iertarii, ci reabilitarea.
Ultima modificare de Old (01/01/13 15:59)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/01/13 15:48
|
|
Lucifer
membru
|
|
Foarte misto ai explicat. Ai perfecta dreptate. Mi se pare un principiu corect. Intrebarea e...cum facem noi? Iertam numai pe cei care-si cer iertare si care consideram ca merita asta ? Sau iertam la gramada...semnand cecuri in alb ? In cazul acestui pricipiu...se aplica exemplul divin ?? Plus ca..devenind o masina de iertat...nu cred ca iti asigura un viitor stralucit....fie vorba intre noi.
|
|
01/01/13 18:41
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Iertarea lui Dumnezeu este si "la gramada", iertare prin care nu se tine cont pacatele facute
" Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă."
dar si particulara cand pacatosul vine la Hristos.
De aceea spun ca iertarea lui Dumnezeu pe acest pamant este asa : " Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului," Insa judecata aceasta vine dupa venirea Fiului Omulul. Acum, nimeni nu este judecat. Judecata vine dupa moarte " Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,"
De aceea iti spun ca plasarea in timp a ceea ce spui tu este esentiala. Daca le incurcam, discutia e inutila.
Noi trebuie si putem ierta doar pe acest pamant. Ceea ce nu intervine in niciun fel moralei Divine. Fiindca dupa moarte, noi nu avem puterea de a judeca pe nimeni, dar Isus are aceasta putere.
Ultima modificare de edi.theraven (01/01/13 19:54)
|
|
01/01/13 19:40
|
|
Delmoniko
Exclus
Inregistat: 16/05/07
|
|
Chestia e cam promiscua. Eu stiu (corectati-ma daca gresesc) ca morala crestina aplica iertarea oricui (criminal, violator, etc) in orice moment/situatie. Daca te-ai cait esti iertat chiar si pe patul mortii,nu?
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
02/01/13 22:00
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Da, desi sunt cazuri destul de rare ca un om sa pacatuiasca o viata intreaga si pe patul mortii sa se pocaiasca. Eu, in afara de talharul de pe cruce, nu am mai auzit.
|
|
02/01/13 22:26
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
Sunt zeci de cazuri. Criminali inraiti au fost surprinsi plangand inainte de ultima slujba sau cerand iertare familiilor victimelor. Constiinta e un lucru foarte puternic, mai ales in preajma mortii.
Deci, repet, facem ce vrem toata viata, iar Dumnezeu ne iarta pe ultima suta de metri? Atunci se va umple raiul de prostituate, pesti si alte specimene?
_______________________________________ Ai pus mana pe o biblie si te crezi dumnezeu!
|
|
02/01/13 22:37
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Ce legatura are plansul si cererea de iertare cu pocainta? Eu nu am auzit nicun caz in care un criminal, de orice fel, sa se pocaiasca inainte de moarte.
|
|
02/01/13 22:42
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
Nici eu n-am vazut atomii, ADN-ul, dar asta nu inseamna ca nu exista.
|
|
02/01/13 22:54
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Am spus eu ca nu exista? Dar ai zis ca sunt zeci de cazuri desi vad ca nu sunt chiar zeci. Desi vad ca, totusi, nu se stie cine s'a pocait inainte de moarte. Atunci, cum putem sa ne punem intrebarea daca va fi plini de "pacatosi", atat timp ca nu stim exact cum sta treaba?
Omul se poate pocai pe patul de moarte. De ce ti se pare incorect?
Ultima modificare de edi.theraven (02/01/13 22:59)
|
|
02/01/13 22:56
|
|
Old
Moderator
|
|
Delmoniko a scris:
Sunt zeci de cazuri. Criminali inraiti au fost surprinsi plangand inainte de ultima slujba sau cerand iertare familiilor victimelor. Constiinta e un lucru foarte puternic, mai ales in preajma mortii.
Deci, repet, facem ce vrem toata viata, iar Dumnezeu ne iarta pe ultima suta de metri? Atunci se va umple raiul de prostituate, pesti si alte specimene? |
Ce sunt cateva zeci de cazuri comparat cu miliarde care mor fara sa se poacaiasca? O loterie! Asa ca nu te poti baza ca atunci vei lua potul mare!
Poate cineva sa joace la loto.
Daca cineva ar vrea sa-si vanda casa pentru ca fondul la categoria 1 este 12 milioane de euro, si isi incearca norocul, ce ai zice? Ca este nebun nu?
Dar daca cineva isi joaca viata la loto? Si inca fara sa aiba habar de algoritme?
Cum am putea sa-l numim pe un astfel de om?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
02/01/13 22:58
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
L-am putea numi "om". Nebunia e frumusetea ce caracterizeaza ratiunea umana. Eu unul prefer loteria. Insa nu despre asta e vorba.
Eu puneam in discutie promiscuitatea acestui "sistem" crestin de a ierta fara noima. Probabil mesajul a fost conceput altfel la inceput si a fost pervertit de-a lungul vremii de canoane/Biserica/reprezentanti. Daca oricine care comite orice act criminal/violent sau de alta natura poate fi iertat si prin asta sa ajunga in rai, atunci ceva e putred in Danemarca.
Dpmdv, daca cineva a comis un act care contravine societatii/bunelor moravuri trebuie pedepsit ca atare. Apoi, cel mai important e sa-si acorde siesi iertare. Ce legatura are asta cu Divinul?
|
|
02/01/13 23:09
|
|
Old
Moderator
|
|
Delmoniko a scris:
Nebunia e frumusetea ce caracterizeaza ratiunea umana. |
Eu inteleg nebunia opusa ratiunii. In fine...
Eu puneam in discutie promiscuitatea acestui "sistem" crestin de a ierta fara noima. Probabil... | ai vrut sa spui promiscuitate? Sau ai vrut sa spui altceva si ai gresit cuvantul?
|
|
02/01/13 23:30
|
|
Lucifer
membru
|
|
uite frumusetea nebuniei ce caracterizeaza sistemul in sine: ) pana la urma, iertarea e o loterie in care extragerea e pe patul mortii. Cum te prinde momentul sfarsitului...asa ti-o iei pe vesnicie. poti avea o viata 99% buna, si UN moment de ratacire in apropierea mortii. Daca nu ai apucat sa te caiesti..esti PA! in extrema cealalta, e ok sa fii un criminal in serie 50 de ani si sa te caiesti in 5 minute. Esti salvat.
) ...and here is the tricky part: -dupa cum viata omului nu e constanta si oscileaza intre greseli si pocainta...daca moartea survine fix intre doua astfel de momente...te-a facut :P cu alte cuvinte, cine controleaza momentul mortii..controleaza destinul persoanei respective. frumos, nu? 
|
|
03/01/13 00:45
|
|
Delmoniko
Exclus
|
|
Si cum moartea/momentul mortii nu pot fi controlate de nimeni si nimic e o loterie cu iz bacovian  Deci asa-zisul sistem al milei&iertarii devine ilogic si neaplicabil.
|
|
03/01/13 01:50
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|