TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Tobe,Bass,Chitara electrica in biserica? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 10
julian_ivancsuk
membru

Inregistat: 08/12/05
Stiu.Ajutatima!!Rugativa pentru mine!!

04/01/06 21:19

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
asta este sg problema din biserica voastra, ca nu va lasa cu tobele in biserica?m-as bucura sa vad tineri interesati sa se roage si pt alte lucruri poate mai spirituale decat tobele(nu ca tobele nu sunt bune, dar inca n-a murit nimeni din cauza ca le-a dus dorul).

04/01/06 21:46

dtt_07
membru

Inregistat: 28/11/05

julian_ivancsuk a scris:

La noi zic ca cu tobe si asa mai departe ii ca in disco sau la concerte(de necrestini).Cumva le dau dreptate.Ii cam aceasi atmosfera...

daca ai fi in RO teas intelege dar dupa cite stiu A nu e dictatura sau cel care conduce  e obisnuit cu asa ceva sigur acopiat modelul de undeva .eu tias propune sa sa faci ce a facut pastarul cu anvonul (daca ai citit pagina2) dar vad ca nu esti de acord sa te sacrifici pentru cauza aceasta dar le mai dai si dreptate. toti cei care au reusit sa aibe tobe in biserica au reusit sa "convinga" cu orce pret. au fost decisi ,sau cei care au fost decisi nu mai fac parte din decor dar cel care a venit a stiut sa pastreze ce a lasat cel din naintea lui
DACA AI UN TALENT FOLOSESTEL PENTRU DOMNUL  NU PENTRU  OAMENI  VEI AVEA RASPLATA DE LA DOMNUL NU DE LA OAMENI

05/01/06 05:21

firepenthx
membru

Inregistat: 27/12/05

ionelcim a scris:

stiu, spune noul pastor, ca din cauza asta ai fost mutat, insa ceea ce ai facut tu intr-o zi eu am avut de grija sa dureze 2 ani.

faina, fte faina si sugestiva ilustratzia. ai spus multe prin ea. bravo man!

07/01/06 17:47

ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
as spune merci, da mi teama sa nu se supere "cineva"

Ultima modificare de ionelcim (07/01/06 21:15)

07/01/06 21:14

nascutinvingator
membru

Inregistat: 25/03/06
Argumentul Biblic: In Noul Testament nu este nici o porunca si nici un exemplu care sa permita folosisrea instrumentelor in cadrul inchinarii publice a crestinilor din fiecare duminica.Chiar daca in Vechiul Testament sunt exemple de folosire a instrumentelor ele nu sunt relevante pt noi intrucat crestinii ar trebui sa se inchine in 'Duh si Adevar' dupa legea Lui Hristos, Noul Testament.Nici Hristos nici apostolii Sai nu au practicat si nici nu au poruncit folosirea instrumentelor in inchinare deci nici noi nu trebuie sa le folosim,astfel cantarea in cadrul inchinarii tebuie sa fie vocala,din inima , comuna(fara cor sau solisti) si condusa de catre barbati.
Argumentul istoric: prima consemnare a folosirii instrumentelor in inchinarea crestina apare in secolul al VI-lea in partea apuseana a imperiului roman, in rasarit nefiind niciodata acceptata aceasta inovatie, cand oricum crestinismul roman oficial al acelor vremuri se departase deja f mult de crestinismul biblic.

25/03/06 12:57

Site web  
vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
Sfintii apostoli nu au poruncit folosirea dar nu am gasit NICAIERI in Noul Testament unde sa interzica ;)

....basul si chitara mare sa se`auda`n aduanare.

app, nascutinvingator ... ce zici Isus a ascultat sau a cantat pe instrumente? sau a interzis El asa ceva?

25/03/06 13:52

Site web  
nascutinvingator
membru

pt.vaxaly : De ce ar trebui sa gasesti o porunca de genul 'Sa nu...." ca sa sti ce trebuie sa faci? asta era in vechiul testament,in noul testament sunt alte principii.O regula de intelegere a Bibliei spune sa vorbesti acolo unde Biblia vorbeste si sa taci acolo unde tace.Daca NT tace in legatura cu folosirea instrumentelor e cazul sa tacem si noi.Iti reamintesc ca vorbim despre folosirea instrumentelor in inchinarea Bisericii Crestine, care a inceput in ziua de rusaliii dupa inaltarea cu Isus, asa ca nu e relevant daca Isus( care a trait sub vechea lege) a cantat sau ascultat la instrumente.Una e sa canti sau sa asculti muzica instrumentala si cu totul alta e folosirea instrumentelor in inchinarea Bisericii.Oricum in Evanghelii se spune despre Isus si cei 12 ca aveau cu ei punga cu bani, aveau sabii dar desii cantau deseori nu se spune ca ar fi avut vreun instrument.Intrucat in Evangelii, in Faptele Apostolilor  si in Epistole si in primele 5 secole de crestinism nu avem nici un exemplu de folosire a instrumentelor in inchinarea  Bisericii(deci nu ne referim la folosirea personala sau auditia personala a instrumentelor) este evident ca folosirea lor in inchinare e echivalenta cu aducerea de 'foc strain', este o adaugare neautorizata la modelul de inchinare lasat de apostoli spre a fi practicat de urnasii lui Hristos.
PS Basul si cu toba mare ,
     Sa se auda in difuzoare,
     Dar Nu -n serviciul de 'nchinare!

25/03/06 14:54

Site web  
vaxaly
membru

frate. Daca tu nu crezi in Vechiul Testament da-l afara din Biblie. Adica pt ca scrie in Vechiul nu e demn de crezare, hai scuteste-ma. TOATA SCRIPTURA E INSUFLATA DE DUMNEZEU SI DE FOLOS.
Deci Biblia nu interzice muzica in inchinare, asa ca taci si tu unde ea nu interzice. Dedu si tu totusi ... Dumnezeul meu e prea intelept ca sa il limtez . Stii acolo in proverbe zice Fiti Intelepti, ca sa nu zica direct NU FITI PROSTI.
Daca incredintarea ta este ca NU trebuie sa se cante cu instrumente in inchinare atunti ti-o respect, dar te rog NU ma limita si pe mine. Eu nu pot sa nu ii dau slava lui Isus cu tot ce pot si am ...
...daca tu imi demonstrezi ca Vechiul Testament e pe afara atunci sincer iti spun ca ma trec de la crestinism.
Biserica suntem noi, capul Isus Hristos. Imi plac asa de mult Psalmii lui David ... imi place asa de mult sa ii cand lui Dumnezeu, chiar cand ma rog ... imi place sa simt Duhul Sfant si sa cant ... si CRED ca lui Dumnezeu ii place inchinarea aceasta, ii place asa de mult incat nici ingerii nu pot sa ii ofere inchinarea si cantarea unei inimi salvate, nici un inger nu poate sa ii ofere lui Dumnezeu ceea ce noi oamenii rascumparati de El Isus Hristos putem sa-i oferim, si anume multumirea noastra prin inchinare, cantare, viata traita in partasie cu El.
...
VT+NT = Cuvantul lui Dumnezeu

25/03/06 15:19

Site web  
nascutinvingator
membru

vaxaly: spunea Nae Ionescu: 'exemplele au fost lasate de Dumnezeu pe pamant ca adevarul sa fie intuit senzorial chiar si de prosti'. Eu recunosc nu sunt prea inteligent si de asta nu imi imaginez eu ce-i place lui Dumnezeu ci accept doar ce spune El ca-I place prin exemplele lasate in Cuvantul Sau.Daca respecti cu atata scrupulozitate VT sa inteleg ca esti circumcis,ca ti-ai construit o arca precum Noe si ca ai acasa un altar pe care sacrifici animale ca si Avraam?.... Eu  merg la Biserica cu  scopul de ma inchina Lui Dumnezeu nu de a participa la un show al unora care cred ca-L slavesc dandu-se in spectacol iar cand am 'nevoi'  culturale, merg la concerte , spectacole, teatru, cinema, stadion, nu la Biserica.Sa nu confundam gandirea noastra cu gandirea Lui Dumnezeu, simtirea noastra cu simtirea Lui si voia noastra cu voia Lui.Scuze daca te-ai simtit  'limitat' de opinia mea, nu am intentionat asta...traim intr-o tara 'libera' si intr-un crestinism in care domneste bunul plac si simtirea omului si nu voia Lui Hristos. Carpe Diem Baby!

Ultima modificare de nascutinvingator (25/03/06 15:50)

25/03/06 15:49

Site web  
T-pop
membru

Inregistat: 20/01/06
Inteleg ca unii sustin ca la inchinare ar trebui sa fie liniste de mormant, deoarece Biblia nu pomeneste nici de chitara, nici de toba mare, nici de cor, nici de fanfara, nici quartet, nici grupe de copii, ... Halal inchinare cand nu poti sa exprimi ceea ce ai in inima :(

25/03/06 15:54

Site web  
nascutinvingator
membru

asa a zis si regele Saul ( vezi 1 Samuel 15:1-23) , dar nu l-au ajutat cu nimic intentiile bune....

25/03/06 16:03

Site web  
vaxaly
membru

frate nascutinvingator (numele piesei Altar). raspunde-mi la intrebari.

PS:am vb cu Andi de la Altar si a zis ca inca e crestin :)

25/03/06 16:05

Site web  
T-pop
membru

invingatorule, mai bine ai intinde mila decat sabia...

25/03/06 16:12

Site web  
nascutinvingator
membru

vaxaly : ma bucur pt Andy, iti raspund dupa ora 17, inca sunt la servici si am si alte treburi de facut
T -pop  :daca vrei tu....

25/03/06 16:25

Site web  
T-pop
membru

sunt curios ce instrumente ai accepta tu in inchinare (sau daca accepti vreunul)

25/03/06 16:34

Site web  
nascutinvingator
membru

home sweet home
vaxaly: am crezut ca am raspuns.....poti sa fi mai explicit...ce intrebi de fapt?
T-pop : nu conteaza ce accept eu, ci ce ne invata biblia,dc citeai mesajele mele de mai sus gaseai rasp la intrebare....In Inchinarea Bisericii Crestine nu s-au folosit instrumente muzicale pana in sec VI-lea , crestinii cantau in cadrul serviciului de inchinare doar vocal fara instrumente...

25/03/06 17:45

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Unii crestini au considerat ca instrumentele se foloseau in vechiul legamant, dar ca nu mai aveau nevoie de ele in noul legamant. Mi se pare ciudat ca inchinarea din cortul lui David este asa de diferita de cea din biserica primara. Stiu ca dupa secolul al VI lea au inceput sa foloseasca clopotei ca sa cheme oamenii la slujba. Primul instrument introdus in biserica a fost pianul. Un alt motiv este ca in sinagoga nu se foloseau instrumente si inchinarea a fost dezvoltata de acolo. Nu stiu daca evreii folosesc instrumente acum. Mi-ar placea sa mergem la o sinagoga adevarata!

25/03/06 19:18

Site web  
nascutinvingator
membru

Larisa:primul instrument a fost orga cu aer(suflat cu foale)...pianul a aparut in epoca moderna...ce intelegi prin sinagoga adevarata?

25/03/06 19:38

Site web  
T-pop
membru

invingator a scris:

T-pop : nu conteaza ce accept eu, ci ce ne invata biblia,dc citeai mesajele mele de mai sus gaseai rasp la intrebare....In Inchinarea Bisericii Crestine nu s-au folosit instrumente muzicale pana in sec VI-lea , crestinii cantau in cadrul serviciului de inchinare doar vocal fara instrumente...

Fii sigur ca am citit mesajele inainte de a posta. Nu s-au folosit instrumente in biserica primara? In Biblia mea nu se pomeneste daca se foloseau sau nu. Ai presupus asta. In schimb in Apocalipsa Ioan a vazut (culmea) ca in cer se folosesc instrumente. Sunt mentionate doar trompeta si harfa, dar sa nu uitam ca el a vazut doar o parte din rai. Pe de alta parte daca ar fi vazut o chitara electrica el probabil tot cu o harfa ar fi asociat-o deoarece nu cunostea notiunea de chitara electrica. Nu cred ca e bine sa impingi la extrem niste idei doar pentru ca sunt ale tale. In ceea ce ma priveste, daca am primit harul de a avea abilitati in ale chitarii, ma voi folosi de acesta ca sa produc bucurie fratilor mei care o accepta.

Ultima modificare de T-pop (25/03/06 20:01)

25/03/06 19:59

Site web  
nascutinvingator
membru

eu nu am dus nimic la extrem, am prezentat doar practica bisericii primare cu argumente biblice si istorice.E o exagerare, in schimb , sa folosesti ca argumente doctrinare niste imagini simbolice dintr-o carte profetica, Pavel care a fost in Rai a zis ca nu poate spune ce a vazut acolo, si oricum era vorba despre inchinarea prin cantari in Biserica, nici in VT , nici in Rai, asa  ca tu esti cel are se bazeaza pe presupuneri si exagerari.Inca o data imi cer scuze daca aceasta opinie deranjeaza, nu mai am nimic de adaugat la subiectul acesta, cine vrea sa faca voia Lui Dumnezeu va (re)cunoaste invatatura adevarata, cine se foloseste de biblie doar pt a-si justifica propriile pareri, va continua in ratacire...

Ultima modificare de nascutinvingator (25/03/06 20:48)

25/03/06 20:47

Site web  
T-pop
membru

Mai, daca Ioan a vazut instrumente atunci instrumente a vazut, ca nu era nici beat nici drogat, altfel nu scria asta in revelatii (nu e parerea mea personala, presupun ca nu sunt singurul care a citit asta). Ce nu a putut sa explice a spus clar ca nu se poate exprima prin cuvinte omenesti, dar nu si despre instrumente. Daca Pavel nu le-a vazut asta nu inseamna ca acestea nu erau. Daca nu se scrie despre biserica primara ca foloseau instrumente nu inseamna neaparat ca nu le foloseau. Cert e ca nu exista macar un singur verset care sa le interzica. Tu daca ai incredintarea ca trebuiesc evitate instrumentele, evita-le, fii binecuvantat, eu nu am nimic impotriva ta. Altora nu le place cravata... ma rog...treaba lor...

25/03/06 21:08

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Măi oare în cer or avea generatoare de curent electric pt. chitări electrice şi mixere şi amplifuri şi microfoane şi celelalte?
:D

25/03/06 21:55

Site web  
T-pop
membru

Daca Domnu`i sursa de lumina acolo nu vad de ce n-ar fi si sursa de curent :D Daca nu-s instrumente suficiente io pot sa-mi duc Ibanezu` si procesoru` :D Mai contribuie careva cu ceva? Ma, Filip, ma, tu ce aduci? :D

Ultima modificare de T-pop (25/03/06 22:08)

25/03/06 21:59

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
In biserica la care merg eu la programul de la 8 - cel traditional se foloseste numai o orga. Nu spun ca-mi displace, dar din punctul de vedere al personalitatii mele lucrurile sunt cam lipsite de viata. Imnurile pe care le cantam sunt minunate, dar ai pozitia aia de statuie in biserica. Unii se bucura de modul acesta de inchinare, altii nu. Culmea ironiei este ca la programul de la 10, care e contemporan si la care cant si eu avem tobe, chitara acustica, bass, orga, pian, tamburina, vin mai putini oameni decat la cel de la 8. Ceea ce am observat este ca oamenii au nevoie de liniste din cauza stresului din ziua de astazi. Oamenii vin la biserica ca sa se incarce cu pace si nu cu sunetul tobelor si a celorlalte instrumente galagioase si ei dadeau vina pe varsta cand ziceau asta. Eu sunt pentru instrumente in biserica si pentru implicarea tuturor la program numai a unor "laudareti". Dar acum fiecare cu modul lui de a vedea lucrurile!

26/03/06 02:17

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la