TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/Traim noi zilele din urma ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 14
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Pai atunci vestiti-o, cine va opreste? Dar stii tu... daca voi veti tacea pietrele vor striga.

Avem avem si oameni care si-au dat viata pentru Iisus. Sec XX a fost secolul cu cei mai multi martiri din istoria crestinismului. Si cum nu ortodocsii au fost cei care s-au muncit cel mai tare cu misionariatul...

12/09/08 12:20

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

Evanghelia nu trebuie vestita de iehovisti sau altii ci numai de cei care au dreapta credinta.

Problema cea mare e ca nu numai ortodocsii au impresia ca ei detin dreapta credinta ;)

12/09/08 12:31

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Si alta problema ii ca ortodocsii sunt cei mai slabuti in vestirea ei. Desi fac cea mai mare gura. In loc sa-i invidieze sau urasca pe ceilalti n-ar fi mai util sa puna si ei mana la asta?

12/09/08 14:14

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Dar nu cred ca ii urasc sau invidiaza pe ceilalti. Cred ca ortodocsii sunt foarte multumiti de starea lor.

12/09/08 14:38

Sword
membru

Nu cred ca-s prea multumiti ca altii le-o iau inainte

12/09/08 15:24

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

dave4jc a scris:

..se vorbeste mult in zilele noastre despre faptul ca traim vremurile din urma, dar daca ne uitam in istorie vedem ca au fost si alte perioade critice pentru biserica, si totusi sfarsitul nu a fost atunci.

voi ce credeti? traim sau nu zilele din urma?...sau ce inseamna, in perspectiva Bibliei, "zilele din urma" ?

12/09/08 17:30

albertina
membru

Inregistat: 12/11/06
Eu citeam zilele trecute timotei si pavel ii  spune " Ai grija, Timotei, ca in zilele din urma vor fi multi iubitori de bani si...."  Cred ca daca  era sa se refere cuvintele" zilele din urma" la perioada de la sf a lumii nu era Pavel sa-i fi spus sa aiba si el grija... Fiecare avem zilele noastre din urma...

Parerea mea...

12/09/08 18:05

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Zilelele din urma au inceput odata cu predicarea evangheliei pana la a 2 venire a lui Iisus.

12/09/08 19:40

Sword
membru

Da, asa cum ne apropiem de sfarsitul programului de servici din momentul in care am inceput lucrul. Cat mai este pana la sfarsitul (la propriu) numai El stie. Dar cu siguranta ca ne apropiem :D Da traim zilele din urma mai mult decat cei de acum 50 de ani, dar nu stim cat vor trai cei de dupa noi pana la final. Aici ii surpriza. Ca putem ajunge noi finalul, generatia viitoare sau peste 3 generatii. Nu stim, dar trebuie sa veghem

Ultima modificare de Sword (12/09/08 19:51)

12/09/08 19:49

pesciolino
membru

Inregistat: 23/07/08

anomis a scris:

Cred ca ortodocsii sunt foarte multumiti de starea lor.

Da...pentru ca "biserica, conducatorii"si lipsa de hrana spirituala le permite sa se simta asa cum se simt...urmarile...??? se vad. Dar ce pacat ca totul pana vor lasa ce au "strans" aici si vor trebui sa stea in fata judecatorului...atunci va veni dezamagirea.

Doamne pazeste-ne!!!

12/09/08 20:03

bairstow
membru

Biserica ortodoxa nu este multumita de starea ei.Lupii o ataca permanent.Ecumenismul, preotii apostaziatii care practica curvia cu babilonul religilor crestine(rugaciunea impreuna cu toate ca e interzisa) si nu numai .Oastea Domnului lucrare protestanta etc etc.Asa si voi predicatii mai putin despre sfarsit decat de exemplu adventistii.Ce dezamagire pesciolino?Te crezi mai crestin decat un calugar?Eu ti-am zis la noi se gasesc oameni de toate speciile, buni sau rai, asa cum sugereaza reteaua de pesti care prinde in ea si pesti buni si pesti rai.La voi sunt insa numai caldicei.Iata am o vecina iar adventista :) care nu mai raspunde la salutul parintilor.Il cautati pe Dumnezeu dar nu aveti dragoste, iubire, suflet.Citeam niste pacate bisericesti care ar trebui sa te puna pe gandit:lenea,egoismul,nostalgia,melancolia,pofta(cu ce pofta mananca si ce pretentioase sunt colegele mele evangheliste nu mai zic, ca eu le iau mancare la servici),infumurarea,lauda de sine.Uite de exemplu ce am gasit pe un site ortodox:Mai intai trebuie sa incepem lupta impotriva lacomiei, care este pofta nesatioasa a pantecelui". "Cantitatea mancarii toceste ascutimea mintii si, ingreunand si duhul o data cu trupul, atata focul primejdios al patimilor. Un pantec imbuibat cu tot felul de alimente naste semintele desfraului si mintea inabusita de greutatea mancarurilor nu mai poate pastra carma dreptei chibzuinte. Mintea negresit se ameteste nu numai de betia vinului: necumpatarea la toate mancarurile o face sa se clatine si sa se poticneasca si o despoaie de orice imbold spre nevinovatie.

Eu de exemplu nu am o parere deloc buna despre mine, incerc sa ma corectez sa ajut mereu oameni sa le dau o mana de ajutor .Nu-i refuz pe nimeni.Ce lipsa de hrana spirituala vorbesti?Oare noi nu ne rugam(unii calugarii practicand rugaciunea inimii) la biserica?Nu se practica la noi de catre oameni rugaciunii care se repeta ore in sir?Nu la voi se gasesc acele rugaciuni care tin 2,3 minute si cereti in ele tot ce va trece prin cap?Noi avem rugaciuni standard in care deobicei sunt repetitive ca sa nu vorbim in plus?Uitate la cate carti am scris noi in ultimul secol si la voi si o sa vezi cine moare de hrana spiriruala.

Ultima modificare de bairstow (13/09/08 04:30)

13/09/08 04:25

Sword
membru

Pai cum ar fi sa-ti spunem aceeasi vorba "standard", hiar daca ar trebui sa spunem si altceva? Ar ramane forumu asta o insiruire de fraza repetate obsesiv. Noi spunem ce avem nevoie sau suntem inspirati sa spunem. Cat despre mancare sa stii ca pofta de mancare este sanatoasa. Numai bolnavilor le lipseste. Lacomia ii altceva. Cat despre sfarsitul lumii nu este decat un subiect al forumului de aici. Isus ne-a pus sa anuntam ca Imparatia Lui se apropie, nu sa strigam ca vine sfarsitul lumii.

13/09/08 09:11

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

dave4jc a scris:

...traim sau nu zilele din urma?...

Pavel a fost înştiinţat de Dumnezeu prin Duhul Sfânt despre vremurile din urmă.
ÃŽn 2Testaloniceni capitolul 2 avem:

1. Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
2. să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră, şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.
3. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului); fiul pierzării,
4. potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

Deci în zilele din urmă ar trebui să aibe loc o lepădare de credinţă.
Şi vedem. Sunt mulţi, din păcate, care L-au primit pe Isus, L-au slujit, şi şi-au părăsit dragostea dintâi. Prin faptele lor, ei nu arată că slujesc Domnlui. Mulţi  fac compromisuri în slujire, dar, cum Biblia spune, nu putem sluji la doi stăpâni.

Să înflăcăreze Domnul Duhul Sfânt în noi, ca să privim ţintă la El şi să avem hainele de plecare pregătite! AMIN!

13/09/08 10:14

bairstow
membru

Acum inteleg mai bine .Lepadarea de credinta inseamna lepadarea de credinta adevarata.Mereu o sa fie crestini dar adevarati nu, deoarece asa ne spune si Mantuitorul:voi mai gasi credinta?Probabil foarte multi crestini vor trece de la bisericile adevarate(ortodoxe si catolice) la neoprotestantism.Si sa nu uitam ce zic adventisti:fiara numarul 2 din cap 13 apocalipsa sunt noile culte neoprotestante.Deaia imi spune Ierom Visarion Moldoveanu :Cum ar putea omul nou sa nu indrageasca un "crestinism" atat de dulce si de bun, atat de confortabil si satisfacator?Cum ar mai putea crestinismul de tip nou sa lepede un "hristos" atat de dragut si manierat, intelegator si parfumat?
Vedeti cum asteptam lepadarea de credinta fara sa ne dam seama ca ea a si venit?

15/09/08 07:49

Sword
membru

Sa stii ca El era manierat si dragut si in vremea Lui pe pamant. Si parfumat de asemenea. Pustnic era doar Ioan Botezatorul. Isus n-a predicat ascetismul.

15/09/08 07:56

bairstow
membru

Ai dreptate asta imi aduce aminte de ce a scris Isaia...De unde ai scos ca atreaba cu parfumul din traditia neobiblica?E clar pentru orisicine ca lepadarea de credinta e lepadarea de credinta adevarata, deoarece vad ca crestinii se inmultesc.Mai ales aia care fac 10 copii.

Ultima modificare de bairstow (18/09/08 21:51)

18/09/08 21:30

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Cred ca le traim si cred ca nici nu ne dam seama cat de aproape de noi este evenimentul rapirii.
Incet sau repede se instaureaza criza economica, sociala si politica, fapt care precede venirea antichristului (acel cineva care va spune că îi poate scoate din această criză).
Dimineata mami mi-a povestit despre aceasta stire http://stirileprotv.ro/stiri/internatio ... html#video  si am ramas oarecum socata.
Parerile sunt impartite: va fi sau nu rapirea inainte de necazul cel mare? Tind sa cred ca rapirea va fi inainte iar daca ea va fi inainte, oare sunt eu gata? Personal mi-am pus aceasta intrebare. Dar daca sunt gata, oare voi aduce macar un snop Domnului?
http://www.youtube.com/watch?v=wlz79qOL ... re=related

10/10/08 11:16

bairstow
membru

Prin spaima putem controla lumea.Mereu au fost crize economice.Daca luam orice stire data la televizor ca si cum ar fi un eveniment mondial, traim in spaima.A Lara.Sa nu uitam cine e antihristul in primul rand.Un om stapanit de satana care se va da Mesia.Si pentu crestini si pentru ceilaltii.

Ultima modificare de bairstow (12/10/08 01:03)

12/10/08 01:00

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

bairstow a scris:

E clar pentru orisicine ca lepadarea de credinta e lepadarea de credinta adevarata, deoarece vad ca crestinii se inmultesc.Mai ales aia care fac 10 copii.

Nu cumva te contrazici?
Daca se inmultesc crestinii asta inseamna lepadare de credinta la tine?
Da ce ai vrea? Sa se inmulteasca musulmanii si hindusii ca sa nu fie lepadarea de credinta?

Dar din cate observ , tu numesti lepadare de credinta faptul ca cineva se departeaza de crestinismul traditional cautand o traire dupa voia lui Dumnezeu.

Si inca ceva : consideri ceva rau daca sunt familii crestine numeroase? Pai si faptul ca putine familii de crestini sunt numeroase este un semn al zilelor din urma. Pentru ca unii aleg sa aiba familii mai putin numeroase din comoditate. Viata crestina comoda este de preferat vietii crestine normale(nu in fiecare caz, dar in multe cazuri da), si aceasta devenind neascultare de Dumnezeu este un semn al zilelor din urma pe care le traim>
Cum neascultare? Dumnezeu a zis: "cresteti,inmultiti-va..., si cand alegem ca itr-o familie sa avem numai 1 copil, iseamna ca ne inmultim oare?

Asa ca daca in sens peiorativ ai vorbit despre cei ce au 10 copii cred ca te inseli>

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

12/10/08 10:23

bairstow
membru

mereu-tanar a scris:

Nu cumva te contrazici?
Daca se inmultesc crestinii asta inseamna lepadare de credinta la tine?

Cum neascultare? Dumnezeu a zis: "cresteti,inmultiti-va..., si cand alegem ca itr-o familie sa avem numai 1 copil, iseamna ca ne inmultim oare?

Asa ca daca in sens peiorativ ai vorbit despre cei ce au 10 copii cred ca te inseli>

Nu ma contrazic.Faptul ca vedem ca crestinii cresc ca numar nu inseamna ca ei sunt si crestini.Sunt crestini numai in inchipuirea lor.Crestini formali.Ca sa i-ti dau un exemplu ar fi martorii lui Iehova.Faptul ca a zis Dumnezeu sa ne inmultim nu este neaparat o obligatie de-a noastra sa facem ca-ti mai multii copii.E un simplu indemn pentru cei care se casatoresc.Acela de a iubi copii si a face copii.Sa nu uitam ce zice Pavel:Mai bine nu te casatorii(fiule).Sau cam asa ceva.Normal sunt unii care nu vor sa se casatoreasca deoarece au de toate de-a gata si faptul acesta de a se casatorii l-ar ingreuna viata.Aici ma refer la o experienta de-a mea :)

12/10/08 12:56

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

bairstow a scris:

Faptul ca vedem ca crestinii cresc ca numar nu inseamna ca ei sunt si crestini.

De acord.

bairstow a scris:

Normal sunt unii care nu vor sa se casatoreasca deoarece au de toate de-a gata si faptul acesta de a se casatorii l-ar ingreuna viata.Aici ma refer la o experienta de-a mea :)

La ce te referi cand zici ca au totul de-a gata? Nu te contrazic, dar nu pricep la ce te referi exact...

21/10/08 11:33

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
care ati fost la peniel in 2007 ,la Arad ? Mai tineti minte ca la prima predica [aia de vineri dimineata] unul din tipii care predica zicea ca nu mai e mult ,cam 30 de ani ,si vine sfarsitul [de fapt nu mai stiu exact ce zicea ca vine ,dar ceva de genu era ,stiu sigur ca 30 de ani] .

22/11/08 13:01

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
si daca vine maine?

22/11/08 14:37

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
tzine si tu usea inchisa ... ii dai drumul numai daca e sigur ca vei ajunge in rai ... :)

22/11/08 14:55

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Apocalipsa 13:11 Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur.
In Daniel zice ca coarne sa refera la imparati, de aia cand cite-am ma gande-am ca nu poate totul sa fie asa de simplu.
O sa fie semne si minuni care intelepti o sa inteleaga, nui asa de simplu cred.
Caci Biblie vorbeste in taine. Nustiu nui asa de usor sa intelegem noi exact dar e ceva mai greu si taine acolo.

Ultima modificare de livu2day (22/11/08 15:41)

22/11/08 15:41

Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 14    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la