TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/Traim noi zilele din urma ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14
lucianstef
membru

Locatie: Timişoara, Romania
Inregistat: 20/07/11
eu zic ca DA, traim zilele din urma, poate nu generatia noastra dar peste vro 2-3 generatii...cu siguranta, nu am argumente dar se vad de acuma semnele venirii LUI.

_______________________________________
Jocuri pentru copii

15/06/12 13:24

Site web  
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Traim. Este clar din actiunile Bisericilor istorice, ale sectelor si religiilor pagane care promit mantuirea, orice ar insemna ea, prin orice altceva decat prin Isus Hristos, inaltand un steag prafuit pe care se mai vede doar numele.

Se vede prin aceasta falsa libertate de gandire care promoveaza ideea de manipulare a religiei ca institutie si dorinta de libertate indusa de anumite mesaje propagate foarte subtil, fara ca acestia sa isi dea seama ca ei sunt cei manipulati si ca "libertatea" le revine doar din infierarea altora. Libertatea de a'si manifesta frustrarile.

Se vede cand nerusinarea este confundata cu libertatea manifestarilor instinctelor primare ba chiar ridicarea lor la rang de virtute. Si cand respectul pentru fiinta umana este confundat cu atac la drepturile omului.

"Şi Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când nişte creştini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când ruşinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecăţii va fi aproape“. "

Stiu ca nu are legatura cu nimic, dar cu tema subiectului in sine, are.


01/08/12 15:20

Site web  
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Nu am citit nimic din scrierile sfinţilor părinţi, dar ce citezi tu sună a profeţie. Ştii lucrarea în care susţine asta Sf. Ioan Gură de Aur?

_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

01/08/12 20:08

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Nu. Are relevanta? Nici eu nu citesc pe sfintii parinti cu atat mai putin sa fac o analiza textuala a ce zic ei. De aceea imi permit, ca un neavizat, sa scot din context o anumita afirmatie care mi se pare plauzibila in sine.

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/10/ ... i-aproape/

Ultima modificare de edi.theraven (01/08/12 20:35)


01/08/12 20:21

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Eu citesc sfintii parinti.

Totusi inca nu am gasit scrierea in care spune asta.

Sunt insa pe internet mai multe locuri in care aceasta afirmatie ii este atribuita lui Ioan Hrisostom.

Ce spun sfintii parinti este important dar cred ca este mai important ce spune Domnul Iisus privitor la zilele din urma, sau ce spun apostolii.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

02/08/12 23:02

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
M-am gandit de multe ori sa incep de undeva si eu. Daca imi poti recomanda ceva care te-a impresionat la ei, iti raman recunoscator.

_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

02/08/12 23:23

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Daca vrei sa incepi un studiu privitor la zilele din urma si dupa Biblie si dupa scrieri, a sfintilor parinti sau a oricui cred ca trebuie inceput nu cu zilele din urma ci cu zilele dinaintea zilelor din urma, adica cu istoria. Cu istoria in general, dar in mod special cu istoria relatiei dintre om si Dumnezeu.

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

07/08/12 21:26

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Nu căutam ceva neapărat pe subiectul ăsta ci orice scrieri care se dovedesc a fi revelate. Deşi nu am citit încă nimic, presimt că, nu toate scrierile dezbat lucruri esenţiale dar şi interpretate profund. Cele care reiau şi explică lucruri clarificate suficient de limpede de Biblie, nu mă interesează. Am puţin timp pentru lectură şi sper că Dumnezeu a reuşit deja să mă lumineze cu privire la lucrurile de început. Dar dacă ai găsit lacune şi între acestea în ce mă priveşte, sunt dispus să urmez orice sfat bineintenţionat. Nu vreau decat ca, puţinul timp rămas pentru lectură să-l folosesc pentru a îmbunătăţi şi adăuga la ceea ce am primit deja. Aştept recomandări din ceea ce ştii tu că merită să citesc şi o poţi face fie aici fie în privat (alege calea care-ţi e mai la îndemană)

Ultima modificare de Oblio (07/08/12 22:52)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

07/08/12 22:50

   
SaveOurSouls
membru

Inregistat: 31/07/13
Nu sunt vremurile din urma, din contra omenirea se indreapta spre adevaratul crestinism si adevaratul Dumnezeu! Acum 2000 de ani majoritatea oamenilor erau sclavi, supusi abuzurilor fizice, folositi in razboaie, vanduti si ucisi oricand de stapanii lor, nu aveau dreptul de a avea vreodata o familie. In aceasta lume bolnava, nedreapta, criminala a venit Dumnezeu, Iisus pe pamant.

Dumnezeu ne-a schimbat in 2000 de ani, iar astazi lumea traieste dupa legile lui Dumnezeu, legile crestine. Acum 2000 de ani intr-o lume a sclaviei Iisus le-a vorbit oamenilor despre egalitate: "Şi a aparut între ei şi neînţelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare? Iar Iisus le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele şi se numesc binefăcători. Dar între voi să nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, şi căpetenia ca acela care slujeşte. " Noul Testament Luca 22. Iar apostolul Pavel spune "Nu vă faceţi robi oamenilor", Noul Testament 1 Corinteni 7 si "Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus" Noul Testament Galateni 3, deci clar la Dumnezeu nu exista nici discriminare rasiala, nici sociala, nici sexuala. Au disparut toate aceste diferente intre oameni, asa cum ne-a spus acum 2000 de ani Iisus: au disparut monarhiile cu toti regii si imparatii, dictaturile, sistemele totalitariste nazismul si stalinismul, sclavia, iobagia, exista democratie, nu mai exista discriminare rasiala, sociala, exista drepturi egale intre femei si barbati, protectia copilului, pedeapsa violentei domestice, abuzului fizic si psihic, exista libertate individuala, libertatea de exprimare, toate sunt garantate prin lege. Si aproape toate au plecat de la un stat puternic crestin, cu adevarat crestin nu formal crestin, SUA, Dumnezeu chiar ii iubeste, "God loves America" pentru curajul ei de a lupta pentru principiile crestine si a schimba in bine toata lumea.

In lumea crestina nu exista razboaie, asa cum si-a dorit Iisus "Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema." Noul Testament Matei 5. Pana si celebrul "Love and Peace" al generatiei hippie care a schimbat lumea spre pace, care a protestat impotriva razboiului din Vietnam, rasismului, saraciei, pentru drepturile femeilor a fost spus de apostolul Pavel de acum 2000 de ani "Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi", Noul Testament 2 Corinteni 13. Armele sunt interzise, armata s-a desfiintat. In lumea crestina nu mai este razboi nu mai sunt crime ale oamenilor contra oameni.

Dumnezeu a ajutat medicina sa faca adevarate minuni in fiecare zi, minuni de vindecare pe care doar sfintii le puteau face, exista vaccinuri impotriva bolilor care erau mortale in trecut(ciuma, holera), operatii cu laser, roboti cu care se fac operatii, oamenii au posibilitatea sa nu mai fie orbi, schiopi, surzi, paralizati. Dumnezeu a ajutat oamenii de stiinta sa imbunatateasca viata oamenilor. Exista protectie sociala, asistenta sociala, deci ajutorarea crestina a celor saraci, a celor defavorizati. Exista organizatii caritabile pentru ajutorarea saracilor, azile pentru saraci, batrani, adapost pentru femei si copii, exista Crucea Rosie.

Seamana lumea actuala cu lumea barbara de acum 2000 de ani, asa cum a gasit-o Iisus? NU. Iisus a venit sa schimbe lumea in bine si a reusit. Lumea se apropie din ce in ce mai mult de lumea lui Dumnezeu. Lumea e din ce in ce mai crestina, oamenii sunt din ce in ce mai buni. "Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea. Noul Testament, Luca 18

Inainte oamenii nu erau mai credinciosi cu toate razboaiele si inegalitatea intre oameni(un singur exemplu actual al "credintei" din trecut este violenta domestica actuala din mediul rural, ca o amintire a "credintei" din trecut). Inainte era o credinta formala, acum oamenii sunt crestini si vor fi din ce in ce mai multi, adevarata credinta crestina. Crestinismul nu este o religie ci este un mod de viata aici pe pamant care se bazeaza pe cel mai puternic sentiment de care este capabil omul, iubirea, care este mai presus de ratiune, de cunoastere, de orice, iubirea este suprema. Dumnezeu a cerut oamenilor sa respecte o singura porunca, iubirea semenilor. Dumnezeu ne-a dat in timp forme diferite de manifestare a iubirii oamenilor prin arta, stiinta, tehnica, legi politice, sociale si probabil in viitor vor fi si alte noi forme prin care oamenii ii iubesc pe oameni. "Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii." Noul Testament, Ioan 13.

Dumnezeu este foarte aproape de oameni si acum sunt 2, 2 miliarde de crestini pentru ca oameni au simtit concret cum au fost ajutati de Dumnezeu asa cum si eu am simtit acum 1 an cand m-am aflat fata in fata cu propria mea moarte si m-am intors inapoi la Dumnezeu pentru totdeauna. Si toti acesti oameni care credem in Iisus si ne-am schimbat viata in bine stim ca dincolo ne asteapta viata vesnica intr-o lume buna. Doamne ajuta!


_______________________________________
L-am cunoscut pe Dumnezeu la 33 de ani cand m-am aflat fata in fata cu moartea mea, aici e experienta mea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 278#228278

07/08/13 17:36

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Din pacate s'a renuntat la razboaie in favoarea asa ziselor drepturi ale omului. Nu, omul nu trebuie sa fie egal decat in rigorile legii lui Dumnezeu. Egalitatea drepturilor care suprima trairea dupa legile Scripturii arata ca venirea este aproape. Nu sunt razboaie, dar femeia are dreptul sa avorteze, in scoli este predicat sexul in afara casatoriei, este "pacat" sa spui ca un barbat nu are voie sa se casatoreasca sau sa se culce cu alt barbat, ca ii incalci libertatea. Este o 'nivelare' care, eliminand din granite, adauga o egalitate in care pacatului nu i se mai poate spune pacat.

Da, pot sa zic ca seamana. Pentru putere, romanii au dat dreptul oamenilor din imperiu sa se inchine carui zeu doreau. Fix la fel este si azi. Acea egalitate si democratie prost inteleasa si care se ridica deasupra Bibliei.


07/08/13 22:49

Site web  
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Multe din cele ce ai scris tu SaveOurSouls le-am gandit si eu (ma intreb daca intamplator), Totusi, Biblia vorbeste de un sfarsit al pamantului in care toate stihiile care tin de material se vor desface, vorbeste de un Pamant nou si de o inviere a celor morti, vorbeste de o infruntare finala si o inviere plus reabilitare (tamaduire) cred eu genetica in care este eliminat tot ce tine de firea decazuta abia dupa aceasta inviere.

Cum le pui de acord pe toate, ca vad ca te raportezi la Scriptura. Cum va atinge omenirea viata vesnica? Descoperind omul maine nustiu ce leac ingaduit de Dumnezeu cand lumea "suficient de civilizata" va merita acest lucru? Ori lumea nu va atinge decat o iluzie si tot Domnul va hotara functie de intentia inimii (credinta din suflet) cine sa fie inviat si sfintit spre a trai vesnic?

Va scapa omul de latura sa decazuta treptat sau nu reuseste si nu va reusi sa faca asta decat Dumnezeu printr-o interventie speciala pe care o numim marea Judecata?


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

08/08/13 18:33

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Am citit citeva postari din pag 6.. intre un ortodox si altcineva legat de recunoasterea lui Iisus si Ilie si Enoh..
Despre Ilie scrie in VT dar despre Enoh inca nu stiu unde sau daca scrie .
Scrie despre Mihail ocrotitorul neamurilor ca se va scula si ca David va fi fi iar rege pt Israel.
In rest exista profetii extrabiblice disparate cu precadere rusesti si care puse cap la cap se inteleg o seama de taine.
Ilie si Enoh au fost cei doi arhangheli care au avut un.lant de intrupari inclusiv in alte medii teligioase fje impreuna fie individual.
Venirea celor doi martiri in saci din Apocalipsa edoar unul din exemple fiind diferita de alte veniri anterioare si ulterioare.
Promisiunea lui Ilie pt cei din Ierusalim e una ulterioara si nu este obligatoriu ca ea sa fie cu privire la mozaici ori la crestini si nici sa fie mediatizata.
Promisiunea lui Mihail nu contine misiune mentionata scriptic. Ea se refera la una ulterioara celei cu martiraj.
In acest caz ambii sint rusi si sint in viata .
Misiunea cu privire la Ierusalim a fost implinita deja discret cu privire la religia celor 144000 prin deplasare din rusia in ierusalim.
In rusia cite unul se afla in staful conducerilor bisericii ortodoxe si respectiv a celei celor 144000 a carei identitate trebuie tainuita pina in momentul adunarii lor in sion la o sarbatoare mai speciala *.
Dupa sarbatoare cea ortodoxa va convoca sinodul panortodox pt a se vota fuziunea si convdrtirea la religia lor.
La sinod vor veni inca doar sase biserici ortodoxe tot de sorginte rusa restul nu vor putea conveni acasa pt un punct de vedere comun.
Votul din conciliu va fi unanim afirmativ .
Actiunea lor seva baza pe revelatie si precunoastere.
Sinodul republicii moldova stie despre aceasta revelatie rusa dar o interpreteaza in sens negativ acuzind biserica rusa ca este demonica inca de acum ...insa nu sint de aceeasi parere calugarii din tara intre care si raposatul Selafiil cel orb de la Noul Neamt care afacut o.profetie cum ca el.nu va aluca dar noi vom apuca o vreme de tulburare si schimbare cind sinodul.nu va fi de partea adevarului si atunci drepta credinta va fi transmisa pe fascicole din.mina in.mina si in carti nesemnate de sinod cind vor propovadui.femeile ca pe vremea sfi.tilor apostoli.caci.preotii nu o vor putea face.. se subintelege din nestiinta fiind la rindul lor convertiti .

Mai sint si alte amanunte de temporalitate . Unul.dintre ei cred ca Enoh va fi.uns in fruntea tarii de catre Domnul insusi cind vor trece patru tari dupa caderea zidului rosu.
Gorbaciov
Eltin
Putin
Medveedev
Putin
deci din clipa in clipa lucrurile sint iminente
Putin isi aroga identitatea lui Enoh pe motiv ca ar fi ruda cu tarul rusiei conf unei lrofetii insa in realitate nu este ruda.


12/02/14 10:27

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

mihai33 a scris:

Am citit citeva postari din pag 6.. intre un ortodox si altcineva legat de recunoasterea lui Iisus si Ilie si Enoh..
Despre Ilie scrie in VT dar despre Enoh inca nu stiu unde sau daca scrie.

Se poate ca nu stii unde scrie, dar asta arata ca trebuie sa mai citesti ca sa poti explica cum e cu Enoh.
Da, scrie in Biblie, negru pe alb, in cateva locuri.

In rest exista profetii extrabiblice disparate cu precadere rusesti si care puse cap la cap se inteleg o seama de taine.

Fara sa stii ce zice Biblia, orice alte "profetii"vor produce mai multa confuzie si vor adanci tainele.


Ilie si Enoh au fost cei doi arhangheli care au avut un.lant de intrupari inclusiv in alte medii teligioase fje impreuna fie individual.
Venirea celor doi martiri in saci din Apocalipsa edoar unul din exemple fiind diferita de alte veniri anterioare si ulterioare.

Ilie si Enoh nu s-au mai intrupat si nu se vor intrupa decat la inviere. NU exista etape de reincarnare.

Promisiunea lui Ilie pt cei din Ierusalim e una ulterioara si nu este obligatoriu ca ea sa fie cu privire la mozaici ori la crestini si nici sa fie mediatizata.
Promisiunea lui Mihail nu contine misiune mentionata scriptic. Ea se refera la una ulterioara celei cu martiraj.
In acest caz ambii sint rusi si sint in viata .
Misiunea cu privire la Ierusalim a fost implinita deja discret cu privire la religia celor 144000 prin deplasare din rusia in ierusalim.
In rusia cite unul se afla in staful conducerilor bisericii ortodoxe si respectiv a celei celor 144000 a carei identitate trebuie tainuita pina in momentul adunarii lor in sion la o sarbatoare mai speciala *.
Dupa sarbatoare cea ortodoxa va convoca sinodul panortodox pt a se vota fuziunea si convdrtirea la religia lor.
La sinod vor veni inca doar sase biserici ortodoxe tot de sorginte rusa restul nu vor putea conveni acasa pt un punct de vedere comun.
Votul din conciliu va fi unanim afirmativ .
Actiunea lor seva baza pe revelatie si precunoastere.
Sinodul republicii moldova stie despre aceasta revelatie rusa dar o interpreteaza in sens negativ acuzind biserica rusa ca este demonica inca de acum ...insa nu sint de aceeasi parere calugarii din tara intre care si raposatul Selafiil cel orb de la Noul Neamt care afacut o.profetie cum ca el.nu va aluca dar noi vom apuca o vreme de tulburare si schimbare cind sinodul.nu va fi de partea adevarului si atunci drepta credinta va fi transmisa pe fascicole din.mina in.mina si in carti nesemnate de sinod cind vor propovadui.femeile ca pe vremea sfi.tilor apostoli.caci.preotii nu o vor putea face.. se subintelege din nestiinta fiind la rindul lor convertiti .

Mai sint si alte amanunte de temporalitate . Unul.dintre ei cred ca Enoh va fi.uns in fruntea tarii de catre Domnul insusi cind vor trece patru tari dupa caderea zidului rosu.
Gorbaciov
Eltin
Putin
Medveedev
Putin
deci din clipa in clipa lucrurile sint iminente
Putin isi aroga identitatea lui Enoh pe motiv ca ar fi ruda cu tarul rusiei conf unei lrofetii insa in realitate nu este ruda.

Deja aceste idei sunt straine de crestinism. Pot sa fie din ceva literatura de fictiune dar nu reprezinta invatatura crestina!


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

12/02/14 22:26

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Daca scrie Despre Enoh m.am referit ca promisiune de a fi trimis pe pamint alaturi sau separat de Ilie asa cum era vb in pagina sase despre care am pomenit .Evident ca ce am sous nu face parte din dogma bisericii insa calugarii si revelatii nu se mai supun total dogmei in momentul cind primesc revelatii si noi descoperiri la fel cum.nici sinoadele o fac cind tainuiesc unele revelatii destinate exclusiv lor .
E vb de puterea diferita de a purta care nu.permite omogenizarea reala a cunoasterii chiar daca e afirmata public.
Dogma reprezinta conf uneia dintre definitii adevarul la care tot poporul crestin a ajuns in comun . Fiind o democratie sau o dictatura a majoritatii in ceea ce priveste continutul .
Numai ca Acest adevar inevitabil partial datorita unei puteri medii de a purta nu este stabilit prin vot de intreg poporul crestin ci de sinodul national ori Cel panortodox dupa caz.
La fel si canoanele cit si continutul si forma scripturii in baza dreptului de pastorire canonic .


13/02/14 18:21

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Nici nu are prea mare importanta dogma. Este important daca Cuvantul lui Dumnezeu vorbeste despre Enoh si ce.

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

17/02/14 21:09

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Acea literatura cum zici de fictiune nu e de fictiune ci cu profetii ortodoxe unele chiar vedtite in toaya crestinatatea rusa in ultima jumatate de veac .
Personal am facut un studiu eschatologic luind in considetare selectiv acele revelatii sau versiuni de revelatii care converg atit cu variantele de interpretare biblica cit si cu descoperirile personale daruite ...asa cum cred ca e de datoria unui crestin de la inceputurile crestinatatii evident discutind pe aceasta tema si cu preoti si calugari.
Legat de Ilie si Enoh in contextul exchatologic nu exista biblic nici o promisiune de a fi trimis Enoh pe pamint asa cum este bunsoara in cazul lui Ilie.
Informatia ca ei doi vor veni pe pamint in vremea Judecatii ptrovine strict fie din traditia scrisa.de uz intern fie din revelatiile calugaresti care circula in media crestina.
In aceasta privinta exista mai multe informatii care se desprind .
Pina acolo incit promisiunea venirii lui Ilie catre cei din Ierusalim nu are legatura cu cei doi martiri martiri in saci din Apocalipsa desi unul dintre ei este tot Ilie fapt care este confirmat de o alta revelatie care spune ca ei doi vor avea cite doua veniri diferite cu misiuni diferite.

Abia la urmatoarea venire dupa ridicarea la cer a lor ca martiri inviati dupa un interval neprecizat Ilie va fi contemporan cu Enoh si va implini si misiunea legata de Ierusalim.
Chiar daca sint rusi la aceasta ultima venire conform profetiilor calugaresti ruse .
Daca vrei sa incepi un studiu personal recomand cautarea unui duhovnic sau preot care safi facut el mai intai un studiu sau care este in curs de realizare a lui un preot care saaube increderea sa dezvakuie in particular si alte lucruri mai greke pecare nu le.ar soune in biserica de fata cu toata lumea sau cel putin nu prea des pt ca am vazut si acest lucru in Constanta prezentat ca mesaj divin prin darurile de cunoastere si revelatie .
Apoi recomand cartea "Despre vremurile din urma" semnata Cakugarii care se mai gaseste doar pe scribd cu mentiunea ca desi in ea sint grupate multe din revelatiile calugariei ortodoxe din rusia pina la Athos nu sint interpretate nici toate si nici cu intentia de a depasi dogma oficiala
iar intre ele exista si versiuni denaturate de timp prin repovestire a celor originale cit si unele revelatii false fiind doar pareri preluate ca revelatii de ascultator.

Unele sint cifrate prin simbol sau rezumare maxima incit sa poata fi intelese in timpuk evenimentelor dind solutia momentului iar pina atunci sa nu socheze prin adevarul incredibil.
Doar studiul acestei carti nu ofera o interpretare si o intelegere suficienta fiind nevoie si de altele si chiar de revelatii personale fie ca ounct de pirnire fie intermediarfie pt confirmarea unor variante posibile.
Capatul intelegerii tabloului de ansablu va fi atunci cind din doua priviri se pot interpreta ultimele doua catrene ale lui Nostradamus in care singura conotatie negativa o are simbolul ursului cel mare


18/02/14 10:43

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

mihai33 a scris:

Acea literatura cum zici de fictiune nu e de fictiune ci cu profetii ortodoxe unele chiar vedtite in toaya crestinatatea rusa in ultima jumatate de veac .

In ortodoxie sau in credinta populara, folclorica?

Personal am facut un studiu eschatologic luind in considetare selectiv acele revelatii sau versiuni de revelatii care converg atit cu variantele de interpretare biblica cit si cu descoperirile personale daruite ...asa cum cred ca e de datoria unui crestin de la inceputurile crestinatatii evident discutind pe aceasta tema si cu preoti si calugari.
Legat de Ilie si Enoh in contextul exchatologic nu exista biblic nici o promisiune de a fi trimis Enoh pe pamint asa cum este bunsoara in cazul lui Ilie.

Deci cu Enoh nu exista profetii, e bine de stiut.
iar referirea la Ilie se pare ca este o figura de stil. Ioan Botezatorul a venit in duhul si puterea lui Ilie.Informatia ca ei doi vor veni pe pamint in vremea Judecatii ptrovine strict fie din traditia scrisa.de uz intern fie din revelatiile calugaresti care circula in media crestina.
In aceasta privinta exista mai multe informatii care se desprind .
Pina acolo incit promisiunea venirii lui Ilie catre cei din Ierusalim nu are legatura cu cei doi martiri martiri in saci din Apocalipsa desi unul dintre ei este tot Ilie fapt care este confirmat de o alta revelatie care spune ca ei doi vor avea cite doua veniri diferite cu misiuni diferite.
"Revelatii" pe care le putem pune sub semnul intrebarii...Abia la urmatoarea venire dupa ridicarea la cer a lor ca martiri inviati dupa un interval neprecizat Ilie va fi contemporan cu Enoh si va implini si misiunea legata de Ierusalim.
Chiar daca sint rusi la aceasta ultima venire conform profetiilor calugaresti ruse .

Indica o carte in care sunt scrise acele "profetii" calugaresti!Daca vrei sa incepi un studiu personal recomand cautarea unui duhovnic sau preot care safi facut el mai intai un studiu sau care este in curs de realizare a lui un preot care saaube increderea sa dezvakuie in particular si alte lucruri mai greke pecare nu le.ar soune in biserica de fata cu toata lumea sau cel putin nu prea des pt ca am vazut si acest lucru in Constanta prezentat ca mesaj divin prin darurile de cunoastere si revelatie .


Eu sunt duhovnic dar invataturile folositoare le spun si altora, nu le ascund.


Apoi recomand cartea "Despre vremurile din urma" semnata Cakugarii care se mai gaseste doar pe scribd cu mentiunea ca desi in ea sint grupate multe din revelatiile calugariei ortodoxe din rusia pina la Athos nu sint interpretate nici toate si nici cu intentia de a depasi dogma oficiala
iar intre ele exista si versiuni denaturate de timp prin repovestire a celor originale cit si unele revelatii false fiind doar pareri preluate ca revelatii de ascultator.

Daca nici macar nu le-au semnat, ce credibilitate pot avea? Trebuia sa spuna asa cum cartile Bibliei spun cu-i s-au descoperit, ca s ase poata proba autenticitatea. De exemplu sa spuna: au fost scrise de Kiril al Moscovei, sau de Ignatie Breancianinov, dar nu spune. (Acestia pe care i-am mentionat isi asuma ceea ce afirma.)


Unele sint cifrate prin simbol sau rezumare maxima incit sa poata fi intelese in timpul evenimentelor dind solutia momentului iar pina atunci sa nu socheze prin adevarul incredibil.
Nu orice afirmatii care socheaza le poti numi profetie.

Capatul intelegerii tabloului de ansablu va fi atunci cind din doua priviri se pot interpreta ultimele doua catrene ale lui Nostradamus in care singura conotatie negativa o are simbolul ursului cel mare

Deja o luam pe aratura rau de tot daca-l includem si pe Nostradamus in randul profetilor. Prezicerile lui sunt ca o gramada de gunoi din care fiecare gaina gaseste ceva de ciugulit.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

18/02/14 20:06

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Desigur nu il includem in rindul profetilor pe Nostradamus insa il punem undeva pe un raft separat pt studii comparative.
Legat de nesemnarea de catre calugari cred ca ei au circumstante  atenuante avind in vedere ca mai intai nici una din profetiile citate nu le apartin direct iar cind le citeaza da si sursa chiar si daca nu e sursa primara.
Apoi pt ca au inclus unere revelatii mai tari care se impaca prea putin cu interpretarea oficiala ortodoxa ar fi riscat sa fie caterisiti de catre sinodul moldovean si probabil ca li sa aratat cumva de Sus ca inca nu e momentul sa renunte la calugarie pt a putea dezvalui turmei ceea ce se cunoaste in lumea calugareasca.
Am intrat pe unele forumuri ortodoxe moldovene si faptul ca episcopii hulesc biserica rusa demonizind sinodul rus in vkrtuea unor profetii ruse rastalmacita de ei denota ca ei cunosc acele profetii dar nu le pot crede dar nici nu le pot stampila ca fiind minciuni sau inselari. E vb aici de una cu referire la urmatorul sinod panortodox in care se va decide prin vot o anumita convertire si unificare a crestinatatii si chiar si a altor culte azi necrestine care se vor converti. Profetia nu da f multe date teologice incit sa fie cintarita si inteleasa cum trebuie. Insa pe fond e conforma cu o interpretare biblica ceva mai unitara VT cu NT.

As mai fi recomandat doua carti din lumea catolica insa banuiesc ca au inca si mai putina credibilitate.
Ideal ar fi fost sa recomand strict acele revelatii care raspund intrebarilor dar nu cunosc inca intrebarile ce izvorasc din studiul biblic eschatologic.
Poate pe parcurs in timp ce dezbatem vom lua lucrurile pe rind.
Putem sa incepem cu orice tema sau context eventual chiar cu Isaia.41 desi as sugera sa plecam de la contextele care ne ofera inlantuirea temporala a principalelor evenimente . Asta pt ca apoi putem corobora mai usor si trage niste concluzii pe care altfel nu le.am fi sesizat.
Scheletul inlantuirii evenimentelor sint semnele venirii lui Iisus asa cum reies din
Matei.24
Marcu13
Luca21.
Presupun ca sinteti pastor baptist dar recunosc ca nu stiu atit de multe despre eschatologia baptista cit stiu despre acea adventista. Ma refer la cea oficiala.
Semnele principale ale venirii care au mai ramas sint
Propovaduirea la toate neamurile a vestii bune a Imparatiei care este implinita de catre ingerul din Ap.14.6-7 care anunta ca a venit ceasul Judecatii .
Incetarea serviciului religios intr.un locas de cult vizibil de catre cei din Ierusalim si din Iudeea. Concomitent sau imediat succesiv cu impresurarea Ierusalimului de osti si cu oarece razboi ca sa se implineasca ce era scris si razboi e scris de f multe ori in VT pt vremurile din urma.
Apoi indata dupa aceste zile de necaz urmeaza semnalmentele potopului cel hotarit al.urgiei celor trei zile de intuneric in care va pieri prima treime din oameni .
Apoi un semn neprecizat pe cer si apoi venirea lui Iisus. Care "se va arata in slava cu sfintii"
Ziua sau perioada venirii lui Iisus succesiva coloanelor de fum conf. Ioil 3 este "zi infricosatoare" ..dintrun motiv sau mai multe simultan sau succesiv.
Acum sa imi spui cum alaturi inlantuirii acestor semne alte elemente cum ar fi
Invierea tuturor mortilor .
Rascumpararea celor alesi
Sfintirea alesilor Domnului
Rostirea judecatilor asupra lui Israel in ochii tuturor popoarelor din partea lui Dumnezeu si intrarea la judecata cu batrinii si preotii lui Israel.
Taierea capului si cozii lui Israel intro singura zi adica batrinii si preotii adica politica si religia mozaica.
Zbierarea urlarea mugirea ca un leu a lui Dumnezeu suspinarea rasuflarea si apoi linistirea .
Pravalirea bratului Sau in mijlocul furtunii de care si calareti.
Participarea la razboi a lui Dumnezeu conf. mai multor versete VT.
Despicarea muntelui maslinilor in doua
Incendierea unei paduri in Israel.
Legamintul facut cu multi in saptamina pustiirii locasului.
Aratarea lui Dumnezeu in ochii tuturor popoarelor concomitet cu provocarea lui Gog si a neamurilor respe cfive azi aflate in lumea islamica pina la granita cu china.
Alte elemente care denota o contestare cel putin in privinta iminentei razboiului si urgiei din partea falsilor prooroci .
Pornirea tuturor neamurilor impotriva Iersusalimului conf Zah 12 legat de momentul turnarii cupei de ametire.
Venirea noului Ierusalim pe pamint continind tronul lui Dumnezeu izvorul apei vietii si pomul vindecator.
Momentul cintarii noi din partea cetei celor 144000.
Venirea Domnului Dumnezeu cu toti sfintii in Sion conf. Zah.14
Semnificatia amarelii in stomac in urma carticelei si localizarea temporala.
Implinirea promisiunilor din Is.65 si Iez.34.
Seceta din Zah.14.17.
Alte eventuale elemente.
Ps. Nu am respectat intocmai inlantuirea temporala a acestor ultime elemente profetice.

Ultima modificare de mihai33 (19/02/14 20:37)


19/02/14 19:08

   
C4tal1n
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 12/04/13
Cam toate evenimentele din ultima vreme au legatura cu zilele din urma:criza,razboaiele,rautatea oamenilor,neintelegerile,instabilitatea economica,etc.Dar noi crestinii trebuie sa ne incredem in Dumnezeu si sa ramanem statornici in el pentru ca zilele vor fi nespus de grele cum ne spune si Biblia
Nu putem sa anticipam venirea Domnului dar unele evenimente ne atentioneaza asupra acestui lucru precum pilda pe care insusi Domnul Isus ne-a spus-o cu smochinul
P.S:As vrea sa mai discutam despre evenimentele ce au avut loc in ultima vreme.

Ultima modificare de C4tal1n (08/03/14 19:17)


_______________________________________
Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. (Corinteni 13,4)

08/03/14 13:23

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

C4tal1n a scris:

Cam toate evenimentele din ultima vreme au legatura cu zilele din urma:criza,razboaiele,rautatea oamenilor,neintelegerile,instabilitatea economica,etc.Dar noi crestinii trebuie sa ne incredem in Dumnezeu si sa ramanem statornici in el pentru ca zilele vor fi nespus de grele cum ne spune si Biblia.

Da, pot sa fie vremuri grele datorita persecutiei, sau poate sa fie greutati de alta nuanta.
E suficient sa ne gandim la toate "bienfacerile" si tot confortul lumii civilizate, care nu vie singur, ci impreuna cu oferta pacatului. Ispita mare poate sa faca mai dificila credinta multora.
Apoi nu putem sa nu ne gandim la presiuni externe, de exemplu presiunea facuta de o anumita parte a societatii vestice pentru acceptarea de catre biserica a casatoriei intre homosexuali.
Deci, da sunt vremuri grele.


Nu putem sa anticipam venirea Domnului dar unele evenimente ne atentioneaza asupra acestui lucru precum pilda pe care insusi Domnul Isus ne-a spus-o cu smochinul

Asa e.

As vrea sa mai discutam despre evenimentele ce au avut loc in ultima vreme.

Si mie-mi plac aceste discutii desi sunt constient ca interpretarea noastra in privbinta evenimentelor poate sa fie uneori subiectiva.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

10/03/14 19:20

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Probabil e o dorinta din perspectiva intaririi convingerii ca vremea venirii lui Iisus e aproape. 
Deocamdata au fost cutremurele pe alocuri intro frecventa mai mare decit inainte.
Ar mai fi oarecum si unii falsi Isusi si ei cu rostul lor dar biblic ei sint profetiti a fi dupa incetarea ofrandei. Asa incit pe viitor dupa pustiirea locasului e posibil sa apara si mai multi.
Cred ca trebuia definit ce inseamna vremurile din urma pt ca in crestinatate au mai multe intelesuri.
Unii considera ca ele au inceput in vremea apostolilor in virtutea unui context biblic care denota ca ei credeau ca Iisus va veni in timpul vietii lor. plus amintirea unor falsi Isusi rasariti chiar dintre crestini probabil farisei ori saduchei infiltrati.
Apoi mai este un context cu trimitere la Ioil dar in Ioil nu exista expresia vremurile din urma.

Apoi altii considera vremurile din urma sfirsitul lumii desi ca expresie ea nu e chiar biblica dar sigur nu in contexte eschatologice.
Eu le inteleg ca fiind vremurile din vecinatatea Judecatii cu tot cu ea vremurile din vecinatatea venirii lui Iisus cu tot cu ea.
Dupa judecata va incepe mileniul sau tradus corect mileniile  si nu inante . Dar dupa ele va mai urma inca o judecata cu conjuncturi similare.

Ultima modificare de mihai33 (14/03/14 15:10)


14/03/14 14:46

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14
Noi traim aceste vremuri.
11 Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi.
12 Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.
(Matei 24:11-12)


Urmeaza

14 Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.(Matei 24:14)

Si apoi va incepe Sfarsitul,anume acele zile de necaz care preced venirea lui Isus.
Cititi Matei 24:15-31


P.S Prooroc - Predicator in zilele noastre.

Ultima modificare de Lucian494 (03/07/14 17:02)


_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

03/07/14 16:58

   
C4tal1n
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 12/04/13
Eu tot stau si ma gandesc in urma mai multor fapte ale oamenilor,Oare numai la noi in zona sau numai la noi in tara sunt oamenii atat de rai...?

_______________________________________
Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. (Corinteni 13,4)

04/07/14 15:21

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Lucian494 a scris:P.S Prooroc - Predicator in zilele noastre.

Poate ca traim zilele din urmă. Cu toate acestea, prooroc este una si predicator este alta. Proorocul poate fi si predicator. Predicatorul poate fi si prooroc. Totusi, sunt doua slujbe diferite.

C4tal1n a scris:

Eu tot stau si ma gandesc in urma mai multor fapte ale oamenilor,Oare numai la noi in zona sau numai la noi in tara sunt oamenii atat de rai...?

Cine sunt oamenii aceia asa de răi?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/07/14 19:56

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14
Eu sunt de parere ca este o diferenta intre Prooroc si Profet.Prin urmare Prooroc e cel care vorbeste in Numele Lui Dumnezeu iar profet este vasul prin care vorbeste Dumnezeu prin Duhul Sfant. Citind prin Biblie am ajuns la aceasta ipoteza. Ramane sa cercetez in detaliu si sa formulez o concluzie.

_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

04/07/14 21:12

   
Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net