|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
stefan a scris:
In "Cele 7 epoci ale bisericii" el spunea ca dupa parerea lui...nu era o proorocie ci el se gandea ca ar putea fi un an important in care sar putea termina timpul sistemelor. |
Daca era parerea lui de ce a bagat in oala si inspiratia Divina? Si un profet care emite pareri fara niciun fundament nu cred ca poate fi inclus in categoria profetilor lui Dumnezeu.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
06/10/11 15:21
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
Prietene,si Pavel a folosit o asemenea exprimare cand s-a referit la casatorie:1Cor7:25-28,40 aici Pavel nu a spus un "Asa vorbeste Domnul" ci spunea asa cum vede el si cu asta nu sa facut o directie noua de credinta,apoi cine a vrut sa se marite a facut-o si cine nu a vrut nu a facut-o. 1Cor7:6,7,8,9 si in v10 se vede cine vorbea, apoi in v12-din nou vorbeste omul Pavel! Unele lucruri neintelese de unii si scoase din contextul vorbit nu pot sa anuleze autenticitatea chemarii unui slujitor al lui Dumnezeu. Ma gandesc ca nu o sa-l pui si pe Pavel deoparte ptr ca a folosit parerea lui si apoi a spus ca " Dar, după părerea mea... Şi cred că şi eu am Duhul lui Dumnezeu."
Ultima modificare de stefan (06/10/11 16:11)
|
|
06/10/11 16:07
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
In toata teologia lui Pavel se poate observa Duhul lui Dumnezeu. In a lui Branham nu se observa asa ceva. Are o cu totul alta linie teologica fata de Pavel. Iar o alta diferenta intre Pavel si Branham este ca Pavel a dat un sfat care putea fi folosit pe cand Branham a dat pur si simplu un an cu care nu puteai face nimic, era doar informativ. Niciodata profetiile nu au fost doar informative. Profetii nu au fost crainici de stiri. Ei erau vestitorii planurilor lui Dumnezeu, de multe ori ca o consecinta a pacatului oamenilor. Vei observa in profetiile biblice un puternic accent pe pocainta ceea ce in profetiile din ziua de azi mai rar gasesti.
|
|
06/10/11 16:51
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
stefan a scris:
cum pot eu ca si crestin al secolului 21 sa deosebesc un prooroc adevarat de unul fals? si daca stiu sa deosebesc,aratatimi vre-un prooroc adevarat care sa poata spune ziua,ora si cand la chemat Dumnezeu. |
Da ce-ti trebuie tie ziua, ora si secunda cand l-a chemat Dumnezeu?
Un proroc fals poate fi depistat dupa doctrina pe care o are si dupa intelegerile pe care le are fata de Biblie.
stefan a scris:
William Branham cand a primit chemarea era impreuna cu alte 3000-4000 de persoane in timp ce boteza in raul Ohayo, nu era undeva singur sau dupa vre-un colt.Toti cei prezenti la acel botez au vazut lumina supranaturala care a venit deasupra fr.Branham si multi dintre ei au lesinat altii au cazut pe genunchi si altii au ramas inmarmuriti...nu eu spun asta,ci s-a intamplat! |
Irelevant. Pentru Satana care vrea sa insele e floare la ureche sa te dea pe spate sau sa-ti bage o lumina in ochi. Si oamenii naivi si slabi in cunoasterea Scripturilor incep sa se inchine lui Branham care dupa enormitatile pe care le sustine in doctrinele sale, cu usurinta si fara greseala poate fi incadrat in categoria prorocilor falsi .
stefan a scris:
Daca Dumnezeu a vrut sa il aleaga ptr a face o slujba...cine sunt eu ca sa ma impotrivesc felului de lucru al lui. |
Doctrinele acestui Branham sint in opozitie cu doctrinele Bibliei. Nu l-a ales Dumnezeu pentru slujba.
stefan a scris:
Greseli se pot gasi la oricare mare barbat al Lui Dumnezeu si la unii chiar greseli care daca s-ar fi intamplat in timpul nostru...oare am fi dat omul la oparte? |
Daca ar fi spus de ex ca Eva a intretinut relatii sexuale cu sarpele si astfel s-a nascut Cain sau daca ar fi negat doctrina Trinitatii si dupa aceea s-o faca pe profetul si trimisul lui Dumnezeu bineinteles ca un astfel de om trebuie indepartat si pusa eticheta de proroc fals.
Greselile cu privire la interpretarea Bibliei sint de neacceptat.
|
|
06/10/11 17:59
|
|
Oblio
membru
Inregistat: 03/10/10
|
|
stefan a scris:
Ptr Oblio: Gen3:14- "Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână." Ioan3:12 "nu cum a fost Cain, care era de la cel rău şi a ucis pe fratele său. Şi pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite." |
Si din aceste doua versete tu vezi vre-o trimitere la faptul ca a avut loc un act sexual intre sarpe si Eva? Cei care traiesc azi si sunt numiti "fii ai pierzarii" sunt nascuti prin contributia fizica a sarpelui?
stefan a scris:
De ce la mai blestemat pe acel animal sa se tarasca daca el se tara deja...oare e scris gresit in biblie sau ... |
Stiu ca termenul vitele este pentru tine un indiciu, dar gandestete ca o clasificare cu denumirile actuale cum ar fi reptilele inca nu exista pe atunci. Si mai gandestete, oare animalele asa cum au fost ele create la geneza au ramas neschimbate? Nu crezi ca odata cu pacatul au avut loc mutatii genetice si la animale? Gandestete la maxilarele carnivorelor care initial erau ierbivore. Pamantul a fost intinat si umplut de silnicie pentru ca actiunile satanului au obtinut aprobare prin om si ingaduinta de la Dumnezeu in numele liberului arbitru daruit acestuia. Mai concret, cred ca lui satan i s-a permis o anume influenta asupra omului care-i accepta ispitele. Acceptarea acestora permite dezvoltarea/modificarea unor gene/glande/etc, care au determinat manifestari senzoriale si sentimentale noi, altele decat cele planuite de Dumnezeu. Am scris asta ca sa expun si o alta ipoteza poate mai credibila dar nu as putea sa o transform in doctrina fie ea si personala, asa ca prefer sa astept rabdator pana cand toate ne vor fi facute cunoscute. (mi-ai amintit de o legenda legata de un personaj cu numele Lilith )
stefan a scris:
Eu ma intreb:Daca Domnul are O singura Biserica pe care El o zideste Mat16:18,ale cui sunt toate celelalte biserici? |
Biserica lui Dumnezeu este una singura si este compusa din cei care cred in Domnul nostru Isus Hristos si in Cel care La trimis, indiferent de confesiune (aici poti vedea pe scurt cum cred eu http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 6&p=77 ).
stefan a scris:
Greseli se pot gasi la oricare mare barbat al Lui Dumnezeu si la unii chiar greseli care daca s-ar fi intamplat in timpul nostru...oare am fi dat omul la oparte? |
De aceea ti-am cerut sa expui cateva din profetiile importante implinite care sa demonstreze ca este profet demn de luat in seama. Daca a reusit cum zici tu sa prezica mai mult de o mie de evenimente ce nu puteau fi intuite de un om obisnuit, si a gresit in doua trei, sunt dispus sa acord atentie cuvintelor acestui om, dar trebuie sa tratam cu grija asfel de situatii pentru ca si satan poate sa faca minuni.
Ultima modificare de Oblio (06/10/11 19:01)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
06/10/11 18:54
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
dave4jc a scris:
..se vorbeste mult in zilele noastre despre faptul ca traim vremurile din urma, dar daca ne uitam in istorie vedem ca au fost si alte perioade critice pentru biserica, si totusi sfarsitul nu a fost atunci.
voi ce credeti? traim sau nu zilele din urma?...sau ce inseamna, in perspectiva Bibliei, "zilele din urma" ? |
Daca va intereseaza Branham puteti deschide un alt subiect. Succes.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
06/10/11 19:24
|
|
stefan
membru
Inregistat: 24/03/06
|
|
Cand Pavel dadea marturie despre chemarea lui a aratat deslusit in ce conditii sa intamplat ...despre asta vorbesc eu.Poate si cu Pavel a fost doar vreo lumina care ia intrat in ochi si cei care erau de fata si au vazut lumina dar nu au auzit vocea erau...naivi. El nu a prezis nici o prorocie care sa nu se implineasca afara de scufundarea L.A. dar care ne sta inca inainte.
Care din 'doctrinele' lui Branham sunt in opozitie cu Biblia.
Doar daca este pusa o samanta intr-un ovul de femeie poate iesi la viata un copil de acea am dat exemplul din 1Ioan3:12.Apoi s-a vazut ca inchinarea lui chiar daca era sincera nu a fost prin descoperire el aducand legume pe altar nestiind ca pacatul a intrat prin sange si doar prin varsare de sange este iertare de pacat. Apoi s-a vazut defapt cine era el cu adevarat cand invidia la cuprins si la omorat pe fratele sau. Satan poate sa faca minuni dar nu poate sa iubeasca si nu ramane in Adevar.Vine cu tema dar nu ramane la subiect.
Pavel mai spunea in 1Test4:15-Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi. -Pavel credea ca in vremea lui se va intampla si la fel credea si Branham spunand ca din punctul lui de vedere ziua reveniri Domnului este aproape,posibil sa fie pana in anul 1977.Haide sa nu rastalmacim si vorbele lui.
Daca se intampla vedeti ca este deja o intrebare adresata unui user nu mai pune si pe a doua sau pe a treia...asta ca sa putem sa vb despre acea intrebare...
Ultima modificare de stefan (06/10/11 21:19)
|
|
06/10/11 21:09
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
april a scris:
Daca va intereseaza Branham puteti deschide un alt subiect. Succes. |
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
06/10/11 22:22
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Despre W. Branham am deschis aici:
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 527#208527
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
06/10/11 23:09
|
|
Jopret
membru
Inregistat: 12/06/10
|
|
filip a scris:
Evanghelia va fi propovăduită la orice făptură. Dar sunt şi limbi aşa zis moarte sau pe moarte. Iar cei care le vorbesc de obicei vorbesc şi o a doua limbă. Aşa că nu cred că neapărat evnaghelia va trebui tradusă în toate limbile şi dialectele de pe pământ. Ci doar în acelea care sunt neapărat necesare. |
Mat. 24: 14: “Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.
Cuvântul grecesc folosit de Isus în Mat. 24: 14 este "oikoumene" Iar Pavel în 10: 18 foloseşte acelaşi cuvânt.
Dar eu întreb: ,N-au auzit ei?` Ba da; căci ,glasul lor a răsunat prin tot pământul, şi cuvintele lor au ajuns până la marginile lumii.`
Problema nu este ce înseamnă neapărat (pentru moment) acel cuvânt. Problema este că profeţia lui Isus s-a împlinit prin predicarea şi în timpul lui Pavel.
Marcu. 13: 10 spune "Mai întâi trebuie ca Evanghelia să fie propovăduită tuturor neamurilor, (ethni)" Afirmaţia cu valoare de profeţie este făcută în contextul Dărâmării Templului şi a celorlalte evenimente simultane. Pavel ne spune că acest lucru s-a împlinit în vremea lui.
Rom. 16: 25-26 "Iar Aceluia care poate să vă întărească, după Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Hristos, -potrivit cu descoperirea tainei, care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri, 26 dar a fost arătată acum (sublinierea mea) prin scrierile proorocilor, şi, prin porunca Dumnezeului celui vecinic, a fost ADUSĂ la cunoştinţa tuturor Neamurilor (tot sublinierea mea), ca să asculte de credinţă, -
Apoi Marcu foloseşte lume şi o numeşte kosmou - ce poate fi mai atotcuprinzător de atât? Marcu 16: 15 "Apoi le-a zis: ,,Duceţi-vă în toată lumea Kosmou), şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură."
Rom. 1: 8 "Mai întâi mulţumesc Dumnezeului meu, prin Isus Hristos, pentru voi toţi, căci credinţa voastră este vestită în toată lumea" (kosmou).
Col. 1: 5-6 "...din pricina nădejdii care vă aşteaptă în ceruri şi despre care aţi auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei, 6 care a ajuns până la voi şi este în toată lumea (kosmou), unde dă roade şi merge crescând, ca şi între voi."
Nu se opreşte aici. Precizează că “la orice făptură”. Asta-i prea de tot! Şi totuşi profeţia s-a împlinit atunci, conform Scripturii şi nu este în viitor conform dispensaţionalismului.
Col. 1: 23 "... negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei, pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi de sub cer, (accentuarea mea) şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.
Expresia "fiecare făptură" din Marcu 16 este identică cu cea din Coloseni.
Oricum ai lua-o, Biblia spune că acele profeţii s-au împlinit conform apostolilor inspiraţi de Duhul lui Dumnezeu.
Acum, dacă profeţia lui Isus s-a împlinit aşa cum am văzut, cel puţin aşa au spus apostolii, şi sfârşitul – conform conceptului nostru despre sfârşit - nu a venit încă, atunci avem două obţiuni: 1. Apostolii au făcut afirmaţii eronate, adică au greşit grosolan – fapt care discreditează inspiraţia Scripturii – lucru grav !!!!!!!!! 2. Ei au avut dreptate – prin urmare profeţia lui Isus s-a împlinit şi atunci SFÂRŞITUL la care se referă Biblia este de altă natură, nu se referă la sfârşitul timpului, al pământului sau al universului. NU cu siguranţă NU!!
Problema care se pune este: Suntem noi gata, avem noi curajul să credem ceea ce spune Biblia? Gândiţi-vă la asta.
Închei cu un citat: „Se pare că majoritatea credincioşilor de când există Biblia nu au luat cuvintele lui Isus la valoarea lor nominală şi nu le-au crezut. Dimpotrivă, am încercat fiecare mijloc imaginabil ca să reconciliem, să evităm, să ocolim, să reducem, să sucim, să divizăm, să încâlcim, sau să schimbăm înţelesul evident şi natural al cuvintelor lui Isus.” John Noe Advancing His Kingdom Jopret
Ultima modificare de Jopret (11/01/12 20:27)
_______________________________________ Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28
|
|
11/01/12 20:17
|
|
Old
Moderator
|
|
Jopret a scris:
Problema care se pune este: Suntem noi gata, avem noi curajul să credem ceea ce spune Biblia? Gândiţi-vă la asta. |
Asta-i intrebare retorica. Intrebarea care se ridica, insa este, nu cumva vrem sa facem Scriptura sa spuna ce vrem noi?
Nu ma refer la tine personal, pentru ca inca nici nu ai spus ce ai vrea; ai sugerat doar ca multi inteleg gresit acest pasaj din Biblie.
Jopret a scris:
[Oricum ai lua-o, Biblia spune că acele profeţii s-au împlinit conform apostolilor inspiraţi de Duhul lui Dumnezeu.
Acum, dacă profeţia lui Isus s-a împlinit aşa cum am văzut, cel puţin aşa au spus apostolii, şi sfârşitul – conform conceptului nostru despre sfârşit - nu a venit încă, atunci avem două obţiuni: 1. Apostolii au făcut afirmaţii eronate, adică au greşit grosolan – fapt care discreditează inspiraţia Scripturii – lucru grav !!!!!!!!! 2. Ei au avut dreptate – prin urmare profeţia lui Isus s-a împlinit şi atunci SFÂRŞITUL la care se referă Biblia este de altă natură, nu se referă la sfârşitul timpului, al pământului sau al universului. NU cu siguranţă NU!!
|
Este si o a treia optiune: sa pierdem esenta Scripturii si sa marsam pe niste cuvinte care consideram ca spun acelasi lucru.
Natiunea chineza a auzit in timpul lui Pavel Evanghelia? Sunt dovezi din Biblie? Dar din istorie? Ceva probe ale arheologiei sunt? Sau china este un sat nesemnificativ pentru Dumnezeu?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
11/01/12 20:46
|
|
Jopret
membru
|
|
Asta-i intrebare retorica. Intrebarea care se ridica, insa este, nu cumva vrem sa facem Scriptura sa spuna ce vrem noi?
Nu ma refer la tine personal, pentru ca inca nici nu ai spus ce ai vrea; ai sugerat doar ca multi inteleg gresit acest pasaj din Biblie.
Natiunea chineza a auzit in timpul lui Pavel Evanghelia? Sunt dovezi din Biblie? Dar din istorie? Ceva probe ale arheologiei sunt? Sau china este un sat nesemnificativ pentru Dumnezeu? |
Mie mi se pare, poate și altora, că nici nu te-ai sinchisit să aduci contraargumente. Ce faci cu citatele Biblice? Sunt cuvintele lui Isus și ale apostolilor Săi inspirați. Este ușor să treci peste le ignorându-le și apoi schimbând subiectul. Mi se pare o tactica neacademnică, cu atât mai puțin creștină. Spune te rog ce înseaqmnă acele cuvinte? Cum se interpretează ele? Înseamnă ele altceva decât spun? ce trebuie noi să înțelegem citindu-le? Ași fi curios! Sunt prea tranșante ca să poată fi ignorate sau trecute cu vederea.
_______________________________________ Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28
|
|
11/01/12 21:35
|
|
Old
Moderator
|
|
Jopret a scris:
Mie mi se pare, poate și altora, că nici nu te-ai sinchisit să aduci contraargumente. |
Ai dat doar citate biblice, fara sa spui expres ce vrei sa intelegem din ele. La ce sa aduc contraargumente? La citatele biblice?
Ce faci cu citatele Biblice? Sunt cuvintele lui Isus și ale apostolilor Săi inspirați. Este ușor să treci peste ele ignorându-le și apoi schimbând subiectul. | Nici ca trec, nici ca-l schimb. Referinta mea la chinezi arata ca nu s-au implinit cand ai spus; ori sau implinit cumva si cu privire la ei?
Mi se pare o tactica neacademnică,... |
cred ca te grabesti cu afirmatiile. Inca nu ti-ai expus teza in mod academic, ca sa pretinzi un raspuns tot academic. Ai sugerat ceva idei, nu in mod explicit ci vag.
... cu atât mai puțin creștină. | Hm..
Spune te rog ce înseaqmnă acele cuvinte? Cum se interpretează ele? Înseamnă ele altceva decât spun? ce trebuie noi să înțelegem citindu-le? Ași fi curios! Sunt prea tranșante ca să poată fi ignorate sau trecute cu vederea. |
Dupa modul cum ai reactionat, nu esti omul care sa se aseze in banca si sa zica:spune cum stau lucrurile, sa stim; chiar daca as vrea sa fac asta, nu este o fraza sau doua, asa ca un asemenea raspuns poate sa se formuleze din discutii. Dar cred ca este crestinesc sa discutam fara rautati.
|
|
11/01/12 22:46
|
|
mihai33
membru
Inregistat: 25/06/10
|
|
Eu nu pot sa mi dau seama la ce anume se refra inspirarea apostolilor.. le da ea oare o cunoastere absoluta , infailibila , comparabila cu a proorocilor sau mai pot face si ei unele erori ? Daca eu au darurile de cunoastere ce profetii au facut si care sa se fi si implinuit? Noi ii vedem ca pe niste zei doar pentru ca au fost cei mai buni din acele locuri incitsa fie alesi de Iisus dar El inca nu le-a spus toate lucrurile tocmai pentru ca ei nu puteau purta iar daca nu puteau purta inseamna ca in nici un caz nu sint infalibili.
Referitor la unele intelesuri are dreptate colegul care spune ca este posibil ca acel sfirsit sa nu fie acelasi cu sfirsitul altor versete .
Deci sint mai multe sfirsituri : -sfirsitul incheierii lucrarii lui Iisus din punct de vedere haric. -sfirsitul timpului -avut la dispozitie pentru indrepatre inaintea venirii fie a lui Dumnezeu intrupat fie a "caderii sabiei" Judecatii -sfirsitul orasului babilon vinovat de singele unor sfinti s de alte pacate legate de regi si imparati -sfirsitul urgiei lui Dumnezeu si a maniei Sale impotriva tuturor popoarelor -sfirsitul Judecatii odata cu legarea celui rau si binecuvintarea generala asupra oricarei fapturi asa fel incit "cel incet la minte se va ntelepti, cel pacatos se va umple de virtute iar sfintii se vor sfinti si mai mult prin faptele lor" cind tinerii vor avea revelatii iar batrinii vise revelatie.
Asadar interpretarea trebuie facuta intr-un mod intuitiv dar si logic totodata fiindca o anumita inlantuire a evenimentelor si asemnelor izvorita atit din Nt dar si din NT are o anumita logica si interdependenta.
deasemnae trebuie avute in vedere o seama de elemente istorice despre vremurile trecute cit si despre istoria recenta , de cercetarea revelatiilor ascunse inca si si tainelor teologice ascunse inca de bisricile oficiale si care nu se refera la sfintele taine ci doar la interpretari corecte dar tainuite cu de la sine putere.
|
|
13/01/12 14:40
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Cred ca n-ai inteles despre ce este vorba. Noi nu sustinem infailibilitatea apostolilor si nici ca ei ar fi fost continuu inspirati. Nu apostolii au fost inspiratii ci scrierile lor care fac parte din Biblie. In rest, fiecare a avut si parti negative. De exemplu, Petru a fost ipocrit si n-a mai stat la masa cu Neamurile cand au intrat evreii.
|
|
13/01/12 15:30
|
|
mihai33
membru
|
|
da biblia este inspirata dar este o diferenta intre inspirat si rvelat , iar doferenta consta in infailibilitate , si chiar daca ar fi corecta pina in cel mai mic amanunt tot mai ramin unele simboliri si taine dar si limita pestecare dumnezeu nu putea sa ne arate mai mult adefar decit sintem noi in stare , de aici si simbolsitica si putinatatea cuvintelor lipsa amanuntelor in unele versete cu greutate incit cei care ar putea purta mai mult ar trebui sa depuna o munca suplimentara pentru descifarea unor elemente prin realizarea de legaturi intre digeriele parti capitole si versete.
in ea scrie ca scriptura a fost inspirata dar sa nu uitam la ca acea vreme scripttura nu era biblia de azi ci era inbuna parte Vt cu care nu am prea multe obiectii este destul de ok iar in afara de ea mai erau si carti si ecanheli si revelati scrie si de alti prooroci si prorocite nu doar de apostoli iar scrosirile nu erau teologizate decit de comunitatea carora li se adresa neluindo ca pe o biblie ci ca pe un sat care mai poate fi uneori inbinatatit
|
|
13/01/12 17:31
|
|
mihai33
membru
|
|
din cite povestecs unii teologi si calugari in momentul adunarii tuturir cartilor pentru alegerea celorcare sa faca parte din NT erau mult mai multe in afara de apocrifele cunoscute azi dar mai ales una care era de o mare valoare prin continut presarata cu multe explicatii detaliate referitioare la subiecte dificile dar si cu revelatii despr vremea actuala si a tsoriei crestinatatii si a lumii religioase viitoare, ei bine ea in acel moment mai era doar intr-un sngur exemplar si cum ea afost pusa pe lista celor eretice acel exenplat a osr ars odatacu altele de pe aceesi lista .
se spune ca acela care o detinea a fost de acord sa o arda din motive politice materialiste, si dupa cea arso a avut o revelatie doar auzindu-L pe Dumnezeu desaupra intregii zone cum ii sopune:"Ce ai facut fiule..ai aruncat adevarul Meu pentru bani?" si in acel moment omul nostru a inceput sa plinga .
acea caarte nu s-a mai puut reconstitui niciodata m nu a mai fost gasit alt exemplar iar informatii despre continut nu s-au putut afla decit asa mult prea vag insuficient pentru a teolgiza cu siguranta ceva .
|
|
13/01/12 17:42
|
|
Old
Moderator
|
|
mihai33 a scris:
din cite povestecs unii teologi si calugari in momentul adunarii tuturir cartilor pentru alegerea celorcare sa faca parte din NT erau mult mai multe in afara de apocrifele cunoscute azi dar mai ales una care era de o mare valoare prin continut presarata cu multe explicatii detaliate referitioare la subiecte dificile dar si cu revelatii despr vremea actuala si a tsoriei crestinatatii si a lumii religioase viitoare, ei bine ea in acel moment mai era doar intr-un sngur exemplar si cum ea afost pusa pe lista celor eretice acel exenplat a osr ars odatacu altele de pe aceesi lista . |
Asta chiar ca-i poveste frumoasa.
acea caarte nu s-a mai puut reconstitui niciodata m nu a mai fost gasit alt exemplar iar informatii despre continut nu s-au putut afla decit asa mult prea vag insuficient pentru a teolgiza cu siguranta ceva . | Eu nu vad in aceasta poveste nici o legatura cu trairea zilelor din urma.
|
|
13/01/12 18:49
|
|
mihai33
membru
|
|
Bieinteles ca nici eu dar daca tot a venit vorba am considerat ca este un prilej sa o impartasesc si celorlalti , poate fi un exemplu insa trist cu oarecare similitudini pentru sitiatia dificla din acele momente trecatoare
|
|
13/01/12 20:25
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Saracutu' Dumnezeu, s-a impiedicat revelarea adevarului Sau pentru ca un gigel a ars o carte. Cam neputincios acest dumnezeu fata de Dumnezeul care ridica si coboara imparati, nu gasesti?
|
|
14/01/12 12:32
|
|
Jopret
membru
|
|
Old a scris:
Natiunea chineza a auzit in timpul lui Pavel Evanghelia? Sunt dovezi din Biblie? Dar din istorie? Ceva probe ale arheologiei sunt? Sau china este un sat nesemnificativ pentru Dumnezeu? |
OK Old,
Ce a vrut Pavel să spună prin următoarele afirmații?
Rom. 16: 25-26 "Iar Aceluia care poate să vă întărească, după Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Hristos, -potrivit cu descoperirea tainei, care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri, 26 dar a fost arătată acum (sublinierea mea) prin scrierile proorocilor, şi, prin porunca Dumnezeului celui vecinic, a fost ADUSĂ la cunoştinţa TUTUROR Neamurilor (sublinierea mea), ca să asculte de credinţă,...” (verbul la timpul trecut, acțiune încheiată!).
Col. 1: 23 „... negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei, pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită ORICĂREI FĂPTURI DE SUB CER, (accentuarea mea) şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.”
Ce înseamnă „toate”? A uitat Pavel de Chinezi? Nu știa el ce vorbește? Nu este „ORICĂREI FĂPTURI DE SUB CER” all inclusive? Ce cuvinte trebuia Pavel să aleagă prin care să spună că TOȚI au auzit Evanghelia în vremea lui?
Mi-ar plăcea să dezbatem subiectele dar să rămânem în context, să nu sărim de la un subiect la altul. De obicei asta mi se întâmplă când oamenii nu au argumente sau contraargumente.
Deci, ce a spus Pavel, ce trebuie noi să înțelegem din ce a spus? Te rog să răspunzi la întrebările mele și eu voi răspunde la ale tale și astfel vom avea o conversația coerentă, inteligibilă.
Advancing His Kingdom Jopret
Ultima modificare de Jopret (15/01/12 11:52)
|
|
15/01/12 11:50
|
|
Jopret
membru
|
|
mihai33 a scris:
Eu nu pot sa mi dau seama la ce anume se refra inspirarea apostolilor.. le da ea oare o cunoastere absoluta , infailibila , comparabila cu a proorocilor sau mai pot face si ei unele erori ? Daca eu au darurile de cunoastere ce profetii au facut si care sa se fi si implinuit? Noi ii vedem ca pe niste zei doar pentru ca au fost cei mai buni din acele locuri incitsa fie alesi de Iisus dar El inca nu le-a spus toate lucrurile tocmai pentru ca ei nu puteau purta iar daca nu puteau purta inseamna ca in nici un caz nu sint infalibili. |
Salut Mihai,
Ai, și nu ai dreptate. Nu știu dacă Chrisitos Și-a ales ucenicii pe criterii de „bunătate” cum zici, dar de dragul dicuției să zicem că este așa. Un lucru însă este sigur: ei nu erau perfecți și într-adevăr nu puteau „purta” anumite lucrui înainte de Rusalii. Întrebarea care se ridică și la care te rog să răspunzi este, „Care a fost situația DUPĂ Rusalii?” Inspirația Scriturilor se referă la capacitatea lor de a reda adevărul DUPĂ Rusalii, după revărsarea „Duhului Adevărului care area să vă descopere lucrurile viitoare” (Ioan 16: 13-15). Aștept răspuns?
Advancing His Kingdom, Jopret
|
|
15/01/12 12:22
|
|
Jopret
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Cred ca n-ai inteles despre ce este vorba. Noi nu sustinem infailibilitatea apostolilor si nici ca ei ar fi fost continuu inspirati. Nu apostolii au fost inspiratii ci scrierile lor care fac parte din Biblie. In rest, fiecare a avut si parti negative. De exemplu, Petru a fost ipocrit si n-a mai stat la masa cu Neamurile cand au intrat evreii. |
Salut Archangel,
Aici este vorba despre credibilitatea, infailibilitatea Scripturilor. Altfel spus, au avut Apostolii (după Rusalii ucenicii au „devenit” apostoli) capacitatea de a reda Adevărul fără greșeală? DA sau NU? Rezultatul inspirației sau călăuzirii lor este Biblia (textul original).
Advancing His Kingdom, Jopret
|
|
15/01/12 12:48
|
|
Jopret
membru
|
|
mihai33 a scris:
Referitor la unele intelesuri are dreptate colegul care spune ca este posibil ca acel sfirsit sa nu fie acelasi cu sfirsitul altor versete .
Deci sint mai multe sfirsituri : -sfirsitul incheierii lucrarii lui Iisus din punct de vedere haric. -sfirsitul timpului -avut la dispozitie pentru indrepatre inaintea venirii fie a lui Dumnezeu intrupat fie a "caderii sabiei" Judecatii -sfirsitul orasului babilon vinovat de singele unor sfinti s de alte pacate legate de regi si imparati -sfirsitul urgiei lui Dumnezeu si a maniei Sale impotriva tuturor popoarelor -sfirsitul Judecatii odata cu legarea celui rau si binecuvintarea generala asupra oricarei fapturi asa fel incit "cel incet la minte se va ntelepti, cel pacatos se va umple de virtute iar sfintii se vor sfinti si mai mult prin faptele lor" cind tinerii vor avea revelatii iar batrinii vise revelatie. |
Mihai, Tema noastră a luat în discuție Mat. 24: 14. Noi ne referim la acel „sfârșit” Ce evenimente sau concepte cuprinde acel sfârșit , la ce se referă acel sfârșit?
Advancing His Kingdom Jopret
|
|
15/01/12 12:53
|
|
Old
Moderator
|
|
Jopret a scris:
Ce a vrut Pavel să spună prin următoarele afirmații?
Col. 1: 23 „... negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei, pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită ORICĂREI FĂPTURI DE SUB CER, (accentuarea mea) şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.”
|
Inca nu-mi dau seama unde vrei sa ajungi! Cand zice ca Evanghelia a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer, cred ca foloseste hiperbola, si arata ca s-au pus bazele vestirii Evangheliei, atat pentru evrei cat si pentru neamuri. In alta parte zice: eu am pus temelia, si un altul cladeste deasupra. La ce sa mai cladeasca "un altul" de vreme ce Evanghelia era deja vestita la toti? Sau, de ce lui Timotei ii spune sa incredinteze invatatura unor oameni de incredere care sa fie in stare sa-i invete si pe altii? Pentru ca Evanghelia a ajuns la toti, sau pentru ca n-a ajuns inca?
Rom. 16: 25-26 "Iar Aceluia care poate să vă întărească, după Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Hristos, -potrivit cu descoperirea tainei, care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri, 26 dar a fost arătată acum (sublinierea mea) prin scrierile proorocilor, şi, prin porunca Dumnezeului celui vecinic, a fost ADUSĂ la cunoştinţa TUTUROR Neamurilor (sublinierea mea), ca să asculte de credinţă,...” (verbul la timpul trecut, acțiune încheiată!). |
Daca mergem pe timpul vorbirii atunci, in aceeasi fraza Cuvantul zice: "a fost aratata acum prin scrierile proorocilor... Oare proorocii au scris in vremea apostolului, nu cu mult timp inainte?
Ce înseamnă „toate”? A uitat Pavel de Chinezi? Nu știa el ce vorbește? Nu este „ORICĂREI FĂPTURI DE SUB CER” all inclusive? Ce cuvinte trebuia Pavel să aleagă prin care să spună că TOȚI au auzit Evanghelia în vremea lui? | Asa cum am zis mai sus, Pavel nu vorbeste de o lucrare incheiata, ci de o lucrare abia inceputa.
S-ar putea sa zicem acelasi lucru, in limbi diferite. De aceea cred ca ar fi util sa-ti prezinti ideea completa, mai degraba decat sa pui doua versete si o provocare, o intrebare, din care nu stiu ce vrei sa scoti.
De obicei asta mi se întâmplă când oamenii nu au argumente sau contraargumente. |
Pai, tocmai asta zic si eu: sa aduci argumentele, pentru ca sa avem la ce sa aducem contraargumente(daca e cazul), pentru ca int-o discutie nu consider ca e neaparat necesara polemica. E buna doar daca-i cazul si daca-i constructiva. Altfel, la ce bun sa vorbim pe contre?
|
|
15/01/12 14:54
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|