TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Este baticul o traditie Est-Europeana? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 16
gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
mai petre, faza aia cu presupozitiile logice era doar ca sa-ti dai seama cum gandeste lumea de azi, si ca daca mergi pe sistemul tau de gandire bazata pe antiteze o sa vorbesti la pereti......pe unde diferite! ii chiar asa de greu de inteles? sustin radicalismul tau....dar gandeste-te putin! de ce sa vorbesti la pereti cand poti si tu sa te uiti putin in jur, sa ridici ochii din Biblie, sau ce carti mai citesti tu, si sa vezi lumea in care traim. si dup-aia, sa te uiti inapoi in Biblie, si sa vezi ca Dumnezeu, in omniscienta Sa ne-a lasat un Cuvant care este solutia si pentru gandirea "infecta" din ziua de azi.....si atunci toti suntem fericiti si oamenii se pocaiesc si gata.....
altfel, multi oameni o sa continuie sa se pocaiasca oricum, fie ca intelegi tu chestiile astea fie ca nu......si asta datorita varietatilor de oameni......ce se gasesc azi.....

Ultima modificare de gfod (22/04/05 19:51)

19/04/05 23:49

Site web  
vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
Este baticul o traditie Est-Europeana? NU
dar parca incepe sa devin o traditie ! eu cred ca atunci cand cineva isi pune baticul doar din obligatie, si-l pune degeaba... daca tot nu e din toata inima si poate mai si cartesti ca trebuie batic la biserica, cred ca mai bine e sa nu-l mai puna deloc!!!
g<fod>.. baticul nu ii apara pe ingeri sa nu le pofteasca pe fetele oamenilor.. asta e O MARE erezie!... ce Dumnezeu nu ii poate apara, sau sunt ei mai slabi ca oamenii sa cada in pacat? hai sa fim seriosi!!! si CORINA fii lui Dumnezeu erau ingerii! Da ingerii nu au sex, dar pot lua infatisare omeneasca si un exemplu sus si tare este ca atunci cand femeile au mers la mormantul Domnului li s-a aratat "barbati"! si sunt mult mai multe exemple in biblie. cred ca cel mai bine ar trebui deschis un subiect legat de tema asta!!!
dbogdan (zice)
si 13.    Judecati voi singuri: este cuviincios ca o femeie sa se roage lui Dumnezeu dezvelita? dar eu te intreb ai studiat tu contextul (cultural) in care Pavel spune asta???? Nu cred, daca ai fi studiat ai fi stiut si nu ai fi vorbit!! oricum, nu sunt PRO a nu se purta batic! Dar fiecare dupa cum ii este incredintare. Si nu cred ca Dumnezeu nu asculta o femeie care nu are batic (si se roaga sau ii multumeste).. hai sa nu fim radicali!
SI PETRU cred ca ai deviat de la subiect. Ma lasi cu treaba cu baticul netransparent ca semn de supunere!!! pe asta nu am mai auzit-o! Dar eu zic ca mai bine nu judeca .... sa nu fii judecat!!! Si mai citit si voi contextele culturale, istorice, etc ale pasajelor pe care le interpretati, da Petru, mai documenteaza-te frate si vezi cum se imbracau si se "acopereau" femeile pe vremea lui Pavel... cred ca nici o romananca "cu batic netransparent" se integreaza acolo!!! dar fiecare dupa incredintarea lui. oricum nu cred ca o vei forta tu pe sotia ta sa poarte batic cum vrei tu si cand vrei tu!! iti garantez ca nu va fi asa!!!
Poate nu iti vine sa crezi dar gandirea Lui Dumnezeu este pt fiecare vreme... moderna pt noi, sau semi ca noi inca nu suntem moderni Dumnezeu stie tot, dar gandirea Lui este inteleasa diferit pt fiecare, pt cel modern este moderna, pt cel "invechit" e invechita, etc! Cand Dumnezeu i-a aratat lui Ezechiel profetii care au sa se implineasca ii arata avioane moderne(super sofisticate), iar Ezechiel cu gandirea lui cum le-a descris... ca niste lacuste care scot foc prin gura si prin aripi... cum ar fi putut sa descrie pt gandirea acelei vremi?? De aceea biblia este greu de inteles, pt ca este o carte veche, scrisa de oameni cu alta mentalitate, de aceea este bine sa studiem mai mult, istori, contex cultural, etc!!!
Si o sa traiesti si tu cand baticul nu va mai fi "nevoie" de batic!!!

20/04/05 09:35

Site web  
gfod
membru

vaxaly, nu stiu de ce ai impresia ca eu cred faza cu "baticu ii apara pe ingeri".....eu ziceam doar teoria unuia....nu mai stiu care era. deci doar o prezentam. sincer, si mie mi se pare luata faza ca din basme.....adica crestinismul se bazeaza pe credinta, dar cand incepi sa fortezi lucrurile.....nu prea merge......

si multumesc ca intaresti ce am zis eu....ca asta cred ca ai facut....contextul cultural si toate celelalte.

20/04/05 10:33

Site web  
scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
Petre ai spus:"te rog eu frumos sa ma rabzi asa cum sunt ca sa nu intristam pe Dumnezeu".
scalcom iti spune: eu nu vreau sa te supar pe tine, pe Dumnezeu nu-l forta sa fie prezent.

20/04/05 12:42

vaxaly
membru

Da g<fod> am intarit ce ai spus tu! si nu am zis de tine cu "baticul ii apara pe ingeri" COrina a spus asta!! si cred ca e o fortare!!! Biblia nu e o succesiune de basme! Dumnezeu a scris-o si e VIE !
Si g<fod> merci ca ai precizat tu cu credinta si eu am intarit contextul cultural :P ... sper ca si PETRU sa isi dea seama care este adevarul! si daca e sa o luam logic PETRU atunci nu vad unde zice in biblie de fusta, sau orice are trebui sa poarte femeia "neinfectata"... chiar te rog sa citesti carti si sa studiezi gandirea acelor vremi in care pavel scrie 1 Corinteni ,scopul, conteztul cultural (cum spunea si g<fod>!! si incearca sa gandesti liber, priveste din mai multe prisme nu precum calul in fata!

20/04/05 17:00

Site web  
Corina
membru

Inregistat: 02/04/05
Imi pare tare rau, Vaxaly, dar gresesti!!! iata ce am spus despre ingeri :"Fii lui dumnezeu din Genesa eu nu cred ca ar fi ingerii, indiferent ce spun unii sau altii...si nu cred ca o fiinta angelica poate sa pofteasca o femeie in primul rand pentru ca stiu ca ingerii nu au sex, deci eu nu cred ca asa ceva ar fi posibil...si apoi nu stiu de ce ar trebui sa isi invelesca numai parul cand de fapt exista atatea parti ale corpului care pot fi atrgatoare...? In textul din genesa cu fiii lui Dumnezeu eu cred ca este vorba de oamenii care traiau dupa "legea Lui Dumnezeu" nu dupa legile inimii lor...dealtfel nu stiu daca Dumnezeu ii numeste fii pe ingeri...poate ai tu vreo informatie. "
      Si sa te mai intreb ceva: de unde ai tu puterea sa afirmi ca "fiii lui Dumnezeu" din textul acela ar fi ingerii? ai avut o revelatie? sau iti sopteste Dumnezeu taine la ureche? De unde puterea sa afirmi ca detii adevarul? Eu tot ce discut si aud sunt parerile mele, si nu sunt infailibile, ceilalti sunt liberi sa aiba si ei opinile lor...si sa iti mai spun ceva ce ai recunoscut si tu ca ingerii nu au sex si acest lucru este sustinut de cursurile de angeologie, daca ai citit vreounul. Deci daca ingerii nu au sex ei s-ar putea indragosti la fel de bine de barbati ca si de femei? nu? sau deci daca nu se pot indragosti de barabati sigur nu se pot indragosti nici de femei. Asa cum Dumnezeu nu are sex nu este nici barabat si nici femeie asa sunt si ingerii, ceva ce noi cu mintea limitata nu putem intelege si pricepe, de aceea putem face greseli! dar stiu sa stii f. bine ca aceasta face parte din teologia penticostalismului din Romania, dornic de supranatural!
  Si te rog inainte sa citezi pe cineva studiaza bine inainte de a-l cita...eu spuneam altceva depre ingerii din 1 Corinteni, mai citeste...

20/04/05 17:39

gfod
membru

corina, pana sa apari tu cu teoria ta despre Fii lui Dumnezeu care nu erau ingeri de fapt eu stiam sigur ca erau ingeri.....bine, chestia asta nu-i relevanta deloc. Dar de ce crezi ca  scrie tocmai in Geneza, prima carte a Bibliei cu F fii? si de ce crezi tu ca ar fi avut loc asa o mutatie genetica incat sa dea fiicele oamenilor nastere la uriasi? serios......pasajul ala mi se pare destul de clar ca ii vorba despre ingeri.

aaa, si mi-o venit ceva in minte. ai azuti de incubae si sucubae? adica duhuri care se impreuneaza cu femei......ii o chestie la fel de actuala acuma, probabil in nu stiu ce fel de vrajitorie, la fel cum o fost acum miii de ani......informeaza-te despre incubusi si mai vorbim dup-aia.....

20/04/05 21:25

Site web  
vaxaly
membru

Salut Corina!
Vreau sa iti spun ca fac un curs de angeologiesi am invatat multe de acolo! fff multe ! dar nu are rost sa iti citez toate cursurile! si iti spun ca sustin sus si tare ca Fii lui Dumnezeu sunt ingeri... dar promit ca iti voi trimite de ce cred (voi scrie aici pe forum argumentele).. si se mai presupune ca Fii lui Dumnezeu erau urmasii lui SET si samanta acestuia (e mai greu de crezut) .... uite imi pare ra dar acum chiar trebuie sa plec (am simulare la matematica)...
...si apropo ingerii pot lua forme.... si persoane.... dar cand ajung acasa am sa iti scriu mai detaliat (daca vrei poti sa imi dai e-mailul tau sau sa mi-l sa imi lasi un msg pe private)!!
Domnul cu tine..... si cu noi cu toti!

21/04/05 12:27

Site web  
Corina
membru

Inregistat: 02/04/05
Gfod-imi amintesc ca m-am legat si eu de un pasaj unde era scris ceva cu litera mare si Bogdan spunea ca acesta nu poate fi nici un fel de argument deorece poate fi o gresala de traducere. :) si sa stii ca ii dau dreptate. Virgula, litera mare sau mica nu este deloc un argument, mai ales pentru ca Vechiul Testament a fost scris pe materile vechi, fabricate din piei de animale, si erau trecute doar consoanle fara pauza intre ele si fara nici un semn ortografic. Scribii de mai tarziu au recopiat textul adaugand vocale si despartind cuvintele. Eu cred ca pasajul acesta din Genesa nu este foarte clar. Si decat o explicatie pompoasa, prefer una mai simpla si logica. Oricum vreau sa mai studiez si eu...

Uneori pasajul acela din Genesa imi da sentimentul ca lipseste o bucata din el: explicatile acelea despre care probabil Dumnezeu gandea ca putem ajunge in cer daca nu le detinem...:),:)

23/04/05 11:35

gfod
membru

Intr-adevar, formele de scriere nu ar trebui aduse ca argument.......my bad.....
oricum, tot aceeasi chestie o sa cred:D

pentru mine, in momentul asta, nu conteaza daca fii aia ai Lui Dumnezeu au fost sau nu ingeri, si daca au putu pofti sau nu pe fiicele oamenilor.......poate doar imi vor satisface curiozitatea de mister si misticism....tot timpul imi place sa ma gandesc la vremurile alea si ce au putut oamenii sa fie, si ce se intampla pe atunci. si cred ca o explicatie pur stiintifica(ma refer si la creationsim) si o interpretare ad literam a Genezei o sa distruga tot farmecul ei......

aaa, chiar, corina, nu uita de incubusi si succubusi......si zi-mi ce parere ai despre asta.

Ultima modificare de gfod (23/04/05 13:13)

23/04/05 13:09

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
De batic si de textul din 1 Cor. 11 nu se prea vorbeste in biserici.Este un fel de tabu.Daca ii intrebi pe multi sa-ti explice textul se pierd in spatiu.
  De ce scrie Pavel doar corintenilor despre batic si nu si celorlalte biserici.
Mai mult ca sigur Pavel abordeaza o problema existenta doar in Corint care era o biserica cu f. multe probleme.
Apoi cand scrie Pavel corintenilor si cand scrie celorlalte biserici?
  Stiau celelalte biserici de scrisoarea din Corint?
  Poate ca baticul este doar o chestie de cultura.Daca va uitati cum a fost acceptat penticostalismul in RO, veti vedea seamana mult cu cultura de la tara pentru ca de acolo a plecat la oras.
Acordeoanele, muzica populara crestina, baladele, doinele tot de acolo vin.Nimeni nu le poate explica biblic pe text.
Sunt multe femei care nu au nimic in comun cu D-zeu de la tara si poarta batic .Dar asta nu le garanteaza mantuirea.
Iar cu ingerii cred ca Pavel vrea sa spuna ca asa cum intre D-zeu si ingeri este o relatie de subordonare si supunere asa ar trebui  sa fie si intre barbat si femeie.
Oricum sunt multe interpretari.

24/04/05 21:21

vaxaly
membru

ai dreptate Kevin.dar in 1corinteni 11 nu e vorba exact de batic, ci de acoperamant (era diferit de baticul nostru). si de studiat este si contextul cultural! si sunt deacord cu tine in toate ce ai spus mai sus! Pai daca ar fi stat mantuirea in batic, asi fi purtat si eu :D chiar daca sunt baiat :D !!
Sunt biserici unde se poarta, biserici unde nu se poarta, si Dumnezeu lucreaza in ambele ! repet si eu, baticul NU este o conditie a mantuirii!

God bless you

26/04/05 08:38

Site web  
petru
membru

Inregistat: 18/03/05
Efeseni 2:10  Căci noi Suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.

26/04/05 09:33

vaxaly
membru

mda asa sa faci si data viitoare, ia versetele din text si pune-le cum iti place tie! Bravo.. daca acolo e vb de batic atunci eu nu mai vb niciodata aici!
Dumnezeu cred ca a dat fiecaruia intelepciunea potrivita ca sa stie ce bine si ce nu! Deci eu zic ca ne "certam" degeaba....
...si fapte bune nu inseamna sa porti batic;

....cred ca mai degraba ar vorbi fetele aici, pt ca pe ele le priveste mai mult aceasta problema!

26/04/05 18:10

Site web  
anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
pai, de obicei fetele au principiile lor ...in privinta baticului, si chiar daca postati pe aici pagini intregi, tot asa o sa ramana lucrurile...cine poarta batic tot timpul o sa poarte, cine poarta numai la biserica o sa poarte si cine nu poarta deloc...nu prea cred ca o sa inceapa sa poarte batic
   acum, nu putem acuza pe nimeni de nimic, fiecare cu incredintarea pe care o are :)... si nu putem impune celor din jur nimic... asta depinde si din ce biserici facem parte ;) si de tara in care traim...
    oricum, e o mare dilema, dar nu stiu in ce masura afecteaza( daca afecteaza) pocainta fiecaruia..
fiti binecuvantati!

Ultima modificare de anca4j (26/04/05 18:21)

26/04/05 18:19

gfod
membru

ba, chiar serios.....nu stiu cum de o trebuit sa-mi deschida ochii anca.......topicul asta nu are rost! :)))) dar, asta este parerea mea. eu zica ca in timpul in care cineva de aici se strofoaca sa scrie un mesaj, vreo cativa copii prin africa mor de foame, alti 5 mor de razboi, vreo 20 de feti sunt avortati, cateva fete sunt violate, alti 50 de soti isi bat sotiile, veo 10 cupluri divorteaza,......si tot asa......
dar las', ii important si baticul pan' la urma, altfel de la ce nimicuri ne-am mai certa?

27/04/05 00:28

Site web  
vaxaly
membru

.... 80 de oameni mor fara Hristos in fiecare minut! si tot asa .... ar putea continua treburile! Cred ca e bine sa vorbim mai putin si sa ne rugam mai mult! e reclama la nike: "Just Do It" - si versiunea crestina: " Don`t just do it, PRAY first"!
GBU

27/04/05 18:48

Site web  
gfod
membru

stii, erau niste versuri  dintr-un cantec de-al lui Keith Green - Asleep in the light:
"The world is sleeping in the dark,

That the church can't fight, cause it's asleep in the light,

How can you be so dead, when you've been so well fed,

Jesus rose from the grave, and you, you can't even get out of bed,

Oh, Jesus rose from the dead, come on, get out of your bed."

28/04/05 00:50

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Despre asemenea lucruri nu se poate discuta decat pe forum.Eu cred ca thread-ul asta are rost.Poate ca Dumnezeu lasa anumite pasaje in scripturi ca sa mai si meditam la ele nu sa ne dea toate pe tava.Oricum baticul nu mantuie pe nimeni iar eu raman la parerea ca este un semn care tine de cultura.
Pavel zicea intr-o imprejurare "Cu grecul m-am facut grec, cu iudeul m-am facut iudeu parca etc. ca sa-i castig pe toti penrtu Chrostos"
Nu poti sa mergi la o americanca, sau o chonezoaica, sau la o africanca, etc. si sa-i spui ca trebuie sa poarte batic, cultura lor e alta iar Dumnezeu nu-ti cere niciodata sa iesi din cultura ta.Doar sa abandonezi practicile gresite si pagane si sa incepi o noua viata cu Isus.

30/04/05 16:24

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Faina concluzia, Gfod, imi amintesc de istorioara cu caderea Constantinopolului, parca. Turcii bateau frumos cu ghiulelele la usi si cereau voie inauntru, iar inaltii prelati de acolo nu le dadeau voie tocmai pentru ca tocmai atunci discutau ei despre faptul ca ingerii sunt asexuati sau nu. Pana la urma turcii si-au pierdut rabdarea si au facut harcea parcea cetatea.

Nu sunt in masura sa spun cand si-a incheiat un topic rostul, insa cred ca orice discutie sincera, care urmareste chiar si un scop de clarificare a unui aspect simplu din Scriptura, este binevenita, si constituie o partasie intre frati de genul "psalmi si cantari de lauda" (recunoasteti versetul).

Ceea ce imi pare rau este ca majoritatea dintre cei care posteaza aici suntem impinsi afara din biserica locala cu astfel de discutii. Pe cand eu cred ca discutiile acestea lamuritoare vor continua si in cer, si cred ca acolo se va discuta fiecare "iota" de care amintea Isus, pentru a vedea ceea ce a vrut sa insemne de fapt. Pentru ca iota aceea nu va trece fara sa se implineasca.

Cat despre fii lui Dumnezeu din Geneza... mi-e ciuda putin pe Moise, dar pe de alta parte il inteleg. Vedeti voi, de cand am ajuns sa postez pe aici mesaje (dar si cu alte ocazii), mi-a placut feed-backul care l-am primit imediat. Si m-a surprins sa vad ca, desi eu credeam ca am exprimat destul de clar ceea ce vroiam sa zic, se putea da o cu totul alta interpretare spuselor mele. Dar eu am avut harul sa pot interveni imediat si sa dau explicatii suplimentare sau sa reformulez ceea ce am spus. Moise nu a prea avut acest har, atunci cand a scris. El, si probabil cei din jurul lui din vremea aceea, este foarte probabil sa fi avut in cap clar ce vroia sa zica Moise acolo. Daca ar fi avut posibilitatea sa vorbeasca cu cineva din viitor, atunci poate Moise ar mai fi facut si niste note de subsol.

Ideea e ca Dumnezeu S-a folosit de oameni la scrierea Cuvantului Sau si, in afara de anumite doctrine necesare pentru mantuire, la care S-a asigurat ca lamuririle sunt de natura a fi de inteles de oamenii din orice spatiu-timp, in rest a insuflat Cuvantul pe masura intelegerii oamenilor din spatiu-timpul in care au aparut scrierile. Asa ca, daca vrem sa intelegem totul din Biblie, trebuie sa facem transpozitia in acel cadru (si ceea ce de multe ori am vazut ca se face si in forum). Si daca acest lucru este relativ usor pentru istoria recenta, mai geu pentru istoria antica, el este virtual imposibil pentru pre-istorie.

Asa ca, daca ar fi sa dau si eu un vot, nu ca votul meu conteaza, ci doar ca sa ne cunoastem unii cu altii si sa stim incredintarile noastre personale in anumite lucruri nelamurite din Biblie, votez si eu ca fii oamenilor din versetul cu pricina nu erau ingeri. Si daca o sa aflu in vesnicie ce au fost de fapt, sper sa nu zic altora "sic!sic!sic! ca o fost cum am zis io!", in caz ca as avea dreptate, sau sa plang de ciuda in caz contrar. Cel mult as vrea sa ridic o spranceana si sa zic:"ce chestie, dom'le!" :)

Cat despre baticuri, ca de fapt asta e topicul, ce sa zic! Imi place sa vad o femeie care doreste din interior, si nu fortat dinafara, sa-si exprime semnul aceasta al autoritatii. Iar despre pacatuirea ingerilor, nu cred ca ar fi vorba de o pacatuire fizica, ci mai degraba de una spirituala, in sensul de a judeca acea femeie ca ar fi indiferenta sau razvratita fata de linia de autoritate stabilita de Dumnezeu. Imi amintesc de arhanghelul Mihail pe care diavolul ar fi incercat sa-l faca sa-l judece, in contextul luptei pentru trupul lui Moise (Iuda 1:9).

In ceea ce priveste baticul, as putea sa fac o oarecare asociere cu inelul de casatorie de azi. Multi parteneri de casatorie din lume, cand vor sa calce pe de laturi, isi ascund starea de casatorie prin ascunderea inelului. De aceea noi, in general, cand auzim de cineva ca este casatorit, si nu-i vedem inelul pe deget, prima reactie e ca ne uitam cam stramb la acea persoana. (Desi mie personal imi repugna ideea ca va trebui sa port inel daca voi ajunge sa ma casatoresc). De asemenea, cand, ca persoane in cautarea unui partener de viata,  vedem o persoana de sex opus cu inelul pe deget, nu ne mai trece prin cap sa cautam a ne imprieteni cu acea persoana in vederea casatoriei, ci mergem mai departe.

Acuma, Dumnezeu se uita, intr-adevar la inima, dar ingerii nu prea au cum sa o cunoasca. Asa ca ma gandesc ca de aceea aminteste Pavel ingerii in acel verset.

Cat despre surori, daca va casatoriti si aveti din inima dorinta sa purtati un semn al autoritatii sub forma unui batic (nu ma bag la forma, culori sau alte chestii, unde Biblia nu se baga; Biblia insa cere decenta in toate.), atunci personal cred ca e bine sa-l purtati. Daca il puneti numai la biserica, din dragoste pentru persoanele care se poticnesc din cauza baticului si pe care nu vreti sa le faceti sa pacatuiasca prin a formula judecati gresite impotriva voastra, si atunci cred ca este bine sa le purtati. Daca le purtati insa doar din frica de gura lumii (culmea e ca si la pocaiti exista asa ceva) sau din dorinta de a fraieri baieti pentru a-i face sa creada ca sunteti spirituale si sa va ia de sotii, atunci pacatuiti. De altfel, la fetele fecioare, nici Pavel nu are ce sa le spuna in acest sens.

Ultima modificare de Lupea_Filip (30/04/05 17:24)

30/04/05 17:20

Site web  
gfod
membru

pe tot parcursul istoriei crestinismului au aparut tot felul de erezii si filosofii ciudate....si astea toate pornind de la interpretari ale Bibliei. Ce-i cel mai important si fascinant ii ca Duhul Sfant a pastrat tot timpul Adevarul prin orice-ar fi trecut. si asa o ajuns si la noi.....
Devieri? exista, o gramada! Interpretari diferite ale Bibliei? totdeauna......dar Biblia lasa clar la latitudinea noastra credinta cu privire la diferite lucruri. Un prieten imi zicea sa-mi imaginez ca am in mana dreata adevarurile de baza ale crestinismului si pumnul ii strans, si nu pot sa schimb nimic de acolo. dar cealalta mana, sta deschisa larg, si acolo sunt chestiile alea care raman la latitudinea noastra pana la urma......

cat despre fetele cu batic.....mie mai degraba imi creaza repulsie(ce chestie, nu? dar astea sunt gusturile mele. pentru ca nu pun nici un accent pe asta, si majoritatea prietenelor mele care sunt trup si suflet pentru Domnul nu le-am vazut purtand batic, nu-mi fac probleme ca gresesc. sunt mai mult ca sigur ca Domnul n-o sa trimita pe nimeni in iad doar ca n-o purtat batic. mai bine sa nu-l poarte, decat sa fie ipocrita. ce, n-ati vazut baticoase mozolindu-se pe la colturi? eu am vazut......)
heelllooooo, wake up guys! sunt multe lucruri atat de ascunse in crestinismul asta pe care-l practicam noi dar nimeni nu se chinuie sa patrunda mai adanc. Numai Domnul stie tot ce se petrece. unii vad foarte bine si partile rele si mai ca nu plang cand isi dau seama ce se petrece. Oameni ipocriti, fatarnici, oameni care sunt foarte revoltati cu privire la ce gen de muzica asculta tinerii crestini dar care nu au integritate morala, etc....)
si atunci, cand se ridica cineva ca si cei de la Tratament, se gasesc toti sa-i acuze ca asa ceva nu poate sa iasa din mintea unui crestin adevarat....si asta doar pentru ca se simt impinsi la perete si acuzati. dar nu, sa nu cumva sa se schimbe cineva ca am incepe chiar sa fim crestini! o, si nu mai vorbesc, am incepe chiar sa implinim Cuvantul! fantastic, am deveni chiar mai buni! ooo.....dar astea sunt multe vise mari.
las', ii destul sa zica omu' rugaciunea pacatosului ca merge in rai, acolo sus. na, ca nu traieste o viata curata, asta ii altceva. are si omu' problemele lui, nu? si ca sa nu se ocupe de alea esentiale, o sa le aleaga pe alea neimportante. oare trebuie sa poarte femeile batic?(chiar, purtatul baticului de catre fetele alea mici mi se pare aberatie deja, si prostie - ele dau dovada de supunere fata de cine????de viitorul sot, sau care-i faza?) oare nu-i pacat sa trecem cu serviciul de biserica peste ora 9 seara?
si ca sa-si ascunda inimile innegrite de pacat si dorinte, stau la usa mai marii bisericii sa verifice fetele daca au fuste prea scurte, haine prea mulate, freze noi, machiaj......ce, parca nu si le pot imagina goale si  daca-s imbracate ca pentru polul sud.....?

suntem chiar atat de naivi? sau.....is doar aparentele si toti am convenit ca n-o sa trecem peste ele si ca a discuta deschis despre adevar ii gresit?

iertati-ma va rog daca sunt prea transparent si sincer.....

03/05/05 02:24

Site web  
gfod
membru

tin sa precizez ca nu am facut aluzie la cineva de pe forumul asta. sincer.

03/05/05 02:27

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
ce m-as distra sa intre azi Isus in forma fizica intr-o adunare locala, cu maneca scurta si cu cravata la gat. sunt curios daca ar fi dat afara...
a incalcat sabatul, S-a asociat cu pacatosi... curata blasfemie! merita crucificat!

am fost ieri si eu prima data la un mars al invierii. am auzit atatea lucruri rele despre astfel de manifestari... dar cand am vazut in multime linistea si dragoastea lui Hristos pentru toti, si faptul ca El vrea sa-i atraga pe toti la El... m-am cutremurat! am vazut sfinti imbracati cuviincios, altii imbracati provocator, altii imbracati fatarnic, altii imbracati din curatie de inima, de toti si de toate. dar toti cei sinceri au fost atinsi de Hristos. si chiar si cei nesinceri. si la predica de final pe care eu am privit-o ca fiind slaba, Duhul Sfant a miscat inimi care s-au predat lui Hristos! extraordinar cum lucreaza El! am ajuns sa nu-L mai acceptam sa lucreze decat in tiparele pe care I le punem si noi astazi, ca fariseii altadata... era cu  putin inainte de rastignirea Lui. Il mai rastigneesc eu astazi pe Hristos? posibil...

03/05/05 14:27

Site web  
vaxaly
membru

mai gfod de ce nu ai scris de la inceput asa? ne scuteai de atatea vorbe! Sunt total deacord cu tine frate. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

adevarate vorbe ai spus! wow

11/05/05 18:49

Site web  
vaxaly
membru

eu cred Filip ca ar putea fi si o pacatuire fizica a ingerilor cu fetele oamenilor! pt ca ingerii se pot materializa (Isus s-a intrupat)...
si daca s-au materializat au putut si pacatui cu fetele oamenilor!

11/05/05 18:53

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la