|
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Intrebari: Epistola ce face referire la batic se adreseaza unei anumite culturi dintr-o anumita perioada a istoriei omenirii (cu toate implicatiile ce rezulta din asta), ce considera baticul un semn al femeii casatorite? Da sau nu?
Daca in cer nu se va insura si casatorii nimeni - e importanta forma aleasa pentru a demonstra supunerea (batic, verigheta,nume,etc) sau principiul (ce include motivatie, comportament, etc.)?
Ultima modificare de UnderZero (19/05/09 14:32)
|
|
19/05/09 13:15
|
|
harra
+
Inregistat: 21/04/09
|
|
april a scris:
harra a scris:
E....batic si iar batic....daca am fi pocaiti cu adevarat nu ne-am impiedica de el...sau...ne uitam la ceea ce izbeste ochiul... |
Si nu ar trebui conteze daca ar trebui sa-l purtam, adica sa ne revoltam atata ca nu il vrem .
harra a scris:
imi permit sa va povestesc o faza...M-am dus la evanghelizare la penti(in oras mic stim toti cum e batic,fusta lunga etc.)si unul din tinerii de acolo imi spune"ia uita la sora cum si-a pus baticul,bentita"raspuns:"ia uita-te la tine,stai jos si sora in varsta in picioare..."Acum intrebare ...ce era mai frumos?sa ne uitam la batic sau sa vedem nevoia aproapelui... |
acolo stateau fratii si surorile amestecati sau separati ? | Nu am inteles ce importanta are asta?
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
19/05/09 13:19
|
|
harra
+
|
|
mikhael a scris:
Harra , stim toti lucrurile astea, dar asta tine de niste lucruri care nu le poti schimba asa usor. Si eu merg pe la sate si stiu ca oamenii au alte asteptari de la noi. Si ne conformam. De ce sa se poticneasca in asta? Pavel zice clar in 1 Corinteni sa nu facem lucruri care sa-i faca pe frati sa se poticneasca.Atata pot ei si trebuie sa-i acceptam, nu sa dam cu barda. |
De acord.
_______________________________________ Mai mult sa spun nu-s vrednic la cuvinte/caci vrerii Sale privind pe-a mele/ma-mpinse-nainte asmeni/iubirii ce roteste sorii si stele.Dante Aligheri
|
|
19/05/09 13:24
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
harra, te-a ruga sa nu-mi citezi tot mesajul in care te-am citat si pe tine, doar pt a-mi pune o intrebare.
Pai mi se pare logic ca daca barbatii stateau separati de femei nu avea cum sa-ti ofere tanarul ala locul lui tie, ca sa fi stat tu singura amestecata cu barbatii.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
19/05/09 13:25
|
|
maryus
membru
Inregistat: 19/02/09
|
|
mikhael a scris:
De undeva sigur stii, dar nu din Biblie  |
atunci e problema dar totusi o sa caut...ca zicea undeva ca trebuie sa poarte din respect pentru....nu mai stiu cine...parca de ingeri dar ma indoiesc 
_______________________________________ crede-ma ca te cred !!!
|
|
19/05/09 13:28
|
|
UnderZero
membru
|
|
Nu ar trebui .
Ultima modificare de UnderZero (19/05/09 13:35)
|
|
19/05/09 13:33
|
|
maryus
membru
|
|
UnderZero a scris:
Nu ar trebui ). |
asa scrie?
|
|
19/05/09 13:34
|
|
UnderZero
membru
|
|
1 Corinteni 11: 6 Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar, dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească. 7 Bărbatul nu este dator să-şi acopere capul, pentru că el este chipul şi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului. 8 În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; 9 şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10 De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei. 11 Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie. 12 Căci, dacă femeia este din bărbat, tot aşa şi bărbatul prin femeie, şi toate sunt de la Dumnezeu. 13 Judecaţi voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu dezvelită? 14 Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, 15 pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului.
PS: Am pus tot textul ca sa nu fiu acuzata de oaresce 
Ultima modificare de UnderZero (19/05/09 14:26)
|
|
19/05/09 13:38
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
maryus a scris:
na biiineee....acuma sa vad una de 16-28 de ani cu batic pana la ceafa...ar fii chir...turcoaica alea poarta asa  |
Eu am 19 :P si pe la 16-17 asa purtam Numai ca eu cred ca e lipsa de intelepciune purtarea baticului pana la ceafa pe strada. Multi s-ar poticni si ar refuza si mai mult sa asculte ceea ce noi am dori sa le spunem despre Dumnezeu. Pentru ca ar considera ca daca Il accepta si ei pe Domnul in inima lor, ar trebui sa se imbrace si ei la fel pe strada. si nu sunt dispusi sa plateasca un astfel de pret. Am facut 4 ani de evanghelizare prin oras, pe sate si stiu mult prea bine care e situatia. cel putin asa e in zona mea.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
19/05/09 13:39
|
|
harra
+
|
|
april a scris:
harra, te-as ruga sa nu-mi citezi tot mesajul in care te-am citat si pe tine, doar pt a-mi pune o intrebare.
Pai mi se pare logic ca daca barbatii stateau separati de femei nu avea cum sa-ti ofere tanarul ala locul lui tie, ca sa fi stat tu singura amestecata cu barbatii. |
Nu e vorba de mine,eu stateam in picioare,eu inca nu sunt chiar asa in varsta,atunci aveam24ani...era multa lume si erau randurile din spate
|
|
19/05/09 13:40
|
|
maryus
membru
|
|
1Corinteni 11:10 De aceea femeia, din pricina ingerilor, trebuie sa aiba pe cap un semn al stapanirii ei.
se pare atunci ca (daca ingerii sunt intotdeauna in preajma noastra) sa purtati am tot timpul
ps.ce fain sa vorbesti ...sa purtati (voi) 
|
|
19/05/09 13:41
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Cand vine vorba de textul din 1 Corinteni multi considera ca e vorba doar de femeile casatorite, mai ales cei baptisti [din cate stiu eu] Asta cred ca tine de felul in care interpreteaza fiecare Cuvantul Sau.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
19/05/09 13:44
|
|
april
admin forum
|
|
OLD a fost tare, cu logica aia .
|
|
19/05/09 13:48
|
|
UnderZero
membru
|
|
Intrebarile mele raman deschise . Poate logica lui Oldie nu e asa ilogica, totusi . Ideea cu "femeile casatorite purtau invelitoare"(nu scrie nicaieri batic, etc) e preluata din intelegerea culturii respective. Asa se obisnuia atunci, in Corint (si nu numai, evident).
Ultima modificare de UnderZero (19/05/09 15:55)
|
|
19/05/09 14:16
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
UnderZero a scris:
1 Corinteni 11: 6 Dacă o femeie nu se înveleşte, să se şi tundă! Iar, dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească. 7 Bărbatul nu este dator să-şi acopere capul, pentru că el este chipul şi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului. |
daca eu nu sunt casatorita, slava carui barbat sunt?
UnderZero a scris:
8 În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; 9 şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10 De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei. |
In geneza 6:2 spune ca "Fii lui D-zeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase si din toate si-au luat de neveste pe acelea care si le-au ales". (in alta parte in NT, nu mai stiu exact unde, este specificat ca ingerii erau acestia care s-au casatorit cu fetele oamenilor) Ce inteleg eu de aici e ca femeia casatorita trebuie sa poarte batic. La noi la baptisti, baietii stiu ca cele care poarta batic sunt "luate", deci n-au decat sa se reorienteze. Cam asta inteleg eu din textul de mai sus ca se intampla si cu ingerii.
UnderZero a scris:
11 Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie. |
Versetul asta intareste faptul ca este vorba de femeia maritata, nu cea fecioara. Asta e convingerea mea, si nu incerc sa fac din ea si convingerea voastra.
Ultima modificare de lara (19/05/09 19:58)
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
19/05/09 19:57
|
|
Dorina
membru
Inregistat: 10/05/09
|
|
Ei, si mie imi sta foarte bine cu batic si port si la adunare, dar ma refeream ca nu se potriveste cu cultura poporului roman de astazi. O fata cu batic pe strada iese in evidenta ca ciudata. Le respect pe cele care aleg sa poarte si pe strada, dar eu nu vad sensul.
La noi in biserica se spune ca era vorba de preotesele Afroditei, cam 1000 la numar care se radeau in cap si practicau prostitutia. Cand aceste preotese se pocaiau si veneau in adunare, va dati seama senzatie...De aceea le-a zis Pavel sa se acopere macar ...
PS Eu mor de cald cu baticul, dar nu doua ore la biserica. La inceput dormeam si noaptea cu el, (stiti chestia cu vine ingerul cu mesajul si nu te gaseste cu batic), pana nu am mai putut. Iarna port caciula, dar de frig, nu din pricina ingerilor... Si sa stiti ca eu iubesc tigancile, am multe surori tiganci, dar nu mi s-a parut corect din punct de vedere lexical sa le zic rrome.
Ultima modificare de Dorina (19/05/09 21:58)
_______________________________________ Lucrurile dupa care alergi in viata nu te merita.
|
|
19/05/09 21:11
|
|
mikhael
membru
Inregistat: 16/01/09
|
|
Apropo de batic: unul din pastorii nostrii(Nelu Brie) ne povestea ca in anii trecuti cand se ducea in alte orase sa predice si nu gasea biserica se lua dupa sirul de baticuri...Si ajungea sigur la sursa. Problema e ca sirul de baticuri s-a rarit in ultimii ani si nu mai sunt asa de usor de gasit bisericile. O sa zica unii ca acum exista GPS.. 
_______________________________________ Oare cand vine Domnul sa ne ia?
|
|
19/05/09 21:26
|
|
Dorina
membru
Inregistat: 10/05/09
|
|
mikhael a scris:
Apropo de batic: unul din pastorii nostrii(Nelu Brie) ne povestea ca in anii trecuti cand se ducea in alte orase sa predice si nu gasea biserica se lua dupa sirul de baticuri...Si ajungea sigur la sursa. Problema e ca sirul de baticuri s-a rarit in ultimii ani si nu mai sunt asa de usor de gasit bisericile. O sa zica unii ca acum exista GPS..  |
Apai , ce suntem noi, semne de circulatie? 
_______________________________________ Lucrurile dupa care alergi in viata nu te merita.
|
|
19/05/09 21:28
|
|
UnderZero
membru
|
|
Multumesc mult, lara, pentru raspunsuri. Daca esti fecioara - apartii Domnului direct, ca si ingerii, ce se supun direct Lui. Asa inteleg eu. Da, ai parinti fata de care trebuie sa manifesti ascultare, dar nu e acelasi lucru. Cu sotul ai un alt gen de relatie. In orice caz Domnul vorbeste prin Pavel despre femeile maritate. La partea cu ingerii nu sunt asa convinsa. Lumea materiala apartine Pamantului. Oare ingerii chiar se poticnesc de prezenta sau absenta invelitorii, sau e vorba de altceva, mai profund de atat? Nu ma intelege gresit - nu cred ca detin Raspunsul la aceasta intrebare, cred ca e necesar un semn al supunerii dar pur si simplu nu pot accepta explicatia aceasta a obligatiei invelitorii, mi se pare prea...materiala.
OLD TRAIAN a scris:
in cazul acesta e contradictie in termeni. Cum ar veni: daca nu se inveleste pe cap cu parul(adica daca n-are par) sa se tunda. ...???  |
Si totusi, in 1 Corinteni gasim atat versetul 6 cat si 15, oricum am intoarce-o! Deci nu poate fii vorba de contradictie.
Ultima modificare de UnderZero (20/05/09 12:02)
|
|
20/05/09 09:23
|
|
maria_t
membru
 Inregistat: 25/01/09
|
|
Va recomand sa ascultati predica lui Iosif Ton (cu biblia in fata) pe aceasta tema " tinuta femeii in biserica"
http://iosif-ton-mesaje.eu/index.php?op ... amp;id=351
Pe mine m-a ajutat sa inteleg multe.
" a face din purtatul basmalei o lege dumnezeiasca este clar ca nu-i in text"- citat din predica..., Pavel a stabilit o regula pt o anumita cultura,intr-o anumita perioada, pt a nu produce ilaritate in societatea din timpul acela......
Ultima modificare de maria_t (02/07/09 16:09)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
02/07/09 16:02
|
|
april
admin forum
|
|
maria_t a scris:
Va recomand sa ascultati predica lui Iosif Ton (cu biblia in fata) pe aceasta tema " tinuta femeii in biserica" |
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=841
|
|
02/07/09 19:42
|
|
gogol
membru
Inregistat: 22/07/09
|
|
maria_t a scris:
Va recomand sa ascultati predica lui Iosif Ton (cu biblia in fata) pe aceasta tema " tinuta femeii in biserica"
http://iosif-ton-mesaje.eu/index.php?op ... amp;id=351
Pe mine m-a ajutat sa inteleg multe.
" a face din purtatul basmalei o lege dumnezeiasca este clar ca nu-i in text"- citat din predica..., Pavel a stabilit o regula pt o anumita cultura,intr-o anumita perioada, pt a nu produce ilaritate in societatea din timpul acela...... |
FALS indeferent de cine sustine asta! Vezi:" De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei., 1 Corinteni 11-10" Imi vei spune :"da dar acolo se vorbeste de femeie nu de fata". Si asta e lamurita de Scriptura:" 1 Corinteni 11:11 Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie. ".
Ultima modificare de gogol (23/07/09 22:48)
|
|
23/07/09 22:48
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Cum explici asta ca din pricina ingerilor?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
23/07/09 23:01
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|