TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Este baticul o traditie Est-Europeana? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 16
RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
am ajuns zilele astea la vestitul pasaj din 1 Corinteni 11 ,unde zice de invelitoare ,si foarte concentrata incercam sa ma prind ce vrea sa spuna .
Si am ramas pe versetul 16 :"Daca iubeste cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei si nici Bisericile lui Dumnezeu." [asta e pe post de "the end" la topic ,ca toate s-au linistit]

02/02/09 15:16

eraina_90
membru

Inregistat: 20/02/09
http://www.predic.ro/play.php?predic=2082

asculatati aceasta predica dde fratele Lazar Gog si o sa va rezolvati dubiile
GBU all

si chiar in pasaju asta nu cred ca se refera la batic, pt ca mai jos spune...daca nu sa se tunda" baticul nu se poate tunde, doar parul...

20/02/09 08:46

eraina_90
membru

da, dar in vers. 15b "pentru ca parul i-a fost dat ca INVELITOARE a capului", asa ca daca parul i-a fost dat de invelitoare, ce invelitoare sa mai puna?? e vorba si de context, pt ca de ce zice si ca barbatii sa nu poarte parul scurt...pe cand pe vremea lui Moise aveau parul lung...
faza cu baticul e mai mult o traditie in biserica penticostala...asa ca cel mai bine sa folosim intelepciunea ce ne-o da Dl in privinta aceasta, daca in biserica ta se poarta batic...cel mai bine sa respectam (ca dora Dzeu a pus pe acela care a "decis"sa se poarte batic si in plus, spune biblia "pt cel clab) , (macar dupa ce ne casatorim),Dl sa va binecuvinteze

20/02/09 17:20

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

eraina_90 a scris:

ca barbatii sa nu poarte parul scurt...pe cand pe vremea lui Moise aveau parul lung...

Intrebarea unde zice in Biblie ca barbatul trebuie sa poarta par lunga? adica pe vreamea lui Moise.

21/02/09 15:59

eraina_90
membru

nu am zis ca trebuie.....doar ca se purta....si acum in vers. acesta scrie ca e o rusine

23/02/09 18:31

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Sti cand isi rade barba sau parul pe vremuri, era ceva de jale. Era un mod sa arati seriositate sau mai degraba o stare mai grava.
Nustiu cat de mare par avea pe vremuri doar ce stiu ca cand cineva isi radea parul exprima o stare serioasa sau grava.
Insa nu cred ca parul lor ar fi asa de mare ca al femei.

25/02/09 12:26

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

eraina_90 a scris:

e vorba si de context, pt ca de ce zice si ca barbatii sa nu poarte parul scurt...

Cred ca vroiai sa zici sa nu poarte parul lung.
1 Corinteni 11:14   
Nu va invata chiar si firea ca este rusine pentru un barbat sa poarte parul lung

25/02/09 12:58

claudiuungureanu
membru

Inregistat: 18/05/09
Pace! Ma bucur ca putem impartasi cate ceva din Cuvantul lui Dumnezeu. Cat despre batic,haine cuviincioase n-ar trebui spuse prea multe! Nu are rost sa fim nici mai autoritari decat Dumnezeu dar nici mai ingaduitori!Biblia este solutia cea mai sigura pentru indreptarea noastra!Ce nu inteleg e de ce tinerele au probleme cu purtarea baticului indiferent de locatie.Oricum pocainta nu e o doctrina ci pur si simplu o stare de fapt care nu trebuie sa ne paraseasca niciodata! Daca apostolul Pavel spunea ca femeile(fetele)trebuie sa se imbrace in chip cuviincios ...ce sa ne intrebam? Cum este sa te imbraci cuviincios? Ti-o spune deslusit...constiinta care este jandarmul nostru! In rest Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu o pocainta biblica si nu una adaptata dupa placerea nostra!

18/05/09 22:59

maryus
membru

Inregistat: 19/02/09

claudiuungureanu a scris:

Nu are rost sa fim nici mai autoritari decat Dumnezeu dar nici mai ingaduitori!

nici nu avem cum sa fim mai autoritari :D .... vad ca esti foarte sigur pe tine in ce spui...nu-i rau...se pare ca studiezi mult ...Domnu´ sa te ajute :)

19/05/09 00:53

Dorina
membru

Inregistat: 10/05/09
Sunt total de acord sa ne imbracam cuviincios, dar ce legatura are asta cu baticul? E o bucata de carpa foarte incomoda (ai incercat vreodata sa o porti? ), care te face vara sa mori de cald (noi avem si par lung ), iar iarna ingheti cu ea. In rest, arati ca o nuca in perete cu batic, pentru ca in Romania numai batranele mai poarta batic. Si tigancile, e adevarat.

19/05/09 09:26

maryus
membru

Dorina a scris:

In rest, arati ca o nuca in perete cu batic,  .

:):):):) si totusi cred ca nu toata lumea arata asa :D (oricum nu-mi inchipui cum ara arata o nuca in perete :)

19/05/09 11:06

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
Hai mah Dorina ca unele fete-s chiar faine cu batic.

19/05/09 11:42

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06

Dorina a scris:

Sunt total de acord sa ne imbracam cuviincios, dar ce legatura are asta cu baticul? E o bucata de carpa foarte incomoda (ai incercat vreodata sa o porti? ), care te face vara sa mori de cald (noi avem si par lung ), iar iarna ingheti cu ea. In rest, arati ca o nuca in perete cu batic, [u]pentru ca in Romania numai batranele mai poarta batic. Si tigancile, e adevarat.[/b]

Daca tu nu esti de acord sa porti batic nu inseamna ca nu trebuie sa porti sau ca altcineva nu poarta. Eu nu sunt baba, nici tiganca[si le-ai fi putut spune rromi]. port batic de multi ani si n-am nicio problema cu asta. Nu ma apuc sa iti tin predici pentru ca asta tine de incredintarea ta. dar cred ca la biserica nu ne ducem ca sa ne prezentam coafura sau ca sa aratam cat mai bine pentru cei din jurul nostru. Nu este o bucata de carpa, este un semn de respect pentru Dumnezeu. Si eu am par lung, dar s-au inventat si clamele pentru par si il poti prinde.

19/05/09 12:21

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Dorina a scris:

Sunt total de acord sa ne imbracam cuviincios, dar ce legatura are asta cu baticul? E o bucata de carpa foarte incomoda (ai incercat vreodata sa o porti? ), care te face vara sa mori de cald (noi avem si par lung ), iar iarna ingheti cu ea. In rest, arati ca o nuca in perete cu batic, pentru ca in Romania numai batranele mai poarta batic. Si tigancile, e adevarat.

Poate la tine la adunare/biserica asa e. Dar nu e cazul sa generalizezi. Exista multe adunari/biserici in Romania, de la multe culte, unde se poarta capul acoperit si de catre tinere, nu doar de catre batrane si "tiganci". Si nu doar in Romania, ci si in afara ei.

Nu am murit niciodata de cald din cauza baticului. Dar daca iti pui basma vara atunci s-ar putea sa mori de cald. Si daca nu-ti prinzi parul ala lung ;) . Dar daca vrei pur si simplu sa arati bine si de aia nu-l porti este iar alta poveste. Cu toate ca nu cred ca am vazut fete urate din cauza ca au capul acoperit. Adevarata frumuseste vine oricum din interior, si nu din nu stiu ce coafura pusa in evidenta de lipsa unui amarat de batic .

Cat despre iarna, exista si caciuli, fulare, etc. Nu scrie nicaieri in Biblie ca e musai sa porti exact un batic, ci sa ai capul acoperit.

19/05/09 12:27

harra
+

Inregistat: 21/04/09
E....batic si iar batic....daca am fi pocaiti cu adevarat nu ne-am impiedica de el...sau...ne uitam la ceea ce izbeste ochiul...imi permit sa va povestesc o faza...M-am dus la evanghelizare la penti(in oras mic stim toti cum e batic,fusta lunga etc.)si unul din tinerii de acolo imi spune"ia uita la sora cum si-a pus baticul,bentita"raspuns:"ia uita-te la tine,stai jos si sora in varsta in picioare..."Acum intrebare ...ce era mai frumos?sa ne uitam la batic sau sa vedem nevoia aproapelui...

19/05/09 12:39

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

Dorina a scris:

E o bucata de carpa foarte incomoda (ai incercat vreodata sa o porti? )

Si eu imi port capul acoperit in biserica, o esarfa de obicei, ca baticele nu imi plac.Si nu e deloc incomod, daca stii cum sa o pui, nu se va misca de la locul ei. :D

care te face vara sa mori de cald (noi avem si par lung )

Pana acum n-am murit.

iar iarna ingheti cu ea.

Chiar ma gandeam: Cat de frig poate sa fie in biserica? :O

19/05/09 12:44

april
admin forum

harra a scris:

E....batic si iar batic....daca am fi pocaiti cu adevarat nu ne-am impiedica de el...sau...ne uitam la ceea ce izbeste ochiul...

Si nu ar trebui conteze daca ar trebui sa-l purtam, adica sa ne revoltam atata ca nu il vrem .

harra a scris:

imi permit sa va povestesc o faza...M-am dus la evanghelizare la penti(in oras mic stim toti cum e batic,fusta lunga etc.)si unul din tinerii de acolo imi spune"ia uita la sora cum si-a pus baticul,bentita"raspuns:"ia uita-te la tine,stai jos si sora in varsta in picioare..."Acum intrebare ...ce era mai frumos?sa ne uitam la batic sau sa vedem nevoia aproapelui...

acolo stateau fratii si surorile amestecati sau separati ?

19/05/09 12:47

mikhael
membru

harra a scris:

E....batic si iar batic....daca am fi pocaiti cu adevarat nu ne-am impiedica de el...sau...ne uitam la ceea ce izbeste ochiul...imi permit sa va povestesc o faza...M-am dus la evanghelizare la penti(in oras mic stim toti cum e batic,fusta lunga etc.)si unul din tinerii de acolo imi spune"ia uita la sora cum si-a pus baticul,bentita"raspuns:"ia uita-te la tine,stai jos si sora in varsta in picioare..."Acum intrebare ...ce era mai frumos?sa ne uitam la batic sau sa vedem nevoia aproapelui...

Harra , stim toti lucrurile astea, dar asta tine de niste lucruri care nu le poti schimba asa usor. Si eu merg pe la sate si stiu ca oamenii au alte asteptari de la noi. Si ne conformam. De ce sa se poticneasca in asta?
Pavel zice clar in 1 Corinteni sa nu facem lucruri care sa-i faca pe frati sa se poticneasca.Atata pot ei si trebuie sa-i acceptam, nu sa dam cu barda.

19/05/09 12:51

tamarta
membru

E atat de trist ca ne impiedicam de lucruri atat de marunte. Cat de mare chin poate sa fie sa porti 2 ore pe cap un batic? Vedem asta gresit, dar celelalte lucruri le lasam in umbra, nu ne mai intereseaza altceva. Chiar asta sa fie cea mai mare preocupare a noastra?

19/05/09 12:51

maryus
membru

asta-i chstia !!!cine ia baticul din obligatie...e cam aiurea,si mai este o chstie,cele care il iau pe cap in biserica datorita constiintei lor,ma gandesc ca il iau si inafara biserici...parerea mea

19/05/09 12:54

tamarta
membru

Eu acum port doar in biserica sau cand ma rog, sau sunt la grupe de studiu..si chestii de genul.
A fost un timp in care purtam si pe strada, dar orasul meu nu e un loc unde sa-ti poti permite asta. Eram mereu lovita, injurata si multi isi formau o idee gresita despre penti, bapti si tot asa. Asta mi-au spus chiar colegii mei. Si acum imi mai pun cate o bentita pe strada, la scoala, dar nu batic cu colt pana la ceafa.

19/05/09 12:58

maryus
membru

tamarta a scris:

Si acum imi mai pun cate o bentita pe strada, la scoala, dar nu batic cu colt pana la ceafa.

na biiineee....acuma sa vad una de 16-28 de ani cu batic pana la ceafa...ar fii chir...turcoaica :D alea poarta asa :)

19/05/09 13:01

april
admin forum

maryus a scris:

asta-i chstia !!!cine ia baticul din obligatie...e cam aiurea,si mai este o chstie,cele care il iau pe cap in biserica datorita constiintei lor,ma gandesc ca il iau si inafara biserici...parerea mea

ia argumenteaza parerea asta cu Biblia ;)

19/05/09 13:03

maryus
membru

parerea mea... :d .O sa incerc sa caut asta pentruca de undeva stiu eu :D :)

19/05/09 13:11

mikhael
membru

De undeva sigur stii, dar nu din Biblie     ;)

19/05/09 13:14

Pagini: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la