|
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
raTZiunea a scris:
Profetia e ca jocul cu ruleta, alegi o cifra si invarti roata, cheia e sa invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifra dorita  |
mda ... si cand mori cine mai invarte roata mai ... esti vai si amar ... treci pe la scoala si mai invata intai sa scrii si apoi sa citesti ... lectii de viatza nu ai ... asea ca mai bine abtine-te ... nu mai da sfaturi proaste nimanui ... tine-le pentru tine ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/03/09 10:26
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Giany, calmeaza-te! 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/03/09 10:40
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
Ioan 14:27a Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea.
Matei 11:28 Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.
Evrei 4:11 Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare. |
Eu ma gandeam la faptul se refera nu la pacea unei natiuni ci la instabilitatea mondiala.
Nu stiu daca a reusit sa prinda sensul pacii la care se referea Iisus (cel putin teoretic)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/03/09 10:51
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Te gandesti cumva sa spui ca crestinii sunt ignoranti? Chiar daca ei n-au cunostinte suficiente, ci mereu acumuleaza, totusi, ignoranti nu sunt. Musulmanii si budistii nu sunt religii chiar mici pentru ca sa nu le luam in seama, si asta inseamna ca suntem preocupati sa-i cunoastem; si cum o facem mai bine decat din cartile lor? Big bangul este o teorie interesanta, dar oarecum la fel de documentata cum documentam copiilor ca i-a adus barza. ] Stiinta nu este straina de crestini, dar stiinta isi gaseste resursele in cartile Bibliei. Datarea prin carbon este o metoda care a venit sa umple un vid in informatie. Cum poti dovedi ca datarea cu izotopul 14 se verifica? Chestia cu dinozaurii nu este confirmata si nu este infirmata de Biblie iar timpul in care s-au fosilizat, este de asemenea discutabil, functie de curentul de cercetatori care trebuie sa spuna ceva.
|
Pai na, m-as gandi, daca ar fi existat dinozauri pe vremea omului, cineva totusi ar fi mentionat o creatuar inalta de hmm 40 de metri si o greutate de vreo 120 de tone, nu? Adica gasim acolo referinte pana si la liliac sau porumbel, dar o turma de creaturi care zguduie pamantul cand se misca, au cam fost ratate.
In cea ce priveste datare radioactiva (prin carbon) te inseli cat se paote de armanic, din cate imi amintesc cel care a creat aceasta metoda de datare, a fost inca de la inceput un exemplu clar, a luat o bucata de lemn din Egiptul antic, si a datato folosind aceasta tehnica, data obtiunuta era egala cu cea deja stiuta ca ii apartinea lemnului 
Dinozauri au existat, cu mult inaintea oamenilor, nu in timpul, nu aproape, ci cu mult 
OLD TRAIAN a scris:
Iti amintesti bine , dar altceva decat ce spui. Si data este putin diferita, si personajele. 
|
OLD TRAIAN a scris:
Si cred ca este evident faptul ca imparatia cerurilor nu este nimicita! Oricate batalii a avut, uneori si pierderi, nu este nimicita, ci este mai puternica decat oricand inainte, si se pregateste sa conduca lumea dupa legile acestei imparatii, si este aproape gata s-o faca!
|
E aproape gata s-o faca de peste 2000 de ani incoace , ai idee cati oameni au profeti sfarsitul? Cati oameni si-au distrus vietile crezand ca vine sfarsitul ? Iar daca imparatia cerurilor e condusa de zeul care se prezinta atat in vechiul testament cat si in noul, care a facut atatea genociduri, atunci din partea mea, poate sa stea cat mai mult cat mai departe 
giany a scris:
raTZiunea a scris:
Profetia e ca jocul cu ruleta, alegi o cifra si invarti roata, cheia e sa invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifra dorita  |
mda ... si cand mori cine mai invarte roata mai ... esti vai si amar ... treci pe la scoala si mai invata intai sa scrii si apoi sa citesti ... lectii de viatza nu ai ... asea ca mai bine abtine-te ... nu mai da sfaturi proaste nimanui ... tine-le pentru tine ... |
Tu erai...oooo..domnu stie tot, ce-mi place de tine, ii ador pe toti ca tine, te rog, continua sa zici despre viata mea, continua sa ma clasifici fara sa ma cunosti, continua sa-mi spui cum gandesc, tu stii mult mai bine decat mine...si ai si argumente solide "pai daca mori cine mai invarte roata" ...m-am gandit si eu o ca sa-ti dai seama fara sa specific, eh, am avut asteptarile prea mari pentru tine, se mai intampla, scuze, o sa cobor stacheta nitel atunci si iti explic, problema cu profetiile e roata se invarte la nesfarsit, nu numai profetul o invarte dar si toti cei care cred in profetie:P
+Archangel+ a scris:
Te referi cumva la acele creaturi alaturi de care s-au descoperit elemente ale civilizatiei umane si care erau reprezentate de catre culturile antice? 
|
Ma refeream la dinozauri , dar am gresit eu scuze, vroiam sa zic peste 8 cifre :P
OLD TRAIAN a scris:
Eu ma gandeam la faptul se refera nu la pacea unei natiuni ci la instabilitatea mondiala.
Nu stiu daca a reusit sa prinda sensul pacii la care se referea Iisus (cel putin teoretic) |
Da, ma refeream la instabilitatea atat in lume cat si cea in mintea umana, in caz ca nu ai observat oameni inca se omoara intre ei, indiferent de religie, asta include si crestini
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
23/03/09 11:46
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
raTZiunea a scris:
Ma refeream la dinozauri , dar am gresit eu scuze, vroiam sa zic peste 8 cifre :P |
Si eu la fel.  Dar daca vrei sa discutam despre asta ne mutam aici: http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic ... 59&p=1
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/03/09 12:40
|
|
raTZiunea
membru
|
|
Mutat la: http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic ... 9&p=10
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
23/03/09 13:09
|
|
Old
Moderator
|
|
raTZiunea a scris:
Pai na, m-as gandi, daca ar fi existat dinozauri pe vremea omului, cineva totusi ar fi mentionat o creatuar inalta de hmm 40 de metri si o greutate de vreo 120 de tone, nu? Adica gasim acolo referinte pana si la liliac sau porumbel, dar o turma de creaturi care zguduie pamantul cand se misca, au cam fost ratate.
|
Desigur, porumbelul, liliacul, etc, sunt mentionate pentru ca au vietuit in apropierea omului. Dinozaurii cred ca nu prea. In plus de asta, Biblia a fost scrisa nu la inceput, ci mai tarziu. Despre dinozauri, doar putem presupune ca Biblia face aluzie, cand scrie: "Laudati pe Domnul de jos de pe pamant, balauri de mare, si adancuri toate;" (Ps.148:7)
Dinozauri au existat, cu mult inaintea oamenilor, nu in timpul, nu aproape, ci cu mult 
|
Asta e o afirmatie doar. Dovezi? In afara de carbon 14?
E aproape gata s-o faca de peste 2000 de ani incoace , ai idee cati oameni au profeti sfarsitul? Cati oameni si-au distrus vietile crezand ca vine sfarsitul ? |
Da am idee cati oameni au profetit sfarsitul, si chiar acest fapt ar trebui sa te puna pe ganduri, pentru ca ei au vorbit intr-o perioada de aprox.1500 de ani, fiecare la vremea lui. Multi nu au avu ocazia sa stie ce au spus ceilalti; totusi prevestirea lor se suprapune sau se completeaza. Totusi nu am idee cati au platit cu viata pentru crezul lor, dar avnd in vedere imensitatea mizei a meritat. Biblia zice:1Petru cap1:10-12." Proorocii, care au proorocit despre harul care va era pastrat voua, au facut din mantuirea aceasta tinta cercetarilor si cautarii lor staruitoare.
Ei cercetau sa vada ce vreme si ce imprejurari avea in vedere Duhul lui Hristos, care era in ei, cand vestea mai dinainte patimile lui Hristos si slava de care aveau sa fie urmate.
Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei insisi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovaduit Evanghelia, prin Duhul Sfant trimis din cer si in care chiar ingerii doresc sa priveasca. "
Iar daca imparatia cerurilor e condusa de zeul care se prezinta atat in vechiul testament cat si in noul, care a facut atatea genociduri, |
Genocidurile nu sunt facute de Dumnezeu; ele sunt opera umana. Asta pentru ca imparatia lui Dumnezeu inca nu s-a instaurat, ci doar s-a apropiat.
... atunci din partea mea, poate sa stea cat mai mult cat mai departe  |
E departe pentru ca tu te-ai departat de El, nu pentru ca este demn de respingere. Poti fi sigur ca respingandu-L pe El , nu este el vinovat pentru ceea ce faci tu. Cei care au comis atrocitati, asta au facut: L-au respins.
Si poate vei zice: au facut atrocitati in numele religiei. Si asta este adevarat. Asta s-a intamplat in evul mediu cand in numele religiei s-a instituit inchizitia, asta face islamul, cand ucide in numele lui Allah, asta au facut unii evreii in vremea mantuitorului, cand l-au crucificat pentru ca "a adus blasfemie" fata de Elohim Adonay.
Asta nu inseamna ca Dumnezeu este vinovat pentru ce se intampla, ci este opera omului care nu l-a recunoscut pe Dumnezeu, sau l-a recunoscut doar in mod formal.
Da, ma refeream la instabilitatea atat in lume cat si cea in mintea umana, in caz ca nu ai observat oameni inca se omoara intre ei, indiferent de religie, asta include si crestini |
Am zis deja despre asta. Si asta arata inca odata, daca mai era cazul, ca lumea are nevoie de innoire, si asta o va face Dumnezeu. De asta asteptam sa se implineasca profetiile!
Aceasta asteptare a noastra este pusa in semnatura ce am ales-o.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/03/09 13:29)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/03/09 13:25
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Ratiunea, carbon 14 s-a dovedit ca nu poate fi o cercetare sigura, pentruca poate da mari erori. 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/03/09 13:32
|
|
Old
Moderator
|
|
gabi a scris:
Ratiunea, carbon 14 s-a dovedit ca nu poate fi o cercetare sigura, pentruca poate da mari erori.  |
Daca le iei carbonul, ce le mai ramane? Noi avem profetiile, si implinirea lor. Ar fi bine sa le putem oferi si lor profetiile. Milioanele de ani sunt o justificare pentru ceea ce-i depaseste pe atei. Adica , daca nu stim cum s-a intamplat , inseamna ca au fost milioane de ani, asta-i rezolvarea.
Si mai acuza timpul lung de cand au fost transmise unele profetii. Pai astea sunt clipe, fata de intervalele de timp presupuse de evolutionisti!
|
|
23/03/09 13:37
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
e prea monoton sa crezi intre-un crestinism plin de profetii, e mai la moda sa crezi in cercetari cel putin nesigure 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
23/03/09 13:40
|
|
Old
Moderator
|
|
Clar, dezvolta adrenalina!
Dar si despre ei a fost profetit. ...si vor zice: "Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!" (2Pet.3:4)
Si asta e o profetie care se implineste izbitor de evident!
Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/03/09 13:43)
|
|
23/03/09 13:41
|
|
raTZiunea
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
|
Asta e o afirmatie doar. Dovezi? In afara de carbon 14?
Straturile sedimentare, lumea are obiceiul sa se "inoieasca" odata la ceva timp, si cei vechi ramane depozitat in pamant, si de fiecare data cand lumea se "inoieste" se depune un start nou, toate folosile descoperite umane sunt la straturile superioare, cele de dinozauri la straturile de jos 
In acelasi gandeste la sansele unui om de supravietuire incojurat de creatura de 20 de tone in care poti incapea linistit drept in gura sa, alte creaturi care au dinti ascutiti mai rau ca acele si o viteza ce face un gheopard de rusine, de am fi trait pe vremea aceea ma indoiesc ca am fi supravietuit pana acum . :P
Tu ceri dovezi sa-ti arat ca au fost inainte, dovezi ca au fost in timpul nostrul ai?
OLD TRAIAN a scris:
E aproape gata s-o faca de peste 2000 de ani incoace , ai idee cati oameni au profeti sfarsitul? Cati oameni si-au distrus vietile crezand ca vine sfarsitul ? Da am idee cati oameni au profetit sfarsitul, si chiar acest fapt ar trebui sa te puna pe ganduri, pentru ca ei au vorbit intr-o perioada de aprox.1500 de ani, fiecare la vremea lui. Multi nu au avu ocazia sa stie ce au spus ceilalti; totusi prevestirea lor se suprapune sau se completeaza. |
Nu se suprapun, astai si farmecul asa zisilor profeti, uni au obiceiul sa adauge date exacte, iar cand data vine si nu se intampla, asta se numeste esec, greaseala, neadevarat  Printre cele care nu specifica o data anume, deobicei folosesc cuvinte care mai de care vagi ce pot fi interpetate in fel si chip 
OLD TRAIAN a scris:
Iar daca imparatia cerurilor e condusa de zeul care se prezinta atat in vechiul testament cat si in noul, care a facut atatea genociduri, Genocidurile nu sunt facute de Dumnezeu; ele sunt opera umana. |
Potopul suna cunoscut? nu cumva , dzeu a, hmm, omorat pe aproape toti oameni din lume? Din cate amintesc, parca a mai distrus si cateva orase intre timp.
OLD TRAIAN a scris:
Si poate vei zice: au facut atrocitati in numele religiei. Si asta este adevarat. Asta s-a intamplat in evul mediu cand in numele religiei s-a instituit inchizitia, asta face islamul, cand ucide in numele lui Allah, asta au facut unii evreii in vremea mantuitorului, cand l-au crucificat pentru ca "a adus blasfemie" fata de Elohim Adonay. |
Corect, dar stii care e faza, din punct de vedere spiritual, au avut dreptate, pentru ca ei urmau vorbele carti lor spirituale, au facut cea ce azi nu se mai face, acea ca au urmat cartea cuvant cu cuvant, si uite ce a sa intamplat ca rezultat 
OLD TRAIAN a scris:
Am zis deja despre asta. Si asta arata inca odata, daca mai era cazul, ca lumea are nevoie de innoire, si asta o va face Dumnezeu. De asta asteptam sa se implineasca profetiile!
Aceasta asteptare a noastra este pusa in semnatura ce am ales-o. |
O lume fara religie, e o scuza in minus pentru a omora, o scuza in minus pentru a discimina, o scuza in minus pentru violenta, o scuza in minus pentru a stagna si un pas in plus pace 
Ultima modificare de raTZiunea (23/03/09 20:13)
|
|
23/03/09 20:11
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
Ratiunea, te rog mult de tot ... citeaza si tu cum trebuie sa citesc si eu mai usor.. delimiteaza ce spui tu de ce spun altii... stiu ca poti doar ca iti ia cu 2 min in plus sa faci invers... te rog mult si multumesc anticipat!
LE: multumesc... Nu aveam de unde sa stiu ca tu exact in acel moment lucrai la modificari 
Ultima modificare de Tanara crestina (23/03/09 20:16)
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
23/03/09 20:13
|
|
raTZiunea
membru
|
|
mi-a luat 30 de secunde :P , a fost primul lucru care l-am facut dupa ce am postat ...rabdare e divina sa stii 
|
|
23/03/09 20:14
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
raTZiunea a scris:
O lume fara religie, e o scuza in minus pentru a omora, o scuza in minus pentru a discimina, o scuza in minus pentru violenta, o scuza in minus pentru a stagna si un pas in plus pace  |
o lume fara credinta ar fi/este exact inversul.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
23/03/09 20:18
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
o lume fara credinta ar fi/este exact inversul. |
“Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie.” - Arthur C. Clarke
|
|
23/03/09 20:42
|
|
april
admin forum
|
|
Si alta tragedie este ca te indepartezi de subiectul discutat aici.
|
|
23/03/09 21:13
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Romani 15:4 Şi tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învăţătura noastră, pentruca, prin răbdarea şi nu prin mângîierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. Asadar multe din profetiile V.T. au o implinire mai mare. Unele s-au implinit deja altele se implinesc iar altele se vor implini.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
23/03/09 21:22
|
|
april
admin forum
|
|
daniel.drehluta a scris:
Asadar multe din profetiile V.T. au o implinire mai mare. Unele s-au implinit deja altele se implinesc iar altele se vor implini. |
Niste exemple din cele implinite ?
|
|
23/03/09 21:40
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Pai unu foarte cunoscut este "mielul de paste"(sangele lui uns pe usorii usii) pe care l-au jertfit evreii la iesirea lor din Egipt.Acest miel reprezentand pe Isus(Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii).
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
23/03/09 22:00
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
Si alta tragedie este ca te indepartezi de subiectul discutat aici. |
o spui de parca numai eu sunt cel care se indeparteaza, eu doar urmez drumul care imi este asezat in cale :P
|
|
23/03/09 23:30
|
|
april
admin forum
|
|
raTZiunea a scris:
o spui de parca numai eu sunt cel care se indeparteaza, eu doar urmez drumul care imi este asezat in cale :P |
mai bine zis altii urmeaza drumul pe care li l-ai asezat tu in cale.
gata, discutie la subiect, va rog.
|
|
24/03/09 08:06
|
|
Old
Moderator
|
|
O profetie biblica ce ma uimeste ori de cate ori o citesc. "...la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste". Daniel 12:4
Ultima modificare de OLD TRAIAN (06/01/11 11:54)
|
|
06/01/11 11:53
|
|
valeriu
membru
Inregistat: 02/01/11
|
|
Despre prima parte a versetului (Daniel 12:4), ce spui Traian? Dumnezeu îi spune proorocului Daniel de vreo 7 sau 8 ori căci proorocia lui este pentru zilele din urmă şi de vreo 3 ori să pecetluiască vedenia, inclusiv cartea, adică toată descoperirea pe care Dumnezeu a făcut-o. Am putea crede că Daniel nu a ascultat porunca lui Dumnezeu şi a descoperit vedenia? În nici un caz, pentru că Dumnezeu îi spune "om preaiubit". Aici iar este un lucru interesant: aproape toţi interpreţii capitolului 9: 24 - 27, încep numărarea sătămânilor (cele 70) de prin anul 545 î Chr. Aceasta înseamnă că Daniel era încă in viaţă sau la scurt timp după ce el murise. Dar porunca era: "Pecetluieşte vedenia căci este pentru vremuri îndepărtate". Nu vi se pare că mai multe lucruri nu se leagă, nu potrivesc? 545iChr erau "vremuri îndepărtate"?
OLD TRAIAN a scris:
O profetie biblica ce ma uimeste ori de cate ori o citesc. "...la vremea sfarsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste". Daniel 12:4 |
Este clar că întreaga profeţie a lui Daniel se referea la aceste timpuri în care trăim noi. Este uşor de observat că în ultimii ani, profeţia lui Daniel este tot mai mult discutată. Totodată, apare şi "lumină" în înţelegerea ei, sau altfel spus, lumina creşte. Este adevărat că şi ştiinţa lumii a avansat mult în ultima vreme, dar nu despre aceasta i s-a vorbit lui Daniel.
"...la vremea sfârşitului" Sunt sigur că nu este vorba de expresia populară "sfârşitul lumii". Sunt multe altele, care trebuie să aibă un sfârşit. Aceasta nu e de rău, e de bine! "Cunoştinţa creşte", Armaghedonul trebuie înţeles în sensul lui figurat în care s-a scris.
Pace tuturor!
|
|
07/01/11 19:15
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Mi se pare interesanta abordarea cu pecetluirea saptamanilor. In chestia cu stiinta lumii si intelegerea scripturilor cred ca e o stransa legatura.
Stiinta lumii a adus oamenilor ...carte, si asa au putut sa citeasca, pentru a primi lumina din Cuvantul lui Dumnezeu.
Banuiesc ca Armaghedonul si cunostinta le consideri diferit, nu?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
07/01/11 20:02
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|