|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Biblia este, printre altele, si o carte profetica. Gasim 17 carti profetice in Vechiul Testament si una in Noul Testament.
Scria undeva ca aproape jumatate din profetii inca nu s-au implinit. Cum ar trebui sa le interpretam? Simbolic sau literal?
Poate o analiza a celor care deja s-au implinit ne-ar putea ajuta...
Ultima modificare de april (10/12/05 23:56)
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/12/05 23:46
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
cred ca profetiilor biblice, cel putin celor din VT, li se pot da atat o interpretare literala cat si una literara...o sa revin cu exemple.
Ultima modificare de dave4jc (11/12/05 00:38)
|
|
11/12/05 00:03
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
De fiecare data cand ma gandesc la ansamblul profetiilor biblice referitoare la vremea sfarsitului îmi dau seama ca dintre toate, profetia pe care Dumnezeu ne-a facut-o cunoscut prin visul lui Nebucadnetar este o profetie unica, este o profetie cheie. Intelegerea clara a acestei profetii aseaza adevarata temelie pentru întelegerea clara si a celorlalte mesaje profetice. La data cand Dumnezeu a ales sa Se descopere lui Nebucadnetar printr-un vis evenimentele cuprinse în acel vis erau înca de domeniul viitorului, dar astazi, în cea mai mare parte ele sunt istorie autentica. Si ne dam usor seama de asta daca mergem pe urmele istoriei si vedem ce-i cu Imparatia Babilonului, Medo-Persiei, ce a facut Alexandru Macedon, Imperiul Roman de Rasarit si cel de Apus, trecem si pe la Carol cel Mare, Napoleon Bonaparte, Hitler, Razboaiele mondiale. "Dar în vremea acestor împarati Dumnezeul cerurilor va ridica o împaratie care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarama si va nimici toate acele împaratii si ea însasi va dainui vesnic. Aceasta înseamna piatra pe care ai vazut-o dezlipindu-se din munte fara ajutorul vreunuei maini, si care a sfaramat fierul, arama, lutul, argintul si aurul." Important este ca noi sa veghem pentru ca nu stim ceasul cand o sa se reintoarca Isus!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
11/12/05 05:59
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
april spune: Biblia este, printre altele, si o carte profetica. Eu zic ca toata biblia este o carte profetica; pestet tot numai profetii si iar profetii; Unele sunt talcuite, altele inca nu, altele nu stiu daca vor fi talcuite cat de curand; este interesant si imi place sa ascult mai multe pareri asupra anumitor texte din scriptura. ...si stiti ce e interesant ca sunt profetii care s-au implinit de 2ori; in timpul in care au fost profetite si apoi mai tarziu in Noul Testament. ....o sa revin cu exemple
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
13/12/05 21:02
|
|
Larisa
membru
|
|
Una dintre ele ar fi nasterea lui Isus Hristos!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
13/12/05 21:24
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
si mai interesant este faptul ca " nici o profetie nu se talcuieste singura", adevarul este ca multi si-au prins urechile cand era vb de profetii.
parerea mea este ca fara DS nici n-are rost sa discutam de profetii. ceea ce pare rational n-are nici un fel de legatura cu ce vrea sa spuna Dl, si asta pt ca, "cat sunt cerurile fata de pamant, asa sunt gandurile voastre de gandurile Mele"
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
13/12/05 23:21
|
|
Larisa
membru
|
|
Si ajungem din nou la poezia lui Blaga - Eu nu strivesc corala de minuni a lumii: "si tot ce-i nenteles se schimba-n nentelesuri si mai mari sub ochii mei -".
|
|
13/12/05 23:39
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
Fratele beni faragau are o vorba la studiu cand nu poate sa raspunda ceva: "cititi deuteronom 29:29"
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
13/12/05 23:46
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Bun verset! Dupa cum am citit fiecare in Scriptura a observat ca Biblia este o carte profetica in cadrul craeia sunt prezentate multe profetii din care o parte sau implinit, iar altele nu, adik nu le-a sosit vremea, iar altele le traim si le vedem si le simtim si in zilele noastre. Si cand spun aceste lucruri ma argumentez cu Biblia si cu evenimetele din ultima perioda. April intreba cum sa le interpretam: simbolic sau literar? Nu prea inteleg intrebarea sau nu stiu unde sa incadrez raspunsul meu intre cele 2, dar parerea mea este ca trebuie sa le citim, sa le credem si cum o parte sau indeplinit, tot asa se vor impini si celelalte deoarece ceea ce Dumnezeu spune indeplineste.
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
23/12/05 00:10
|
|
soso_zizou
membru
Inregistat: 29/07/07
|
|
unele simbolic unele lterar, depinde, greu subiect, majoritatea profetiilor se interpreteaza 50%-50%
_______________________________________ Stiu, mereu mi-eshti aproape De e zi sau noapte Nimic nu ne va desparte
|
|
29/07/07 16:10
|
|
april
admin forum
|
|
soso_zizou a scris:
unele simbolic unele lterar, depinde, greu subiect, majoritatea profetiilor se interpreteaza 50%-50% |
Poate dai si niste exemple .
|
|
29/07/07 17:19
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Interpretarea rezultă din context:
O proorocie de genul:
Ieremia 31: 33. "Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. |
nu are cum să fie interpretată literar. Dacă iei un instrument de scris şi scrii ceva în inima cuiva, presupunând că poţi să laşi vreun semn pe ţesutul respectiv viu şi puternic vascularizat, odată că nimeni nu va vedea ce e scris acolo (deci care ar fi scopul?), a doua oară o operaţie fizică de acest gen ar conduce cel mai probabil la moartea "pacientului".
O proorocie de genul:
2 Timotei 3: 1. Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. 2. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, [...] |
ar fi ilogic să primească o conotaţie simbolică, mai ales că o vedem împlinindu-se literar sub ochii noştri.
Nu cred că e chiar aşa de greu să facem distincţie. Dumnezeu ne-a dat raţiune ca să cântărim şi să vedem ce se împlineşte literar după ce a fost descris literar, şi ce se împlineşte tot literar dar după ce a fost descris la nivel simbolic.
Ultima modificare de Filip. (30/07/07 09:46)
|
|
30/07/07 09:41
|
|
alex:)
membru
Inregistat: 28/10/06
|
|
frate Filip in Biblie cand este folosit cuvantul inima, de multe ori nu se face referire la organ.scuzati-ma ca este cam offtopic.
Ultima modificare de alex:) (22/10/07 16:32)
_______________________________________ "M-am plans ca nu aveam incaltaminte pana cand am intalnit un om care nu avea picioare"-un vechi proverb indian
|
|
22/10/07 16:29
|
|
someone
membru
Inregistat: 20/05/08
|
|
In timpurile noastre ar trebui sa cunoastem profetiile biblice foarte bine pt a putea evita capcanele celui rau si a da o marturie puternica pt adevar lumii.
Ferice de cine citeşte, şi de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii, şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! Apoc.1:3 Şi avem cuvântul proorociei făcut şi mai tare; la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre.1 Petru 1:19
|
|
20/05/08 18:11
|
|
raTZiunea
membru
Inregistat: 21/03/09
|
|
Profetia e ca jocul cu ruleta, alegi o cifra si invarti roata, cheia e sa invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifra dorita 
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
21/03/09 21:29
|
|
april
admin forum
|
|
raTZiunea a scris:
Profetia e ca jocul cu ruleta, alegi o cifra si invarti roata, cheia e sa invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifra dorita  |
Numai ca profetiile implinite deja nu iti sustin teoria . Sunt prea multe .
|
|
21/03/09 23:00
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
raTZiunea a scris:
Profetia e ca jocul cu ruleta, alegi o cifra si invarti roata, cheia e sa invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifra dorita  |
Numai ca profetiile implinite deja nu iti sustin teoria . Sunt prea multe . |
In primul rand profetile sunt NICIODATA directe, MEREU sunt interpertate, adica poti sa aplici o singura profetie asupra a mai multor situati si o accepti doar pe cea care iti convine cel mai mult, adica cea mai apropiata de cea ce crezi tu ca e corect.
Zici ca multe au fost indeplinite, multe din cate? De ce am o presimtire ca acele multe fac parte din mult mai multe care nu s-au implinit.
Iar in ultimu rand adaug la cea ce am zis ultima oara, profetia e ca jocul cu releta, alegi mai multe cifre, invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifrele dorite, irelevant daca e in ordinea dorita, majoritatea jucatorilor ignora ordine care e la fel de importanta.
Asta e pentru curiozitatea mea, da-mi un exemplu de profetie indeplinita (ceva care sa aiba dovezi ca sa intamplat , nu caut exemple gen " in vechiul testament exista profetia cutarica , iar in noul testament chiar se intampla." asemenea exemple sunt irelevante si fara baza, putand fi considerate drept pura fictiune. 
_______________________________________ "Religiile sunt ca licurici. Au nevoie de intuneric ca sa straluceasca. " - Arthur Schopenhaue
|
|
22/03/09 07:34
|
|
april
admin forum
|
|
raTZiunea a scris:
In primul rand profetile sunt NICIODATA directe, MEREU sunt interpertate, adica poti sa aplici o singura profetie asupra a mai multor situati si o accepti doar pe cea care iti convine cel mai mult, adica cea mai apropiata de cea ce crezi tu ca e corect. |
Ba au fost si sunt foarte MULTE directe .
raTZiunea a scris:
Zici ca multe au fost indeplinite, multe din cate? De ce am o presimtire ca acele multe fac parte din mult mai multe care nu s-au implinit. |
Multe din multe. Din cate stiu eu aproximativ jumatate din profetiile biblice sunt implinite deja, restul tinand de viitor.
raTZiunea a scris:
Iar in ultimu rand adaug la cea ce am zis ultima oara, profetia e ca jocul cu releta, alegi mai multe cifre, invarti roata la nesfarsit pana nimeresti cifrele dorite, irelevant daca e in ordinea dorita, majoritatea jucatorilor ignora ordine care e la fel de importanta. |
Nu ai timp destul ca sa invarti atat roata aia, pentru a "nimeri" implinirea atator profetii .
raTZiunea a scris:
Asta e pentru curiozitatea mea, da-mi un exemplu de profetie indeplinita (ceva care sa aiba dovezi ca sa intamplat , nu caut exemple gen " in vechiul testament exista profetia cutarica , iar in noul testament chiar se intampla." asemenea exemple sunt irelevante si fara baza, putand fi considerate drept pura fictiune.  |
Sunt profetii si in VT si in NT care s-au implinit si pot fi dovedite istoric, nu doar cu VT sau NT.
Inainte de a cere lista cu ele te intreb eu daca ai citit Biblia cu tot cu profetiile ei ( pentru ca la subiectul asta este vorba despre profetiile biblice ). Nu de alta, dar daca habar n-ai ce contine nu vad cum ai putea duce o discutie...rationala pe tema asta .
|
|
22/03/09 09:09
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
Ba au fost si sunt foarte MULTE directe . |
april a scris:
Sunt profetii si in VT si in NT care s-au implinit si pot fi dovedite istoric, nu doar cu VT sau NT. |
Arata-mi 
april a scris:
Nu ai timp destul ca sa invarti atat roata aia, pentru a "nimeri" implinirea atator profetii. |
Aici te inseli cat se poate de mult, pana acum au trecut peste 2000 de ani asta doar luand in calcul doar de la nasterea lui iisus, la asta mai adaugam ceva ani grei sa ajungem la vechiul testament, si la toate astea mai adaugam, hmmm...1000, 10.000. 1.000.000 de ani sau mai mult pana cand va veni sfarsitul lumi (avem cel mult 10 miliarde parca [nu mai stiu exact, tre sa recitesc niste carti] , atunci soarele nostru o sa fac o "mica" implozie si pamantul nu va mai fi, iar asta e sigur )
Am citit toata biblia cred ca acum vreo 5-6 ani (stiu, cred de crezut, nu? d-asta e bine sa fi o persoana curioasa) , nu mai tin minte exact iar recent (acu vreun an) am recitit vechiul testament (recunosc, pe sarite, doar ca sa-mi mai amintesc cateva lucruri :P )
|
|
22/03/09 14:37
|
|
april
admin forum
|
|
raTZiunea a scris:
Arata-mi  |
O sa incerc.
raTZiunea a scris:
Aici te inseli cat se poate de mult, pana acum au trecut peste 2000 de ani asta doar luand in calcul doar de la nasterea lui iisus, la asta mai adaugam ceva ani grei sa ajungem la vechiul testament, si la toate astea mai adaugam, hmmm...1000, 10.000. 1.000.000 de ani sau mai mult pana cand va veni sfarsitul lumi (avem cel mult 10 miliarde parca [nu mai stiu exact, tre sa recitesc niste carti] , atunci soarele nostru o sa fac o "mica" implozie si pamantul nu va mai fi, iar asta e sigur ) |
Anii trecuti de la creatie pana in prezent sunt cu 5 cifre doar . SI pamantul nu va mai rezista mai multe de 50 de ani, la felul cum decurg lucrurile in prezent.
raTZiunea a scris:
Am citit toata biblia cred ca acum vreo 5-6 ani (stiu, cred de crezut, nu? d-asta e bine sa fi o persoana curioasa) , nu mai tin minte exact iar recent (acu vreun an) am recitit vechiul testament (recunosc, pe sarite, doar ca sa-mi mai amintesc cateva lucruri :P ) |
Poate ar fi cazul s-o recitesti .
|
|
22/03/09 15:01
|
|
april
admin forum
|
|
ma corectez : pamantul va mai rezista de la 1007 ani in sus . La faza cu 50 de ani m-am referit la altceva de fapt.
raTZiunea a scris:
Precum toate cartile de fictiune, isi pierd farmecul dupa prima tura :P |
De aia ai recitit tu parti din ea , ca nu mai aveau farmec . Ahaaaa .
pai ca sa ne contrazici ar trebui sa o recitesti, ca sa vezi daca ce scriem noi aici nu este doar...fictiune 
Cateva profetii implinite
586 i.Cr.- distrugerea Ierusalimului si a templului lui Solomon ( Ieremia 52:12-13)
539 i.Cr. - caderea Babilonului, inceputl celui de-al doilea impreiu, cel medo- persan ( Daniel 2:39; 5:1-31; 7:5 )
538 i.Cr. - a doua intoarcere e evreilor in tara Sfanta ( Ezra 1:2-2:70)
apr 6 i.Cr. - nasterea lui Isus Hristos ( Isaia 7:14; 9:6-7; Mica 5:2;luca 2:4-11)
30-33 d. Cr. - moartea si invierea lui Isus Hristos ( Psalm 16:10; 22:1-21;isaia 53:3-12; Evangheliile )
70 d.cr. - distrugerea Iersualimului si a templului : impreastierea evreilor in toata lumea ( Deut. 28':63-68; Matei 24:1,2; Luca 21:20 )
1948 - a treia intoarcere a evreilor - Israel intemeiat ca natiune.
|
|
22/03/09 15:24
|
|
raTZiunea
membru
|
|
april a scris:
ma corectez : pamantul va mai rezista de la 1007 ani in sus . La faza cu 50 de ani m-am referit la altceva de fapt. |
n-am inteles ce ai vrut sa zici, explica-mi 
raTZiunea a scris:
Precum toate cartile de fictiune, isi pierd farmecul dupa prima tura :P |
april a scris:
De aia ai recitit tu parti din ea , ca nu mai aveau farmec . Ahaaaa . |
Accentul era pus pe cartile de fictiune, fi mai atenta data viitoare 
april a scris:
pai ca sa ne contrazici ar trebui sa o recitesti, ca sa vezi daca ce scriem noi aici nu este doar...fictiune |
Deocamndata cunostiintele mele sunt suficiente, dar tu ai citit vreo carte apartinand altor religi? Ceva a musulmanilor ce a budistilor? Ceva legat de big bang, stiinta, datare prin carbon, dinozauri s.a.md., ai citit asemenea lucruri ca sa ne putem contrazicem cum trebuie 
april a scris:
Cateva profetii implinite 586 i.Cr.- distrugerea Ierusalimului si a templului lui Solomon ( Ieremia 52:12-13)
|
Din cate imi amintesc, si imi amintesc destul de bine, templul lui Solomon a fost distrus in urma unei revolte a evreilor impotriva romanilor cu vreo 100 de ani i.e.n.
april a scris:
539 i.Cr. - caderea Babilonului, inceputl celui de-al doilea impreiu, cel medo- persan ( Daniel 2:39; 5:1-31; 7:5 )
|
Sa nu uitam ca in aceali timp, a mai zis si
Daniel 2:44 Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie, care nu va fi nimicită niciodată, şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic.
Acum vei spune, bun, a gresit si el undeva, dar in profeti nu ai dreptul sa alegi bucatele, ca o profetie ori e corecta ori nu , dar ma voi mai interesa pe subiectul asta
april a scris:
apr 6 i.Cr. - nasterea lui Isus Hristos ( Isaia 7:14; 9:6-7; Mica 5:2;luca 2:4-11) |
april a scris:
30-33 d. Cr. - moartea si invierea lui Isus Hristos ( Psalm 16:10; 22:1-21;isaia 53:3-12; Evangheliile )
|
N-am prea am inteles "apr 6 i.Cr." la ce te refereai, dar nu conteaza, in primul rand aici e vorba de o poveste biblica, ce are dovezi biblice, astfel devenind irelevanta ne-avand baza in dovezi clare.
Dar hai, macar sa vedem un pic despre ce e vorba, o atingere usoara asupra subiectului.
Isaia 7:14 De aceea Domnul însuşi vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).
Nu stiam ca la chemat si Emanuel
Isaia 9:7 El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oştirilor.
Deobicei cand aud pace fara sfarsit, ma gandesc ca nu se termina, daca este asa, cum de nu suntem in pace? (nu ma refer la sensul de natiune)
april a scris:
1948 - a treia intoarcere a evreilor - Israel intemeiat ca natiune. |
Nu poate fi luat in considerare, doar se spune despre o eventuala intemeiere a natiuni, nu se specifica cand cum si unde, este echivalentul romanilor prin 1800 care sperau la o mare unire a tuturor tarilor romanesti. Cumva cei care au zis ca va exista la un moment dat o singura tara romaneasca , erau si ei profeti ?
Ultima modificare de raTZiunea (23/03/09 00:44)
|
|
23/03/09 00:19
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
raTZiunea a scris:
Deocamndata cunostiintele mele sunt suficiente, dar tu ai citit vreo carte apartinand altor religi? Ceva a musulmanilor ce a budistilor? Ceva legat de big bang, stiinta, datare prin carbon, dinozauri s.a.md., ai citit asemenea lucruri ca sa ne putem contrazicem cum trebuie 
|
Te gandesti cumva sa spui ca crestinii sunt ignoranti? Chiar daca ei n-au cunostinte suficiente, ci mereu acumuleaza, totusi, ignoranti nu sunt. Musulmanii si budistii nu sunt religii chiar mici pentru ca sa nu le luam in seama, si asta inseamna ca suntem preocupati sa-i cunoastem; si cum o facem mai bine decat din cartile lor? Big bangul este o teorie interesanta, dar oarecum la fel de documentata cum documentam copiilor ca i-a adus barza. ] Stiinta nu este straina de crestini, dar stiinta isi gaseste resursele in cartile Bibliei. Datarea prin carbon este o metoda care a venit sa umple un vid in informatie. Cum poti dovedi ca datarea cu izotopul 14 se verifica? Chestia cu dinozaurii nu este confirmata si nu este infirmata de Biblie iar timpul in care s-au fosilizat, este de asemenea discutabil, functie de curentul de cercetatori care trebuie sa spuna ceva.
Din cate imi amintesc, si imi amintesc destul de bine, templul lui Solomon a fost distrus in urma unei revolte a evreilor impotriva romanilor cu vreo 100 de ani i.e.n.
|
Iti amintesti bine , dar altceva decat ce spui. Si data este putin diferita, si personajele. 
Templul lui solomon a fost distrus (se crede) in 9 Av, care este luna a 5-a a vreilor in anul 586 inainte de Hristos, de catre babilonieii ce-l aveau imparat pe Nabucodonosor. Si-a trimis ministrul de razboi cu armata si l-a distrus.
Te gandesti probabil la desacralizarea templului de catre Antioch Epifanul? Nu era roman, ci grec. Si acesta era cel de-al doilea templu care a fost distrus mai tarziu, pe vremea romanilor.
Daca in schimb te gandesti la romani, negresit e vorba de asediul din vremea imparatului Vespasian, si apoi cucerirea si daramarea orasului Ierusalim si a Templului in vremea lui Titus.
Dupa istoricul Iosephus (nu era crestin), asta a fost nu inaintea erei noastre ci a fost dupa Hristos, prin anul 70, tot in 9 Av.
... Daniel 2:44 Dar în vremea acestor împăraţi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăţie, care nu va fi nimicită niciodată, şi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma şi va nimici toate acele împărăţii, şi ea însăşi va dăinui veşnic.
Acum vei spune, bun, a gresit si el undeva, dar in profeti nu ai dreptul sa alegi bucatele, ca o profetie ori e corecta ori nu , dar ma voi mai interesa pe subiectul asta
|
Sa stii ca n-a gresit. Daca vei citi cumva in Evanghelie, vei vedea ca Iisus o numeste Imparatia cerurilor, si asta pentru ca-i intemeiata de Dumnezeul cerurilor. Nu se refera la natiunea lui Israel, ci la crestini. Poate vei zice: biserica crestina a avut metehnele ei. Este adevarat dar nu este nimicita. Gandeste-te la marimea bisericii la nivel mondial, comparata cu grupul restrans al ucenicilor lui Iisus, si vezi ca se suprapune peste profetie. O piatra care se rostogoleste, si devine un munte ce umple pamantul. Si cred ca este evident faptul ca imparatia cerurilor nu este nimicita! Oricate batalii a avut, uneori si pierderi, nu este nimicita, ci este mai puternica decat oricand inainte, si se pregateste sa conduca lumea dupa legile acestei imparatii, si este aproape gata s-o faca!
N-am prea am inteles "apr 6 i.Cr." la ce te refereai, dar nu conteaza, in primul rand aici e vorba de o poveste biblica, ce are dovezi biblice, astfel devenind irelevanta ne-avand baza in dovezi clare. ... Deobicei cand aud pace fara sfarsit, ma gandesc ca nu se termina, daca este asa, cum de nu suntem in pace? (nu ma refer la sensul de natiune)
|
Nu avem pace pentru ca lumea inca nu-i condusa de Imparatia lui Dumnezeu. Imparatia lui Dumnezeu asteapta semnalul dat de Dumnezeu pentru asta.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (23/03/09 07:20)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/03/09 07:18
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
raTZiunea a scris:
Intereseazate de ceva numit datare prin caborn (vei gasi multe lucruri interesante, chiar creaturi care au trait cu peste 7 "cifre" in trecut ) |
Te referi cumva la acele creaturi alaturi de care s-au descoperit elemente ale civilizatiei umane si care erau reprezentate de catre culturile antice? 
raTZiunea a scris:
Isaia 9:7 El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oştirilor.
Deobicei cand aud pace fara sfarsit, ma gandesc ca nu se termina, daca este asa, cum de nu suntem in pace? (nu ma refer la sensul de natiune) |
Ioan 14:27a Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea.
Matei 11:28 Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.
Evrei 4:11 Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/03/09 10:12
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|