TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/Rapirea Bisericii Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8
didymus
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 03/02/13

mihai33 a scris:

Cred ca ar trebui sa pornim de la inceput , si sa o luam mai temeinic cu citate exacte .

Ai dreptate, s-a pornit încă de la titlu de la o idee preconcepută. Subiectul ar trebui să fie Revenirea Domnului şi nu Răpirea. În Biblie, termenul "Răpire" apare o singuă dată; deci ar fi incoect să formulăm o învăţătură biblică doar pe acest singur verset. Pe de altă parte, despre Revenirea Domnului se vorbeşte în sute de alte locuri, inclusiv aici: 1 Tes. 4,15-17.

Ultima modificare de didymus (04/02/13 16:11)


04/02/13 16:10

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
In unele versiuni biblice -cum ar fi NT Gideons International - rapitea mai este si in legatura cu cei 144000 intre care Mielul este primul rapit la tron.
-de aici a pornit ideea ca cei 144000 simbolizeaza biseica si ca ea trebuie rapita (uneori chiar pe norii cerului) insa pot fi doua lucruri separate si nici una sa aibe legatura cu rapirea trupeasca ci cu cea duhovniceeasca


din cite am observat nu toate versiunile NT sint identice , de ex in unele apar cele doua strigari iar in aletele nu- chiar daca acum vreo citi-va ani apareau inca. --inca se mai umbla la continut -canonic desigur.
o profetie calugareasca rusa tragea un semnal de alarma ca va urma sa fie cipirtita inca odata  lucru care astfel s-a adaeverit.


rapirea spre intimpinare a tuturor (inviati si ramasi) trebuie inteleasa intro anumita inlantuire logica de evenimente care se vor petrece atit inaintea venirii Lui Iisus cit si dupa. Desigur in lumina ambelor Testamente.

pornind de la studierea momentului urgiei justitiare a celor 3 zile de intuneric vom gasi mai multe elemente care se aduna din mai multe capitole .

-ea este ultimul semn intre cele care prevestesc venirea lui Isus
- in timpul ei Soarele intunecindu-se isi va pierde o treime din lumina lui iar Luan se va face rosie
- pamintul in intregime se va misca din locul lui
- vor avea loc cutremure , coloane de fum, pucioasa(sulf) si foc
- marea va face un zgomot asurzitor (tsunami)
- vor muri o treime din oameni , toata iarba va arde , treime din copaci pasari si pesti si vietuiotoare vor muri
-muntii vor disparea (vulcani vor sari in aer), insule se vor scufunda si o mare nu va mai fi -(ridicarea fundului ei)
-turnurile vor cadea si multe case se vor crapa
-Gog va muri in cimp deschis.
-Şi îl voi pedepsi cu ciumă şi vărsare de sânge; voi vărsa asupra lui şi a taberilor lui şi asupra multor popoare care sunt cu el, ploaie potopitoare şi grindină de piatră, foc şi pucioasă;
Voi arăta slava Mea şi sfinţenia Mea şi Mă voi arăta înaintea ochilor multor popoare şi vor şti că Eu sunt Domnul." (Ezechiel38)
Domnul Savaot va fi rege in vremea aceasta şi slava Lui va străluci înaintea bătrânilor în muntele Sionului şi în Ierusalim! (Isaia 24.23)

"Şi voi trimite foc în pămîntul lui Magog şi asupra locuitorilor insulelor, care trăiesc fără grijă şi vor şti că Eu sint Domnul.
Voi arăta numele Meu cel sfînt poporului Meu Israel şi nu voi mai lăsa de acum să se necinstească sfînt numele Meu şi vor ştii neamurile că Eu sînt Domnul cel sfînt în Israel." (Ez. cap 39)

asadar pina la urgia justitoara va fi razboiul cu Gog provocat de faptul ca Domnul se va arata in ochii tuturor popoarelor ca sa se faca cunoscit si cind
totodata il va provoca pe Gog aratinduse impotriva lui.
"...aceasta va fi în zilele cele de pe urmă când te voi aduce împotriva ţării Mele, ca popoarele să Mă cunoască pe Mine, când Eu voi fi arătat sfinţenia Mea înaintea ochilor lor, asupra ta, o, Gog!"

Intelegem ca este vorba de o intrupare divina anterioara venirii lui Iisus care va recunoscuta in urma urgiei justitiare iar pina atunci va fi contestata de o mare parte "Toate popoarele vor porni impotriva Ierusalimului" 

in Isaia 66 este vb de judecata insa Domnul precizeaza ca El vine sa adune laolalta toate popoarele -evident cu prioritate din perspectiva religioasa.

Domnul Savaot poate fi Cel vechi de zile care va obtine astfel autoritatea asupra politicii internationale pe care o va transfera acum lui Iisus.(Daniel 7)

Domnul Savaot se va putea prezenta initial doar ca Duhul Sfint promis sau Imparatia promisa care va trebuie vestita la toate popoarele.

in aceste conditii rapirea tuturor celor ramasi in viata in urma urgiei pe norii cerului spre intimpinarea lui Iisus nu are ca scop ridicarea noastra la cer deoarece tocmai urmeaza sa inceapa imparatia sfintilor - o noua orinduire care le va inlatura pe cele anterioare -pietricica care se face munte si darima uriasul orinduirilor coexistente.

scopul nu este curatarea pamintului de credinciosi ci de necredincuiosi "Am jurat ca tot omul Mi se va inchina."
daca urmarim si Zaharia macar cap 12 si 14 vedem ca se imbina cu Isaia 66 si ca pe pamint popoarele sint chemate catre o inchinare obligatorie -altfel nu vor mai primi ploaie de la Domnul.
Evident ca credinta cu sila nu se poate ci este vb de oameni credinciosi deja dar care insa sint sceptici si pusi pe uneltire inca sperind la rasturnarea situatiei inapoi crezind ca au de-a face cu cel rau.

ceea ce inseamna ca rapirea poate fi o simpla transmisie televizata a prezentarii publice a lui Iisus care vine pe norii cerului cu avionul din alta tara de unde va fi chemat de catre Domnul
acelasi Domn care i spune sa stea deoparte pina cind El se va lupta cu toti dusmanii Lui.

daca IIsus cu noul nume are o perioada anterioara de anonimitate (venirea ca steaua diminetii pe care putini o afla si o pot arata celrolalti care dorm  -i mod similar Domnul Duhul Sfint poate avea o perioada de anonimitate care va dura cele 42 de luni El si sfintii pina atunci convertiti constituie curtea interioara ir rstul vor calca pamintul fara sa stie ca sint contemporani cu Dumnezeu intrupat.
deci este vb de tainuirea intentionata -taina a lui Dumnezeu care se va sfirsi despre care aminteste si Apocalipsa 10 linga mentionarea despre caryicica cu efect advers si despre necesitatea propovaduirii din nou la multe neamuri si semintii.
amareala in acest caz va fi hula si demonizarea geenerala mediatica cit si razboiul care va avea aceesi tinta religioasa.

Ultima modificare de mihai33 (04/02/13 21:37)


04/02/13 21:09

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
este un subiect vast la care se pot adauga multe dintre revelatiile VT si NT

in NT gasim fotografia situatie abia dupa urgie si probabil dupa legarea celui rau si incheierea celor doua valuri justitiiare cind Iisus si mult popor din multe semintii sint in prezenta acelui Cineva de pe tron.

alt capitol cu legatura ar fi Ieremia 23 legat de pervertirea cuvintului Domnului prin foloirea cuvintului "Amenintare .." in loc probabil de avertizare sau avertsment in legtura cu iminenta unor lucruri biblic  'Oare nu sint tot Eu care le-am spus acestea proorcilor?"

dialoguri conflictuale poisibile intre Dumenzeu si preoti falsi proorci contestatari pot fi cele din Isaia 41 in care Domnul se ia la intrecere cu ei atit din perspectiva revelatiilor biblice cit si din presupusele lor revelatii.

"Eu Cel dintâi am zis Sionului: "Iată-i, iată-i!" şi Ierusalimului am adus veste nouă." -aici se poate referi la ceata celor 144000 care vor cinta pe muntele Sionului -poporul aparent nascut intro zi comparat cu un fiu nascut de fiica Sionului in conditiile in care nimeni nu stia ca este insarcinata si impotriva crora se va situa opinia multora dorind sa nu se mai nasca fara sa stie ca Domnul este cel care le da viata.

la fel de bine s-ar putea concretiza referirea la Sluga lui Dumnezeu de a carei infatisare schimonosita si de chipul atit de fara asemanmanare cu oamenii multi se vor speria insa apoi multi regi si imparati ascultind vor afla ce nu stiau si ce nu li s-a spus.

Ultima modificare de mihai33 (04/02/13 21:37)


04/02/13 21:34

   
SaveOurSouls
membru

Inregistat: 31/07/13
Conteaza sfarsitul omenirii nu conteaza sfarsitul unei institutii.

Ultima modificare de SaveOurSouls (07/08/13 17:36)


_______________________________________
L-am cunoscut pe Dumnezeu la 33 de ani cand m-am aflat fata in fata cu moartea mea, aici e experienta mea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 278#228278

07/08/13 14:36

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
ver.  Iez. 5.8  e cel mai clar in prîvinta  suşţinerii venirii . Celui.  Unic  iar momentul ieşiri generale din anonimat  in succesiunea evenimentelor ar fi ( iez.38.16() la inceputul saptamani in al cârui mijloc locasul va fi dublu puştiit  ca reactie fanatica din necredinta impotriva. Sa  crezind ca au de-a face cu profetul mincinos pt ca cel rau fiimd 7 cu sarcini impartite disparate au trecut neobserva.  Se pare ca atat. Savaot posibil ca. Duhul. Sfant dar si al 7-lea rau sa aiaibe ambii cite o revenire din moarte.  O profetie spune - locaşul pt crestinî din. Iudeea ce trb.sa fuga  este bis. Sf. Mormant ce va fi golit de patr. Grec  de revelion  -  asadar pe 28 dec are loc chemarea, critica asupra lui gog si "amenintarea" de la. Cineva!' legata de imimenta evenimentelor grele..

08/12/13 18:08

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

mihai33 a scris:

O profetie spune - locaşul pt crestinî din. Iudeea ce trb.sa fuga  este bis. Sf. Mormant ce va fi golit de patr. Grec  de revelion  -  asadar pe 28 dec are loc chemarea, critica asupra lui gog si "amenintarea" de la. Cineva!' legata de imimenta evenimentelor grele..

Cum e? S-a intamplat?


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

06/06/14 21:50

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Nu este o profetie autentica sa spuna ca ar trebui crestinii sa fuga in acea biserica. Nici nu ar incapea acolo. Dimpotrivă, Biblia zice: „ridicati privirea voastră in sus...”, adică spre Domnul!

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

08/06/14 10:41

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Testarea veridicităţii statutului de profet, urmărind împlinirea ori neîmplinirea pretinselor profeţii, ar trebui să fie prima preocupare a celui ce ascultă.

Întrebarea mea viza concluzia lui Mihai... s-a mai temperat ori nu?... din entuziasmul acela care mie îmi pare mult prea imprudent, ca să nu spun chiar naiv.

Ultima modificare de Oblio (08/06/14 16:59)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

08/06/14 16:43

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14
Va avea loc o răpire la cer? Da. Va fi secretă? NU!

1-Venirea Lui va fi literală
"După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor. 10 Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb, şi au zis: "Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer." (Faptele apostolilor 1:9-11)

2-Venirea Lui va fi vizibilă
"Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea".

3-Venirea Lui va fi emoţionantă
"Oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare." (Luca 21:26, 27).

"În ziua aceea, vor zice: "Iată, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul, în care ne încredeam, acum să ne înveselim, şi să ne bucurăm de mântuirea Lui!" (Isaia 25:9).

4-Venirea Lui va deschide mormintele
"Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul." (1 Tesaloniceni 4:16, 17).

5-Venirea Lui va însemna Judecata Finală
"Căci Fiul omului are să vină în slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele lui." (Matei 16:27).

"Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui." (Apocalipsa 22:12).


_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

27/06/14 14:49

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Venirea este  limpede. De rapire se pune problema aici. ;)

O problema pentru multi e stabilirea momentului rapirii celor credinciosi: inainte, in timpul sau dupa necazul cel mare


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

28/06/14 22:54

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14
Venirea e tot una cu rapirea. Scrie clar in Tesaloniceni
"Căci Însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul."


_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

29/06/14 09:58

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Si intre acel "intai" si "apoi" de cat timp o fi vorba...

Si tot nu ai oferit perspectiva ta vizavi de necazul cel mare, precede sau nu aceasta rapire? De cand incepe necazul si pana cand va tine el? Il va trai doar cei necredinciosi ori vor gusta din el deopotriva si credinciosii si ne'?


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

29/06/14 13:28

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14
Nu stiu, cred ca in jur de 5 minute pana se dezmeticesc mortii care invie.

In privinta perspectivei, scrie foarte clar in Matei 24 cursul acestor lucruri. Toti care vor fi in viata in acele momente vor lua parte la necazul cel mare.

Uite citeste acest verset

"21 Pentru că atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
22 Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate."

Subliniere personala. Vedem deci ca cei alesi vor lua parte la necazul cel mare iar venirea Lui Isus va pune capat necazului.

Recomand citirea Matei 24

P.S Multi folosesc cartea Apocalipsa pentru a justifica "rapirea secreta" insa nu uitati, Cartea e foarte dificila si necesita o interpretare deosebita. Mi-mi place sa raman la profetia din Matei 24 pentru descrierea evenimentelor finale.E foarte cursiva, pe intelesul tuturor si nu trebuie sa-ti bati capul cu metafore.( E doar o opinie personala)

Ultima modificare de Lucian494 (13/08/14 17:37)


_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

29/06/14 16:20

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Multumesc Lucian494! :)

_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

29/06/14 19:36

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14
Cu placere. Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de ajutor cu o idee.

_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

12/08/14 16:44

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Lucian494 a scris:


P.S Multi folosesc cartea Apocalipsa pentru a justifica "rapirea secreta" insa nu uitati ca Cartea e foarte dificila si necesita o interpretare deosebita. Mi-mi place sa raman la profetia din Matei 24 pentru descrierea evenimentelor finale.E foarte cursiva, pe intelesul tuturor si nu trebuie sa-ti bati capul cu metafore.( E doar o opinie personala)

Eu nu prea am intalnit oameni care folosesc cartea Apocalipsa pentru rapirea secreta.
Cartea Apocalipsa este adevarat e complexa, e literatura apocaliptica si trebuie abordata caatare.

Cum ìnterpretarea deosebita?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

12/08/14 23:37

   
JustinTime
membru

Locatie: Herning, Danemarca
Inregistat: 13/11/12

Old a scris:

Eu nu prea am intalnit oameni care folosesc cartea Apocalipsa pentru rapirea secreta.


Vezi toată tavetura cu Harold Camping și sfârșitul lumii în mai 2011. Credeau că or să fie răpiți în Rai, iar restul oamenilor (păcătoșii) vor rămâne pe pământ încă vreo 6 luni.

Plus că sunt și destule filme „creștine” pe tema asta (produse de niște organizații creștine) - http://www.christiancinema.com/catalog/ ... ure+Movies

Subiectul e destul de amplu și des întâlnit în diverse secte creștine - http://en.wikipedia.org/wiki/Rapture


13/08/14 12:33

   
Lucian494
membru

Locatie: Roma, Italia
Inregistat: 19/06/14

Old a scris:


Lucian494 a scris:


P.S Multi folosesc cartea Apocalipsa pentru a justifica "rapirea secreta" insa nu uitati ca Cartea e foarte dificila si necesita o interpretare deosebita. Mi-mi place sa raman la profetia din Matei 24 pentru descrierea evenimentelor finale.E foarte cursiva, pe intelesul tuturor si nu trebuie sa-ti bati capul cu metafore.( E doar o opinie personala)

Eu nu prea am intalnit oameni care folosesc cartea Apocalipsa pentru rapirea secreta.
Cartea Apocalipsa este adevarat e complexa, e literatura apocaliptica si trebuie abordata caatare.

Cum ìnterpretarea deosebita?


Ma mira faptul ca n-ai intalnit, sincer sa fiu. Cinematografele sunt pline cu astfel de filme, Left Behind si multe altele.

Da interpretare deosebita intrucat este scrisa sub forma unui text metaforic, unde simbolica este folosita in mod abundent.Ai vazut si tu cate interpretari ii sunt date acestei carti si nu numai.

Incep sa inteleg persoanele care pun in dubiu crestinismul, cu mii de interpretari si denominatiuni care tin tot felul de dezbateri pentru a vedea care are dreptate. Multi uita ca baza crestinismului este" Sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima si cu tot cugetul tau" si "Sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti"


_______________________________________
“In every encounter we either give life or we drain it; there is no neutral exchange.” -Brennan Manning

13/08/14 17:47

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
O ho hooo!
Aici m-ai prins. Recunosc ca nu prea stiu ce filme ruleaza in cinematografe.

Te cred ca literatura apocaliptica, nu doar metaforica ci mult mai mult, da imaginatie regizorilor. Eu ma refeream la cei care realmente se gandesc la rapirea bisericii, nu la cei ce cauta sa socheze pentru a avea fani.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

13/08/14 22:05

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Cu timpul pe masura ce studiez tema unele intelesuri si schimba sau devin mai nuantate.
dar despre acea profetie cu revelion treb sa fi fost o eroare sau mai multe nu stiu la a cita mina e insa intte timp am auzit si si citit si altele si vad ca temporalitatea revelionului e de fapt in preajma adica chiar si cu citeva zile inainte chiar si o luna si in plus e vb despre alt moment  daca nu chiar doua oricum mai putin conteaza calendaristic si mai mult sub aspectul inlantuirii.
Subiectul da e destul de vast si trebuie coroborate si interptetate corect multe profetii incit sa formeze un tot unitar iar cheile se afla in VT.
Iar din VT rezulta ca nici chiar daca Judecata sau o repetare a ei de dupa miile de ani nu lasa pamintul gol ca un sfirsit al lumii ci continua cei sfinti mostenind pamintul.
deci orice termen de Sfirsit se refera la orice altceva dar nu la sfirsitul lumii indiferent daca se arunca in iazul de foc sheolul sau iadul... intotdeauna vor exista supravietuitori iar evreii nu vor pieri ci vor exista "din neam in neam".
Deci nu se ridica nimeni la cer nici sfintii nici Iisus chiar daca vom fi vesnic cu El ..vesnic in suflet in sfintenie oriunde am fi.
Necazul cel mare ce este exact si cine se confrunta cu el ?
El apare in Matei 24 unul din cele trei capitole cu semne apropape identice ale venirii lui Iisus.
In legatura cu necazul aici scrie ca datorita lui cei din Iudeea si din Ierusalim sa fuga de urgenta in munti dar in Luca 21 motivul plecarii in multi nu e necazul ci inconjurarea Ierusalimului de osti lucru care a fost profetit de profeti si stabilit dinainte dar profetii nu spun de nici o inconjurare strict a Ierusalimului ci a tuturor oraselor intregului Israel in contextul unui razboi la capatul caruia fie cu urgie catastrofica care il va incheia fie fara din tara nu prea va supravietui nimeni in afara de o ramasita un viermisor o radacina care va lastati si la care alte contexte profetice adauga o repopulare cu jumatate din diaspora iar cealalta ..nici nu va intra nici nu va ramine ...adica din ea nu va mai ramine nimic. Azi diaspora evreiasca inca e dublu numeric fata de nr din tara.
"Cei care vor supravietui sfinti se vor numi".
Expiresia "Atunci il veti vedea pe Fiul Omului venind.." nu e musai sa se refere la venirea in aceeasi clipa cu semnele cu ultimul semn ci in aceeasi perioada sa zicem de pina la intervalul necesar de la inflorirea unui smochin pina la fructificare.
Cei care sint buni cei scrisi vor supravietui urgiei judecatii anterioare venirii cit si celeilalte jumatati a ei de dupa venire cind se va face inca o injumatatire strict a oamenilor.
Abia la sfirsitul ei cei care vor supravietui vor rasufla usurati la capatul celor 1290 zile din Dan12 in vreme ce la sf celor 1335 fericirea se va inmulti pt ca la sf Judecatii inceteaza invercarile pt o perioada milenara revenindu.se la starea edenica sau a sfirsitului altei Judecati anterioare nementionate direct ci indirect asa incit vom avea parte de acel nou legamint aparent doar cu evreii din Ier.31.31-34 in vreme ce noul legamint din Dan9.27 se refera doar la un val de convertire oarecum secundar dar vizibil din saptamina pustiirii locasului sfint din Ierusalim cu incetarea serviciului religios neintrerupt sfint adica crestin nu mozaic.
Ca moment al pustiirii e legat de inceputul marelui necaz afica razboiul cu Gog zis si cu Asiria la care vir participa multe neamuri care azi sint islamice ceea ce sugereaza un jihad. Unul provocat intentionat de Dumnezeu care se va arata in ochii tuturor popoarelor pt a se face cunoscut.
Pina la venirea lui Iisus insa acel Dumnezeu aratat treb sa converteasca si evreii fiind si acesta un semn al venirii nu doar demascarea fiului pierzarii. Dar evreii vor intra ultimii si vor capata credinta odata cu repatrierea si ci lucrurile bune promise in Ioil pe care le va face Dunnezeu ei i.trind uktimii dupa ce toate popoarele vor fi intrat ...unde? .. in relugia unica pe care o reakizeaza Duhul Sfint numita si miresa caci mireasa si Duhul zic : Vino! adica cheama la convertire calauzirea in toate lucrurile oromisa si sfintire.
Asa incit treptat cunoasterea de Domnul va umple intreg pamintul nemaifiind nevoie de preoti care sa invete pe altii caci cu totii vom sti de la mic la mare.
Alt verset spune ca Domnul va cutremura intreg pamintul si toate neamurile vor veni cu lucturi de mare pret in templul Domnului ..si ca acest tempku din zilele din urma va fi mai sfint ca celelalt si va salaslui pacea.
deci in urma urgiei oamenii vor sti isi vor da seama ca El e Dumnezeu si vor aduce daruri asa cum Pruncul Iisus a primit daruri de la cei care L.au recunoscut ca fiind de sorginte divina.


21/09/14 09:54

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Intervalul profetic din VT care aduce lamuriri si care ar trebui studiat incepe de la psalmul doi (care e legat in semnificatii de Zah.12 si 14 cel putin) si apoi trecind musai pe la psalmul 110 din care ar trebui luata in analiza ulteriorara si varinata ca insusi Dumnezeu Cineva vechi de zile sa fie i.trupat vizibil anterior prezentarii lui Iisus....  apoi in general intervalul cartilor profetice de la Isaia la Maleahi si apoi promisiunea teofaniei din 2.Macabei 2.4-12 care treb cautata in versiunile care o contin.
Uneori treb studiat in paralel mai multe traduceri chiar daca unele sint gresite sau complet diferite cum ar fi cazul celor patru diferente din cap.41 Isaia diferente chiar si intre versiunile ortodoxe . ele fiind la versetele 1 21 25 si 28. Aici am optat pt o interpretare a temporalitatii sugerata de inceputul capitolului adica in vremea Judecatii cu prezenta a doua veniri divine in acel moment una vizibila si in dialog cu falsii profeti contestatari si una pastrata inca putin sub o perdea de anonimitate dar anuntata ca fiind totusi prezenta cu misiunea de a pregati calea lui Dumnezeu prin calcarea pe acei satrapi si poate nu numai.
La fel am mers pe aceeasi temporalitate si la intreg capitolul Is.66 unde nu e vb de Iisus si ucenicii pe un interval milenar ci despre Cineva promis ca Duhul Sfint corect exlus in versiunea prima din cele doua NT Gideons International in Ioan 14 Fiind acel Duhul care alaturi de religia cetei celor 144000 numita mireasa cheama apoi la unitate si convertire o religie pregatita discret ca pe o sarcina care va naste neasteptat si deranjant pt ceilalti.
Opozitia lor constituie acea amareala logica a carticelei care trebuie propovaduita prorocita la multe neamuri si semintii din Ap.10.
Actiunea imparatului din Grecia care e patriarhul grec va fi o eroare regretabila o confuzie grabita (se pare in baza unei false profetii calugaresti ) prin care el crezind ca Cineva noi promovat care promite pe Iisus dipa implinirea semnelor venirii ar fi profetul mincinos de sorginte demonica impotriva caruia trebuie luptat cu toate fortele mediatice defaimatoare.
El fiind patronul detinator al odoarelor din Biserica Sf Mormint in urma intrarii lui Cineva in biserica aceasta o va declara ca vesnic pingarita exagerind desigur ca o forma de luota mediatica asa init va retrage toate odoarele icoanele candelabrele covoarele totul repatriindule in grecia parasind locatia lasindo pustie dar in urma vor sosi fanatici cu precadere musulmani care vir devasta si vor ocupa interiorul pina in ziua urgiei justitiare cind isi vor gasi sfirsitul gazati de fumul vulcanic al sutelor de vulcani de pe intreg globul care vor exploda aruncind coloane de fum si praf f toxic la contact cu apa din ochi si din plaman cit si din ploile ulteriorare care vor spala atmosfera .
Asa incit oriunde se va duce sau va fi Cineva Savaot acolo va fi templu (la islamisti ca Mahdi cel primis de care vor asculta unii in vreme ce restul se vor opune convertirii Lui din interior declansind razboiul vinatoresc ).
Aparitia teofanica nu e legata de Iisus ci de o revenire din moarte a Duhului Sfint ceva de genul profetiei simbolice cu pasarea Phoenix.
Venirea lui Iisus cum a plecat nu se refera ca vine din cer ci intrupat vizibil fie si nenascut anterior
si fara sa imbatrineasca caci exista voci care spun ca vine doar in duh in constiinta .
Dar la fek de bine poate sosi la locul prezentariivenind din alta tara cu un avion in forma de cruce care strabate cerul ca un fulger de vara
orizontal si din acela fara colturi.
In acest caz rapirea e in duh in atentie si nu in trup iar acea schimbare prin care cu totii vom fi schimbati e cum spuneam la sfirsitul judecatii dupa injumatatirea ramasilor adusa de Iisus .
Injumatatirea va contribui prin faptul ca mor doar necredinciosi la convertirea multor alesi inca atei sau sceptici nehotariti ori inca minoritar impotrivitori.
La acesti impotrivitori se refera si versetul care spune ca Gindurile si faptele celor care se sfintesc' in locuri retrase sau in mijlocul unei cete de ucenici vor fi zadarnicite ca si ale celor care maninca porc soareci si scirbosenii ori care tamaiaza pe acoperisuri.

Co.textele profetice principale din care reiese conditionalitatea convertirii evreilor sint:
Luca21.25
Is.62
Romani 11.25
Avind legatura si altele intre care Zah. 12
Ioil. etc
Dar borna de hotar prin care noua religie numita altfel [Is. 65) va depasi statutul de minoritate trecind la majoritate e momentul urgiei justitiare.
Iisus cel putin are de implinit promisiunile din Iez.34 adica o noua orinduire divinocrata . Nu va vorbi tare glasul nu i se va auzi in piete dar nu va obosi pina ce nu va aseza legea pe pamint..
Versetul Avdie21 arata schimbarile si o anume situatie dupa urgie in care desi sint mari probleme totusi conducerea politica o detine Dumnezeu insusi.
Deci imparatia sfintilor inseamna guvernarea sfintilor o orinduire teocrato.meritocrata numita si imparatia milenara a lui Iisus sau vremurile frumoase promise

Ultima modificare de mihai33 (21/09/14 11:16)


21/09/14 10:57

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Mihai, ai o explicatie asa numai a ta. Explica si care este legatura. Altfel, matei 28 e legat de marcu 14 si de genesa 6. Dar Ioel 1 e legat de Iona si de exod 20. Asa as putea pune la nesfarsit propuneri, dar care e legatura?

Inca ceva: incearca sa prezinti ideile mai concis.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

09/10/14 22:41

   
Pagini: 1 ... 5 6 7 8    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net