TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/Rapirea Bisericii Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Apocalipsa nu este facuta sa fie usor de interpretat, dogma actuala nu este suficienta.
Mai devreme un domn spunea despre calauzirea duhului, toti spun ca sint calauziti dar nu se ajunge la acelasi adevar , tocmai fiindca nu exista darul deosebirii adevarului. Unii il au dar nu stiu ca acela este , daca ar sti cum si ce, cind si cum ar putea verifica orice valoare de adevar si orice versiune de interpretare, ar simti raspunsul la rugaciune.
Unii dintre penticostali simt ceva in crestet sau in palme la cercetare. Dar..
Aceasta cunoastere de taina care era incuviintata a fi transmisa doar personal de catre duhovnic a fost interzisa inclusiv in biserica ortodoxa in mod neoficial(nescriptic) de catre cei din sinod pe raspunderea lor.
Apocalipsa are doua parti si se refera la viitorul acelui moment si la biserici, in primele 3 capitole epistolele fac simultan referire prin anumite indicii si amanunte la istoria diferitelor ramuri crestine intro inlantuire temporala care se intinde pina in anul 1909. (o puteti gasi la adventisti, eu nu o am, eu nu sint adventist),
Alta metoda de a verifica un adevar sau a capata de la Dumnezeu raspunsul la o intrebare este prin intermediul vestitei Carti a Schimbarilor- I Ching.
Restul capitolelor (amestecate temporal) fac referire mai departe incepand cu anul 1910.
Incepand cu acel an a inceput veacul celui rau, adica un secol incheiat dupa care incepe sfarsitul Judecatii cu cele doua parti ale restristei pamantenilor, abia dupa care vin vremurile frumoase promise odata cu legarea tuturor legiunilor pina la capat.
Rodul (rapirea la scaunul de Domnie) nu se refera la intrarea in Imparatie, care in definitiv este interioara in sensul ca cerurile imparateii sint in noi, imparatia este o stare nu un loc. Din doua motive.
Primul rod este Hristos, cum sa fie Hristos rapit? De unde sa fie rapit? El este deja si inca dintotdeauna in interiorul Dumnezeirii. Nu are nevoie de inca o intrare in Imparatie. Cu toate astea El este rapit. Si apoi unii dintre noi pe rinduri. Deci este vorba de un alt fel de rapire prin care sintem adusi la scaunul de domnie dar fara sa intram in imparatie tocmai fiindca nu sintem desavarsiti iar cine nu este cu nici un chip nu poate intra, in schimb avem nevoie de calauzirea de care putem beneficia fiind in apropierea scaunului de domnie. Calauzire promisa in doua rinduri.
Scaunul de domnie (Dumnezeu insusi) fie El venit pe pamant in trup tot in "cer" ramane , nu iese din Imparatie, El insusi fiind imparatia iar casa imparatiei, cortul Dumnezeirii, cetatea sfanta, este Duhul Sfant insusi care cuprinde totul.
Asa cum cerurile imparatiei sint in noi asa sint si in Dumnezeire si in orice faptura divina.
Numai ca cerurile noastre nu sint inca desavarsite si sfintite pina la deplinatate.

"Cetatea"sfanta , "Noul Ierusalim" care vine pe pamant (care a si venit intre timp) contine in interior doua tronuri din care iese apa vietii, unul al lui Dumnezeu si altul al Mielului.
Izvorul apei vietii care este in mijloc este insusi Duhul Sfant.
Asta inseamna ca Dumnezeu este pe pamant in dubla ipostaza. Si ca a inceput sa ia in stapanire pamantul.
Dar curtea exterioara a prezentei Lui cuprinde tot pamantul si lumea din nestiinta o calca in picioare prin pacatele lor ignorand lucrarea calauzirii Sale pamantesti.
Curtea interioara se refera la cercul spiritual al manifestarii divine pamantesti si de aceea primul pe lista este Hristos venit (deocamdata in secret) a doua oara in trup pe pamant.
Cele 42 de luni (sau ani) incep odata cu inceputul formarii cetei celor 144000 si dureaza pina la indepartarea pacatului (celui rau) de pe pamant odata cu sfarsitul Judecatii.

Un verset ne indeamna sa mergem acolo cind vom vedea curcubeul, se refera de fapt la curcubeul care este deasupra tronului acelui Cineva cu fata bruna.
Acest lucru este pe pamant chiar daca aparent este doar in starea imateriala datorata acelor 24 debatrani si a fapturilor fabuloase intradevar imateriale.
Ingerul care are o carticica in mana tot la Dumnezeu Duhul Sfant se refera.
Iar carticica simbolizeaza o noua veste buna (in legaturacu prezenta Sa si a chemarii), simbolizeza chemarea la convertire, simbolizeza calauzirea pe mai departe in tot adevarul si in toate lucrurile promise.
Chemarea va avea deci efecte adverse , nu o vom putea asimila asa usor , ne vacadeacam greu la stomac si de aici respingere hule , demonizari si marturii mincinoase, ura si apasare grea sufleteascadin cauza respingerii lui Dumnezeu.
Aceasta zi este ziua incercarii credintei de care trebuie sa ne temem mai mult decat de orice pacat.
Martorii lui Dumnezeu sint cei din religia celor 1444000 cei care vor cinta ode pe muntele Sionului , ode de neinteles, de nereprodus de catre altii care nu sint din ceata lor. In sprijinul lor vor veni apoi cei care cunosc adevarul si care acum "i-si vor ridica capetele" din fata ierarhilor lor fariseici si vor spune lumii adevarul.
Va incepe si un razboi armat impotriva lor si a natiunii in care acum Femeia (Duhul Sfant) este venita a doua oara ca Dumnezeu deplin. Natiunea va indica inca odata de partea cui este adevarul, armata acelei natiuni puternice va scoate castanele din focul razboiului in locul altora.

Confruntarea cu antihristul va fi doar una indirecta, cele 8 fiare-imparati au trecut deja parcursul secolului celui rau de pina acum insa au lasat urme adanci intre care si ordinul de inarmare si ofensiva ulterioara a fanaticilor musulmani care resping porunca de pace a lui Mohamed. Referirea la ele este facuta ca la unul singur.
Prostituata oras cit si fruntea bisericii celei mari unde a fost cocotata una din fiare se refera la Vatican (Inchizitia criminala si indulgentele sexuale platite) chiar daca cei doi martori imbracati in saci au trait intro insula greceasca, evenimentul a  avut loc in 1910 si a fost ulterior musamalizat chiar daca efectele au fot vizibile in interiorul bisericii, de atunci ortodoxia greaca a doptat o atitudine rezervata, de abtinere.
Au trecut deja multe, unele au fost scurtate, altele au avut un caracter local chiar daca in text cuvantul era "toti","toata lumea".
Au mai ramas (dupa aparitia pe cer a crucii in ziua chemarii Duhului) la un interval de aproximativ o luna sa survina apoi cele 3 zile de intuneric vulcanic (efectul clatinarii fizice a pamantului nu va fi de natura meteorica ci divina.) Acum vor fi maturati in urma cutremurului general si a atmosferei toxice cei care au hulit , etc, papalitatea impreuna cu orice opozitie (militra, etc) va fi desfiintata. Va incepe prima perioada de grea restriste materiala, foamete. Va incepe reconstructia, toate vor fi facute noi incepand cu oranduirea sociala. Reconstrutia se va intinde pe o perioada de vreo 3 ani si ceva insa a doua parte a restristei va surveni mult mai repede de indata ce Mielul ca Judecator va fi prezentat public in prealabil anuntat si organizata o primire transmisa in direct (oameni, barbati imbracati in alb dupa cum este traditia gatirii in viitoarea religie unica, astazi doar a celor 144000, alesi din toate semintiile).
Adoua parte a restristei suprapusa peste mijlocul primei parti consta in a doua mare sortare a pamantenilor si se va intinde pe mai multe luni de zile ( unul va fi luat si altul lasat, nimeni nu stie ziua , voi veni ca un fur, azi unul, maine altul), aceaste morti subite vor crea doar 3 feluri de probleme: psihologice(teama) in randul necredinciosilor ,numarul prea mare de cadavre pe zi care vor trebui in maxim 3 zile "rezolvate", vacantarea locurilor de munca si si asa destul de lipsite de personal in urma secerarii anterioare.
  Secerarea, sortarea va inceta definitiv in ultima zi a sfarsitului Judecatii cind se va inheia si legarea completa a tuturor hoardelor, legiunilor celui rau odata cu care vor incepe vremurile de fericire si de calauzire promisa tuturor celor care vor mosteni pamantul curatit si facut astfel "nou".
Alta generatie, alt leat - din punct de vedere calitativ, iar nazuitorii, credinciosii care sint prea pacatosi (cei nedesavarsiti) vor invia (reincarna) si vor veni (pe pamant pentru continuarea evolutiei interioare pina la desavarsirea completa) abia peste miile de ani cit dureaza aceasta "generatie".

   

mihai


03/07/10 10:11

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
te rog sa te limitezi la rapire la subiectul asta.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

03/07/10 11:02

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Undceva intre capitolele 30 si 35 din Isaia referitoare la zilele sfarsitului (Judecatii) la un moment dat spune ca "cei pecetluiti se vor intoarce".

08/07/10 19:48

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Da o referinta mai exacta, nu ne pune sa cautam.

_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

28/07/10 21:51

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

emanuel a scris:

Da o referinta mai exacta, nu ne pune sa cautam.

banui ca e asta `Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta. O bucurie vesnica le va incununa capul, veselia si bucuria ii vor apuca, iar durerea si gemetele vor fugi!` (Isa.35:10) [n-am citit contextul, ma gandeam ca ti-o fi util]


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

28/07/10 21:57

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Ca se vor intoarce e una; nu zice aici ca vor pleca, sau vor fi luati in secret.

Cred ca la versetul acesta se referea, dar nu stiu cat de mult intelege Biblia pentru ca nu-l prea vad pe forum sa-l intreb.


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

28/07/10 22:01

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

Tanara crestina a scris:

Referitor la rapire, zilele astea ma gandeam la ceva: dupa ce biserica va fi rapita, cei ramasi mai pot fi salvati daca vor? ( ma refer la neamuri nu la evrei ). Eu cred ca da, dar nu sunt sigura .. voi ce credeti?


Salut TC

Răpirea - adică luaţi - în sensul seriei "Left behind" este un termen inventat de teologi. Dacă e să interpretăm răpirea conform viitoriştilor, atunci Răpirea este un eveniment groaznic nu unul de aşteptat. Nu există versete în Scriptură care să susţină o răpire a celor "buni" înainte sau după Necaz, în fucnţie de preferinţe.  Mat. 24:36-40 susţine altceva. Aici Isus face analogia dintre potopul lui Noe şi Venirea Sa, şi spune că la venirea Lui situaţia este similară "tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului" . Acum, acei care au foist luaţi conform afirmaţiei lui Isus, sunt cei LUAŢI de potop, luaţi prin surprindere, cei care au mâncat au băut s-au însurat, adică necredincioşii şi batjocoritorii din vremea lui Noe, cei răi. Nici decum nu au fost luaţi cei din corabie. Despre răpire se spune că vor fi luaţi cei BUNI. Nu există nici un motiv logic şi exegetic să asociezi Mat. 24: 38-39 cu răpirea celor BUNI.

O să postez un link cu o diagramă interesantă. vezi diagramă şi apoi Paralela Matei 24 şi Luca 17
http://jopreterist.wordpress.com/2010/07/07/diagrama/
Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

31/07/10 22:54

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Am citit diagrama prezentata de tine.

Se pare ca ai gresit ori cand ai intocmit-o ori cand ai postat-o pentru ca la prima sectiune, la evenimente intamplate in 70 AD dai urmatorul paragraf Biblic:"Matei 24:v. 26-27. Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului."

Pai asta e la venirea Fiului Omului, nu in lipsa Lui, in cazul in care vrei sa fi onest cu Scripturile Sfinte.

Rapirea nu-i vizeaza pe cei luati de potop(sau in cazul final, pe cei cazuti sub judecatata lui Dumnezeu, ci pe altii.)

Ultima modificare de emanuel (31/07/10 23:23)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

31/07/10 23:22

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

emanuel a scris:

Am citit diagrama prezentata de tine.

Se pare ca ai gresit ori cand ai intocmit-o ori cand ai postat-o pentru ca la prima sectiune, la evenimente intamplate in 70 AD dai urmatorul paragraf Biblic:"Matei 24:v. 26-27. Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului."

Pai asta e la venirea Fiului Omului, nu in lipsa Lui, in cazul in care vrei sa fi onest cu Scripturile Sfinte.

Rapirea nu-i vizeaza pe cei luati de potop(sau in cazul final, pe cei cazuti sub judecatata lui Dumnezeu, ci pe altii.)


Emanuel,
Ceea ce am vrut să atăt este faptul că Luca "amestecă" evenimentele care au avut loc la căderea Ierusalimuliui cu cele care se presupune că ar avea loc la a doua Venire - încă în viitor - a lui Isus.
Concluzia logică este afară de cazul în care Luca a greşit, că evenimentele legate de căderea Ierusalimului au fost simultane cu cele de la venirea a doua a lui Isus. Asta reiese din relatarea lui Luca.


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

01/08/10 17:16

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Jopret a scris:

Emanuel,
Ceea ce am vrut să atăt este faptul că Luca "amestecă" evenimentele care au avut loc la căderea Ierusalimuliui cu cele care se presupune că ar avea loc la a doua Venire - încă în viitor - a lui Isus.

Pana una alta se pare ca tu le cam amesteci, iar eu tocmai asta am subliniat.Nu ai cum sa arati clar din moment ce si tu le amesteci.  Cred ca ar fi bine sa-ti revizuiesti diagrama, pentru ca apoi sa pricepem cum stau lucrurile.


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

01/08/10 22:34

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

emanuel a scris:

Pana una alta se pare ca tu le cam amesteci, iar eu tocmai asta am subliniat.Nu ai cum sa arati clar din moment ce si tu le amesteci.  Cred ca ar fi bine sa-ti revizuiesti diagrama, pentru ca apoi sa pricepem cum stau lucrurile.


Emanuel

Citeşte pasajele din Biblie şi ai să vezi singur ce spune Matei şi Luca. Eu doar am copiat din Biblie pasajele şi am pus săgeţile ca să indic "amestecul" Este clar că Luca foloseşte aceleaşi eveninente ca şi Matei doar că el le pune în contextul celei de-a doua Veniri a lui Isus.
Eu am redat ce spune Scriptura.
Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

02/08/10 20:52

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

Jopret a scris:

...
Citeşte pasajele din Biblie şi ai să vezi singur ce spune Matei şi Luca. Eu doar am copiat din Biblie pasajele şi am pus săgeţile ca să indic "amestecul" Este clar că Luca foloseşte aceleaşi eveninente ca şi Matei doar că el le pune în contextul celei de-a doua Veniri a lui Isus.
Eu am redat ce spune Scriptura.
Josh


De asta am zis sa-ti revizuiesti diagrama. Sagetile nu-mi spun prea mult. Gruparea evenimentelor, si titlurile date de tine sunt derutante. Biblia o am si mi se pare cat se poate de clara.


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

02/08/10 22:31

   
ggarro
membru

Locatie: Tgm
Inregistat: 02/08/10
Jopret,scuze k intervin,dar cred k in Scriptura nu exista greseli sau amestecuri...daca citesti mai atent(si nu zic k nu o faci)ai sa vezi...toate lucrurile sunt prezentate cat se poate de clar.
Gbu!

Ultima modificare de ggarro (02/08/10 23:58)


_______________________________________
"Pot totul in Hristos, care ma intareste"! (Filipeni 4:13)

02/08/10 23:38

   
valeriu
membru

Locatie: romania, maramures
Inregistat: 02/01/11
Interesante răspunsuri pe acest subiect!
Ce nu pot eu să înţeleg este: În timp ce Isus vine să domnească 1000 de ani pe pământ, cei mai mulţi doresc să fie răpiţi la cer, aşa la propriu. Dar Isus vine, nu pleacă! Cum vom fi cu Isus dacă El vine la noi, iar noi plecăm? Întâmpinarea Domnului în văzduh are cu totul alt înţeles!


28/01/11 21:25

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Daca Rapirea va fi inaintea Necazului cel Mare atunci are sens. Noi vom fi rapiti inainte in cer si apoi vom reveni la sfarsitul celor sapte ani impreuna cu Isus.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

29/01/11 11:16

   
valeriu
membru

Locatie: romania, maramures
Inregistat: 02/01/11

+Archangel+ a scris:

Daca Rapirea va fi inaintea Necazului cel Mare atunci are sens. Noi vom fi rapiti inainte in cer si apoi vom reveni la sfarsitul celor sapte ani impreuna cu Isus.

Concret, ce înseamnă "Necazul cel Mare"? Să înţeleg că este vorba de două reveniri ale lui Isus? Se pot arăta dovezi în acest sens?


29/01/11 13:48

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

valeriu a scris:

Se pot arăta dovezi în acest sens?

E destul de greu. Altfel n-ar mai fi pre-tribulationisti, mid-tribulationisti sau post-tribulationisti.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

29/01/11 16:44

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

Jopret a scris:


emanuel a scris:

Am citit diagrama prezentata de tine.

Se pare ca ai gresit ori cand ai intocmit-o ori cand ai postat-o pentru ca la prima sectiune, la evenimente intamplate in 70 AD dai urmatorul paragraf Biblic:"Matei 24:v. 26-27. Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului."

Pai asta e la venirea Fiului Omului, nu in lipsa Lui, in cazul in care vrei sa fi onest cu Scripturile Sfinte.

Rapirea nu-i vizeaza pe cei luati de potop(sau in cazul final, pe cei cazuti sub judecatata lui Dumnezeu, ci pe altii.)


Emanuel,
Ceea ce am vrut să atăt este faptul că Luca "amestecă" evenimentele care au avut loc la căderea Ierusalimuliui cu cele care se presupune că ar avea loc la a doua Venire - încă în viitor - a lui Isus.
Concluzia logică este afară de cazul în care Luca a greşit, că evenimentele legate de căderea Ierusalimului au fost simultane cu cele de la venirea a doua a lui Isus. Asta reiese din relatarea lui Luca.


Mat. 24.Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. 9 Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu.
10 Atunci mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii. 11 Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi. 12 Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. 13 Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. 14 Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. 15 De aceea, când veţi vedea „urâciunea pustiirii”, despre care a vorbit prorocul Daniel, „aşezată în Locul Sfânt” – cine citeşte să înţeleagă! – 16 atunci, cei ce vor fi în Iudeea să fugă la munţi;
17 cine va fi pe acoperişul casei să nu se coboare să-şi ia lucrurile din casă; 18 şi cine va fi la câmp să nu se întoarcă să-şi ia haina. 19 Vai de femeile care vor fi însărcinate şi de cele ce vor da ţâţă în zilele acelea! 20 Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat. 21 Pentru că atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi. 22 Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate.
23 Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici sau acolo”, să nu-l credeţi.
24 Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.
25 Iată că v-am spus mai dinainte. 26 Deci dacă vă vor zice: „Iată-L în pustiu”, să nu vă duceţi acolo! „Iată-L în odăiţe ascunse”, să nu credeţi. 27 Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului.

Luc. 17: Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile.
21 Nu se va zice: „Uite-o aici!” sau: „Uite-o acolo!” Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.” 22 Şi a zis ucenicilor: „Vor veni zile când veţi dori să vedeţi una din zilele Fiului omului, şi n-o veţi vedea. 23 Vi se va zice: „Iată-L aici, iată-L acolo!” Să nu vă duceţi, nici să nu-i urmaţi. 24 Căci, cum iese fulgerul şi luminează de la o margine a cerului până la cealaltă, aşa va fi şi Fiul omului în ziua Sa. 25 Dar mai întâi trebuie să sufere multe şi să fie lepădat de neamul acesta. 26 Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului: 27 mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi. 28 Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; 29 dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi. 30 Tot aşa va fi şi în ziua când Se va arăta Fiul omului. 31 În ziua aceea, cine va fi pe acoperişul casei şi îşi va avea vasele în casă să nu se coboare să le ia; şi cine va fi pe câmp, de asemenea, să nu se mai întoarcă. 32 Aduceţi-vă aminte de nevasta lui Lot. 33 Oricine va căuta să-şi scape viaţa o va pierde; şi oricine o va pierde o va găsi.
34 Vă spun că, în noaptea aceea, doi inşi vor fi în acelaşi pat, unul va fi luat, şi altul va fi lăsat; 35 două femei vor măcina împreună: una va fi luată, şi alta va fi lăsată.
36 Doi bărbaţi vor fi la câmp: unul va fi luat, şi altul va fi lăsat.” 37 Ucenicii L-au întrebat: „Unde, Doamne?” Iar El a răspuns: „Unde va fi trupul acolo se vor strânge vulturii.”

Emanuel,
Citește contextul și vezi că Luca așează venirea Fiului Omului (vv. 24,30) în contextul dărâmări Ierusalimului vv. 31. Matei plasează aceleași versete în contextul căderii Ierusalimului. (Mat.24:17-18). Apoi, Luca spune în cap.21: 20-28 că izbăvirea se apropia odată cu asediul Ierusalimului. Toate aceste texte puse cap la cap sunt dovada că Venirea sau Parousia lui Christos nu a trecut dincolo de „generația aceasta” adică generașția lui Isus și a apostolilor. Mat. 24: 33-34 ”Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.
34 Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până se vor întâmpla toate aceste lucruri.”

Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

19/02/11 13:32

Site web  
Claudiu
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 30/12/10

april a scris:

Parerile sunt impartite in legatura cu acest eveniment...

Cand credeti ca va avea loc rapirea Bisericii? Inainte sau dupa Necazul cel mare?Dupa necazul cel mare in mod sigur. Oricine vrea sa fie in armonie cu Biblia la acest subiect nu poate sa creada altfel. "Rapirea" bisericii sau a sfintilor vii care nu vor gusta moartea fizica, care de fapt nu este o rapire asa cum cineva ar rapi o alta persoana impotriva vointei ei va avea loc la a doua venire sau  revenirea lui Hristos cand trupul lor supus putrezirii se va imbraca in neputezire. A se citi urmatoarele versete: 1Corinteni 15:51-53; 1Tesaloniceni 4:14-18; Apocalipsa 1:7

Aceste versete de mai sus care se completeaza intr-un mod armonios intre ele ne spun ca "rapirea" sfintilor cei vii va avea loc atunci cand Mantuitorul va reveni deoarece va fi invitat sa vina. Apocalipsa 22:20

La aceasta revenire a Sa cand "orice ochi Il va vedea chiar si cei ce L-au strapuns" Apocalipsa 1:7 va avea loc si transformarea sfintilor vii 1Tesaloniceni 4:17 (ramasita, cei ce vom fi ramas) si 1Corinteni 15:51-53 dar in primul rand conform cu 1Tesaloniceni 4:15,16 vor invia cei morti in Hristos, la prima inviere generala adica la revenirea lui Isus ptr ca sa-i salveze de mania dusmanilor Sai pe aceia care L-au ales si ascultat.

Ultima modificare de Claudiu (13/03/11 20:01)


_______________________________________
"A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell

13/03/11 19:34

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

Claudiu a scris:

Dupa necazul cel mare in mod sigur.
....
La aceasta revenire a Sa cand "orice ochi Il va vedea chiar si cei ce L-au strapuns" Apocalipsa 1:7 va avea loc si transformarea sfintilor vii 1Tesaloniceni 4:17 (ramasita, cei ce vom fi ramas) si 1Corinteni 15:51-53 dar in primul rand conform cu 1Tesaloniceni 4:15,16 vor invia cei morti in Hristos, la prima inviere generala adica la revenirea lui Isus ptr ca sa-i salveze de mania dusmanilor Sai pe aceia care L-au ales si ascultat.

Le cam amesteci.

1. zici intai ca vor fi rapiti ca dupa necaz.
2. zici apoi ca vor fi salvati de mania dusmanilor lui Isus.

intrebare: in timpul necazului de a cui manie vor suferi credinciosii?

Apocalipsa 3:10 Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului.

De ce si de cine este vorba aici si de ce si cum va fi pazit ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

13/03/11 23:30

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

Claudiu a scris:

Dupa necazul cel mare in mod sigur.

Ce sigur esti tu fata de un subiect atat de delicat si nesigur si cu atat de putine versete cu trimitere la cand va fi rapirea.
Dupa intelegerea mea rapirea va fi inainte de necazul cel mare.

"Şi ziceau munţilor şi stâncilor: "Cădeţi peste noi, şi ascundeţi-ne de Faţa Celui ce stă pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului;
căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui, şi cine poate sta în picioare?" (Apocalipsa 6:16,17)

Pe langa cel dat de april, credinciosii nu vor suferi mania Lui si nici nu vor cauta sa se ascunda de Fata Sa, dimpotriva.


14/03/11 00:17

   
Claudiu
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 30/12/10

april a scris:

Le cam amesteci.

1. zici intai ca vor fi rapiti ca dupa necaz.
2. zici apoi ca vor fi salvati de mania dusmanilor lui Isus.

intrebare: in timpul necazului de a cui manie vor suferi credinciosii?

Apocalipsa 3:10 Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă ca să încerce pe locuitorii pământului.

De ce si de cine este vorba aici si de ce si cum va fi pazit ?Inteleg ca interpretezi versetul de mai sus ca insemnand ca sfintii vor fi rapiti inainte de necazul cel mare. Insa daca facem o mica analiza a versetului acesta vom vedea ca are in el o ambiguitate latenta adica poate fi inteles in doua feluri insa unul dintre ele este gresit.

"Te voi pazi" eu nu inteleg ca inseamna "te voi scuti in asa fel incat nici nu vei vedea fiind pe Terra acest lucru" asa cum interpretezi tu.

Aceasta expresie "te voi pazi" inseamna de fapt "TE VOI PROTEJA ASTFEL INCAT PE TINE NU TE VA AFECTA CA SI PE CEILALTI".

Da, "a pazi" mai inseamna si "a proteja" si cand protejezi pe cineva nu inseamna numai ca il scoti in afara scenei unde are loc pericolul ci si ca il ajuti, pazesti chiar acolo unde se afla aceasta scena.

Insasi Isus spunea ca graul si neghina vor sta impreuna pana la seceris care este sfarsitul veacului cand ingerii vor fi trimisi sa-i adune pe cei credinciosi in granarul ceresc (a se vedea pilda neghinei) iar cei rai vor fi distrusi. El nu spune nimic despre o rapire secreta ci despre un eveniment universal vizibil in care doua categorii de oameni primesc consecintele actiunilor lor in acelasi timp, unii adunati in granarul ceresc iar altii distrusi de nebunia lor.

Este un eveniment, adica sfarsitul veacului, in care unii vor primi nemurirea ca o realitate in viata lor iar altii vor fugi de El fiind distrusi de calamitatile pe care ei insisi le-au produs datorita  mintii lor intunecate.

Rapirea secreta a bisericii inainte de necazul cel mare nu este biblica ci se bazeaza pe versete gresit interpretate.

Versetele cu ambiguitati in ele trebuie interpretate si explicate prin prisma altor versete care vorbesc mult mai clar despre acelasi lucru. Daniel 12:1 (unde se spune despre Mihail ca fiind Ocrotitor); Matei 13:36-40

Iata ce spunea Isus referitor la acest "a pazi", cum il intelege si practica El: "Nu te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau". Ioan 17:15
Poate fi ceva mai elocvent decat acest verset?


Ultima modificare de Claudiu (14/03/11 11:46)


_______________________________________
"A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell

14/03/11 09:12

   
furtuna dragos
membru

Locatie: Timisoara RO - München DE
Inregistat: 26/01/11
Claudiu, ce religie ai dacă nu te superi :) ?

_______________________________________
Povara Lui este usoara,
toate zilele-s cu soare,
parca sunt de vara!

14/03/11 13:24

Site web  
Claudiu
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 30/12/10
Sunt crestin in primul rand. Religia mea este cea crestina :)

_______________________________________
"A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell

14/03/11 13:45

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
la comentarii va rog.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

14/03/11 19:59

   
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 7 8    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net