TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Zilele din urma/Rapirea Bisericii Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Mai, am urmarit si eu cu interes meciul dintre voi doi (gogol si reynard) si eu merg pe ideea ca daca primele saizeci si noua de saptamani s-au implinit inainte de crucificarea Domnul Isus, saptamana saptezeci apartine inca viitorului. Daca Israelul a cam tot fost indepartat de pe scena internationala, el va revedeni centru preocuparilor natiunilor. Cand evenimetele de mare importanta vor avea loc, atunci omenirea va intra in a saptamana asta a saptezecea, disputata de voi.

Deci sunt cam pe lungime de unda cu gogol , fiindca nu sunt de acord cu ceea ce ai spus cum ca saptamana 70 coincide cu crucificarea.


26/08/09 22:02

   
gogol
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 22/07/09
1. te faci ca nu intelegi nu? pai e adevarat ca versetul spune "la sfarsitul celor 62 de saptamani" dar te faci ca nu stii ca primele 69 de saptamani sunt impartite in 7+62 (in ordinea asta!). Deci cand e vorba de sfarsitul celor 62 de saptamani, contabilizandu-le si pe cele 7 dinainte, rezulta 69 de saptamani!
Mi-e clar ca te apuci de tot ce poti ca sa nu iasa cele 69 de saptamani , dar din pacate pentru tine, n-ai cum sa fentezi ce spune clar Biblia si anume ca la sfarsitul celor 69 de saptamani Unsul va fi starpit si nu va avea nimic!
CA si argumente imi vii cu niste ani istorici. Ei bine afla ca anii pe care tu ii arunci in discutie, nu se pliaza nici ei cu ce spun istoricii, deci ma intreb de unde i-ai scos? Din arhiva BASZ?? Vrei date istorice, sustinute de Scriptura? Fii atent aici(explicatii inspirate dintr-o scriere a unui frate):
"De la darea poruncii pentru rezidirea Ierusalimului" si pana in ziua cand Mesia va fi "starpit" au fost hotarate sapte saptamani si saizeci si doua de saptamani". Refacand socotelile, rezulta un 69x7= 483 de ani de la decret si pana la moartea lui Mesia.Cand a fost decretul lui Artaxerxes ca urmare a cererii lui Neemia(nu a lui cum eronat am afirmat eu mai sus)? Aflam din Neemia: "trimite-ma in Iuda, la cetatea mormintelor parintilor mei, CA SA O ZIDESC DIN NOU(Neemia 2:5). Data acestui decret ne este data la inceputul cartii:"In luna Nisan al anului al douazecilea al imparatului Artaxerxes" sau in luna Nisan 445 i.H.
Dupa obiceiul evreiesc , atunci cand nu se precizeaza ziua din luna este vorba de cea dintai zi a lunii. Facand transformarile corespunzatoare calendarului Iulian, Sir Robert Anderson in colaborare cu "Astronomer Royal" au ajuns la concluzia ca aceasta data a fost 14 Martie 445 i.H. In socotelile profetice daca facem socotelile de rigoare ajungem exact in ziua in care a intrat Domnul in Ierusalim. Cu pasiunea lui pentru amanunte, ev. Luca ne spune ca aceste lucruri s-au intamplat "in cel de-al cinsprezecelea an al domniei lui Tiberiu CEzar (Luca 3:1).  Stiind ca Tiberiu si-a inceput domnia la 19 august 14 d.H ajungem cu socoteala la anul 29 d.H sau exact 483 de ani de la porunca pentru rezidirea Ierusalimului!
CE se intampla insa cu saptamana 70? EA ramane inca in viitor. Intre "starpirea Unsului" la sfarsitul saptamanii 69 si inceputul saptamanii 70 se intinde "taina tinuta ascunsa de veacuri": vremea Bisericii. Biserica a fost un secret pe care Dumnezeu nu l-a descoperit celor din Israel (Efeseni3:2-13). La sfarsitul acestei perioade, in care harul este " la neamuri", Dumnezeu se va intoarce iarasi spre Israel. Se vor intoarce in patria lor si vor trai cu intreaga omenire vremnea amagitoare a Anticristului. Sub protectia lui initiala, ei vor putea reconstrui templul, dar la jumatatea saptamanii legamantul va fi rupt, Anticristul va intra in TEmplu dandu-se drept Dumnezeu si declansand lantul violent de evenimente relatat pe larg in cartea Apocalipsa!


2. ti se pare neconstrunctiva discutia pentru ca nu-ti iese pasenta! Daca ce spun eu avand ca temeo Biblia nu se pliaza la doctrina BASZ atunci e de bun simt ca nu e constructiva, nu? Sincer iti inteleg frustrarea!!

3. Eu nu discut aici, si nici in alta parte, despre filme artistice si urmarile acestora! Nu ma intereseaza si nici nu ma provoaca aceste subiect! Personal am renuntat cu mult timp in urma la vizionarea filmelor de orice fel , deci cred ca nu ti-ai gasit interlocutorul potrivit in aceata chestiune!
CE ma intereseaza si ma provoaca in acelasi timp, este aflarea adevarului Sfintelor Scripturi , Cuvantul etern al Dumnezeului binecuvantat in veci. Restul e istorie!


27/08/09 10:31

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
Decretul adevarat care se ia in calcul este  cel dat lui Ezra (Ezra 7) in anul 457 i.H.
Ezra 7:11 "Iatã cuprinsul scrisorii date de împãratul Artaxerxe preotului ºi cãrturarului Ezra, care învãþa poruncile ºi legile Domnului cu privire la Israel:"
13:  Am dat poruncã sã se lase sã plece aceia din poporul lui Israel, din preoþii ºi din Leviþii lui, care se aflã în împãrãþia mea, ºi care vor sã plece cu tine la Ierusalim.
Imparatului ii imnaneaza un decret, o dovada lui Ezra in care ii ofera accesul la bogatiile imparatului si la tot ce are nevoie pentru rezidirea Ierusalimului.

"Cartea lui Ezra arată că in primii ani ai lui Artaxerxe, înainte de venirea guvernatorului Neemia, iudeii se apucaseră de rezidirea Ierusalimului, ceea ce a trezit o puternică reacţie adversă din partea guvernatorilor păgâni ai provinciei (Ezra 4:7-16). Ca urmare împăratul a ordonat oprirea temporară a lucrărilor, dar duşmanii evreilor au interpretat aceasta ca o permisiune de a distruge; au venit şi au distrus zidurile şi portile, dar după ce i-au oprit cu forţa pe constructori i autorizează pe guvernatorul Neemia să continue lucrările de reconstrucţie (Neemia cap.2)." zice un alt frate:)

Mi se pare mai drept sa luam ca moment al aparitiei lui Hristos in scena profetiei  Marcu 1:15 in care Hristos zice: "S-a împlinit vremea si Împãrãþia lui Dumnezeu este aproape". De ce iei tu intrarea lui Isus in Ierusalim ?

Ultima modificare de Reynard (27/08/09 21:00)


27/08/09 19:36

   
gogol
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 22/07/09
FYI: pe vremea lui Ezra s-a construit templul nu Ierusalimul!!  Asa cum am subliniat mai sus(vezi textul ingrosat) hotararea de rezidire a Ierusalimului a fost luata pe vremea lui Neemia!
Daca ai impresia ca ma pierzi in nuante si termeni avocatesti, te inseli amice!

De ce iau intrarea Domnului in Ierusalim? Pai nu o iau eu, ca n-am eu dreptul sa iau ce-mi place, cum iei tu si prietenarii tai! O ia Biblia cand spune clar ca dupa saptamana a 69-a (ma dor buricile degetelor de cate ori am scris asta) unsul va fi starpit! Asta spune Biblia, si mai departe eu nu merg! Tu iei ce-ti convine tie, si incerci sa-mi dovedesti mie ca saptamana a 70-a a fost in timpul vietii Mantuitorului.
Jalnic!

Ultima modificare de gogol (28/08/09 12:42)


28/08/09 12:29

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

gogol a scris:

... cum iei tu si prietenarii tai! O ia Biblia cand spune clar ca dupa saptamana a 69-a (ma dor buricile degetelor de cate ori am scris asta) unsul va fi starpit! Asta spune Biblia, si mai departe eu nu merg! Tu iei ce-ti convine tie, si incerci sa-mi dovedesti mie ca saptamana a 70-a a fost in timpul vietii Mantuitorului.
Jalnic!

Ce-i cu fraza : "...tu si prietenarii tai"? crezi ca-si are locul aici?

Daca zici ca saptamana 70-a nu a fost inca, ai putea sa spui cand va fi starpit UNSUL?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

28/08/09 13:15

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

OLD TRAIAN a scris:

Daca zici ca saptamana 70-a nu a fost inca, ai putea sa spui cand va fi starpit UNSUL?


gogol a scris:

Biblia cand spune clar ca dupa saptamana a 69-a .... unsul va fi starpit! Asta spune Biblia,


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

28/08/09 16:40

   
gogol
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 22/07/09
Deh...cititul in diagonala de multe ori nu e cel mai productiv:)
Da, asa spune Biblia, in Daniel 9, ca Unsul va fi starpit la sfarsitul saptamanii a 69-a!

Ultima modificare de gogol (28/08/09 16:44)


28/08/09 16:43

   
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09
Un predicator destul de cunoscut la noi , adept infocat al ideii rapirii dinainte de necazul cel mare se destanuie unui prieten in particular ca "spera" ca rapirea sa fie inainte de necazul cel mare ...
Asta denota o neconcordanta care imi atrage atentia foarte des: diferenta enorma dintre realitatea spirituala ce este in noi si "doctrina" care o predicam sau ai carei adepti fanatici si infocati suntem.
Oamenii ce sunt sinceri observa ca in jurul lor lucrurile se schimba si iminenta unor "necazuri" globale e tot mai mare.
Sper ca si voi , citind aceste randuri sa va intrebati din nou care este starea voastra spirituala , cat de mult v-ati lasat calauziti de Dumnezeu in drumul acesta al desavarsirii planuit pentru generatia noastra .
Poate ca unii au avut parte de mai mult har sa ajunga in cer. Talharul de pe cruce a trait cateva ore..si ajuns in cer .. Voia LUI..dar si alegerea talharului..
Poate ca unii il cunosc pe Hristos in ultimele luni de viata ..si ajung in cer. Tot prin mila LUI.
Cu noi poate are ceva special. Poate cu noi EL vrea sa lucreze intr-un mod deosebit sa vestim Evanghelia si sa-i fim partasi ai unor vremuri grele dar si pline de gloria LUI.
Lasati-va in mana LUI si EL va va pregati.Lasa-ti jos mandria ca sunteti desavarsiti(mantuiti)
..Este adevarat ca daca murim la noapte unii din noi Ajungem in cer prin faptul ca suntem socotiti neprihaniti prin credinta in jertfa LUI. Dar la fel de adevarat este ca la cei mai multi asta nu se va intampla (nu vom muri la noapte)
Iar planul Lui pentru noi este altul , nu sa murim in curand ci sa traim si sa facem Voia LUI, Chiar daca va fi greu.
Lasati-va calauziti de El , apropiati-va de EL si ascultati ceea ce vrea sa va spuna.Rugati-va, cititi mai mult Scriptura, nu va lasati coplesiti de lucrurile lumii acesteia si actionati ferm acolo unde trebuiesc indreptate lucruri. Cercetati daca nu este pacat in viata voastra , cereti ajutor de la Domnul  si Renuntati la greseli.Iertati celor din jurul vostru si cereti dragoste de Dumnezeu Tatal .
Asta va doresc tuturor.Amin

Ultima modificare de mikhael (29/08/09 23:21)


_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

29/08/09 23:12

   
Reynard
membru

Locatie: Frad
Inregistat: 16/02/09
mikhael,
As vrea sa readuc in discutie 2 versete pe care le-ai comentat mai demult.
mikhael a scris:

Matei 24:40,41 " Atunci, din 2 barbati care vor fi la camp unul va fi luat si altul va fi lasat
Din  doua femei care vor macina la moara una va fi luata si alta va fi lasata"
Ca Isus isi va lua alesii se vede clar: pe unii ii ia , pe altii ii lasa jos.
Apoi e la mintea cocosului ca asta va fi inaintea necazului cel mare: Isus spune ca "vor fi la camp, vor macina la moara".. astea-s activitati cotidiene, nu de necaz. Cand vin aia cu bomba atomica sau cu ce-or veni, nu stai sa cosesti fanul nici sa faci malai, te duci in beci si astepti bombitza.
Ce ma preocupa e altceva:Luca  17:34 "Va spun ca in noaptea aceea doi insi vor fi in acelasi pat, unul va fi luat si altul va fi lasat"- N-as vrea sa mi se intample asta in ruptul capului-Adica eu sa fiu luat si nevasta-mea nu, sau ea sa fie luata si eu nu.....


Vorbind despre Noe si potop, Isus spune in versetul anterior : "Si n-au stiut nimic, pînã cînd a venit potopul si i-a luat pe toþi, tot asa va fi si la venirea Fiului omului." Unde "i-a luat"? la cer?
Tu ai inteles ca cei mantuiti sunt cei luati dar din perspectiva lui Isus cei rai sunt cei luati. Prin luare, Isus spune ca au fost dusi la pierzare vesnica, aidoma intamplandu-se si la sfarsit.

Ultima modificare de Reynard (30/08/09 21:43)


30/08/09 21:42

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Reynard a scris:

Vorbind despre Noe si potop, Isus spune in versetul anterior : "Si n-au stiut nimic, pînã cînd a venit potopul si i-a luat pe toþi, tot asa va fi si la venirea Fiului omului." Unde "i-a luat"? la cer?
Tu ai inteles ca cei mantuiti sunt cei luati dar din perspectiva lui Isus cei rai sunt cei luati. Prin luare, Isus spune ca au fost dusi la pierzare vesnica, aidoma intamplandu-se si la sfarsit.


Cred ca aici fortezi Biblia sa spuna altceva decat spune.
De fapt aici Biblia spune ca oamenii au fost surprinsi de potop. I-a gasit nepregatiti.

Asta va fi si la revenirea Domnului Iisus Hristos: multi nu vor fi pregatiti.

Nu se spune aici daca-s rapiti sau nu.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

06/09/09 22:31

   
polooradea
Exclus

Locatie: oradea
Inregistat: 07/09/09
am citit pe apucate ce ati scris si cred ca rapirea inseamna strangerea impreuna a credinciosilor(a miresei), la sfarsitul tuturor. adica nu cred ca va exista o rapire inainte de necazul cel mare.

_______________________________________
multi o ard aiurea..
http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ

14/02/10 21:00

   
sorpuc
membru

Locatie: bistrita
Inregistat: 11/05/10

dave4jc a scris:

... :)) si daca spun doar "eu cred ca..." nu mai am nevoie de texte biblice??!!
...chiar daca afirmatia mea pare categorica sa stii ca nu am intentionat asta, mai ales ca discutam despre un lucru foarte complicat si care da batai de cap multor teologi...deci, nu, nu pot spune ca sunt 100% sigur de ceea ce am spus, iar daca cineva este 100% sigur de ce afirma cand e vorba de subiectul asta atunci cred ca nu prea stie despre ce vorbeste

un studiu asupra acestui subiect nu e foarte usor, dar o sa incerc sa vin si cu versete pe parcursul discutiei

totusi, dupa cum am mai spus nu ar trebui sa incepem sa discutam despre rapire, pana nu stabilim alte lucruri care sunt esentiale, cum ar fi interpretarea pe care o dam textului din Apocalipsa si altor pasaje...adica le vom da o  interpretare literala (cuvant cu cuvant) sau una literara (simbolica, alegorica)...cu asta cred eu ca ar trebui sa incepem

fratele meu Biserica(mireasa lui Cristos)nu trece prin necazul cel mare..totusi in necazul cel mare se vor intoarce oameni la Domnul spre  mantuirea sufletelor lor..citeste apoc si vei vedea unde scrie : "si acestia de unde vin? ...vin din necazul cel mare..ei si-au spalat hainele in sangele mielului" totusi Biserica va trece prin prigoana anticristului dar va fi rapita si scapata de urgiile care vor venii peste lumea intreaga(necazul cel mare)


13/05/10 10:18

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

gogol a scris:

Atunci va incepe cea de 70 saptamana, impartita in 2 perioade,  despre care vorbeste si apocalipsa (ap. 12:14 etc).


gogol
Ce te face să crezi, sau ce logică aplici când spui că după derularea a 69 de săptămâni (timpul se oprește, sau cine-l oprește), este introdusă o perioadă tot de timp, (de unde este acest timp este timp paralel?)de 2000 de ani plus, după care cândva acel timp se încheie și începe săptămâna a 70 -a ???? Timpul se scurge linear nu-l poți opri. Apoi, dacă timpul nu mai înseamnă nimic după ce criteri mai evaluăm profeții falși? Că doar D-zeu a stabilit regula. Deut. 18. De unde mai știm dacă un profet este fals dacă timpul, adică condiția împlinirii dispare, nu mai înseamnă nimic??
Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

12/06/10 12:03

Site web  
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

Reynard a scris:

La jumatatea saptamanii sau dupa 3 ani si jumatate Isus a fost crucificat, legea lui Moise legata de jertfe si-a implinit menirea, Mielul Isus Hristos a fost junghiat. Jertfele nu mai aveau rost.


Reynard
Pe ce bază separi Legea lui Moise legată de jertfe de rtestul legii lui Moise??

Vrei să spui că legea lui Moise a încetat la Cruce?? Nu, nu sunt adventist, poți să comentezi dacă vrei.
Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

12/06/10 12:16

Site web  
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

Reynard a scris:

Evreilor le-au fost date 70 de saptamani ca biserica iar in anul 34d.H. Stefan este omorat cu pietre, Pavel se intoarce, are loc incheierea timpului de har pt evrei si intoarcerea neamurilor.


Pe ce bază afirmi că ”poporul tău” și ”cetății tale sfinte” se refereă la Biserică?? Daniel era doar Evreu, nu? Biserica nici nu exista la vremea aceea decât în planul lui D-zeu. Apoi, ce Cetate sfântă are biserica?? 70 de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului Evreu, poporul lui Daniel, nu asupra evreilor din biserică.
Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

12/06/10 12:32

Site web  
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

gogol a scris:

Adaug un lucru extrem de important, si anume ca in vechiul testament nu exista nici o referire la perioada harului, deci la perioada adunarii! Daca ne uitam spre exemplu la textele mesianice din Vechiul Testament, dupa suferinta Domnului Isus apare imediat rasplatirea pamanteasca, desi intre suferinta si instaurarea imparatiei pe pamant, este perioada harului de aproape 2000 de ani (tine minte pilda cu cel cazut intre talhari si cei 2 dinari pe care ii da Samariteanu hangiului,cu mentiunea ca daca va mai fi ceva in plus va primi la intoarcere. 1 dinar = plata pe o zi de munca in vechiul Israel. 1 zi = 1000 de ani vezi ep lui Petru etc, dar asta e alt subiect)


Mai clar,  vrei să spui că în profețiile V.T. nu există referire la Biserică? Interesantă presupunere. Sper să fi înțeles bine afirmația ta.

gogol a scris:

Ramasita credincioasa dintre iudei nu va participa la aceast legamant!In urma acestui legamant, si a ruperii lui, slujba iudaica pentru Dumnezeu va fi interzisa, iar "uraciunea pustiirii, de care a vorbit si Domnul Isus, va fi ridicat in templul iudeu (vezi MAtei 24:15)

gogol
Faci afirmații cu valoare de postulat și ai pretenția să credem fără argumente, așa pur și simplu? Despre templu s-a profețit că va fi distrus, lucru care s-a și întâmplat.  Nu cunoasc nici o profeție care să vorbească de reconstrucția templului de la Ierusalim. Poate nu am citit suficient Biblia, te rog postează dovada biblică.
Te rog fi mai specific, unde se ține ”slujba idaică pentru Dumnezeu” și ce este ea ????
Josh

Ultima modificare de Jopret (17/06/10 18:24)


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

12/06/10 12:37

Site web  
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Jopret, bine ai venit pe forum.
Mi se pare interesanta abordarea ta, desi ai pornit polemic, si ai contrazis tot ce-ai perins la mana, nu ar strica sa expui si opinia ta, sau crezul tau; cum vrei.

Inca ceva: Ca sa nu postezi consecutiv, intri in mesajul ce l-ai scris si in partea dreapta jos ai un buton : "modificati", pentru ca se pierd ideile daca sunt prea fragmentate in multe postari consecutive. In plus asta este si recomandarea pe acest forum; sa nu se posteze consecutiv.
Mersi.


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

13/06/10 08:04

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

gogol a scris:

Deh...cititul in diagonala de multe ori nu e cel mai productiv:)
Da, asa spune Biblia, in Daniel 9, ca Unsul va fi starpit la sfarsitul saptamanii a 69-a!


Gogol,
Citește cu atenție Da. 9: 26 care spune că ”după aceste 62 de săptămâni unsul va fi stârpit” și asta înseamnă, conform unei  o logici sănătoase, că prima nanosecundă de după săptămâna a 69-a, face parte din săptămâna 70. Nu poți opri scurgerea timpului. Dacă săptămâna 70 nu s/a derulat încî nu avem ispășirea păcatelor, care a fost plasată de Daniel  în cadrul celor 70 de săptămâni.
Josh

mereu-tanar a scris:

Jopret, bine ai venit pe forum.
Mi se pare interesanta abordarea ta, desi ai pornit polemic, si ai contrazis tot ce-ai perins la mana, nu ar strica sa expui si opinia ta, sau crezul tau; cum vrei.

Inca ceva: Ca sa nu postezi consecutiv, intri in mesajul ce l-ai scris si in partea dreapta jos ai un buton : "modificati", pentru ca se pierd ideile daca sunt prea fragmentate in multe postari consecutive. In plus asta este si recomandarea pe acest forum; sa nu se posteze consecutiv. Mersi.


1. O să-mi expun și opimea mea dar vreau să provoc (conform motoului) pe frații mei la a gândi și la a studia singuri Biblia, nu să ia de la alții afirmații greșite (după părerea mea). Eu am aruncat mânușa și aștept să fie luată, punct cu punct.
2. Am comasat cele două mesaje. Le poți vedea.
Josh


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

19/06/10 13:08

Site web  
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Despre rapirea miresei (biserica-religia celor 144000, cei carecanta cantari de neinteles pentru cei care asculta- din restul bisericilor care vor trebui sa urmeze apoi "mireasa" in trena ei odata cu chemarea ei si a Duhului Sfant).
Aceasta rapire are loc aici pe pamant, rapirea fiind una simbolica, spirituala, interioara, harica daca vreti, imparatia fiind in interior, dintre pacatele lumii in curatenie spirituala. De aici si puterea sfanta de a aduce orice urgie pe pamant asupra celor pacatosi sau celor care vor incercasa sa se "atinga" de ei.
De aici si hula impotriva Duhului Sfant venit ca parinte divin pe pamant a doua oara (in trup) - ca Noul Ierusalim - acel Cineva de pe tron , acoperit de curcubeu ,la caresa mergem atunci cind il vom vedea (curcubeu).
Judecatorul nu va avea parte de hule ,momentul find unul ulterior- dupa cele 3 zile justitiare de intuneric vulcanic.


25/06/10 13:31

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Referitor la rapire, zilele astea ma gandeam la ceva: dupa ce biserica va fi rapita, cei ramasi mai pot fi salvati daca vor? ( ma refer la neamuri nu la evrei ). Eu cred ca da, dar nu sunt sigura .. voi ce credeti?

Ultima modificare de Tanara crestina (25/06/10 14:42)


_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

25/06/10 14:41

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Tanara crestina a scris:

Referitor la rapire, zilele astea ma gandeam la ceva: dupa ce biserica va fi rapita, cei ramasi mai pot fi salvati daca vor? ( ma refer la neamuri nu la evrei ). Eu cred ca da, dar nu sunt sigura .. voi ce credeti?

Sigur că vor fi salvaţi, dar ca prin foc. Cei care după răpirea Bisericii devin credincioşi sau au fost credincioşi cu două-trei feţe şi rămân doar la una-cea plăcută Domnului- , vor fi persecutaţi de Antichrist şi vor fi ucişi. Ei sunt martirii din Apocalipsa 6:9. "Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră. ", Apoc 20:4. "Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.", Daniel 7:25. "El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremuri şi o jumătate de vreme. ".


25/06/10 15:04

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

mihai33 a scris:


...Aceasta rapire are loc aici pe pamant, rapirea fiind una simbolica, spirituala, interioara, harica daca vreti, imparatia fiind in interior, dintre pacatele lumii in curatenie spirituala. De aici si puterea sfanta de a aduce orice urgie pe pamant asupra celor pacatosi sau celor care vor incercasa sa se "atinga" de ei.
...

Atât timp cât Pavel zice clar "Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos." (Efeseni 1:3) "El ne-a înviat împreună, şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus."(şi in Efeseni 2:6 ),  eu nu pot fi de acord cu "răpirea va avea loc pe pământ...e una simbolică...!, chestii d'astea.
Am mai spus şi-n altă parte că chemarea noastră este una cerească. În ceruri ne rezervă Dumnezeu o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată, care nu se poate vesteji. Mi se pare normal ca Mirele Isus să-Şi ia Mireasa de pe aceste pământ jegos şi să o ducă în slava Sa.


25/06/10 15:28

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
In Romani 11:25 scrie asa: ,, .. o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ţinea pînă va intra numărul deplin al Neamurilor. "

Sintagma numarul deplin al Neamurilor - se refera la perioada dinaintea rapirii sau dupa ea? Pe mine versetul asta m-a pus in deruta .. pentru ca daca se refera la rapire, eu inteleg din el ca in Necazul cel mare doar evreii vor mai putea fi salvati.


_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

26/06/10 09:17

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Tanara crestina a scris:


...Sintagma numarul deplin al Neamurilor - se refera la perioada dinaintea rapirii sau dupa ea? ...

După răpire.
Numărul deplin al neamurilor se va împlini atunci când evanghelia va fi propovăduită în toate colţurile pământului.
Asta este ceea ce cred eu.


27/06/10 20:23

   
Jopret
membru

Locatie: Mediaș, românia
Inregistat: 12/06/10

Magdy a scris:

Numărul deplin al neamurilor se va împlini atunci când evanghelia va fi propovăduită în toate colţurile pământului. Asta este ceea ce cred eu.


Cuvântul grecesc pentru "lume" folosit de Isus în Mat. 24: 14 este "oikoumene" Iar Pavel în Rom. 10: 18 foloseşte acelaşi cuvânt.

Mai mult, dacă acel cuvânt se referă la "lumea locuită" atunci va trebui să ne schimbăm conceptul cu privire la aceea profeţie a lui Isus din Mat. 24: 14.
Marcu. 13: 10 spune "Mai întâi trebuie ca Evanghelia să fie propovăduită tuturor neamurilor, (ethni)"
Afirmaţia cu valoare de profeţie este făcută în contextul Dărâmării Templului şi a celorlalte evenimente simultane, concomitente. Pavel ne spune că acest lucru s-a împlinit în vremea lui.
Rom. 16: 25-26 "Iar Aceluia care poate să vă întărească, după Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Hristos, -potrivit cu descoperirea tainei, care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri, 26 dar a fost arătată acum (sublinierea mea) prin scrierile proorocilor, şi, prin porunca Dumnezeului celui vecinic, a fost adusă la cunoştinţa tuturor Neamurilor (tot sublinierea mea), ca să asculte de credinţă, -

Apoi Marcu foloseşte lume şi o numeşte kosmou - mai atotcuprinzător nici că se poate. 
Marcu 16: 15 "Apoi le-a zis: ,,Duceţi-vă în toată lumea Kosmou), şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură."
Rom. 1: 8 "Mai întâi mulţumesc Dumnezeului meu, prin Isus Hristos, pentru voi toţi, căci credinţa voastră este vestită în toată lumea" (kosmou).
Col. 1: 5-6 "...din pricina nădejdii care vă aşteaptă în ceruri şi despre care aţi auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei, 6 care a ajuns până la voi şi este în toată lumea (kosmou), unde dă roade şi merge crescând, ca şi între voi."

Nu se opreşte aici. Precizează că la orice făptură. Asta-i prea de tot! Şi totuşi profeţia s-a împlinit atunci, conform Scripturii şi nu este în viitor conform dispensaţionalismului.
Col. 1: 23 "... negreşit, dacă rămâneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei, pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi de sub cer, (accentuarea mea) şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel. Expresia "fiecare făptură" din Marcu 16 este identică cu cea din Coloseni.

Oricum ai lua-o, Biblia spune că profeţia lui Isus s-a împlinit conform apostolilor inspiraţi. Acum, dacă profeţia lui Isus s-a împlinit aşa cum am văzut, cel puţin aşa au spus apostolii, iar sfârşitul – conform conceptului nostru despre sfârşit - nu a venit încă, atunci avem două obţiuni:
1.   Apostolii au făcut afirmaţii eronate, adică au greşit grosolan – fapt care discreditează inspiraţia Scripturii – lucru grav !!!!!!!!!
2.   Ei au avut dreptate – prin urmare profeţia lui Isus s-a împlinit şi atunci SFÂRŞITUL la care se referă Biblia este de altă natură, nu se referă la sfârşitul timpului, al pământului sau al universului. NU cu siguranţă NU!!

Problema care se pune este: Suntem noi gata, avem noi curajul să credem ceea ce spune Biblia? Gândiţi-vă la asta.
Închei cu un citat:
„Se pare că majoritatea credincioşilor de când există Biblia nu au luat cuvintele lui Isus la valoarea lor nominală şi nu le-au crezut. Dimpotrivă, am încercat fiecare mijloc imaginabil ca să reconciliem, să evităm, să ocolim, să reducem, să sucim, să divizăm, să încâlcim, sau să schimbăm înţelesul evident şi natural al cuvintelor lui Isus.”

Josh

Ultima modificare de Jopret (07/07/10 17:21)


_______________________________________
Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în împărăţia Sa." Mat. 16: 28

29/06/10 21:03

Site web  
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net