|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 8 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Parerile sunt impartite in legatura cu acest eveniment...
Cand credeti ca va avea loc rapirea Bisericii? Inainte sau dupa Necazul cel mare?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/12/05 20:10
|
|
dave4jc
membru
Inregistat: 24/03/05
|
|
rapirea va avea loc dupa necazul cel mare sau undeva pe la mijlocul lui
|
|
10/12/05 21:28
|
|
april
admin forum
|
|
Ai texte biblice in sprijinul afirmatiei tale? Observ ca esti sigur...nu ai zis ca tu crezi...ci ai facut o afirmatie categorica...
Ultima modificare de april (10/12/05 21:42)
|
|
10/12/05 21:41
|
|
dave4jc
membru
|
|
... ) si daca spun doar "eu cred ca..." nu mai am nevoie de texte biblice??!! ...chiar daca afirmatia mea pare categorica sa stii ca nu am intentionat asta, mai ales ca discutam despre un lucru foarte complicat si care da batai de cap multor teologi...deci, nu, nu pot spune ca sunt 100% sigur de ceea ce am spus, iar daca cineva este 100% sigur de ce afirma cand e vorba de subiectul asta atunci cred ca nu prea stie despre ce vorbeste
un studiu asupra acestui subiect nu e foarte usor, dar o sa incerc sa vin si cu versete pe parcursul discutiei
totusi, dupa cum am mai spus nu ar trebui sa incepem sa discutam despre rapire, pana nu stabilim alte lucruri care sunt esentiale, cum ar fi interpretarea pe care o dam textului din Apocalipsa si altor pasaje...adica le vom da o interpretare literala (cuvant cu cuvant) sau una literara (simbolica, alegorica)...cu asta cred eu ca ar trebui sa incepem
|
|
10/12/05 23:09
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Mda.
Bună observaţia lui Dave4jc. Dar şi a lui April.
Este un subiect la care ar fi bine să începem cu "părerea mea este că...", având în vedere tocmai problemele legate de interpretare, exegeză, traducere care apar aici.
Oricum, în afara lucrurilor pe care Ioan nu le-a putut exprima în cuvinte, pentru că vocabularul şi cunoştinţele din acea vreme nu înglobau lucrurile care sunt acum (de altfel nici noi nu am avea cuvinte pentru a explica ce este în cer), va trebui cred, atunci când alegem interpretarea literală sau alegorică să o aplicăm unui întreg pasaj. Adică nu interptretăm un cuvânt într-un fel, al doilea în alt fel şi aşa mai departe.
O problemă care se ridică în legătură cu necazul cel mare este dacă va exita o cnstrucţie a unui nou templu în Iaerusalim. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci cred că i celelalte evenimente legate de antihrist şi ce va face el e acolo se vor întâmpla fizic.
|
|
10/12/05 23:51
|
|
Shilo
membru
Inregistat: 24/10/05
|
|
Cand credeti ca va avea loc rapirea Bisericii? Inainte sau dupa Necazul cel mare?
|
Nu stiu si nici nu ma intereseaza , oricum eu ca simplu crestin trebuie sa fiu pregatit , daca rapirea este inainte sau dupa , are relevanta doar pentru oamenii care vor trai acele vremuri .
Ultima modificare de Shilo (11/12/05 10:02)
|
|
11/12/05 10:00
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Salut, eu sunt Jesse, sotul Larisei, iar folosind contul ei pt a exprima o parere.
Iata singurul loc in Biblie unde se foloseste cuvantul "rapire" in sensul acesta:
1 Tesaloniceni 4:15-18 Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvîntul Domnului: noi cei vii, cari vom rămînea pînă la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi.
Căci însuş Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trîmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întîi vor învia cei morţi în Hristos.
Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. |
Vedem aici ca rapirea se intampla odata cu invierea mortilor si intoarcerea lui Hristos. De fapt invierea mortilor si intoarcerea lui Hristos sunt mult mai importante in schema biblica, asa cum se vede in multe pasaje care vorbesc despre inviere, in timp ce exista numai un sigur verset in care se mentioneaza rapirea.
Dar unde in Apocalipsa se intampla acestea? Nu pana in capitolul 19 si 20! Invierea sfintilor este descrisa in Apocalipsa 20:4-6:
Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celorce au şezut pe ele, li s'a dat judecata. Şi am văzut sufletele celorce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvîntului lui Dumnezeu, şi ale celorce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mînă. Ei au înviat, şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.
Ceilalţi morţi n'au înviat pînă nu s'au sfîrşit cei o mie de ani. Aceasta este întîia înviere.
Fericiţi şi sfinţi sînt ceice au parte de întîia înviere! Asupra lor a doua moarte n'are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împărăţi cu El o mie de ani. |
Dar aici se zice specific ca cei inviati sunt cei care au trecut prin necazul ce mare, si care au suferit si au fost junghiati pt Hristos! Deci fara indoiala rapirea nu are loc pana a doua venire a lui Isus, dupa necazul cel mare. Asa cum mi-a zis Larisa, ideea asta a inceput pentru ca oamenii au vrut sa se scuteasca. Pacat ca Dz n-are aceeasi idee....
Eu unul prefer sa nici nu vorbesc prea mult de rapire. Noul Testament nu pune un accent pe acest lucru, ci mai mult vorbeste de invierea mortilor.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
12/12/05 04:58
|
|
april
admin forum
|
|
Salut, Jesse si bine ai...revenit pe forum....( eu zic sa te inscrii personal, ca poate vei mai avea ocazia sa postezi si ar fi mai simplu asa..)
Referitor la ce ai scris, observ ca faci afirmatii categorice ....si mi se pare cumva absurd sa zici ca "oamenii au vrut sa se scuteasca"...Au fost si sunt multi teologi si cercetatori ai profetiilor biblice care au ajuns la concluzia ca rapirea va avea loc inaintea necazului cel mare....si nu cred ca au facut-o ca se se " scuteasca", ci pentru ca au fost interesati de adevar...
As avea cateva observatii si intrebari la ce ai postat :
1) Mai exista texte in Noul Testament care s-ar ocupa de rapire, si anume:
Ioan 14: 2,3 : Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi" - intrebare: ne ia cu El...unde?? inapoi pe pamant?
1 Corinteni 15: 51-52 : "Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala de ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati." - intrebare : care morti?
2) In textul de la Apocalipsa eu cred ca este vorba de cei martirizati in timpul necazului cel mare, si nu de toti credinciosii din toate timpurile...mie asa mi se pare ca reiese din context...
3) In textul de la Tesaloniceni se specifica faptul ca Il vom intampina pe Domnul in VAZDUH, si nu ca El va veni pe pamant...sau ca va fi vazut de altii in afara de cei credinciosi...si as intreba cum se impaca acest text cu cel de la Zaharia 14: 4, unde se spune clar ca " Picioarele Lui vor sta in ziua aceea pe muntele Maslinilor", daca ar fi vorba de acelasi lucru....
In incheiere am un text care mie mi s-a parut interesant : 1 Tesaloniceni 1: 10 : "si sa asteptati din ceruri pe Fiul Sau, pe care L-a inviat din morti : pe Isus, care ne izbaveste de mania viitoare.... intrebare : la ce se refera aici Apostolul Pavel?
Ultima modificare de april (12/12/05 18:32)
|
|
12/12/05 17:58
|
|
dave4jc
membru
|
|
hai sa zicem ca totusi unii teologi, crestini sinceri, au studiat si au ajuns la concluzia ca rapirea va avea loc inaintea necazului...dar cum explicati faptul ca majoritatea crestinilor prefera sa creada aceasta teologie chiar daca stiu ca exista si alte pareri ??... parerea mea e ca totusi aceasta teorie este acceptata de multe ori doar pentru a se scuti, cum zicea Jesse
|
|
12/12/05 18:39
|
|
Larisa
membru
|
|
april a scris:
1) Mai exista texte in Noul Testament care s-ar ocupa de rapire, si anume:
Ioan 14: 2,3 : Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi" - intrebare: ne ia cu El...unde??inapoi pe pamant?
1 Corinteni 15: 51-52 : "Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala de ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati." - intrebare : care morti? |
Niciodata cand am citit versetul din Ioan nu m-am gandit ca ar fi vorba despre rapire: " Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi rapi, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi!" ci despre simplul fapt ca o sa traim cu Dumnezeu in vesnicie asa cum evreii L-au vazut in fiecare zi; ca si cand i-ar lua in alta tara. Se vorbeste despre un pamant nou si un cer nou si chiar n-am nici cea mai vaga idee unde o sa domnim impreuna cu Hristos. Cel mai sigur e ca o sa fim cu El si unde este El este cel mai bine pentru noi. 1 Corinteni 15: 51-52 : "Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala de ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati." - intrebare : care morti? TOTI MORTII pentru ca pe urma urmeaza judecata. Sunt o gramada de versete in care poti sa bagi ideea de rapire, dar nu poti gasi unul care sa zica lucrul asta pe fatza inafara de cele din Tesaloniceni. Poti sa faci o intreaga teologie pe baza unui singur verset!
Ultima modificare de Larisa (12/12/05 18:55)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
12/12/05 18:53
|
|
april
admin forum
|
|
Larisa a scris:
Niciodata cand am citit versetul din Ioan nu m-am gandit ca ar fi vorba despre rapire: " Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi rapi, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi!" ci despre simplul fapt ca o sa traim cu Dumnezeu in vesnicie asa cum evreii L-au vazut in fiecare zi; ca si cand i-ar lua in alta tara. |
Exact...in alta tara.....ne intalnim in vazduh ca sa ne intoarcem imediat pe pamant? Sau mergem in "alta tara"?
1 Corinteni 15: 51-52 : "Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala de ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati." - intrebare : care morti? TOTI MORTII pentru ca pe urma urmeaza judecata. |
Adica toti mortii vor invia in acelasi timip? Cum ramane atunci cu "intaia inviere" ? Daca exista intaia, nu e normal sa tragem concluzia ca apoi va mai fi cel putin inca una? Si a cui judecata?
Ultima modificare de april (12/12/05 19:28)
|
|
12/12/05 19:27
|
|
april
admin forum
|
|
dave4jc a scris:
hai sa zicem ca totusi unii teologi, crestini sinceri, au studiat si au ajuns la concluzia ca rapirea va avea loc inaintea necazului...dar cum explicati faptul ca majoritatea crestinilor prefera sa creada aceasta teologie chiar daca stiu ca exista si alte pareri ??... parerea mea e ca totusi aceasta teorie este acceptata de multe ori doar pentru a se scuti, cum zicea Jesse |
Cum explicam asta??? Cei mai multi accepta sa creada teoria asta pentru "a se scuti"? A se scuti de ce? Crezi ca daca baga capul in pamant ca strutul realitatea se schimba? Eu una daca nu as fi sigura de ceva, as lua in calcul varianta cea mai "rea", ca sa fiu pregatita pentru orice...
Faptul ca majoritatea crede aceasta teorie nu ar putea fi un semn ca poate e ceva adevar in ea....??
|
|
12/12/05 19:34
|
|
filip
membru
|
|
Larisa a scris:
1 Corinteni 15: 51-52 :... TOTI MORTII |
Mi se pare o concepţie greşită. Eu cred că învierea în contextul din Corinteni 15 se adresează doar creştinilor: - contextul precedent mai îndepărtat: "22. Şi după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos; 23. dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintâi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos." - contextul imediat anterior: "1 Cor. 15:50 Ce spun eu, fraţilor, este că nu poate carnea şi sângele să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu; şi că, putrezirea nu poate moşteni neputrezirea." Taina se adresează, deci, fraţilor. - contextul final: "57. Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!" Biruinţa asupra morţii (v. 55) este dată credincioşilor.
|
|
12/12/05 19:52
|
|
dave4jc
membru
|
|
april a scris:
Cum explicam asta??? Cei mai multi accepta sa creada teoria asta pentru "a se scuti"? A se scuti de ce? Crezi ca daca baga capul in pamant ca strutul realitatea se schimba? Eu una daca nu as fi sigura de ceva, as lua in calcul varianta cea mai "rea", ca sa fiu pregatita pentru orice...
Faptul ca majoritatea crede aceasta teorie nu ar putea fi un semn ca poate e ceva adevar in ea....?? |
pai e clar de ce vor sa se scuteasca...cui i-ar place sa stie ca s-ar putea sa treaca printr-o perioada de persecutie??!!... zici ca ai lua in calcul varianta ce mai rea...hmm...aici se pare ca nu faci asta, dar nu vreau sa vorbesc de atitudinea ta ci de atitudinea generala
iar faptul ca majoritatea accepta toria rapirii inainte de necaz, nu este deloc un semn...sa fim seriosi.
...cred ca ar fi bine sa studiezi putin istoria acestei teorii, si sa citesti cate putin si despre celelalte...altfel o sa contrazicem pana ne plictisim si nu o sa ajungem nicaieri
|
|
12/12/05 20:03
|
|
filip
membru
|
|
Larisa a scris:
Dar unde in Apocalipsa se intampla acestea? Nu pana in capitolul 19 si 20! Invierea sfintilor este descrisa in Apocalipsa 20:4-6 |
Cronologia înregistrării evenimentelor din Apocalipsa nu mi se pare că ar coincide strict cu toate etapele istoriei, în ordinea lor. Faptul că un eveniment este amintit la începutul sau sfârşitul cărţii apocalipsa s-ar putea să inducă în eroare în ceea ce priveşte locul său în istorie.
1. Dacă luăm, de pildă, Cap. 11:15-19 atunci restul cărţii apocalipsa nu mai are sens, pentru că acolo zice Hristos a pus mâna pe putere şi a început să împărăţească. Dacă evenimentul s-a petrecut în ordinea înregistrării din cartea apocalipsa, care socot unii că reprezintă strict ordinea istoriei atunci cum rămâne cu restul cărţii?
2. Învierea morţilor din timpul Necazului este descrisă nu numai în 20:4-6. Ci şi în 7:9-17. Cronologic, deci, dacă sunt două evenimente diferite pentru că sunt prezentate ăn două părţi diferite din Apocalipsa, atunci afirmaţia din 20:5 este falsă! Pentru că prima înviere ar fi logic în cap. 7, care precede Cap. 20.
Paranteză: cap. 7 poate fi folosit, de exemplu, de cei care argumentează că răpirea bisericii va avea loc în timpul Necazului cel Mare.
Ultima modificare de Lupea_Filip (12/12/05 20:14)
|
|
12/12/05 20:07
|
|
april
admin forum
|
|
dave4jc,
Am folosit conditionalul optativ in exprimarea mea..."as fi sigura", "as lua", "ar putea fi"....am incercat sa nu fac afirmatii categorice
Zici ca vor se se scuteasca...dar realitatea nu se schimba fiindca ei nu o accepta...si nu cred ca e de glumit cu asta
De unde stii ca nu am studiat? Am citit ceva carti pe tema asta si nu am inghitit tot ce este scris in ele...am analizat si am ajuns la o concluzie...o concluzie personala, pe care nu vreau s-o bag nimanui pe gat...
Si nu cred ca scopul acestui forum este sa ne contrazicem pana ne plictisim...ma gandeam mai degraba ca este pentru discutii libere, in care fiecare isi prezinta parerea si ceilalti o analizeaza si o accepta sau nu, pe baza Bibliei in primul rand...
Deci, decat sa "contrazici" cu vorbele tale, mai bine ai studia si tu mai mult si ai "contrazice" cu cuvintele Scripturii....
Ultima modificare de april (12/12/05 20:14)
|
|
12/12/05 20:14
|
|
dave4jc
membru
|
|
Zici ca vor se se scuteasca...dar realitatea nu se schimba fiindca ei nu o accepta...si nu cred ca e de glumit cu asta |
...treaba asta tine deja de psihologie...poate ne ajuta cineva care cunoaste mai multe in domeniul asta
De unde stii ca nu am studiat? Am citit ceva carti pe tema asta si nu am inghitit tot ce este scris in ele...am analizat si am ajuns la o concluzie...o concluzie personala, pe care nu vreau s-o bag nimanui pe gat... |
si mie mi s-a intamplat sa citesc despre teoria asta( rapirea inainte de rapire) inainte sa cunosc istoria ei...si crede-ma ca e "interesanta"...si nu am zis niciodata ca nu ai citit...am spus doar ca poate ar fi bine sa te documentezi si cu privire la celelalte teorii, daca vrei, bineinteles...
Si nu cred ca scopul acestui forum este sa ne contrazicem pana ne plictisim...ma gandeam mai degraba ca este pentru discutii libere, in care fiecare isi prezinta parerea si ceilalti o analizeaza si o accepta sau nu, pe baza Bibliei in primul rand...
|
...nici eu nu cred ca scopul forumului e sa ne contrazicem pana ne plictisim, dar asta se poate intampla...sincer la subiectele la care am postat nu am vazut pana acuma pe nimeni sa-si schimbe parerea despre un anumit subiect. Si cred ca nu ar trebui sa discutam doar de dragul de a discuta, ci scopul nostru ar trebui sa fie acela de a ajunge la o concluzie in final...
Deci, decat sa "contrazici" cu vorbele tale, mai bine ai studia si tu mai mult si ai "contrazice" cu cuvintele Scripturii.... |
...cred ca sunt liber sa scriu cum vreau, atata timp cat nu incalc regulamentul 
Ultima modificare de dave4jc (12/12/05 21:12)
|
|
12/12/05 20:35
|
|
april
admin forum
|
|
Nu o mai intoarce, dave4jc.....scrie pur si simplu la subiect...si din Biblie....
|
|
12/12/05 22:15
|
|
jaspax
membru
Inregistat: 12/12/05
|
|
(Iata mi-am facut un cont in sfarsit...)
Faptul ca majoritatea crede aceasta teorie nu ar putea fi un semn ca poate e ceva adevar in ea....?? |
Care majoritate? Poate ca vorbesti de majoritatea penticostalilor din secolul XX si XXI, dar acestia nu sunt tot crestinismul. De fapt, teoria rapirii este o idee foarte recenta, abia "descoperita" acum vreo 200 de ani. Inainte de aia au fost milioane de crestini care n-au avut nici o idee despre rapire.
Au fost si sunt multi teologi si cercetatori ai profetiilor biblice care au ajuns la concluzia ca rapirea va avea loc inaintea necazului cel mare....si nu cred ca au facut-o ca se se " scuteasca", ci pentru ca au fost interesati de adevar... |
Acesta este un apel la autoritate, adica la traditie. Eu nu sunt neaparat impotriva asta, dar trebuie sa recunoastem ceea ce este. Pe partea mea, daca vine vorba de traditie, eu prefer sa stau cu traditia primilor 1800 de ani de crestinism, in care nu s-a crezut despre rapirea bisericii in sensul acesta.
Cat despre 1 Cor. 15, nu mi se pare ca este nici o contradictie cu schema asa cum eu am prezintat-o. Hai sa acceptam ceea ce a zis Filip ca e vorba numai de crestini: acesta se protriveste cu ceea ce se scrie in Apocalipsa despre prima inviere, invierea celor neprihaniti.
Totusi, recunosc ca sunt cateva versete in care poti sa fortezi ideea de rapire, daca asa vrei. Dar vreau ca cineva sa aduca macar un singur verset care zice pe fata ca Isus vine de doua ori, odata in taina dupa Biserica, si odata in slava pe pamant. Acesta este conceptul care nu mi se pare corect. Putem sa dezbatem exact cum si cand si in ce culoare vine Isus, dar faptul de baza ca mai vine numai o singura data mi se pare sigur.
_______________________________________ -- "Sa avem cea mai mare grija sa tinem la ceea ce s-a crezut pretutindeni, intotdeauna, si de catre toti." - Sf. Vincent
|
|
13/12/05 18:20
|
|
filip
membru
|
|
Howdy, Jesse! I wish you as many postings as your beloved has... 
Într-adevăr, se pare că nu există un verset care să alăture în acelaşi context ceea ce unii (printre care şi eu) consideră a fi două evenimente diferite: venirea lui Hristos pentru Biserică (care nu consider că va fi în taină) şi venirea lui pentru nimicirea anticristului şi a armatelor sale.
Dar nici versete care să exprime clar că cele două evenimente ar fi cronologic similare nu există. Aşa că rămâne o problemă de dovezi colaterale, care să confirme sau să infirme cele două supoziţii.
Din păcate apocalipsa a fost prezentată destul de dezlânat de Ioan, în ceea ce priveşte nelămuririle noastre din această vreme.
Dar cred că dacă am fi avut o prezentare cronologică succintă atunci ne-am fi culcat pe o ureche, aşteptând ca unii "creştini" din vechime care se spovedeau pe patul morţii crezând că astfel vor putea să se şi bucure de plăcerile păcătoase ale vieţii şi în ultima clipă să schimbe tabăra şi să ajungă şi cu Dumnezeu.
Poate m-ar interesa să mă apuc să prezint dovezile colaterale care mă îndeamnă pe mine să cred în cronologia evenimentelor apocaliptice pe care am prezentat-o cândva pe la alt topic dar, sincer, mi-e prea lene să o fac şi nu-i văd rostul. Mai bine m-aş pregăti pentru răpire, oricând ar fi ea.
Şi nu mi se pare ceva rău în a dori să ocolesc Necazul cel Mare. N-aş vrea să mă consider un masochist care să doresc să trec pe acolo. Chiar şi Isus S-a rugat Tatălui ca dacă e cu putinţă lucrarea de mântuire să se săvârşească altfel decât prin suferinţa Lui. Aşa că, dacă Domnul vrea să mă treacă prin Necaz pentru nu ştiu ce scop, n-o să am ce-i face, o să înghit în sec şi.. "cu Domnul 'nainte!" Dar dacă nu, io nu vreau nici atât!
Ultima modificare de Lupea_Filip (13/12/05 23:08)
|
|
13/12/05 21:57
|
|
Larisa
membru
|
|
Eu as vrea sa fiu exterminata repede. Nu mi-e groaza cand ma gandesc ca ar fi o varinta ca sa mor pentru Hristos, dar daca o sa fie cazul o sa vreau sa mor repede! Probabil ca atunci cand Ioan a scris Apocalipsa lucrurile erau pentru el foarte logice. E ca si cand ai visa ceva si ti se pare ca totul are legatura, dar cand te trezesti ia legatura de unde nu-i! N-ar fi avut nici un farmec daca noi stiam lucrurile exact cum o sa se intample. Ideea centrala este ca noi trebuie sa fim gata in orice moment ca sa plecam acasa. E ca si cand pleci in calatoria vietii tale si incepi sa impachetezi din timp. Daca o sa ne pierdem in detalii si in contradictii s-ar putea sa pierdem racheta pentru ca mai aveam de dezbatul inca un singur aspect. Get ready, get ready, get ready!
|
|
13/12/05 23:29
|
|
flaviu_pop
membru
Inregistat: 30/11/05
|
|
sunt de alta parere decat voi.eu cred ca rapirea biserici va avea loc inaintea Necazului celui Mare. atunci cand se pune problema momentului Rapirii Bisericii in raport cu perioada necazului celui mare, comentatorii scripturii se impart in doua . Unii sustin ca biserica va fi rapita inaintea necazului celui mare, altii ca va fi rapita la mijlocul saptamanii. Saptamana reprezentand 7 ani, Bserica - spun ei - va fi rapita dupa trei ani si jumatate de la inceperea Necazului. De fapt problema in discutie are de-a face cu insasi natura lui Dumnezeu. Cum se raporteaza Dumnezeu la ai Sai in astfel de momente critice. Ca sa putem raspunde la o astfel de intrebare ne putem referi la doua intamplari din VT (la care de altfel s-a referit si Isus in acelasi context Luca 17:22-36). care au de a face cu o revarsare exponentiala a maniei lui DZ. si care tocmai din aceasta pricina au ramas ca si prefigurari ale Zilei Domnului: potopul si nimicirea cetatiior Sodoma si gomora.la fel cum DZ ia izbavit pe noe si casa lui cat si pe lot si fetele lui la fel ne va izbavi si pe noi mireasa LUi din necazul cel mare. alaturi de exemplele lui noe si lot ,in scriptura exista si alte texte care vb despre intentia lui Dumnezeu de a-si izbavi Biserica din fata pedepsei ce va fi adusa de Ziua Domnului. 1 TES.5:9 (fiindca Dz nu ne-a randuit la manie, ci ca sa capatam mantuirea prin Domnul nostru Isus Hristos)si Apoc.3:10(fiindca ai pazit Cuvantul rabdarii Mele te voi pazi si Eu de ceasul incercarii, care are sa vina peste lumea intreaga, ca sa incerce pe locuitorii pamantului) daca aveti nelamuriri astept parerile voastre.
|
|
15/12/05 13:11
|
|
flaviu_pop
membru
Inregistat: 30/11/05
|
|
jaspax iti voi da eu nu un vs ci mai multe care arata clar ca Isus va veni odata pe nori cerului sa isi ia mireasa la El in slava si apoi va veni inca odata dar de data asta pe pamant sa judece lumea. prima revenire : 1 corinteni 15:51-52 1 tesaloniceni 4:16-17(cel mai sugestiv)"ca sa intampinam pe Domnul in vazduh" luca 17 :34-36 a doua revenire: apocalipsa 19:11-21 isaia 63:1-6 si multe altele sper ca am fost de folos
|
|
15/12/05 13:30
|
|
dave4jc
membru
|
|
De fapt problema in discutie are de-a face cu insasi natura lui Dumnezeu.Cum se raporteaza Dumnezeu la ai Sai in astfel de momente critice.Ca sa putem raspunde la o astfel de intrebare ne putem referi la doua intamplari din VT(la care de altfel s-a referit si Isus in acelasi context Luca 17:22-36) |
nu uita ca ca Biserica a fost de multe ori persecutata...care a fost atitudinea lui Dumnezeu atunci? nu cred ca scutirea de persecutii ar fi o dovada a dragostei lui Dumnezeu pt biserica...martirajul este considerat a fi o onoare de care putini alesi au parte.
|
|
15/12/05 14:49
|
|
april
admin forum
|
|
dave4jc, cred ca ar cam fi timpul sa ne prezinti argumentele biblice pe care le ai in sprijinul afirmatiilor tale....
|
|
16/12/05 00:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|