TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Traditiile bisericilor neoprotestante Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Inca ceva: zicea cineva ca un tip vroia sa le demonstreze copiilor ce efect are televizorul asupra lor asa ca s-a dus in gradina, a luat niste cacat de pasare si a facut prajitura preferata a copiilor si le-a dus-o acestora. Mirosul era asa de imbietor inca copiii vroiau sa sara direct la platoul cu prajituri, dar tatal i-a oprit si le-a zis: "Stiu ca astea sunt prajiturile voastre preferate, dar inainte de a manca vreau sa va zic ca nu am pus decat un pic de cacacel de pasare!" Cand au auzit copii au strambat din nas la care tatal a continuat: "dar nu am pus decat foarte, foarte putin!" Putin de aici, putin de acolo si cand stam sa facem socotelile aflam cu stupoare ca ne da cu minus cand noi am crezut ca o sa fie un rezultat pozitiv.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

21/10/06 04:30

Site web  
onfire
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 18/10/06
foarte tare :):):)

_______________________________________
www.ecargame.com

27/10/06 13:57

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Un frate batran si scump,care a trecut la Domnul,ii spunea DIAVOLIZORUL!!!

18/02/07 21:44

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
O parere proprie (si personala :D ). Banii nu sunt ca si televizorul? Sunt buni, daca stii cum sa ii folosesti si nu faci din ei un idol. Televizorul e bun : te poti informa, te poti uita la posturi crestine, sa vezi un film bun, sau o predica. Depinde doar de noi, cum il folosim si cat timp ii acordam.

Cei care tot strigati pe aici in gura mare ca televizorul e rau, computerul de ce nu e?  Dati argumente, dar care sa ma poata convinge ... cum am dat si eu la televizor, dar sa fie altele ...


18/02/07 22:06

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Cate filme bune poti sa ai pe un canal?! Cate stiri care sa te zideasca poti sa afli dupa ce ai urmarit un reportaj de jumatate de ora?! Televizor imi este permis, dar mie personal nu-mi este de folos. Computerul ma ajuta sa tin legatura cu cei dragi ai mei, ma ajuta sa-mi fac temele, sa-mi tin o agenda si sa fac lucrurile la timp, am libertatea sa aleg ce bag in el si ce nu in ceea ce priveste filmele la care ma uit. Computerul, Seraphim, poate sa faca parte din categoria in care intra si televizorul dar imi este mai de folos decat cel din urma.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

19/02/07 02:57

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Tot ce vreau eu sa spun e ca dam vina pe un aparat electric, cand de fapt, noi suntem vinovati. Daca pierd prea mult timp la computer spre exemplu, cine e de vina? Computerul, nu?

Eu nu vreau sa credeti ca judec, dar ar trebui sa o lase fratii mai moale cu prostia asta, cum ca televizorul/computerul/internetul sunt lucruri "dracesti". Nu stim noi sa le folosim cum trebuie.


19/02/07 08:09

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Nu stiu daca televizorul e lucru "dracesc" da' computerul sigur e :D Din cauza lui nu pot eu sa invat :(

Ultima modificare de jezzy (19/02/07 18:36)


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

19/02/07 18:20

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Pocăieşte-te! :D

19/02/07 21:38

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Exorcizează calculatorul! Stropeşte cu apă sfinţită pe hard, şi duhul electrică o să-l părăsească!
:D:D:D:D:D:D


20/02/07 08:59

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Nu se anunta a fi ceva foarte placut :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

20/02/07 14:29

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06
Neoprotestanţii au şi ei tradiţiile lor de origine biblică sau extrabiblică. În această a doua  categorie intră totuşi cele mai frecvente forme de manifestare ale lor, deşi nu sunt neaparat anti-biblice : Amvonul, folosirea muzicii  moderne şi a instrumentelor de percuţie în biserici, existenţa unui preşedinte de comunitate etc. O tradiţie există la ei şi cu folosirea anumitor termeni şi expresii care nu apar în Scriptură: devoţinal, mântuire personală, Treime (pe acesta l-au preluat de la Biserica pe care o tot blamează, ca dealtfel şi titlurile anumitor cărţi biblice)
Însă nu acesta va face obiectul studiului de aici. În continuare mă voi rezuma la a spune câteva cuvinte despre tradiţiile manifestate în sânul comunităţilor sectante în ceea ce priveşte percepţia Bibliei. Aşa cum se ştie, sectele neoprotestante au continuat linia protestantă, respingând cărţi importante din Vechiul Testament pe motiv că sunt apocrife (Iudita, Cărţile Macabeilor, Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah etc). Însă prelucrările lor nu se opresc aici.

Dacã ar fi sã căutăm referinţele la tradiţie (datinã) sau tradiţii (datini) asa cum apar ele în editia NIV (New International Version) a Noului Testament, am gãsi zece astfel de trimiteri: Matei 15:2,3,6; Marcu 7:3,5,8,9,13; Galateni 1:14; si Coloseni 2:8. În fiecare caz, traditia (datina) este prezentatã într-o luminã negativã, ca ceva care s-ar opune adevãrului lui Dumnezeu: Cãci lãsând porunca lui Dumnezeu, tineti datina oamenilor (Marcu 7:8).
Din aceastã perspectivă e de înteles motivul pentru care ,,evanghelicilor,, le este greu sã gãseascã trãsături pozitive pentru traditie. Cei mai multi dintre ei nu stiu cã, pe lângã pasajele citate mai sus, existã si alte pasaje în Noul Testament în care traditia este vãzutã într-o luminã pozitivã, si unde ni se porunceste sã pãstrãm traditiile orale transmise de Apostoli. ,,evanghelicii” nu stiu despre aceste versete pe de o parte datoritã importantei covârsitoare acordate versetelor citate mai sus, si pe de alta pentru cã, într-una din cele mai rãspândite editii, NIV, trei din aceste versete sunt traduse eronat, astfel cã acolo traditia nu apare deloc într-o luminã pozitivã.
Cuvântul grecesc pentru traditie, paradosis, apare de treisprezece ori în Noul Testament. Nu întâmplãtor, editia NIV traduce paradosis ca traditie în fiecare caz, mai putin cele trei versete unde Sfântul Pavel le porunceste cititorilor sã se supunã traditiei. Sã fie acesta un accident? O examinare atentă a versetului 2Tesalonicieni 2:15 demonstreazã mai presus de orice îndoialã cã traducãtorii NIV au evitat deliberat sã traducã literal aceste versete.
Să comparãm ediţiile KJV (King James Version) cu NIV în acest caz:
Therefore, bretheren, stand fast, and hold the traditions which ye have been taught, whether by word, or our epistle (KJV).
So then, brothers, stand firm and hold to the teachings we passed on to you, whether by word of mouth or by letter (NIV).
Sã admitem cã existã câteva pasaje din Noul Testament care se traduc foarte greu. Acesta însã nu este unul din ele. Sintaxa este clarã, iar vocabularul este simplu. Mai mult chiar, nu existã variante textuale semnificative pentru acest verset care sã poatã justifica traducerea din NIV. În opinia autorului articolului, un student de la greacã din anul al doilea ar putea traduce corect acest verset.
Traducãtorii editiei NIV au săvârsit, într-adevãr, un act de prestidigitatie. Am spune chiar cã au fãcut un remarcabil exercitiu de stil, dacã nu ar fi falsificat însusi Cuvântul scris al lui Dumnezeu. ,,Tineti predaniile pe care le-ati învãtat."-forma corectă. Predaniile (paradoseis) este un substantiv în cazul acuzativ, derivat de la verbul a preda mai departe (paradidomi). Sintagma pe care le-ati învãtat (edidachthate) este o variantã de la a învãta (didasco). Editia NIV transformã verbul în substantiv – tineti învãtãturile – si substantivul în verb – pe care vi le-am predat. Dacã ar fi sã traducem editia NIV în greacã, în loc de ,,paradoseis" am avea ,,didascalias", iar în loc de ,,edidachthate" am avea ,,paredothate".
Esditia NIV traduce ,,paradosis" ca învãtãturã în 2Tesalonicieni 3:6 si de asemenea în 1Corinteni 11:2, fãrã toate aceste jonglerii gramaticale. Totusi, faptul cã structura gramaticalã a acestui verset a fost manipulatã – traducãtorii au dorit în mod evident sã evite sintagma tautologicã: hold the teachings that we taught to you – este dovada cã au premeditat aceasta. Traducând ,,paradosis" ca învãtãturã, nu ca predanie sau datină, este rezultatul unei alegeri deliberate.
Desi editia KJV traduce paradoseis ca porunci în 1Corinteni 11:2, aceastã modificare nu pare parte din nici un program teologic tendentios.(traducerea corectă e: ,,Fraţilor, vă laud că în toate vă aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile cum vi le-am dat”)
În cazul editiei NIV însã, când paradosis este folosit cu sens negativ, este tradus ca traditie (predanie). Când este folosit cu sens pozitiv, este tradus ca învãtãturã. Si acesta nu este deloc un accident. E rezultatul unei decizii constiente de a traduce textul conform unui program teologic premeditat.
Întregul demers este însã încãrcat de ironie. Prefata la editia NIV afirmã cã
…traducãtorii au fost uniti în devotamentul lor fatã de autoritatea si infailibilitatea Bibliei ca însuşi Cuvântul scris al lui Dumnezeu…Prioritatea numãrul unu a traducãtorilor a fost claritatea traducerii si fidelitatea fatã de gândirea autorilor Bibliei.
Aici însã traducãtorii au manipulat deliberat textul din dorinţa de a-l conforma traditiei Protestante. Dacã Scripturile se interpreteazã într-adevãr autonom, de ce simt ,,evanghelicii,, nevoia de a jongla cu textul atunci când dau peste câte un verset care nu se potriveste cu teologia lor? Sau poate cã traducãtorii ediţiei NIV înteleg doctrina Sf. Pavel, în ceea ce priveste autoritatea, mai bine decât el însusi?
Traducerea din editia NIV a lui paradosis nu face decât sã evidenţieze un aspect deosebit de important: Fiecare abordeazã Scripturile din perspectiva unei anumite tradiţii. Fiecare traducere este fãcutã în cadrul unei anumite tradiţii si îi reflectã caracterul. Problema cu editia NIV este cã traditia evanghelicã ce l-a produs s-a depãrtat mult de traditia care a produs Scripturile – tradiţia apostolicã.

Aşa cum se ştie, Cornilescu a tradus mult din traducerile textelor moderne engleze, nu din textele originale, pentru că asta se potrivea cel mai adesea cu concepţiile sale asupra lui D-zeu, nu ale apostolilor.  Exemple de traduceri abuzive mai pot să ofer din faimoasa Biblie Cornilescu . M-am oprit la cele care se referă la tradiţie pentru că e vorba de prelucrarea cea mai grosolană a Adevărului biblic, prelucrare pe care pompează cel mai mult sectanţii ,,evanghelici,, atunci când aruncă cu gunoi în Biserică. De cele mai multe ori, ei nu ştiu despre ce e vorba de fapt.
  Cred că studiul de mai sus işi are loc pe acest topic pentru că e grăitor pentru tradiţiile manifestate în sânul sectelor şi denominaţiunilor  nou protestante, nişte tradiţii ale orgoliilor personale, ale mistificării şi ale subiectivismului.

Ultima modificare de silviu-o (14/07/07 23:30)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

14/07/07 13:03

   
florin arad
membru

Locatie: arad
Inregistat: 29/06/07
domnule silviu-o,nu inteleg de ce esti asa de inversunat si de aprins.
Din tot ce ai scris eu am tras 2 concluzii:1)sectanţii ,,evanghelici,,  aruncă cu gunoi în Biserică.
Aici nu inteleg la care biserica te referi.?? Fi te rog mai explicit.
si 2) în sânul sectelor şi denominaţiunilor  nou protestante, sunt nişte tradiţii ale orgoliilor personale, ale mistificării şi ale subiectivismului.
Aici in scimb ma linistesti findca aici nu te iei de toti , ci doar de cativa din sanul.....,deci noi cei multi am scapat, si pentru asta iti multumim,si eu personal iti promit ca o sa ma rog pentru tine.
Dar sa sti ca nu doresc sa polemizez cu dumneata,ci vreau sa-ti spun ca altii ne si injura,iar altii ,in urma cu 17 ani ne si arestau.
Pacea lui Dumnezeu sa fie peste noi.

Ultima modificare de florin arad (14/07/07 23:07)


_______________________________________
Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.

14/07/07 21:15

Site web  
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

Florin Arad a scris:

domnule silviu-o,nu inteleg de ce esti asa de inversunat si de aprins.
Din tot ce ai scris eu am tras 2 concluzii:1)sectanţii ,,evanghelici,, aruncă cu gunoi în Biserică.
Aici nu inteleg la care biserica te referi.?? Fi te rog mai explicit.
si 2) în sânul sectelor şi denominaţiunilor nou protestante, sunt nişte tradiţii ale orgoliilor personale, ale mistificării şi ale subiectivismului.


Nu ai tras nici o concluzie, măi băiatule. Doar atât ai înţeles din tot ce am scris. Atunci nu interveni şi nu pe tonul ăsta. Lasă un sectant mai de Doamne-ajută să o facă. Mai sus era vorba despre tradiţiile neoprotestante în ce priveşte percepţia Cuvântului lui D-zeu.


Florin Arad a scris:

Dar sa sti ca nu doresc sa polemizez cu dumneata,ci vreau sa-ti spun ca alti ne si injura,iar altii ,in urma cu 17 ani ne si arestau.

Mi se pare că tu nu existai  nici ca proiect pe vremea aia. Câţi anişori ai ? << ne înjură>>, <<ne si arestau>> Hopa, deja te-ai identificat cu un grup anume: vorbeşte-mi puţin despre ei sau despre tradiile acestui grup fiindcă suntem la subiectul acesta.O să  mă rog şi eu pentru tine.

Oricum, imi cer scuze dacă am folosit un limbaj prea pretenţios. Cunosc nivelul  de pregătire al copiilor de ,,pocăiţi" de pe forum. Dacă o să mi se ceară, o să şterg tot textul. Anumite lucruri e mai bine să rămână neştiute de către unii.

Ultima modificare de silviu-o (14/07/07 23:37)


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

14/07/07 23:13

   
Dana
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/01/07
Cei 7 ani de-acasa ii stii? Bunul simt iti zice ceva, Silviu-o? Asta nu tine neaparat de religie, stii nu?
Pentru tine conteaza varsta interlocutorului? Are importanta daca are 17, 35, 50 de ani?

Deci postarea ta este foarte...acida. Fara temei.


_______________________________________
people come into your life for a reason, a season or a lifetime...

15/07/07 00:23

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

silviu-o a scris:

Oricum, imi cer scuze dacă am folosit un limbaj prea pretenţios. Cunosc nivelul  de pregătire al copiilor de ,,pocăiţi" de pe forum. Dacă o să mi se ceară, o să şterg tot textul. Anumite lucruri e mai bine să rămână neştiute de către unii.

Nu cunosti nimic.

Iti cer sa-ti revizuiesti limbajul. Respecta ca sa fii respectat.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

15/07/07 09:32

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

April a scris:

Nu cunosti nimic. Iti cer sa-ti revizuiesti limbajul. Respecta ca sa fii respectat.

Fireşte, iar în privinţa cunoaşterii omul care cunoaşte cel mai mult e cel care ştie că ştie puţin. Uite, în momentul de faţă sunt sigur că o creatură suavă care răspunde la numele de April şi se joacă de-a moderatoarea cu noi, mi-a spus că nu cunosc nimic. Aştept totuşi discuţii pe tema tradiţiilor neoprotestante şi argumentări că nu cunosc mare lucru.


Dana a scris:

Pentru tine conteaza varsta interlocutorului? Are importanta daca are 17, 35, 50 de ani?

Binenţeles că are. Tu nu eşti mai blajină cu copilaşii? Sau extrapolând puţin discuţia nu te interesează dacă un posibil pretendent are 20 sau 50 de ani?
Binenţeles că contează vârsta interlocutorului. Învăţătura se face după anumite criterii. Nu poţi să oferi anumite noţiuni unor copii de vârstă fragedă. Revenind la oile noastre şi eu sunt vinovat pentru că nu mă pot transpune în mintea unui copil de 13 ani, şi să simplific suficient anumite lucruri. Textul meu se adresa forumiştilor mai în vârstă şi sectanţilor versaţi. Vina e totuşi a mea. Forumul acesta se numeşte ,,Tanarcrestin”, si pe el poate intra oricine ştie să citească şi poate folosi un calculator. Cred că o să mă retrag definitiv de pe el. Pa


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

15/07/07 12:38

   
florin arad
membru

Locatie: arad
Inregistat: 29/06/07
Pace tuturor.
Imi pare nespus de rau ca s-a ajuns aici.
Si personal chiar nu as dori sa plecati de pe forum din cauza mea.
Dar as vrea sa va raspund mai intai la intrebari:
- Am 41 de ani dar ma consider si tanar si crestin.
-Am cu 2 facultati mai mult decat ati crezut dumneavoastra ca am.
Dar toate astea nu au legatura cu pocainta ,poti fi pocait fara nici o scoala,si poti fi si preot sau pastor doar cu numele.
Nu va condamn deloc domnule silviu-o,pentru felul cum ati reactionat,sunt obisnuit.
In societatea noastra NEPOCAITA esti considerat imbecil daca nu injuri la fel de tare ca si cei ce te-au injurat primii.Am patit-o de multe ori , iertand sau ocolind certuri si altercatii sa fiu catalogat drept prost.Sunt obisnuit, si probabil daca eram si eu de partea cealalta a baricadei, gandeam si reactionam la fel ca dumneavoastra.
De aceea nu va condamn si sincer o sa ma rog pentru dumneavoastra.


_______________________________________
Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.

15/07/07 15:11

Site web  
florin arad
membru

Locatie: arad
Inregistat: 29/06/07
Vreau sa multumesc celor care au intervenit ajutandu-ma in dialogul cu domnul silviu-o.
Dar sa stiti ca ceea ce spune si gandeste domul silviu-o,este sincer.
Lumea ortodoxa sau catolica a inteles ca suntem rupti,separati de ei , dar un lucru nu l-au inteles : CUM DE SUNTEM FERICITI.
Si de atunci de cand au observat ei ca noi suntem fericiti,tot incearca sa ne spuna ca nu e bine ce facem ,ca suntem pacaliti , ca ne pacalim singuri,ca de fapt noi suntem necajiti si nu fericiti si nu a noastra e calea mantuirii si cate si mai cate.
Si atat de inversunati sunt incat nici nu-i mai intereseaza fericirea lor, ci doar motivul pentru care suntem noi fericiti.


_______________________________________
Pentru ca nimanui nu ii pasa cand sunt trist, am hotarat sa fiu fericit.

15/07/07 15:24

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

silviu-o a scris:

Cunosc nivelul  de pregătire al copiilor de ,,pocăiţi" de pe forum.


april a scris:

Nu cunosti nimic.

Despre asta era vorba. Nu mai trage tu alte concluzii .

Oricum, mi se pare interesant (ca sa nu zic altfel) sa discuti  ca un "cunoscator" despre  asa-zisele traditii ale bisericilor neoprotestante, tu, care nu faci parte din ele.

P.S. Nu cred ca am aruncat noi, "sectantii" de aici, cu gunoi in Biserica ortodoxa (ca de ea presupun ca e vorba), ci tu esti cel care arunca cu gunoi in noi.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

15/07/07 16:46

   
silviu-o
Exclus

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 23/07/06

April a scris:

P.S. Nu cred ca am aruncat noi, "sectantii" de aici, cu gunoi in Biserica ordodoxa

Păi atunci o să-ti dau nişte trimiteri pe forumul care îl administrezi în care Biserica lui Hristos e terfelită. Şi Biserica Ortodoxa se scrie cu ,,O” mare.

April a scris:

Oricum, mi se pare interesant (ca sa nu zic altfel) sa discuti ca un "cunoscator" despre asa-zisele traditii ale bisericilor neoprotestante, tu, care nu faci parte din ele.

  Si mie mi se pare interesant că traducătorii neoprotestanţi ai Bibliei cunosc mai bine realitatea biblică şi părerea Sf. Pavel despre tradiţii, mai bine decât el însuşi. Iar probleme ta ca moderatoare nu este să mă întrebi de ce vreau o anumită discuţie, de vreme ce subiectul e generos şi se numeste ,,Tradiţiile bisericilor neoprotestante”


Florin Arad a scris:

Am patit-o de multe ori , iertand sau ocolind certuri si altercatii sa fiu catalogat drept prost.Sunt obisnuit, si probabil daca eram si eu de partea cealalta a baricadei, gandeam si reactionam la fel ca dumneavoastra.

Nu ai iertat niciodată cu toată inima pe nimeni, decât la suprafaţă d-nule Florin. Încă te mai fră- mântă acele certuri şi altercaţii, iar refulările tale au răbufnit cu alte ocazii. Asta se vede din ce ai scris aici. La ce te referi când spui <<am păţit-o>>, ce ai păţit dacă toată nădejdea ta e la Domnul ?? Orice încercare a vieţii e un lucru care te face să-I meriţi Împărăţia. D-ta încă mai păstrezi resentimente.

Florin Arad a scris:

Vreau sa multumesc celor care au intervenit ajutandu-ma in dialogul cu domnul silviu-o.


Ajutor??? D-ta bărbat în toată firea la 41 de ani? Eventual simpatie sau încurajare. Sau n-ai citit Prov 10.25 ,,cel neprihănit are temelii veşnice”.
Interesant e faptul că din zeci de sectanţi câţi mişună pe aici,  aprigi ,,cercetători ai Cuvântului”, nu s-a apucat încă nimeni să combată textul de mai sus. Şi era vorba de Cuvântul lui D-zeu. În scimb un om cu sufletul curat ca d-ta, dă vina pe egoismul, invidia  şi pe reaua intenţie a celorlalti care vor să vă fure fericirea, speranţa în Hristos, care vor să vă convingă  << că vă păcăliţi singuri>>.


Florin Arad a scris:

Dar sa stiti ca ceea ce spune si gandeste domul silviu-o,este sincer.
Lumea ortodoxa sau catolica a inteles ca suntem rupti,separati de ei , dar un lucru nu l-au inteles : CUM DE SUNTEM FERICITI.


Dacă o să vă întreb cum se manifestă ,,fericirea” asta, o să-mi răspunzi ceva de genul: L-am primit pe Hristos în inima mea... sau îl aştept pe Mântuitorul meu personal.... Dacă te întreb cum se manifestă acest lucru în viaţa d-voastră? Mi-ai spus deja că: în a nu răspunde celuilalt cu aceaşi monedă când îl vezi că îşi râde de tine. Dar deja ai răspuns cu aceaşi monedă. De fapt ai ripostat mult mai dur, într-o formă care  trădează inepţia şi trufia. Te-ai plasat de partea celor fericiţi întru Domnul, în opoziţie cu alţi oameni pe care i-ai demonizat spunând că încearcă să vă amăgească şi să vă fure fericirea.De-asta sunt atât de interesanti cei ca dumneata. Aveţi un simţ al auto-victimizării şi al persecuţiei deosebit, aş zice fascinant. Esti exact genul clasic de sectant care isi constuieste in adancul sufletului, prin ,,studiul biblic” iluzia unor merite care-l face cu totul deosebiti de ceilalti. Acesta se manifestă sub forma unei disponibilitaţi continue de a-i ajuta si indruma pe ceilalti ca sa fie ca ei. Dar în adâncul sufletului păsrează o nuanţă de presupusă superioritate.  Si acesta este un orgoliu  mai mare decât toate celelalte, opus smereniei lui Hristos.


Florin Arad a scris:

Si de atunci de cand au observat ei ca noi suntem fericiti,tot incearca sa ne spuna ca nu e bine ce facem, ca suntem pacaliti , ca ne pacalim singuri,ca de fapt noi suntem necajiti si nu fericiti si nu a noastra e calea mantuirii si cate si mai cate.


Care ,,ei” dom’le? Care ,,baricadă”? Hristos nu a trăit pe nici o baricadă. Hristos a trăit în mijlocul tuturor. Mai faci pe inofensivul? Haide să vedem pe ce criterii faci d-ta departajarea între ,,ei” şi ,,noi”. Evident că ştiu la ce te referi, la bisericile tradiţionale opuse celor ,,evanghelice” Dar vreau să văd o motivare de-a d-tale. Poate aşa ajungem în sfârşit si la subiectul aflat în discuţie aici:  tradiţiile bisericilor neoprotestante.


Florin Arad a scris:

Si atat de inversunati sunt incat nici nu-i mai intereseaza fericirea lor, ci doar motivul pentru care suntem noi fericiti.

Da, binenţeles, sărmanii de voi, şi ticăloşii de noi care avem grijă de ,,paiul din ochii altora” nu la ,,bârna noastră”......
Mai bine te-ai apuca d-nule Florin să răspunzi acolo la problemele ridicate, pentru că,  mă hazardez să spun, la felul în care te exprimi şi cum gândeşti, una sau două facultăţi le-aţi absolvit la vreuna din instituţiile ,,teologice” baptiste sau ,,şcolile biblice’’ din Arad su Oradea. Domnul să te binecuvânteze!

Florin Arad a scris:

De aceea nu va condamn si sincer o sa ma rog pentru dumneavoastra

Vă mulţumesc din tot sufletul d-nule Florin. Şi eu o sa fac la fel dar nu uitaţi:
Prov.20. 10 Două feluri de greutăţi şi două feluri de măsuri, sunt o scârbă înaintea Domnului. – şi Prov 15.
8 Jertfa celor răi este o scârbă înaintea Domnului, dar rugăciunea celor fără prihană Îi este plăcută.


_______________________________________
Vă ratăciţi neştiind scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Mat. 22;29)
Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (Sf. Calinic)

15/07/07 18:28

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Am mai avut polemici, silviu-o, si pe un ton mai mult decat necivilizat.
Nu mai am chef/stare/dispozitie pentru inca una.

Iti zic pe scurt : degeaba te bati cu pumnul in piept ca tu faci parte din "singura biserica adevarata" in conceptia ta, si anume "Biserica Ortodoxa" ( cu "O"), cat timp (ne) improsti cu ura in stanga si in dreapta, interpretandu-ne cuvintele cum vrei tu.

Nu stiu cat rost mai are sa mai adaug ceva : tu nu esti neoprotestant, de aceea mi-am permis sa ma mir ca vorbesti ca un cunoscator despre traditiile bisericilor neoprotestante. Adica faci anumite afirmatii bazate pe informatii din afara lor, nu din interior.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

15/07/07 20:02

   
silviu-m
membru

Locatie: Targu Mures
Inregistat: 12/01/08

April a scris:

Nu stiu cat rost mai are sa mai adaug ceva : tu nu esti neoprotestant, de aceea mi-am permis sa ma mir ca vorbesti ca un cunoscator despre traditiile bisericilor neoprotestante. Adica faci anumite afirmatii bazate pe informatii din afara lor, nu din interior


Atunci treaba ta ca moderatore este demonstrezi că mă înşel punct cu punct, dacă tot intervii, sau să aduci un om cu pregătire teologică şi scripturală care să demonstreze contrariul. Şi de unde ştii că nu am informaţii din interior?


_______________________________________
,,Unicul scop al vieţii e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în rai''(Sf. Calinic)

17/02/08 18:52

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
silviu_o/m, lasa-ne pe noi sa hotaram daca si cand vei reveni pe site.

mai vrei o sansa ? cere-o, si nu-ti face un nou user.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

17/02/08 19:34

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Si care e problema, silviu-m, ca s-a inlocuit traditie cu invatatura? Astea nu-s cam sinonime? Si, oricum, daca e sa citesc Biblia in engleza folosesc versiunea KJV (nici macar New KJV) pe care o consider superioara tuturor traducerilor moderne! Si daca tot suntem la traduceri gresite de ce traducatorii ortodocsi au tradus presbuteros (batran) cu preot ori de cate ori le-a convenit desi termenul grecesc pentru preot este hiereus?

Noi nu avem nimic impotriva traditiei decat atunci cand intra in contradictie cu Biblia sau cand face crestinismul irelevant pentru cultura in care se afla!

Cat despre apocrife si voi le recunoasteti ca fiind necanonice asa ca nu vad ce rost mai are sa discutam asupra lor!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

18/02/08 10:11

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
mdaaaaaaaaaaa....no dragilor ... tre sa intru si eu putin in discutie ...
un singur lucru despre ortodocsi ... io nu zic ca nu e credinta adevarata ... dar de la credinta adevarata pana la religia adevarata e cale lunga toarsu` silviu zero sau m sau cum vrei tu ... no ... atunci raspunde tu de ce s-au facut traditii multe si nici macar acestea nu sunt respectate ... si sa nu imi spui ca in bis orto nu se face comert ca io nush ce sa mai zic ...


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

18/02/08 10:31

   
Pagini:  1 2 3 4 5    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net