TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Traditiile bisericilor neoprotestante Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
parerea mea este ca nimeni niciodata nu are cum sa scape de traditii.
pana la urma ce este traditia? o practica uzuala nu?un obicei pe care ti l-ai format in decursul timpului, s-au pe care l-ai mostenit de la altii.
asa ca  filip chiar faptul ca in fiecare duminica se schimba programul, poate fi o traditie.
fiacare tara are traditile ei, fiecare cult are traditii, fiecare biserica are traditii, fiecare familie din biserica, fiecare membru din familie, au o traditie, chiar dc este una mai saraca sau mai stufoasa.

problema este ca noi de multe ori nu reusim sa recunoastem trditiile de principiile scripturii, si de aici se nasc atatea conflicte si neintelegeri intre crestini.

28/12/05 18:15

[flip]
membru

Inregistat: 06/12/05
da... fiecare avem traditii, treaba e sa nu isi piarda din valoare, sa nu ajungem sa uitam de ce facem anumite lucruri.

28/12/05 19:39

Site web  
sweet andra
membru

Inregistat: 11/01/06
De ce nu cautati esentialul si va uitati atat de mult la chestiile formale ? Da,sunt perfect de acord ca tinerii trebuie sa fie decenti.La biserica nu se merge imbracat ca la discoteca.Daca esti frumos in interior atunci se vede si in exterior! E nevoie de trezire!

13/01/06 14:56

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Andra, ne confruntam acum cu ceea ce se numeste "cuvinte goale". Ne place sa zicem o multime de lucruri, sa ne ascundem dupa degete, sa vorbim despre "forme" cum le-ai numit tu in alta parte, dar cand vine vorba sa vorbim despre lucruri practice toata lumea bate in retragere. De exemplul am deschis subiectul: "Metode de evanghelizare eficiente!" - cine s-a gandit sa puna mana pe plug - nimeni! Ne place sa vb. Numai gura e de noi! Stam prea mult pe lucrurile si le discutam cum ar trebui sa le facem mai bine si nu le facem pentru ca ne impiedicam in forme si traditii si opozitie si prostie multa. Ce ar trebuie sa facem ca sa schimbam locul in care am trait atata vreme? - ar trebui sa fie intrebarea noastra! Ne impiedicam in fuste si pantaloni si uitam ca nu au fost chemati la lucrarea asta pe pamantul acesta!

13/01/06 18:22

Site web  
sweet andra
membru

Sunt perfect de acord cu tine..stau si ma gandesc...daca totzi cei care spun ca sunt crestini ar trai asa atunci lumea ar fi schimbata! Dar noah e clar daca am fi 100% pt Domnul atunci oare ce s-ar intampla? De multe ori lumea doarme in biserici!!! Oare de ce?

13/01/06 20:32

ionelcim
membru

sweet andra a scris:

De multe ori lumea doarme in biserici!!! Oare de ce?

ce sa-i faci poate ca asa este traditia.(glumeam)

13/01/06 21:42

Larisa
membru

Lumea doarme in biserica pentru ca nu este pusa la treaba si pentru ca e mai frumos sa vizezi decat sa te lupti ca visul sa devina realitate. Lumea doarme in biserica pentru ca nu stie ce-i aia implicare in Imparatia lui Dz, lumea doarme pentru ca aude numai lucruri frumoase de la amvon si atunci normal ca te prinde somnul cand ti se spun povesti.

14/01/06 03:06

Site web  
ionelcim
membru

Larisa a scris:

Lumea doarme . Lumea doarme in biserica , lumea doarme .

dc vreti sa vedeti lumea din biserica uitati-va la cei care dsorm......sti larisa inainte am citit poezia ta cu soldatul, acuma ma gandesc ca dc am fi constienti de realitate a in care traim si de misiunea ce o avem, cu siguranta nimeni nu ar mai dormi in biserica
ce soldat si-ar permite sa adoarma pe front?

14/01/06 15:56

sweet andra
membru

Imi place ...ai pus punctul pe i

14/01/06 16:28

Larisa
membru

Punct ochit, punct lovit, Ionelcim! Poezia aia imi da suturi in fund de fiecare data cand ma gandesc la ea sau o citesc. Imi place sa o citesc cu autoritate si sa proclam cu tarie tot ce scrie acolo! Exact, soldatii nu dorm pe campul de lupta!

14/01/06 21:16

Site web  
mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05
Stateam si ma gandeam la faptul ce inseamna traditie si am ajuns la concluzia:
- traditia este ceva ce se repeta, ceva care facem cu toti (de obicei) , constient sau incostient, dar care de multe ori nu aduce schimbarea dorita (sau chiar nedorita pt ca multe persoane nu stiu cu adevarat ceea ce vor)
- nu este traditie acel lucru pe care chiar daca-l repetam, aduce o inprospatare in viata noastra de crestin si ajuta la cresterea noastra ca spirituala

Voi ce credeti?

Ultima modificare de mit4jc (14/01/06 23:36)

14/01/06 23:35

Larisa
membru

Conform DEX-ului traditia este un ansamblu de conceptii, de obiceiuri, de datini si de credinte care se statornicesc istoriceste in cadrul unor grupuri sociale sau nationale si care se transmit(prin viu grai) din generatie in generatie, constituind pentru fiecare grup social trasatura lui specifica. Obicei, uzanta, datina. Informatie(reala sau legendara) privitoare la fapte sau evenimente din trecut, transmisa pe cale orala.

15/01/06 00:53

Site web  
brilliant
membru

Inregistat: 27/12/05
legat de traditii eu zic ca din pacate ele exista si ele uneori in loc sa ne apropie de Dzeu mai mult ne despart.CHestia cu rugaciunea cand intri in biserica eu sunt de acord dc o faci cu o inima sincera.Dar eu cred ca nu ar mai trebui sa judecam atat de mult si sa cautam raspunsurile la Dzeu fiindca doar El ne poate lumina cu adevarat.Sa fiti iubitit si GOD WITH US FOREVER!!!!!:)

15/01/06 17:39

iuddavali
membru

Inregistat: 28/01/06

larisa a scris:

Eu cred ca sunt unii care au ajuns din pacate la concluzia ca programul de la biserica nu mai are farmec, ca trebuie sa-l infrumusetam. Aveai dreptate mit4jc cand ziceai ca faptul ca renuntam la "uniforma de biserica" ne coboara standardele. Atunci cand pastorul vine in pantaloni scurti si in camasa la biserica nu mai are aceeasi autoritate pe care ar avea-o in costum.

corect. de acord cu tine cu tine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
eram odata la biserica si se canta o melodie la deschidere ... stiti. mai, frati si surori.... era una cu vreo cateva randuri in fata mea.... imbracat... dezbracata de fapt, ca toata cantarea okii mei alunecau acolo, ca se vedeau toate. Eh, ce fel a mai fost inchinarea mea? "Daca unul din voi face sa pacatuiasca.... leaga-ti o piatra de moara ... si arunca-te in mare."

1. nu imi place sa ma imbrac la costum cand merg la adunare, dar o fac  pt ca stiu ca acolo ma intalnesc cu DUMNEZEU, nu ma duc la un meci de fotbal. Inaintea lui Dumnezeu - REVERENTA. Ce ar fi daca m-as duce la adunare in blugi taiati, cu adidasi cu sireturile nelegate, cu tricou "bug mafia" si cu muci la nas? Pai m-am dus sa ma intalnesc cu Domnul? Cu Dumnezeul universului? Nicidecum. Daca la reprezentanti omenesti aratam stima, cu atat mai mult la Dumnezeu.
2. batic ... capul acoperit.... e ceva cu corinteni parca... era un cult, in care femeile erau rase si practicau prostitutia, iar Pavel le spune sa puna acoperamant capului, ca sa se faca diferenta intre crestini si... Dar cred ca toate fetele aveti par, asa ca nu tre sa va puneti basma. :)
Apropo, sunteti mai frumoase cu par (lung). Asa cum vi l-a dat Domnul.

3. cine zice ca tre sa ne rugam cu ochii inchisi? gasim undeva in Biblie asa ceva?
  raspuns: in primele secole, crestiniii au vrut sa faca diferenta intre pagani care se inchinau la regelui soare cu ochii deschisi. si raspunsul lor a fost: "noi ne inchinam unui Dumnezeu nevazut, care este inceruri, de aceea inchidem ochii" ca nicaieri nu scrie ca tre sa inchidem okii.
4. sau rugaciunea in genunchi... cititi in VT si vedeti "m-am aruncat inaintea Domnului" , "am cazut", "intins". Doar in NT gasim un text care zice "Du-te in camaruta ta, pleaca-ti genunchiul". Eu ma rog pe genunchi si cu ochii inchisi, nu neaparat cu mainile in cine stie ce pozitie (si asta cu mainile, tre sa fie nu stiu cum?)("ridicati maini curate spre cer" -isaia parca)

cred ca exista o limita de bun simt al vremurilor in care traim si mereu trebuie sa avem atitudinea de reverenta inaintea Creatorului. Nu tre sa venim cu robele pe care le purtau iudeii, dar nici la pantaloni scurti, cu sapca si cu baloane la gura.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Si acum sa va zic una tare (traditie le pocaiti)

Se duce fr pastor intr-o comunitate si il ia la amvon. Se alcatuieste formatia, intra si se indreapta catre amvon. Toate bune si frumoase. Cand sa urce, o ia prin partea stanga. Dar fratele din spate, ...:) hoooo trrrrrrr (ca la caruta, cu haturile). Il trage de poalele hainei de la costum si il ghideaza spre partea dreapta.
  La iesire, dupa ce s-a dat mana, vine fratele si spune:
  -Frate, la noi nu se face asa!
  -Pai de ce, frate, intreba pastorul.
  -Pai, dreapta e a Domnului si stanga e a diavolului.
  In replica fr pastor ii spune:
  -Dar frate, v-ati gandit ca ati urcat pe partea dreapta dar ati stat pe partea stanga?

Adaug eu: a urcat pe partea dreapta si a coborat pe stanga .... :) :) :)

Octombrie - cand se schimba ora pentru iarna. Ecl. 3:1

31/01/06 01:59

Site web  
Larisa
membru

iuddavali a scris:

Apropo, sunteti mai frumoase cu par (lung). Asa cum vi l-a dat Domnul.

Tin sa te contrazic aici pentru ca fiecare copil se naste cu putin par sau deloc pe cap. Imi zicea mamica mea ca asistentele imi prideau fundite cand eram in spital pentru ca aveam parul mai lung decat ceialti copii. Deci in nici un caz nu se naste nimeni cu parul lung si inca o alta remarca: parul trebuie intretinut: trebuie sa-i dai capetele ca sa nu se despice - unele nu au astfel de probleme, la unele le creste parul mai repede, la altele mai greu... Intr-adevar si eu cred ca fetele cu parul lung sunt mai frumoase pentru ca e semn de feminitate si inainte parul facea parte din armele de seducere a barbatilor.

31/01/06 02:03

Site web  
dbogdan
membru

Inregistat: 21/03/05
Vad caci s-a tot vorbit despre traditi si ii bine. Eu am deschis acest subiect cu scopul de a vedea caci si noi avem traditi si nu trebuie sa tot aratam cu degetul la Ortodoxi. Eu nu zic caci orice traditie este rea dar impunerea traditilor tuturora este gresita. Sa raspund pe scurt la mai multe mesaje.

Eu sunt Penticostal si cineva a intrebat de ce este atata diferenta intrei noi. Eu cred din cauza neintelegeri Bibliei si ne studierea iei. La Penticostali a fost de ajuns sa se scoale unul in picioare care a fost botezat cu Duhul Sfant si vorbea in limbi sa spuna ce crede el, o erezie, o traditie , sa se dea drept prooroc si o multime sa-l urmez fara sa cerceteze. Un bun exemplu este Corintenii, ei cautau probabil vorbirea in limbi foarte mult, iar Pavel le spune in Cap 13 caci sunt niste metale ce fac zgomot fara dragoste. De aceea chiar intr-o biserica este de multeori pareri diferite. Daca sunt mai multi oameni influenti se sfarama. Eu cred caci lipsa de studiere si mai mult fuga dupa experiente nemaipomenite a dus la haosul care este astazi in unele bisericii...

Referitor la neputinta inchinari din cauza fetelor... As vrea sa cititi si mesajul meu la imbracaminte femeiasca si barbateasaca. Am si eu o intrebare, Daca este o fata prea seducatoare in fata ta si te "forteaza" sa te uiti eu cred ca problema este si la baiat. De ce nu ii trece la baiat prin cap sa se mute? Saracul ce are de suferit tot programul :). Sa incerce sa se uite in sus? Din cauza "traditiei" sa cerceteze fiecare fata cu deamanuntul cred eu. Nu lua asta personal iuddavali asta cred eu din toata inima nu ma refer la tine am postat la imbracaminte femeiasca si barbateasca inainte sa citesc mesajele de aici. Eu nu zic caci fata nu ii de vine dar cred caci mai mult baiatul care este invatat sa se uite unde nu trebuie si ar trebui sa incerce sa se dezobisnuiasca daca nu ii trece lui prin cap sa se mute? Sa nu imi spuna mie caci a fost plina Biserica saracu si numai in spate la fata aia a putut sta si a suferit tot programul :).

Hai caci si parul ii tare.... As vrea sa mergi in Africa sa vezi acolo cum au parul de doi centimetri si fete si baieti.... Astea sunt lucruri relative si fara prea multa importanta oricum nu ii sta bine la o femeie sa nu aiba par. In corinteni vedem caci i-a fost dat ca acoperamant dar nu ne spune lungimea... sa ne luam noi sa decidem cat ii lung si cat nu...Un lucru ii clar femeile rase nu arata bine si nu asta ii planul lui Dumnezeu... de la boala se ajunge asa sau cazuri speciale dar nu trebuie generalizat.

OK scuze offtopic cu cateva remarcari.

Oricum referitor la traditi eu cred caci cele bune pentru moment sa le tinem si tot timpul sa respectam ce au facut altii din inima sincera. Dar sa nu incercam tot timpul sa fortam traditile noastre la o persoana caci uitam de Biblie si Isus.
Iar al doilea lucru sa fim mai intelegatori cu fratii nostri Ortodoxi caci in multe lucruri si noi facem ca iei dar in alte forme dar suntem orbi si nu vedem.

Numai Bine.

09/06/06 08:50

eli4adi
membru

Inregistat: 03/06/06
Dinlipsa de revelatie conducatorii biserici vor pune pe umarul crestinilor legi care se vor transforma in traditii.,Daca nu veti umbla cu D-zeu,,,,,,ce inseamna avem un exemplu ENOH el nu s-a rugat in o ora el aumblat cu D-zeu 300 de ani.........terminati cu lucrurile care va unesc-pe unii- batic fuste podoabe etc.Fiti uniti in Isus si nu prin religii sau denominatie.

10/06/06 21:49

dbogdan
membru

Inregistat: 21/03/05
Dar oricum multe din aceste traditi au unit oamenii si inca ii mai unesc. Dar unele traditi chiar sunt rele sa dauneaza acele trebuie indepartate incet altele inca sunt bune si de ce nu sa fie tinute... Chiar daca rugatul cand intri in Biserica s-a transformat in traditie este BIblic cand zice sa iti pazesti piciorul cand intri in Templu, adica sa fai atentie cum intri...

Este foarte important sa incercam sa inlaturam traditile care impiedica cresterea spirituala si sa nu ii tratam pe cei mai invarsta care tin la ele ca neavand minte si nepriceputi caci multe la timpul lor au servit foarte bine Bisericii.

Apropo la diferente intre PEnticosrtali mai vreau sa adaug putin. Pe timpul comunismului cand majoritatea Pastorilor erau controlati de securitate sau celputini pusi sub presiuni mari oamenii nu prea aveau incredere in ei. De aceea grupurile de rugaciune erau singura lor sursa de o inchinare autentica, iar proorocul era vazut ca singurul mod de comunicare de la DUmnezeu  fara pata. De aceea multi prooroci sau dati ei prooroci au zis unele lucruri nebiblice dar oamenii nu au cercetat si s-au crezut adevarate... Dar asta a fost dintr-o cautare sincere si totimpul dintr-i incapatanare.... Aceasta au dus la multe curente si pareri diferite multe nebiblice...

Numai bine

12/06/06 08:21

Larisa
membru

Socant lucru este ca biblia ne invata sa cercetam o proorocie ca sa vedem de la cine vine: de la Dumnezeu, de la cel rau sau din firea pamanteasca. Din pacate oamenii nu au fost invatati sa judece proorociile si nu se sinchisesc sa dea praful de pe biblie si sa caute ei singuri raspunsul la problema lor.

13/06/06 04:28

Site web  
fineas
Exclus

1 Ioan, 5

3 Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele; [

Iacov, 2

10 Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate. [Iacov 2

Marcu, 12

29 Isus i-a răspuns: "Cea dintâi este aceasta: ,Ascultă Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este un singur Domn;' [Mar

nu vad sa scrie ca sunt 2 Domni ? unul mic si unul mare ,unul Isus ,si unul IAHWEH?

totusi va mai intreb inca odata,DE CE NU VA BOTEZATI BIBLIC CUM S-AU BOTEZAT APOSTOLII?

DE CE ACCEPTATI UN BOTEZ NEBIBLIC CA FIIND ADEVARAT?

DE CE NU FACETI TOATA VOIA LUI DUMNEZEU ?

Galateni, 1

8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!(BLESTEMAT)

9 Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!

10 Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor, sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos. [Galateni

14/08/06 22:19

Larisa
membru

Anatema = sa fie sters din cartea vietii. Acum a devenit un termen general pentru doctrine interzise.

15/08/06 04:20

Site web  
fineas
Exclus

O comparaţie convingătoare

Am putea expune toate învăţăturile şi întreaga practică a bisericii primare. Ca o concluzie trebuie spus că din vremurile apostolilor, toate învăţăturile adevărate despre dumnezeire, botez, Cina Domnului şi absolut tot ce este în legătură cu planul de mântuire, ne-a fost lăsat în scris pe paginile Scripturii.

Dacă prezentăm acum o comparaţie între biserica lui Isus Hristos cum era ea la început şi toate celelalte biserici care au apărut pe parcursul celor 2000 de ani, o facem cu un singur scop şi anume, să arătăm drumul înapoi la biserica primară şi alcătuirea ei. Pentru acest lucru ÃŽi cerem lui Dumnezeu harul de a avea aceleaşi trăiri cum au avut fraţii şi surorile noastre în Hristos atunci, la început, pentru că Hristos este acelaşi ieri, azi şi în veci. Amin!

Cei ce cunosc istoria bisericii, ştiu că primele secole după Hristos au trecut fără să se formeze o biserică organizată în mod uniform. La început erau doar adunări locale, independente. ÃŽn secolul II Ireneu vorbeşte de 20 de adunări, în secolul III Hipolit se referă la 32, în secolul IV Epifanius scrie de 60 şi apoi episcopul Filaster menţionează 131 de grupuri diferite. ÃŽn primul secol nu existau papi sau cardinali, iar episcopii nu erau demnitari, ci bătrâni în adunările locale. Ei trebuia să fie căsătoriţi (1Tim.3, Tit 1). După persecuţia în masă a creştinilor din timpul lui Diocleţian (240–313), ÃŽmpăratul Constantin a decis să unească toate aceste fracţiuni într-o singură biserică creştină în tot Imperiul Roman. Doar mai târziu s-a introdus religia de stat şi „succesorul” lui Petru, ca şi titlul de „Pontifex Maximus” (Mare Preot) pentru papi.

ÃŽn anul 380/381, ÃŽmpăratul Teodosiu I cel Mare, a declarat credinţa în „Sfânta Treime”, formulată în principal de Tertulian din Tunisia, ca fiind religie de stat oficială şi care trebuia acceptată de fiecare cetăţean. ÃŽn anul 382, ÃŽmpăratul Graţian a renunţat în mod oficial la titlul de „Pontifex Maximus” pe care-l purta ca fiind cel mai de seamă membru al preoţiei păgâne. „Pontifex Maximus” era „Cel mai mare constructor de poduri” şi chiar din acele timpuri de demult avea îndatorirea să construiască poduri între naţiuni cu scopul de a le aduce împreună. ÃŽn anul 217, episcopul roman a cerut fără succes acest titlu, care până la urmă a fost acordat lui Leo I în anul 441. El a fost cel dintâi care a pretins să aibă dreptul exclusiv asupra cuvintelor care i-au fost adresate apostolului Petru: „Îţi voi da cheile ÃŽmpărăţiei cerurilor…” (Matei 16:19). ÃŽn anul 312, Constantin a introdus dogma politică precum că “împăratul este atât şef al statului, cât şi cap al bisericii, ca locţiitor al lui Hristos”. Acest lucru se practica în păgânism, acolo unde ambele puteri erau reprezentate de împărat. Acest mod de a vedea lucrurile a fost adoptat mai târziu de papi, care pretindeau atât puterea spirituală, cât şi pe cea lumească.

Martin Luther a respins această idee şi a arătat că aceste două puteri trebuie separate.

S-au ţinut o mulţime de consilii bisericeşti, începând cu cel de la Niceea (anul 325), la care au participat aproape 300 de delegaţi reprezentând diferite tabere. Episcopul Romei era bolnav în acea vreme şi nu a putut participa. Au fost discutate diferite subiecte şi s-au formulat primele declaraţii de credinţă. Acestea au fost urmate de dogme nenumărate, până la cea referitoare la infailibilitatea papei din anul 1870 şi cea referitoare la înălţarea Mariei la cer, în trup, din anul 1950. Dacă credinţa într-o dogmă ar fi necesară pentru mântuirea noastră, atunci ar trebui să-i acuzăm pe apostoli şi chiar pe Domnul nostru că nu ne-au spus acest lucru.

O, Dumnezeule, cât de binecuvântaţi suntem noi să ştim că în Cuvântul adevărului este scris absolut tot ce Tu ai avut să spui bisericii Tale şi că numai Cuvântul Tău este lumina care ne luminează calea! Amin! Cu adevărat Noul Testament este complet şi este în vigoare de când a murit cel ce l-a făcut, nimic neputând fi adăugat sau scos din acest Testament (Gal.3:15). Nu este, de fapt, o credinţă falsificată, un adevăr falsificat, o evanghelie falsificată cea care nu corespunde cu originalul? Aceasta este o întrebare vitală la care trebuie să răspundem.

Cuvântul „dogmă” vine din grecescul „dokein”, care înseamnă „se pare”. Deci li s-a părut acestor părinţi ai bisericii că una sau cealaltă ar putea fi corecte.

Doar pentru că părinţii bisericii au considerat ceva a fi corect, asta nu o şi face corectă. Cuvântul lui Dumnezeu nu pare a fi corect, Cuvântul lui Dumnezeu este drept şi adevărat şi rămâne aşa în veci de veci. Amin!

Nu este sarcina noastră să judecăm cea mai mare şi mai puternică instituţie de pe pământ sau multele religii naţionale şi denominaţiuni, fiecare cu specificul şi tradiţia ei.

Dar din dragoste pentru adevăr, noi trebuie să punem această întrebare: ce se întâmplă dacă bisericile nu corespund cu Sfânta Scriptură în învăţătură şi practică? Ce folos au credincioşii catolici dacă în anul 1929 Vaticanul a fost declarat stat bisericesc şi are acum relaţii diplomatice cu 175 de ţări de pe glob?

Ce are aceasta a face cu mântuirea sufletelor noastre?

Ce folos au credincioşii protestanţi dacă aparţin bisericilor recunoscute de stat din diferite ţări, când conducătorii lor nu sunt recunoscuţi de Dumnezeu?

Biserica Romei are peste un miliard de membri în întreaga lume, are peste un milion de membri ai diferitelor ordine, aproape patru sute de mii de preoţi şi patru mii cinci sute de episcopi.

Celelalte biserici au milioane de membri şi fiecare are conducerea ei. Dar câţi dintre ei L-au primit pe Isus Hristos ca Mântuitor personal şi au căpătat asigurarea de sus că ei fac parte din biserica Dumnezeului Celui Viu?
Următoarea întrebare vine de la sine: pot fi aceste miliarde şi milioane de oameni aparţinând diferitelor biserici denominaţionale „turma mică” despre care Isus Hristos a vorbit şi căreia Tatăl îi dă cu plăcere ÃŽmpărăţia (Luca 12:32)?

Pot ei toţi fi singura biserică a lui Isus Hristos despre care El a spus: „Eu voi zidi Biserica Mea...”? Pot bisericile acestei lumi să fie ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu, despre care Isus Hristos, Domnul nostru, a spus că nu este din această lume (Ioan 18:36)?

Când şi unde l-a numit Isus Hristos pe apostolul Petru cap al bisericii Sale sau chiar şef de stat? Domnul a spus: „Tu eşti Petru (o piatră) şi pe această piatră (stâncă) – nu pe tine – voi zidi Biserica Mea...” – nu pe un om care se clatină şi care cu altă ocazie când nu a vorbit prin inspiraţie a trebuit să fie mustrat de Domnul: ”Înapoia Mea, Satano: tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor”(Matei 16:23)!

Isus Hristos ÃŽnsuşi este Stânca, piatra de temelie pe care este zidită biserica. Aceasta este adevărata descoperire pe care a primit-o apostolul Petru! Doar Răscumpărătorul este Capul bisericii Sale!

15/08/06 15:33

onfire
membru

Inregistat: 18/10/06
cu 20 de ani in urma, intr-o anumita partasie s-a observat ca din cauza prezentei televizorului intr-un camin 10 crestini cu slujire in biserica din 10 aveau de suferit din cauza asta in relatia lor cu Dumnezeu, ajungandu-se chiar la caderea in pornografie si alte lucruri destul de urate pentru multi. S-a pus deci ca o regula ca oricine care e in slujire sa nu mai posede un tv acasa, mai ales daca e trimis ca pastor. 20 de ani mai tarziu, vedem peste 50 de milioane de situri care spun ca televizorul este in sinea lui cel mai mare deficit adus generatiei noastre . Acuma, daca ar intra cineva intr-o biserica de gen si ar vedea ca oamenii din slujire din acea biserica nu se uita la televizor, ar spune ca oamenii aia sunt traditionalisti sau legalisti. Adevarul insa e ca oamenii aia asculta de alti oameni care s-au ars cu mult timp in urma si care stiu ce zic. Traditie e un cuvant foarte general, asa ca sa nu ne grabim sa spunem ca e un lucru rau. Personal nu sunt de acord cu basmalele si punerea pe genunchi, mi se par fara sens, insa sunt anumite lucruri etichetate ca si traditii care sunt puse in biserica pentru ajutorul nostru. Noi trebuie doar sa intrebam de ce sunt acolo.

19/10/06 12:58

Site web  
eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
... adica vrei sa spui ca trebuie sa renuntam la telvizor? :) pai ce o sa mai facem daca nu o sa mai putem urmarii ultima telenovela sau sa ne ascultam programul de muzica prefeata (MSexTV)... de unde isi vor lua tinerii crestini "educatia sexuala" daca nu din filmele xxx....

cred ca propunerea ta este foarte radicala... dar sa mai auzim si alte pareri.

20/10/06 14:12

Larisa
membru

Noi am decis sa nu ne luam niciodata TV si nu-ti zic cate televizoare ni s-au oferit pana acum. Oamenii cand aud ca nu avem TV ne compatimesc. Vreau sa zic ca viata noastra e asa de frumoasa fara cutia aia in casa pentru ca facem lucruri impreuna si nu ne umplem mintea cu toate gunoaiele acestei lumi. Vrem stiri? Ne uitam pe net sau deschidem radioul. Vrem documentare? Mergem si le inchiriem, etc. In restul timpului iesim la plimbare, ne uitam la filme pe DVD, mergem si mancam in oras, ne jucam. citim, stam de vorba cu cei dragi ai nostri, povestim cum a fost ziua noastra la serviciu si uite asa nici nu ne dam seama cum se face 22:30 cand tre sa mergem la culcare pentru ca urmeaza o noua zi. Chiar nu am avea timp pentru televizor!

21/10/06 04:23

Site web  
Pagini:  1 2 3 4 5    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la