TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Meditatii Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 16
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
"Nu trebuie sa cunosti o sumedenie de lucruri pentru ca viata ta sa aiba o influenta durabila in lume. Insa trebuie sa cunosti putinele lucruri mari care sunt cu adevarat importante, poate chiar un singur lucru si apoi sa fii gata sa traiesti pentru el si sa mori pentru el

Oamenii care influenteaza durabil lumea nu sunt aceia care stapanesc multe domenii, ci aceia care sunt stapaniti ei insisi de o singura cauza mareata.

Daca vrei ca viata ta sa conteze, trebuie sa cunosti cateva lucruri mari, de neschimbat, evidente, simple, glorioase-sau un singur lucru care sa le includa pe toate- si sa arzi pentru acestea."

John Piper


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

07/06/07 18:35

   
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
"M-ai iubit alaturi de toti oamenii
Si-atunci am cunoscut largimea dragostei Tale...
Apoi, m-ai privit chiar pe mine, acolo in vale
Si m-ai cuprins in lungimea dragostei de Dumnezeu
Eram Eu, pus deoparte pentru Tine...

Apoi ai coborat in adancimile mele
Acolo unde stateam prabusit in ruine,
Si te-ai facut franghie de scapare
De care m-am prins cu mainile mele murdare,
Si Sus, Sus in imensitatea divina
M-ai pus pe inaltimi de lumina.

Si-acum acel care-am fost
Pierdut pentru veci si fara nici un adapost,
Acum sunt plin de toata plinatatea Lui Dumnezeu,
Sunt Eu,
Pus deoparte ca un minereu pretios:
Sunt iubit de Cristos!"


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

22/06/07 08:53

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Fiecare doreste sa se daruiasca in intregime…sa aiba o relatie stransa si de durata cu cineva…sa fie iubit.Dar Dumnezeu iti spune:
“Nu! Asta nu! Atata vreme cat nu esti satisfacuta,implinita si multumita ca esti iubita numai de Mine… sa Mi te daruiesti in intregime, fara nici o retinere,sa ai o relatie intensa,personala si unica cu Mine, sa descoperi ca numai in Mine poti sa-ti gasesti placerea…pana atunci nu vei fi capabila de o adevarata relatie inter-umana,asa cum am conceput-o Eu.
Nu vei fi niciodata unita cu altcineva daca nu vei fi prima data unita cu Mine…si numai cu Mine,renuntand la celelalte lucruri,renuntand la dorintele tale si implinindu-le pe ale Mele!
Vreau sa nu-ti mai faci planuri sau sa visezi aiurea, ci vreau sa-Mi dai voie sa-ti ofer Eu cel mai minunat plan,pe care tu nu ti-l poti imagina. Te rog sa-mi dai voie sa-ti dau ce-I mai bun! Tot ce trebuie sa faci tu pentru asta este sa continui sa privesti la Mine,asteptand de la Mine cele mai grozave lucruri pe care altcineva nu ti le poate oferi…continua sa experimentezi ce sunt Eu. Continua sa asculti si sa inveti lucrurile pe care ti le spun Eu. Si asteapta!
Nu te nelinisti!Nu fi nerabdatoare!Nu te ingrijora! Nu te uita la lucrurile pe care le-am dat celor din jurul tau. Nu te uita la lucrurile pe care crezi ca le vrei, ci cauta sa te uiti numai si numai la Mine,pentru ca daca nu faci acest lucru, vei pierde ceea ce voiam sa-ti arat. Iar atunci cand vei fi gata, te voi surprinde cu o dragoste la care nu te-ai gandit ca ar fi putut sa ti-o daruiasca cineva, o dragoste mult mai mare decat cea pe care ai visat-o tu vreodata!
Dar acum trebuie sa intelegi: pana ce nu esti gata de aceasta dragoste,pana ce acela pe care l-am pregatit pentru tine nu e gata, pana nu veti fi amandoi pregatiti unul pentru celalalt si satisfacuti in intregime in Mine si cu privire la viata pe care v-am pregatit-o,pana atunci nu veti putea experimenta dragostea ce exista in Mine si nu veti sti ca aceasta este DRAGOSTEA PERFECTA.
Vreau sa-ti imaginezi ce inseamna sa fii fericita o vesnicie,sa-ti imaginezi dragostea pe care ti-o voi putea oferi daca Ma accepti pe Mine.
Sa stii ca te iubesc nespus de mult! “


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

24/07/07 12:00

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
LOCUL TAU NU E GOL NICIODATA

Cateodata soarele de pe cerul vietii noastre dispare,se ascunde si totul se intuneca:apare furtuna.Vanturile bat cu intensitate,gata-gata sa te desradacineze.Ei,atunci privesc cu credinta la Stanca in care sunt ancorata si-mi dau seama ca oricat de mari sunt valurile,ele nu ma pot clatina,caci stanca mea nu-i una oarecare:e ISUS!

Incet furtuna si valurile se potolesc,cerul se insenineaza si reapare Soarele.Ei,atunci ma bucur de caldura si intensitatea lui,caci e Soarele meu:e ISUS!
Se intampla sa privesc la mine si grijurile sa ma copleseasca,dar Duhul Sfant ma indeamna sa patrund mai adanc si in profunzimea sufletului aud o voce:"Sunt aici!"si recunosc:e ISUS!

EL este cel mai perfect partener,nu I-am gasit nici un cusur pana acum,iar atunci cand Il supar,durerea launtrica devine aproape fizica,dar EL ma ridica si ma incurajeaza,ma disciplineaza uneori.Ce pot spune e ca n-as putea trai fara EL!


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

30/08/07 14:42

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
ISUS TE IUBESTE…
In negura acestei lumi, aunci cand disperarea si-a facut locas in sufletul tau, cand te-a parasit nadejdea, cand iti slabesc puterile si nu realizezi care este scopul tau poate te intrebi… cui ii sunt  de folos…cine se bucura de prezenta mea? Sunt o binecuvantare pentru cei din jurul meu?”  Ii pasa cuiva de mine ? Gandeste-te : »TU NU ESTI LA INTAMPLARE!”
Cineva s-a gandit la tine… ti-a pregatit un viitor plin de speranta, te-a tesut cu dragoste in pantecele mamei tale , iti cunoaste toate gandurile, visele spulberate, ai mare prêt in ochii LUI…si azi iti sopteste :

« Copilul meu, te iubesc cu o dragoste desavarsita, nu zadarnicii planul Meu minunat pe care l-am pregatit pentru tine… dragostea mea intrece orice pricepere..de aceea nu te adapostii in bratele lumii acesteia..eu iti ofer DRAGOSTE, ea iti spulbera idealurile… eu iti dau PACEA mea..de ce alegi sa traiesti in frustrare?  Eu iti luminez cararea si iti calauzesc pasii tai… Ti-am daruit viata, iertare… mi-a fost mila de tine..tu ce mi-ai dat in schimb ? Tu sti cat de mult ma doare cand te vad atat de nepasator ?…astepti sa fi ridicat dar nu intinzi mana… SUNT AICI  pentru tine ! Vreau sa te ridic, sa-ti dau speranta…vreau sa preiau controlul asupra vietii tale si atunci cand valurile vor lovii din greu tu sa fi in siguranta in bratele Mele ! Te-am ales pentru ca TE IUBESC si ti-am dovedit de-atatea ori…sunt gata sa iert…SUNT GATA sa te ridic ! Iti vreau binele si vreau sa fi cu Mine in tara eterna… m-as intrista daca ai lipsi..ti-am pregatit un loc special..aproape de Mine ! INTINDE-TI MANA ! VREAU SA TE RIDIC ! si nu uita : TE IUBESC si…te astept…!!!!!

Ultima modificare de mihaella (04/09/07 17:43)


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

02/09/07 21:01

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Daca....


Dacă Dumnezeu nu ar fi lumină, inima mea ar locui în întuneric. Dar El a luminat chipul Fiului Său pentru ca oricine priveşte în El ca într-o oglindă, să-I vadă slava şi să-L cunoască şi astfel să fie mântuit, căci cine vede pe Fiul, L-a văzut pe Tatăl. Şi cine are pe Fiul, are viaţa veşnică.

Raiul şi iadul se găsesc în inima omului. Căci ce poate fi mai edenic decât o inimă plină de prezenţa Lui Dumnezeu? Şi ce poate fi mai demonic decât o inimă în care domneşte ura, răzbunarea, răutatea, iar dragostea Lui Dumnezeu, lipseşte cu desăvârşire?

Dacă viaţa noastră s-ar rezuma la trăirea pe acest pământ, iar moartea ar fi finalul ei, atunci, chiar dacă am fi trăit o viaţă perfectă, într-o lume perfectă, ea nu reprezintă decât împlinirea ultimei dorinţe a unui condamnat la moarte.


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

04/09/07 17:39

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
DE CE ESTE DRAGOSTEA OARBA?
Demult, undeva pe pământ s-au adunat toate calităţile şi simţurile omeneşti. Când Plictiseala a căscat pentru a treia oară, Nebunia, nebunatică ca întotdeauna, a propus:
- Hai să ne jucăm de-a v-aţi ascunselea!
Intriga şi-a ridicat ispitită sprâncenele, iar Curiozitatea, neputând să se reţină a întrebat:
- V-aţi ascunselea? Ce mai este şi aceasta? Este oare vre-un joc?

Nebunia a explicat că-şi va acoperi ochii şi va număra până la un milion, în timp ce toţi ceilalţi se vor ascunde, iar când numărătoarea va lua sfârşit, primul care va fi găsit îi va lua locul şi astfel jocul va continua...

Entuziasmul a luat-o la dans pe Euforia, iar Bucuria a executat într-atât de multe tumbe, încât chiar şi Îndoiala s-a lăsat convinsă, ba mai mult, chiar şi Apatia cea mereu bosumflată şi neinteresată...
Însă toţi au acceptat să ia parte la această activitate. Adevărul a preferat să nu se ascundă:
- De ce să mă ascund, dacă până la urmă tot voi fi descoperit?
Aroganţa a considerat acest joc ridicol (ceea ce o deranja mai mult era faptul că ideea nu-i aparţinuse) iar Laşitatea a preferat să nu îndrăznească.
- Unu, doi, trei, a început Nebunia să numere.


Prima care s-a ascuns a fost Lenea, care, ca întotdeauna, s-a culcat în spatele celei mai apropiate pietre. Credinţa s-a înălţat la Cer, iar Invidia s-a ascuns în umbra Triumfului, care prin propriile sale forţe a ajuns în coroana celui mai înalt copac. Generozitatea aprope că nu reuşea să se ascundă, fiecare loc pe care îl căuta părând să fie mai potrivit pentru un prieten de-al ei decît pentru sine: un lac de cristal - locul ideal pentru Frumuseţe! Scorbura unui copac - Locul preferat pentru Ruşine. Zborul unui fluture - minunat pentru Voluptozitate! Rafala unui vânt - locul magnific pentru Libertate. În sfârşit s-a ascuns într-o rază de Soare. Egoismul, dimpotrivă, şi-a găsit un loc convenabil chiar de la început, însă numai pentru el! Minciuna s-a ascuns la fundul Oceanului (adevărata minciună în realitate s-a ascuns după Curcubeu), iar Pasiunea şi Dorinţa în craterul unui vulcan. Neatenţia ... pur şi simplu a uitat unde s-a ascuns ... dar aceasta nu este atât de important!

Când Nebunia a ajuns la 999.999, Dragostea nu îşi găsise încă o ascunzătoare pentru că fusese atât de ocupată ... până când a observat o tufă de trandafiri şi, profund impresionată s-a ascuns printre flori.
- Un milion! A numărat Nebunia şi a început să caute.
Prima care a gasit-o a fost Lenea, la numai trei paşi. Dupa aceasta Credinţa a fost auzită discutând cu Dumnezeu despre teologie, iar Pasiunea si cu Dorinţa au fost văzute făcând vulcanul să vibreze. Într-o secundă, ea a gasit-o pe Invidie, deci nu a fost greu de dedus unde se ascundea Triumful. Egoismul nici nu a trebuit să fie căutat pentru că a ieşit singur la iveală dintr-un cuib de viespi. Mergând atât de mult, i s-a făcut sete, şi venind înspre lac, a desoperit-o pe Frumuseţe. Cu Îndoiala a fost şi mai uşor, căci aceasta sta cocoţată pe un gard neputând decide unde să se ascundă. Astfel i-a găsit pe toţi: Talentul - în iarba tânără, Frica - într-o peşteră întunecată, Minciuna - în spatele curcubeului (iarăşi o minciună era la fundul oceanului) chiar si pe Neatenţie, care a uitat pur şi simplu de joacă.

Numai Dragostea nu putea fi găsită. Nebunia o căutase în fiecare tufiş, fiecare râuleţ, pe piscurile munţilor, şi când era aproape gata să renunţe, a zărit tufa de trandafiri înfloriţi. Cu un ţepuş, ea a început să îndepărteze crenguţele ghimpoase, când ... deodată a auzit un strigăt ascuţit: spinii au împuns ochii Dragostei. Nebunia nu ştia ce să facă pentru a-şi cere iertare: a plâns, a rugat, a implorat şi chiar s-a oferit să-i fie ajutor şi îndrumător.

De atunci, DRAGOSTEA ESTE OARBĂ IAR NEBUNIA O ÎNSOŢEŞTE MEREU!


_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

07/09/07 13:25

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
TRENUL VIETII

      " Acum catva timp am citit o carte in care viata a fost  comparata cu o calatorie in tren.
       O lectura foarte interesanta.
    Viata este ca o calatorie cu trenul:urcam si coboram des, exista  accidente, surprize placute la unele statii si tristete adanca la altele.
    Atunci cand ne nastem si urcam in tren intalnim oameni despre care credem ca ne vor insoti pe tot parcursul calatoriei noastre:parintii nostri.
    Din pacate, adevarul este altfel.Ei coboara la o statie si ne lasa pe noi fara dragostea si atasamentul lor, fara prietenia si compania lor.
    E drept ca in tren urca si alte persoane care vor ocupa un rol important in calatoria noastra.Acestia sunt fratii nostri, prietenii nostri si acei oameni minunati pe care ii iubim.
    Unele dintre aceste persoane care urca in tre, privesc calatoria ca o plimbare scurta.Altii gasesc numai tristete pe parcursul calatoriei.Si, mai exista si altii in tren, care sunt permanent prezenti si gata de a oferi ajutorul lor celor care au nevoie de el.
    Unii lasa in urma lor cand coboara un dor vesnic....Unii urca si coboara si noi abia i-am observat.
    Ne mira faptul ca unii pasageri, pe care ii iubim cel mai mult, se muta in alt vagon si ne lasa singuri in aceasta etapa a calatoriei noastre.
    Bineinteles, noi nu ne lasam opriti si ne straduim sa-i gasim si sa ne inghesuim sa trecem si sa ne mutam in vagonul lor.Din pacate, uneori nu ne putem aseza langa ei, deoarece locul de langa ei este deja ocupat.
    Nu face nimic, asa este calatoria:plina de provocari, vise, fantezii, sperante si despartiri...
    ...dar fara intoarcere.
    Deci, trebuie sa facem calatoria in felul cel mai bun posibil.
    Sa incercam sa iesim la capat  cu cei care calatoresc impreuna cu noi si sa cautam ceea ce este mai bun in fiecare dintre ei...
    Sa ne aducem aminte, ca in orice etapa a calatoriei poate exista un tovaras de-al nostru care sa ezite si care, probabil are nevoie de intelegerea noastra.
    Si noi vom sovai des si va exista cineva care sa ne inteleaga.
    Misterul cel mai mare al calatoriei este ca nu stim cand vom cobora definitiv din tren si nici chiar cand vor cobora cei ce calatoresc alaturi de noi, nici macar cel care sta pe locul de langa noi.
    Cred ca o sa fiu cuprinsa de duiosie atunci cand voi cobora definitiv din tren...
    Da, cred acest lucru.
    Despartirea de cativa prieteni pe care i-am intalnit in timpul calatoriei va fi dureroasa.
    Va fi intristator sa-i las singuri pe cei mai dragi mie.Dar am speranta ca odata si odata va veni gara centrala, si am senzatia ca am sa-i vad sosind cu bagaje pe care inca nu le-au avut atunci cand au intrat in tren.
    Ceea ce ma face fericita este gandul ca si eu am avut parte mea in sporirea bagajelor lor si in cresterea valorii acestora.
    Dragi prieteni, noi sa ne straduim sa avem o calatorie buna, ca la sfarsitul ei sa putem spune ca a meritat osteneala.Sa incercam sa lasam dupa noi, cand coboram, un gol care lasa dor si amintiri frumoase celor care calatoresc mai departe.
                 Celor care sunt parte a trenului meu, le doresc:
                             
                                       CALATORIE PLACUTA!"


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

10/09/07 20:32

   
Eagle 006
membru

Locatie: Timisoara, Romania
Inregistat: 19/09/07
Monologul Lui Dumnezeu


" M-am uitat la tine când te-ai trezit de dimineaţă. Aşteptam să-mi spui două trei cuvinte, mulţumindu-mi pentru cele ce ţi s-au întâmplat, cerându-Mi părerea pentru cele ce urma să le faci astăzi. Am observat că erai mult prea preocupat ca să-ţi cauţi haine potrivite pentru a merge la sevici. Speram să găseşti câteva clipe ca să-Mi spui: Bună dimineaţa! Dar erai mult prea ocupat. Pentru a vedea că-ţi sunt alături, am aprins pentru tine cerul cu culori şi cânt de păsărele. Păcat că nu ai observat nici atunci prezenţa Mea. Te-am privit plecând grăbit spre serviciu şi iar am aşteptat. Presupun că fiind atât de ocupat, nu ai avut timp nici acum să-Mi spui două vorbe. Când te întorceai de la muncă, ţi-am văzut oboseala şi stresul şi ţi-am trimis o ploaie măruntă care să-ţi alunge stresul acumulat. Am crezut că făcându-ţi această plăcere îţi vei aduce aminte de Mine. In schimb, supărat , m-ai înjurat. Doream atât de mult să-Mi vorbeşti. Oricum ziua era, încă, lungă. Ai pornit televizorul şi în timp ce urmăreai programul preferat, Eu am aşteptat. Ai cinat apoi cu ai tăi şi tot nu ţi-ai adus aminte de Mine. Văzându-te atât de obosit, am înţeles tăcerea ta şi am stins splendoarea cerului ca să te poţi odihni, dar nu te-am lăsat în beznă.. Am lăsat veghetori pentru tine o mulţime de stele. Era aşa de frumos, păcat că n-ai observat... Dar nu contează! Poate chiar nu ţi-ai dat seama că Eu sunt, aici pentru tine. Am mai multă răbdare decât poţi să-ţi imaginezi tu vreodată. Vreau să ţi-o arăt, pentru că şi tu, la rândul tău, să o arăţi celor din jurul tău. Te iubesc atât de mult încât te voi răbda. Acum eşti pe punctul de a te trezi din nou. Nu-Mi rămâne decât să te iubesc şi să sper că măcar azi îmi vei acorda puţin timp din timpul tău. Iţi urez o zi bună!

Al tău Tată, Dumnezeu."


_______________________________________
Fii un gladiator al cerului in aceasta lume!!!  ;)

21/09/07 19:49

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
vai ce frumoase sunt toate ....

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

14/10/07 16:27

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
O BIJUTERIE VALOROASA SI UNICA

- Inteleptule, am venit la tine pentru ca ma simt atat de mic, de neinsemnat, nimeni nu da doi bani pe mine si simt ca nu mai am forta sa fac ceva bun… Ajuta-ma, invata-ma cum sa fac sa fiu mai bun? Cum sa le schimb oamenilor parerea despre mine?

Fara ca macar sa se uite la el, batranul ii spuse:

- Imi pare rau, baiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personala. Poate dupa aceea…

Apoi, dupa o mica pauza adauga:

- Daca insa m-ai putea ajuta tu pe mine, atunci poate ca as rezolva problema mea mai repede si as putea sa ma ocup si de tine.

- Aaa… incantat sa va ajut - baigui tanarul cam cu jumatate de gura, simtind ca iarasi e neluat in seama si amanat.

- Bine - incuviinta batranul invatat. Isi scoase din degetul mic un inel si-l intinse baietanului adaugand:

- Ia calul pe care-l gasesti afara si du-te degraba la targ. Trebuie sa vand inelul acesta pentru ca am de platit o datorie. E nevoie insa ca tu sa iei pe el cat se va putea de multi bani, dar ai grija ca sub nici in ruptul capului sa nu-l dai pe mai putin de un banut de aur. Pleaca si vino cu banii cat mai repede.

Tanarul lua inelul, incaleca si pleca. Odata ajuns in targ incepu sa arate inelul in stanga si-n dreapta, doar-doar va gasi cumparatorul potrivit. Cu totii manifestau interes pentru mica bijuterie, pana cand le spunea cat cere pe ea. Doar ce apuca sa le zica de banutul de aur unii radeau, altii se incruntau sau ii intorceau imediat spatele. Un mosneag i-a explicat cat de scump este un ban de aur si ca nu poate sa obtina un asemenea pret pe inel. Altcineva s-a oferit sa-i dea doi bani, unul de argint si unul de cupru, dar tanarul stia ca nu poate vinde inelul pe mai putin de un banut de aur, asa ca refuza oferta. Dupa ce batu targul in lung si-n lat, rapus nu atat de oboseala, cat mai ales de nereusita, lua calul si se intoarse la batranul intelept.

    .........    

Flacaul si-ar fi dorit sa aiba el o moneda de aur pe care s-o poata da in schimbul inelului, ca sa-l poatã scapa pe invatat de griji si, astfel, acesta sa se poata ocupa si de el. Intra cu capul plecat.

- Imi pare rau - incepu el - dar n-am reusit sa fac ceea ce mi-ati cerut. De-abia daca as fi putut lua doi sau trei banuti de argint pe inel, dar nu cred sa pot pacali pe cineva cu privire la adevarata valoare a inelului.

- Nici nu-ti imaginezi cat adevar au vorbele tale, tinere prieten! - spuse zambitor inteleptul. Ar fi trebuit ca mai intai sa cunoastem adevarata valoare a inelului. Incaleca si alerga la bijutier. Nimeni altul n-ar putea spune mai bine cat face. Spune-i ca ai vrea sa vinzi inelul si intreaba-l cat ti-ar da pentru el. Dar, oricat ti-ar oferi, nu-l vinde. Intoarce-te cu inelul!

Flacaul incaleca si pleca in goana… Bijutierul examina atent micul inel, il privi atent prin lentila prinsa cu ochiul, il rasuci si apoi zise:

- Spune-i invatatorului ca daca ar vrea sa-l vanda acum, nu-i pot oferi decat 58 de bani de aur pentru acest inel.

- Cuuum, 58 de bani de aur?!? - exclama naucit tanarul.

- Da, raspunse bijutierul. Stiu ca-n alte vremuri ar merita si 70, dar daca vrea sa-l vanda degraba, nu-i pot oferi decat 58.

Tanarul multumi si se intoarse degraba la invatat, povestindu-i pe nerasuflate cele intamplate.

- Ia loc, te rog - ii spuse acesta dupa ce-l asculta. Tu esti asemenea acestui inel, o bijuterie valoroasa si unica. Si, ca si in cazul lui, doar un expert poate spune cat de mare este valoarea ta.

Spunand acestea, lua inelul si si-l puse din nou pe degetul mic.

- Cu totii suntem asemenea lui, valorosi si unici, perindandu-ne prin targurile vietii si asteptand ca multi oameni care nu se pricep sa ne evalueze…

Povestea aceasta este dedicata acelora care zi de zi se straduie, lustruind cu migala, sa adauge valoare bijuteriei pe care ei o reprezinta si sa realizeze valoarea pe care o au. Amintiti-va mereu cat de mare este valoarea voastra, chiar daca multi din jur va ignora sau par sa nu-si dea seama cat sunteti de pretiosi…


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

14/10/07 20:55

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de saptamana viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care ii supara, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective.

Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului.

Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.

Apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat.

Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte.

O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe punga.

In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare  greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale.

Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul cand s-au revazut dupa o saptamana, si anume ca acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam cu noi, atunci cand strangem in noi ura, invidie, raceala fata de alte persoane.

De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua insine.

In cutia ta cate piersici sunt... si ce ai de gand sa faci cu ele??


26/10/07 08:47

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Mesaj de la Dumnezeu

 

Te rog sa fii atent ca sunt schimbari pe care TU trebuie sa le faci in viata TA.

Acestea sunt schimbari care trebuie sa fie indeplinite pentru a putea sa-mi tin promisiunile de a-ti asigura pacea, bucuria si fericirea in viata. Imi cer scuze pentru orice neintelegere, dar tot ceea ce fac nu-ti cere prea mult. Stiu, ti-am dat deja cele 10 Porunci. Pastreaza-le. Dar urmeaza si aceste linii conducatoare.1.NU TE MAI INGRIJORA

Viata te-a invatat sa stai si sa-ti faci griji. Ai uitat ca sunt aici pentru ati lua greutatile si a le purta pentru tine ? Sau iti face placere sa te necajesti pentru fiecare lucru mic care-ti iese in cale?

2.FA O LISTA!

Ceva trebuie facut sau avut grija. Fa o lista. Nu, nu lista TA. Pune-le pe lista MEA. Lasa-ma pe MINE sa fiu cel care are grija de problema. Nu pot sa te ajut pana cand nu te intorci la MINE. Si cu toate ca lista Mea este lunga, sunt totusi... Dumnezeu. Pot avea grija de tot ceea ce pui in mainile MELE. De fapt, daca adevarul ar fi de fapt cunoscut, pot avea grija de mai multe lucruri pentru tine decat ai putea vreodata sa-ti imaginezi.

3.AI INCREDERE IN MINE

Odata ce mi-ai dat greutatile tale MIE, nu mai incerca sa le iei inapoi. Ai incredere in MINE. Ai credinta ca voi avea grija de tot ceea ce-ti trebuie, problemele tale, incercarile tale. Ai probleme cu copii? Pune-i pe lista MEA. Ai probleme cu banii? Pune-i pe lista MEA. Ai probleme emotionale? Pune-le pe lista MEA. Pentru binele MEU, pune-le pe lista MEA. Vreau sa te ajut. Tot ceea ce ai de facut este sa ceri.

4.LASA-LE IN PACE

Nu te scula dimineata spunand: “Ei bine, ma simt mult mai puternic acum, cred ca pot prelua controlul de aici.” De ce crezi ca te simti mai puternic acum? Este simplu. Mi-ai dat MIE greutatile tale si eu am grija de ele acum. De asemenea eu reinoiesc puterea ta si te acoper cu pacea mea. Nu stii ca daca iti dau inapoi problemele tu vei reveni acolo de unde ai plecat? Lasa-le cu Mine si uita de ele. Lasa-ma numai sa-mi fac treaba.

5.VORBESTE CU MINE

Vreau sa uiti multe lucruri. Uita ce te inebuneste. Uita ingrijorarea si necazurile pentru ca stii ca am preluat controlul. Dar este un lucru pentru care ma rog sa nu uiti niciodata. Te rog sa nu uiti sa vorbesti cu MINE – DESEORI! Te iubesc! Vreau sa-ti aud vocea. Vreau sa MA incluzi in lucrurile care se petrec in viata ta. Vreau sa te aud vorbind despre prieteni si familia ta. Rugaciunea este pur si simplu converastia cu MINE. Vreau sa-ti fiu cel mai drag prieten.

6.AI CREDINTA

Vad o multime de lucruri de aici de sus pe care nu le poti vedea de acolo de jos. Ai incredere in MINE ca stiu ce fac. Ai incredere in MINE, nu ai dori sa vezi cu ochii MEI. Voi continua sa am grija de tine, sa te veghez si sa-ti acopar nevoile. Trebuie numai sa ai incredere in MINE. Chiar daca am o sarcina mai mare decat tine, se pare ca ai mari probleme numai cu partea simpla care-ti revine. Cat de greu poate fi sa ai incredere?

7.IMPARTE

Ai fost invatat sa imparti lucrurile cu altii de cand aveai 2 ani. Cand ai uitat asta? Regula inca se aplica. Imparte cu cei care sunt mai putin norocosi ca tine. Imparte bucurie celor care au nevoie de incurajare. Imparte rasul cu aceia care nu au auzit nimic de el de mult timp. Imparte lacrimile tale cu aceia care au uitat sa planga. Imparte credinta ta cu aceia care nu au deloc.

8.FII RABDATOR

Am condus lucrurile astfel incat numai intr-o viata sa ai mai multe diverse experiente. Tu cresti de la copil la adult, ai copii, schimbi multe slujbe, inveti multe, calatoresti in multe locuri, intalnesti mii de oameni si experimentezi atat de multe. Cum poti fi atat de nerabdator cand MIE imi ia un pic mai mult decat ai crezut ca sa indeplinesc ceva din lista. Ai incredere in cronometrarea MEA, pentru ca ea este perfecta. Numai pentru ca am creat intreg universul in numai sase zile, toti cred ca trebuie sa ma grabesc mereu, repede, repede.

9.FII BUN

Fii bun cu ceilalti, pentru ca ii iubesc tot atat de mult ca pe tine. Ei s-ar putea sa nu se imbrace ca tine, sau sa vorbeasca la fel ca tine, sau sa traiasca la fel ca tine, dar EU tot va iubesc pe toti. Te rog sa intelegi, pentru binele MEU. V-am creat pe fiecare dintre voi intr-un fel diferiti. Ar fi mult prea plictisitor daca ati fi fost identici. Te rog sa intelegi ca EU iubesc fiecare din diferentele voastre.

10.IUBESTE-TE PE TINE INSUTI

Atat de mult cat te iubesc eu, cum poti tu sa nu te iubesti? Ai fost creat de mine numai pentru un singur scop – sa fii iubit si sa iubesti la randul tau. Eu sunt Dumnezeul Iubirii. Iubeste-ma. Iubeste-ti vecinii. Dar iubeste-te si pe tine. Inima mea se intristeaza in durere cand te vad ca te superi cand lucrurile ies prost. Imi esti foarte drag. Nu uita asta niciodata!Cu toata inima MEA,
TE IUBESC,
Dumnezeu!


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

28/10/07 15:28

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
CUM SA INSTALAM IN COMPUTER PROGRAMUL DRAGOSTEA ?

Clientul: Am o problema in sistem. Se blocheaza si trebuie mereu sa resetez.

Serviciul Tehnic: Puteti instala DRAGOSTE?

Clientul: Da, cred ca pot. Nu sunt un expert, dar cred ca ma pot descurca. Ce trebuie sa fac mai intai?

Serv.Tehnic: Primul lucru este sa deschideti INIMA.Ati gasit-o?

Clientul: Da, numai ca acolo ruleaza deja cateva programe chiar acum. Este bine sa instalez programe cand deja altele sunt rulate?

Serv.Tehnic: Ce programe sunt deschise?

Clientul: Sa vad... Sunt deschise programele DURERE.EXE, TRISTETE.BAT, DISPRET.EXE si RESENTIMENT.COM

Serv.Tehnic: Nici o problema. DRAGOSTEA va sterge automat DURERE.EXE din sistemul operational curent.Va ramane in memoria dvs. permanenta, dar nu va mai perturba niciodata alte programe. DRAGOSTEA va suprascrie TRISTETE.BAT cu un modul numit BUCURIE.EXE. Dar trebuie sa dezinstalati singur DISPRET.EXE si RESENTIMENT.COM. Aceste programe nu permit instalarea completa a DRAGOSTEI. Puteti face asta?

Clientul: Nu stiu cum sa le dezinstalez. Au un mesaj de " eroare". Ma puteti ajuta?

Serv.Tehnic: Cu placere. Mergeti in Start Menu si sa cautati IERTARE.EXE. Faceti acest lucru ori de cite ori apar DISPRET.EXE si RESENTIMENT.COM, pana cind vor fi complet disparute din sistemul dvs.

Clientul: OK. Am terminat! DRAGOSTEA a inceput sa se instaleze automat! Asa este normal?

Serv.Tehnic: Este perfect! Trebuie sa primiti un mesaj care spune ca programul se instaleaza pentru toata viata in INIMA sistemului dvs. Aveti acest mesaj?

Clientul: Da, il am. Acum programul este complet instalat?

Serv.Tehnic: Da, numai ca aveti acum numai modulul de baza. Trebuie sa va conectati la alte INIMI ca sa puteti face upgrade-uri.

Clientul: Oh! Am deja un mesaj de eroare. Ca trebuie sa fac?

Serv.Tehnic: Ce spune acest mesaj?

Clientul: Spune: " EROARE 412 - PROGRAMUL NU POATE RULA PE COMPONENTELE INTERNE" . Ce inseamna asta?

Serv.Tehnic: Nu va ingrijorati, asta este o problema simpla. Inseamna ca DRAGOSTEA este setata sa ruleze pe o INIMA externa si nu a fost rulata inca in INIMA dvs. Este unul din cele mai dificile lucruri in programare. Trebuie sa aveti DRAGOSTE interioara pentru propriul sistem inainte de a incerca sa va conectati la DRAGOSTEA altor sisteme.

Clientul: Si ce trebuie sa fac?

Serv.Tehnic: Puteti gasi AUTOACCEPTAREA?

Clientul: Da, am gasit-o.

Serv.Tehnic: Excelent, incepe sa fie foarte bine!
Acum inserati urmatoarele fisiere si copiati-le in directorul " INIMA MEA": IERTARE.DOC, AUTOACCEPTARE.TXT, BUNATATE.DOC si INCREDERE.TXT.
Sistemul dvs. va rescrie toate fisierele. Apoi va trebui sa stergeti SARCASM.EXE si sa goliti cutia de gunoi astfel incat sa fiti sigur ca nu a mai ramas nimic rau si niciodata nu va mai fi rulat.
Clientul: Am reusit! Hei! INIMA mea incepe sa aiba noi fisiere: ZAMBET.MPG este pe monitor chiar acum si un mesaj imi spune ca PACEA.COM, COMPASIUNEA.EXE si MULTUMIREA.COM se instaleaza in toata INIMA mea!

Serv.Tehnic: Inseamna ca DRAGOSTEA este instalata si ruleaza. Ar trebui sa va descurcati singur de acum. Inca un lucru inainte de a termina ...
Clientul: Va ascult.

Serv.Tehnic: DRAGOSTEA este un program distribuit gratuit. Fiti sigur ca o daruiti curata la orice sistem cat timp veti fi conectat la serverul principal- MAREA DRAGOSTE! Veti primi inapoi module cu adevarat valoroase.

Clientul: Asa voi face. Multumesc pentru ajutor.

Serv.Tehnic: INIMA sa-ti fie binecuvantata cu multa DRAGOSTE!!!


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

28/10/07 17:48

   
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
"Unele din visele voastre cele mai dragi se vor narui si veti ajunge pe punctul de a va pierde speranta. Va voi parea nepasator, sau, si mai rau, slab - indiferent la durerea voastra. Va veti intreba daca chiar nu pot face nimic sau daca pur si simplu nu vreau sa fac nimic.
Veti cunoaste amaraciunea sperantelor naruite si veti cadea, cum a cazut si robul Meu, Petru. Veti fi dezamagiti de voi insiva pana la a va uri.Si vi se va parea ca Eu stau cu mainile incrucisate, fara sa fac nimic pentru a va veni in ajutor.
Pentru vremea cand toate acestea se vor intampla, cuvantul Meu catre voi este acesta : Nu va pierdeti speranta. Tot ceea ce vi se va intampla atunci se va desfasura dupa un plan pe care voi nu il puteti vedea clar. Daca l-ati putea vedea asa cum il vad Eu, cu toate ca durerea ar ramane, nu v-ati pierde speranta. Mi-ati ramane credinciosi cu bucurie chiar si in mijlocul unei cumplite suferinte. Ceea ce va pot garanta este puterea de a-Mi fi placuti Mie, si nu ca va va fi bine in viata. Faptul insa ca-Mi veti fi pe plac va va aduce o mare bucurie.
In adancul sufletului vostru va doriti mai mult decat orice sa fiti parte din planul Meu, sa largiti Imparatia Mea, sa Ma cunoasteti, sa-Mi fiti pe plac si sa va bucurati de Mine. Pot sa va asigur ca va voi indeplini aceasta dorinta. Aveti puterea de a Ma reprezenta cu vrednicie, indiferent ce vi s-ar intampla in viata. Aceasta e speranta care vi-o dau in lumea aceasta. Sa nu o pierdeti."

Sfarsitul capitolului Isus vorbeste din cartea Vise naruite de Larry Crabb

Ultima modificare de sunshine (31/10/07 13:38)


31/10/07 13:36

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
…Dumnezeu nu si-ar face timp sa ne binecuvinteze astazi deoarece noi nu ne-am facut timp sa-I multumim ieri?
…Dumnezeu s-ar hotara sa nu ne mai conduca maine deoarece noi nu-L urmam pe el astazi?
…Nu am mai vedea inflorind nici o floare deoarece noi am murmurat atunci cand Dumnezeu a trimis ploaie?
…Dumnezeu ne-ar lua maine toate cartile sacre, deoarece noi nu le-am citit azi?
…Dumnezeu nu ne-ar mai trimite nici un mesaj deoarece noi nu Il ascultam intotdeauna?
…Dumnezeu nu ar mai fi trimis pe Fiul Sau, deoarece noi credem ca putem plati pretul pacatului nostru?
…Dumnezeu ne-ar lua Maestrul Spiritual, pentru ca noi nu il transfiguram si nu il iubim?
…Dumnezeu nu ne-ar mai iubi deoarece noi nu-i iubim pe cei din jurul nostru?
…Dumnezeu nu ne-ar auzi pe noi azi deoarece noi nu L-am ascultat pe El ieri?
…Dumnezeu ar raspunde rugaciunilor noastre asa cum ii raspundem noi Lui atunci cand El ne cheama in lucrarea Sa?
…Dumnezeu ne-ar indeplini dorintele dupa cum suntem noi de dispusi de a trai pentru El?
…Iubirea lui Dumnezeu pentru oameni nu ar fi infinita…. ?


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

01/11/07 21:45

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
COPACUL FERICIRII                                   


                                         Zambeste tuturor.
                             Construieste un album de familie.
                    Numara stelele. Imita o persoana pe care o iubesti.
                    Suna-ti prietenii. Spune-i cuiva “Mi-e dor de tine!”
                   Vorbeste cu Dumnezeu. Redevino… copilul de altadata.
                    Sari coarda. Uita cuvantul “ranchiuna”. Spune “DA”.
             Tine-ti promisiunile. Razi! Cere ajutor. Schimba-ti pieptanatura.
             Fugi……. Canta……. Aminteste-ti de o aniversare. Ajuta un om sarac.
         Termina un proiect. Gandeste! Iesi pentru a te distra. Ofera-te voluntar.
           Rasfata-te intr-o baie cu spuma. Fa cuiva o favoare. Asculta cantecul
                                                greierilor.
           Viseaza cu ochii deschisi. Inchide televizorul si vorbeste. Fii amabil!
            Da-ti voie sa gresesti. Iarta! Multumeste-i lui Dumnezeu pentru soare.
       Arata-ti deschis fericirea. Fa un cadou. Accepta un compliment. Priveste atent
                                                o floare.
      Interzice-ti sa spui “Nu pot!” timp de o zi. Traieste-ti clipa! Continua o traditie
        a familiei. Incepe o alta zi. Astazi nu iti face griji! Exerseaza curajul in
                                                lucrurile mici.
             Ajuta un vecin la greu. Mangaie un copil care sufera. Asculta un prieten.
        Priveste fotografiile vechi. Imagineaza-ti valurile marii. Joaca-te cu jucaria
             ta preferata. Da-ti voie sa fii simpatic. Saluta-ti primul noul vecin.
                Fa pe cineva sa se simta bine-venit. Promite cuiva ca il vei ajuta.
                   Aminteste-ti ca nu esti singur. Lauda intreit o fapta buna.
                  Primeste in sufletul tau si in casa ta un catel de pe strada.
                                 Hraneste-l! Vorbeste-i! Pastreaza-l!
                                      Sterge lacrimile de pe un obraz.
                                         Cumpara-ti o ciocolata.

                                                 Imparte-o cu un
                                                   pofticios. Fii iar
                                                   curios. Gaseste
                                                   un lucru nou,
                                                   ceva frumos,
                                                 ceva interesant.
                                                 Da-te in leagan.
                                                 Citeste o poveste.
                                                 Povesteste-o unui
                                               copil. Scrie o poezie.
                                            Daruieste-o “jumatatii” tale.
                                            Stai drept. Sadeste un copac.
                                     Multumeste-le celor de la care ai invatat.
                           Sadeste si tu un arbore al vietii in inima si sufletul cuiva!


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

04/11/07 16:21

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
7 pasi – zi de zi mai sus

1. TREZESTE-TE…si alege, cat depinde de tine, sa ai o
zi buna!
“Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: sa ne
bucuram si sa ne veselim in ea!” (Psalmul 118:24)

2. IMBRACA-TE…si nu uita cel mai important lucru:
zambetul! Zambetul este mijlocul cel mai ieftin prin
care poti da stralucire infatisarii tale.
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la
ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.”
(1 Samuel 16:7)

3. ZAVORESTE-TI GURA! Spune lucruri frumoase si invata
sa asculti. Dumnezeu ne-a dat doua urechi si o singura
gura. Probabil vrea sa ne spuna prin aceasta sa
ascultam de doua ori mai mult decat vorbim.
“Cine-si pazeste gura, isi pazeste sufletul.”
(Proverbe 13:3)
“Cine umbla cu barfeli da pe fata lucrurile ascunse si
cu cel care nu-si poate tine gura sa nu te amesteci.”
(Proverbe 20:19)

4. NU STA PASIV, IA ATITUDINE…cand crezi in ceva.
Ridica-te in picioare si ia atitudine, altfel s-ar
putea sa cazi din orice!
“ Sa nu obosim in facerea binelui, caci la vremea
potrivita vom secera, daca nu vom cadea de oboseala.
Asadar, cat avem prilejul, sa facem bine la toti…”
(Galateni 6:9-10)

5. PRIVESTE IN SUS…la Domnul!
“Pot totul in Hristos care ma intareste!” (Filipeni
4:13)

6. STRADUIESTE-TE…sa ajungi la ceva mai bun, mai
inalt!
“…alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a
lui Dumnezeu, in Hristos Isus.” (Filipeni 3:14)

7. ROAGA-TE!
“ Nu va ingrijorati de nimic, ci in orice lucru
aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu,
prin rugaciuni si cereri, cu multumiri!” (Filipeni
4:6)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

11/11/07 13:28

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
Paradoxul vremurilor noastre...

(de Octavian Paler)
Ziarul de garda Nr. 35 (7 aprilie 2005)

Paradoxul vremurilr noastre in istorie este ca avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrazi mai largi, dar minti mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin.

Avem case mai mari, dar familii mai mici. Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai putina minte; mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme; mai multa medicina, dar mai putina sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.

Ne–am multiplicat averile, dar ne–am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata.

Am adaugat ani vietii si nu viata anilor. Am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada, sa facem cunostinta cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre.

Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare: sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata, dar comunicam din ce in ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast–food–urilor si digestiei incete; oamenilor mari si caracterelor meschine; profiturilor rapide si relatiilor superficiale.

Acestea sunt vremurile in care avem doua venituri, dar mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate.

Acestea sunt vremurile in care avem excursii rapide, scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de–o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti induc orice stare de la bucurie la liniste si la moarte. Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior. Vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare si in care poti decide fie sa impartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi acest mesaj.

Aminteste–ti sa–ti petreci timp cu persoanele iubite, pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate.

Aminteste–ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca acel copil va creste curand si va pleca de langa tine.

Aminteste–ti sa–l imbratisezi cu dragoste pe cel de langa tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.

Aminteste–ti sa spui "TE IUBESC" partenerului si persoanelor pe care le indragesti, dar mai ales sa o spui din inima. O sarutare si o imbratisare vor alina durerea atunci cand sunt sincere.

Aminteste–ti sa–i tii pe cei dragi de mana si sa pretuiesti acel moment, pentru ca intr–o zi acea persoana nu va mai fi langa tine.

Fa–ti timp sa iubesti, fa–ti timp sa vorbesti, fa–ti timp sa impartasesti gandurile pretioase pe care le ai. Tuturor prietenilor mei, va multumesc ca existati!


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

10/12/07 20:20

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07
„Dacă vine cineva la Mine, şi nu urăşte pe tatăl său, pe mamă-sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu.” Luca 14.26

De unde vine ura de care vorbeşte Domnul? Din ceea ce înseamnă omul. Din neputinţa de a îmbrăca în încremenire lucruri fără început şi fără sfârşit. Lucruri despre care nu ştim de unde vin şi unde se duc.

Pentru omul normal, obişnuit, din jurul nostru, toţi cei la care Domnul face referire, ar trebui să reprezinte motivul unei iubiri atât de mari încât gândul pierderii lor aduce ura cea mai adâncă asupra lor, asupra vieţii noastre însăşi. Numai cine cunoaşte şi înţelege această ură poate deveni ucenicul Său deoarece de la El sunt toate, de la El venim şi la El ne ducem.

Domnul reprezintă sfârşitul urii. Întâlnirea cu El înseamnă regăsirea vieţii pentru că: ”Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii, căci pentru El toţi sunt vii” Luca 20.38.


10/12/07 23:44

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Patania magarului batran

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut.

Pana la urma, taranul hotari ca magarul si asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. El a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei.

Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei.

Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu.

Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui.

In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematind...

Viata va arunca poate si peste tine cu pamint si cu tot felul de greutati... Insa, secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus.

Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti.

Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curata-ti inima de ura, frica si egoism;
2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile;
3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa;
4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin;
5) Iubeste mai mult si ...
scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia.... nu problema.

Ultima modificare de Filip. (20/12/07 00:06)


20/12/07 00:05

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Rugaciune

Tu esti un Dumnezeu dificil.
niciodata nu pot sa fiu sigur ca sunt in ordine cu Tine.

Nu se poate ghici pozitia justa fata de Tine.
proiectele noastre cele mai generoase devin intotdeauna neadecvate in raport cu exigentele Tale.

Facem lucruri pe care nu ni le-ai cerut
si neglijam pe acelea pe care ni le-ai aratat in mod clar.

Conjugam cu placere verbul "a spune"
iar Tu intelegi numai verbul "a face".

Iti daruim lacrimile noastre
si Tu ai nevoie de mainile noastre.

Ne agitam pentru slava Ta pana in pragul unui infarct
si Tu preferi sa ne vezi calmi, pe genunchi, in tacere, in ascultare.

Iti oferim prudenta
si Tu astepti curajul nostru.

Vorbim cand ar trebui sa tacem
si tinem gura inchisa cand ar trebui sa ridicam glasul.

Iti punem la dispozitie inteligenta si stiinta noastra
si Tu ai nevoie de putin mai multa inima.

Venim sa ne aratam desteptaciunea
si Tu cauti simplitatea.

Credem ca Te cinstim cu o infatisare serioasa, reculeasa
si Tu abia astepti sa incolteasca un suras.

Iti oferim in omagiu resemnarea noastra
si Tu preferi sa ne vezi in picioare, luptand.

Ne scandalizam de raul din lume
si Tu ne poruncesti sa facem inventarul mizeriei din noi.

Ne facem iluzii ca te avem in biserici
si Tu esti pe strada.

Te cautam printre carti
si Tu mergi sa stai de vorba cu cei mici.

Practicam caritatea
si Tu ne reprosezi ca neglijam dreptatea.

Ne straduim sa fim in randuiala cu saracia
si Tu visezi sa ne vezi amestecati printre saraci.

Ne concentram asupra principiilor
si pe Tine te intereseaza persoana.

Stam de partea legii
si Tu te indarjesti sa ne trezesti constiinta.

Ne plac lucrurile sigure
si Tie iti plac peregrinii, intr-un exod continuu.

Suntem gata sa murim pentru Tine
si Tu vrei sa celebram viata.

Suntem modesti, umili, respectuosi, ascultatori
si Tu nu-Ti ascunzi simpatia pentru indivizii liberi.

Facem tot ce putem
si Tu Te-ai postat la granita imposibilului.

Cu adevarat esti un Dumnezeu dificil.

Alessandro Pronzato


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

03/01/08 18:28

   
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
"Cine sunt eu? Acesta sau celalalt? Sunt astazi unul, iar maine un altul? Sunt amandoi in acelasi timp? Un ipocrit in ochii celorlalti, un ins jalnic, vrednic de dispret in ochii mei?
Sau mai exista in mine ceva asemanator unei armate invinse care da bir cu fugitii, intorcand spatele victoriei deja obtinute? Cine sunt eu? Chiar ele... intrebarile mele solitare isi rad de mine.
Oricine as fi, Tu stii, Doamne, ca sunt al Tau!"

Dietrich Bonhoeffer

Ultima modificare de sweet andra (05/01/08 17:26)


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

05/01/08 10:46

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
4 lecţii din viaţă:

1.
După câteva luni, la facultatea de medicină, profesorul ne dădu un test. Am răspuns bine la toate întrebările, şi am ajuns la ultima care era: "Care este numele de botez al femeii de serviciu din şcoală?"
Am dat toate răspunsurile, fără să scriu nimic la ultima întrebare. Cu puţin înainte de expirarea timpului, un elev a întrebat dacă ultimul răspuns se va puncta;
"Sigur că da!", a răspuns profesorul. "În viaţă veţi întâlni multe persoane. Toate sunt importante! Ele merită atenţia voastră, chiar dacă e doar un "simplu salut".
Nu am uitat niciodată această lecţie şi din acea zi am învăţat că femeia noatră de serviciu se numea Mariana.

2.
Într-o  noapte ploioasă o bătrână dintr-un sat se opri în mijlocul drumului: i se stricase maşina. Începu să facă semne disperate maşinilor ca cineva să oprească şi să-i dea o mână de ajutor. Un tânăr, dintr-un  sat ce era în conflict cu cel al bătrânei, se opri, o ajută să ducă maşina la un mecanic şi chemă un taxi pwntru ea. Bătrâna deşi grăbită, reuşi să ia adresa binefăcătorului.
Trec şapte zile; cineva sună la uşa tânărului. Cu uimire primeşte o cutie mare în care era un televizor color şi un bilet pe care scria: "Mulţumesc din suflet că m-ai ajutat cu maşina... Ploaia mă oprise din drumul meu... mulţumită ţie am reuşit să ajung în timp ca să-mi salut soţul care era pe moarte. Dumnezeu să te binecuvânteze”

3.
Cu câteva zile în urmă un copil a intrat într-o cofetărie şi s-a aşezat la o măsuţă. Vânzătoarea i-a adus un pahar cu apă.
"Cât costă o prăjitură?"
"20000 de lei" răspunse vânzătoarea.
Copilul scoase câteva monede din buzunar şi începu să le numere.
"Bine, cât costă o prăjitură simplă?". În local erau şi alte persoane de servit... vânzătoarea începea să-şi piardă răbdarea.
"15000!" îi răspunse cu un ton răstit.
Atunci copilul spuse: "Aş vrea o prăjitură simplă!".
Vânzătoarea îi aduse prăjitura simplă şi nota de plată. Copilul mâncă liniştit prăjitura, plăti la casă şi ieşi. Când vânzătoarea merse să cureţe masa... îi dădură lacrimile de emoţie, pentru că pe masă erau 5000 de lei pentru ea. Copilul se mulţumise cu o prăjitură simplă pentru a-i putea lăsa bacşiş.

4.
Odată un rege porunci să fie colorată o piatră imensă în mijlocul drumului. Apoi s-a ascuns în preajmă, pentru a vedea dacă cineva ar fi avut curajul să o dea la o parte.Mulţi negustori şi oameni bogaţi treceau pe acolo şi ocoleau piatra.
Câţiva protestară împotriva regelui spunând că nu putea să menţină străzile curate, dar nimeni nu dădu piatra la o parte.
La un moment dat trecu pe acolo un ţăran cu un sac de cartofi pe spate; lăsă sacul jos şi încercă să mişte piatra. După ce depuse ceva efort reuşi să rostogolească piatra la marginea drumului. Când să-şi ia sacul, văzu o geantă în locul în care fusese piatra.
Geanta era plină de monede de aur; găsi şi o scrisoare în care regele scria că monedele aparţineau acelui care ar fi rostogolit piatra din drum.
Ţăranul învăţă un lucru: "TOATE OBSTACOLELE SUNT O OPURTUNITATE PENTRU A ÎMBUNĂTĂŢI CONDIŢIA NOASTRĂ".

(Morala: apucaţi-vă de curăţat pietrele de pe drumuri că... cine ştie?! ;))

Ultima modificare de Filip. (14/01/08 16:05)


14/01/08 16:03

Site web  
diana.m
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 17/07/07
Perfect day... ciudat, mi-e greu sa ma gandesc ce ar putea sa o faca perfecta, pana acum nu mai m-am gandit la asta... Ce inseamna perfect? Cred ca are sensuri diferite pentru fiecare....
Sa fie oare cand am tot ce imi doresc? sau cand nu mai sunt inconjurata de lacrimi, durere, minciuni, dezamagire?
Sa fie oare cand soarele straluceste pe cerul senin si muzica imi incanta inima? Sa fie oare cand toti de langa mine sunt bine si fericiti?sau atunci cand gasesc pe cineva care ma iubeste pentru ce sunt eu? Poate... nu stiu...
Vreau sa nu depind de cei din jur pentru fericirea mea, e mai bine sa nu depindem de altii pentru echilibrul si pacea noastra launtrica decat in mica parte. Stiu ca am fost creati pentru mai mult iar Dumnezeu are multe sa ofere.
Ziua perfecta nu exista ci trebuie sa o facem noi, cu bune cu rele, cu piedici sau suturi in fund, cu zboruri line sau aterizari fortate... toate au un scop si o frumusete a lor, pana la urma. Chiar daca e greu de crezut pentru unii. Asa ca nu ma mai gandesc la ziua perfecta ca la un ideal de neatins, ci incerc sa traiesc si sa ma bucur de fiecare zi cat mai bine.
Fiecare zi e speciala si nu ne mai intalnim cu ea...:)


_______________________________________
daca toti am avea aripi , ne-am tine de mana si am zbura...

24/01/08 18:35

   
Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 16    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net