TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Meditatii Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16
antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
Cum Il onoram pe Dumnezeu?

Uitandu-ma in jur, vad oameni care isi petrec foarte mult timp cu diverse lucruri. Nu e rau ca fac asta. Intrebarea care se ridica este: tot ceea ce fac/facem, Il onoreaza pe Dumnezeu?

De multe ori, chiar si lucrurile care pentru noi sunt bune, poate nu Ii aduc onoare lui Dumnezeu. Cred ca, conteaza si motivatia cu care facem un lucru. Mereu ar trebui sa persiste in mintea noastra intrebarea: "Care este motivatia pentru care fac acest lucru: este pentru a-mi pune in valoare propria personalitate, pentru a-mi satisface propriul eu sau pentru a-i ajuta pe cei din jur, pentru a-L onora pe Dumnezeu ? "

Asadar, readuc intrebarea: "Cum Il onoram pe Dumnezeu?"

In Biblie ni se spune cum este Dumnezeu. El este sfant, de 3 ori sfant. El este Dumnezeu care ramane vesnic. El nu se schimba, ci este acelasi si asa va ramane.

"In El nu este schimbare, nici urma de mutare." Iacov 1: 17b

Ingerii, in cer I se inchina cu reverenta, isi acopera cu aripile fata, recunoscand sfintenia Sa. Daca astfel se comporta ingerii din cer, cum ar trebui sa ne purtam noi ?

Dumnezeu ne cere: "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant. " 1 Petru 1: 16

In fata unui Dumnezeu asa sfant nu putem merge oricum, nu ne putem permite orice. Va provoc si implicit ma provoc pe insami sa ne analizam in aceasta privinta. Cum ne purtam in societate, ce muzica ascultam, cum vorbim, ce vorbim, ce ganduri avem...Toate astea Ii aduc onoare Celui Prea Inalt sau mai mult Il dezonoram.

Teama de Domnul, este inceputul intelepciunii. E vorba despre o teama sfanta, un respect profund fata de Cine este Dumnezeu. Frumusetea Lui nu are margini. Si, cand vom intelege acest lucru, automat, modul de gandire si respectiv actiunile noastre, in viata de zi cu zi, vor fi altele.

Daca am gustat si am vazut ca bun este Domnul, atunci comportamentul nostru ar trebui sa reflecte asta.

"Credinta fara fapte , este moarta." Iacov 2: 26

Sa reflectam impreuna:

Il onorez eu pe Dumnezeu, Ii aduc cinste, slava prin tot ce fac sau raman la vechile obiceiuri, pe care le practicam, cand aveam doar cunostinte vagi despre El?

05/01/12 20:55

antonela
Moderator

SCRISORI DE LA TEDDY

In timp ce se afla in fata copiilor din clasa a 5-a, Doamna Thompson, in prima zi de scoala, le-a spus un neadevar. Ca majoritatea profesorilor, le-a spus elevilor sai ca ii iubeste pe toti la fel de mult.

Totusi, acest lucru nu era posibil, deoarece in primul rand, cufundat in banca sa, era baietelul numit Teddy Stallard.

Doamna Thompson il urmarise pe Teddy in anul precedent si observase ca acesta nu se juca cu ceilalti copii, hainele sale erau neingrijite si era murdar mai tot timpul.

Si Teddy putea fi nesuferit. Se ajunsese pana acolo incat Doamnei Thompson ii facea placere sa scrie pe lucrarile acestuia, cu un creion gros si rosu, un X mare si ingrosat si sa ii dea nota 4.

La scoala la care preda doamna Thompson, trebuia sa revizuiasca toate caracterizarile elevilor, iar pe Teddy il lasase intentionat la urma. Totusi, cand a deschis dosarul acestuia, a ramas surprinsa sa vada ca profesoara din primul an scrisese “Teddy e un copil istet, isi face temele cu grija, este manierat si este o placere sa fii in preajma lui”.

Profesoara din clasa a 2-a scrisese “Teddy este un elev excelent, apreciat de colegii sai, dar este tulburat de faptul ca mama sa sufera de o boala incurabila, iar viata de acasa trebuie sa fie foarte grea”
Profesoara din clasa a 3-a scrisese “Moartea mamei sale il afectase foarte mult. Se straduieste foarte mult, dar pe tatal sau nu il prea intereseaza, iar climatul de acasa il va afecta in curand, daca nu se va schimba ceva”
Profesoara dintr-a 4-a a scris “Teddy este retras si nu mai este interesat de scoala. Nu are multi prieteni si uneori adoarme in timpul orei”

De-acum, doamna Thompson intelesese problema si i-a fost rusine de ce facuse. S-a simtit si mai prost cand elevii ei i-au adus cadouri de Craciun, legate cu panglici frumoase si impachetate in hartie stralucitoare. Mai putin Teddy.
Cadoul acestuia era impachetat cu hartie obisnuita de culoare maro. Doamnei Thompson i-a fost greu sa il deschida in fata celorlalti. Unii dintre elevi au inceput sa rada cand a descoperit o bratara careia ii lipseau unele pietre si o sticluta de parfum pe trei sferturi goala.. Ea i-a certat cand a observat ca bratara era draguta si parfumul mirosea frumos. Teddy Stallard a ramas dupa ore in acea zi doar pentru a-i spune “Doamna Thompson, astazi mirosi exact ca si mama”.

Dupa ce copiii au plecat, a plans timp de aproape o ora. In acea zi, a incetat sa mai predea citirea, scrierea si aritmetica si a inceput sa ii invete pe elevi.

Doamna Thompson i-a acordat o atentie deosebita lui Teddy. Pe masura ce lucra cu el, mintea sa a inceput sa isi revina. Cu cat il incuraja mai des, cu atat acesta reactiona mai bine.  Pana la sfarsitul anului, Teddy ajunsese cel mai istet elev din casa, si, in ciuda promisiunii ca ii va iubi pe toti la fel, Teddy a devenit alintatul sau.

Un an mai tarziu, a gasit o scrisoare de la Teddy in care ii spunea ca e cea mai buna profesoara pe care o avusese vreodata.
Au mai trecut inca sase ani pana a mai primit un semn de la Teddy. Apoi el i-a scris ca terminase liceul al treilea in clasa, si ca ea ramasese cea mai buna profesoara pe care o avuse.

Patru ani mai tarziu, a mai primit o scrisoare care spunea ca va termina in curand si facultatea cu cele mai bune rezultate. Inca o data o asigura pe doamna Thompson ca fusese cea mai buna profesoara.

Apoi au mai trecut inca patru ani si a mai venit o scrisoare, cu acelasi mesaj, dar numele expeditorului era schimbat: Dr. Theodore Stallard.
Apoi o noua scrisoare in care o anunta ca se va casatori.

Ii spunea ca tatal sau a murit cu cativa ani in urma si o intreba daca ar vrea sa participe la nunta si sa stea in locul in care sta de obicei mama mirelui. Bineinteles ca a acceptat. Si a purtat bratara careia ii lipseau unele pietre si a folosit acelasi parfum pe care il primise demult de la Teddy.

S-au imbratisat, iar Teddy i-a soptit la ureche “Multumesc pentru ca ai crezut in mine. Multumesc pentru ca m-ai facut sa ma simt important si mi-ai aratat ca pot insemna ceva.”

Doamna Thompson i-a soptit cu lacrimi in ochi “Teddy, ai inteles gresit. Tu esti cel care m-a invatat ca pot schimba ceva. Nu am stiut cum sa predau elevilor pana te-am intalnit pe tine.”

MORALA:

Nu poti niciodata sa stii cum poti influenta viata altora prin ceea ce faci sau prin ceea ce nu faci. Tine seama de acest lucru in aventura ta prin viata si incearca sa schimbi ceva in viata celorlalti (si ar fi ideal daca ar fi in bine).

Si nu uita!:

Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus, decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana pentru a-l ajuta sa se ridice!

sursa: http://tanarmetanoist.wordpress.com/
sursa foto: www.flickr.com

09/01/12 19:06

antonela
Moderator

Disciplinarea mintii

Ganduri...o mie de ganduri ne trec prin minte, insa nu toate sunt bune.

Ce putem face?

Biblia spune clar ca mintea e locul unde se da batalia spirituala. Atunci, ce e de facut?

Mintea trebuie disciplinata.

1 Petru 1: 13

"De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, fiţi treji şi puneţi-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos."

Probabil, te intrebi, cum am putea-o disciplina. Sunt cateva aspecte, pe care le voi mentiona:

1. Ai grija ce muzica asculti!

E foarte important ce muzica ascultam, deoarece aceasta ne poate influenta. Daca vrem sa pastram legatura in permanenta cu Dumnezeu, e bine sa fim selectivi in muzica ce -o ascultam. Mereu sa ne intrebam: aduce onoare lui Dumnezeu sau nu?

2. Ai grija ce citesti!

Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa fie prioritatea numarul 1 in fiecare zi.

"veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi." Ioan 8: 32

In fiecare zi sa cautam fata Lui, sa citim Cuvantul Sau. Astfel, ne vom modela gandirea, dupa Biblie.

3. Mediteaza la Cuvantul Domnului

Umpleti mintea cu versete din Scriptura. In fiecare zi, invata cate un verset pe zi si mediteaza la el, pe tot parcursul zilei.

Psalmii 94:19

"Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul."

4. Foloseste Cuvantul Domnului

Matei 16:23

Dar Isus S-a întors şi a zis lui Petru: „Înapoia Mea, Satano: tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor.”

Noi avem de luptat impotriva gandurilor. E o lupta puternica. Cand ganduri negre iti coplesesc mintea, impotriveste-te folosind Cuvantul Domnului. Fiecare gand trebuie sa-l facem rob al lui Hristos.

5. Roaga-te neincetat

Cere-I lui Dumnezeu eliberare si totodata putere sa iti disciplinezi mintea.

Iacov 5: 16b

"Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit."

Filipeni 2: 13

"Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea."

Alaturi de Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile. El ne va da si vointa si infaptuirea pentru a ne disciplina mintea in fiecare zi.

sursa pentru foto:  http://mikaprojects.com/it/ce-gandeste- ... gandul-ei/

11/01/12 23:03

junia
membru

Inregistat: 18/09/11
Climatul nostru contemporan nu favorizează o credinţă atât de robustă şi de fibroară ca cea despre care au dat învăţături Domnul nostru şi apostolii Săi. Sfinţii fragili şi delicati care se produc în serele noastre religioase de astăzi cu greu ar putea fi comparaţi cu credincioşii dedicaţi, care se mistuiau pe ei înşişi, ce şi-au  depus odată mărturia pentru oameni. Şi greşeala este a liderilor noştri. Ei sunt prea timizi să spună oamenilor întregul adevăr. Ei le cer oamenilor să-I dea lui Dumnezeu ceea ce nu îi costă nimic.

În aceste zile, bisericile noastre sunt pline (sau pe sfert pline) cu un soi pufos de creştini care trebuie hrăniţi cu o dietă inofensivă care să-i menţină interesaţi. Ei ştiu foarte puţină teologie. Abia dacă a citit vreunul dintre fi măcar pe vreunul din marii clasici creştini, dar majoritatea sunt familiari cu romanele religioase şi cu filmele care te furnică pe spate. Nu e de mirare că structura lor morală şi spirituală este atât de fragilă. Astfel de oameni pot fi numiţi doar adepţi slabi ai unei credinţe pe care nu au înţeles-o niciodată cu adevărat. 

Când vor învăţa creştinii că pentru a iubi neprihănirea este necesar să urăşti păcatul? Că pentru a-L accepta pe Hristos este necesar să respingi sinele? Că pentru a urma calea cea bună, trebuie să fugi de cea rea? Că un prieten cu lumea este duşman al lui Dumnezeu? Că Dumnezeu nu permite nici o zonă crepusculară, de mijloc în care cel temător şi îndoielnic să se poată refugia de rigorile disciplinei prezente şi de iadul care va veni?     

(sursa: "Creştinul acela incredibil"- A. W. Tozer)

12/01/12 09:49

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Acest frumos animal cu blană fină și obsedant de curată nu suportă ca să fie murdărită și pătată. Vânătorii știu acest lucru așa că umplu cu mizerie vizuinile hermelinelor dintr-o anumită zonă după care încep să le fugărească. În disperarea lor aleargă spre vizuini, dar dau peste gunoiul pus de vânător. Pot să se murdărească și blana lor frumoasă să aibă de pierdut sau pot să aleagă să moară cu demnitate știind că mor curate. Hermelinele aleg să moară curate decât să scape pătate.

Așa a ajuns hermelina să reprezinte puritatea în sălile de judecată și din acest motiv blana era purtată de judecători. Ulterior, judecătorii ermine-friendly au păstrat simbolul având cu ei o hermelină vie și-au renunțat la blană.

Lecția pe care o învăț de la hermelină este că principiile nu se discută, ci se execută. Aplicația spirituală: dacă vreau ca viața să-mi fie curată nu trebuie să mă plec în fața păcatului.

Așa să ne ajute Domnul.

( de Beniamin Cruceru )

29/01/12 01:56

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Mărturiseşte şi împotriveşte-te!

Cei ce sunt prinşi în ciclul păcat-mărturisire-păcat-mărturisire-păcat-mărturisire încep în cele din urmă să-şi piardă speranţa de a experimenta o biruinţă reală asupra păcatului. Doar puterea voinţei nu îi poate împiedica să repete păcatul pe care tocmai l-au mărturisit, iar Satan nu încetează cu acuzaţiile.
Autocontrolul pare o iluzie, iar viaţa creştină este o viaţă în care oscilaţiile sus/jos nu mai încetează. Păcatul căruia i se permite să domnească în viaţa omului se aseamănă cu un câine care pătrunde în grădină, te muşcă de picior şi nu vrea să mai plece. După ce ai eşuat cedând ispitei, îţi dai lovituri, şi strigi la Dumnezeu să te ierte. El te iartă, dar câinele este încă în acelaşi loc. De ce să nu strigi la Dumnezeu şi să loveşti câinele, în loc de a te lovi pe tine? Iacov 4:7 ne spune: "Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi."
Noi procedăm bine când ne mărturisim păcatul, dar greşim când nu urmăm formula biblică prin care ciclul este întrerupt: păcat-mărturisire-împotrivire. Trebuie să ne împotrivim lui Satan şi să-i poruncim să plece, dacă vrem să avem biruinţă deplină asupra păcatului.
Trăim ca şi cum Dumnezeu şi omenirea bolnavă sunt singurele realităţi ale domeniului spiritual. Totuşi, iată ce a scris Ioan: "Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit"(1 Ioan 2:1).
Trebuie să ne întoarcem spre neprihănitul nostru Mijlocitor şi să ne împotrivim duşmanului nostru pervertit, dacă vrem să ne bucurăm de biruinţă şi să obţinem eliberarea de ispită şi de păcat.

Ultima modificare de Roxana (03/02/12 08:04)

03/02/12 08:02

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
Anul 2012 este, pentru mine, pus deoparte pentru schimbarea radicala a vietii mele de rugaciune. Si pe langa schimbarile pe care Dumnezeu le face in acest domeniu in viata mea, studiez si ceva carti bune pe tema aceasta. Acum doua zile am citit despre o experienta din viata autorului care mi-a ramas in minte si primul gand a fost sa dau mai departe. Pentru mine a fost o reala incurajare.

In urma cu cativa ani, intr-o duminica, am avut un botez la care multi oameni si-au declarat public decizia de a-L urma pe Cristos. Simteam ca imi explodeaza inima de bucurie. Dupa aceea, in casa scarii, am dat peste o femeie care plangea. Pentru ca nu intelegeam cum putea cineva sa planga dupa o asemenea sarbatoare, m-am oprit si am intrebat-o daca avea vreo problema.
,,Da", mi-a spus ea, ,, sunt framantata. Mama mea s-a botezat astazi."
,,Asta e o problema?", ma gandeam eu.
,,M-am rugat pentru ea in fiecare zi timp de 20 de ani", a spus femeia si apoi a inceput sa planga din nou.
,,Trebuie sa ma ajuti sa inteleg situatia", i-am raspuns.
,,Plang pentru ca am ajuns atat de aproape - atat de aproape - de punctul in care sa renunt sa ma mai rog pentru ea. Ce vreau sa zic este ca dupa 5 ani mi-am zis: 'La ce bun rugaciunea? Dumnezeu nu asculta.' Dupa 10 ani mi-am spus: 'De ce imi irosesc vremea?'. Dupa 15 ani am zis: 'Este absurd!' Dupa 19 ani am zis: 'Sunt o naiva!' Nu stiu de ce insa am continuat sa ma rog pur si simplu, desi credinta mea era mica. Am continuat sa ma rog, ea si-a dat viata lui Cristos si astazi a fost botezata. "
Femeia s-a oprit si m-a privit in ochi. ,,Niciodata nu ma voi mai indoi de puterea rugaciunii!", mi-a spus ea.

Sursa: Bill Hybels, Prea ocupat pentru a nu ma ruga.  - nu mai auzisem de acest autor, dar mi-a placut mult cartea.

10/02/12 11:44

antonela
Moderator

Jumatati de masura

Daca ne uitam in jur, vedem foarte multi oameni sinceri care se intorc la credinta in Domnul Isus. Acest lucru bucura pe oricine, insa e de ajuns doar atat? Eu, consider ca intoarcerea trebuie facuta in cele mai mici detalii.

Poate te intrebi: cum asa? Nu e de ajuns sa-L marturisesc pe Domnul Isus in apa botezului, sa merg la biserica, sa citesc in Biblie si sa ma rog? Mai trebuie ceva?

Da, mai trebuie.

Avem de-a face cu un Dumnezeu sfant in fata caruia nu putem sta oricum si care uraste pacatul, deoarece acesta ne desparte de partasia cu El.

El a dat tot ce a avut mai scump. Noi ce facem? Ii dam totul sau doar jumatati de masura?

"Să nu vă faceţi idoli, să nu vă ridicaţi nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte; să nu puneţi în ţara voastră nicio piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinaţi înaintea ei; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru." Levitic 26:1

Multi crestini se roaga, merg la biserica, citesc in Biblie insa daca intri in camera lor, vezi pe pereti totul felul de postere, de imagini care nu au nicio legatura cu Domnul. Alti crestini poarta tricouri ce au inscriptionate tot felul de chipuri care apartin lumii intunericului.

Desigur, daca ii intrebi de ele, vor invoca motivul ca asa sunt ei, ca nu fac niciun rau. Oare asa sa fie? Pe cine incercam sa pacalim? Pe Dumnezeu? Nicidecum. El ne stie foarte bine. In fata Lui totul este gol si descoperit. Ne mintim pe noi, incercand sa musamalizam pacatul.

In Vechiul Testament, de foarte multe ori, Domnul s-a maniat pe popor deoarece nu asculta, inchinandu-se idolilor.

Cand suntem sinceri cu noi insine si cu Dumnezeu, ne vom da seama singuri ca daca vrem sa avem parte de binecuvantari, trebuie sa renuntam la tot de dragul Sau. In viata noastra trebuie sa fie curatenie in toate domeniile, fara niciun compromis deoarece nu putem sluji la doi stapani. Biblia este clara:

"Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona." Matei 6: 24

Mi-a placut ce a facut imparatul Iosia cand a auzit cuvintele scrise in Cartea Sfanta. Dupa ce a facut legamant cu Domnul, indatorandu-se sa urmeze pe Domnul si sa pazeasca toate poruncile Sale, a scos toti idolii si i-a ars.

" Împăratul stătea pe scaunul lui împărătesc şi a făcut legământ înaintea Domnului, îndatorându-se să urmeze pe Domnul şi să păzească poruncile, învăţăturile şi legile Lui, din toată inima şi din tot sufletul lui, ca să împlinească astfel cuvintele legământului acestuia, scrise în cartea aceasta. Şi tot poporul a intrat în legământ." 2 Imparati 23: 3

"Împăratul a poruncit marelui preot Hilchia, preoţilor de al doilea rând şi celor ce păzeau pragul, să scoată din Templul Domnului toate sculele care fuseseră făcute pentru Baal, pentru Astarteea şi pentru toată oştirea cerurilor: şi le-a ars afară din Ierusalim, în ogoarele Chedronului, şi a pus să le ducă cenuşa la Betel." 2 Imparati 23: 4

Lucrurile sunt foarte serioase. Nu e de jucat cu pacatul, amagindu-ne singuri. Domnul vrea totul de la noi. Suntem gata sa renuntam la tot, sa supunem temperamentul nostru Duhului Sau Sfant si sa ascultam de Cuvantul Sau sau ne complacem in pacat?

"Fiule, dă-mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi în căile mele." Proverbe 23: 26

Acceptam schimbarea totala sau jumatatile de masura? Raspunsul nostru, reprezinta masura dragostei noastre pentru Domnul.

Alegerea ne apartine.

sursa pentru foto: http://www.ziare.com/politica/guvern/ju ... es-1022648

16/02/12 20:03

antonela
Moderator

Veţi fi ca gura Mea

« Dacă veţi despărţi ce este de preţ de ce este fără preţ, veţi fi ca gura mea ». Ieremia 15 –19.

În fiecare clipă, noi suntem în faţa opţiunilor sau a alegerii, fie că ştim sau nu, fie că vrem sau nu. Ce voi face în clipa următoare eu decid în clipa prezentă.
Este cred cea mai mare provocare şi doresc ca din această clipă această informare să producă o transformare radicală.

Ce este mai frumos ce este mai curat, ce provocare extraordinară, de a fi prin comparaţie ca gura Mea zice Domnul, numai dacă vom despărţii ce este de preţ de ce este fără preţ. Iată modelul preţuirii. Fiindcă ai preţ în ochii Mei şi te iubesc de aceea dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta Isaia 43-4.

Suntem înconjuraţi de ce nu are preţ dar deseori nu facem ce spune Cuvântul. Două lucruri au cel mai mare preţ. Domnul Isus şi tot ce este legat de dânsul şi oamenii lumea pentru care a murit. Ni se cere nu numai să le deosebim,  ci să le şi despărţim.

sursa: http://meditatii-crestine.blogspot.com/

18/02/12 11:09

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Ce face mândria pt tine!

Numele meu este Mândrie. Sunt o trişoare.
Îţi fur destinul dat de Dumnezeu...deoarece tu vrei să fii doar cum îţi place ţie.
Îţi fur multumirea...deoarece tu "meriţi ceva mai bun".
Îţi fur cunoaşterea...deoarece tu deja le ştii pe toate.
Îţi fur vindecarea...pentru că eşti prea plin de mine ca să ierţi.
Îţi fur sfinţenia...pentru că refuzi să recunoşti când greşeşti.
Îţi fur viziunea...pentru că preferi să priveşti într-o oglindă, şi nu pe fereastră.
Îţi fur prietenia adevărată...pentru că nimeni nu te va cunoaşte pe tine cel adevărat.
Îţi fur dragostea...pentru că dragostea adevărată cere sacrificiu.
Îţi fur măreţia în cer...pentru că refuzi să speli picioarele altcuiva pe pământ.
Îţi fur gloria lui Dumnezeu...pentru că te conving să-ţi cauţi propria glorie.

Numele meu este Mândrie. Sunt o trişoare.
Mă placi pentru că crezi că întotdeauna am grijă de tine. Fals.
Am grijă să te fac de râs, da.

Recunosc: Dumnezeu a pregătit atâtea lucruri pentru tine, dar nu te îngrijora...
Dacă rămâi alături de mine, nu le vei şti niciodată.

23/02/12 09:44

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
"Invata-ne sa ne numaram bine zilele ca sa capatam o inima inteleapta!" Ps.90:12

‎29 februarie este ziua care apare odata la 4 ani.
Sa o folosim cu eficienta.
Sa o folosim spre slava lui Dumnezeu.

29/02/12 10:33

antonela
Moderator

Cum sa privesti lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu?

De multe ori in viata ne intalnim cu situatii carora nu le intelegem sensul. Mereu ne intrebam: de ce s-a intamplat asa?

Uneori avem raspuns, alteori nu. Eu cred ca atunci cand am schimbat prioritatile, atunci nu mai vedem lucrurile din perspectiva Sa.

Din experientele mele de viata am inteles ca orice intamplare prin care trecem este sub privirea Domnului. De multe ori intram singuri in probleme, facandu-ne singuri rau. Insa Domnul, in bunatatea Sa, stie cum sa ne vorbeasca. Noi trebuie doar sa luam aminte.

Acum se naste intrebarea: cum as putea sa inteleg lucrurile din perspectiva Sa?

Am cateva idei de baza care ne-ar putea ajuta sa iesim din impas, facand putina lumina in mintea noastra:

1. Unele situatii de viata ne pot departa de partasia cu El

Atunci cand anumite persoane sunt prioritare in viata noastra, mai mult decat partasia cu Domnul, atunci e clar ca e o problema.

E bine sa ai oameni la care tii, care sa-ti fie alaturi. Devine o problema atunci cand depasim limita, trecand de granita care e importanta pentru a mentine lucrurile asa cum vrea Domnul.

2. Alte situatii de viata ne invata sa depindem mai mult de Domnul

Fiecare a trecut prin incercari, prin probleme. Nimeni nu e scutit de ele. Insa, dincolo de acestea, exista un lucru pe care Domnul vrea sa-l invatam: dependenta de El.

Oricat de greu ne este, ca sa intelegem voia Sa pentru noi, trebuie sa ne alimentam permanent din El. El sa fie prioritatea noastra.

3. Chiar daca lucrurile din viata noastra au luat o alta intorsatura, alta decat ne-am fi asteptat, sa nu uitam ca toate sunt cu un scop

Noi oamenii avem tendinta sa tinem tare mult lucrurile in mana noastra. Credem ca daca le tinem asa strans, o sa le putem proteja si astfel o sa fim in siguranta.

Uneori, Domnul schimba lucrurile, tocmai ca sa ne invete ca El detine controlul. Si chiar daca momentan situatia ni se pare grea si fara iesire, trebuie sa stim ca ea este doar pentru un timp. Daca vom avea rabdare si incredere in Domnul, mai tarziu vom intelege ca totul a fost spre binele nostru.

Sa nu uitam ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce-L iubesc pe Domnul si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. Pentru fiecare dintre noi are un plan maret. Datoria noastra e sa lasam fraiele vietii in mainile Sale si sa mergem inainte increzatori in ceea ce a zis in Cuvantul Sau: "Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5

Asadar, sa stam si sa meditam si sa ne intrebam, cum sa privim lucrurile din perspectiva Sa.

Domnul sa ne lumineze ca sa intelegem voia Sa!

Amin!

sursa pentru foto: gandurileschimbaviata.info

04/04/12 22:39

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Renuntarea la sine : porunca, nu optiune
--(sau cum sa iesi de sub carapacea credintei)--

"Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
    Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol"
                                                    -Apocalipsa 3:16,17

Pentru un crestin, credinta, acea incredere necurmata in cele ce nu se vad, aduce in fata sa realitatea faptului ca nu este de aici, ca nu apartine acestui pamant, acestui veac. "voi sunteţi ai lui Hristos, iar Hristos este al lui Dumnezeu." (1 Cor 3:23), ca este liber de pacat si de moarte, in Hristos. Isus a deschis ochii celui ce Il cauta, sa vada adevarul si sa auda Cuvantul Sau. "Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: ca cei ce nu văd să vadă, şi cei ce văd să ajungă orbi." (Ioan 9:39).

Cum, deci, poate cel care vede sa ajunga orb? Spuneam : credinta aduce o noua realitate in viata celui ce crede. Ca el este din trupul lui Hristos, prin credinta in El. Insa exista un pericol. Isus a spus ucenicilor, inainte de a Se ruga in gradina Ghetsimani "Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă." (Matei 26:41). Care ispita? Nu erau ei cu Domnul Isus? Nu potolise El furtuna pe mare? Exista ispita de a te crede imun. Ispita ca, dupa ce ai fost curatit si sfintit prin jertfa lui Isus, ravna sa scada. Ba chiar sa dispara. Crezand ca suntem cineva, sa devenim nimic. "Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă." (1Corinteni 10:12).

Carapacea credintei ne poate face sa credem ca nimic nu ne poate clatina. Ca Isus va lupta mereu in locul nostru. Ca nu vom avea necazuri. Insa Biblia nu afirma nicaieri asta. Prin credinta, primim armele duhului, pentru a ne lupta prin puterea Sa. (Insa) nu poti ramane inert.

De atatea mii de ani, diavolul incearca si reuseste sa insele atatia oameni. Popoare intregi. Ce te face sa crezi ca se va opri la tine? Faptul ca esti al lui Dumnezeu? Ca ai fost, candva, sfintit? "Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi." (Matei 12:45). Nu exista carapacea credintei. Nu va lasati inselati. Doar cu Dumnezeu suntem mai mult decat biruitori. Dar ce inseamna "cu Dumnezeu"? Isus spune : 'nu oricine Imi zice "Doamne, Doamne" va intra in Imparatia Cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in Ceruri'. Este o lupta, o alegere, o vegheare continua.

Daca am fi putut, deci, primi mantuirea prin propriul drept, ce efect mai are crucea lui Isus? Adormirea in credinta a celui ce se crede de drept si prin natura proprietar al lui insusi se inseala. Noi suntem ai lui Hristos. Si, pentru asta, sa luam jugul Lui, care ne face liberi. Nu firea aduce rod duhului. Ci firea aduce rodul mortii.

"Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu şi nici nu poate să se supună" (Romani 8:6,7).

Aceasta "umblare dupa" implica o dedicare totala. Pentru ca nevegherea ne poate departa atat de mult de Dumnezeu, incat El sa ne verse de la El. La volan, o clipa in care inchizi ochii pentru a stranuta, poate face diferenta intre viata si moarte. O clipa. Placeri de o clipa, distractii de o clipa. Am putea spune : dar suntem nascuti din nou. Noi nu mai suntem ai lumii. Placerile noastre nu mai sunt ale lumii. Dar eu spun : daca placerea ta nu este Hristos si Voia Sa, ai grija sa nu cazi!

"Prindeţi-ne vulpile, vulpile cele mici care strică viile".(Cantarea Cantarilor 2:15).

Ce 'vulpe' te desparte de Hristos? Cui ii dedici timpul tau, gandurile tale? Iuda L'a vandut pe Hristos pe 30 de arginti.  Tot ce nu vine din incredintare, spune Pavel, e pacat.

Carapacea credintei te poate face sa crezi ca esti imun. Ca iti poti permite anumite lucuri. "Dar nu e pacat", poti spune. Insa nu chiar pacatul te desparte de Dumnezeu? Orice lucru in care investim dar pe care nu il putem face ca pentru Hristos e pacat. Ce semeni, aceea vei culege. Sa ne ajute Domnul sa ne punem toata increderea in El. Sa ne purtam curcea si sa Il urmam si El sa ne umple iarasi cu seva binecuvantata a Duhului Sfant, El, care ne tine pe toti, mladitele altoite in Trupul Sau.

Amin!

"Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc."

Isaia 40:31

Ultima modificare de edi.theraven (07/04/12 10:32)

07/04/12 10:22

Site web  
antonela
Moderator

Dincolo de cuvinte...

Oamenii sunt inzestrati cu diverse daruri. Unii stiu sa cante, altii sa deseneze, sa picteze, sa scrie, sa ajute, sa incurajeze si lista ar putea continua.

Orice dar ce-l primim de la Domnul e bun si desavarsit.

Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le vestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare, ca să le povestesc". Psalmii 40:5

Fiecare dar trebuie sa-l intrebuintam spre folosul oamenilor si spre slava Domnului.

Cum putem afla ce daruri avem? Pur si simplu implicandu-ne in diverse activitati. Atunci ne vom da seama ce ni se potriveste si ce nu. Cand am aflat raspunsul, putem actiona, sub calauzirea Duhului Sfant, pentru a fi la dispozitia Sa, oricand si in orice vreme.

Exista oameni care au primit din partea Domnului un dar cu totul special. Ei simt dincolo de cuvinte si astfel pot actiona, ajutand diverse persoane. Da, chiar daca uneori cuvintele nu pot fi spuse, poti ajuta un om, prin intermediul acestui dar. Slava Domnului!

E o mare bucurie sa stii ca Domnul, prin bunatatea Sa are grija de tine, prin intermediul unor astfel de oameni, care sunt la dispozitia Sa, pentru a te ajuta, pentru a te incuraja, pentru a se ruga impreuna cu tine, pentru a simti impreuna cu tine.

iar intr-o zi..." să izbucnim în mulţumiri şi să istorisim toate minunile Sale." Psalmii 26:7...totul spre slava si gloria Sa.

Asadar, dincolo de cuvinte, Domnul lucreaza prin alesii Sai. Noi, ca si copii ai Sai, sa ramanem la dispozitia Sa, ca sa putem actiona conform voii Sale.

Doamne ajuta-ne!

sursa pentru photo: gandurileschimbaviata.info

07/04/12 13:56

Roxana
membru

JERTA DE LAUDA

Fiecare trebuie să fie conştient că jertfa de laudă adusă Domnului nu se plăteşte la comun, e personală, ca şi relaţia cu El.  Nu putem pretinde roadele unei jertfe plătite de altcineva. Nu putem să culegem laurii muncii altuia; nu ar fi cinstit faţă de persoanele respective şi faţă de Dumnezeu.

Lauda nu este un bun pe care să-l primim de-a gata. Ea cere un preţ pentru cei care se implică în ea. Preţul energiei, al pregătirii şi al timpului nostru. Jertfa de laudă pe care trebuie să o aducem înaintea Lui este o inimă curată şi predată total, o viaţă trăită cu frică şi smerenie, care să-I aducă onoare. Noi înşine suntem jertfe de laudă, ”…o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mana Dumnezeului tău.“(Isa.62:3). Să căutăm să fim plăcuţi, o jertfă de bun miros pentru nările Lui.

“Cine va putea să se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica până la locul Lui cel sfânt? -  Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curate…”-Ps.24:3,4a

“Doamne, în clipa aceasta capturată din timpul trecător al vieţii mele, când mirosul plăcut al atingerii Tale  îmi stârnesc zorii să cânte laudele Tale în răsăritul lor, spun ca şi David: nu voi aduce Domnului o închinare şi o jertfă de laudă ieftină, care să nu mă coste nimic. Nu vreau o slavă consumată şi nu doresc să fur cinstea nimănui…eu pe Tine te vreau, Cel de acum! Nu voi nesocoti Jertfa care mi-a dat viaţa şi nu voi uita că sunt marcat în palmele Tale. Dacă nu mai am ce oferi, primeşte-mă pe mine, Doamne, cu focul inimii mele să ard de dragul Tău,  să fiu un tribut, o jertfă sfântă, să mă consum în închinare…trăind, cântând, vestind Gloria Ta!”

10/06/12 17:12

Roxana
membru

Dumnezeu este frumos in sfintii Sai !

Nu trebuie sa incerci sa ai o viata crestina eroica :) Dumnezeu nu-ti este rival.Este tot atat de inutil sa incerci sa fii erou, pe cat este de inutil sa incerci sa fii elefant.Foarte putini au stofa din care au fost facuti sfintii si martirii.Este bine pentru crestini sa stie ca, in timpul persecutiei romane, medievale, naziste si comuniste, majoritatea crestinilor nu erau pregatiti sa sufere si sa moara pentru credinta lor.Numai cativa au putut indura cu curaj tortura si moartea.Aceasta nu inseamna ca ceilalti nu erau crestini.Dumnezeu a vazut cat de rau le-a parut de slabicunea lor si cu cata inflacarare s-au intors la credinta dupa ce pericolul trecuse.
Este o minune ca Isus poate face ca oile sa se odihneasca in pasuni verzi.(Psalmul 23:2) De obicei oaia nu se odihneste, ea paste, chiar daca nu-i este foame.Cum te poti odihni cand este atat de multa iarba in jurul tau?Cum poti reunta la lumea care iti ofera atat de multe placeri?
Fiecare crestin este numit sfant.Daca nu poti mai mult, fii un melc sfant!(R.Wurmbrand)
Un crestin Il are pe Cristos in el si cand face primii pasi, dar si cand este matur in credinta.
Nimeni nu devine geniu prin vointa ,si nici sfant exceptional.(R.Wurmbrand)
Avem pretiosul dar de a fi iubiti dar fara vreun merit al nostru, asa cum copilasii sunt iubiti de parintii lor.Nu are importanta cat de mult suntem in stare sa indeplinim in viata crestina.Dumnezeu se uita numai la vointa.Fiecare crestin este un model al adevarului si al binelui:asa este el in intentiile sale.Idealurile sale sunt inalte, sfinte.El vrea intotdeauna sa fie varful.Noi incercam sa facem toate lucrurile bine/bune, spre placerea Tatalui.Ii recunoasteti pe cei ce au viata vesnica prin faptul ca nu se grabesc.Nimanui nu i se cere sa duca o viata crestina fara compromis.Numai ca aceste compromisuri pot fi periculoase.
Isus, inainte de a pleca dintre noi, Si-a lasat cauza pe mainile unui om , Petru, care nu a corespuns asteptarilor Sale.Cu totii traim si suntem mantuiti prin Har :)
Luther spunea ca fiecare crestin este in acelasi timp si drept si pacatos, un om care a ajuns la tinta si unul care tinde spre ea.Niciodata sa nu abandonezi o lupta!Cu siguranta ca vei birui, dar uneori trebuie sa le luam incet.
Si sa nu uitam de dragostea lui Dumnezeu..si sa tinem minte ca sufletul dragostei este dragostea pentru suflete!
Pune-ti viata in slujba lui Dumnezeu ! Sa nu spui niciodata ca nu mai poti, ca n-ai putere sau calificare!Dedica-te sufletului tau!Cauta fata Domnului!Noi suntem nemuritori!Nimic fara Dumnezeu!
""Domnul este aproape de cei cu inima ïnfranta si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit!""  Psal 34:18
Nu te uita nici la dreapta, nici la stanga, fii raspunzator pentru propriul suflet, vino la Domnul Isus, nu te uita in spate nici la cei ce-ti intorc tie spatele!Domnul este in tine si langa tine mereu!Amin!

Ultima modificare de Roxana (24/06/12 13:24)

24/06/12 13:04

Roxana
membru

Folositi-va timpul in slujba Lui Dumnezeu!

Numara-ti secundele !
""Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!"" Psalmi 90:12
Un om a fost obligat sa calatoreasca noaptea tarziu, intr-un sat indepartat.Calatoria a fost monotona, mai ales dupa lasarea intunericului.Drumul nu prea se mai vedea.La un moment dat s-a impiedicat de ceva.S-a aplecat si a ridicat un saculet plin cu pietricele.Pentru amuzament, mai azvarlea cate una in raul ce curgea pe marginea drumului..plici..plici..zgomotul era pentru el o distractie, un amuzament inofensiv.Cand a ajuns la destinatie mai avea doar 2 pietricele.Ajuns in casa, la lumina, a vazut ca pietricele erau diamante...risipise o avere.
Zilele noastre sunt alcatuite din secunde.Sunt milioane de secunde intr-un an.O persoana care a trait 30 de ani este raspunzatoare pentru un miliard.
Fiecare secunda pe care o traim este un dar de la Dumnezeu ce trebuie folosit in slujba Sa. Daca nu facem astfel secunda se intoarce la Dumnezeu cu tristete si raporteaza ca am neglijat pretiosul Sau dar.
V-ti gandit vreodata ce a facut Isus in ultimele secunde din viata Sa?
Chiar atunci cand se afla pe cruce a oferit: iertare celor care L-au rastignit, mantuire unuia dintre talhari, cuvinte binevoitoare mamei Sale si ucenicului iubit, asigurarea ca toate lucrurile pentru mantuirea noastra au fost indeplinite si a rostit o rugaciune de incredintare in mainile lui Dumnezeu.Chiar in aceste imprejurari cumplite, clipele nu au fost pierdute.
Folositi bine timpul! El este lucrul cel mai de pret!Poti recastiga bani pierduti dar nu timp pierdut!
Folositi-va timpul in slujba lui Dumnezeu! :):):)

08/07/12 06:57

Roxana
membru

La ce bun suferinta?

Suferinta ii impinge pe oameni la disperare, la sinucidere, pe unii ii zdruncina profund, in timp ce altii, mai putini, e adevarat, sunt bucurosi sa sufere.Unii crestini devotati chiar danseaza de bucurie.Acestia au inteles ca Dumnezeu este atotputernic, si de aceea, intr-o asteptare calma, se arata plini de dragoste fata de prigonitorii lor.Ei stiu ca nu pot rezista dragostei lui Dumnezeu.Mai devreme sau mai tarziu, El va invinge!

Chiar si crestinii cei mai duhovnicesti sunt tulburati cateodata de intrebarea :""De ce un Dumnezeu atotputernic trimite (sau, cel putin,permite), suferinta?""
Cand astfel de ganduri nu va dau pace, spuneti-va: ""Sunt inca in scoala generala/primara.Abia dupa ce imi voi obtine licenta la universitatea vietii crestine voi intelege mai bine Voia lui Dumnezeu si indoielile mele vor inceta.""
Noi nu avem inca justa intelegere a notiunii de putere, pe care, in general, o asociem violentei: a zdrobi, a supune, a suprima, a pedepsi.Dar mai exista si puterea de a ierta, de a iubi, de a rabda, de a suferi pe nedrept si de a fi bun fata de cei rai.
Un comunist ii spunea unui crestin pe care il batea : ""Eu sunt atotputernic, asa cum credeti voi despre Dumnezeul vostru.Pot sa te omor."" Crestinul a replicat : "" Ba eu sunt mai puternic.Eu pot sa va iubesc chiar atunci cand ma torturati."" Iata atotputernicia lui Dumnezeu.Ea se reflecta in pacea profunda a sfintilor Sai.
Culmea suferintei este sa nu ceri nimic pentru tine insuti , sa nu refuzi niciodata o cruce cu care te onoreaza Dumnezeu si sa accepti viata cu calm, asa cum este ea, fara sa-ti pui intrebari.Nu suntem inca pregatiti sa cunoastem raspunsurile.Intr-o zi vom intelege, asa cum ne asigura Biblia.Un sfant nu este o persoana care a primit multa lumina din partea Domnului.In el insusi nu este nimic, din moment ce prin el se manifesta puterea divina de a indura, de a nadajdui si de a iubi chiar pe omul cel mai rau.Cine stie daca ucigasul de azi nu va fi apostolul de maine, daca femeia usoara de astazi nu va fi Maria Magdalena de maine?Si oare nu poate Dumnezeu sa compenseze o vesnicie intreaga  suferinta indurata aici pe pamant pret de-o clipa? Binecuvantat fie Tatal, Fiul si Duhul Sfant!!!Sfant, Sfant, Sfant este Domnul! :):):):):)

10/07/12 12:02

Roxana
membru

Imaginea frumusetii absolute: CRISTOS

""Cred ca nu exista nimic mai frumos, mai adanc, mai iubitor, mai perfect decat Isus.Bolnav de dragoste, imi spun nu numai ca nu este altul ca El, dar si ca n-ar putea sa fie.As zice mai mult.Daca cineva mi-ar dovedi ca Cristos e in afara adevarului, ca adevarul L-ar exclude pe Cristos, as alege mai degraba sa raman langa Cristos in adevar."" Dostoievski
Citind acest scurt fragment ne putem imagina de ce operele lui Dostoievski erau interzise in Rusia.Este ca si cum Shakespeare ar fi interzis in tarile de expresie engleza.Evgheni Vaghin, care l-a publicat pe Dostoievski, s-a ales cu 13 ani de inchisoare, de fapt cu 13 ani de tortura.Un document ne atesta faptul ca pe una dintre pedepsele folosite era aceea de a-i lasa pe detinuti complet dezbracati prada tantarilor.Fiind legati cu mainile la spate, bietii oameni nu se puteau apara.Vaghin a supravietuit.Dupa eliberare a ramas acelasi indragostit de Cristos , de dragul Caruia parasise totul.Sa-L lasam pe Domnul Isus sa ia chip in noi!

Ultima modificare de Roxana (14/07/12 09:32)

14/07/12 09:27

march
membru

Inregistat: 27/02/12
Mare diferenta

Un musulman si un crestin stateau de vorba despre credintele lor.

-Noi credem ca Dumnezeu i-a vorbit omului, a spus crestinul.
-Si noi credemca Allah ne-a vorbit noua, a raspuns musulmanul.
-Noi credem ca Dumnezeu a vorbit prin natua, a spus crestinul.
-Si noi credem ca Dumnezeu a vorbit prin natura, a replicat musulmanul.
-Nnoi credem ca Dumnezeu a vorbit printr-o carte, Biblia, a continuat crestinul discutia.
-Si noi credem ca Allah a vorbit printr-o carte- Coranul, a spus musulmanul.
-Noi credem ca Dumnezu S-a revelat printr-un Om - Isus Cristos, a spus crestinul.
-Si noi credem ca Allah s-a revelat printr-un om - profetul Mahomed, a replicat musulmanul.
-Noi credem ca Isus a murit pentru poporul Sau, a spus crestinul.
-Si noi credem ca Mahomed si-a dat viata pentru poporul sau, a raspuns musulmanul.
-Noi credem ca Isusu Cristos a inviat din mormant, ca dovada ca El este Fiul lui Dumnezeu, a spus crestinul.
Musulmanul a stat pe ganduri, iar in cele din urma a zis:
-Noi nu avem nici o informantie despre Mahomed dupa ce a fost ingropat.

16/07/12 08:10

march
membru

Inregistat: 27/02/12
Traducera bunicii

În timpul vacanței, un tânăr student a venit în vizita la bunicii săi. Încercand să se distreze pe seama lor, el a spus:
"Bunico, știi tu ca Biblia pe  care tu zici că o crezi a fost scrisa in ebraică și greacă? Ea a trebuit să fie tradusa în limba noastră de către mari îinvațați. Cum poți tu să știi că ei au tradus-o corect?"

"Oh", a răspuns bunica, "nu contează atât de mult felul cum au tradus-o învațații. Eu am văzut traduse în viața mea câteva din promisiunile Scripturii."

17/07/12 10:41

Roxana
membru

Cand esti atacat, suporta; cand ti se face o nedreptate, fii rabdator; cand esti vorbit de rau, iarta; cand esti jefuit, fii recunoscator!
Dumnezeu sa ne ajute sa avem o astfel de atitudine!

22/07/12 08:37

Roxana
membru

Omul este facut dupa chipul si asemnarea lui Dumnezeu

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.
”Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
Geneza 1:26-27

Dumnezeu l-a facut pe Adam dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Adevaratul om este cel care a iesit din mana lui Dumnezeu, neatins de pacat si cadere.Singurele fiinte adevarate/veritabile au fost Adam si Eva inainte de cadere si Isus Cristos.Modul in care intelegem chipul divin in om va afecta felul in care ii tratam pe semenii nostri si felul in care ii vom slujii.Omul se aseamana cu Dumnezeu prin aspectul sau cognitiv, cerebral.
Chipul lui Dumnezeu este universal in rasa umana.Isus Cristos a fost exemplul perfect pentru ceea ce trebuia sa fie natura umana:
Isus a avut o partasie perfecta cu Tatal.
Isus a ascultat in mod perfect de voia Tatalui.
Isus a manifestat o dragoste puternica fata de semeni, fiind mereu preocupat de oile pierdute.

Noi nu avem voie si nu ar trebui sa dispretuim nici o fiinta umana.
Toate fiintele umane reprezinta ceva frumos, chiar daca ele sunt denaturarea a ceea ce Dumnezeu a planuit initial sa fie omenirea.Toti oamenii sunt valorosi inaintea Domnului.
Fiecare fiinta umana este creatura lui Dumnezeu, facuta dupa chipul lui Dumnezeu.Sa ne rugam pentru semenii nostri sa se intoarca cat mai multi la credinta.
Sa ne rugam pentru toti oamenii de pe pamant cei in viata si pentru toate generatiile ce vor urma sa vina pana la aratarea in Glorie a Regelui!
Harul si pacea Domnului sa vina peste tot pamantul, Amin!
Aveti mila, indurare si dragoste pentru semenii vostri, indiferent de rasa/culoare/etnie! :):):)

Ultima modificare de Roxana (05/10/12 20:17)

30/09/12 16:55

Roxana
membru

x

30/09/12 16:56

Roxana
membru

Cine sunt?

Eu sunt nimic.Daca Dumnezeu a creat lumea din nimic, daca Pamantul nu se sprijina pe nimic, inseamna ca sunt un nimic pretios.

Ultima modificare de Roxana (05/10/12 20:16)

05/10/12 20:15

Pagini: 1 ... 12 13 14 15 16    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la