|
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
si sunt doar baietii vinovati?
|
|
15/02/06 08:48
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
dar ce ar fi sa incercam sa devenim pur si simplu altfel...sa avem curajul sa fim transparenti cu cei pe care ii simpatizam atat cat cu cei care "nu ne intereaza"
e o poveste: o persoana se indragostise de alta care din pacate avea prieten.Si persoana cu pereche in loc sa spuna direc ca nu o intereseaza ..a zis: cum sa-i spun sa o fac sa sufere
acum sa fim seriosi..oare nèu sufera mai mult cand afla adevarul.
haideti sa fim oneti si sinceri cu ceilalti asa cum am vrea sa se procedeze cu noi:)
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
15/02/06 23:31
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
laura_emma a scris:
De ce sa nu fim liberi sa spunem: imi place cum te porti, apreciez felul tau de a vorbi...dar nu caut mai mult decat prietenie simpla? De ce ne codim si ocolim sa spunem adevarul in fata ca cica doare...va spun eu:mai tare doare atunci cand iti dai seama ca esti mintit, tradat si inselat din orgoliul altuia. |
apreciez ceea ce ai postat, intradevar de multe ori cand vb cu o fata stau si ma intreb: oare este sincera? nu are intentii ascunse? ce vrea defapt?, bineinteles ca tre de multe ori sa ma analizez si pe mine, si felul in care tre sa ma comport, de obicei felul cum te porti vb mai mult decat ceea ce vb.
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
16/02/06 15:07
|
|
oanaforgaci
membru
Inregistat: 19/03/05
|
|
nu am mai avut timp sa intru si sa-i raspund lui seraphim. scuze! nu m-am suparat si nu cred ca sunt sadica, nici un pic. fata trebuie sa fie protejata si asta am invatat-o tot de la un baiat. sunt chestii banale si poate detalii cum spuneai tu dar ptr mine conteaza. poate sunt o fata ce face parte din categoria fetelor putin mai pretentioase... eu mi-am spus o parere... altele spun ce vor si baietii comenteaza... nu asta e tema?
si legat de subiectul de mai sus seraphim, si fetele sunt vinovate ptr ca de multe ori si ele aleg sa nu vb si sa lase timpul sa treaca si sa scoata adevarul la suprafata... gresim si noi... citesc acum o carte in care spune ca e permis sa spui o minciuna mica si nevinovata atunci cand ea salveaza pe cineva si nu permite sa sufere, dar de multe ori spunem minciuni ptr a ne salva pe noi si nu pe cel de langa noi. dc vrei sa faci un bine fa-l dar nu numai pe jumatate de timp, pana se afla adevarul...
_______________________________________ let go, and let God...
|
|
17/02/06 19:36
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Asta nu am inteles niciodata! De ce sa spui minciuni cand mai tarziu se afla cum zice si proverbul: minciuna are picioare scurte! Traim intr-o lume in care suntem indemnati sa mintim pentru ca altfel evitam confruntarea, dar este mai dureros adevarul atunci cand il afli mai tarziu.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
18/02/06 02:35
|
|
oanaforgaci
membru
|
|
si minciuna este un pacat la fel ca oricare altul. nu cred ca exista minciuna si minciunica sau minciuni nevinovate, nu ii dau dreptate autorului ce a sc cartea.
|
|
18/02/06 12:16
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
oanaforgaci a scris:
si minciuna este un pacat la fel ca oricare altul. nu cred ca exista minciuna si minciunica sau minciuni nevinovate, nu ii dau dreptate autorului ce a sc cartea. |
La bunele maniere tocmai ai postat altceva...probabil ca ti-a scapat din vedere...
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/02/06 14:45
|
|
oanaforgaci
membru
|
|
da am sc ptr ca era in lista si am lasat sa fie comentata. poate sunt persoane care sunt de acord, dar sper ca nu. intelegi? dar asta nu inseamna ca eu sunt de acord...
|
|
20/02/06 19:31
|
|
anddrusca
membru
Inregistat: 05/09/05
|
|
man's a scris:
Anddrusca, imi dau seama ca ai dreptate, PE ALOCURI. Dupa cum spui tu, se pare ca vorbesti despre niste baietii care nu au nici o legatura cu bunele maniere. Dar ai deschis ochii? Fiecare padure are uscaturile ei. Dar si voi fetelor aveti prea multe pretentii. Crezi ca oricarei fete trebuie sa i se deschida usa inainte? Nu crezi ca exagerezi? Cat despre diferentele dintre baieti si fete, parerea mea proprie si personala este nu sunteti coerente in expunerea ideilor. Astept replica. |
ia uite ce mica e lumea...tu ce faci pe aici mai? imi descosi si analizezi comentariile? ) he he, las ca-i bine....stai sa vad cum ma explic eu pt ce am scris: in primul rand, vorbesc despre baieti in general chiar dc am specificat grupul de la bise....nu e vb doar despre ei.. da, cred ca fiecare fata merita o usa deschisa...si ca fiecare persoana merita respect si apreciere...si asta macar pt faptul ca e o fiinta umana pt care Domnul Isus s-a jertfit....nu cred ca e dreptul nostru sa delimitam cine e vrednic(a) sa nu de un tratament manierat, plin de respect...nu uita unul din pricipiile de aur ale Bibliei: dc ai orice pretentie de la cei din jurul tau, tr sa fii atent ca in primul rand tu sa oferi cu generozitate acea atitudine, gest etc. celorlalti...deci...vrei sa fii tratat frumos si cu respect...fa si tu asta la randul tau...si crede-ma...asta impresioneaza si apreciaza fetele mai mult decat un cadou scump...sau hai sa vb doar in numele meu, nu? hi hi
dar oricum...nu cred ca tu ai probleme cu deschisul usilor...de fapt asta e si una din slujirile tale la bise, nu? de apreciat!!!dar stiu eu..ai vrut sa-ti aperi fratii mai putin "versati" in ale bunelor maniere....nu-i rau sa le iei apararea...dar e si mai bine cand esti un examplu pt ei si cand ii inveti ceea ce tu deja pui in practica...wink wink....
ok, nu prea inteleg ce vrei sa spui despre (in)coerentza in idei....explica!!!
Ultima modificare de anddrusca (12/05/06 16:35)
_______________________________________ I'm thankful my feelings do not define me. My Creator has deemed me his treasure, he calls me beautiful. God's love is reliable and unchanging. Therefore, I look to him before I look in the mirror.
|
|
02/03/06 22:33
|
|
white_dove
membru
Inregistat: 29/03/06
|
|
dar despre unii baieti care isi permit sa vorbeasca la amvon "manati de Duhul" dupa care sa petreaca cu baietii in club, ce spuneti?...ca mie mi se par un pic ipocriti...dupa un timp, parasesc biserica, pe motiv ca "Dumnezeu i`a dezamagit"...io nush ce sa zic... in ceea ce priveste "datul cu gel"...cred ca fac asta doar ca sa impresioneze poate alti baieti, pt ca nu stiu cate fete se lasa impresionate de freze geluite GBU
_______________________________________ The road is hard, but Jesus is the driver.
|
|
01/05/06 09:42
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
eu una nu cred in cine se lauda cu sfintenia sa...eu zic ca asta e ipocrizie! In lumea asta e imposibil sa traiesti fara sa fi ispitit si sa pacatuiesti (si o minciuna, un gand murdar sau o rautate o barfa...)si cred ca pt cei care se ridica sa predice se da o lupta enorma!Satana nu doarme...si cred ca toti tre sa recunoastem ca suntem slabi! Dar ce ma deranjeaza intradevar la unii frati care frecventeaza amvonul...e ca se tin prea sfinti! Recunosteti fratilor ca sunteti slabi si ca fara Dumnezeu suntem NIMIK!
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
01/05/06 21:06
|
|
Larisa
membru
|
|
Pastorul nostru amintea intr-una din predici de o doamna care a zis ca nu a mintit de 29 de ani incoace. Se prea poate, nu stiu. N-am dreptul sa o judec. Unii intr-adevar se considera sfinti pentru ca nu injura, nu beau, nu fumeaza, nu mint, nu omoara, dar a fi crestin nu sta NUMAI in respectarea celor 10 porunci. Mi-e mila de cei care ii intorc spatele lui Dz pe motiv ca Dz i-a dezamagit, ca le-a luat tot ce aveau ei mai bun in viata, dar in cam toate cazurile fii risipitori se intorc acasa. Aici nu vorbim de suferinta provocata celor din jur pentru ca e inconmesurabila. Intr-adevar fara ajutorul lui Dz nu putem sa facem nimic. Cu Domnul inainte!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
02/05/06 05:26
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
ce ma deranjeaza la baieti?...multe lucruri le pot trece cu vederea dar urasc sa vad cat sunt de orgoliosi cand nu au taria sa recunoasca ca au gresit si mai ales nu recunosc niciodata ca au fost depasiti de...o fata!!!uite eu am un frate mai mare cu 2 ani ca mine si cand nu putem cadea de acord asupra unei ideii ne contrazicem la nesfarsit pana cand el nu imi mai poate face fata(bineinteles ca el nu ar recunoaste asta) si zice :Hai sa ne oprim ca asa putem sa ne contrazicem la nesfarsit!sunt sigura ca o sa-mi amintiti vorba aia cu :Desteptul cedeaza primul! dar nu cred ca e vorba de asa ceva...imi dau seama ca pur si simplu nu poate sa spuna:Bine ai dreptate!..nu vreau sa generalizez dar am intalnit acest lucru la majoritatea baietilor pe care i-am cunoscut...daca esti o exceptie poti sa ma anunti ...(ca sa te adaug in numarul ,,celor foarte putini" pe care ii cunosc ,care n-au o problema in asta 
Ultima modificare de jezzy (12/05/06 13:29)
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
12/05/06 13:28
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Desteptul cedeaza primul!
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
12/05/06 15:08
|
|
anddrusca
membru
|
|
ha, deci sa inteleg, ca in cazul asta fata e "desteptul"?tu ai spus-o primul, nu eu, o fata..mersi, in numele fetelor, pt confirmare:)glumesc, dar intr-o anumita masura sunt de acord cu ce a scris jezzy...si completarea ta chiar intareste afirmatiile ei...
eu personal apreciez baietii hotarati, cu personalitate puternica, dar, a nu se confunda autoritatea ultimului cuvant permisa de sus, si care este mai intai de toate plina de dragoste, respect, intelepciune, cu incapatanarea unui orgoliu ranit...suntem oameni...chiar si cei mai "perfecti" dintre noi gresim deseori...ce ne costa sa recunoastem asta si sa adoptam o cale mai buna (chiar dc e sugerata de o fata)?...eu consider asta o mai mare dovada de curaj si maturitate: un baiat care stie sa recunoasca atunci cand greseste si sa aleaga solutia mai buna, chiar cand nu e si solutia lui, creste in ochii mei, si cred ca si in ochii altor fete de un milion de ori mai mult, decat un "munte de orgoliu"care nu se clinteste nici un milimetru din cine stie ce motive....parerea mea...si, dc nu merge asa...desteptul cedeaza primul:)
Ultima modificare de anddrusca (12/05/06 16:34)
_______________________________________ I'm thankful my feelings do not define me. My Creator has deemed me his treasure, he calls me beautiful. God's love is reliable and unchanging. Therefore, I look to him before I look in the mirror.
|
|
12/05/06 16:05
|
|
vsvinti
membru
Inregistat: 12/05/06
|
|
INSINTENTA
ce poate fi mai rau decat cand un baiat incepe sa te placa fara sa se uite macar la imprejurimi, si insista ca te iubeste ca pe nimeni alta, pe cand viata ta merge total intr-o directie diferita. Nu inteleg ce iubire e asta, care cauzeaza atat stres si dificultate in viata celeilalte persoane. Sa intri intr-o relatie din cauza ca cineva simte asa pt. tine e total gresit, dar totusi de ce unii baieti cred ca sa ofere iubire trebuie sa fie destul pentru o fata? daca nu e reciproc de la inceput, degeaba...
daca tot sunt la subiect, as aprecia daca aveti chef sa va rugati pt. acel baiat ... nu mai vb cu el dar nu mai stiu cum sa reactionez ca e f. incapatanat .. is acum am si examene...
multumesc mult si Dl sa va binecuvinteze te toti...
_______________________________________ "I can do all things through Christ who strengthens me"
|
|
12/05/06 19:13
|
|
anddrusca
membru
|
|
am avut ocazia sa traiesc indeajuns incat sa fiu si eu martora la astfel de situatii despre care vsvinti vorbeste...si cred ca e o moneda cu 2 fetze...
sunt fete care se lasa cucerite mai greu, nu pt ca nu le plac baietii respectivi, ci pt ca le place ca ei sa lupte pt ele...si baietii stiu asta, de aceea insista...la urma urmei...cu cat e mai greu de castigat un "trofeu" cu atat e mai valoros, si cu atat mai mare rasplata...una din prietenele mele bune are o relatie de prietenie ff faina cu un baiat care a stiut sa insiste si sa fie perseverent...ea l-a respins cu toate resursele posibile, si cand s-au terminat aceste "provizii" nu i-a mai ramas decat sa capituleze...acum e fericita ca a facut asa...a facut o alegere inteleapta pe toate planurile....si pt ca nu l-a acceptat atunci cand el a abordat-o prima oara, dar si pt ca a stiut cand sa cedeze...si nimic din toate astea nu s-a intamplat intentionat...cred ca asa e felul frumos prin care Dzeu lucreaza in vietile unora...
dar, de asemenea, mai sunt si aceia care primesc un refuz categoric, si totusi uita de bun simt si insista la infinit...eu, personal, stiu ca din principiu as refuza din start un baiat care nu e cu adev intors la Domnul....poate sa insiste el 1000 de ani: nu o va scoate la capat cu mine, oricat de flatata, stimata si apreciata m-as simti...e un principiu pe care nu-l incalc, si nici o insistenta nu m-ar clinti...
dar, in general mie imi plac baietii care stiu sa castige o fata si nu se lasa batuti cu una cu doua...cateva ingrediente ar tr totusi sa fie nelipsite: bunul simt, realismul (perspectiva ca drumurile noastre ar putea converge intr-o zi...ca dc's paralele la nesfarsit...insistenta nu isi are rostul), rugaciunea multa, intelegerea motivelor celuilalt etc....
dar, bine punctat vsvinti...unii chiar o iau pe aratura cu insistenta asta, si au nevoie de un "dus rece" sa se trezeasca:)).......
|
|
12/05/06 23:00
|
|
vsvinti
membru
|
|
mersi andrusca ...
situatia e total irealistica - dar se pare ca baietii trebuie sa obtina daca isi doresc ceva. e f. trist, mai ales cand sti ca El nu e cel pregatit de D-zeu - si atunci trebuie sa-l lasi sa sufere .. dar ai vreo alta optiune? ei au facut acea alegere ... numai ca-ti face si viata ta imposibila ...
_______________________________________ "I can do all things through Christ who strengthens me"
|
|
13/05/06 01:15
|
|
Larisa
membru
|
|
Cu toate femeile maritate cu care am vorbit mi-au zis ca ar schimba un singur lucru din perioada de prietenie - faptul ca nu s-au lasat curtate mai mult. N-aveti idee ce frumos este sa-ti amintesti pe urma de marile batalii care s-au dat, de locuri pe care le-ati colindat etc. Daca un baiat o sa va vrea cu adevarat va face tot posibilul ca sa cucereasca fata pe care si-o doreste. Cei care vor abandona usor lasati-i sa plece. Nu veti avea de pierdut nimic. Curaj!
|
|
13/05/06 04:21
|
|
vsvinti
membru
|
|
inteleg larisa ..
insa eu stiu ceea ce caut intr-un partener si stiu ca el nu e pentru mine. e coplesitor ca se lupta, dar cand se lupta pentru cineva care nu e pentru el, e stresant. dupa parerea mea bine, iti spune ce simte, dar apoi ar trebuie sa asteapte sa primesti tu un raspuns de la D-zeu cu privire la El nu sa te simti presata sa simti la fel pe cand sti ca viata ta merge intr-o directie total diferita ...
m-am repetat, doar pentru ca sunt frustrata. oricum, multumesc de posturi... 
|
|
13/05/06 13:28
|
|
Larisa
membru
|
|
Un baiat caruia tu ii spui din start ca nu ai nici o intentie sa devii prietena lui, viitoarea lui sotie pentru ca nu-ti place de el nu te va mai cauta a doua oara. Eu ma gandeam ca exemplul acesta nu intra in discutie ca fiecare stie ca nu trebuie sa dea sperante false si sa-i zica omului in fata ce are de zis. Eu ma gandeam la tipul de relatie in care cei doi se plac. Si vsvinti, nu uita ca Dumnezeu nu ne da mura-n gura ci pana la urma este alegerea noastra!
|
|
14/05/06 00:41
|
|
vsvinti
membru
|
|
he he .. stiu ca D-zeu nu ne da "mura-n gura", si mai stiu ca am o idee despre calea care a trasat-o pentru mine. nu am dat nici o speranta falsa de aceea insistenta lui e asa absurda si frustranta ..
se pare ca totusi unii baieti sunt la stagiul copilaresc ... sa dea D-zeu ca se maturizeze odata 
|
|
14/05/06 02:18
|
|
Larisa
membru
|
|
Sau poate ca de multe ori noi ne comportam copilareste si facem proiectie - adica credem ca celalalt are o problema! Faptul ca el nu se da batut inseamna ca ii place cu adevarat de tine si nu vrea sa te piarda. Ma intreb acum daca tu nu cumva este prea buna pentru el, ca de fapt nu meriti un tip ca el. Cred ca e sufocant pentru o fata ca cineva sa nu o lase in pace cand ei nu-i place de el, dar cine nu stie ca intortocheate sunt caile Domnului. Revin la singura metoda de a scapa de tot acest proces: COMUNICAREA.
|
|
14/05/06 06:27
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
Larisa a scris:
Cu toate femeile maritate cu care am vorbit mi-au zis ca ar schimba un singur lucru din perioada de prietenie - faptul ca nu s-au lasat curtate mai mult. N-aveti idee ce frumos este sa-ti amintesti pe urma de marile batalii care s-au dat, de locuri pe care le-ati colindat etc. Daca un baiat o sa va vrea cu adevarat va face tot posibilul ca sa cucereasca fata pe care si-o doreste. Cei care vor abandona usor lasati-i sa plece. Nu veti avea de pierdut nimic. Curaj! |
hmmm......la ce fata nu i-ar place sa fie curtata,.....dar totusi aveti grija sa nu exagerati, ca unii baieti chiar pleaca....... si vin altii la care le place la nebunie sa cucereasca trofee si apoi sa le treaca intr-o lista.....
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
22/05/06 17:57
|
|
alseba
membru
Inregistat: 20/05/06
|
|
referitor la "ceea ce ma deranjeaja la UNII baieti?" de ce atunci cand se abordeaza subiectul:fata visurilor tale"unii incep sa spuna wowww :"vreau sa fie pocaita ,dedicata in intregime Domnului....etc nu conteaza cum arata........ dar atunci cand isi aleg "partenera"observ ca isi doresc un supemodel ,-"bela,mandra si rachitoare "- iar de asa zise lor principii se cam alege praful asta e sa fiti cuminti
_______________________________________ ferice de cei ce nu asteapta rasplata caci aceia nu vor fi dezamagiti
|
|
03/06/06 15:15
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|