TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 30
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:17)


29/02/08 11:55

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05


ÎNDURAAAAREEEEE, NU MAAAI FAAAAAAAAC!

(în următoarele 10 secunde... )

Ultima modificare de Filip. (29/02/08 12:32)


29/02/08 12:32

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:56)


29/02/08 14:42

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05


Ultima modificare de Filip. (29/02/08 15:00)


29/02/08 15:00

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:17)


29/02/08 15:09

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Când Rebeca face o mutriţă ca asta, tu ce înţelegi?

29/02/08 15:19

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:56)


29/02/08 15:31

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Lasă, lasă, ai vrut să faci pe niznaiul şi să scapi basma curată. Nu te mai da că făceai mişto, că mişto-ul îl făceam io de data asta!

Răzbunare, dulce răzbunare...

Ultima modificare de Filip. (29/02/08 15:40)


29/02/08 15:38

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:56)


29/02/08 15:49

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07

Andreea a scris:

Magdy,reţeta ta e asemănătoare cu turta dulce?că parcă aşa procedează şi mami când face turtă dulce...
@Sarah,pişcotul îl coc în cuptor nu?şi cum le aşez?

Da draga,dupa ce il coci,il asezi pe un platou,il insiropezi cu siropul mentionat,pui crema peste,apoi frisca peste crema,si pui zmeura(recomand eu)si ciocolata rasa.

(II f.buna,aspectul nu e nu stiu ce la mine,ca nu ma prea pricep,dar cand am facut o a doua portie,a iesit ca la carte,insa nu am pozat-o,ca era pentru cineva...poti cu incredere sa faci asta,tre sa-ti iasa.Daca ai tava mare,mai bine pune mai multe oua,si atunci pui atatea linguri de zahar si faina cate oua pui,deci 12-12-12 spre ex.dar acelasi procedeu.)

Ultima modificare de Sarah (06/03/08 02:07)


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

29/02/08 21:06

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:17)


05/03/08 20:56

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Moarte atacanţilor la papile gustative!

05/03/08 21:07

Site web  
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Andreea,asteptam sa ne spui daca ai facut ceva,si cum a iesit.
Magdy,fa o poza la branza aia de burduf,sa vad despre ce-i vb. ca eu nu le am cu branzeturile,plus ca aici,au niste numeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :rolleyes: Eu am devenit fan mamaliga,de cand am ajuns pe-aici. Multumesc.

Ultima modificare de Sarah (06/03/08 02:11)


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

06/03/08 02:08

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06

Sarah a scris:

Andreea,asteptam sa ne spui daca ai facut ceva,si cum a iesit.


Sincer,nu am făcut.Încă!Dar la felul cum arată produsul final,cred că nu voi rezista tentaţiei de a nu face...trebuie doar să găsesc nişte (mai mult) timp.O să îţi spun când ,adică după ce voi face cum a ieşit!:)
ps:Nu a-şi putea folosi totuşi pişcoturi din comerţ?că pare aşa de complicat pt creieraşul meu toată chestia cu ouă,scobitoare...? :)

Ultima modificare de Andreea (06/03/08 08:33)


_______________________________________
His grace is enough!

06/03/08 08:30

   
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07

Magdy a scris:

Mămăliguţă în straturi cu brânză de burduf

   Faceţi o mămăligă moale.
   Se unge cu unt un vas termorezistent.
   Se aşează în straturi mămăliga, brânză de burduf, şi felii de unt, începând şi sfârşind cu mămăligă.
   Deasupra puneţi două ouă bătute bine cu lapte şi puţină sare.
   se presară puţină brânză deasupra şi se introduce la cuptor, la foc moderat, până când se rumeneşte deasupra.

Azi am făcut-o. A ieşit foarte bună. ;)

incanta-ne :D


_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

06/03/08 08:57

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:57)


06/03/08 10:23

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07

Andreea a scris:

Sincer,nu am făcut.Încă!Dar la felul cum arată produsul final,cred că nu voi rezista tentaţiei de a nu face...trebuie doar să găsesc nişte (mai mult) timp.O să îţi spun când ,adică după ce voi face cum a ieşit!:)
ps:Nu a-şi putea folosi totuşi pişcoturi din comerţ?că pare aşa de complicat pt creieraşul meu toată chestia cu ouă,scobitoare...? :)

Daca gasesti in comert,de ce nu? Pana la urma gustul fain il da crema si frisca cu fructele...


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

06/03/08 14:29

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07

Magdy a scris:

Hai să-ţi zic teoretic: brânza de burduf este brânza păstrată într-un săculeţ din stomac de oaie sau de capră. Dar în comerţ văd că "brânza de burduf" stă bine mersi în celofan mai gros. ;)

Sis...Ce culoare e? alba? are gust sarat? ma gandesc daca nu merge cu telemea,sau cascaval?


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

06/03/08 14:31

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:57)


06/03/08 14:41

   
harasim
membru

Locatie: ploiesti
Inregistat: 21/01/08
Finetea unui tort cu frisca si capsuni poate inmuia chiar si cele mai tari caractere. Astfel acset tort cu frisca si capsuni este atat de apetisant si pare atat de usor incat cu greu il poti refuza. Dupa prima lingurita de tort cu frisca si capsuni, efectul este miraculos, tortul este usor, delicios si racoros.


Ingrediente

Blatul

6 linguri faina
6 oua
6 linguri zahar
1 lingurita coaja portocale rasa

Umplutura

600 g frisca
2 portocale
2mandarine
2 clementine
200 g capsuni
2 pliculete zahar vanilat

Siropul

100 g zahar
50 ml apa
2 linguri rom


Mod de preparare

Blatul

Se freaca bine ouale intregi cu zaharul, pana devin spuma;

Se coace intr-o forma de tort, tapetata cu hartie unsa, in cuptorul incins, timp de 20-25 minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.

Umplutura

Capsunii se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);

Dupa o ora, se scot cu paleta din acest sirop si se amestecaa cu frisca si zaharul vanilat.

Montare-ornare

Blatul racit se taie in doua pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza prima jumatate din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;

Citricele es vor spala si curata. Se desfac in felii, se taie cuburi si se aseaza peste frisca. Se pastreaza cateva felii intregi de mandarine si portocale pentru ornare;

Se pune deasupra si al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se imbraca tortul cu restul de frisca. Se orneaza cu felii de mandarine, portocale, capsuni pastrate. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore, inainte de a fi racit.
lam luat dupa net dar numai citind reteta mi sa umplut gura de apa


07/03/08 11:33

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

harasim a scris:

lam luat dupa net dar numai citind reteta mi sa umplut gura de apa

L-ai si facut ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

07/03/08 22:58

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:57)


08/03/08 15:10

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Acuma nu se mai poarta poale. Cel putin p'aici. Nu stiu pa la voi cumu-i =D

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

08/03/08 15:57

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Eh şi la noi tăt aşe-i! Nu le portă nime'! Tătă lumea le mâncă! ;)

Ultima modificare de filip (08/03/08 16:34)


08/03/08 16:34

Site web  
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
da' ceva reteta de shaorma nu aveti? :D am gasit in sfarsit lipie(am cautat prin toate magazinele si azi mami mi-a adus ca stia ca tot cautam ).

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

08/03/08 16:39

   
Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net