TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 30
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:52)


01/02/08 14:49

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:52)


01/02/08 19:46

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:52)


01/02/08 20:05

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
asta e un fel de desert ,sau ce ?Eu nu m-am prins 0_o
nu stie nimeni cum se face aluatu ala (daca pot sa ii zic asa) de la suflaki ?(sau alta mancare de genu) Stiu ca era cu apa ,sare si se facea foarte simplu ...


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

01/02/08 20:21

   
bornagain
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 03/05/07
aww.. Magdy si nu opresti si ptr. mine ceva?:(

_______________________________________
"God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper

01/02/08 21:20

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ciorbă de perişoare


Ingrediente
350 g carne tocată pui, porc sau vită
2 linguri de orez
1 felie subţire de franzelă
1 morcov
1 pătrunjel
1 ţelină mică
1 ceapă mare
1/2 legatură pătrunjel
o cutie 450g cu roşii
500 ml borş (opţional)
sare, piper
Mod de preparare
Ingredientele pentru perişoare
1
Se pune o oală cu 2 l de apă la fiert la foc mare. Se pun legumele curăţate şi tăiate cubuleţe la fiert (păstraţi 1/3 din ceapă pentru perişoare).
Legumele pentru supă
2
Perişoarele: Se înmoaie felia de pâine si se taie mărunt, se amestecă cu carnea, orezul, ceapa rămasă, 1/4 din pătrunjel tocat mărut, sare şi piper.
Perişoarele făcute se pun în supă
3
Se uda mâinile şi se fac biluţe cu diametrul de 3-4 cm. După ce le-aţi terminat de făcut le puneţi în oală peste legumele care ar trebui sa fie aproape fierte.
Ciorba decorată cu pătrunejelul tocat
4
Se lasa la foc mare cam 15-20 de minute. Se verifică dacă au fiert legumele şi perişoarele şi se pun roşiil şi borşul. Se mai pune apa dacă este nevoie şi se mai dă în câteva clocote. Pătrunjelul se poate pune după ce s-a luat dupa foc în oală sau direct în farfurie.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

01/02/08 21:42

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:52)


01/02/08 21:47

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Eu o fac neaparat cu leustean si bors ( magic, ca altul nu am aici ).

Prima mea ciorba de perisoare am facut-o intr-un an de Craciun. Am servit-o fratilor mei, si cand sora-mea a intrebat de ce e asa de ... galbena, mi-am dat seama ca uitasem pasta de rosii ( ca nu-mi plac rosiile in supa/ciorba, de aceea pun pasta ;) ) :D.

Am o prietena in Franta si cand am fost la ea s-a gandit sa facem ciorba de perisoare: prima oara a facut-o ea, dar a iesit mai mult supa :P, de am pus la smantana in ea s-o acrim, pana ne-a luat pe amandoua durerea de burta dupa :P .  A doua oara cand am fost la ea am adus cu mine bors magic si leustean uscat . Ea a facut perisoarele, eu zeama . A iesit un deliciu si nici burta nu ne-a mai durut :P .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/02/08 12:46

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:11)


02/02/08 13:57

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:11)


02/02/08 15:28

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
Magdy vezi ca mi-ai facut pofta de clatite :( sunt preferatele mele :D si sunt convinsa ca nu sunt doar preferatele mele...or mai fi pe aici forumisti carora le plac :D

_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

02/02/08 15:57

   
mihaella
+

Inregistat: 04/07/07
Magdy ne tot ispiteste pe-aici ;) ..hmmmm.. asta nu se pedepseste? :D

_______________________________________
Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!

02/02/08 21:05

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Io aş închide topicul ăsta, pe motiv de genocid!

02/02/08 21:47

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 16:53)


02/02/08 22:06

   
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Pentru adeptele si adeptii (presupun ca exista si baieti pasionati de gatit) mancarurilor rapide, va propun o reteta buna "ca la mama mea acasa"=), dar, mai ales, sanatoasa:

Tocanita de vitel cu legume
Carnea de vitel poate fi inlocuita cu oaie sau miel, dupa preferinta fiecaruia.

Ingrediente:
260 de grame carne de vitel, 1-2 cepe, 3 ardei grasi (300 g),
5-6cartofi, 2-3 rosii, 2-3 morcovi, 1 dovlecel, piper, boia,ulei de masline, patrunjel, o foaie de dafin, sare.

Mod de preparare:
Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml ulei de masline, impreuna cu o lingurita rasa de sare (ca sa se lase mai repede apa), nu foarte mult, pentru ca prajelile nu sunt sanatoase. Se adauga 1/2 lingurita cu boia de ardei, se amesteca de 2 ori si imediat se pune carnea taiata in bucati mici care se amesteca, 2 minute, pina cind se coaguleaza la suprafata; apoi, totul se stinge cu 200 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, amestecind mai des, ca sa nu se arda ceapa, si completind lichidul, cind acesta scade. Daca pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apa, ci se schimba mincarea in alta cratita, altfel aceasta va capata un gust foarte neplacut. Dupa ce carnea s-a muiat foarte bine, se adauga ardeii taiati in felii subtiri, cartofii, in forma de sferturi de 2 cm grosime, rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii de 2 cm grosime, morcovii, dovlecelul, un virf de cutit cu piper sau dupa gust, o lingurita rasa de sare si apa, cit sa acopere. Mincarea se amesteca putin, se lasa pe plita sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, unde se lasa cca. 30 minute, pina cind fierb bine toate, fara sa se mai amestece ain cratita (zarzavatul sa ramina intreg). Cind toate sint fierte, se potriveste gustul cu sare. Mincarea se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste fierbinte.
Pofta buna si o duminica relaxanta!

Mersi, fetelor, pentru retetele voastre speciale si astept sa-i citesc si pe baieti pe-aici (nu numai la comentarii =D), poate au si ei retete delicioase de impartasit cu noi.

Ultima modificare de monica (03/02/08 14:17)


03/02/08 14:12

   
daaria
membru

Inregistat: 20/05/07
O prajitura care se face repede si e foarte buna.

Ingrediente:
9 oua
300g zahar
250g unt
9 linguri faina
3 plicuri zahar vanilat
1l lapte

modul de preparare:

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul,se adauga untul topit si racit,laptele rece,vanilia,faina si albusurile batute spuma.Se tapeteaza tava cu unt si faina (eu folosesc hartie pentru copt),se toarna compozitia in tava,(ATENTIE!! Tava sa fie asa mai adanca,nu dinaia plata)si se da la cuptor care a fost incalzit inainte la 155°,mai mult in partea de sus a cuptorului.Se lasa o ora la cuptor,timp in care nu se deschide deloc usa cuptorului!!!
Dupa o ora,prajitura are blat,crema si glazura.

Pofta buna! :yummy:

Ultima modificare de daaria (14/07/11 00:11)


03/02/08 15:51

   
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07

monica a scris:

(presupun ca exista si baieti pasionati de gatit)


Eu stau cam prost cu pasiunea pentru gatit.  In schimb, sunt pasionat sa mananc ce altii gatesc cu pasiune :D.

Ultima modificare de Joseph7 (04/02/08 01:06)


_______________________________________
Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.

04/02/08 01:06

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Da' se cunoaste pe tine, sau faci risipa mancand?

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/02/08 07:45

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06

Magdy a scris:

-clătite cu finetti.
Na,c-am zis-o!!!! :D ))) :D )))


ai zis-o..si stomacul meu tot o spune..vai Magdy..daca a-si sti unde stai..ai avea un musafir la fiecare masa.. adica eu :D :D


_______________________________________
His grace is enough!

04/02/08 11:18

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
vezi Magdy, :D vezi cum se adevereste ca mai sunt si alti forumsti carora la plac clatitele... :D

_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

04/02/08 13:35

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
eu am o intrebare intrebatoare!! stiti ca in filme, la micul dejun de obicei se mananca 'pancakes'-uri. adica clatite.dar cum se face ca clatitele lor nu seamana deloc cu ale noastra! si alea asa de bine arataaaa! :D :D

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

04/02/08 13:39

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
fluflu,alea mai mult seamana a placinte decat a clatite,cred :P nu ti se pare? :D

Ultima modificare de flory (04/02/08 13:42)


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

04/02/08 13:42

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
si atunci de sunt traduse ca fiind clatite?:|

_______________________________________
never regret something that once made you smile...

04/02/08 13:52

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
pt ca poate ei nu fac placinte si trebuia sa le puna o denumire,sau nu stiu... :D dar mie asa mi se pare ca seamana cu placintele nu cu clatitele  :)

_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

04/02/08 13:55

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
no stai asa. ca m-am documentat!!:D cica se numesc clatite americane! si...se fac din lapte,faina,si oua. si banuiesc ca si zahar desi nu scria...si se amestecu cu mixerul si gata!bine ca daca vrei sa fie mai complex se mai pun tot felu de chestii:samntana,lapte batut si...nu mai stiu ce ca am uitat :))

in clatitele nostre nu se puneau oua asa-i?


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

04/02/08 14:00

   
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net