TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30
junia
membru

Inregistat: 18/09/11
m-am gandit sa va impartasesc o reteta usor de facut si foarte sanatoasa.

Bilute din cereale


-150g fulgi de porumb
-150g fulgi de ovaz
-50g seminte de susan
-50g seminte de floarea soarelui
-o mana nuci taiate
-150g miere
-4 bucati ciocolata amaruie taiata
Toate ingredintele se amesteca intr-un castron, iar compozitia obtinuta se toarna intr-o tigaie de teflon incinsa si se tine pe foc mic aproximativ 10 minute amestecand cotinuu. Se lasa putin la racit si se formeaza bilute cu mainile putin umezite.
Pofta buna!
p.s.: mierea poate fi inlocuita cu sirop de zahar.
-nu se lasa mai mult de 10 minute pe foc pentru ca atunci cand compozitia se va raci se va intari prea mult.
-la cantitatile date ies destul de multe bilute, asa ca puteti reduce cantitatile.


_______________________________________
"Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"

13/10/11 23:20

   
junia
membru

Inregistat: 18/09/11
Clatite americane foarte pufoase:

-1 ou;
-1 cana iaurt;
-1 cana faina;
-2 linguri zahar;
-1 lingurita rasa de praf de copt;
-1/2 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu;
-un praf sare;
-esenta de vanilie;

Oul se bate intr-un castron cu zaharul, praful de sare si vanili apoi se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine. In alt castron cernem faina cu praful de copt si bicarbonatul dupa care turnam toata compozitia cu iaurt si amestecam usor cu un tel pana se omogenizeaza bine. 
Compozitia trebuie lasata sa se odihneasca aprox 30 de minute(daca se sare peste aceasta etapa clatitele nu vor mai iesi pufoase).
Se pune in tigaia unsa cu ulei si incinsa(daca e din teflon merge si neunsa) cu lingura, din compozitie, mici turtite pe care le coaceti pe ambele parti.

Se servesc cu ce doriti-dulceata, crema de ciocolata, miere.
Pofta buna!

Ultima modificare de junia18 (21/11/11 23:35)


_______________________________________
"Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"

30/10/11 17:07

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Sunt intr-o mare confuzie. Cum se face papricasul? Eu aveam acasa o reteta intr-o carte de bucate in care se punea cartofi; cum nu am cartea aici, m-am uitat pe net si m-am confuzat. Ma puteti lamuri va rog si pe mine?!n-as vrea sa ma fac de rusine...

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

20/03/12 09:48

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Nu s-a indurat nicicare de mine, asa ca ceea ce am facut eu e mai degraba gulas decat papricas. inca nu m-am prins ce e cu papricasul, dar mai cercetez. :D

Cred ca pot sa spun ca am facut gulas turcesc pt ca in loc de chimen eu am pus chimion. greu si cu limba asta engleza. =( Acu vai de capul cui n-o manca ca in veci nu mai gatesc. :D

Ultima modificare de MRU (20/03/12 17:27)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

20/03/12 17:23

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Cartofii n-au ce cauta in papricas.

Tine pe aproape, pentru ca  iti dau doua retete de papricas cum am putin timp sa le scriu. Se vede ca nu esti din ardeal. :P


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

20/03/12 20:18

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Multumesc, Oldule. Astept cu mult interes. :)

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

20/03/12 23:10

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Si eu astept nenea Old, ca n-am auzit si n-am mancat in viata mea papricas.

21/03/12 01:06

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Eu astept si alte retete ardelenesti. :D
Sper sa nu le astept prea mult, ca idei doar pentru ziua de azi mai am.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

21/03/12 12:11

   
march
membru

Locatie: Resita, Romania
Inregistat: 27/02/12
si eu as avea nevoie de o reteta mai simpla de tort. daca aveti, va rog tare mult sa ma ajutati

_______________________________________
"Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?"
                    Deuteronom 4:7

21/03/12 15:55

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Cea mai simpla reteta de tort este sa te duci sa-ti cumperi un blat gata facut, cumperi si ceva creme care se fac cu lapte rece si ceva fructe. Dar la gust este o mare porcarie si nu se compara cu blatul si cremele facute de casa.

21/03/12 23:55

   
march
membru

Locatie: Resita, Romania
Inregistat: 27/02/12
si eu m-am gandit, dar gustul nu se poate compara cu gustul unui tort facur in casa. multumesc, dar as fi vrut, totusi o reteta de blat (pe care sa-l fac eu). reteta de crema am gasit, dar la blat am o mare problema.

ps. daca stiti o reteta va rog sa-mi scrieti si cantitatile. multumesc!


_______________________________________
"Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?"
                    Deuteronom 4:7

22/03/12 14:39

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
citeste tot subiectul, poate gasesti deja niste retete postate ;)

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

22/03/12 17:35

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Cea mai simpla reteta: 7 oua potrivite(depinde cat de mare vrei tortul),separi albusul de galbenus, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, mie imi place sa pun si nuca, tot 7 linguri, praf de copt, esenta dupa preferinte.

Bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul, praful de copt si esentele, galbenusuirle pe rand, faina in ploaie si la urma nuca. La foc potrivit cam 45 min.


22/03/12 20:56

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Si astept, astept...si astept zadarnic. Off.

Ardelenii astia vad ca isi tin secretele din bucatarie bine pazite.

Sa va spun drept, oricum eu fac cea mai buna mancare. Na.


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

29/03/12 18:47

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Old, asteapta sotul sa-i fac niste papricas.

Stii cum se zice "promisiunea facuta e datorie curata".

Sau poate s-o gasi un alt ardelean(ca) sa-si faca mila de mine.

E chiar asa complicat de facut?! ca de e, ma las pagubasa...


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

26/04/12 19:18

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
Papricas(o varianta mai usoara)


1 pui dolofan :D
2 cepe potrivite
2 rosii
2 ardei grasi
3 morcovi,1 radacina de patrunjel
1 lingurita de chimen
500 gr-1 kg de cartofi
1 legatura de patrunjel verde
sare,piper(boia daca doresti sau sos de rosii)

Despici puiul in bucati (picioarele, spatele si pieptul in doua,aripile le poti lasa intregi.Cureti si tai legumele cubulete.

"Scalzi"legumele in ulei,dupa care asezi bucatile de pui deasupra si condimentezi(sa nu uiti de chimen,da un gust aparte) ,amestecand putin.

Dupa vreo 5 minute adaugi apa fierbinte.Lasi ca totul sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp  adaugi cartofi taiati cubulete (sau pestisori)Daca vrei sa iasa si mai deosebit poti face niste galuste din faina cu ou si lasi sa fiarba cateva minute la foc potrivit.

La sfarsit  adaugi patrunjelul tocat marunt.


Pofta buna! :):):)

Ultima modificare de ioanna (27/04/12 11:23)


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

27/04/12 11:10

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Multumesc, ioanna!

Sunt cam confuza, vad ca denumirea de papricas e destul de generica. Imi spunea cineva din Banat, ca ei fac cu orez. :D


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

27/04/12 11:24

   
ioanna
membru

Locatie: :)
Inregistat: 12/07/06
Cu multa placere,MRU :)

Depinde ,eu il gatesc dupa reteta de mai sus.Imi iese foarteeee delicios. :D:D:D


_______________________________________
Căile lui Dumnezeu sunt desăvirşite,Cuvăntul Domnului este incercat El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.

27/04/12 11:36

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

ioanna a scris:

...,eu il gatesc dupa reteta de mai sus.Imi iese foarteeee delicios. :D:D:D

O sa incerc si reteta asta, dar cred ca tu ar trebui sa schimbi reteta pentru ca bate putin spre gulas. :D

Variante dintre care sa alegi. (retetele sunt cu dedicatie speciala pentru MRU dar poti lua si tu)

Reteta pentru 4 portii
Varianta 1(varianta clasica)
4 cepe , 8 pulpe de pui , 1 gogosar sau ardei gras, de preferinta rosu, 2 linguri boia dulce, 1 lingura faina, 1 lingurita delikat(sau vegeta) , 1 legatura patrunjel , sare dupa gust (atentie ca si vegeta e sarata); se poate adauga si putin piper.
Se curata ceapa si ardeiul/gogosarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si delikat, continuand sa amestecati, dar nu mult timp sa nu se arda boiaua. Se pun pulpele si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce pulpele sunt acoperite aproape in totalitate.
Din faina si un pic de apa rece se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce pulpele sunt fierte. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt. (patrunjelul se poate adauga si odata cu pulpele daca vrei sa-l calesti si sa-i schimbi aroma).

Varianta 2(o facea bunica mea )
Aceleasi ingrediente.  In plus, 200 grame de smantana dulce, grasa.
Se incepe identic pana se pun pulpele. Patrunjelul se pune neaparat odata cu pulpele care se lasa putin la rumenit si se amesteca aproape continu pentru ca ceapa sa nu se arda. Dupa ce pulpele s-au rumenit, sau macar s-au albit daca e criza de timp, se adauga apa. Apa e de preferat sa se adauge calda, dar nu sa acopere pulpele ci doar pana la jumatate. Se amesteca mereu si pe masura ce apa scade se adauga doar cate putin, tot apa calduta. Faina nu se amesteca cu apa, ci cu smantana, iar daca pasta e prea consistenta se poate adauga putina apa, apoi, dupa ce carnea e fiarta, se adauga amestecul de smantana si fainasi se mai da un clocot.Se poate adauga dupa gust putin piper, sau putina boia iute.
Acest papricas nu are „sos lung”, ci are sos mai putin, dar e foarte gustos.

Varianta3 (am invatat-o cu ani in urma de la o colega unguroaica – varianta „Ilusca”)
Ingrediente asemanatoare. In plus de varianta precedenta 1 litru de lapte.
Preparare.
Se curata ceapa si ardeiul/gogosarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si delikat, continuand sa amestecati, dar nu mult timp sa nu se arda boiaua. Se pun pulpele si se amesteca in continuare pana se calesc putin. Se fierbe cu apa putina, si se adauga continuu, pana pulpele sunt fierte. Smantana se amesteca cu faina, iar daca compozitia este prea consistenta se adauga lapte(nu apa).Cand pulpele sunt fierte se adauga smantana cu faina, in timp ce se amesteca; se mai fierbe putin, iar in timp ce compozitia capata consistenta, se adauga treptat tot laptele. Acest papricas va avea mai mult sos.
Patrunjelul se adauga neaparat la sfarsit, dupa ce s-a adaugat smantana si laptele. (nu se pune odata cu carnea).

Nota speciala: se poate prepara si din pui, nu doar din pulpe. In cazul in care este pui crescut in gospodarie nu mai este necesara vegeta/delicat, sau daca se pune, trebuie foarte putin.

Se poate servi cu mamaliga, cu orez, cu piure de cartofi, sau cu paste fainoase, dupa preferinta! Atentie! Pastele fainoase au multi carbohidrati! :D

Pofta buna!

Inca ceva: nu se spune papricas, asa cum se scrie, ci se citeste poaprikash.(Cu accentul pe litera oa)

Ultima modificare de Old (04/05/12 11:38)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/05/12 11:34

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Ardei capia nu merge? Cred ca o sa fac zilele astea. Sper sa iasa bun. As face ultima varianta din pui intreg. Merita incercate oricum toate. :)

Multumesc. Sper ca rezultatul sa fie pe masura asteptarii. :D

Si in ce tip de oala se gateste? eu ma gandeam la o tigaie, dar nu cred ca intra tot puiul sau 8 copane...

Adevarul e ca abia astept sa vad fiecare reteta cate voturi primeste. Am 5 retete de incercat. Ma gandesc sa incep de maine, ca azi deja am alt plan.

Ultima modificare de MRU (04/05/12 13:28)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

04/05/12 12:23

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
In tigaie in nici un caz.
Preferabil in cratita de fonta. Se fierbe cel mai bine. Daca nu ai din fonta, o alta cratita e buna, dar sa aiba macar 4 l ca sa nu dai pe jos.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/05/12 13:55

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Am una care cred ca ar merge.

Mersi. :)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

04/05/12 14:14

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

MRU a scris:

Ardei capia nu merge?
Ar merge doar daca-i gras. :D Altfel ai mai mult coaja.


MRU a scris:

Am una care cred ca ar merge.

Mersi. :)


Stii de ce e mai buna din fonta? Pentru ca se incinge si fierbe pe toata suprafata; fierbe uniform. La cele din tabla (inox, emailat) temperatura este neuniforma. Mai mare unde bate flacara aragazului, iar in rest mai mica. Am vazut si cratita din aluminiu masiv, gros ca fonta,  dar din cate stiu nu-i asa indicat aluminiul. Nu stiu bine proprietatile lui chimice.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

04/05/12 18:51

   
felyy
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 23/06/08
Cornuri cu finetti

Pun si o poza....de ultima data cand le-am facut, reteta o am de pe la mama...e luata de ea de pe internet...nu stiu exact de unde dar sunt ffff bune...la noi e bataie de la ele :D

  Uploaded with ImageShack.us

Ingrediente:
700 g faina,
140 g iaurt,
200 ml lapte,
1 lingurita sare,
5 linguri zahar,
2 oua,
30 g drojdie,

Alte ingrediente:
280 g unt,
1 ou ptr.uns,
crema de ciocolata Finetti,

Preparare:
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura zahar.Punem faina intr-un vas si adaugam la el laptele in care am dizolvat drojdia, restul de 4 linguri cu zahar,2 oua intregi,140 g iaurt,si framantam pana obtinem un aluat omegen si care se desprinde de peretele vasului. Lasam la dospit acest aluat 1 ora si 30 minute la rece. Dupa ce a dospit la rece impartim aluatul in 8 bucati egale si le dam forma de bile. Untul rece se da pe razatoarea mare si se fac 7 gramajoare egale.Fiecare bila de aluat se intinde sub forma de cerc cu o grosime de circa 5-6 mm. Pe fiecare cerc intins presaram o gramajoara de unt razuit.Acoperim cu un alt cerc de aluat peste care iar presaram o gramajoara de unt si tot asa pana terminam untul. Ultima parte de aluat o asezam peste unt si insiruirea de aluaturi si unt o vom intinde sub forma unui cerc ce va avea o grosime de 2 mm. Acest cerc il vom taia in 16 parti (intai taiem cercul in 4, apoi cele 4 triughiuri il vom taia din nou in 2 si obtinem 8 parti, cele 8 parti le taiem din nou in doua si astfel obtinem cele 16 parti de care va povesteam). Fiecare parte are forma unui triunghi. Baza triunghiului o vom cresta in mijloc pe o portiune de aproximativ 1.5 cm ca in imaginea de mai jos. Dupa ce am facut crestatura,fiecare aripioara o rulam putin spre exterior pana la despicatura. La baza despicaturii punem 1 lingurita cu crema de ciocolata si continuam rularea . Dam forma de corn suciturii, le asezam pe hartie de copt, se acopera cu folie alimentara si le lasam la rece pentru 12 ore.
Dupa ce au stat 12 ore la loc rece,le ungem pe fiecare deasupra cu ou si le punem in cuptor la copt.Cuptorul nu il pornim decat in momentul in care introducem tava cu croissantele. Le coacem circa 25-30 minute dupa ce au inceput sa creasca la foc redus pana se rumenesc frumos.


_______________________________________
Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU

06/05/12 09:02

   
junia
membru

Inregistat: 18/09/11
Budincă din ficăţei de pui

- 1 kg ficăţei de pui
- 2 cepe mari
- 3 căţei usturoi
- 1 morcov
- 4 ouă
- cca 100 gr orez
- 2 linguri smântână
- pătrunjel
- mărar
- sare 
- piper
- pesmet

Se spală ficateii şi se pun la fiert în apă cu sare.   
Separat căleşti (eu pun ulei şi apă, nu prăjesc numai în ulei) ceapa şi morcovul dat prin răzătoarea mică şi fierbi orezul.   
Ficatul fiert se toacă în robot sau la blender şi se mai adaugă şi din zeama în care a fiert pentru o compozitie mai moale. Se adaugă ceapa şi morcovul călit, ouăle bătute, usturoiul mărunţit, verdeaţa tocată, smântâna şi orezul fiert, sare şi piper după gust şi vreo 3 linguri de pesmet.   
Compoziţia rezultată se pune într'o formă unsa bine cu unt sau margarină şi se dă la cuptor până ce se rumeneşte frumos deasupra. 

Poftă bună!


_______________________________________
"Noi stim ca toate lucrurile lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu!"

30/05/12 12:33

   
Pagini: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net