TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 ... 30
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
hey! iar esti rau? nici eu n-am vazut carnea, ca ma asteptam sa fie mai mare si mai..altfel :D

oricum, arata foarte bine :) esti pe drumul cel bun, rain :) [in ale gatitului ;) ]

Ah..mi-ai facut pofta de shaorma, mai ales de aia imensa din Bucuresti.. am crezut ca nu se mai termina :)) In sfarsit dadusem de o shaorma dupa care sa ma satur :D


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

08/06/10 02:30

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
Ceva dulce a la tamarta :D

Blat



ingrediente blat:

9 oua
210 g faina
210 grame zahar
4-5 linguri de ulei
esenta
un varf de cutit de praf de copt

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. se bat albusurile spuma[pana cand poti intoarce vasul si spuma nu cade], se adauga galbenusurile, se mai bat putin, apoi se adauga zaharul. se amesteca pana cand se topeste zaharul, se adauga praful de copt si faina in ploaie. la sfarsit se pune uleiul si esenta si se mai amesteca putin.
se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la foc mediu, cam 150-160 grade, vreo 30-40 minute.

crema de ciocolata:



250 ml lapte
3-4 ciocolate
2 galbenusuri
70 g unt/margarina
80-90 g zahar
putina esenta de rom

Mod de preparare:
se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca laptele cu faina, cu grija sa nu se faca cololoase, se adauga esenta si se pune la foc mic pana se mai ingroasa. se adauga ciocolata si untul si se amesteca pana acestea se topesc.

crema de caramel:



3/4 cana de zahar
1 cana de lapte
un ou
3 linguri faina
150 g unt/margarina

mod de preparare:
se pune zaharul pe foc si se amesteca pana nu mai are cristale. Intr-un castron se amesteca oul, laptele, faina si se toarna peste zaharul topit si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a mai racit, se adauga untul/margarina si se amesteca.

crema de vanilie pentru ornat:
nu mai stiu exact ce si cum am pus :D



sa continuam..

se imparte blatul in 3 foi, se insiropeaza, se pun cremele si gemul si dulceata.. si mai pe larg, cum am facut eu:

imi place diversitate si imbinarea de multe arome :D
jumate de blat am insiropat cu "zeama" se zahar ars[ cateva linguri de zahar se topesc si se adauga apoi putina apa], iar cealalta jumatate cu zeama de lamaie.



pe partea cu lamaie, am pus crema de ciocolata si dulceata de visine, iar pe partea cu siropul de zahar ars am pus crema de caramel si gem de zmeura.



Am facut la fel pentru primele 2 straturi.









L.E:
cantitatea ingredientelor e aproximativa, ca pun mai mult din ochi. Tortul a fost pentru o prietena, ce iubeste muzica :)
Au fost ceva greseli si chestii ce ar fi trebuit sa fie retusate, dar a fost mancabil. Ben a spus ca e cel mai bun de pana acum, asa ca presupun ca a fost cumva :)

si daca tot am postat, sa va arat penultima mea prajitura :))
faceam pentru prima oara prajitura aia. Cuptorul ce-l am aici mai mult arde decat coace si nici nu cresc blaturile uniform. Am taiat blatul in doua, am pus cremele[4 tipuri aveam, plus dulceata] si gata :D numa ca uitasem sa insiropez si m-a prins ben cand incercam sa repar greseala:





Ultima modificare de tamarta (13/06/10 01:15)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

13/06/10 01:04

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
Inghetata de ciocolata (sanatoasa, fara E-uri si alte minuni ce se gasesc scrie pe inghetatele din comert)

Ingrediente (pentru 3-4 boluri):

- 1-2 lingur de cacao, si vreo 2 patratele de ciocolata neagra(Heidi, 85%)
- 3 lingur zahar (eu am folosit fructoza), sau dupa gust cat doriti
- 4 linguri apa
- 2 oua
- 200gr smantana dulce pentru frisca(Dorna)
- pentru topping ce doriti: ciocolata razuita,alune,nuci,fructe

Mod de preparare:

Se amesteca apa,cu jumatate din cantitatea de zahar/fructoza, cu ciocolata si cacaua.Se pun pe foc, se amesteca, iar cand incepe sa dea in clocot se opreste forul, si se lasa la racit(eu pun intr-un vas cu apa rece, si in 5min, pana fac restul, s-a si racit).
Albusurile se bat cu mixerul.
Smantana si restul de zahar,se bat cu mixerul(in alt vas), pana se face frisca.
Galbenusurile se pun in compozitia ce a stat pe foc, apoi toate 3 se amesteca intr-unul din vase.
Compozitia finala se toarna in caserole, se orneaza, si se da la congelator.




Ultima modificare de fluflu (30/06/10 15:13)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

30/06/10 15:12

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Vin si eu cu o reteta super, mai ales daca sunt si copii sigur le va placea(imi pare rau ca nu m-am gandit niciodata sa fac poze).
TORT RAPID(din clatite)
ALUATUL DE CLATITE
2 oua
o cana faina
o cana lapte
2 linguri ulei
un praf sare
PENTRU UMPLUTURA SI DECOR
frisca
banane
o portocala
ciocolata rasa
Din ingredientele mai sus mentionate se prepara aluatul obisnuit de clatite(aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani lichide)...se coc 5-6 clatite, mai grosute, care se aseaza pe un platou(nu se ruleaza)Pe fiecare clatita se intinde cate un strat de frisca, se pun cateva felii de banane si ciocolata rasa, apoi se adauga o clatita(pe post de blat), iar frisca, banane si ciocolata.Ultima clatita se va acoperi cu frisca , felii de banane si se decoreaza cu cateva felii de portocale, ciocolata rasa.


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


02/08/10 16:05

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Tort de ciocolata pentru tammy....aaa...adica pentru benny...





Revin cu reteta, cand m-o lasa bebe. Va asigur ca merita incercat. Reteta e secret de familie si sper sa nu fiu dezmostenita ca o voi dezvalui.:D

Ultima modificare de MRU (27/08/10 15:16)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

27/08/10 15:09

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Ingrediente pentru blat:

1 pahar apa, un pahar zahar, 250 gr nuca macinata, 8 oua, 2 linguri cacao, coaja de lamaie, esenta de rom si vanilie(optional).

Mod de preparare.

Se fierbe apa cu zaharul, iar cand clocoteste se adauga si nuca si se mai lasa la fiert cateva minute. Dupa ce se stinge focul se adauga cele 2 linguri de cacao. Dupa ce s-a racit toata compozitia se aduga galbenusurile unul cate unul.  Separat se bat spuma albusurile si se amesteca cu restul "aluatului".
Se pune la copt in cuptorul preincalzit.

Blatul iese foarte cremos(dar delicios) pentru ca nu contine faina.

Ingrediente pentru crema:

50 gr cacao, un pachet unt, o lingura faina, un ou, 200 gr zahar, un pahar lapte, rom si/sau vanilie(dupa preferinta).

Mod de preparare: Se adauga pe rand, laptele, zaharul, faina, cacaoua,oul, iar la sfarsit se pune untul si esenta.

Asambalarea:

Se taie blatul in doua. Se pune crema peste prima jumatate. Se presara stafide peste crema (sau cirese/ visine din compot(fara samburi)/fructe confiatate tocate marunt/sau coaja de portocala confiata). Se adauga cealalta jumatate. Se imbraca tortul cu crema ramasa, iar apoi cu frisca.

Se poate orna cu ciocolata rasa si fructe.

Pentru ocazii speciale se pot frunze din ciocolata si flori din bomboane gumate(sugus).

Frunzele de ciocolata se fac din ciocolata topita de menaj(alba/ neagra): se topeste ciocolata fara a se adauga ceva in ea, pe baie de aburi; cu o pensula se ung frunze micute(verzi de trandafir, de exemplu). Se lasa sa se raceasca, iar apoi se desprind usor.

E de preferat sa stea cel putin o jumatate de zi in frigider inainte sa fie servit!

Va veti impresiona musafirii cu tortul asta, garantat!
Pe mine ma impresioneaza mereu gustul si nici cantarul nu mai ma sperie daca-l am in fata. :D:D

Ultima modificare de MRU (27/08/10 17:22)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

27/08/10 16:55

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Prajitura cu mere si bezea




Ingredientele se masoara cu lingura, asa ca pentru blat avem nevoie de:

- 4 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 lingurilapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt

Pentru umplutura:
- 1 kg mere (sau cate doriti)



Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul ca la maioneza, amestecand cu lingura de lemn sau cu mixerul, pe treapta cea mai joasa.

Se pune laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt.
Intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina ,punem aluatul si dam la cuptor cam 15 minute ,nu trebuie copt decat pe jumatate.

Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust ,scoatem blatul si punem merele deasupra.

Batem albusul spuma tare cu 8 linguri de zahar si-l punem deasupra merelor, apoi se da iar la cuptor pana se rumeneste albusul deasupra.
Se taie dupa ce se raceste.




                                Pofta buna! :)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

28/08/10 19:01

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
PAPANASI-Ingrediente:

500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Preparare:
1.Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
2.Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
3.Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
4.Prajiti papanasii in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
5.Serviti cu smantana si dulceata.


MANCARE DE ROSII cu carne de pui:
7-8 rosii
1kg de ceapa
4-5 ardei grasi
2-3 pulpe de pui( pot fi si maruntaie, gat, aripioare, inima, spate)
Se fierbe niste apa si asa clocotita se toarna peste rosii.In cateva secunde rosile se fac tocmai bune de decojit cu ajutorul unui cutit.Se taie bucatele ardeii si rosiile, se curata ceapa si se taie marunt.Intr-un tuci cu ulei se se pun la prajit bucatile de pui, cand sunt aproape rumenite se toarna ceapa si se amesteca sa se inmoaie.Dupa cateva minute se adauga rosiile si ardeiul gras.Se lasa la foc mic pana scade zeama lasata de rosii si se pune o lingura de faina, amestecata in prealabil cu putina apa(sa nu faca cocoloase).Se adauga vegeta sau delicat de legume, dupa gust, verdeata din belsug.POFTA MARE!


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


03/09/10 16:35

   
lea24
membru

Inregistat: 03/09/10
Ciorba de pui cu smanatana
Ingrediente:
-1 piept de pui
-3 morcovi
-smantana
-2 galbenusuri
-1 lg delikat sau Secretul gustului
-mujdei de usturoi ( din 4-5 catei de usturoi)
-patrunjel
-1 lg otet

Mod de preparare:

Se fierbe pieptul de pui; se scoate din apa in care a fiert ( apa se pastreaza) si se raceste; se taie in fasii si se adauga din nou in acea apa.
Se prepara un amestec din morcovii dati pe razuitoare si caliti cu un pic de ulei ( morcovii nu se scad de tot, se pastreaza cu un pic din apa+ulei in care s-au calit pt a da o culoare frumoasa ciorbei).
Dupa ce s-au racit, se adauga in apa un amestec format din : cele 2 galbenusuri+ morcovii+condimentele+mujdeiul de usturoi+smantana ( nu este o cantitate fixa, eu pun in general 2 cani mari, dar se poate pune mai mult sau mai putin in functie de cat de consistenta doriti sa fie ciorba).
Cand apa in care fierbe carnea de pui da primul clocot, se adauga acest amestec si se lasa sa dea cateva clocote ( nu prea mult, pt ca smantana nu suporta bine fierberea, doar cat sa se lege un pic). Dupa aceea se stinge focul, se adauga patrunjelul si o lingura-doua de otet.
Este o ciorba delicioasa care se aseamana cu cea de burta.Se serveste calda. Se mai poate adauga smantana si la servire.
Pofta buna !


04/10/10 17:28

   
lea24
membru

Inregistat: 03/09/10
Gordon bleu
Ingrediente:
-carne de vita/ porc
-cascaval
-carnati (oltenesti)
-kaizer
-pesmet
-faina
-oua
-ulei ( pentru prajit)
-sare, piper
Mod de preparare:
Se taie carnea felii subtiri care se bat cu ciocanul de snitele pana devin subtiri. Pe o astfel de felie se pune o feliuta ingusta de kaiser, o bucata de carnat si se presara cascaval dat prin razuitoare sau daca nu, se pune chiar un baton de cascaval. Se ruleaza si se prinde cu scobitori. Se trece ruloul prin faina ( puteti adauga sare si piper in faina) , apoi prin ou, prin pesmet si iar prin ou dupa care se prajeste in ulei incins.
Se poate srvi cu diverse sosuri. Unul care se potriveste bine cu gordon bleu este cel preparat din castraveti dati pe razuitoare si scursi bine+ smantana+ mujdei de usturoi ( f putin)+ sare, piper. Nu se fierbe. Se pastreaza la frigider pana in mometul servirii.
De asemeni, gordon bleu se poate servi cu salata, garnitura de cartofi, orez, legume, etc.
Pofta buna !


04/10/10 17:39

   
lea24
membru

Inregistat: 03/09/10
Tort exotic

Ingrediente:
-13 oua,
-18 linguri de zahar,
-1 pliculet vanilie,
-1 pliculet gelatina,
-8 linguri faina,
-1 cana lapte,
-1/2 kg frisca Hulala ( la cutie ),
-1 compot de ananas,
-1 kg portocale (sa aiba cam aceeasi marime toate),
2 bucati kiwi

mod de preparare:
Blatul: se prepara din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri apa,putina sare (ca un blat obisnuit- se bat spuma albusurile cu sare, se adauga zaharul, apa iar la sfarsit se incorporeaza faina),
Crema:5 oua intregi,10 linguri zahar,1 praf vanilie,200 ml lapte. Se amesteca toate la rece iar apoi amestecul se fierbe pe abur ( sau la foc MIC !)  pana se ingroasa. Se ia de pe foc crema si se raceste. Se bate frisca dintr-o cutie de
1\2 kg si se tine la rece. Preparatul gelatinei se face astfel : Se pune praful dintr-un plic de gelatina in cantitatea de apa scrisa pe plic si se lasa atat cat scrie pe plic sa se dizolve. Tot pe plic scrie daca se dizolva in apa calda ( calduta) sau rece. Dupa cateva minute ( scrie pe plic cat e necesar sa ramana in apa), se ia vasul cu gelatina si se pune la foc MIC pana se incalzeste doar ( daca se pune la foc mare sau daca incepe macar sa fiarba, nu mai este buna gelatina). Dupa ce s-a incalzit, se pune IMEDIAT in crema déjà preparata, se amesteca, se pune frisca batuta si pastrata la rece si se tine crema tot la rece.

Aranjarea tortului: se captuseste o forma rotunda cu celofan umed ( stropit cu apa) si se aranjeaza felii de portocale taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral si kiwi curatate de coaja.
Punem jumatate din crema ( fara nici un fruct in ea inca!).Taiem blatul in doua,il  insiropam cu siropul de ananas din compot (siropul poate fi amestecat cu 1 plic zahar vanilat).In restul de crema adaugam fructele de ananas taiate egal si turnam totul peste blat. * fructele le adaugam in crema doar in momntul cand punem crema la mijlocul blatului, nu de la inceput, cand punem crema pe fundul vasului !
Deasupra punem a doua parte a blatului si acoperim cu capetele de celofan.Presam putin, sa se umple golurile.Il punem in frigider pana a doua zi. Deasupra tortului se poate pune o greutate potrivita. cand il rasturnam pe platou se fac retusurile necesare. De asemeni se poate orna in continuare cu banane ( dar se orneaza cu bananele doar cu cateva minute inainte de a fi servit, altfel bananele se vor innegri). Se mai poate orna cu frisca, etc.

Este un tort racoritor si nu f dulce. Mie imi place sa il pregatesc pt ocazii speciale.
Pofta buna !


04/10/10 17:51

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06
They draw and cook - un site interesant cu reţete "desenate". Spor la gătit !

Ultima modificare de Andreea (17/10/10 13:56)


_______________________________________
His grace is enough!

17/10/10 13:47

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
RETETA PIZZA BLAT PUFOS ( aluatul se poate folosi si pentru placinte)

faina 500 gr
apa calduta 250 gr(preferabil apa plata de la sticla pentru ca cea de la robinet are clor si influenteaza aluatul)
drojdie proaspata 20 gr
miere 1 lingurita
sare fina 10 gr
ulei extravirgin 5 linguri
salsa de rosii (5 linguri pasta rosii+4 linguri ulei masline+1 lingurita rasa zahar+putin origano)
mozzarella 250 gr
oregano
busuioc
Punem faina intr-un vas si facem la mijloc o gropita.Frecam drojdia cu o lingurita de miere si o amestecam apoi cu toata cantitatea de apa si turnam in gropita toata apa deodata.
Le amestecam un pic cat sa se combine si adaugam uleiul de preferat tot deodata.Framantam pana rezulta un aluat moale,elastic, care nu se lipeste de maini.Punem la crescut pentru minim 3 ore!!!
Cat timp creste aluatul facem salsa si pregatim mozzarella.
Eu sfatuiesc sa se foloseasca rosii conservate sau suc de rosii dar in nici un caz ketchup.Taiem si mozzarella cubulete sau felii nu foarte subtiri:

Aluatul se imparte in doua guguloaie.Luam o bila si incepem sa o intindem (cat de regulat putem) cu mainile prin apasare usoara.In nici un caz nu folosim facaletul.Il asezam intr-o forma antiaderenta.
Acoperim forma cu un servet si dam drumul la maxim(maximul meu e de 300 grade)cuptorului.Il lasam sa se superincinga cam 30 minute.
Dupa ce se incinge cuptorul aranjam pizza.O ungem cu jumatate din sosul de rosii.Adaugam mozzarella si pudram cu ceva oregano, busuioc.(se pot adauga si felii de kaiser, sunca sau salam, porumb, numai sa nu fie prea incarcata).
Pozitionam gratarul pe planul cel mai de sus din cuptor si bagam pizza pentru cateva minute, in functie de cuptor(la mine 10 min).In cazul in care blatul a iesit un pic mai tare, cand se scoate din cuptor se acopera tava cu un prosop, servet. Pofta buna!


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


19/11/10 14:14

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
Paste cu sunca la cuptor:
200 g paste
150 g sunca
600 ml lapte
100 g cascaval

busuioc, patrunjel, marar
piper, sare, condimente
ceapa, ardei, morcov, rosie, usturoi

Se pune laptele la incalzit la foc mic. Ceapa, ardeiul, morcovul, rosia si usturoiul se taie foarte marunt si se pun in lapte. Se adauga sare, piper, condimente. Cand incepe sa fiarba il oprim. [Daca vreti puteti sa lasati laptele asa sau puteti sa strecurati legumele]
Se pun pastele nefierte in tava, se aseaza peste ele sunca taiata si laptele. Se rade cascavalul, si se adauga cateva felii de masline.
Se aseaza in cuptorul incalzit timp de 40 de minute la foc potrivit.





Ciorba "a la tamarta" :D

carne de pui[eu am folosit 5 pulpe]
ceapa, ardei, morcovi, usturoi [eu am folosit un ardei si un morcov destul de mari. daca sunt mai mici, folositi 2]
4 lg otet
2 lg mustar
4 oua
400 g smantana
busuioc, patrunjel, marar, leustean [si orice alte ierburi mai vreti :D ]
condimente

  Se fierbe carnea de pui impreuna cu o ceapa intreaga si condimentele. Dupa ce carnea este fiarta se scoate ceapa si se arunca, iar carnea se taie in bucati mici. Apa se pastreaza. Se taie ardeiul si usturoiul, se rade morcovul si se adauga impreuna cu carnea in apa. Se mai lasa cateva minute la foc potrivit.
  Intre timp se bat ouale, se adauga peste ele smantana si se adauga peste ciorba dupa ce apa nu mai este foarte fierbinte. Se adauga otetul, mustarul, ierburile si orice alte condimente mai vreti, dupa gust :D [eu am pus si cateva bucati de masline]



Ultima modificare de tamarta (23/11/10 17:15)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

23/11/10 17:02

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Va prezint o prajitura tare buna pe care am facut-o zilele astea. Reteta nu-mi apartine. Sper sa va placa. :)

Prajitura "Lacrimi de elefant"




Ingrediente:

Blat:6 oua, 2 linguri zahar praf, un pachet praf de copt, 1 lingura cacao, 3 linguri cu varf de faina.

Crema :1 margarina Rama, 200 gr zahar praf, 300 gr nuca macinata, 5-6 linguri lapte fiert. Separat mai avem nevoie de 2-4 banane si 1 litru frisca vegetala batuta.

Preparare:

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, praful de copt, galbenusurile, faina si cacaua. Se da la cuptor cca.30 min, se scoate si cald se ruleaza intr-o carpa umeda.

Crema: Se freaca margarina cu zaharul . Separat se amesteca nuca cu laptele fiert si 1 lingura de zahar .Se adauga in margarina si se amesteca pana cand se omogenizeaza.Se desface piscotul din carpa, se intinde crema si se pun bananele pe mijloc. Se ruleaza usor din nou si se decoreaza cu frisca.

                             
                          Pofta buna! :)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

31/12/10 22:11

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
Hint: Cand curatati/taiati ceapa, ca sa nu va usture ochii, tineti apa in gura fara sa o inghititi. E testata metoda si functioneaza ;)

Ultima modificare de shoricel (31/12/10 22:34)


_______________________________________
A passion lifestyle.

31/12/10 22:34

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

shoricel a scris:

Hint: Cand curatati/taiati ceapa, ca sa nu va usture ochii, tineti apa in gura fara sa o inghititi. E testata metoda si functioneaza ;)

La ce reteta e testata metoda :D ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

31/12/10 22:55

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08

april a scris:

La ce reteta e testata metoda :D ?

La pizza :D Nu am postat la comentarii pt ca nu e comentariu :P


_______________________________________
A passion lifestyle.

01/01/11 02:18

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Cred ca metoda era sa tai ceapa in apa nu sa tii apa in gura. :D
Nu prea are cum sa funtioneze metoda asta deoarece ochiul lacrimeaza la contactul cu o substanta din ceapa iar apa din gura nu vad cum sa opreasca acest contact.

http://www.unica.ro/detalii/articole/de ... -5577.html


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

03/01/11 09:45

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
Mi-a zis si mie Emi, am testat-o si a functionat. :D

_______________________________________
A passion lifestyle.

03/01/11 21:41

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
Praji pentru copilasii de la Awana:



Ingrediente blat:

7 oua mari
190-200 g faina
190-200 grame zahar
4 linguri de ulei
esenta[eu am folosit de pere]
un varf de cutit de praf de copt

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. se bat albusurile spuma[pana cand poti intoarce vasul si spuma nu cade], se adauga galbenusurile, se mai bat putin, apoi se adauga zaharul. se amesteca pana cand se topeste zaharul, se adauga praful de copt si faina in ploaie. la sfarsit se pune uleiul si esenta si se mai amesteca putin.
se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la foc mediu, cam 150-160 grade, vreo 30-40 minute.

Crema cioco[umplutura]
250 ml lapte
3-4 ciocolate
2 galbenusuri
70 g unt/margarina
80-90 g zahar
putina esenta de rom

Mod de preparare:
se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca laptele cu faina, cu grija sa nu se faca cololoase, se adauga esenta si se pune la foc mic pana se mai ingroasa. se adauga ciocolata si untul si se amesteca pana acestea se topesc.

Se taie blatul in 2 parti. Se insiropeaza. eu am folosit compot de gutui. se pune crema de cioco. Pe langa crema de cioco am mai pus banane, portocale si kiwi.

Pt crema de deasupra am luat un plic pt crema de vanilie :D

Si pentru ornat..fiecare cum vrea, cu ce are. Eu am folosit nuca de cocos rosie, verde, multicolora, bomboane si creioane pentru ornat..si muuulta rabdare :D

Fursecuri, tot pentru ei:


Reteta asta am mai pus-o, dar le-am ornat altfel :D
pentru cei care vor reteta: http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic ... 8&p=26

Ultima modificare de tamarta (22/01/11 02:06)


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

22/01/11 02:03

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Reteta de biscuiti pentru pici




Ingrediente

    * 12 linguri de lapte

    * 14 linguri de ulei

    * 13 linguri de zahar alb sau 14 linguri de zahar din trestie (este mai scump dar mai bun decat cel alb)

    * 2 oua

    * 1 pachet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat

    * 500 – 600g faina

    * 2 pachete de zahar vanilat

Se amesteca zaharul cu ouale pana se dizolva. Se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Pentru ca unele lingurile pot fi diferite, unele mai mari altele mai mici, este bine sa adaugati faina cat sa puteti face o foaie.

Biscuitii se asaza in tava fara ca sa o ungem. Cuptorul trebuie sa fie incalzit cu 5-10 minute inainte de a introduce tava cu biscuitii.

Se vor coace la temperatura de 150°C, timp de 25-35 de minute.

sursa: http://totuldesprecopii.wordpress.com/


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

26/02/11 14:10

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Tort cu crema de lamaie si cu stafide



Ingrediente:

8 oua mari
16 linguri de zahar
1 lamaie
esenta de vanilie
praf de copt
faina cat cuprinde
stafide
400 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul. Cand e aproape gata, se adauga esenta de vanilie si coaja de la o lamaie. Se amesteca cele doua compozitii, urmand sa se adauge faina. Se asaza intr-o tava rotunda si se da la cuptor cam 30 de minute.

Crema

500 ml lapte
2 plicuri praf de Crema Prajitura Lamaie de la Dr.Oetker 50g

Pentru realizarea cremei se respecta indicatiile de pe plic.

Se orneaza cu frisca si stafide. :)

                              Pofta buna! :)

@ Nu mi-a iesit asa de bine ornarea, deoarece eram obosita, insa a fost foarte bun. :D


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

14/03/11 21:37

   
lea24
membru

Inregistat: 03/09/10
Spaghete cu ton ( Spaghetti con ragu di pesce)

Ingrediente:
-spaghete
-branza parmezan rasa pe razuitoare
-1 conserva de ton si una de scrumbie sau doua conserve de ton in ulei de masline
-pasta de rosii
-1/2 ceapa
-2 lg ulei de masline
-sare

Se fierb spaghetele in apa sarata. Nu se clatesc cu apa rece, doar se scurg de apa in care au fiert.
In alt vas mai mare se prajeste la foc minim ceapa taiata foarte marunt. Cand a devenit transparenta, se adauga cele doua conserve, 3-4 linguri de pasta de rosii, un pic de sare si se acopera cu vasul cu un capac. Se lasa la foc foarte mic timp de 10-15 minute. Cand au fiert spaghetele, se adauga peste sos si se mai lasa 3 minute pe foc, timp in care se amesteca bine cu sosul. Se serveste cu branza parmezan deasupra.
Pofta buna !


24/03/11 16:46

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Chec



Ingrediente:

3 oua
1 pahar zahar
100 ml ulei
1 pahar lapte
praf de copt
1 vanilie
faina cat cuprinde

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, pana se face spuma. Treptat se adauga uleiul, apoi laptele, praful de copt, vanilia si faina cat cuprinde. Toata compozitia se asaza intr-o tava speciala. Deasupra se presara stafide.


Briose cu stafide si ciocolata



reteta o gasiti aici


                            Pofta buna! :)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

09/04/11 23:16

   
Pagini: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 ... 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net