TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
cani de 200 ml :D :D

da' mai bine intreaba cat de mare-i lingura cu care pui sare, ca aia-i mai grav!

Ultima modificare de OLD TRAIAN (25/08/09 13:25)

25/08/09 13:24

daaria
membru

Inregistat: 20/05/07

OLD TRAIAN a scris:

da' mai bine intreaba cat de mare-i lingura cu care pui sare, ca aia-i mai grav!
offff, nenea Traian, lingura-i lingura, lingurita-i lingurita, da canile astea care-s de toate marimile si "experienta" mea in ale bucatariei... :D  Si-apoi daca sunt mai sarate... se zice ca indragostitii sareaza mancarea peste masura. Si cum eu sunt indragostita...  :D:D:D

25/08/09 13:57

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

daaria a scris:

RainSong, ai mila de o "bucatareasa" asa mai nepriceputa ca mine si zi te rog, cat de mare e cana cu care masori faina? (aproximativ) Eu am cani de la 150 la 750 ml. :D

din aia de 250ml era cana. Sare zic ca mai bine nu pui ,parca se simtea aiurea .. mai degraba un zahar vanilat.
Acum daca faci si tu pancakes ,eu sper sa iti placa ,noi nu suntem asa pretentiosi la mancare, gusturi etc. Eu cel putin mananc salate nesarate, pireu la fel si alte faze din astea, nu stiu ce e mancarea buna din cauza ca nu "digerez" chestiile sanatoase si combinate.

ps:ce dilema am avut noi - sa stingem praful de copt in otet sau sa il punem direct. Si am tastat pe google exact asa si am gasit ca nu se stinge.

Ultima modificare de RainSong (25/08/09 15:04)

25/08/09 15:03

daaria
membru

Inregistat: 20/05/07

RainSong a scris:

din aia de 250ml era cana.
multumesc, o sa incerc sa le fac si eu, sper sa reusesc. :D
Ps.nici eu nu sting praful de copt,il pun impreuna cu faina.

Ultima modificare de daaria (26/08/09 12:51)

26/08/09 12:50

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
x

Ultima modificare de Magdy (02/03/16 18:35)

29/08/09 14:27

RainSong
membru

Vreau sa fac orez [eventual combinat cu mazare] zilele viitoare .Nu am gatit niciodata asa ceva, dar eu vreau orez din ala care nu are la sfarsit zeama sau apa, sa aiba boabele destul de separate intre ele, gen ala chinezesc. Stiti vreo reteta care sigur iasa? Si daca puteti da si numele orezului, banuiesc ca din ala cu boabe mari .

ps:maine de dimineata imi gatesc toci la minut. Am vazut pe net ca se fac rotunde chestiile alea, dar daria a postat o poza in care aratau ca niste clatite. Eu vreau sa arate ca si clatitele dar la pot da forma sa nu se destrame prin cratita? E destul de solida compozitia?

ps2: Magdy ,piscoturile tale se pot folosi si la tiramisu?
Am gasit o reteta care zice ca piscoturile [alea din comert] se inmoaie in cafea cu rom unul cate unul si dupaia se pun pe tava .. asta cum se traduce, le bag cu totul in cafea, le las o secunda si dupaia le scot repede?

Ultima modificare de RainSong (31/08/09 17:42)

31/08/09 17:29

Magdy
membru

x

Ultima modificare de Magdy (07/11/17 17:10)

31/08/09 19:46

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07

RainSong a scris:

Vreau sa fac orez [eventual combinat cu mazare] zilele viitoare .Nu am gatit niciodata asa ceva, dar eu vreau orez din ala care nu are la sfarsit zeama sau apa, sa aiba boabele destul de separate intre ele, gen ala chinezesc. Stiti vreo reteta care sigur iasa? Si daca puteti da si numele orezului, banuiesc ca din ala cu boabe mari .

Rainy,eu de obicei folosesc orez lunguiet,il spal bine-bine,apoi il las cu apa pe el,sa se umfle cat de cat,aprox o ora,o ora jumate,apoi il pun la fiert,dar il supraveghez,si cand mi se pare fiert,il scurg,si il clatesc cu apa rece (il scurg in strecurator).(fii atenta ca fierbe f repede,daca a stat la umflat)
SI in alta cratita calesc legumele,(poti pune si piept de pui),condimentez, le amestec cu orezul intr-o cratita mai mare si iese f bun.
De obicei folosesc legume congelate,mixate.
Poti folosi sofran,sau turmenic sa il colorezi galben daca vrei.(prafurile astea,le adaugi cand fierbi orezul)
Cu legume proaspete,nu am facut,dar am mancat...si tot asa a calit si tanti aia legumele prospete,ca si eu cele congelate.

Magdy,superba prajitura....dar...o las pentru mai la iarna...:)

Ultima modificare de Sarah (31/08/09 21:44)

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

31/08/09 21:41

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

RainSong a scris:

Si daca puteti da si numele orezului, banuiesc ca din ala cu boabe mari .

Ii spune Bob pufos pentru pilaf si costa cam 8 lei punga. Eu d'ala folosesc, si-mi place ca nu se lipesc boabele intre ele si merge perfect si ca garnitura.

31/08/09 23:18

RainSong
membru

multumesc la toate pentru sfaturile cu orezul ,voi vedea .

cat despre toci la minut ,hmm. Nu s-au prea inchegat. I-am pus in tigaie prima oara cu lingura in forma de bila oarecum, si nu s-au prajit in interior. Dupaia i-am facut turte mici si subtiri si s-au facut ca si chipsurile lays in forma de sticksuri :)) Si in farfuria cu compozitia se lasa la fund amidon amestecat cu ou ,cred ca din cauza ca nu am lasat cartofii la scurs s-a strans foarte mult amidon. Si i-am razuit pe aia cu ochi mari. Am facut niste poze, nu am timp sa le pun. Au fost ok ,cam uleiosi si foarte prajiti, nu vad unde am gresit ,am studiat poze pe net unde erau in forma de bile ,nu inteleg cu s-a prajit interiorul.
  Fratele meu chiar acum a venit sa imi zica sa mai fac ,dar nu ma mai risc, iar sa arunc jumate de compozitie la gunoi.

01/09/09 18:41

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Sarah a scris:

SI in alta cratita calesc legumele,(poti pune si piept de pui),condimentez, le amestec cu orezul intr-o cratita mai mare si iese f bun.
De obicei folosesc legume congelate,mixate.

Si eu as folosi, dar mi-e teama ca n-o sa gasesc...cam ce legume pui? ceapa deloc? oricum suna foarte interesant reteta ta. O s-o incerc sigur.

Ultima modificare de MRU (01/09/09 20:44)

01/09/09 18:53

Magdy
membru

x

01/09/09 21:01

Sarah
membru

Inregistat: 08/03/07

MRU a scris:

Si eu as folosi, dar mi-e teama ca n-o sa gasesc...cam ce legume pui? ceapa deloc? oricum suna foarte interesant reteta ta. O s-o incerc sigur.

MRUpunga mea cu legume contine morcovi,mazare,porumb si pastai de fasole,nu pun ceapa deloc,dar daca vrei sa incerci cu legume proaspete,ele iti vor iesi intre crud si fiert,(asa-s chinezariile)deci:
Toci ceapa,morcovi,telina,brocoli...pui ulei in tigaie si adaugi ceapa,pieptul de pui9taat bucatele mici),morcovii,telina,brocoli,si le inabusi,adaugi vegeta,si sos de soia.daca ai.
apoi le amesteci cu orezul gata fiert,si scurs.

Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

02/09/09 00:25

harra
+

Inregistat: 21/04/09

Sarah a scris:

MRU a scris:

MRUpunga mea cu legume contine morcovi,mazare,porumb si pastai de fasole,nu pun ceapa deloc,dar daca vrei sa incerci cu legume proaspete,ele iti vor iesi intre crud si fiert,(asa-s chinezariile)deci:
Toci ceapa,morcovi,telina,brocoli...pui ulei in tigaie si adaugi ceapa,pieptul de pui9taat bucatele mici),morcovii,telina,brocoli,si le inabusi,adaugi vegeta,si sos de soia.daca ai.
apoi le amesteci cu orezul gata fiert,si scurs.

sau cu macaroane din orez,poti sa pui si pui prajit

Magdy,reteta de de pizza e super...bravo..o fac tot tp decand am citit-o,numai ca eu cmpar aluatul de la brutarie

02/09/09 10:48

adriana
membru

@Multumesc pentru idei, Sarah! :)

Magdy a scris:

Le condimentaţi;eu am pus busuioc,rozmarin

Magdy, am vazut ca in multe retete pui rozmarin si busuioc. E o alegere personala sau asa se gateste in banat? si ce gust are rozmarinul ala in mancare?

Later edit: daca are cineva o poza cu o salata de beouf frumos ornata, sa se indure de mine si sa o puna ca talentul meu la ornat este egal cu zero.

Ultima modificare de MRU (02/09/09 19:14)

02/09/09 15:21

RainSong
membru

MRU a scris:

daca are cineva o poza cu o salata de beouf frumos ornata, sa se indure de mine si sa o puna ca talentul meu la ornat este egal cu zero.

ai tastat pe google la imagini? Arata cateva interesante ,mie imi place cea de pe prima pagina, cu ardei in forma de floare. http://www.ardei-iute.ro/reteta/admin.salata-boeuf.jpg

Am refacut tocii ,am pus mai mult ou si au fost mai ok .. mi o foame acum.

Ultima modificare de RainSong (02/09/09 20:23)

02/09/09 20:22

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06
@MRU

Lasă-ţi imaginaţia să se "arate".Mie îmi place să folosesc măsline pt contrast,ardei,roşii,pătrunjel.

Foloseşte măsline pt floricele şi multă verdeaţă pt că dă aşa o notă de prospeţime.

02/09/09 20:36

Magdy
membru

x

02/09/09 21:06

feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

MRU a scris:

daca are cineva o poza cu o salata de beouf frumos ornata, sa se indure de mine si sa o puna ca talentul meu la ornat este egal cu zero.

nu stiu daca o sa iti/va placa, insa mie imi pare uneori o solutie optima :)

pui salata intr'o cana sau o ceasca mai marisoara, o rastorni pe platou, dandu'i diferite forme, si apoi presari/ ornezi cu diverse pe deasupra (ou, maioneza, masline, gogosari, morcov, etc)

sper sa'ti fie de ajutor :)
(oricum, pt a avea un aspect frumos, e bine sa fie culori in contrast: alb(ou)-negru (masline), negru-rosu (gogosari, morcov), verde (coaja de castravete murat, masline verzi)-rosu, etc.)

p.s. eu am ornat cu "2009" ca era facuta pt revelion :)

Ultima modificare de feedback (03/09/09 12:04)

03/09/09 11:52

adriana
membru

Multumesc fetelor!
Sper sa fur si eu un pic de colo, un pic de colo si sa-mi fac propriul stil. Si mie tot mai viu colorata imi place.

@feed, modul de ornare cu maioneza e foarte interesant.

Ultima modificare de MRU (03/09/09 19:41)

03/09/09 12:18

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
Va invit la gogosi :D

Ingrediente:

500 gr faina
75 gr zahar
sare
1 plic drojdie uscata
4 oua
100 ml lapte
70 gr unt topit
esenta de vanilie

Se amesteca ingredientele uscate, iar peste ele se toarna ingredientele lichide . Se framanta bine cu mixerul. Se lasa sa dospeasca 1 ora (la caldura). Apoi se intinde aluatul si se decupeaza gogosile. Se prajesc la foc mediu in ulei incins. Se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.

Pofta buna!:)

Ultima modificare de antonela (05/09/09 16:17)

05/09/09 16:14

adriana
membru

Are cineva in "repertoriul" de gospodina vreo mancare chinezeasca?

11/09/09 20:27

Magdy
membru

x

11/09/09 20:36

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
intr-un timp am facut si eu ceva mancare chinezeasca si am luat atunci niste retete de la cineva.
nu mi se par foarte speciale, dar scriu cateva si pentru tine:

1. Mancare chinezeasca de peste:

Ingrediente:

1 kg file peste
1 ceapa
15 g ghimbir
100 ml sos soia
10 g zahar
1 lingura ulei
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
1 varf lingurita scortisoara

mod de preparare:

Fileurile de peste se curata de gheata si se taie fasii. Se prepara un sos din ceapa tocata, amestecata cu ghimbirul ras, condimentele, sosul de soia, ulei si zahar. Se acopera vasul si se da la rece cateva ore. Se lasa pestele sa se marineze in sosul condimentat, apoi se frige repede pe ambele parti.

2.Mancare chinezeasca de pui cu ciuperci:

Ingrediente:

1 piept de pui
gatul si picioarele de pui
grasime de pui
1 cana orez
1 ceapa mijlocie
200 g ciuperci
2 ardei grasi
2 linguri ulei
2 linguri vin
sos de soia, condimente chinezesti

Modul de preparare:]

Orezul se fierbe separat ca pentru orice mancare chinezeasca: se fierbe apa cu sare, cand clocoteste se adauga orezul spalat, se lasa sa fiarba pana cand orezul este fiert si bine scazut. Daca nu folositi orez chinezesc fierbeti orezul in apa 5 minute apoi schimbati apa (strecurati orezul si inlocuiti apa cu apa clocotita, sarata) pentru ca boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
Pieptul se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga grasimea de pui, pielita de pe piept, gatul si picioarele de pui, ardeiul si ciupercile taiate felioare apoi fasiile de piept, vinul si sosul de soia, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit. Este important sa puneti suficienta grasime pentru a se forma sosul caracteristic acestei retete chinezesti. Cand este fiarta carnea se indeparteaza pielita, gatul si picioarele de pui, jumarile ramase de la grasime, acestea se pot manca dar strica aspectul mancarii. Se condimenteaza cu condimente chinezesti si se stinge focul.
Pe un platou se aranjeaza orezul si deasupra acestuia mancarea chinezeasca de pui cu ciuperci. Se serveste imediat, fierbinte, stropita cu sos de soia.

3. orez chinezesc cu legume:

Ingrediente:

2 pahare orez fiert
1 ceapa tocata
1/2 pahar legume (morcov tocat, mazare boabe)
1/2 pahar ciuperci taiate
1/2 pahar ardei verde tocat, telina (cubulete)
2 ardei iuti rosii, tocati
4 linguri ulei
3 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1 lingurita vegeta
sare, piper, condimente chinezesti

Modul de preparare:

Uleiul se incinge in tigaie. Se caleste ceapa, apoi se adauga restul legumelor. Se adauga sosul de soya, vegeta, se potriveste de sare, se lasa sa fiarba pana scade complet. Se adauga orezul si se amesteca bine. Se mai lasa cateva minute la foc mare, amestecand bine, se adauga otetul si condimentele. Se serveste fierbinte.

4. Pui shanghai:

Ingrediente:

500 g piept pui dezosat
3 oua
1 legatura ceapa verde
200 g faina
200 ml ulei pentru prajit
30 g mustar
20 ml sos de soia
10 ml vin alb
sare, piper, pesmet
optional: susan sau ulei de susan

Modul de preparare:

Puiul Shanghai este o reteta de mancare chinezeasca relativ simpla, pe care o puteti pregati usor. Pentru reteta de pui Shanghai se taie pieptul de pui bucati subtiri, de 1 cm latime. Ouale se sparg intr-un castron si se bat cu sosul de soia, mustar, vin alb, frunzele de ceapa verde tocate cat mai fin, sare si piper. Daca nu aveti ceapa verde puteti prepara puiul Shanghai cu marar verde tocat marunt. La compozitie se pune faina pana cand are consistenta potrivita pentru a sta lipita pe bucatile de pui.
Bucatile de pui se dau prin pesmet sau faina apoi se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Puiul Shanghai este gata cand bucatile au culoarea aurile. Se scot bucatile de pui din tigaie si se pun pe un servete de hartie sa se scurga de ulei. Optional, puiul Shanghai se poate presara cu susan prajit sau se stropeste cu ulei de susan.

Sau vrei ceva mai special?

Ultima modificare de tamarta (11/09/09 21:15)

11/09/09 21:14

adriana
membru

Nu mersi. Sunt incepatoare...:D:D:D. Am mai gasit si eu vreo 3 retete pe net care imi fac cu ochiul.
Tu le-ai incercat?

Ultima modificare de MRU (11/09/09 21:20)

11/09/09 21:19

Pagini: 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la