TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 30
roberta
membru

Inregistat: 11/04/06
Larisa pt cate persoane (aproximativ) e reteta de sarmale?

11/04/06 13:45

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Pentru 6-8 persoane, Roberta ca sa manance o data!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

12/04/06 01:03

Site web  
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Mai, eu vreau o reteta de dulceata de cirese amare.
Cea mai buna dulceata de cirese amare am mancat-o la moldoveni. Daca are cineva, de pe la bunici, o reteta "trasnet" de asa ceva sa mi-o posteze si ii dau la schimb o reteta de bogracs de mananci pana se schimba banii :D .

Ultima modificare de T-pop (26/06/06 00:19)


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

25/06/06 13:12

Site web  
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Alo, nu imi trimite nimeni reteta, ca se scofalcesc ciresele?

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

02/07/06 00:05

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ingrediente
1 kg zahar, 900 g de cirese amare fara samburi, ½ baton de vanilie, 3 linguri de zeama de lamaie, 3 pahare de apa
Mod de preparare
Se curata ciresele de codite, se spala, se scot samburii. Se pune zaharul sa se dizolve in apa si apoi sa fiarba. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga o lingura de zeama de lamaie.
Se lasa zaharul si vanilia sa se lege bine, se trage vasul pe marginea sobei, ca sa se linisteasca colocotele , se pun fructele, se lasa sa stea 30 de minute pentru ca ciresele sa-si lase toata zeama, apoi se pun la loc si se continua fierberea , adaugandu-se si restul de zeama de lamaie.
Se incearca daca este legata, se pune in borcane a doua zi.
La aceasta dulceata trebuie multa atentie: trecuta de legat isi schimba culoarea si se intareste.Daca nu este suficient de legata, cand se raceste lasa zeama. In acest caz se pune din nou la fiert sa mai dea cateva clocote

Se serveste cu apa rece.

Ultima modificare de Larisa (02/07/06 06:49)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

02/07/06 02:46

Site web  
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Cu servitul ma descurc :D prima parte e mai meticuloasa. Mersi mult ;)

:( da` apare un inconvenient. Cum scot eu samburii din 36914 cirese fara sa mor de plictiseala si fara sa murdaresc nimic?


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

03/07/06 17:34

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Suni o gasca de prieteni de la bise sau niste vecini! N-ai chestie dintr-aia speciala pentru scos samburii? Acum e randul tau sa ne scrii reteta de la bogracs!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

06/07/06 04:48

Site web  
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Stai ca intai tre sa mai fac unul si sa notez exact cum procedez, ca sa nu dezinformez cititorii :D Nitica rabdare, sa ajung la iarba verde.

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

12/07/06 01:29

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Mai lepede, te log!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

13/07/06 05:22

Site web  
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
si cu reteta de la bogracs cum e T-pop.....ca ne-ai facut pofta dar nu ai mai scris-o! nu o scrii? ca  vreau si eu o reteta noua de mancare...cine mai stie retete de prajituri(dar sa fie bune)? si usor de gatit?

_______________________________________
"Cānd nu īti mai ramāne nimic decāt Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu īti este SUFICIENT!"

22/08/06 23:01

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Lory, uite aici reteta de la: Crema de zahar ars. E buna si usor de facut.

1kg lapte + 8 linguri zahar
16 linguri de zahar
8 oua
4 pachetele zahar vanilat

Se pune laptele la fiert cu 8 linguri zahar si se lasa sa se raceasca. Intr-un ceaun se pun celelalte 16 linguri de zahar la foc pana se caramelizeaza apoi ungi ceaunul ca sa se puna caramelul peste tot si lasi sa se raceasca. Apoi zbati ouale si le amesteci in laptele racit. Cand s-a racit caramelul(ceaunul) torni ouale cu laptele si zaharul vanilat peste. Se da la cuptor 10 minute la foc tare apoi la mijlociu. Ca sa verifici daca e gata pui dosul unui linguri peste prajitura si vezi daca se ia pe lingura. Daca nu se ia inseamna ca e gata. Culoarea ar trebui sa fie maroniu deschis.

P.S. Sa nu carecumva sa intepi crema!
      Daca vrei sa vezi ca idee cum o sa arate poti sa intri pe site-ul meu sa arunci un ochi: http://jaspax.com/larisa/2006/05/


Pofta buna.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

23/08/06 04:17

Site web  
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
Mersi mult Larisa!! chiar ma apuc sa o fac....sper sa iasa ceva... :) mersi mult....!

_______________________________________
"Cānd nu īti mai ramāne nimic decāt Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu īti este SUFICIENT!"

23/08/06 12:02

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Scuze de intarziere, sunt mereu pe fuga, ba mi-e si lene uneori.

Bogracs (a se citi "bograci"- e mancare ungureasca)

Reteta e destul de flexibila, poate fi adaptata si imbunatatita dupa gust, eu scriu cum o fac eu.
In primul rand se prepara "la iarba verde", la ciaun, fiindca e esentiala aroma de fum. De obicei eu gatesc in ciaun de 5 l .
Se curata multa ceapa si cand consideri ca e suficienta mai cureti inca o data atata :D , apoi se toaca marunt si se pune in ciaun la calit cu putin ulei. Se adauga si vreo 2 ardei si un morcov, la fel tocati marunt.
Se taie cubulete de carne, preferabil de vitel (cam 0,5 Kg) si se adauga.
Cand totul s-a calit se umple pe jumatate ciaunul cu apa. Cand apa clocoteste se adauga cartofi, cubulete (cam 1 cm cub) cam pana la nivelul apei. Cand cartofii sunt aproape fierti se completeaza cu restul de apa. Cand e totul fiert se adauga paste fainoase (nu prea multe), preferabil de dimensiuni mici. Se sareaza dupa gust si se condimenteaza cu: 2-4 linguri pasta de rosii, 1 lingurita de piper, boia, 1-2 lingurite de chimen macinat (asta neaparat), putin rozmarin (nu neaparat) si frunze de leustean tocate marunt (eventual si de patrunjel, dar nu multe). Pentru o savoare suplimentara eu adaug pasta de gulas (din aia la tub portocaliu) si de ardei. Daca iti mai vin idei poti incerca o varianta noua, poate merge mai bine ;)
La servire se poate adauga in farfurie putina smantana.

Se poate gati si in casa, e foarte bun, dar nu mai e acelasi lucru ca si la fum.
Cine incearca sa imi spuna si mie cum i-a reusit. Succes. Inca se mai poate iesi la iarba verde :D


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

01/09/06 13:15

Site web  
lory
membru

Locatie: Botosani,Romania
Inregistat: 26/07/06
m-ai lamurit cu ceapa..... :D

_______________________________________
"Cānd nu īti mai ramāne nimic decāt Dumnezeu vei descoperi ca Dumnezeu īti este SUFICIENT!"

01/09/06 23:38

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Las` ca ai calauza buna :D

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

01/09/06 23:51

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Vreau sa zic ca tocmai am venit de la iarba verde. De cand sunt in America n-am mancat asa o supa de buna. Mama, mirosea ca la bunica cand facea mancare la soba. O bunatate de supa a iesit si cand am pus si smantana ... Faza cea mai tare a fost ca am uitat sa luam pastele fainoase la noi, dar a iesit super si fara ele. Multumesc, T-pop, pentru reteta. Bai, frate, dar ce mi s-a innegrit ceaunul si ce fierbinte era cand am luat-o de pe foc! De acum numai pe ala o sa-l folosesc cand mergem la munte - si asa trebuia sa cumparam unul! ;) Jesse cand a luat prima gura din supa a zis ca se simte in Romania. Sunt cateva fotografii pe site-ul meu: www.jaspax.com/larisa

Ultima modificare de Larisa (04/09/06 01:49)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

03/09/06 03:56

Site web  
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Pentru amatorii de experimente culinare am o reteta delicioasa si foarte usoara (spun asta din experienta proprie):
Cartofi cu branza la cuptor
Ingrediente:
700-800 g cartofi
200 g branza telemea
2-3 fire ceapa verde sau o ceapa
5-6 catei de usturoi
o ceasca de smantana
150 ml lapte
sare
piper
25 g unt pentru uns tava
o lingura pesmet
2 linguri cascaval ras
o lingurita boia de ardei

1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele groase de 3-4 mm. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
2. Branza se rade si se amesteca cu smantana. Se adauga laptele si se condimenteaza cu sare si piper.
3. Se unge un vas termorezistent cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pun straturi succesive de cartofi, o parte din ceapa si usturoiul fin tocate si cate o portie din compozitia de lapte cu branza si smantana. Se coc in cuptorul incins, la foc potrivit, in jur de 20 de minute.
4. Se scoate tava din cuptor, se presara casul si boiaua de ardei. Se pun din nou in cuptor si se mai coc, la foc potrivit, in jur de 30 minute.

Ultima modificare de monica (03/09/06 13:59)


03/09/06 13:58

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Larisa, acuma chiar regret ca nu am postat reteta mai repede :D
Din pacate linkul pe care l-ai dat nu functioneaza.


Monica, sunt si eu fan whitecross ;) (asta apropo de semnatura, nu de reteta)

Ultima modificare de T-pop (03/09/06 14:47)


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

03/09/06 14:45

Site web  
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
Dragilor mie imi plac mult salatele :) si una din preferatele mele e salata de primavara...acum ii cam toamna dar nu conteaza...o poti face oricand, e f buna,se face repede
  Se pune intr-un castron(de preferabil transparent) un rand de ceapa(poate sa fie verde sau ceapa normala) taiata marunt,un rand de branza de vaci,un rand de castraveti taiati cubulete,apoi se pune maioneza, un rand de rosii taiate cubulete,un rand de oua fierte date prin razatoarea mare,apoi se mai pune maioneza amestecata cu branza de vaci. E delicioasa,se face repede si arata f bine...am zis s-o puneti in vas transparent pt ca se vad f fain randurile,...nu se amesteca deloc...se pun ingredientele pur si simplu....Pofta buna!


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

03/09/06 16:57

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

T-pop a scris:

Din pacate linkul pe care l-ai dat nu functioneaza.

Acum functioneaza. Problema era ca a intrat in adresa site-ului punctul pe care l-am pus la sfarsitul propozitiei. Astazi dimineata cand m-am trezit mi-am bagat nasul in oala sa mai adulmec mirosul. Abia astept cina sa mai mancam ce-a ramas.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/09/06 02:12

Site web  
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
Eu am sa pun o reteta experimentata de curand.O reteta evreiasca pe care evrei o folosesc ca aperitiv.

Kaved Katzutz(Pate de ficat)

ingrediente(se pot folosi cantitati si mai mari dar egale)
1 kg de ficat
1 kg ceapa
sare
piper alb

1.Se taie ficatul si se prajeste,se pastreaza uleiul.
2.Ceapa se curata si se tine vreo 10-15 minute in apa ca sa ii iasa din iuteala.Apoi se taie solzisori si se prajeste in foarte putin ulei pana la o culoare maronie.
3.Se pregateste masina de tocat si se pune o cantitate de ficat o cantitate de ceapa(asa se omogenizeaza mai bine continutul.)
4.Apoi se foloseste un mixer,robot de bucatarie si se mixeaza compozitia la care se adauga tot uleiul in care s-a prajit ficatul(si la nevoie se mai adauga deoarece ficatul este foarte uscat),sare si piper alb.

Pofta buna :)


06/09/06 17:38

   
sunshine
membru

Inregistat: 10/04/06
Larisa imi dai si mie o reteta buna de pancakes?(am pierdut reteta,care era de pe la mine din bise)

(super buna reteta monica,mi-a iesit super bine si au fost super deliciosi cartofii :) )


07/09/06 21:41

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Pancakes

Se amesteca: 95g faina
                    2 lingurite praf de copt
                    1/4 lingurita sare

Dupa care se amesteca compozitia cu un ou batut bine si 240 ml lapte. Totul se amesteca incet. La sfarsit se adauga 1 lingurita de unt topit.

Se prajesc in cratita incalzita. Se servesc cu sirop sau miere.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

09/09/06 05:42

Site web  
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Deeeeci :
    FURSECURI!!!
I. Intr-un castron adaugi 400 gr.faina,30 gr.cacao,1 plic praf de copt {(16 grame),sau o jumatate de lingura}si le amesteci.
! daca vrei sa fie albe,renunti la cele 30 grame de cacao.
II. Mixezi bine 200 grame zahar pudra,cu 250 grame unt,apoi adaugi 2 oua,si 2 galbenuse,dar pe rand cate unul,si numai dupa ce s-a incorporat bine unul,il pui pe celalat,adaugi compozitia de faina,din primul castron.Lasi sa se odihneasca 10 minute,in timp ce incalzesti cuptorul la mine aici e 350 F, si le modelezi cu "pistolul", se coc 20 min.
Poti sa le lipesti cu gem,doua cate doua,poti sa le glazurezi,poti sa le ornezi dupa placere.
!daca vrei sa intinzi aluatul,si sa-l tai cu diferite forme,poti sa pui mai multa faina,aluatul sa-ti iasa mai tare.


Si uite aici,o mica parte din ce eu am copt,nu sunt ornate,pentru ca ... kg... :(


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

07/12/07 14:45

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
ACORDEOANE:
(iooooooooooooi,poza n-am,atasez alta,dupa care m-am inspirat ;) )
Deci,ai nevoie de cativa cartofi de marime medie, pe care ii cureti,apoi le faci niste creste cu cutitul,si in crestele respective pui felii de salam,sunca,sau ce mezel ai prin casa, pui unul cartof umplut asa pe o floie de aluminu,pui daca vrei ceapa langa,sau usturoi,sau ceva verdeturi,o feliuta de unt,si una de branza,sau cascaval,si il inchizi in folie,si faci tot asa pana termini cartofii,apoi ii pui intr-o tava,la copt in cuptor,la 350 F,si ii lasi,pana se coc. eu am facut de 2 ori,si timpul de coacere a fost diferit de fiecare data.Am uitat sa spun c aau un gust nemaipomenit,plus ca-s usor de preparat,plus ca nu tre sa stai langa cratita. Dar astept sa vad daca cineva are curaj sa-i gateasca,si sa-mi zica impresia.


Ultima modificare de Sarah (10/12/07 15:09)


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

10/12/07 00:18

   
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2017 TANARCRESTIN.net