TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Melchisedec Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Este asemuit cu Hristos in ceea ce priveste natura sa reala dincolo de genealogia parintilor fiind fara de inceput al zilelor si fara de sfirsit. Adica etern si divin fapt care a fost recunoscut de profetul Avram si exprimat prin recunoasterea autoritatii sale religioase in conditiile in care nu era obligat .
Asa incit a spune ca Isus este apostol din preotia Lui mai capata inca un inteles.


04/02/14 20:21

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
E interesant acest personaj, Melhisedec.

Intrebarea e in ce consta preotia lui?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

08/02/14 22:40

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Tertulian pe cind era plecat la gnostici a avut ultimele doua saptamani din viata o seama de revelatii perioada numita de unii cercetatori teologi perioada revelata un fel de dar de cunoastere cu ajutorul carora a reformulat o seama de concepte si a interpretat unele versete .
Majoritatea au fost incluse mai tirziu in dogma bisericii insa nu toate cum ar fi fost corect. El atunci devenise orb de o vreme si cel.care scria raspunsurile era un coleg.
calugar .
Ei bine una dintre revelatii raspunde la intrebarea daca Melchisedec este cumva al doilea fiu dintre cei doi numiti ramuri de finic.
Raspunsul a fost  Nu este al doilea fiu iar despre el.si despre toate lucrurile in tot adevarul va vorbi Duhul Sfint cind va veni intrupat la Judecata.
In versiunra NT Gideons acea albastrica in Ioan inlantuirea corecta a versetelor si frazelor da de inteles ca mai intai ne este promis Duhul Sfint care ne va vorbi subinteles intrupat si abia apoi e vb de alt Mangaietor care sa ramina cu noi in noi in.vecie pe care lumea nu il primeste pt ca nu.l cunoaste dar voi il cunoasteti. Probabil prin darul deosebirii vocea Domnului cum.mai e numit la penticostali prezent si in alte religii.
Duhul sfint venit intrupat pt ca simultan este puterea lui Dumnezeu si pt ca purcede vine de la Tatal ar trebui sa contina in aceeasi constructie fizica si pe Tatal astfel incit ca varianta de profetizare paralela sa fie acel Cineva din Apoc. cit si pt evrei Savaot domnind in vremea urgiei Savaot trimis de Savaot vizibil la dusmani. Domnul Dumnezdu care vine cu sfintii in Sion in zah 14.1-8.
Domnul.care bea apa in psalm 109/110
Domnul care rosteste judecatile zbierind urlind mugind ca un leu si apoi rasufla si se linisteste  sperie cu privirea toate neamurile .
cel care se arata in ochii tuturor popoarelor in Iez.38 sau care nu mai lasa de acum inainte sa ii fie batjocorit numele spunind "Aceasta este ziua aceea de care am grait Eu". in cap 39 Iez.
Sau chiar Domnul alaturi de fiul din Ps.2 impotriva carora uneltesc imparatii popoarelor. Un fel de razboi teologic mediatic partial armat
Cu oosibila referire in Zah 12 impotriva Ierusalimului*
Razvratire impotriva legata de cadavrele din Is.66.
Ori manierea popoarelor din Apoc dupa care vine mania lui Dumnezeu cu urgie.
Necesitate de a se implica in razboi macar prin aducerea de trupe "de dincolo de Eufrat"

Revenind la Melchisedec am putea sa il consideram un Iisus adica continind pe Tatal in aceeasi masura. Si daca Iisus a adus o tranformare invizibila in contiinta si caracterul sufletelor macar sub forma de capacitate imbunatatita de iertare e posibil ca si Melchisedec sa fi avut de impkinut ceva similar dar mai discret in privinta altor calitati.
E posibil ca el sa nu fi fost singurul in afara de Isus ci sa fi facut parte dintrun lant mai lung intins si in alte arii cultural religioase mai vizibil sau mai discret.
Ori sa fi necesitat pt acelasi tip de lucrare mai.multe intrupari in mai.multe arii cum ar fi de ex. Zamolxe.
Legat de Melchisedec mai avem doua aspecte care poate ar merita luate in considerare.
Unele cosmogonii legate de succesiunea Erelor considera ca fiecare Era a cite 2150 ani are cite un Eon un trimis divin important care poate fi insotit de altele secundare.
Melchisedec e considerat a reprezenta pe Tatal . Iisus pe fiul iar urmatoarea Era pe Mama familiei care e Duhul Sfint in legatura cu care se avanseaza ideea ca ar trebyi sa fie o persoana feminina . Cel vechi de zile din Dan.7.
Alt element este o anumita identificare a lui Melchisedec cu Iisus revenit la Judecata prin folosirea numelui in legatura cu o venire care se pleaca in fata unui tron neprecizat si careintre altele anuleaza toate datoriile oamenilor probabil datorate camatariei bancare probabil si in.urma caderilor sistemelor sau a masurilor de nationalizare f necesare in conditii grele dupa urgie.
Aceasta profetie este continuta in documentul de la Qumran care la inceput a fost numerotat Q0246 si apoi 246q sau q246 asa ceva.
In acest caz tronul fiind Savaot Duhul Cineva .
Legat de Cineva ar mai putea fi o legatura in caz ca va fi o femeie veche de zile si anume prin asemuire cu Fecioara zisa Femeie in Ap.12 asa incit sa fie vb de o conjunctura de care trec laolalta Cineva si un grup de sfinti alesi posibil cei din zah.14 chiar si Isaia 65 si 66 eventual cei din ceata celor 144000.
In acest caz cele 42 de luni ar fi inainte de urgie poate si de razboi si pustiire iar cele 42 de calcare in picioare de catre neamuri a curtii exterioare sa fie dupa hrgie cu referire la calcarea in picioare a contemporaneitatii cu Cineva si cu mielul si sfintii pina la ridicarea pacatului din lume si oprirea incercarilor grele carese tit accentuasera pina la judecata.
Ridicare cu binecuvintare echivalenta cu aruncarea celui rau in adinc dar si cu sfirsitul tainei lui Dumnezeu de la ultimul inger cap.10.
Cu noul legamint din Ier.31 si cu darea valului.la o parte din Sion care acoperea toate neamurile


09/02/14 16:56

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Sa ne intoarcem la Melchisedec.

In primul rand era preot al lui Dumnezeu!

O preotie inainte de preotia levitica.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

10/02/14 23:45

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
O preotie in care pastorirea este nemijlocita din partea lui Dumnezeu
El fiind si Dumnezeu si preot.
Una promisa si pt viitor dupa facerea unui pamint nou si un cer nou.


13/02/14 12:43

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Păi, nu Dumnezeu era preot.
Melhisedec era preotul lui El-Elion.

Preotia lui Melhisedec o gasim la protia lui Hristos.

Unde este promisa dupa facerea unui pamant nou si a unui cer nou?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

17/02/14 21:12

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Prin faptul ca se recunoaste ca Melchisedec este asemeni lui Hristos in sensul de fara inceput si fara sfirsit adica etern adica Dumnezeu intrupat. Iar dupa modelul de Dumnezeu inyrupat preot asa si Iisus Dumnezeu intrupat continua preotia nemijlocita catre oameni.
Daca acum ne intra greu in cap ca Melchisedec e Dumnezeu intrupat darmite in vremea lui Iisus ...asa incit trebuia formulat pe ocolite. Cine se prinde si crede bine cine nu...cu alta ocazie.

Promisiunea pt un cer nou su pamint nou este in Is.65.17
Apoi mai concret ce va face nemijlocit fara alti preoti e in Ez.34 tot capitolul in context.

Ultima modificare de mihai33 (18/02/14 18:29)


18/02/14 18:25

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Nu stim multe despre Melhisedec.
Chestia cu Dumnezeu intrupat nu-i spusa in Biblie, iar noi doar putem presupune sau nu. Preotia lui Hristos se aseamana cu preotia lui Melhisedec, dar e si deosebit.
Hristos este si preotul si jertfa, iar despre Melhisedec nu stim ca ar fi fost jertfa.
Melhisedec a primit zecime de la Avraam, dar Hristos nu primeste zecime de la credinciosi.

Daca pe vremea lui Isus nu intelegeau ca Melhisedec ar fi Dumnezeu intrupat, noi cu atat mai putin.  Odata intelese eventual am putea sa le acceptam mai usor decat ei, dar de inteles ei le intelegeau mai bine.

Din perspectiva Biblica o preintrupare a lui Dumnezeu e erezie. „Dupa ce in vechime Dumnezeu a vorbit prin profeti in multe feluri si in multe chipuri, la sfarsitul acestor zile Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul.”(citat din epistola catre Evrei, cap.1)

Pot sa existe mai multe cazuri de teofanie, dar, intrupare e una singura.

Iar daca Melhisedec nu-i Dumnezeu intrupat si asta am stabilit deja, atunci ori e o teofanie, ori e un om; un rege din salem si preot in acelasi timp.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

20/02/14 20:02

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
La inceputul crestinatatii nu exista o dogma a bisericii complet identica cu cea actuala ci doar elementele principale
erezie demna de anatema era doar contestarea divinitatii lui Iisus .
In rest coexistau mai multe nivele de intelegere asa incit pt a nu se stirni polemici si scindari trebuia sa se insiste pe lucrurile la care ajunsesera in comun.
Asta inseamna ca cei care intelegeau mai multe pt ca nu ii puteau convinge asa usor pe ceilalti aveau sa opteze pt una din variantele
fie tineau doar pt ei.
fie le exprimau intrun mod indirect pe ocolite incit sa le inteleaga doar cei care le puteau crede
fie le exprimau in cerc f. restrins prin viu grau sau in scris.
Incazul de fata avem cuvintul lui Ioan fost ucenic impotriva cuvintului lui Pavel care in plus ne vb despre o cuoastere o intelegere si o proorocie in parte adica incompleta si cu parti la care vom renunta ca la "lucrurile copilariei".
La conciliul 2 se stabilise ca Fecioara are sorginte divina. Lucru care chiar daca fusese ntrodus si in biserici nu doar in teologia de uz intern a fost cu siguranta eliminat la Cosiliul 3 care.
La Niceea nu sa introdus Apocalipsa in NT asa incit fie a fost declarata eretica laolalta si cu alte potentiale texte la fel de tari pt ei fie a fost tainuita intre cartile de uz intern strict la cunoasterea episcpilor de genul celor doua scrisori ale lui Clement si inca opt carti care contin lucruri "tainice care nu trebuie divulgate intre toti" conf. Canonului 85 apostolic.

Asa incit exista in final trei motive pt care nu putem considera continutul bibliei infailibil in toate cele. Al patrulea motiv fiind puterea limitata de a purta care nu ne permita sa acceptam ca posibile unele lucruri exprimate fie direct fie indirect fie simbokic fie subinteles.
In definitiv ceea ce numim bibkic masura biblica este culoarea ochelarilor cu care percepe fiecare textul in felul sau.

Faptul ca Melchisedec nu a lasat "vorbe" si revelatii scrise nu inseamna automat ca nu e teofanie la fel ca si Iisus cel etern fara de inceput al zilelor si fara de sfursit dincolo de genealogie.
Unii duhovnici ortodocsi au spus ca scriptura are si unele taine greu de patruns taine pe care putini le inteleg insa nu au dezvaluit care anume ci doar au linistit cugetele celorlalti spunind caele in mare parte apartin domeniului eschatologic care si asa este prea complicat chiar si pentru teologi.
In concluzie am stabilit ca Melchisedec este intrupare divina cu o misiune limitata ca anvergura.
Ceilalti care inca nu pot cuprinde in vasul credintei acest lucru pot considera ca similitudinea preotiei Lor consta doar in faptul ca nu apartin tagmei preotesti. Si vazind eternitatea lui Melchisedec ca fiind una doar simbolica ce trimite la intrarea lui in memoria veacurilor fara nici o legatura cu parintii biologici. O memorie predestinata din eternitate.


21/02/14 07:57

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net