TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Marta Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Pe cand era pe drum, cu ucenicii Sai, Isus a intrat intr-un sat. Si o femeie, numita Marta, L-a primit in casa ei. (Luc.10:38)

Marta era impartita cu multa slujire, a venit repede la El si I-a zis: "Doamne, nu-Ti pasa ca sora mea m-a lasat sa slujesc singura? Zi-i, dar, sa-mi ajute." (Luc.10:40)

Si Isus iubea pe Marta si pe sora ei si pe Lazar. (Ioan.11:5)

multi din iudei venisera la Marta si Maria, ca sa le mangaie pentru moartea fratelui lor. (Ioan.11:19)


Mi se pare nedrept blamata Marta de multi crestini.

In Evanghelia lui Ioan scrie clar ca Domnul Isus o iubea pe Marta. Presupun ca existau motive. Din evanghelii, s'ar intelege ca cei 3 frati aveau o relatie speciala cu Domnul Isus. Se pune mult prea mult accent, dupa parerea mea, pe evenimentul relatat de Ioan in capitolul 11.

Eu consider ca replica data de Domnul Isus, este mai degabra o atentionare in dragoste decat o condamnare.

Marta era o femeie primitoare de oaspeti, care probabil avea si un oarecare statut financiar pentru ca nu cred ca era chiar atat de simplu sa hranesti toate persoanele care umblau cu Domnul Isus.

Cred si ca Marta era o femeie preocupata de Sfintele Scripturi. Asa si imi explic apropierea ei de Domnul Isus.

De asemenea, se pare ca Marta era o persoana apreciata(probabil pentru faptele ei bune) in comunitatea ei, pentru ca la moartea fratelui ei, in Biblie ca multi iudei au venit sa o mangaie.

Ultima modificare de adriana (25/07/13 11:19)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

25/07/13 11:17

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06
Și eu sunt de acord cu tine. Pentru mine Marta e un exemplu în ce privește slujirea. Importanța de a-i pune pe ceilalți înaintea propriei persoane, de a arăta dragoste prin slujire.

Am auzit o predică despre expresia "Doamne, nu-ți pasă?" . Cred că în pasajul amintit mai sus, e mai mult vorba despre acel moment  în care pur și simplu ajungi să te saturi. Slujirea implică deseori sacrificii și renunțarea la confortul propriu...

Oricine a slujit prin fapte, nu doar vorbe,va înțelege. Dat fiind că sunt fată și soră, pot să fiu empatică în această situație. :)


_______________________________________
His grace is enough!

25/07/13 14:20

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Cine o blameaza pe Marta? Acolo Isus doar gaseste o situatie oportuna sa puna accentul pe prioritatea care trebuie sa existe: Hrana spirituala vs. cele lumesti.

Conjunctura este folosita nu pentru a aprecia si a desconsidera pe de alta parte, ci de a arata ca preocuparea Mariei e una buna.

Nimeni nu pierdea ceva important daca nu erau serviti ca la carte, sau daca mai flamanzeau un timp, dar a nu acorda importanta cuvenita fata de ocaziile binecuvantatoare, cand putem impartasi din Duhul Sfant, asta poate insemna o pierdere. Nu era cazul Martei, ea nu era mai putin preocupata de cele ale sufletului, doar ca in acel moment se ingrijora sa nu fie tratati necorespunzator oaspetii, printre care insusi Isus.

Isus "vaneaza" situatia pentru interlocutorii sai, care trebuiau sa concluzioneze, cum am zis si la-nceput, prioritatile vietii in general, nu situatia de fata luata in particular.

Ultima modificare de Oblio (26/07/13 21:55)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

26/07/13 21:52

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
ca tot veni vorba de situatia de a servi pe cineva.
un ospatar serveste bine pe cineva imbracat nu foarte bine (fara camasa cravata si altele) si acesta ii atrage atentia ca este nepotrivit imbracat ospatarul. se imbraca elegant ospatarul si ii serveste la fel de bine, se imprieteneste cu ei le da si de baut din banii lui, si ii imbata pe toti se fac precum porcii. eu am fost ospatarul si serveam niste oameni manierati,culti si cu relatii, dar dupa ce ne-am cunoscut mai bine ... :)

sa revin la subiect, probabil ca marta solicita sa fie ajutata. nu e usor sa fi "ospatar"


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

26/07/13 22:19

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net