TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/Despre ACTA Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Speri in zadar, atata timp cat tu nu esti capabil de un dialog uman cu mine.

Avand in vedere ca este conditionala imi pastrez speranta si promit ca voi incerca sa am un dialog uman cu tine. :)

irlanda a scris:

E pacat sa te rogi si astfel sa te pui de'a curmezisul planului lui Dumnezeu cu acest pamant/cu omenirea.

De ce este pacat sa te rogi ca Dumnezeu sa indeparteze nedreptatea? Ba mai mult, Avraam s-a rugat sa nu distruga Sodoma si Gomora desi era drept sa le distruga. El nu a facut apel la dreptate ci la mila. Cu atat mai mult, consider ca este bine sa te rogi pentru inlaturarea unui lucru nedrept la fel cum te rogi si pentru vindecare. Asta nu inseamna ca te pui de-a curmezisul planului lui Dumnezeu ci Ii recunosti suveranitatea, ca toate din ingaduinta si cu voia Lui se intampla.

irlanda a scris:

Eu cred ca mai intai de toate trebuie sa nu ne temem si sa ne rugam ca aceste vremuri de pe urma sa ne prinda mai aproape de Domnul care ne va aduce si izbavirea din ele.

Desigur, nu ar trebui sa ne temem si ar trebui sa ne rugam astfel dar cred ca plaja rugaciunilor este mult mai extinsa. Crestinii din Occident si nu numai vreme indelungata s-au rugat pentru caderea comunismului si iata ca s-a intamplat. Nu orice lucru rau care se intampla este o prevestire a sfarsitului si este un lucru care nu se mai schimba.

15/02/12 09:15

+Archangel+
Moderator

Desi precedentul nu este izvor de drept in jurisprudenta europeana solutia acestui caz mi se pare incurajatoare:

http://www.antena3.ro/high-tech/acta-pr ... 55708.html

17/02/12 09:17

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
E adevarat, dar mai multe precedente ar contura o cutuma. Iar cutuma este izvor de drept si la ei, nu?

17/02/12 21:31

shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
Oricum, a scos ceva fum, chiar daca nu s-a declansat focul. ;)

17/02/12 21:33

+Archangel+
Moderator

Romania suspenda ratificarea ACTA pana la pronuntarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene:

http://www.realitatea.net/romania-amana ... 16545.html

24/02/12 09:58

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Arch a scris:

De ce este pacat sa te rogi ca Dumnezeu sa indeparteze nedreptatea?

"Pentru ce nu suferiti mai bine sa fiti nedreptatiti? De ce nu rabdati mai bine paguba?" (1Cor.6:7)

"Daca va robeste cineva, daca va mananca cineva, daca pune cineva mana pe voi, daca va priveste cineva de sus, daca va bate cineva peste obraz, suferiti!" (2Cor.11:20)

Sint multe exemple in Biblie cand oameni ai lui Dumnezeu au suferit mai degraba nedreptatea. Sa ne rugam sa ne ajute Domnul s-o suferim/rabdam, nu s-o indeparteze ca daca ne confruntam cu o nedreptate nu se intampla lucrul acesta doar ca sa fim necajiti, ci ca este nevoie sa se lucreze ceva in noi.

Arch a scris:

Ba mai mult, Avraam s-a rugat sa nu distruga Sodoma si Gomora desi era drept sa le distruga. El nu a facut apel la dreptate ci la mila.

Ba chiar la dreptate a facut apel Avraam: "Sa omori pe cel bun impreuna cu cel rau, asa ca cel bun sa aiba aceeasi soarta ca cel rau, departe de Tine asa ceva! Departe de Tine! Cel ce judeca tot pamantul nu va face oare dreptate?"(Gen 18:25)

La mila lui Dumnezeu poti sa faci apel numai dupa ce exista o cainta si o intoarcere de la calea cea rea, lucru care nu s-a intamplat cu cei din Sodoma si Gomora, dar s-a intamplat cu cei din Ninive si astfel au putut apela la mila lui Dumnezeu care este drept in toate caile Lui si milostiv in toate faptele Lui.

Arch a scris:

Cu atat mai mult, consider ca este bine sa te rogi pentru inlaturarea unui lucru nedrept la fel cum te rogi si pentru vindecare.

De unde stii ca nu este in planul/voia Domnului lucrul nedrept sau boala(vezi orbul din nastere)?

Cand Simei blestema si arunca cu pietre in David, putea David sa inlature la secunda aceasta atitudine nedreapta, dar s-a gandit ca Domnul l-a pus pe acel beniamit sa-l blesteme: "Daca blestema, inseamna ca Domnul i-a zis: "Blestema pe David!" Cine-i va zice, dar: "Pentru ce faci asa?

Si David a zis lui Abisai si tuturor slujitorilor sai: "Iata ca fiul meu, care a iesit din trupul meu, vrea sa-mi ia viata; cu cat mai mult beniamitul acesta! Lasati-l sa blesteme, caci Domnul i-a zis."(2Samuel 16:10:11)

Arch a scris:

Nu orice lucru rau care se intampla este o prevestire a sfarsitului si este un lucru care nu se mai schimba.

Nu vorbim de orice lucru rau cum ar fi scumpirea carburantilor, ca fiind o prevestire a sfarsitului, ci vorbim de acest tratat ACTA, care daca va fi acceptat va facilita monitorizarea si controlul omului.

06/03/12 01:41

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
irlanda,

1. Insusi Domnul Isus S-a rugat "Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.”.
2. Avraam s-a rugat pt Sodoma si Gomora, fara ca cei de acolo sa se fi cait pt faptele lor, si Dumnezeu nu l-a certat.

irlanda a scris:

Nu vorbim de orice lucru rau cum ar fi scumpirea carburantilor, ca fiind o prevestire a sfarsitului, ci vorbim de acest tratat ACTA, care daca va fi acceptat va facilita monitorizarea si controlul omului.

si esti de acord cu asta ? fa abstractie de ceea ce stim despre vremurile de la urma.

06/03/12 10:10

irlanda
membru

april a scris:

1. Insusi Domnul Isus S-a rugat "Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.”.

Eu n-as pune rugaciunea unuia care Domnului sa nu fie acceptat tratatul ACTA, alaturi de rugaciunea  Domnului Isus din Ghetimani, rugaciune in care a primat voia lui Dumnezeu in fata suferintelor Sale.

april a scris:

2. Avraam s-a rugat pt Sodoma si Gomora, fara ca cei de acolo sa se fi cait pt faptele lor, si Dumnezeu nu l-a certat.

Avraam nu s-a rugat pentru Sodoma si Gomora, cat s-a rugat pentru oamenii buni din aceste cetati. Ca ma gandesc ca era constient de inutilitatea/greseala unei astfel de rugaciuni prin care sa ceri Domnului sa accepte si sa arate mila fata de niste pacatosi care n-aveau niciun gand de pocainta.
"Faca-se voia Ta" asa s-a rugat Domnul in Ghetimani si asa i-a invatat si pe ucenici. Ori protestele si rugaciunile anti ACTA, nu se incadreaza in intelegerea si acceptarea voiei lui Dumnezeu.

april a scris:

si esti de acord cu asta ? fa abstractie de ceea ce stim despre vremurile de la urma.

Nu pot spune ca-s de acord dar nici ca-s impotriva. Dar pot spune ca rugaciunile unui credincios trebuie sa fie supuse voiei lui Dumnezeu, nu voiei noastre.

Si eu daca nu stiu care-i planul/voia lui Dumnezeu cu privire la acest tratat ACTA, nu ma apuc sa ma rog nici pro nici contra ci ma rog sa se faca voia Sa.

06/03/12 23:51

april
admin forum

irlanda a scris:

Eu n-as pune rugaciunea unuia care Domnului sa nu fie acceptat tratatul ACTA, alaturi de rugaciunea  Domnului Isus din Ghetimani, rugaciune in care a primat voia lui Dumnezeu in fata suferintelor Sale.

nu le pun alaturi. a primat voia lui Dumnezeu, dar s-a rugat pt indepartarea ei, daca se poate.

irlanda a scris:

Avraam nu s-a rugat pentru Sodoma si Gomora, cat s-a rugat pentru oamenii buni din aceste cetati. Ca ma gandesc ca era constient de inutilitatea/greseala unei astfel de rugaciuni prin care sa ceri Domnului sa accepte si sa arate mila fata de niste pacatosi care n-aveau niciun gand de pocainta.

s-a rugat pt crutarea cetatilor din cauza posibililor oameni buni din ele.
daca ar fi stiut ca e inutil nu s-ar mai fi rugat.

irlanda a scris:

"Faca-se voia Ta" asa s-a rugat Domnul in Ghetimani si asa i-a invatat si pe ucenici. Ori protestele si rugaciunile anti ACTA, nu se incadreaza in intelegerea si acceptarea voiei lui Dumnezeu.

mai jos ziceai ca nu stii:

irlanda a scris:

Si eu daca nu stiu care-i planul/voia lui Dumnezeu cu privire la acest tratat ACTA, nu ma apuc sa ma rog nici pro nici contra ci ma rog sa se faca voia Sa.

ok, roaga-te asa.

irlanda a scris:

Nu pot spune ca-s de acord dar nici ca-s impotriva. Dar pot spune ca rugaciunile unui credincios trebuie sa fie supuse voiei lui Dumnezeu, nu voiei noastre.

diacutam aici pt ca pareai impotriva. nu zic ca eu sunt pro. voiam doar sa arat ca anumite lucruri nu sunt batute in cuie.

07/03/12 00:06

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

irlanda a scris:

Ca ma gandesc ca era constient de inutilitatea/greseala unei astfel de rugaciuni prin care sa ceri Domnului sa accepte si sa arate mila fata de niste pacatosi care n-aveau niciun gand de pocainta.
Cand era Isus pe cruce, cand isi dadea duhul Stefan, probabil cand au fost martirizati multi alti credinciosi ei s-au rugat "Doamne, nu le tine in seama pacatul acesta". Nu crezi ca suna la fel de ilogic aceasta rugaciune cu cea care presupui tu ca e inutila/gresita ?

irlanda a scris:

Dar pot spune ca rugaciunile unui credincios trebuie sa fie supuse voiei lui Dumnezeu, nu voiei noastre.

Isus prinde cumva aceste doua aspecte in rugaciunea din Ghetimani.

Dumnezeu poate face orice deci Isus spune "1. daca este cu putinta indeparteaza -cred ca esti de acord ca ii cere lui Dumnezeu sa indeparteze acea suferinta- si 2. totusi, faca-se voia Ta - adica, ma supun voiei Tale".

later edit: Vroiam sa spun ca nu consider ca Isus greseste cand "cere mai mult" de la Dumnezeu, asadar nici noi nu gresim daca cerem mai mult.

Ultima modificare de daniel (07/03/12 00:15)

07/03/12 00:07

irlanda
membru

april a scris:

a primat voia lui Dumnezeu, dar s-a rugat pt indepartarea ei, daca se poate.

A fost o rugaciune facuta in cea mai mare agonie pe care o poate simti o fiinta oameneasca.

april a scris:

s-a rugat pt crutarea cetatilor din cauza posibililor oameni buni din ele.
daca ar fi stiut ca e inutil nu s-ar mai fi rugat.

Nu cauza cetatilor a fost pusa inaintea lui Dumnezeu in primul rand ci a acelor oameni buni. Si bazandu-se pe dreptatea lui Dumnezeu, ca nu-i va omora si pe cei buni impruna cu cei rai, a mijlocit .Dar a mijlocit pentru oamenii buni nu pentru cei rai.

irlanda a scris:

april a scris:

mai jos ziceai ca nu stii:

irlanda a scris:

Adica daca nu stii voia lui Dumnezeu cu privire la un lucru(tratat ACTA) nu te pronunti in rugaciune nici pro nici contra. Ori cei care protesteaza si se roaga anti ACTA, o fac fara a cunoaste voia/planul lui Dumnezeu.

daniel a scris:

Cand era Isus pe cruce, cand isi dadea duhul Stefan, probabil cand au fost martirizati multi alti credinciosi ei s-au rugat "Doamne, nu le tine in seama pacatul acesta". Nu crezi ca suna la fel de ilogic aceasta rugaciune cu cea care presupui tu ca e inutila/gresita ?

Nu este acelasi lucru. Pentru Sodoma si Gomora sentinta era deja pronuntata Dumnezeu stiind ca nimic bun nu se va mai infaptui de catre acei oameni decat raul. Rugaciunea "Doamne, nu le tine in seama pacatul acesta" face referire nu la cei care pana la moarte au tinut-o intr-un pacat si la judecata, Domnul sa nu le tina in seama numai unul dintre pacate.

Se refera la cei care la un moment dat, se vor cai de ceea ce au facut, si o astfel de rugaciune impreuna cu cainta, cu certitudine aduce iertarea lui Dumnezeu.

daniel a scris:

Vroiam sa spun ca nu consider ca Isus greseste cand "cere mai mult" de la Dumnezeu, asadar nici noi nu gresim daca cerem mai mult.

In primul rand Domnul Isus n-a cerut pentru folos personal, asa cum cerem noi de cele mai multe ori.

In al doilea rand Domnul Isus n-a cerut mai mult. El nu merita aceea suferinta nici macar din postura de om, fiind fara pacat. Ce sa mai spun din postura de Dumnezeu, care nu doar ca nu a cerut mai mult, cum foarte gresit spui, ci a renuntat la tot ce poate insemna mult, acceptand nimicul si suferinta.

07/03/12 01:12

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

irlanda a scris:

Se refera la cei care la un moment dat, se vor cai de ceea ce au facut, si o astfel de rugaciune impreuna cu cainta, cu certitudine aduce iertarea lui Dumnezeu.

E o presupunere. La fel ca cea facuta de mine si april. Eu inclin totusi pentru presupunerea mea pentru ca e mai logic. In rugaciunea din Ioan 17 (sper ca nu gresesc) specifica Isus ca se roaga pentru "cei ce mi i-ai dat, nu pentru lume". Putea la fel de simplu sa specifice in toate cazurile, sau sa spuna "daca nu asculta dupa ce aud Evanghelia de cel mult 2 ori sa mearga in iad", nu sa spuna "cata vreme traieste, mai este nadejde".

irlanda a scris:

In primul rand Domnul Isus n-a cerut pentru folos personal, asa cum cerem noi de cele mai multe ori.

Ei nu, doar a cerut sa fie indepartat paharul de la El, nu de la mine sau de la altii.

irlanda a scris:

In al doilea rand Domnul Isus n-a cerut mai mult.
Cum altfel explici aceasta parte din rugaciune?

irlanda a scris:

El nu merita aceea suferinta nici macar din postura de om, fiind fara pacat. Ce sa mai spun din postura de Dumnezeu, care nu doar ca nu a cerut mai mult, cum foarte gresit spui, ci a renuntat la tot ce poate insemna mult, acceptand nimicul si suferinta.

Suntem de acord ca a lasat totul si ca a facut totul pentru ca noi sa fim mantuiti prin El.

ps: april/arch   nu stiu daca era mai bine sa scriu la comentarii mesajul asta, daca e nevoie o sa il copiez acolo. Promit ca daca mai scriu ceva si nu are legatura cu ACTA trec la chat. :D

07/03/12 01:58

+Archangel+
Moderator

Ar fi de preferat sa incercam sa ne rezumam la ACTA. :D

07/03/12 09:46

april
admin forum

Ar merita continuata discutia aceea la subiectul despre rugaciune :)

07/03/12 17:36

lucianstef
membru

Inregistat: 20/07/11
NU....sper sa nu se aprobe acesta ACTA. Nu din motive personale, dar atuncia va fi o inchisoare pe internet, vom fi urmaraiti 24/24....

25/06/12 08:57

Site web  
+Archangel+
Moderator

Pai... i s-a cam pus cruce.

http://www.jurnalul.ro/tehnica/tratatul ... 608303.htm

Oricum, sa nu ne bucuram prea tare. Vor veni cu altele. Cum au (re)venit in America cu CISPA.

25/06/12 10:16

+Archangel+
Moderator

ACTA... PA!!!

http://www.antena3.ro/high-tech/acta-re ... 74155.html

https://twitter.com/Europarl_EN/status/ ... 2042151936

04/07/12 15:22

lucianstef
membru

Inregistat: 20/07/11
Victoria democratiei :D Ma bucur ca s-a votat impotriva acestei "legi"...

09/07/12 12:14

Site web  
Pagini:  1 2 3 4    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la