TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Sarutul inainte de casatorie Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 38
RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

Stefania a scris:

Pana atunci nu pot decat sa fiu precauta si rabdatoare. Dar sunt hotarata!

sper sa se merite, ma gandeam cu spaima ca si baietii amorezi trebe luati de cineva, si de multe ori Domnul ne da o persoana situata in cealalta extrema sa o redresam. Dar ma inspaimant numai gandindu-ma :D

MRU a scris:

E  fumos ce spui, dar ar fi mai frumos sa scrii dupa ce ai realizat asta. ;)

felyy a scris:

bine zici... ;)

voi ati avut dorinta si convingerea asta vreodata? Daca da, nu ati tinut-o pentru ca nu ati putut ["toate ne sunt cu putinta, de ce nu?"] sau intre timp vi-ati schimbat parerea?
  Eu sunt de parere ca e putin extrema faza pana la casatorie, din partea mea poate incepe pe la logodna [in conditiile in care logodna nu se face la 1 an inainte de casatorie, la 2-3 luni]. Cand fac afirmatia asta ma gandesc la mai multe aspecte.

copilu a scris:

cand vom vedea in Biblie cupluri care se mozoleau inainte de casatorie, atunci vom putea vorbi de sarut inaintea casatoriei.

nu o sa vezi pt ca nu se dau detalii din astea. Oricum, puteai folosi un cuvant mai stilat :)

21/06/10 13:26

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

RainSong a scris:

voi ati avut dorinta si convingerea asta vreodata? Daca da, nu ati tinut-o pentru ca nu ati putut ["toate ne sunt cu putinta, de ce nu?"] sau intre timp vi-ati schimbat parerea?
  Eu sunt de parere ca e putin extrema faza pana la casatorie, din partea mea poate incepe pe la logodna [in conditiile in care logodna nu se face la 1 an inainte de casatorie, la 2-3 luni]. Cand fac afirmatia asta ma gandesc la mai multe aspecte.

eu personal am avut asemenea principii...si le-am tinut

un exemplu:
..mi-am dorit ca primul prieten sa fie si sotul meu.....(asa e)
..mi-am propus ca sa nu ajung la sarut pana nu stiu daca ma voi casatori sau nu cu el...(am reusit)

eu iti spun sincer nu as fi rezistat pana la casatorie mie cand mi drag de cineva apai mi drag, eu sunt o fire foarte afectoasa si nu as fi rezistat sa pastrez distanta;
am toata stima pt cine o face dar....cei mai multi pica in alta extrema , parerea mea: e mult mai bine o cale de mijloc

nu neg faptul ca ispita vine si daca nu ai o relatie solida cu El poti pica, noi ne-am rugat foarte mult pt lucrurile astea sa nu cadem, inca de la inceput nu-am propus ca de fiecare data cand ne intlnim sa citim din Biblie si sa ne rugam, asta a dat rezultate

sunt sigura ca daca nu ne rugam pt asta atat de mult picam de mult in ispita
sfatul meu pt cei care nu pot rezista e sa se abtina de la sarut pana la casatorie, e greu dar decat sa arzi......mai bine asa

Ultima modificare de felyy (21/06/10 21:01)

21/06/10 20:39

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Pagina

21/06/10 20:43

Site web  
copilu
Exclus

Inregistat: 11/05/10
si eu pentru asta ma rog: ca prima mea prietena sa fie sotia mea. si cred ca Dumnezeu ma asculta si ma pazeste de eventualele ispite.

21/06/10 21:07

Christina
membru

Inregistat: 15/01/10

felyy a scris:

eu personal am avut asemenea principii...si le-am tinut

un exemplu:
..mi-am dorit ca primul prieten sa fie si sotul meu.....(asa e)
..mi-am propus ca sa nu ajung la sarut pana nu stiu daca ma voi casatori sau nu cu el...(am reusit)

ce frumos ca ai reusit! asa imi doresc sa fie si la mine. el sa fie primul meu prieten, si eu sa fiu prima lui prietena. lucrurile astea mi le-am propus si eu, sper sa reusesc si eu :D

felyy a scris:

eu iti spun sincer nu as fi rezistat pana la casatorie mie cand mi drag de cineva apai mi drag, eu sunt o fire foarte afectoasa si nu as fi rezistat sa pastrez distanta;
am toata stima pt cine o face dar....cei mai multi pica in alta extrema , parerea mea: e mult mai bine o cale de mijloc

cam asa sunt si eu ... sper sa ma pot abtine si sa pastrez intre  mine si el o oarecare distanta. trebuie sa ma rog mai mult pentru viitorul meu sot, asta e clar :D

22/06/10 15:14

homeless
membru

Inregistat: 16/02/08
x

Ultima modificare de homeless (15/02/11 20:15)

22/06/10 16:20

edi.theraven
membru

E vorba despre sarut, nu pupat. Si pupatul este de evitat inainte de casatorie insa sarutul se foloseste in cadrul preludiului. De fapt, orice sarut (nu pupatura) este un preludiu. De fapt, orice gadile placut simuturile este un preludiu pentru relatiile sexuale. Relatiile sexuale sunt facute sa fie ok in cadrul casatoriei. So? Nu ma intelege gresit, nu fac din asta un scop in viata. Dar o relatie platonica (mai ales dupa casatorie) mi se pare absurda. Fiecare are "ritmul" sau si te adaptezi cu celalalt, dar sa zici ca sarutul in general e ceva rau. Sarutul, intr'un cadru propice, este o binecuvantare. Mai nasol nu de cei care se "abtin", casatoriti fiind ci de cei care nu simt nevoia de asta, casatoriti fiind.

le : daca atunci cand ai zis "pun problma sexului inainte de casatorie, nu a sarutului" si ai omis sa completezi cu [inainte de casatorie], atunci sunt de acord cu tine. Oricum ar fi, sustin ce am scris mai sus.

Ultima modificare de edi.theraven (22/06/10 16:48)

22/06/10 16:38

Site web  
benny
membru

Inregistat: 27/05/07
'ai ma edi ca exagerezi. Nu orice fel de sarut face parte din preludiu. Acuma fie vorba intre noi baietii, sarutul care iti produce prea mult testosteron si ceva se intampla undeva la nivel mai inferior, ala poate fi considerat problematic inainte de casatorie. Dar sa nu exageram spunand ca "orice sarut este un preludiu". De unde ai mai scos-o?

23/06/10 01:08

edi.theraven
membru

Am zis ca : orice sarut care este mai mult decat un pupat. Asa, "ca chestie", sarutul este considerat o activitate sexuala/erotica. Da' fiecare se amageste cum poate. Bine, hai, nu preludiu. Ca nu orice activitate sexuala care nu este act sexual trebuie sa aibe ca finalitate sexul. Poate sarutul poate fi rupt de actul sexual in sine ca idee si practica. Dar de erotic, tot este.

Ultima modificare de edi.theraven (23/06/10 08:34)

23/06/10 08:24

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
aici ma tem ca ai dreptate edi. altfel, de ce este considerat un lucru rau ca unul s-o sarute pe nevasta altuia? Cred ca si tinutul de mana isi are latura lui erotica, si nu ma refer la cum este pe marte, ci cum e acum in cultura in care traim; cum este in acceptiunea obisnuita.

Categoric este un act erotic.

23/06/10 09:18

edi.theraven
membru

Tinuntul de mana poate fi asociat, pt unii (si pentru mine, de altfel) cu notiunea de siguranta. La fel ca, atunci cand erai mic, te simteai mai in siguranta cand tatal tau/mama ta te lua de mana. Asta e mai subiectiva, depinde de premisele de la care pleaca o relatie, de moralitatea si de fundamentele/ideile fiecaruia. Sa stii ca asta cu tinutul de mana este ceva mai profunda decat un sarut. Pentru unii profunda intr'o directie, pt altii in alta directie.

23/06/10 09:24

Site web  
Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Ziceam si eu. Nu-s mai catolic decat papa. De fapt, nu pot fi catolic de vreme ce-s ortodox. :D

Este si protectie, (protectie de temeri) ;), dar bodyguardul n-o tine de mana pe sotia presedintelui, chiar daca trebuie sa-i asigure protectie, nu?

23/06/10 09:30

lorre
membru

Inregistat: 07/10/06
Doar pentru ca nu e "frumos" sa te tii de mana cu oricine, nu inseamna neaparat ca e ceva erotic. eu de ex m-am tinut de mana cu Cristina, cand ne-am intalnit anul trecut, sau il tineam pe Abel de mana cand era mic.

Ultima modificare de lorre (23/06/10 17:45)

23/06/10 17:44

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

copilu a scris:

din cate vad cam toti isi dau seama ca sarutul inaintea casatoriei e o prostie

mie-mi plac prostiile. sau poate nu chiar toti isi dau seama. sau poate nu este o prostie.

insa unii prefera sa se amageasca cu tot felul de lucruri.

poate vrem sa evitam realitatea si traim in lumea viselor. sau poate nu ne mintim singuri cum crezi tu (si altii) ci doar sunt puncte de vedere diferite intr-un anumit aspect)

cand vom vedea in Biblie cupluri care se mozoleau inainte de casatorie, atunci vom putea vorbi de sarut inaintea casatoriei.

ti-a zis RainSong parca ca biblia nu ofera astfel de detalii. este cartea sfanta a crestinismului, este filozofica, istorica chiar, vorbim de valori morale, de credinta in Dumnezeu,  nu de idilele lui eminescu cand o citim. dar daca tot insisti, parca gasim cateva referiri ca era ok sa te culci cu servitoarele tale ( off-topic), sa-mi angajez vreo patru menajere?

am vazut ca s-a extrapolat un pic discutia (referitor la tinerea de mana), cand exista "sentiment" sau o oarece atractie si o simpla atingere poate stimula hormonii, imaginatia si asa mai departe.

24/06/10 12:08

edi.theraven
membru

Cine nu vorbeste din propria experienta mai bine ar tacea. Bine, daca incepi o relatie doar sa te mozolesti, sa faci sex, sa'ti bagi mana pe sub lenjerie, atunci vorbim clar din puncte diferite de vedere. Motivul pentru care faci un lucru este important. Daca tii de mana doar sa "visezi", sa te exciti etc atunci, daca ai pretentii ca relatia este una sanatoasa, dar tu faci ceva doar pt a stimula homronii etc atunci te minti singur. Insa, spre deosebire de a strange in brate dupa o revedere dupa lung timp sau tinutul de mana care pot avea mai multe motive, sarutul nu poate avea decat un singur motiv si anume rezultatul. Adica poti strange in brate de dor sau tine de mana pt siguranta. Dar cand te saruti (nu pupi) rezultatul singur este placerea pe care o poti avea, pana la urma, cu orice fata. Dar, repet, conteaza premisele de la care pleaca relatia. Daca vrei clar doar sa te joci si nu pui prea mare pret pe sentimente deja discutia nu are rost. Dar daca pretinzi ca joaca asta face parte din aratarea sentimentelor, tind sa cred ca sentimentele alea sunt cam uscate si le cam ia vantul, daca iti trebuie un sarut, o mangaiere etc ca sa le arati. Nu are rost sa includem tinutul de mana, fiindca fiecare are alte standarde si morale, avand in vedere ca rezultatul nu este neaparat de natura sexuala. Dar sarutul, de ex, are rezultat doar de natura sexuala. Si nu este atat de special pe cat se crede. Poate dragostea care nu apeleaza la nevoia de erotism cand nu este cazul este mai trainica decat altele. Fiindca are alte premise. Ma mint singur? Ma mint singur ca ce? Eu cred ca restul care apeleaza la asemenea portite se mint singuri ca iubesc sau au renuntat sa se minta singuri si au realizat ca macar, daca dragoste nu e, sa fie placere.

le : cand ai stabilit niste limite privind persoana sau tinand'o de mana nu are ca rezultat aprinderea simturilor. Insa cand deja ai facut anumite chestii, evident ca privind, inconstient te gandesti sau rememorezi clipele alea. Vorbim despre alte lucruri.

Ultima modificare de edi.theraven (24/06/10 12:31)

24/06/10 12:26

Site web  
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

edi.theraven a scris:

Cine nu vorbeste din propria experienta mai bine ar tacea.

poti sa-ti dai cu parerea si neavand experienta practica ( desi nu mai e la fel de veridica parerea ta ca in cazurile empirice)

. Daca tii de mana doar sa "visezi", sa te exciti etc atunci, daca ai pretentii ca relatia este una sanatoasa, dar tu faci ceva doar pt a stimula homronii etc atunci te minti singur.

ba deloc, doar ca ar trebui sa stii din proprie experienta, ca desi tii o fata de mana afectuos doar, organismul lucreaza independent de ce vrei tu si te poti excita. nu ti s-a intamplat niciodata? nu cred. ar insemna ca ai o problema.

Dar cand te saruti (nu pupi)

nu cred ca e cazul sa detaliezi, explici mereu. banuiesc ca se subintelege ca vorbim de sarutul frantuzesc sau in limbajul academic al copilului "mozol" :D .

Dar cand te saruti ...rezultatul singur este placerea pe care o poti avea, pana la urma, cu orice fata.

pai da, aici sunt de acord, ne sarutam (casatoriti sau nu) ca ne place nu ne obliga nimeni. dar atentie, desi sarutul poate face parte din preludiu, nu este obligatoriu urmat de sex (sau dragoste pentru cei mai romantici)

Dar daca pretinzi ca joaca asta face parte din aratarea sentimentelor, tind sa cred ca sentimentele alea sunt cam uscate si le cam ia vantul, daca iti trebuie un sarut, o mangaiere etc ca sa le arati.

poate pretinzi, poate nu, ci aceste acte sunt niste manifestari firesti in cadrul unor relatii.

Dar sarutul, de ex, are rezultat doar de natura sexuala. Si nu este atat de special pe cat se crede.

ca tot vorbeam de experienta, tu de unde stii? (azi sunt "rau" :D )

Ma mint singur? Ma mint singur ca ce? Eu cred ca restul care apeleaza la asemenea portite se mint singuri ca iubesc sau au renuntat sa se minta singuri si au realizat ca macar, daca dragoste nu e, sa fie placere.

eu cand am zis de "mintit singur", ma refeream la mine nu faceam nicio o aluzie la cei din jur.

p.s.
cand ai stabilit niste limite privind persoana sau tinand'o de mana nu are ca rezultat aprinderea simturilor.

ce nu intelegi? vorbim despre niste chestii involuntare, chiar daca x nu are experienta sexuala si imaginatia bogata, chiar daca nu se gandeste la cum ar fi in pat cu x-uleasca, se poate aprinde doar la o simpla atingere, desi are cea mai asceta si preanevinovata gandire, organismul sau nu tine cont de asta.

24/06/10 12:54

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Ba dimpotriva, cu cat are cea mai asceta gandire cu atat organismul va reactiona si mai mult. :D

24/06/10 13:54

Tiana
membru

Inregistat: 25/01/10
edi -imi place cum gandesti ,ai principii sanatoase si standarde inalte.Este de apreciat la un baiat lucrul asta.

24/06/10 14:00

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

+Archangel+ a scris:

Ba dimpotriva, cu cat are cea mai asceta gandire cu atat organismul va reactiona si mai mult. :D

Si eu zic la fel.

24/06/10 14:17

edi.theraven
membru

Ba nu. Va reactiona mai mult daca tu privesti aia ca pe ceva sexual. Daca nu, nu. Reactioneaza la erotism nu la afectiune de genul ala. Nu era vb doar de mozol. Exact, imaginatie bogata. Cu cine sa am imgainatie bogata, cu fata pe care a creeat'o Dumnezeu si pe care o respect? Fi rezonabil. Nu, nu mi s'a intamplat niciodata. O ba da, organismul tine cont. Ce este subiectiv este subiectiv. Nu e vb de asceta ca ascet pot fi si singur, ci de respect. Evident ca atractia fizica exista. La inceput, cu oricine o tinere de mana este o mare faza, dar cu cat cresteti impreuna si in credinta, incredere si respect iti dai seama ca altele sunt pericolele.

le : siguranta pe care o simti cand tii de mana pe cineva este aceeasi in prima zi ca oricand.

Ultima modificare de edi.theraven (24/06/10 15:33)

24/06/10 15:17

Site web  
+Archangel+
Moderator

Nu inteleg de ce este o treaba de respect. Adica dupa casatorie inseamna ca n-o respect daca am ganduri cu ea? Si ar mai fi un aspect. Daca respingi cu atata inversunare aceste lucruri inainte de casatorie nu stiu cat de impacat vei fi cu ele dupa pentru ca tu ti-ai antrenat creierul ca astfel de lucruri sunt rele si pacatoase.

24/06/10 15:34

edi.theraven
membru

Nu trebuie sa iti dau tie nici detalii nici sa imi gasesc scuze. Respecti fecioria cuiva. Prin casatorie iti unesti trupul cu ea, cum s'a unit Isus cu Bierica. Despre asta e vb. Devi una. Astea mi se par scuze puerile. Atractia fizica exista asta nu e o scuza sa sar pe ea. Si daca te tot intrebi daca la mn exista : atractia fizica trebuie sa fie mai mult decat sexuala.

Ultima modificare de edi.theraven (24/06/10 15:45)

24/06/10 15:38

Site web  
+Archangel+
Moderator

Eu nu m-am referit in mod particular la tine. Nu am nimic cu tine. Imi exprim parerea asa cum ti-o exprimi si tu. Nu vad de ce trebuie sa devii asa defensiv cu mine.

Pai exista atractia fizica sau nu? Eu despre asta vorbeam. Nicidecum de a sari pe ea ca nu suntem animale. Si daca exista aceasta atractie fizica in ce fel se manifesta ea, cum iti dai seama ca exista?

Si anume cum trebuie sa fie atractia fizica mai mult decat sexuala? Atractia fizica este atractie carnala.

24/06/10 16:32

edi.theraven
membru

Las'o balta. E vb despre sarut. Am zis ce aveam de zis despre sarut.

24/06/10 16:33

Site web  
+Archangel+
Moderator

Hai ca devin un pic personal acum. Te frustreaza subiectul asta?

24/06/10 16:36

Pagini: 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 38    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la