TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Sarutul inainte de casatorie Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 ... 38
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
corect, dar nu poate fi argumentata nici interzicerea sarutului inainte casatorie cu biblia. cat despre partea a doua trebuie sa te cam ocupi si tu de viitorul sot, eu nu zic ca "Domnul nu se baga" dar ma indoiesc ca face pe cupidon pentru fiecare dintre noi.

26/04/10 10:00

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
In chestia cu sarutul inainte de casatorie, corect este "sarutul in afara casatoriei", pentru ca am prins ideea ca e vorba de sarutul cu cel (cea) cu care intentionez sa ma casatoresc, nu este vorba aici de faptul ca cei necasatoriti se pot saruta intre ei fara nici o problema, cine cu cine doreste.

In cazul in care cei care se saruta intentioneaza sa fie impreuna, tot nu se poate spune sarutul inainte de casatorie pentru ca nu stii 100 la suta ca se va infaptui casatoria respectiva. Deci, e sarut in afara casatoriei.

Acuma, daca sarutul ar fi un simplu gest nevinovat, nici o problema. In schimb daca sarutul starneste anumite emotii puternice, iar imaginatia in timpul sarutului se simte cam libera, atunci e problema, pentru ca imaginand ceva mai mult decat sarutul, depinde ce este in imaginatie; poate sa fie pacat ceea ce iti imaginezi atunci iar in cazul acesta este un pacat deja savarsit la nivelul mintii.

26/04/10 10:19

ultimul mohican
membru

e sarut inainte de casatorie. adica: sarut inainte sa ma casatoresc. sarut in afara casatoriei, implica, ba mai mult se intelege sarutul celor casatoriti cu altcineva in afara"jumatatilor" lor.

Ultima modificare de ultimul mohican (26/04/10 10:25)

26/04/10 10:24

Old
Moderator

Ai dreptate, nu stiu cum sa punem sa fie clar. Oricum, in discutie, cei care ziceau ca-i ok sarutul cred ca se refereau la cei care intentionau sa se casatoreasca, nu se refereau la faptul ca ar fi ok oricine cu oricine, iar partea a doua cu pacatul la nivelul mintii , nu prin sarut ci cu ocazia sarutului, cred ca ramane.
Nu vreau sa par mai catolic decat papa, dar cred ca ar trebui sa luam in calcul si acest aspect.

Ultima modificare de OLD TRAIAN (26/04/10 11:08)

26/04/10 10:54

ultimul mohican
membru

deh, acu' se intelege cred destul de clar ca e vorba de sarutul in cazul unei relatii, nici "pacatosii din lume" nu se saruta intre ei ca la MISA :D

26/04/10 11:18

Old
Moderator

eu ma refeream la prietenii din astea de plictiseala, si-s multe, nu la faptul ca un retard, sau un obsedat merge pe strada la o fata sa o sarute, si ea-l pocneste de-i pune maxilarul in gips.  Ma refeream la cei care au o conventie numita sau acceptata tacit.Daca-i intrebi: vreti sa va casatoriti, spun: nu , nu ne-am gandit la asta. Totusi in aceste relatii de ocazie, sau de placere, sau cum vrei sa le zici, se pare ca sarutul este parte din relatie, desi nu au intentia de casatorie.

Eu mai devreme ziceam ca si atunci cand este intentia de casatorie, problema sarutului este discutabila. Cand nu e intentia de casatorie, cred ca nici nu are sens sa mai discutam despre sarut. Sau poate da?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (26/04/10 11:39)

26/04/10 11:35

ultimul mohican
membru

eu zic ca atunci cand este intentie de casatorie, nici nu trebuie sa discutam de sarut, dar asta e parerea mea.

26/04/10 11:53

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

ultimul mohican a scris:

eu zic ca atunci cand este intentie de casatorie, nici nu trebuie sa discutam de sarut, dar asta e parerea mea.

eu zic ca intentia nu ajunge.

26/04/10 13:28

ultimul mohican
membru

gestul conteaza :))

26/04/10 14:23

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
Gestul sarutului sau gestul casatoriei? :D

26/04/10 14:39

Old
Moderator

ultimul mohican a scris:

gestul conteaza :))

In ideea asta, simulezi ca vrei sa te casatoresti, iar o fata bine intentionata, sincera, iti cade in brate. O saruti, ea intelege ca este dragoste adevarata, iar tu stii ca nu e. sa zicem ca nu ai mers mai departe de atat; dar i-ai frant inima fetei, si sunt rani care nu se vindeca prea usor.

(A nu se intelege ca toate fetele se lasa sarutate usor, sau cad usor in bratele unui baiat,  dar unele sincere, credincioase, bineintentionate sunt vrajite. Este adevarat ca sunt altele la fel: bine intentionate, sincere, fara fite, dar daca vrei sa le atingi inainte de vreme te trezesti cu mana-n ghips, in cazul cel mai fericit.) ;)

Ultima modificare de OLD TRAIAN (26/04/10 18:16)

26/04/10 18:15

ultimul mohican
membru

old traian, era doar o gluma :D (de la proverbul ala intentia conteaza)

Ultima modificare de ultimul mohican (26/04/10 18:22)

26/04/10 18:20

Old
Moderator

E ok, cred ca si benny a prins ideea.

26/04/10 18:24

benny
membru

Inregistat: 27/05/07
evident, am continuat cu gluma, doar. ;)

26/04/10 23:11

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

OLD TRAIAN a scris:

In ideea asta, simulezi ca vrei sa te casatoresti, iar o fata bine intentionata, sincera, iti cade in brate.

Invers nu se poate?! :D:D:D
Old, eu cred ca logodna inseamna mai mult decat ce spui tu aici. Implica un angajament chiar daca teoretic este reversibila.

27/04/10 19:25

Stefania
membru

Inregistat: 19/06/10
Am citit cateva pagini de aici, dar la un moment dat m-am pierdut printre idei :)

Personal, nu mi s-ar parea romantic si nu as vrea sa astept pana in momentul din fata altarului pentru a avea primul nostru sarut. Ar fi multa lume acolo de fata cu noi si, poate-s egoista :D, dar de ce sa impartasesc cu ei momentul acela special?! Ar fi un moment unic, care mi-ar ramane toata viata in amintire; probabil mi-ar tremura si genunchii :) si nu as vrea sa fie parintii, soacra(!) sau vreo "mamaie" holbati cu ochii-n gura noastra (scuzati expresia!) care sa ne observe emotiile si eventual sa mai si boceasca. Mi-as simti invadata intimitatea. La fel de bine as putea sa le cer sa ne conduca la sfarsit in camera noastra, nu? Si sa mai faca si cateva aluzii si sa ne dea sfaturi... :rolleyes: Asa-s eu, dar mi-ar taia tot entuziasmul.

Legat de limitele sarutului... Stiu ca-l voi darui numai celui fata de care imi voi lua angajamentul sa-l iubesc si sa-l respect tot restul vietii mele, iar asta presupune sa astept pana la logodna, in niciun caz sa ma grabesc sa fac pasul in perioada in care abia incepem sa ne cunoastem. Inainte de casatorie, sarutul se poate transforma imediat din ceva inocent si cu toata dragostea, intr-un preludiu a ceea ce ne-am dori sa urmeze, de aceea consider ca daca vreau sa pastrez o limita fara sa fac rau nimanui, categoric as renunta la french kiss sau ceva mai lung de ... sa zicem ... nu stiu ... 2-3 secunde?!

Poate sunt prea categorica, nici nu stiu cum va fi atunci si-am sa las totul in mana Domnului, dar e mai bine sa-mi stabilesc de acum niste principii decat sa regret mai tarziu.

Have a blessed day ;)

Ultima modificare de Stefania (19/06/10 23:03)

19/06/10 23:03

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Stefania a scris:

Legat de limitele sarutului... Stiu ca-l voi darui numai celui fata de care imi voi lua angajamentul sa-l iubesc si sa-l respect tot restul vietii mele

E  fumos ce spui, dar ar fi mai frumos sa scrii dupa ce ai realizat asta. ;)

20/06/10 12:59

edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Mai, am realizat ca sarutul nici macar ca pupic, pe buze, nu aduce nimic bun. Si a renunta la el e o dovada de respect si iubire. Daca e din tandrete, o poti saruta si pe obraji sau frunte. Dar pe buze, e de evitat.

20/06/10 13:11

Site web  
Stefania
membru

MRU a scris:

Stefania a scris:

Legat de limitele sarutului... Stiu ca-l voi darui numai celui fata de care imi voi lua angajamentul sa-l iubesc si sa-l respect tot restul vietii mele

Pai nu stiu cand se va intampla asta, oricum nu vreau prea curand. Domnul stie. Pana atunci nu pot decat sa fiu precauta si rabdatoare. Dar sunt hotarata!

edi.theraven a scris:

Mai, am realizat ca sarutul nici macar ca pupic, pe buze, nu aduce nimic bun. Si a renunta la el e o dovada de respect si iubire. Daca e din tandrete, o poti saruta si pe obraji sau frunte. Dar pe buze, e de evitat.

Sunt de acord cu tine. Nu stiu cum va fi atunci sau ce parere va avea el despre asta. Stiu doar ca nu as fi deloc fericita sa se intample pentru prima data in fata altarului fiindca ar insemna sa impartasesc momentul acela cu atatia oameni... Eventual poate sa se intample a doua oara in fata altarului, atunci ar fi ok :)
Eu doar mi-am spus parerea :)

Ultima modificare de Stefania (20/06/10 14:56)

20/06/10 14:55

edi.theraven
membru

Pai nu te obliga nimeni. Ii poti zice inainte pastorului/preotului ca nu vreti sa va sarutati de fata cu toti si sare peste faza si o saruti pe obraz. Sau nu aduceti un miliard de invitati. Mie nu imi plac lucrurile facute de toti la fel doar pentru ca "asa se face".

Ultima modificare de edi.theraven (20/06/10 21:32)

20/06/10 21:29

Site web  
Stefania
membru

edi.theraven a scris:

Pai nu te obliga nimeni. Ii poti zice inainte pastorului/preotului ca nu vreti sa va sarutati de fata cu toti si sare peste faza si o saruti pe obraz. Sau nu aduceti un miliard de invitati. Mie nu imi plac lucrurile facute de toti la fel doar pentru ca "asa se face".

Mersi de sfat :D
Nu prea ma streseaza momentan lucrul acesta. Voi trai si voi vedea :)

20/06/10 22:18

felyy
membru

Inregistat: 23/06/08

MRU a scris:

bine zici... ;)

21/06/10 08:31

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Lasati fata sa scrie si inainte.

Daca ai convingeri puternice dinainte ai mari sanse sa te tii de ele. Daca nu le ai nu prea ai de ce sa te tii.

21/06/10 10:21

copilu
Exclus

Inregistat: 11/05/10
din cate vad cam toti isi dau seama ca sarutul inaintea casatoriei e o prostie, insa unii prefera sa se amageasca cu tot felul de lucruri. cand vom vedea in Biblie cupluri care se mozoleau inainte de casatorie, atunci vom putea vorbi de sarut inaintea casatoriei.

21/06/10 10:26

edi.theraven
membru

Cu cat te prinzi mai repede ca detaliile astea asupra carora crezi ca detii controlul dar de fapt, ajung ele sa te controleze, cu atat mai bine. Si sunt multe lucruri de genul asta. Nu numai in relatia baiat/fata etc.

Ultima modificare de edi.theraven (21/06/10 10:31)

21/06/10 10:28

Site web  
Pagini: 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 ... 38    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la