TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Sarutul inainte de casatorie Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 ... 38
edi.theraven
membru

Inregistat: 26/10/08
Exact daca o ia razna fara sa o saruti, deja nu prea mai are relevanta daca o saruti sau nu.

05/04/10 14:26

Site web  
irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08
Cum sa nu aibe relevanta? Ai pierdut o batalie, dar nu si razboiul.

05/04/10 17:52

edi.theraven
membru

Daca deja nu poti sa iti iei gandu de la anumite lucruri pierzi razboiul de mai multe ori. A te saruta cand ai anumite ganduri e alt pas pe un drum. Dar asta in cazul in care esti deja pe acel drum.

05/04/10 17:55

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

justdoit a scris:

daca flacara ti s-a stins nu ti-o vor mai aprinde nici 1000 de nunti. :) iar asta se intalneste la tot pasul...

Citind asta am incercat sa ma gandesc de ce ar crede o fata ca daca un baiat nu este interesat de ea (fizic vorbind) inainte de casatorie va fi interesat de ea dupa.

Ultima modificare de +Archangel+ (06/04/10 11:16)

06/04/10 11:16

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Dragilor, de ce nu-l intrebati pe Dumnezeu ce e pacat si ce nu este? Ce sens are sa va prezint eu sau Irlanda sau altii incredintarea noastra cand nu este si a voastra? Stiu un lucru foarte clar: tot ce nu vine din incredintare, este pacat (asta este referitor la lucrurile aspura carora Biblia nu a dat o lumina clara scriind negru pe alb, caci ce este negru pe alb, poti tu avea incredintarea care vrei ca D-zeu iti va cere socoteala pentru ceea ce El ti-a spus sa faci si n-ai facut); daca ti-ai pus intrebarea daca e pacat sau nu sarutul cu x fete sau baieti inainte de casatorie nu trece peste raspunsul ei fiecum! Prin simplul fapt ca te-ai intrebat, inseamna ca nu esti convins ca nu  e pacat, iar daca o particica din tine iti spune ca poate totusi nu e bine si tu continuu sa faci lucrul acesta, Biblia spune ca vei fi judecat!

Personal, nu regret ca nu am sarutat si nici tinut de mana vreun baiat....Ii multumesc Lui pentru incredintarea pe care mi-a dat-o (candva si eu imi puneam astfel de intrebari...."oare este pacat sau nu?") si ii multumesc ca mi-a dat puterea sa o si duc la indeplinire. Pot privi in ochii pe oricare din fostii mei prieteni si pe sotiile lor deopotriva! Tu poti face la fel?

Ultima modificare de lara (06/04/10 19:13)

06/04/10 19:12

ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10

lara a scris:

Prin simplul fapt ca te-ai intrebat, inseamna ca nu esti convins ca nu  e pacat, iar daca o particica din tine iti spune ca poate totusi nu e bine si tu continuu sa faci lucrul acesta, Biblia spune ca vei fi judecat!

hai sa-ti dau doua cazuti reale: un var, mi-a zis odata ca e pacat ca ascult celine dion, deci daca el vreodata va trece peste acest aspect si va asculta totusi o melodie a acestei cantarete, va fi judecat pentru asta? nu cred.

cazul numarul2 : intr-o oarece biserica , o mamaie mi-a zis ca e pacat sa ma dau cu parfum. (serios vorbind, eu dau in genere cu f. putin, sa se simta o nuanta, nimic mai mult) deci iar sa vorbim ipotetic: daca are aceasta incredintare inseamna ca asa e? nup.

Personal, nu regret ca nu am sarutat si nici tinut de mana vreun baiat....Ii multumesc Lui pentru incredintarea pe care mi-a dat-o (candva si eu imi puneam astfel de intrebari...."oare este pacat sau nu?") si ii multumesc ca mi-a dat puterea sa o si duc la indeplinire. Pot privi in ochii pe oricare din fostii mei prieteni si pe sotiile lor deopotriva! Tu poti face la fel?

lara, cand ma uit in ochii unei foste prietene nu am remuscari, m-am sarutat cu ea, nu am preacurvit.

06/04/10 19:25

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

lara a scris:

Dragilor, de ce nu-l intrebati pe Dumnezeu ce e pacat si ce nu este?
Din cate stiu eu in Biblie nu este discutat acest subiect.

'Legatura' intre barbat si femeie poate fi pacat  daca barbatul/femeia se uita la celalalt pentru a-l pofti, ideea e ca poti cu(in) mintea ta sa curvesti. Tot cu mintea ta poti sa vezi o/un fata/baiat si sa nu il poftesti.

Inteleg sa nu saruti niciodata pentru a nu fi atrasa in cursa curviei. Cred ca poti saruta fara intentia de a face sex, fara dorinta de a face sex. Biblia traseaza o limita, eu mi-am trasat limita putin mai restransa (=e ok sarutul cata vreme nu o sarut cu scopul de a ajunge in clipele urmatoare in pat).Limita ta e si mai restransa ca a mea, fara sarut.

Nu trai (vb la general) cu impresia ca pacat e tot ce e inafara limitei tale.

lara a scris:

Tu poti face la fel?
Nu stiu, nu am avut (sau voi avea) prieteni :))

ps: ma mustra constiinta sa dau si un raspuns (sincer) :D, raspunsul e "da".

ps2: lara, intrebarea ta nu cuprinde exact ceea ce vrei. Chiar daca ai fi facut mai mult decat sa te saruti nu inseamna sa traiesti vesnic cu vinovatia acelui pacat :)

06/04/10 21:13

lara
membru

nu stiu daca sa raspund sau nu la ceea ce ati scris... Poate ar fi mai bine sa ma abtin pentru ca nu vom ajunge niciodata la un consens.

Ultima modificare de lara (06/04/10 22:31)

06/04/10 22:29

daniel
membru

Daca e altceva inafara de ce am dedus eu (din mesajul tau) ascult :)

ps: numa sa nu imi zici ca-s pacatos fara explicatiile de rigoare. Trimiteri in Biblie presimt ca nu o sa-mi dai :D, la fel cum nici eu nu am dat :)

ps: esti de acord cu tot ce am scris eu in celalalt mesaj ? Daca da inseamna ca am ajuns la un consens :)

06/04/10 22:39

irlanda
membru

Archangel a scris:

Citind asta am incercat sa ma gandesc de ce ar crede o fata ca daca un baiat nu este interesat de ea (fizic vorbind) inainte de casatorie va fi interesat de ea dupa.

Daca un baiat nu este interesat fie fizic, fie in alt fel de o fata, nici nu intra in relatie cu ea.
Si interesul fizic al unui baiat (atingerile),  fac o fata sa gandeasca despre acel baiat ca-i cat se poate de usuratic, profitor si nestapanit.

john a scris:

hai sa-ti dau doua cazuti reale: un var, mi-a zis odata ca e pacat ca ascult celine dion, deci daca el vreodata va trece peste acest aspect si va asculta totusi o melodie a acestei cantarete, va fi judecat pentru asta? nu cred.
cazul numarul2 : intr-o oarece biserica , o mamaie mi-a zis ca e pacat sa ma dau cu parfum. (serios vorbind, eu dau in genere cu f. putin, sa se simta o nuanta, nimic mai mult) deci iar sa vorbim ipotetic: daca are aceasta incredintare inseamna ca asa e? nup.

"Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta. Fiindca ai lepadat cunostinta, si Eu te voi lepada si nu-Mi vei mai fi preot. Fiindca ai uitat Legea Dumnezeului tau, voi uita si Eu pe copiii tai!" (Osea.4:6)

Eu as parafraza in ton cu vremurile noastre: poporule Meu piere din lipsa de cunostinta si din pricina incredintarilor. Incredintari, care unele dintre ele, nu au nimic de'a face cu Biblia si care inlocuiesc adevarata cunostinta.

john a scris:

lara, cand ma uit in ochii unei foste prietene nu am remuscari, m-am sarutat cu ea, nu am preacurvit.

Ar trebui sa ai remuscari, pentru ca ti-ai premis sa saruti o fata care apartine, sau va apratine altuia si asupra caruia nu aveai niciun drept s-o atingi.

daniel a scris:

Din cate stiu eu in Biblie nu este discutat acest subiect.

Din cate stiu eu Dumnezeu, ne indeamna sa cerem intelepciune daca n-o avem  tocmai ca sa vedem pe cale sa apucam sau sa intelegem ce este pacat si ce nu este pacat prin prisma Cuvantului. Si pe langa asta ne-a mai dat si Duhul Sfant care ne poate lumina in orice privinta. Deci nu ne putem scuza anumite pofte, spunem noi indreptatite, pe motiv ca Biblia nu discuta acest subiect.

In Biblie poti gasi raspuns si directie pentru orice subiect.

daniel a scris:

Cred ca poti saruta fara intentia de a face sex, fara dorinta de a face sex.

Cu ce intentie saruti o fata?

daniel a scris:

Biblia traseaza o limita, eu mi-am trasat limita putin mai restransa (=e ok sarutul cata vreme nu o sarut cu scopul de a ajunge in clipele urmatoare in pat).

Care-i limita, dupa tine, trasata de Biblie?

daniel a scris:

Nu trai (vb la general) cu impresia ca pacat e tot ce e inafara limitei tale.

Tot ce este in afara Bibliei este pacat. Clar. Ca limita mea corespunde cu cea a Bibliei...care spune sa fugi de poftele tineretii...

daniel a scris:

ps: ma mustra constiinta sa dau si un raspuns (sincer) , raspunsul e "da".

Ca tot spui de constiinta... La unii este atat de tocita, incat s-ar putea uita(cu pofta amintirilor chiar) in ochii unei foste/fost chiar daca au facut mai mult decat sa se sarute.

daniel a scris:

Chiar daca ai fi facut mai mult decat sa te saruti nu inseamna sa traiesti vesnic cu vinovatia acelui pacat

Dar nici sa traiesti de parca n-ai fi facut acel pacat.

daniel a scris:

ps: numa sa nu imi zici ca-s pacatos fara explicatiile de rigoare. Trimiteri in Biblie presimt ca nu o sa-mi dai , la fel cum nici eu nu am dat

Ca-ti spune cineva ca esti pacatos nu are efectul pe care l-ar avea daca ai ajunge tu singur la concluzia asta.
Si trimiteri la curatia si limitarile pe care orice fata si baiat care se numesc credinciosi, trebui sa le  aibe inainte de casatorie, daca ai inima sincera, se gasesc in Biblie.

06/04/10 23:10

lara
membru

Daniel, eu nu sunt de acord cu teoria ta...
"Fii o pilda pentru credinciosi in vorbire, in purtare, in credinta, in dragoste, in curatie" - ai auzit de acest verset? Spune-mi ce exemplu pot fi eu pentru un nepocait care ma vede sarutandu-ma azi cu unul, peste o luna cu altul, si pana ajung la sotul meu cu x baieti? Pentru mine, a fi copilul Lui inseamna a ma purta in asa fel incat cei care se uita la mine sa-l vada pe Hristos; prin aceasta, am luat hotararea ca atat cat Dumnezeu imi da intelepciune, prin purtarea mea sa onorez numele Lui si numele de copil al Lui.
Nu sunt de acord cu ceea ce ai scris si nici nu impun incredintarea mea nimanui - este a mea si pentru aceasta personal voi raspunde in fata lui Dumnezeu; sa-ti aduc tie sau altora argumente biblice care nu prezinta interes pentru persoanele care se simt foarte bine cu nivelul de cunoastere pe care il cu privire la Dumnezeu, consider a fi o pierdere de timp... (poate ca Matei 7:6 partea a doua ar fi prea mult spus).

ultimul mohican , nu stiu de cate tone de caramizi ar fi nevoie sa pui pe pieptul unui om mort ca sa le simta greutatea?

Ultima modificare de lara (07/04/10 21:49)

07/04/10 21:44

ultimul mohican
membru

lara, divaghezi putin, adica nu zice nimeni sa te saruti cu 11mii de prieteni inainte de casatorie, sau cu unul de la prima intalnire, dar dupa o anumita perioada de relatie e cu totul altceva.

n-am inteles raspunsul la ps. :)

07/04/10 21:55

daniel
membru

lara eu am spus cand cred ca e curvie sarutul tu imi zici ca poate fi un prilej de pacatuire (pentru altii).  Nu e corect :D. Sa rezolvam problema curviei si apoi celelalte. (de exemplu poti sa te saruti cand esti singura si cea care ai amintit-o e rezolvata ;) )

Trecand peste dileme, respectele mele pentru ceea ce faci :).   Daca ai pune in balanta doar in ce priveste curvia esti convinsa 100% ca in toate situatiile este pacat ?

ps: irlanda o sa iti raspund cand sunt mai limpede si odihnit, sper ca nu imi explodeaza capul de durere asta seara :D

cu 12 ore mai tarziu :P.....irlanda mi-ar placea sa discut pe tema asta cu tine insa nu in termenii de mai sus. Daca crezi ca ne putem intelege civilizat, fara jigniri, fara judecarea persoanei (la persoana a doua/treia) ci subiectul, poti sa reformulezi ultimul mesaj. :)

Ultima modificare de daniel (08/04/10 14:56)

07/04/10 23:01

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

daniel a scris:

lara eu am spus cand cred ca e curvie sarutul tu imi zici ca poate fi un prilej de pacatuire (pentru altii).  Nu e corect :D. Sa rezolvam problema curviei si apoi celelalte. (de exemplu poti sa te saruti cand esti singura si cea care ai amintit-o e rezolvata ;) )

Cand e singura nu se poate saruta pentru ca nu are cu cine.

Cand e doar cu un el, si nu mai este altcineva sa se poticneasca, atunci cred ca-i cel mai periculos. E un topogan foarte alunecos, deci, eu zic ca n-ai dreptate.

@Irlanda, tu ai dreptate in mare masura in ce spui. Totusi nu fi asa dura, pentru ca se poate supara cineva si e tare naspa sa se vina cu avertizari, si cu nu stiu ce.

Ultima modificare de mereu-tanar (10/04/10 19:42)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

10/04/10 19:41

irlanda
membru

Totusi nu vad unde-i duritatea mea in ce am scris aici, care ar putea supara pe cineva.

Atata timp cat posibila mea duritatea nu vizeaza pe cineva anume, ci se limiteaza la subiectul discutiei, nu vad de ce ar trebui sa se vina cu avertizari.

10/04/10 21:11

daniel
membru

mereu-tanar a scris:

eu zic ca n-ai dreptate.
E drept ca poti cadea de pe topogan, asta nu inseamna ca esti cazut in momentul in care te urci.

ps: cu lara am discutat subiectul, mereu-tanar imi cer scuze ca o sa inchei discutia la acest subiect fara sa iti raspund la eventualele intrebari.

Ultima modificare de daniel (11/04/10 12:29)

10/04/10 22:01

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08
Nu am intrebari chiar daca ai sti sa raspunzi la ele, pentru ca am vazut opinia ta. Pe topogan poti aluneca nu ma refeream la cadere, si cred ca ai inteles prea bine la ce ma refeream. Si inca ceva: de vreme ce nu-ti stalcesc numele ma astept sa n-o faci nici tu, mai ales ca nu prea am avut tangenta si nu ne cunoastem prea bine. Mersi.

@irlanda, nu aici ci la comentariile de la topicul asta, vez tu ce faci ca ai buletin. ;)

Ultima modificare de mereu-tanar (10/04/10 23:23)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

10/04/10 23:16

irlanda
membru

mereu-tanar a scris:

@irlanda, nu aici ci la comentariile de la topicul asta, vez tu ce faci ca ai buletin. ;)

Eu zic ca-i ok si acolo. Oricum, multumesc de grija.

10/04/10 23:52

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

Archangel a scris:

Este o diferenta mare intre un baiat care e interesat fizic de o fata, dar se abtine de la orice fel de manifestari ( din dorinta de a respecta fata si principiile pe care le are si de a-l respecta pe Dumnezeu ) si un baiat care nu este interesat fizic vorbind de fata respectiva.

Insa cum spunea si Irlanda: daca nu este interesat, de ce ar mai fi intrat in respectiva relatie?

Ultima modificare de Tanara crestina (23/04/10 22:40)

23/04/10 22:39

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Tanara crestina a scris:

daca nu este interesat, de ce ar mai fi intrat in respectiva relatie?

Oamenii se casatoresc din multe motive unii cu altii: statut social dezirabil(dat de bani, familie, pozitia din biserica, etc.), ca a venit vremea, ca vor sa aibe copii, etc.

Sincer, mi-e mi cam greu sa cred ca persoanele care nu s-au sarutat inainte de casatorie o vor face dupa.

Mi se pare cam mult spus ca daca logodnicul tau te saruta nu te respecta.

Ultima modificare de MRU (24/04/10 10:15)

24/04/10 10:14

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

Tanara crestina a scris:

Este o diferenta mare intre un baiat care e interesat fizic de o fata, dar se abtine de la orice fel de manifestari ( din dorinta de a respecta fata si principiile pe care le are si de a-l respecta pe Dumnezeu ) si un baiat care nu este interesat fizic vorbind de fata respectiva.

Este o diferenta.

MRU a scris:

Oamenii se casatoresc din multe motive unii cu altii: statut social dezirabil(dat de bani, familie, pozitia din biserica, etc.), ca a venit vremea, ca vor sa aibe copii, etc.

De acord.

MRU a scris:

Sincer, mi-e mi cam greu sa cred ca persoanele care nu s-au sarutat inainte de casatorie o vor face dupa.

Mi se pare cam mult spus. Cred ca in Biblie asa a fost in toate cazurile :D

MRU a scris:

Depinde de sarut, de motivul pt care o saruta, de parerea ei etc.

24/04/10 11:03

ultimul mohican
membru

MRU a scris:

nu este mult spus, e o idee aberanta fara nicio baza argumentativa.

april a scris:

Cred ca in Biblie asa a fost in toate cazurile
erau alte vremuri, alte obiceiuri, dar oricum nu avem de unde sa stim.

24/04/10 11:35

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

april a scris:

Cred ca in Biblie asa a fost in toate cazurile :D

Cam cate dintre voi ati vrea sa va casatoriti ca in Biblie? Adica familia voastra sa va gaseasca sotii. :D

26/04/10 08:56

edi.theraven
membru

Tot ce am spus despre sarut am spus excluzand sarutul francez. Acela face parte din preludiu si trebuie evitat.

26/04/10 09:03

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

+Archangel+ a scris:

Cam cate dintre voi ati vrea sa va casatoriti ca in Biblie? Adica familia voastra sa va gaseasca sotii. :D

Ma refeream la altceva. Nu poate fi argumentat sarutul inainte de casatorie cu Biblia.

Iar eu vreau oricum ca Dumnezeu sa se ocupe de viitorul meu sot, nu oamenii.

26/04/10 09:46

Pagini: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 ... 38    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la