|
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Nu e intersant ca bajetii sunt cei care vor sa fie sarutati, vor sa sarute din prima? Fetele in general au retineri si baiatul va incerca, dar daca fata stie ce vrea de la viata si ii respinge avansurile fizice bajetul respectiv are toata stima si respectul pentru fata. Uneori bajetii sunt socati de cat de repede cedeaza o fata.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
17/03/09 23:28
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
oameni buni... sarutul intr-o relatie de iubire este pacat pt unii sau ok pt altii, in functie de incredintare.
O intrebare pt toti: credeti ca e pacat daca poftesti/esti atras fizic de iubita ta? (ca baiat)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
17/03/09 23:55
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
shori a scris:
oameni buni... sarutul intr-o relatie de iubire este pacat pt unii sau ok pt altii, in functie de incredintare. |
Nu tine neaparat de incredintare. Daca tu crezi ca e pacat si faci asta, da, e pacat ca faci ceva ce crezi ca nu e bine. Dar daca e cu adevarat gresit, nu tine de incredintarea noastra. Ca in lumea asta majoritatea sunt "incredintati" ca nu e pacat ce fac ei. Asta inseamna ca vor ajunge toti in cer? Si..depinde si de tipul sarutului si unde te duce el cu gandul, sau nu numai.
shori a scris:
O intrebare pt toti: credeti ca e pacat daca poftesti/esti atras fizic de iubita ta? (ca baiat) |
Una e sa poftesti si alta este sa fii atras fizic. Ar fi o problema daca nu ai fi atras fizic de ea, dar e pacat sa poftesti. Acum depinde si ce intelegi tu prin pofte.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
18/03/09 06:22
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
abelusca a scris:
April,mai caută...caută ;P |
mai cauta tu 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
18/03/09 08:01
|
|
shoricel
membru
|
|
tamarta4jc a scris:
Acum depinde si ce intelegi tu prin pofte. |
crezi/credeti ca daca cu putin inainte de casatorie poftesti viitoarea sotie (scoatem din calcul ca e posibil sa nu fie, ca nu stii sigur daca te vei casatori cu ea. in contextul dat) e pacat?
|
|
18/03/09 11:06
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
te referi aici la sarut? Sau la o relatie mult mai..."avansata" si care se consuma doar la nivelul mintii sau realnmente?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
18/03/09 11:10
|
|
shoricel
membru
|
|
ma refer la a pofti o persoana pe care o iubesti, nu cu mult (cateva luni) inainte de casatorie. o relatie avansata (fara ghilimele )
Ultima modificare de shoricel (18/03/09 11:31)
|
|
18/03/09 11:24
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Larisa a scris:
Nu e intersant ca bajetii sunt cei care vor sa fie sarutati, vor sa sarute din prima? Fetele in general au retineri si baiatul va incerca, dar daca fata stie ce vrea de la viata si ii respinge avansurile fizice bajetul respectiv are toata stima si respectul pentru fata. Uneori bajetii sunt socati de cat de repede cedeaza o fata. | Desigur...mult motive sa nu saruti dar pana la casatorie e cale lunga Uneori baietii sunt socati de momentul in care cedeaza o fata Intr-o relatie sunt lucruri mult mai importante sa nu facem o tragedie din cauza unui sarut. Uneori se incurca marfa cu ambalajul "nu e bine sa saruti pe toti din biserica" pe cand ar trebui sa zicem ca "nu e bine sa fi iubit cu toti din biserica"....nu atribuiti sarutului ce tine de bun simt pana la urma si respect pentru 'iubiti'.
soricel satan ne baga pe gat putin cate putin "putem face" ca doar nu piere lumea din cauza asta....gandul de multe ori e cel mai mare dusman, indirect poti stopa gandurile rele (cugetand doar la Leagea Lui). Momentul in care ai mai multa putere sa faci ceva e cand urmeaza sa faptuiesti. Nu iesim din lupta cand ne-am gandit la ceva 'necurat', luptam sa uitam (nu doar sa nu facem).
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
18/03/09 12:29
|
|
shoricel
membru
|
|
asta ziceam si eu... ca nu iesim din lupta daca (din motiv ca suntem sanatosi) atractia fizica ne duce undeva in zona poftei. ca nu trebuie sa ne lasam dusi de asta clar este 
|
|
18/03/09 12:34
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Larisa a scris:
Fetele in general au retineri si baiatul va incerca, dar daca fata stie ce vrea de la viata si ii respinge avansurile fizice bajetul respectiv are toata stima si respectul pentru fata. |
Sa inteleg ca, din perspectiva ta, daca o fata nu se lasa sarutata pana la casatorie stie ce vrea de la viata si daca vrea sa isi sarute iubitul/logodnicul inseamna ca nu stie ? Baiatul - cand stie si cand nu stie (ce vrea de la viata) ? Si - pe ce iti bazezi opiniile?
Ultima modificare de UnderZero (18/03/09 13:37)
|
|
18/03/09 13:33
|
|
roddy
membru
Inregistat: 07/03/09
|
|
am avut ocazia sa cunosc mai multe tipuri de baieti,si am realizat ca o fata va fi mult mai respectata daca va fi castigata cu multa truda.Dar,
"Nu mi se pare bine sa ne sarutam 'toata ziua'/ oriunde/ 'doar dupa casatorie'."
asa cred si eu...
_______________________________________ Zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine!
|
|
22/03/09 19:31
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Larisa a scris:
Uneori bajetii sunt socati de cat de repede cedeaza o fata. |
Ups! Pai daca zici "cedeaza" inseamna ca asimileaza sarutul cu pacatul... Pai... baietii - cucuieti ar trebui sa stie ca asta e un lucru care implica doua persoane! Daca ea nu face bine, tu baiatul care ispiteste ce faci??? Asa ma enerveaza dubla masura...
roddy a scris:
am avut ocazia sa cunosc mai multe tipuri de baieti,si am realizat ca o fata va fi mult mai respectata daca va fi castigata cu multa truda.Dar,
|
Refuz sa ma consider o marfa castigata. Eu sunt o femeie cu sentimente si vointa proprie. Trebuie sa fiu aleasa si respectata pentru calitatile mele, nu ca tin pe cineva in sah.
Ultima modificare de MRU (23/03/09 10:31)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
23/03/09 09:56
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
el ... baiatul ... cerceteaza ...   
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
23/03/09 10:10
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
MRU a scris:
...Ma tem ca nu functioneaza optim neuronii mei la ora asta: adica daca te lasi greu esti interesanta? un om e interesant prin natura lui...daca vezi oamenii doar ca pe tofee, atunci ce faci cand ramai toata viata cu trofeul langa tine?!  |
Il inchizi in cufar sa nu-L mai castige si altcineva cu greu. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
23/03/09 16:08
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
Se pare ca fac parte din tabara adversa .. In dreptul meu, mi se pare normal ca sa nu-mi sarut partenerul pana la casatorie.. Si asta nu pentru ca ma consider vreo marfa greu de castigat ci pentru ca stiu ca sarutul face parte dintr-un proces care trebuie sa duca in alta directie.. asa ca decat sa pacatuiesc si eu si el, avantandu-ne pe un teren primejdios, mai bine imi fixez o limita clara, care ma va ajuta sa-mi ghidez relatia spre alte lucruri mult mai importante.. dupa casatorie o sa am destul timp si pentru cealalta parte ... In orice caz, puterea sta la noi, fetele, si daca stim cum sa spunem NU pana la momentul potrivit, atunci e ok.
Ultima modificare de Tanara crestina (23/03/09 19:49)
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
23/03/09 19:48
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Nu esti in tabara adversa. Eu nu vad asa lucrurile. Dar cred ca una e sa saruti pe cineva cand iubesti si una sa saruti tot satul. Cred ca Larisa cam avea dreptate cand spune ca atunci cand decizi sa te saruti e bine sa te gandesti si la consecinte: s-ar putea sa saruti nevasta altuia... Fiecare e bine sa faca asa cum îi dicteaza constiinta! Cat despre marfa vorbeam strict despre "cucerire". Dragostea e un proceces continuu. Nu iti iei partenerul si apoi e bun luat, ca orice bun electrocasnic.
Ultima modificare de MRU (23/03/09 20:09)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
23/03/09 19:59
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
Sunt din ce in ce mai multe cupluri care se despart chiar in logodna .. asa ca in ziua de azi cu atat mai mult nu ai de unde sa stii ce se va intampla.. E adevarat ca o relatie intre crestini e diferita si ca inainte de toate ei cauta aprobarea Domnului, asa ca problema cu despartitul nu ar mai fi valabila.. Insa eu raman la principiul meu, in dreptul meu! In rest, fiecare e responsabil de el.. 
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
23/03/09 20:10
|
|
roddy
membru
Inregistat: 07/03/09
|
|
Tanara crestina,eu cred ca sunt in tabara adversa...nu vreau sa spun ca trebuie sa fi neaparat o "marfa" greu de castigat,e doar un principiu pe care eu mi l'am format si in acelasi timp un "pact"(daca pot sa ii spun asa)cu Dumnezeu pe care eu l'am facut!si anume,ca oricat de special ar parea sa fie un baiat,nu merita daca nu e dispus sa lupte(adica sa aiba rabdare).
o fata,trebuie sa nu ii dea impresia niciodata unui baiat ca e moarta dupa el,sa nu "se bage in seama" si in acelasi timp sa ii arate ca se simte bine alaturi de el...parerea mea...
_______________________________________ Zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine!
|
|
23/03/09 20:23
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
Tanara crestina a scris:
In orice caz, puterea sta la noi, fetele, si daca stim cum sa spunem NU pana la momentul potrivit, atunci e ok. |
cum mai?nu ai auzit de cazuri inverse?fata sa vreai si baiatul nu? 
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
23/03/09 20:47
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
fluflu a scris:
cum mai?nu ai auzit de cazuri inverse?fata sa vreai si baiatul nu?  |
jos palaria in fata baiatului ala care-i rezista 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
23/03/09 21:15
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Pacat ca palaria ramane acolo :P
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
24/03/09 02:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|