|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
guarDIANAngel a scris:
mai april mai...de ce-ti pasa? hai ca nu mai vin inpoi peaici. peace |
nu pricep care-i problema.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/02/09 21:03
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
guarDIANAngel a scris:
Dragostea nu e cava care poti sa explici prin cuvinte. atunci cand tii la cineva din toata inima si vezi un viitorul cu persoana data atunci acest act nespus de frumos vine natural ...de la sine... nu e ceva planificat. Mie mi-ar fi scarba sa sarut pe cineva pentru care nu simpt nimic.. |
Sa intelegem ca "numele tau" inseamna Inger pazitor? Biblia spune:"Pazeste-ti inima mai mult de cat orice, caci din ea ies izvoarele vietii." (Prov.4:23)
Chiar daca ti se pare ca tii din toata inima, tot Cartea zice ca inima este nespus de inselatoare..., cu atat mai mult atunci cand actul acesta"nespus de frumos" (adica sarutul)vine de la sine, adica este firesc...
Nu as zice:este interzis, dar spun ca este periculos!
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/02/09 21:11
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
guarDIANAngel a scris:
....mai da voua tare va place sa judecati pe-aci pe situl asta..asa in genaral... deabia m-am inregitrat azi dar deja am observat lucrul acesta... woow |
mai usurel cu judecata... faptul ca parerile tale nu se potrivesc cu ale noastre nu inseamna ca sunt gresite sfaturile pe care le primesti... mai ales cand ele sunt in spiritul biblic.... In Proverbe spune ca ,,cel intelept primeste sfaturile.." Aici vei gasi o familie daca vei vrea sa te integrezi 
Ultima modificare de Tanara crestina (10/02/09 12:01)
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
10/02/09 11:59
|
|
roddy
membru
Inregistat: 07/03/09
|
|
nu stiu daca e neaparat o lege pe care sa o respecti cu strictete...dar oricum,un baiat care nu vrea de la o fata decat sa o sarute de cate ori o vede si sa o imbratiseze si sa ii spuna povesti frumoase,acela nu merita fata respectiva,pt ca nu l'a pus inca pe Isus pe primul loc!si unde nu e El pe primul loc...nu se merita!
_______________________________________ Zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine!
|
|
07/03/09 22:36
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Dragilor, 25 de pagini despre sarutul inainte de casatorie. Uau! E placut, dar nu se merita atunci cand umbli cu "nevasta" altuia. Cum poti sa te saruti cu mai toti din biserica si apoi sa te casatoresti cu unul dintre bajeti si sa te arate pe urma toata lumea cu degetul? Poate ca tineretului din ziua de astazi nu-i mai pasa de ce zice lumea, dar o sa-ti pese tie mai tarziu cand o sa te asezi la casa ta si nu o sa mai umbli din floare in floare. O sa-ti para rau sau dimpotriva. Daca te saruti cu cel care iti va fi mire stii unde sa te opresti?
P.S. Saruturile de la cununie arata ceva experienta, nu credeti?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
08/03/09 02:56
|
|
roddy
membru
|
|
nu cred ca trebuie sa judecam pe altii cum si cu cine umbla!are cine sa ii judece.e vorba despre noi aici,de fiecare in parte. eu sunt curioasa:oare parintii nostri nu s'au sarutat inainte de casatorie?ori cati dintre ei au respectat aceasta regula?eu pe toti pe care i'am intrebat,au zis ca s'au sarutat inainte,si chiar multi dintre pastori! privind la ei,oameni cu experienta,ce sa mai cred?e bine sau nu pana la urma sa te saruti inainte de casatorie??sunt confuza pe tema asta...
_______________________________________ Zambetul e un mijloc foarte ieftin de a arata mai bine!
|
|
08/03/09 10:25
|
|
Larisa
membru
|
|
Parintii nostri au datoria sfanta de a ne spune ce sa nu facem si unde sunt granitele din perspectiva lor si a lui Dumnezeu. Datoria noastra de adolescent, tanar este sa nu ne intereseze sa aflam daca parintii nostri s-au sarutat inainte de casatorie sau au avut relatii sexuale inainte. Datoria noastra este sa-i ascultam si daca indraznim sa-i intrebam raspunsul lor ar trebui sa fie: "despre aceste lucruri vorbim cand vei fi adult daca vrei. Acum esti in casa noastra si faci ceea ce-ti spunem!" In general daca vrem sa-i intrebam pe parintii nostri o facem ca sa avem o scuza: "Mami si tati s-au sarutat asa ca e ok!" Poate ca in unele cupluri e ok, dar nu va dati seama cum saditi samanta neincrederii in momentul in care partenerii nu au rabdare pana la nunta. Ce va face sa credeti ca o sa va fie fideli in casatorie daca ei nu pot sa va respecte acum?!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
09/03/09 03:13
|
|
roddy
membru
|
|
daca te saruta,inseamna ca nu te respecta? indraznesc sa cred ca daca incearca altceva nu te respecta(poate ma insel).dar daca totul e ok,el lupta pt tine,iti castiga dupa un timp increderea si vrea sa fiti impreuna(el fiind un baiat nota 10,respectuos,credincios...)si vrea sa te sarute,ce faci?il refuzi?pt ca sa tinem cont ca baieti chiar cu principii puternice,nu considera sarutul un pacat...
|
|
11/03/09 21:01
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
roddy a scris:
pt ca sa tinem cont ca baieti chiar cu principii puternice,nu considera sarutul un pacat... |
Eu consider ca e pacat si din cate stiu sunt baiat... consider din mai multe lucruri. Daca privirea te duce in pacat oare ce face sarutul, eu sti dar tu sti? Apropo sa sti ca nu te atac... Inca una sarutul ar trebuit sa fie pastrat doar pentru persoana aceea jumatate alesa de la Domnul... fiecare cu principi de alor.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
11/03/09 21:16
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Ce inseamna principii puternice? Mi se pare o greseala sa lasi un baiat sa te sarute "ca sa nu-l refuzi". Nu esti marioneta nimanui. Apoi...mai ales primul sarut creaza o legatura afectiva speciala. Esti sigura ca el e alesul? sau e doar un baiat cu care iesi la suc?
roddy a scris:
vrea sa fiti impreuna(el fiind un baiat nota 10,respectuos,credincios...) |
Adica? ce inseamna impreuna? vrea sa aveti o relatie pentru casatorie? sau...?
Ultima modificare de MRU (11/03/09 21:21)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
11/03/09 21:19
|
|
Larisa
membru
|
|
Sarutul nu e pacat - bibia nu mentioneaza asta.
Printesa a fost provocata sa pastreze sarutul ei pentru cineva special.
In momentul in care nu vrei sa te saruti cu cineva pana la casatorie lupti impotriva curentului si din pacate pentru unii crestini asta inseamna sa fii fraier. Multumesc, livu2day, pentru perspectiva din punctul unui bajet.
Ultima modificare de Larisa (13/03/09 04:23)
|
|
13/03/09 04:23
|
|
roddy
membru
|
|
apreciez ca in ziua de azi si in lumea imorala din timpurile noastre,mai sunt baieti care respecta fetele si din punctul asta de vedere!
livu2day,ai dreptate ca pana si privirea te duce in pacat...voi,toti care sustineti cu putere ideile astea,chiar va tineti cu fermitate de ele?voi chiar nu va uitati la o fata daca e frumoasa,nu va doriti sa o/il sarutati?pentru ca numai dorinta aceasta e deja pacat...
ps:sper sa nu o luati ca ceva personal...e doar o discutie,prin care sper sa aflu raspunsuri la intrebarile mele
|
|
16/03/09 22:54
|
|
abelusca
membru
Inregistat: 20/03/08
|
|
E interesant modul de perspectiva lumii,lumea iţi spune să săruţi fata,că nu e nimic rău...pâna la urma urmei... GREŞIT !!!
Dar e interesant că in Scriptură nu se menţionează nimic de sărut,nu ni se spune nimic cum era relaţia intre Isac şi Rebeca,dacă exista pe vremea lor sărut,ţinere de mâna,şi altele...dar nimic...ştim doar că s-au rugat Lui ! Isac şi Rebeca s-au intâlnit şi la scurt timp s-au căsătorit!
M-am intrebat şi eu aşa,dacă poţi rezista aşteptând persoana potrivită,de ce nu aş putea să şi aştept să o sărut pe ea şi ea la fel,in ziua nunţii! Ştiu ca există oamenii care pot rezista pâna in ziua nunţii pentru acest sărut special destinat persoanei potrivite !
_______________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=eEZIVeE0xLY
|
|
17/03/09 00:05
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
abelusca a scris:
Dar e interesant că in Scriptură nu se menţionează nimic de sărut,nu ni se spune nimic cum era relaţia intre Isac şi Rebeca,dacă exista pe vremea lor sărut,ţinere de mâna,şi altele...dar nimic...ştim doar că s-au rugat Lui ! Isac şi Rebeca s-au intâlnit şi la scurt timp s-au căsătorit! |
E interesant ca in Scriptura nu a existat nici o relatie intre Isaac si Rebeca. Si nici nu scrie ca s-au rugat Lui!
S-au casatorit cum s-au intalnit, in aceeasi zi.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
17/03/09 07:59
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Ar fii interesant un topic: "Sarutul inainte de casatorie - impresii: inainte si dupa intalnirea persoanei cu care vrei sa te casatoresti" 
Ultima modificare de UnderZero (17/03/09 09:22)
|
|
17/03/09 09:22
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Chiar ca ar fi interesant, underzero  Pot sa afirm si eu ca mai exista baieti care stiu si pot sa respecte o fata. Atingerea fizica este ceva normal in urma sentimentelor pe care le ai fata de cineva. Este normal sa-ti doresti sa te tii de mana cu acea persoana, sa te sarute, sa te ia in brate, dar daca te vei casatori cu ea, oricum vei ajunge la contact fizic cu ea si nu ai pierdut nimic, insa daca nu te vei si casatori cu ea numai asa ca nu ai Duhul lui D-zeu in tine nu vei regreta ca ai dat altuia ceea ce trebuia sa-i dai doar persoanei cu care te vei casatori. Sincer, cand aud ca cei doi vorbesc aaaani de zile si nu se casatoresc, ma intreb cum pot? si raspunsul este simplu: nu mai au nimic "interesant de descoperit".... Cand iti pui anumite bariere iti vine sa procedezi aproape ca Isaac si Rebeca; cand nu exista nicio bariera, nu conteaza cand te mai casatoresti.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
17/03/09 09:41
|
|
paula
membru
Inregistat: 17/03/09
|
|
sincer,eu nu cred ca sarut inainte de casatorie ii un pacat,desi cred cai mai bine sa te aptii nu pt faptul a fi pacat in sine ci pt ca de la sarut se poate ajunge la alte lukruri nepermise de catre Dumnezeu.
|
|
17/03/09 17:55
|
|
paula
membru
Inregistat: 17/03/09
|
|
scz am vrut sa spun nu ii un pacat
|
|
17/03/09 17:56
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
(paula,ai optiunea modificati-chiar sub mesajul tau.il poti folosi pentru a-ti modifica mesajele tale,si a nu posta de 2 ori consecutiv.acum de ex,poti modifica primul mesaj,pui 'nu'-ul uitat,iar mesajul al doilea il stergi si pui un x.)
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
17/03/09 18:00
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
daniel a scris:
Nu stii cum e persoana celalta daca nu ai o relatie mai speciala cu ea si daca se intampla sa te indragostesti de altcineva s-a dus 1 an din viata ? |
Nu prea inteleg intrebarea.... Daca crezi ca nu e nici pe departe persoana potrivita, nu astepti sa se faci anul cu ea; daca intalnesti pe altcineva.....asta este... Mai bine 1 an risipit decat o viata intreaga langa o persoana nepotrivita 
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
17/03/09 20:32
|
|
abelusca
membru
Inregistat: 20/03/08
|
|
April,mai caută...caută ;P
_______________________________________ http://www.youtube.com/watch?v=eEZIVeE0xLY
|
|
17/03/09 21:38
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|