|
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Ai zis correct si ai dreptate. Eu incerc sa ma uit la cer din cand in cand, asa nu ma uit jos la lume 
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
03/12/08 21:41
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Yoslivius, e dezastru cad iesi pe strada. Atatea ispite ca nu stii cum sa te feresti... Dar astea sunt vremurile in care traim...
|
|
03/12/08 21:42
|
|
yoslivius
membru
Inregistat: 02/12/08
|
|
(vad aici in braila... da la tine in bucuresti)pai la asta ma refeream si eu...mai bine pacatuim mai putin si mai rar(in cazul in care ai o prietena stabila si te pregatesti pentru casatorie)decat sa ne gandim numai la cum ar fi daca...
|
|
03/12/08 21:52
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Aaaa... Cum vine asta, cu pacatuitul mai putin si mai rar in cazul in care ai o prietena stabila? 
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
03/12/08 21:54
|
|
nikku
membru
|
|
Pai daca nu ai pe ce sa te concentrezi iti fug ochii in toate partile 
|
|
03/12/08 22:00
|
|
yoslivius
membru
|
|
pai nu stiu... zic si eu cel putin in cazul meu asa a fost...chiar daca nu sunt inca botezat(desi as vrea)sunt intr-o relatie de 3 ani si cel putin in ultimul an nu numai ca nu an mai iesit prin cluburi dar altfel privesti o fata... sti ca pe tine te asteapta cineva si tu stii ca o iubesti pe ea...si nu te gandesti cam ar fi daca... nu stiu cel putin asa ma gandesc eu pentruca de pacatuit toti pacatuim chiar si daca am sta inchisi intr-o cusca...asa e firea noastra sa fi carcotasi
|
|
03/12/08 22:00
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Am inteles un pic la ce va referiti. Dar daca pacatuieste cu prietena lui, nu tot aia e? Adica unde e diferenta? Ok, pe ea o iubeste, acum se implica, dar el in mintea lui... Acum ii fug ochii dupa iubita. Nu? 
Ultima modificare de anomis (03/12/08 22:08)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
03/12/08 22:07
|
|
yoslivius
membru
|
|
eu marefeream la sarut...zic eu ca este mai mic pacatul daca te saruti cu prietena ta decat atunci cand poftesti la alta...acum nu stiu... parerea mea 
si inca ceva: e pacat ca te saruti prima data, sau ca te saruti apoi de mai multe ori... care e mai grav?
|
|
03/12/08 22:12
|
|
simple
membru
Inregistat: 19/10/05
|
|
e foarte complicat sa spui : da e pacat, sau nu nu e pacat!Parerea mea...e ca totul depinde de libertatea pe care o primesti de sus.Sunt anumite persoane pentru care tinutul de mana demonstreaza afectiune..in timp ce pentru altii inseamna ca urmeaza sa te ceara de nevasta.Cred ca de la inceputul relatiei trebuie sa descoperi principiile celuilalt..sa ii inveti dialectul sentimental, si daca pentru el/ea sarutul e rezervat pentru dupa castorie...sa respecti. Poate ca in anumit moment din relatie nu ai libertaea sa o saruti fiindca nu esti sigur(a) ca e el/ea.Nu saruta daca nu o faci din libertae si convingere.
_______________________________________ calator spre eternitate
|
|
03/12/08 23:53
|
|
livu2day
membru
|
|
Apo libertatea care o primim de sus, oare nu cu incetu cu incetu ne lasam de libertatea lumeasca si ne facem robi ca datorim viata Lui? Daca datorim viata Lui inseamna doar jumate din ea sau totul? Eu unu cred totul si nu prea trebuie sa avem nustiu ce libertate care credem noi... nu?
Ultima modificare de livu2day (04/12/08 01:30)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
04/12/08 01:28
|
|
simple
membru
|
|
Nu ma referam in ceea ce am spus la libertinaj...ci strict la libertatea in ceea ce priveste manifestarea sentimentelor.Sunt unii mai "sentimentalisti" care au nevoie sa li se manifeste dragostea prin diferite atentii...in timp ce altii le considera pofte.Spuneam doar ca in ceea ce priveste sarutul nu poti sa faci o lege.Depinde de oameni si de ceea ce ai in cap cand o faci.Eu una nu am avut libertatea sa-mi sarut prietenul nici dupa un an...iar el a interpretat faptul acesta gresit.Chestia asta trebuie discutata...si cum am spus mai sus "studiat dialectul sentimental" pentru a vedea cum sa reactionezi asa incat sa nu fie interpretari gresite.
Si mai cred ca daca sarutu e pentru a manifeta dragostea pentru cel cu care ai convingerea ca doresti sa-ti petreci restul zilelor e ok.Daca o faci pentru a experimenta "senzatii tari" e pacat.
Ultima modificare de laura_emma (04/12/08 01:39)
|
|
04/12/08 01:38
|
|
livu2day
membru
|
|
Am inteles si sunt de acord. Am zis anume aia ca sa fi in mai detali, adica sa scot mai mult la iveala (sper ca am zis bine) daca opinia ta a avut un motiv drept 
Edit: ahhh atitea gresili, e seara, mie foame si imi mananc literele.
Ultima modificare de livu2day (04/12/08 01:42)
|
|
04/12/08 01:40
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
laura_emma a scris:
sa ii inveti dialectul sentimental [...] ...sa[-l] respecti. |
Sublim! 
laura_emma a scris:
Si mai cred ca daca sarutu e pentru a manifeta dragostea pentru cel cu care ai convingerea ca doresti sa-ti petreci restul zilelor e ok.Daca o faci pentru a experimenta "senzatii tari" e pacat. |
Foarte interesanta diferentierea nuantelor. 
Ultima modificare de +Archangel+ (04/12/08 01:43)
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
04/12/08 01:41
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
laura_emma a scris:
Si mai cred ca daca sarutu e pentru a manifeta dragostea pentru cel cu care ai convingerea ca doresti sa-ti petreci restul zilelor e ok.Daca o faci pentru a experimenta "senzatii tari" e pacat. |
Imi place ce-ai scris. Iti dau dreptate. 
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
04/12/08 08:18
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
lara a scris:
Faptul ca m-am despartit de asa-zisul viitor sot al meu pt ca nu am acceptat sarutul este un caz suficient de concret pentru tine? |
Lara, te admir pentru tăria de a lua această decizie! Domnul să te binecuvinteze! 
laura_emma a scris:
Şi sunt de acord un pic şi cu ce a spus laura_emma. Chestia e că şi doar simplu sărut îl/o poate face pe partener/ă să viseze mai departe şi poate păcătui cu gândul, nu neapărat cu fapta.
Ultima modificare de Magdy (04/12/08 12:26)
|
|
04/12/08 12:22
|
|
nikku
membru
|
|
Magdy a scris:
Şi sunt de acord un pic şi cu ce a spus laura_emma. Chestia e că şi doar simplu sărut îl/o poate face pe partener/ă să viseze mai departe şi poate păcătui cu gândul, nu neapărat cu fapta. |
Bingo! Ai pus punctul pe i! De unde stim eu sau partenera ca ne vom opri la un singur sarut odata ce s-a consumat faptul? Faptul asta imi pare ca o aruncare in gura leului... 
|
|
04/12/08 12:36
|
|
Magdy
membru
|
|
nikku a scris:
...Faptul asta imi pare ca o aruncare in gura leului...  |
Păi, chiar e. Chiar dacă ştii să înoţi, tot te fereşti să sari într-o apă învolburată.
|
|
04/12/08 13:13
|
|
simple
membru
|
|
Magdy a scris:
Chestia e că şi doar simplu sărut îl/o poate face pe partener/ă să viseze mai departe şi poate păcătui cu gândul, nu neapărat cu fapta. |
Da dar...el/ea poate sa pacatuisasca si fara sarut...poate fantasma pe acel sarut pe care nu l-a avut...si chiar poate fii mai rau.Apoi...pentru a vedea ceea ce gandeste partenerul(a) cea mai buna cale e comunicarea. e atat de simplu sa clarifici lucrurile si sa vezi asteptarile celuilalt dacat sa-ti petreci viata printre "oare ce gandeste".
Ultima modificare de laura_emma (04/12/08 15:07)
|
|
04/12/08 15:04
|
|
caryna
membru
Inregistat: 08/10/08
|
|
sa facem un text:D....cine a saruta inainte de casatorie a simtit un resentiment o vinovatie?
Ultima modificare de caryna (05/12/08 12:54)
_______________________________________ Jesus loves me!
|
|
05/12/08 12:52
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
de care intrebi ??? de prima ... a doua ... a treia ... persoana ... sau la a cata ... ??? come on ... io vin deja din "lumea" asta ... mai ... a fost si cu si fara resentimente ... 
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
05/12/08 12:57
|
|
Magdy
membru
|
|
caryna a scris:
....cine a saruta inainte de casatorie a simtit un resentiment o vinovatie? |
Da.
|
|
05/12/08 12:59
|
|
caryna
membru
|
|
ok am ajuns la o concluzie...e pacat sa te saruti inainte de casatorie:D
|
|
05/12/08 13:14
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
dar am scris mai caryna ... e posibil da si e posibil si nu ... la mine asea a fost ...
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
05/12/08 13:34
|
|
simple
membru
|
|
eu nu am sarutat pe nimeni...pentru ca nu l-am intalnit pe "el"...dar stiu ca atunci cand il voi intalni...nu cred ca-l voi saruta numai in fata altarului...fiindca nici acolo n-as face ...si ar fii putin penibil sa-i intorc obrazul la altar:))In cazul in care el are acest principiu...il voi invita la Biserica cu 2 ore inainte sa facem repetitie:))(gluma)
|
|
06/12/08 16:07
|
|
caryna
membru
|
|
un baiat imi explica si am zis sa va zic si voua: relatiile de prietenie sunt placute inaintea lui Dzeu atat timp cat ele sunt CURATE si cu scopul prieteniei ... casatoriei.. atunci cand ai prieten bineinteles ca un sarut fara sa te duca in pacat si scurt din dragoste nu este pacat .. dar deobicei intr-o relatie de prietenie persisat principiul insuficientei permanente adica baiatul nu este niciodata multumit cu ce are daca azi , te-a luat in brate , maine vrea sa te tina de mana , dupa sarutulsi dupa se ajunge chiar si la actul sexual ... pt a avea o relate curata trebuie sa te feresti de sarut pt ca sarutul este cel care excita cele doua persoane si le face sa cada in pacat ... batul se excita prin privire si fat prin atingere daca ii face sa cada in pacat e, este PACAT inaintea D-lui daca cei doi sunt f maturi si au o limita ...care sa fie si biblica atunci este ok .. dar fata deobicei trebuie sa fie f precauta si sa impuna o limita , baiatul este f egosit si vrea sa-si implineasca dorintele lui ... si dupa ce a facut asta o sa te urasca .....pt ca atunci cand cineva te iubeste cu adevarat iti respecat limitele ...
|
|
07/12/08 21:55
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|