|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Norkis a scris:
Eu numai la una ma gandesc: daca EL si EA nu se saruta deloc, ce vor face in noaptea nuntii? |
Ce au facut Isaac si Rebeca . A se citi Biblia .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
24/10/08 23:25
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Traim in alta societate. Asa cum Isus daca ar fi trait in Europa anului 2008 probabil nu s-ar fi imbracat asa cum era imbracat in anii 1-33 D.H., probabil si perceptia asupra tangentelor dintre tineri este ingaduita sa fie diferita. Prbabil gresesc.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
24/10/08 23:35
|
|
felyy
membru
Inregistat: 23/06/08
|
|
Norkis a scris:
Eu numai la una ma gandesc: daca EL si EA nu se saruta deloc, ce vor face in noaptea nuntii? |
ferice de cine poate rezista pana atunci..
_______________________________________ Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU
|
|
24/10/08 23:40
|
|
april
admin forum
|
|
Norkis a scris:
Traim in alta societate. Asa cum Isus daca ar fi trait in Europa anului 2008 probabil nu s-ar fi imbracat asa cum era imbracat in anii 1-33 D.H., probabil si perceptia asupra tangentelor dintre tineri este ingaduita sa fie diferita. Prbabil gresesc. |
probabil .
|
|
24/10/08 23:43
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Norkis a scris:
Traim in alta societate. |
In urma cu cativa ani la noi in biserica au introdus biliardul ca sa atraga tinerii din afara la biserica; ziceau ca evanghelia nu mai are aceeasi putere ca mai demult si s-au gandit ca biliardul are mai multa putere. La scurt timp l-au scos pentru ca anexa bisericii a inceput sa devina un loc rau famat unde jucatorii injurau si nu aratu nici cel mai mic respect pt casa lui Dumnezeu.
Ma indoiesc ca in acea vreme el si ea isi schimbau logodnicii cum schimba hainele, dar fiecare cu incredintarea lui.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
25/10/08 09:26
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
Norkis a scris:
felyy a scris:
ferice de cine poate rezista pana atunci.. |
incredintarile sunt impratite 
Norkis a scris:
gabi_aron a scris:
vor spune bancuri ) |
shoricel a scris:
si alea seci )))))))) |
revin asupra mesajelor. Norkis si gabi, acum imi dau seama ca am fost cam rautaciosi. eu imi cer scuze pt gluma proasta care am facut. si am sa si justific.
am citit chiar aseara in cartea "cand visele se implinesc" un fragment in care autorii nu erau inca sub legamantul casatoriei, insa erau logoditi. era seara, pe malul unui ocean (nush sigur daca era ocean sau mare) stateau amandoi pe o stanca la lumina lunii si se admirau din priviri unul pe altul. el s-a apropiat de buzele ei si cand era aproape sa o sarute a lasat capul in jos, a oftat si spus in genul (parafrazez) "asteptarea asta ma inebuneste". ei hotarasera ca primul sarut sa fie rezervat pentru momentul incheierii legamantului in fata altarului. ea l-a intarit si a spus (de data asta chiar citez): "Ei bine, nu cred ca Dumnezeu s-ar suparat daca ne-am saruta totusi inainte de ziua nuntii", am spus necajindu-l. "Doar ca... in trecut , am sarutat atatia tipi fara sa-mi pese, fara sa insemne nimic. Sarutul era atat de... ieftin. Dar cu tine vreau sa fie sarutul cel mai pur, mai deosebit si plin de semnificatie din lume!" M-am oprit si i-am zambit, cu ochii la alunita unica din coltul stang al gurii. "Cred ca ar fi intr-adevar grozav sa rezervam primul nostru sarut pentru ceremonia nuntii!" Leslie Ludy - "Cand visele se implinesc" (pag. 189 paragraful 4)
Deci, incredintarile sunt diferite deoarece exista trecuturi diferite. Persoanele care au fost implicate in multe relatii (mai ales in lume, dar nu numai) si care nu s-au dat inapoi de la saruturi cum a descris autorul de parte feminina al cartii, cand vine vorba de o realtie serioasa in care este implicat si Dumnezeu, sunt necesare anumite restrictii. Motivul pentru care ea a refuzat sarutul este tocmai trecutul ei. Si nu spun ca numai persoanele care au avut un astfel de trecut, nu tocmai incantator, au nevoie sa apeleze la astfel de masuri, ci si alte persoane, care poate ca nu au avut nici o relatie pana la cea care care are sa ii uneasca destinul cu persoana iubita. Motivele... poate numai de ei stiute 
Ultima modificare de shoricel (25/10/08 10:48)
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
25/10/08 10:01
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
nu e vorba neaparat de trecutul unei persoane, desi unele persoane regreta ceea ce au facut si vor ca relatia in care sunt sa fie diferita. In mare parte tine de incredintarea si de principiile fiecaruia. Cu ce crezi ca m-ar ajuta daca "el" s-a sarutat cu 7-10 fete inainte si hotaraste sa nu se sarute cu mine? Eu Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat putere sa spun "nu" in trecut atunci cand mi s-a ivit ocazia(cu fostul prieten). Cel pe care il voi saruta prima data va fi cel care voi sti sigur ca-mi va fi sot.. sunt de acord cu ce ai spus la final..nu regret nicio secunda ca am refuzat si ca m-am pastrat pana acum. ceea ce va fi cu cel care imi va fi sot va fi cu adevarat special pentru mine..si unic.. pentru ca va fi ceva ce n-am mai simtit pana acum.. Ii voi darui marul intreg, pe care l-am pastrat numai pentru el.
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
25/10/08 11:43
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Am ajuns sa vorbim despre sarut ca despre virginitate?! :O
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
26/10/08 02:32
|
|
shoricel
membru
|
|
kind of... :P cand e cazul 
|
|
26/10/08 08:48
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
si cand e cazul?
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
26/10/08 13:42
|
|
shoricel
membru
|
|
am scris in mesajul meu postat inainte de cel am martei 
|
|
26/10/08 18:04
|
|
caryna
membru
Inregistat: 08/10/08
|
|
deci pana la urma cum e cu sarutul inainte de casatorie e pacat sau nu?:P
_______________________________________ Jesus loves me!
|
|
30/11/08 18:29
|
|
april
admin forum
|
|
caryna a scris:
deci pana la urma cum e cu sarutul inainte de casatorie e pacat sau nu?:P |
Citeste cele 20 de pagini care s-au scris pana acum si spune-ne si noua concluzia .
|
|
30/11/08 20:01
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
april a scris:
Citeste cele 20 de pagini care s-au scris pana acum si spune-ne si noua concluzia . |
Nahhh, mai bine ne expune cineva ideile principale 
|
|
30/11/08 21:29
|
|
april
admin forum
|
|
nikku a scris:
Nahhh, mai bine ne expune cineva ideile principale  |
pica para malaiata in gura lui natafleata ?
Idei principale :
- unii zic ca e pacat - altii zic ca nu e
Concluzia : fiecare sa hotarasca in dreptul sau si-n fata lui Dumnezeu.
Inchidem subiectul ?
|
|
30/11/08 21:41
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
april a scris:
Concluzia : fiecare sa hotarasca in dreptul sau si-n fata lui Dumnezeu.
Inchidem subiectul ? |
Nuuu, trebuie sa mai dezbatem, nu s-a ajuns inca la deliberari  Imi place concluzia ta, la care subscriu.
|
|
30/11/08 21:45
|
|
april
admin forum
|
|
nikku a scris:
Nuuu, trebuie sa mai dezbatem, nu s-a ajuns inca la deliberari  Imi place concluzia ta, la care subscriu. |
ok, dezbateti, si nu mai cereti direct concluzii de la altii . Si nu strica sa cititi si ce au scris altii inainte, ca poate va regasiti ideile acolo .
|
|
30/11/08 21:48
|
|
caryna
membru
|
|
ok am inteles:-??..baiatul vrea sa ma sarute....si eu intorc capul si zic e pacat:D
|
|
01/12/08 20:47
|
|
[anda]
membru
Inregistat: 09/09/08
|
|
caryna a scris:
ok am inteles:-??..baiatul vrea sa ma sarute....si eu intorc capul si zic e pacat:D |
pai baiatu daca e crestin ar trebui sa stie ca e pacat si nici macar n-ar incerca:D apoi daca nu e crestin da ii spui ca e pacat 
|
|
01/12/08 23:26
|
|
shoricel
membru
|
|
daca e crestin spre binele ei ar fi sa nu intre in relatie cu el :P  caryna, tu chiar crezi ca e pacat?
|
|
01/12/08 23:37
|
|
[anda]
membru
Inregistat: 09/09/08
|
|
shoricel a scris:
daca e crestin spre binele ei ar fi sa nu intre in relatie cu el :P 
|
adica daca un baiat crestin vrea sa te sarute nu trebuie sa ai o relatie cu el ????asta am inteles...ce ai vrut sa spui?
|
|
01/12/08 23:43
|
|
shoricel
membru
|
|
iarta-ma... am vrut sa zic "daca nu e crestin". am omis nu-ul. mea culpa. ma refeream ca daca nu e crestin nu ar trebui nici macar sa incapa discutie de relatie... d-apai de sarut...
Ultima modificare de shoricel (01/12/08 23:45)
|
|
01/12/08 23:45
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Sarut e pacat depinde cum... Un sarut pe buze e innocent sau un sarut pe obraz dar mai bine lasi sarutele si de astea pina va veni cel ales sau alesa pentru noi.
Ultima modificare de livu2day (02/12/08 12:56)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
02/12/08 12:56
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
[anda] a scris:
caryna a scris:
ok am inteles:-??..baiatul vrea sa ma sarute....si eu intorc capul si zic e pacat:D |
pai baiatu daca e crestin ar trebui sa stie ca e pacat si nici macar n-ar incerca:D apoi daca nu e crestin da ii spui ca e pacat  |
pe ce te bazezi cand zici ca e pacat?
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
02/12/08 13:05
|
|
caryna
membru
|
|
pei el este dintr-o famile crestina,dar este incepator in credinta....a incercat sa ma sarute iar eu l-am refuzat, din motive ca inca nu am simitit nevoia.nu am stiut ca este pacat,dar intr-un fel ma gandesc ca ar fi pt ca nu stiu daca el este baiatul cu care ma casatoresc
Ultima modificare de caryna (02/12/08 15:43)
|
|
02/12/08 13:06
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|