TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/W. Branham si "ploaia tarzie" Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 9
stefan
membru

Inregistat: 24/03/06
Rom11:32 Fiindcă Dumnezeu a închis pe toţi oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toţi.

16/10/11 22:41

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
eu nu-s invatator, nici al lui Israel si nici al altora, si oricum nu are importanta acum. ti-am pus o intrebare simpla, la care astept un raspuns simplu. se poate ?

16/10/11 22:42

stefan
membru

Nu e bine ca iti raspund cu texte care arata ca nu e nimeni care sa nu fi pacatuit?Am aratat ce inseamna pacatul,din prisma Domnului.
Dupa ce intri in Hristos pe Usa,recunoscand cine este Hristos,prin descoperire fiind intr-o legatura personala cu Dumnezeu...spunetimi voi acum,mai poate aceea persoana sa cada in pacatul necredintei? nu ma refer la lucruri care se pot agata de noi in aceasta lume murdara si pradata esecului,pentru acele lucruri avem un Mare Preot milos.
Dar pentru faptul ca: "ÃŽn ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine" nu mai este nici un  Mare Preot,ptr ca tot El e si Marele Preot.

16/10/11 22:54

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

stefan a scris:

Descoperirea tainelor sau intelegerea lor nu este scrisa intr-un mod in care sa o gaseasca orice cititor al bibliei.Dumnezeu da descoperirea  celor pe care i-a ales mai inainte ca sa creada si credinta este darul lui Dumnezeu.

Da, ma, bine. Hai ca sunteti amuzanti. Cand sunteti incoltiti si nu mai aveti spatiu de manevra o dati la vrajeala. Ba, Scriptura se talmaceste tot cu Scriptura nu cu halucinatii delirante. Eu nu mai particip la bataia asta de joc pentru ca m-as insulta pe mine insumi. Daca vreti sa credeti povesti spuse de unii sau de altii este treaba voastra si cine vrea sa va creada pe voi este, la fel, treaba lui. Cred ca s-au spus suficiente lucruri si de o parte si de alta pentru ca oricine sa poata trage o concluzie pentru el.

17/10/11 09:51

zacariah
membru

Inregistat: 07/10/11

+Archangel+ a scris:

Da, ma, bine. Hai ca sunteti amuzanti. Cand sunteti incoltiti si nu mai aveti spatiu de manevra o dati la vrajeala. Ba, Scriptura se talmaceste tot cu Scriptura nu cu halucinatii delirante. Eu nu mai particip la bataia asta de joc pentru ca m-as insulta pe mine insumi. Daca vreti sa credeti povesti spuse de unii sau de altii este treaba voastra si cine vrea sa va creada pe voi este, la fel, treaba lui. Cred ca s-au spus suficiente lucruri si de o parte si de alta pentru ca oricine sa poata trage o concluzie pentru el.

Tocmai la interpretarea Scripturii cu Scriptura sunteti repetenti ,nici o replica de a voastra nu a fost sustinuta de doua sau mai multe versete ptr o dogma.
Botezul trinitar ,unde apare in Biblie ,cine l-a practicat ?
Unde scrie ca Fiul s-a facut trup?
Unde scrie ca in Geneza 1;26 erau la creatie ;Tatal ,Fiul si Duhul Sfant ?
Unde scrie ca Dumnezeu este tripersonal ?

Multumesc ptr tacere!Intrebarile niciodata nu sunt grele ,raspunsurile insa sunt extrem de dificile.Caci crezul sau dogma nu poate fi argumentata decat cu Scriptura ,nicidecum cu filozofia  votata de 350 de reprezentanti ai conciliilor bisericesti .

17/10/11 14:39

+Archangel+
Moderator

zacariah a scris:

Botezul trinitar ,unde apare in Biblie ,cine l-a practicat ?

Nu sustin neaparat acest botez

zacariah a scris:

Evrei 10:5   
De aceea, cand intra in lume, El zice: "Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup;

Cine a pregatit un trup Cui?

zacariah a scris:

Este folosit Elohim pentru Dumnezeu care este un plural. Si nu, nu accept alta definitie decat pluralul pentru ca nu exista nicaieri in Biblie asa ceva.

zacariah a scris:

Noul Testament Il prezinta pe Dumnezeu ca Tata, Fiu si Duh Sfant in acelasi timp si nicidecum in trei faze diferite.

17/10/11 16:20

zacariah
membru

+Archangel+ a scris:

zacariah a scris:

Evrei 10:5   
De aceea, cand intra in lume, El zice: "Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup;

Cine a pregatit un trup Cui?

zacariah a scris:

Este folosit Elohim pentru Dumnezeu care este un plural. Si nu, nu accept alta definitie decat pluralul pentru ca nu exista nicaieri in Biblie asa ceva.

zacariah a scris:

Noul Testament Il prezinta pe Dumnezeu ca Tata, Fiu si Duh Sfant in acelasi timp si nicidecum in trei faze diferite.

Evrei 10;5...Citeste tot versetul ;De aceea cand intra in lume ,El zice ;....Mi-ai pregatit un trup .

E un simplu verset profetic ,nu arata ca Fiul exista ca fiinta inainte de intrupare ,si despre noi zice ca am fost predestinati inca inainte de intemeierea lumii ,atunci si noua ne este destinat acest verset ,ne-a pregatit un trup ,,ptr ca trebuia in planul lui Dumnezeu sa ne nastem .E simplu .

Corect ,Isus Hristos era personificarea Tatalui caci Duhul Sfant era in El .Bravo .Asa cum omul este o singura persoana ,desii este compus din trup -duh -suflet .Nimeni nu l-a vazut pe TATAL ,caci Tatal era in Hristos sub forma Duhului Sfant .Ioan 14'9-11.

Va intreb pe toti care credeti in trei persoane divine ;Cine vb in aceste versete ?
ÃŽn Isaia 43:3: “Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău!”
ÃŽn Isaia 43:11: “Eu, Eu sunt Domnul, şi afară de Mine nu este nici un Mântuitor!”.

Ultima modificare de zacariah (17/10/11 18:04)

17/10/11 16:29

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

april a scris:

zacariah, W. Branham a pacatuit ?

tu mai pacatuiesti?

17/10/11 17:50

zacariah
membru

WMB nu stiu ,Dumnezeu il cunoaste mai bine ca mine .
Eu am pacatuit in trecut ,inainte de a ma naste din nou .

Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a
Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului; căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat.Romani 6.

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.Galat 5.24

Oricine rămâne în El nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut.
Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit.
Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. 1Ioan 3.7-8

17/10/11 18:05

emma_mada
membru

Inregistat: 20/10/10

zacariah a scris:

Eu am pacatuit in trecut ,inainte de a ma naste din nou.

Acum nu mai pacatuiesti deloc??

"Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi. (1 Ioan 1:8,9,10)

"Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!" Psalmul 119:18

17/10/11 18:17

zacariah
membru

emma_mada a scris:

zacariah a scris:

Eu am pacatuit in trecut ,inainte de a ma naste din nou.

Acum nu mai pacatuiesti deloc??

"Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi. (1 Ioan 1:8,9,10)

Daca zicem ca nu am pacatuit ,eu am recunoscut ca am pacatuit .Era vb despre trecut ,dar cand Hristos este in mine ,poate Hristos sa pacatuiasca ?

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.Galat 5.24

Oricine rămâne în El nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut.
Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire este neprihănit, cum El însuşi este neprihănit.
Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. 1Ioan 3.7-8

Ştim că oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzeşte, şi cel rău nu se atinge de el.1IOAN 5;18

Ultima modificare de zacariah (17/10/11 18:29)

17/10/11 18:25

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

zacariah a scris:

Tocmai la interpretarea Scripturii cu Scriptura sunteti repetenti ,nici o replica de a voastra nu a fost sustinuta de doua sau mai multe versete ptr o dogma.

"Adam s-a impreunat cu nevasta sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: "Am capatat un om cu ajutorul Domnului!"(Gen.4:1)
Acest verset este mai mult decat sufucient sa-ti demoleze ineptia legat de impreunarea Evei cu sarpele sau enormitatea cum ca toti oamenii au in ei samanta diavolului...

Orice alta inerpretare a acestui verset care atesta clar si de netagaduit paternitatea lui Adam, este rodul unei minti bolnave de care cel rau se foloseste.Punct.

zacariah a scris:

Multumesc ptr tacere!Intrebarile niciodata nu sunt grele ,raspunsurile insa sunt extrem de dificile

Pentru abjectiile pe care le sustineti eu consider ca vi s-a acordat o mult prea mare atentie. Vi s-a raspuns la intrebari, vi s-au pus intrebari la care nu puteti raspunde decat trantind niste versete luate la nimereala.

"Tacerea este cea mai perfecat exprimare a dispretului"... si a dezacordului(adaug eu)-George Bernard Shaw

Ultima modificare de irlanda (18/10/11 01:17)

18/10/11 01:17

zacariah
membru

În genealogiile din Vechiul şi Noul Testament, Cain nu este înregistrat ca fiul lui Adam. Ca cel întâi născut, el ar fi trebuit să aibă dreptul de întâi născut. Nu este scris nicăieri despre Adam că ar fi tatăl lui Cain. Dacă ar fi fost, atunci Enoh nu ar fi putut fi al şaptelea de la Adam (Genesa 5; Luca 3:36-38; Iuda 14).
Cum putea fi Cain fiul lui Adam ,daca in el se regaseau toate trasaturile tatalui sau Satan ?
Biblia arata foarte clar de la cine provenea Cain .

11 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
1Ioan 5.18;
10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său,nu cum a fost Cain, care era de la cel rău şi a ucis pe fratele său. Şi pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite. 1Ioan 3

Ultima modificare de zacariah (18/10/11 14:46)

18/10/11 14:45

+Archangel+
Moderator

zacariah a scris:

În genealogiile din Vechiul şi Noul Testament, Cain nu este înregistrat ca fiul lui Adam.

Mai ai nevoie de confirmarea genealogiilor Vechiului si Noului Testament cand in Biblie scrie negru pe alb ca Adam este tatal lui Cain?

18/10/11 15:39

zacariah
membru

+Archangel+ a scris:

zacariah a scris:

În genealogiile din Vechiul şi Noul Testament, Cain nu este înregistrat ca fiul lui Adam.

Mai ai nevoie de confirmarea genealogiilor Vechiului si Noului Testament cand in Biblie scrie negru pe alb ca Adam este tatal lui Cain?

Nu am nevoie ,ptr ca Biblia confirma clar a cui fiu era Cain .

Cum putea fi Cain fiul lui Adam ,daca in el se regaseau toate trasaturile tatalui sau Satan ?
Biblia arata foarte clar de la cine provenea Cain .

11 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
1Ioan 5.18;
10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său,nu cum a fost Cain, care era de la cel rău şi a ucis pe fratele său. Şi pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite. 1Ioan 3

Poti aduce 2-3 versete din alte scrieri ale Scripturii ,cum ca Adam era tatal lui Cain ?Hai sa nu ne ascundem dupa un singur verset .

18/10/11 16:08

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Zacariah, este clar, biblia pare ca spune si una si alta. Nu crezi ca interpretarea corecta ar trebui sa impace/armonizeze cele doua directii care nu poate fi decat una?

Sa luam Gen.4:1

"Adam s-a impreunat cu nevasta sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: "Am capatat un om cu ajutorul Domnului!"
(am ingrosat "cu ajutorul Domnului" pentru ca tu zici ca altcineva a contribuit la nasterea lui Cain. Se intelege ca nici Dumnezeu nu s-a impreunat cu cei doi, dar El vegheaza si controleaza perpetuarea)
  Deci versetul zice ca Adam s-a impreunat cu Eva. Ce interpretare sa mai dam acestui verset? E vorba de acel act sexual care determina fecundarea semintelor celor doi. Ce faci tu este ca confunzi calitatea semintei din cei doi care prin neascultare a ajuns sa nu mai fie curata. Manifestarea vointei libere a celor doi a facut ca unele duhuri (clandestine) ce nu izvorasc din Duhul lui Dumnezeu sa obtina aprobarea omului de a se manifesta in firea sa (s-a creat o vistierie rea in inima lor, eu o identific cu egoul din om). Daca aceasta neascultare nu s-ar fi produs, oamenii s-ar fi infruptat doar din Darurile/Harurile Duhului Sfant si atunci inima omului ar fi avut doar o camara (eu o numesc constiinta) si faptele lui ar fi fost doar roade ale Duhului lui Dumnezeu.
  Dupa ce omul a adus aprobare pentru ofertele lui satan, acesta din urma cred ca a pretins sa i se ofere "pamant" pe care sa-l cultive, a invocat poate dreptul de a demonstra o noua cale de a trai pentru omul care accepta propunerile (ispitele) sale. Cred ca fiecare din noi poate aduce si azi un aport sau un defavor lui satan prin cutivarea ori refuzarea pacatului. Generatia care urmeaza va fi mai mult ori mai putin terenul actiunilor sale in functie de aprobarea noastra a oamenilor. Iar Dumnezeu ingaduie in spiritul dreptatii alegerile facute.

Aprobarea  noastra determina influente si apoi modificari in gena omului. Doar astfel a putut interveni satan in sufletul omului modificandu-i calitatea si structura fiintei prin alegere/aprobare.
  Concluzia mea: Samanta  in exemplele tale are implicatii  spirituale. Cel nascut din Dumnezeu este omul a carui vointa refuza chemarea firii mostenite si ispitele lui Satan.

Efectul firii insa, nu va putea fi eliminat total deocamdata, dar se cere sa gestionam cu intelepciune acea parte constienta a starii noastre (ma gandesc la pacatele constiente pentru care primim putere sa le biruim). Unele fapte vor continua sa se manifeste inertial spre pacat datorita degradarii avansate a firii omului.
  Asa ca aratand azi o noua alegere, incepem desavarsirea pasind cu ajutorul Duhului pe care Fiul se ingrijeste sa-L primim in numele Sau, pentru a urma in lumina calea inapoi spre Tatal. Dar lupta cu pacatul din noi se va finaliza si desavarsi abia dupa inviere cand vom avea acces la "pomul tamaduirii".

Isus poate sa locuiasca in noi prin faptul ca-i dam voie Lui sa  conduca in noi. Insa firea, nefiind extirpata inca din noi, mai face sa se manifeste inca slabiciunea si pacatul, dar impotriva vointei noastre care acum ne face neprihaniti prin alegerea cea noua.
   Asa ca trupeste suntem inca sub pacat, iar duhovniceste suntem neprihaniti pentru ca acum alegem drept, alegem sa ne intoarcem la Cel care ne-a Creat, si credem ca putem face aceasta prin Cel care a fost trimis sa marturiseasca pentru noi aceasta Credinta/Alegere noua a fiilor Sai. Prin aceasta infiere am devenit nascuti din Tatal

PS:"Oricine rămâne în El nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut."

Este vorba de pacatul facut cu voia. Uita-te in urma la postarile tale si ale oricui de aici, nimeni nu reuseste sa lucreze pentru credinta fara a implica orgoliul/sinele. Crezi ca Isus (care trebuie sa fie si in tine) a avut vreodata manifestari ale sinelui/firii specifice tuturor oamenilor nascuti din Adam?

Ultima modificare de Oblio (19/10/11 14:43)

18/10/11 18:29

+Archangel+
Moderator

zacariah a scris:

Poti aduce 2-3 versete din alte scrieri ale Scripturii ,cum ca Adam era tatal lui Cain ?Hai sa nu ne ascundem dupa un singur verset .

Iarta-ma ca te intreb dar tu esti sanatos la cap? Cel putin 2 versete se aduc atunci cand vrei sa argumentezi o doctrina dar aici nu vorbim despre asa ceva ci vorbim despre un fapt. Daca in Biblie spune o data ca Adam este tatal lui Cain de ce mai ai nevoie de inca un verset care sa confirme acest lucru? Cele doua versete pe care le-ai mentionat se refera la o paternitate spirituala (de mentor) nicidecum la una pe cale sexuala. Doar nu vei sustine acum ca Dumnezeu a avut relatii sexuale cu femei ca asta se intelege din ce vrei tu sa zici.

19/10/11 09:52

stefan
membru

1Cor2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.

19/10/11 11:46

Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

stefan a scris:

1Cor2:14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.

Un om care nu vede bine cauta ochelari care sa-i limpezeasca vederea, dar un orb va cauta ochelari care sa-i ascunda neputinta.
  Tu cum procedezi pentru ca Duhul sa te calauzeasca, il cauti in altii care sustin ca-L au (te lasi condus asemeni unui orb) ori ceri Fiului sa-ti trimita pe Mangaietorul promis (Lumina care sa inlature intunericul, si astfel sa vezi)?

Scriptura ofera mesaje ce se adreseaza mai intai rationalului si vointei tuturor (cum este si  Vestea cea Buna), dar si mesaje rezervate celor care, primind cu voia si cu mintea au coborat in inima si au deschis-o Duhului. Dar cand de afara Cineva striga sa-i deschizi si tu nu vrei pe motiv ca inimii tale ii este suficient ceea ce are deja acolo, atunci vei trai cu iluzia ca inima ti-e plina si vei ramane dezamagit abia cand, la judecata, cerandu-ti-se ceea ce ti-a fost trimis, vei cauta in ea si nu vei gasi.
  De aceea unii raman surzi si orbi iar altii primesc vindecarea.
  Foloseste mai intai ratiunea cu gandul la adevar si acolo unde nu-i de ajuns pricepera vei primi Duhul care vede in voia ta neprihanirea.

Uneori nu este deajuns sa gasesti sustinere in minim doua locuri din scriptura. Daca un adevar se explica in trei locuri si pare ca-l exclude pe al patru-lea, nu inseamna ca trebuie sa ciuntim Scriptura si sa reconstruim Adevarul. Asa nu suntem in Cuvantul lui Dumnezeu ci in minciuna. Dar noi stim ca Adevarul nu vine din noi ci din Scriptura, la noi exista doar neputinta, iar aceasta nu e de condamnat, ci incapatanarea de a ne crede mai presus de ceea ce sta scris.
  Un verset nu exclude pe altul dar poate sa vorbeasca fiecare despre altceva.
  Cine este mai aproape de adevar, cel care le gaseste locul si o explicatie la toate, sau cel care sorteaza si imparte versetele din scriptura iar la urma-i "da cu rest"?

19/10/11 15:58

+Archangel+
Moderator

stefan, Biblia nu se contrazice. Nu poti sa sustii un lucru implicit care e contrazis de un lucru explicit. Biblia scrie clar ca Adam e tatal lui Cain. Celelalte versete care AR indica altceva trebuiesc privite in lumina versetului explicit si in functie de acesta tragi o conluzie.

Eu nu tin neaparat sa renunti la Branham asta. Imi imaginez ca e foarte greu sa realizezi ca ai trait in minciuna pana acum si ca preferi sa continui pe aceasta cale. Dar macar hai sa discutam logic si sa nu spunem ca iarba e albastra doar pentru ca altfel nu mai sunt sustinute teoriile noastre.

19/10/11 16:35

stefan
membru

Fil1:19 Căci ştiu că lucrul acesta se va întoarce spre mântuirea mea prin rugăciunile voastre şi prin ajutorul Duhului lui Isus Hristos.
Fapte16:7 Ajunşi lângă Misia, se pregăteau să intre în Bitinia; dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie.---daca este vorba de Mangaietorul...ce cauta si duhul lui Isus in lucrare.Doar daca e unul si acelasi Duh Sfant.

Fapte9:5 „Cine eşti Tu, Doamne?”, a răspuns el. Şi Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigoneşti. Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş.”
---Pe cine prigonea Pavel? El prigonea pe ucenicii in care era Isus ca Duh Sfant!

Mat28:20Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin.
Ioan14:17 şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi.
18 Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.
19 Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea; pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.
20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.
21 Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.”
Ioan17:26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-l voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.”

19/10/11 16:48

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

zacariah a scris:

oricine nu poate aduce minim 2 versete ptr orice invatatura se afla in plasa dusmanului .Cred ca ai observat ,mereu am adus minim 2 versete ptr orice afirmatie a mea,spre deosebire de altii care nu pot demonstra invatatura lor cu mai multe versete.
...

Regula cu minim doua versete nu se potriveste Bibliei. "O data a vorbit Dumnezeu, de doua ori am auzit ca: "Puterea este a lui Dumnezeu."(Ps.62:11)

stefan a scris:

Nu numiti nebunia voastra "lucrurile Duhului lui Dumnezeu" ca doar nu aveti de-a face  cu niste oameni firesti incapabili de a intelege si distinge adevaratele lucuri ale Duhului lui Dumnezeu.

19/10/11 17:45

stefan
membru

+Archangel+ a scris:

stefan, Biblia nu se contrazice. Nu poti sa sustii un lucru implicit care e contrazis de un lucru explicit. Biblia scrie clar ca Adam e tatal lui Cain. Celelalte versete care AR indica altceva trebuiesc privite in lumina versetului explicit si in functie de acesta tragi o conluzie.

Eu nu tin neaparat sa renunti la Branham asta. Imi imaginez ca e foarte greu sa realizezi ca ai trait in minciuna pana acum si ca preferi sa continui pe aceasta cale. Dar macar hai sa discutam logic si sa nu spunem ca iarba e albastra doar pentru ca altfel nu mai sunt sustinute teoriile noastre.

In Gen4:2 A mai născut şi pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.

Aici nu mai este vorba de nici o impreunare,ci doar ca sa mai nascut si Abel.

Eu nu tin la nici un om,deaceea nu trebuie sa renunt la nimic.Eu am urmarit multe expuneri a multor barbati,si nu am vazut inca in timpul nostru un barbat care sa expuna Cuvantul lui Dumnezeu intr-un mod atat de puternic(pentru un barbat cu 7 sau 8 clase) si in acelasi timp atat de clar.
Biblia,corect ca nu se contrazice,dar anumite invataturi din diferitele directii de credinta se contrazic cu biblia.

19/10/11 18:53

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

stefan a scris:

In Gen4:2 A mai născut şi pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.

Pai, acest verset contrazice teoriile ce le-ai sustinut, mai ales ca este dupa versetul 1.
In versetul 1 specifica in mod clar desp[re cain ca este rodul ambilor soti: Adam si Eva.

Daca in versetul 2 Abel s-a nascut, dar nu scrie ca s-au impreunat, in cazul acesta pot fi doua variante: fie s-au impreunat si nu scrie, fie nu s-au impreunat si de aia nu scrie. In cel de-al doilea caz, inseamna ca Abel s-a nascut fara sa fie conceput de un tata, ceea ce mi se pare absurd. In prmul caz, ca s-au impreunat si nu scrie poate ca Dumnezeu nu a gasit necesar sa-i inspire pe scriitori sa puna si aia. Sau ce? Ai fi vrut sa scrie de cate ori au avut relatii sexuale Adam cu Eva, pentru ca sa-ti fie mai clar?

Sa stii ca Duhul Sfant a lasat sa se scrie ca dupa ce Adam s-a impreunat cu Eva s-a nascut Cain, iar despre Abel nu scrie nimic, tocmai ca sa combata asemenea erezii pe care le sustii.

Si daca nu in toate cazurile cand s-au nascut copii scrie ca inainte , parintii lor s-au impreunat, asta nu inseamna ca insamantarea s-a facut in mod artificial, ci nu se scrie pentru ca asta este natura normala a lucrurilor.

Cand nu s-a intamplat asa cum este natural, atunci se consemneaza. In cazul in care Maria l-a nascut pe pruncul Iisus, se specifica in mod clar, ca "Iosif n-a cunoscut-o", pana ce l-a nascut.
Eu am urmarit multe expuneri a multor barbati,si nu am vazut inca in timpul nostru un barbat care sa expuna Cuvantul lui Dumnezeu intr-un mod atat de puternic(pentru un barbat cu 7 sau 8 clase) si in acelasi timp atat de clar.

Asta nu se stie, daca a avut 7 clase sau 8 clase?

Ultima modificare de OLD TRAIAN (19/10/11 22:04)

19/10/11 22:02

+Archangel+
Moderator

stefan a scris:

Fapte16:7 Ajunşi lângă Misia, se pregăteau să intre în Bitinia; dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie.---daca este vorba de Mangaietorul...ce cauta si duhul lui Isus in lucrare.Doar daca e unul si acelasi Duh Sfant.

Corect, Duhul lui Isus este Duhul Sfant in acest verset.

stefan a scris:

Fapte9:5 „Cine eşti Tu, Doamne?”, a răspuns el. Şi Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigoneşti. Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş.”
---Pe cine prigonea Pavel? El prigonea pe ucenicii in care era Isus ca Duh Sfant!

Pai daca Isus era acum Duh Sfant de ce se mai recomanda ca fiind Isus si nu Duhul Sfant?

stefan a scris:

Ok, am rezolvat-o cu Cain acum o luam cu Abel? Te-ai gandit ca poate erau gemeni?

20/10/11 09:50

Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la