TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Dumnezeu i-a creat...barbat si femeie Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nu vreau sa deviez iar de la subiect...dar merci... am facut o greseala si recunosc...
Oricum,unul din motivele pentru care sunt pe forumul asta e ca sa invat....si sper sa invat.....chit ca ma invat minte....( glumesc )

M-am gandit la Talmud...in fine....
Mi-ar fi placut sa stiu greaca, ebraica si aramaica , sa pot studia si eu textele in original....

E asa de important cuvantul "coasta"?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

21/11/05 00:38

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

april a scris:

probabil ca am confundat...cu talmudul?

Chiar ar fi interesant ca cineva care a citit talmudul sa ne spuna si noua despre ce este vorba. De fiecare data cand am vazut Talmudul de cumparat in Suceava m-am tot gandit ca vreau sa mi-l cumpar, dar poate il adaug acum la lista de Craciun. Ar fi interesant de discutat despre Talmud. A gresi e omeneste, a ierta e dumnezeieste!


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

21/11/05 00:40

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
nu cred ca este , poate pentru anumiti oameni , ce este mai interesant este de s-a tradus asa si nu s-a tradus cum era in original , oricum este o chestiune minora .

Talmudul nu reprezinta decat un comentariu critic la adresa Torei , este interpretarea istorica, legislativa si literara


21/11/05 00:41

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Stii ce e mai interesant? Ca atunci cand incepi sa zici:"in original scrie..." oamenii au tendinta sa te creada si acum ma gandesc la un singur lucru la care am luat teapa: cineva zicea odata ca in original ca 1 Petru 3:3 in loc de:"podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara" scria:"podoaba voastra sa nu fie NUMAI podoaba de afara"! Ar fi fain daca s-ar face cursuri de greaca veche sau ebraica sau aramaica.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

21/11/05 00:46

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
da si tu mi-ai dat mie "teapa" cu asta

_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

21/11/05 14:49

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ionelcim, eu am acasa biblie in ebraica si nou testament in greaca, deci cand mi se pare ca ceva e dubios fug repede la teancul de biblii in romana, enleza(vreo 3 traduceri) greaca si ebraica. Iubitul meu a studiat greaca veche si ebraica. Deci de cele mai multe ori stiu ce vorbesc, numai ca se intampla sa nu ai informatia asa cum era in original. Si la cursurile de la Scoala Biblica am studiat o gramada de cuvinte in original.

Ultima modificare de Larisa (21/11/05 19:04)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

21/11/05 19:02

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
ce sa faci Larisa, se mai intampla. mi s-a mai intamplat o faza deasta cu o fata de la noi de la bise, ea terminase seminarul si a dat o explicatie asa dubioasa la ultimul verset din 1cor12.

_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

22/11/05 13:53

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Cred ca (noi) am deviat  destul de la subiect...
Hai sa revenim la oile noastre...hm...si berbecii nostri, adica la femeie si barbat...si la diferentele dintre ei...

Si hai sa incepem cu copilaria...

Exista in creier o parte care face conexiunea dintre emisfera stanga si cea dreapta. Este un ghem de nervi ( corpus callosum) si poate fi mai mare cu pana la 40% la fete fata de baieti. Acest lucru inseamna ca femeile pot folosi ambele parti ale creierului concomitent, in timp ce barbatii trebuie sa treaca de la o parte la alta in functie de sarcina pe care o indeplinesc.

Legaturile suplimentare din creierul fetelor este motivul pentru care ele isi dezvolta capacitatea de a vorbi mai repede decat baietii si folosesc mai multe cuvinte decat ei.
Stiti de ce baietii citesc mai greoi decat fetele? Din cauza creierului. El este vinovatul. Creierul care citeste cel mai bine este cel care isi foloseste concomitent ambele emisfere.
Si inca un fapt interesant: este mai usor sa "citesti" emotiile de pe fata unei persoane atunci cand iti folosesti ambele emisfere ale creierului simultan.

Creierul unei femei s-a dezvoltat pentru a exprima si a verbaliza. Din acest motiv, cand este adulta, intotdeauna doreste sa "vorbeasca despre aceasta problema".
Creierul barbatului a fost creat pentru a dezvolta capacitatile lui spatiale. Din acest motiv, toata viata el vrea "sa faca ceva in legatura cu aceasta problema".
In concluzie, o femeie are tendinta sa vorbeasca mai repede despre sentimentele ei, in timp ce barbatul vrea sa actioneze mai repede, pentru a face ceva.

Aceasta deosebire va duce aproape intotdeauna la conflicte. O femeie va spune: "sa discutam pe indelete despre aceasta problema", in timp ce barbatul abia rezista impulsului de a rezolva problema si de a-si vedea de treburi.

Nu uitati: nici o reactie nu este GRESITA, nici una nu aste mai buna decat cealalta.

Ultima modificare de april (05/12/05 21:03)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

05/12/05 21:00

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
DIFERENTE CEREBRALE
Barbatii si femeile sunt diferiti nu numai la nivelul hormonilor care îi motiveaza, dar si gândesc diferit. Creierul barbatilor este altfel structurat decât cel al femeilor.

Robert Nadeau, profesor la George Mason University, autor al S/he Brain: Science, Sexual Politics, and the Feminist Movement, descrie diferentele semnificative dintre creierul barbatilor si cel al femeilor. Într-un eseu pe marginea acestui subiect, Nadeau afirma:

"Creierul uman, asemenea corpului, este sexualizat, iar diferentele de la nivelul creierului determina o varietate de comportamente pe care noi în mod tipic le asociem cu masculinitatea sau feminitatea."

Nadeau afirma ca diferentele sexuale de la nivelul creierului sunt localizate atât în regiunile primitive, cât si în neocortex - regiunile superioare ale creierului. Neocortexul contine 70% dintre neuronii din sistem norvos central si este împartit în doua emisfere unite printr-o retea de 200 de milioane de fibre, numita corpus callosum.

Emisfera stânga controleaza analiza si exprimarea verbala, precum si miscarile corpului, în timp ce emisfera dreapta este responsbaila de relatiile spatiale, expresiile fetei, stimulii emotionali si intonatiile vocii.

Barbatii si femeile prelucreaza informatiile diferit datorita diferentelor dintr-o zona a creierului numita splenium, care este mult mai mare la femei decât la barbati si care prezinta o activitate mai intensa. Studiile au demonstrat ca rezolvarea problemelor este administrata la femei de ambele emisfere, în timp ce barbatii folosesc o singura emisfera.

Diferentele în felul în care comunica barbatii si femeile sunt de asemenea determinate de regiuni "sexualizate" ale creierului. Femeile par sa fie mai atente la "detalii relevante emotional, la indicii vizuale, la nuante verbale si la mesaje ascunse," scrie Nadeau. În mod similar, în timp ce baieteii sunt mai interesati de obiecte decât de oameni, fetitele raspund la vocea umana mai rapid decât baieteii.

Ultima modificare de Larisa (06/12/05 22:48)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

06/12/05 22:25

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05

april a scris:

Si hai sa incepem cu copilaria...

As incepe cu timpul dinaintea copilariei.


DIFERENTE BIOLOGICE
A afirma ca barbatii si femeile sunt la fel înseamna a nega realitatea fizica. Psihologul pediatru James Dobson relateaza în cartea sa Straight Talk to Men and Their Wives o anecdota despre barbati si femei. Acum câtiva ani o companie farmaceutica a relizat un experiment cu toate femeile dintr-un satuc de pescari din America de Sud. Femeile au primit o pilula contraceptiva experimentala. Au primit aceeasi pilula în aceeasi zi, iar administrarea s-a încheiat dupa trei saptamâni pentru a permite menstruatia.

"Aceasta înseamna, desigur," afirma el, "ca fiecare femeie din sat a avut parte de tensiunea premenstruala la aceeasi data. Barbatii n-au putut rezista. Se urcau în barci în fiecare luna si ramâneau în larg pâna trecea criza de pe uscat. Ei stiau, chiar daca unii nu stiu, ca femeile sunt diferite de barbati... în special la fiecare 28 de zile."

Stiinta arata clar ca barbatii si femeile sunt diferiti înca din momentul conceperii. Asa cum scrie Amram Scheinfeld în Your Heredity and Environment, aceste diferente sunt evidente în cromozomii care sunt purtatorii trasaturilor mostenite de la tata si de la mama. Oamenii au 23 de perechi de cromozomi în fiecare celula; douazeci si doua sunt similare la barbati si femei. La a douazeci si treia pereche însa apare diferenta între sexe... fiecare femeie are în celulele ei doi cromozomi X. Barbatii au un singur X, perechea acestuia fiind mult mai micul Y."

Prezenta acestui influent cromozom Y, spune Scheinfeld, "este cea care genereaza diferentierea sexuala si determina toate diferentele genetice dintre un barbat si o femeie." Barbatii si femeile sunt diferiti chiar de la nivelul celulei.

Diferentierea pe sexe are loc imediat ce începe barbatul sau femeia sa se dezvolte în uter. Hormonii sexuali - în principal estrogenul si testosteronul - un un impact semnificativ asupra comportamentului barbatilor si al femeilor. De ce le place baietilor sa se joace cu masinute iar fetelor cu papusi? Feministele afirma ca acesta este un rezultat al socializarii, însa exista tot mai multe dovezi stiintifice ca baietii si fetele sunt în mare parte influentati de hormonii lor.

Ultima modificare de Larisa (06/12/05 22:40)


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

06/12/05 22:34

Site web  
sweet andra
membru

Locatie: vestul civilizat
Inregistat: 11/01/06
"Fii atent sa nu faci o femeie sa planga pentru ca Dumnezeu ii numara lacrimile! Femeia provine din bratele barbatului ca sa fie protejata...din inima ca sa fie iubita."

Asa-i ca ii fain fetelor?


_______________________________________
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine." Romani 12:9

17/01/06 21:40

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

Femeia provine din bratele barbatului ca sa fie protejata...din inima ca sa fie iubita."

La ce a spus sweet andra, as putea adauga inca ceva:  femeia nu provine din capul barbatului ( ca sa il conduca ), dar nici din picior ( ca sa fie privita ca inferioara).
Femeia a fost creata ca sa il completeze pe barbat, ca sa aduca frumusete, dragoste, culoare in viata lui...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/02/06 18:32

   
black-panther
membru

Locatie: pe Terra
Inregistat: 18/10/05

april a scris:

Femeia provine din bratele barbatului ca sa fie protejata...din inima ca sa fie iubita.
....
Femeia a fost creata ca sa il completeze pe barbat, ca sa aduca frumusete, dragoste, culoare in viata lui...

AMIN! Domnul sa va ajute! :)
PS ca sa nu fiu egoist zic si pe noi(baietii) Domnul sa ne ajute sa fim stalpi in familiile noastre (pe care le vom intemeia) si sotiile noastre sa fie iubite si sa se simta implinite si in siguranta sub aripa noastra.


_______________________________________
Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!

09/02/06 00:09

Site web  
Andyy
membru

Locatie: Cluj , Romania
Inregistat: 25/02/06
Am o intreabare. Femeia ii facuta sa fie ajutorul potrivit. Sunt doi tineri casatoriti, devotati 100% lui Dumnezeu. Barbatul greseste in luarea unei decizii, iar sotia lui ii sfatuieste, pentru ca stie ca decizia luata de el nu-i corecta. Dar problema ii ca el nu accepta asta. Ce face sotia in astfel de cazuri. Sau ce ar trebui sa faca ?

_______________________________________
"Love came crusading on the wings of healing sacrifice"

26/02/06 14:22

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Este ceva delicat. Cred ca intai trebuia sa se sfatuiasca cu ea si dupa aceea sa ia decizia, nu invers...
Eu zic ca ea trebuie sa se roage si, daca decizia nu este contra lui Dumnezeu, sa o accepte, chiar daca nu este de acord cu ea.
Dar intrebarea asta puteai sa o pui in alta parte.....:)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

26/02/06 14:51

   
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06
Ce parere aveti...diferentele dintre un barbat si o femeie...el-logic ; ea-sentimentala...si toate celelalte :) ,intr-o relatie ,sunt un impediment sau sunt o binecuvantare...pentru ca solutia pentru aceste diferente e undeva "pe mijlocul cararii ",undeva pe la mijloc....

_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

26/02/06 15:28

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Pai din moment ce Dumnezeu ne-a creat asa, diferiti, diferentele acestea trebuie sa fie o binecuvantare. Trebuie vazute ca o binecuvantare si de cei care le vad ca impedimente.

Suntem creati ca sa ne completam reciproc. Ce nu are unul, are celalalt, si invers. Numai impreuna suntem completi.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

26/02/06 15:50

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Toate diferentele astea ajung la un numitor comun dupa o bucata de vreme petrecuta in prezenta celuilalt. Eu cred ca sunt o binecuvantare pentru ca de exemplu unei zapacite ca mine ii trebuia un tip care sa nu uite sa faca anumite lucruri pe care eu le-am uitat deja in momentul in care le-am terminat de spus. Viata impreuna e o bucurie si o imbinare de lucruri diferite care formeaza un tot unitar pana la urma!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

26/02/06 23:42

Site web  
Cris Cristi
membru

Locatie: CLUJ-NAPOCA
Inregistat: 22/02/06
Da,cam asa ma gandeam si eu ....pe unele diferente trebuie sa le facem o binecuvantare(e un proces de slefuire, modelare care nu place, dar are ca rezultat desavarsirea) iar unele diferente ,chiar sunt o binecuvantare!!!!!!!!

_______________________________________
"Toate izvoarele mele sunt in Tine." Ps.87:7

27/02/06 22:02

   
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05

Andyy a scris:

Am o intreabare. Femeia ii facuta sa fie ajutorul potrivit. Sunt doi tineri casatoriti, devotati 100% lui Dumnezeu. Barbatul greseste in luarea unei decizii, iar sotia lui ii sfatuieste, pentru ca stie ca decizia luata de el nu-i corecta. Dar problema ii ca el nu accepta asta. Ce face sotia in astfel de cazuri. Sau ce ar trebui sa faca ?


pai dc asa barbat si-a luat...acuma ce sa mai faca?,...sa se supuna, nu?...asa ar fi frumos....chiar ca-i grea intrebarea.......

vrei un raspuns biblic?
uite exemplul lui nabal si abigail......as vrea sa am o sotie asa de inteleapta ca femeia asta

sau alt exemplu: moise intr-o imprejurare, era sa moara.....pt ca nu si-a taiat pruncul imprejur.....dar a avut o sotie inteleapta....si a scapat

dar pot sa-ti dau si exemple in care femeile au intrecut masura.....


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

09/03/06 21:02

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
E asa de ciudat ca atunci cand devii sotie parca esti mai despteapta, mai inteleapta decat ti s-a parut ca esti. Cred ca este lucrearea lui Dz in noi pentru ca sotii chiar au nevoie de cineva care sa le sufle si in iaurt.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

11/03/06 22:35

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
ioi ce tare esti larisa, sotiorul tau mai intra pe forum asa din cand in cand...sa vada ce postezi?

_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

11/03/06 22:56

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
:) Atata-i trebuie sa intre si sa vada ce postez! La noi in familie e deja stabilit ca femeia nu are voie la idei mai ingenioase decat barbatul. ;) si daca le are se face dupa voia ei(a femeii).

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

12/03/06 06:43

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Cateva diferente:

Barbatii : nu exceleaza in citirea sufletelor altora; sunt priceputi cand e vorba de lucruri; sunt priceputi la numere si matematica; sunt buni la harti si la orietare; sunt orientati spre actiuni.

Femeile: exceleaza in citirea sufletelor altora; sunt abile cand au de a face cu oameni; sunt bune la limbi, la cuvinte; sunt bune la a-si aminti legaturi pozitionale; sunt orientate spre exprimare verbala.

Barbatii sunt in general mai preocupati de de lucruri, actiuni, scopuri, activitati diverse, de constructii, de competitii, etc.

Femeile sunt mai preocupate de legaturi, sentimente, comunicare, armonie si de modul in care sunt tratati oamenii.

Barbatii se ghideaza, de obicei, dupa gandire in luarea deciziilor, de aceea sunt mai obiectivi in opiniile lor.

Femeile se ghideaza, in general, dupa sentimentele lor in luarea deciziilor, de aceea sunt mai subiective in opiniile lor.

Din punct de vedere fizic, femeile au muschi cu contractie lenta, mai buni la rezistenta, in timp ce barbatii au muschi cu contractie rapida, mai buni la miscari de viteza si putere. Femeile rezista, barbatii sunt mai tari, dar numai pentru o perioada de timp...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/04/06 19:19

   
black-panther
membru

Locatie: pe Terra
Inregistat: 18/10/05
De aici si asteptarile diferite pe care le au baietii in comparatie cu fetele in vederea casatoriei.

_______________________________________
Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!

15/06/06 04:37

Site web  
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net