|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 13 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Au aparut niste discutii interesante despre sabat pe alte topicuri...Hai sa discutam despre asta aici...Deci:
Ce era Sabatul si ce este inca sabatul? Trebuie sa tina crestinii sabatul? De ce da sau de ce nu? Este duminica Noului Testament echivalentul Sabatului din Vechiul Testament? Cum credeti ca trebuie " tinuta" duminica?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
12/11/05 12:47
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Sabatul a fost facut pentru om, nu omul pentru sabat. Cred ca e bine sa ai o zi de odihna si in ziua aia sa ai atentia indreptata mai mult spre cel care este Domn al Sabatului. La urma urmei nu conteaza care este ziua, dar crestinismul sarbatoreste duminica pentru ca este ziua invierii Domnului si pentru ca asa s-a stabilit dintr-un inceput si cred ca nu putem sa schimbam ziua. Mi se par ridicoli adventistii care nu si-au lasat copiii la proba de la andmitere in liceu pentru ca era intr-o zi de sambata testul!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
13/11/05 08:07
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Ridicoli... hm... cam aspru... poate înşelaţi ar fi mai bine...
|
|
14/11/05 15:25
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Intr-adevar Sabatul a fost facut pt om si nu omu pt Sabat (Marcu 2:27) cum ai zis si tu Larisa. Scopul acestei zile era ca omul sa se odihna inchinata Domnului (Exodul 31:12-17). Sabatul mai este pastrat astazi si de adventisiti care tin Legea, ceea ce nu este gresit deoarece PAvel spune in capitolul 2 din Romani, si mai aes in Romani 2:25 "Taierea imprejur este de folos daca implinesti Legea;dar daca tu calci Legea, taierea imprejur ajuge netaiere imprejur". // ca sa te amuresti mai bine citeste Romani 2 si 3 Acest lucru este adevarat si in randul crestinilor: atunci cand noi chiar daca mergem la Biserica si cand iesim din ea facem aceleasi lucruri rele atunci noi nu mai suntem crestini, ci suntem uniti cu lumea pt ca asta nu inseamna ca ne-am pocait. Noi crestinii nu trebuie sa tinem Sabatul pt ca traim in vremi de har (Romani 3:24)si neprihanirea noastra vine din credinta in Isus Hristos (Romani 3:22) care a murit pe cruce pt noi. Crestinii nu trebuie sa tina Sabatul. Acesta nu este un pacat si cand zic asta ma argumentez din nou cu Biblia in Matei 12:1-8. In opinia mea fiecare zi trebuie sa fie un Sabat pt noi, adik sa ne odihnim in Dumnezeu, sa cautam zi de zi fata lui, nu numai duminica. Bineinteles duminica este o zi in care practic tot poporul roman se odihneste (aici ma refer dpdv fizic), dar este la latitudinea noastra cum tratam aceasta zi. Si daca aegem sa mergem la Biserica in ziua aceea, atunci inseamna ca am facut o alegere buna pt ca este un timp si o zi in care putem sa profitam de ea pt a fi impreuna cu fratii si surorile noastre (in Domnul) si sa-l Laudam pe Dumnezeu si este o ocazie mare de a face o zi deosebita pt noi.
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
10/12/05 21:19
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
Sabataul a fost instituit de Dumnezeu si este sfant. Isus nu a incalcat sabatul propriu zis ci sabatul "corupt" de farisei si de datina. Fiecare crestin are nevoie si este obligat sa puna o zi deoparte pt Dumnezeu. Stiu bine ca suntem sub har, dar daca excludem legea sa o excludem toata; sa nu mai dam nici zeciuiala; ...acum sunt la net caffe dar imi voi argumenta punctul de vedere mai "biblic" data viitoare. mit4jc spunea: "Crestinii nu trebuie sa tina Sabatul. Acesta nu este un pacat si cand zic asta ma argumentez din nou cu Biblia in Matei 12:1-8." - -pot sa spun fara sa gresesc ca esti eroant in gandire; aprofundeaza si ai sa vezi ca tu gresesti aici; Ziua de Odihna trebuie data Domnului si trebuie respecatat; Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7-a; trupul nostru are nevoie de o odihna, sufletul are nevoie de reimprospatare; am sa incerc sa postez cateva ideii dintr-un articol scris (cautat, strans, cercetat) de mine asupra zilei de odihna; sper sa reusesc sa fiu clar;
...pe data viitoare
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
13/12/05 20:53
|
|
filip
membru
|
|
Ceea ce cred că a combătut Isus a fost faptul că ziua în sine de Sabat a ajuns să stăpânească asupra omului, ca un echivalent al lui Dumnezeu. Ca şi cum nici măcar Dumnezeu nu ar mai fi avut voie în ziua respectivă decât să se odihnească.
Şi astfel în loc ca omul să fie stăpânul acestei zile, adică să poată alege să o sfinţească prin acordarea unui respect deosebit lui Dumnezeu în acea zi, a ajuns să fie obligat să se supună unui alt lucru decât lui Dumnezeu Însuşi, în cazul nostru unei zile.
Tocmai despre aceste lucruri vorbeşte Pavel în Romani când vorbeşte despre Lege şi îlocuirea principiului (care a făcut necesară Legea) cu un simplu (dar obligatoriu) act legislativ: Romani 7:13 "Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr-un lucru bun, pentru ca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaşi poruncă."
|
|
13/12/05 22:12
|
|
april
admin forum
|
|
Cea dintai zi si cea din urma zi, duminica si sambata, au o valoare simbolica si fiecare dintre ele caracterizeaza o anumita epoca data in relatiile lui Dumnezeu cu oamenii. Am gasit o comparatie intre cele doua zile :
Sambata si perioada legii
Sambata : -este cea din urma zi a saptamanii -este ziua la care se refera cea de-a patra porunca a legii -era pentru Israel ziua de odihna de lucrarile materiale
Paralela cu perioada legii: - Intr-un sistem legal, binecuvantarea este totdeauna vazuta la sfarsitul unei perioade de efort, asa cum odihna era la sfarsitul saptamanii de lucru. - Era o perioada in care relatiile lui Dumnezeu cu oamenii erau reglate prin porunci categorice, pentru implinirea carora omul nu gasea nici o putere in sine insusi. - Era, in sfarsit, o epoca in care binecuvantarea consista inainte de toate intr-o prosperitate materiala. Viata era promisa celui care va implini legea ( Lev.18:5, de ex. ), dar cand se spunea despre viata, era vorba de relatii fericite cu Dumnezeu in cadrul lucrurilor pamantesti.
Duminica si perioada harului
Duminica : - este un punct de plecare, cea dintai zi a saptamanii - este ziua invierii Domnului Isus - este in sfarsit "cea de-a opta zi", expresie care se gaseste in randuielile levitice, adica o zi de reinnoire, o zi in care Duhul lui Dumnezeu este raspandit ( se vede in lege expresia aceasta de a opta zi in " a doua zi dupa sabat" : Lev: 23:11-16 si Lev 9:1,23,24 )
Paralela cu perioada harului : - In perioada aceasta, viata este data ca punct de plecare a oricarei manifestari crestine : "Daca un om nu este nascut din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu"( Ioan 3:3 ) - Cand se spune ceva despre viata, este vorba de o viata de inviere, un lucru cu totul strain firii: "Caci daca este cineva in Hristos, este o creatie noua; cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi. Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu" (2 Cor.5:17,18 ) -Perioada harului este caracterizata prin venirea Duhului Sfant, intr-o duminica, ziua Cincizecimii.
Pentru ca cea dintai zi a saptamanii caracterizeaza perioada harului, nu exista nici o indicatie precisa pentru respectarea ei. Aceasta subliniaza o alta deosebire dintre cea dintai zi si cea din urma zi: duminica nu este in nici un caz "sabatul crestin", caci crestinul nu tine zile, luni, timpuri si ani ( Gal.4:10,11 )
Domnul a fost impreuna cu ucenicii Sai in primele doua duminici dupa invierea Sa (Ioan 20:19,26 ). Cei dintai crestini se adunau duminica "sa franga painea" (F.A. 20:7, 1 Cor.10:16; 11:23 ), in amintirea lucrarii Domnului Isus. Tot duminica se facea si strangerea de ajutoare pentru credinciosii aflati in nevoie (1 Cor.16:2 ). Si tot ziua aceasta a ales-o Domnul pentru a incredinta ultimele Sale revelatii ale Scripturii apostolului Ioan ( Apoc.1:10)
Ca o concluzie, cea dintai zi a saptamanii este intr-adevar "ziua Domului". ( "duminica vine de la "ziua Domnului", in latina "dies dominica") Si cred am putea socoti ca o onoare, nu ca o porunca, strangerea noastra impreuna ca adunare in fiecare duminica pentru adorare si pentru sarbatorirea cinei.
Ultima modificare de april (18/12/05 15:17)
|
|
17/12/05 21:42
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
april a scris:
Si cred am putea socoti ca o onoare, nu ca o porunca, strangerea noastra impreuna ca adunare in fiecare duminica pentru adorare si pentru sarbatorirea cinei. |
foarte frumos......intradevar este o mare onoare! merci april, sa sti ca prin ce ai postat pot sa vad mai bine asta......slava Dlui pt tot harul Lui!
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
17/12/05 23:33
|
|
vaxaly
membru
|
|
daca aveti timp sa cititi: Gen 2:1 Astfel au fost sfârşite cerurile şi pămîntul, şi toată oştirea lor. Gen 2:2 În ziua a şaptea Dumnezeu şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S'a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse. Gen 2:3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentrucă în ziua aceasta S'a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise şi o făcuse.
Versetele cu care începe capitolul 2 par a fi completarea la expunerea Creaţiei. Că Dumnezeu Se odihneşte este un lucru minunatat – desigur, nu fiindcă Dumnezeu ar obosi. Cu cât înţelegem mai mult natura universului fizic, cu atât mai mult observăm că universul material este o expresie a energiei fără margini a lui Dumnezeu. Fiecare obiect material din univers este compus din atomi, mănunchi de energie pură – energie care se transformă în mişcare, mişcare transformându-se în fenomen. Este de la sine înteles că Dumnezeu, Care poate crea mai multe universuri decât poate omul număra şi Care poate înmagazina în interiorul unui mic atom destulă energie ca să arunce în aer o insulă, nu poate obosi. Odihna lui Dumnezeu ne spune că actul creaţiei a fost complet (2.1) ,, Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată oştirea lor”. “S-a sfârşit” Cuvintele acestea au răsunat la încheierea procesului de creaţie, şi tot astfel, pe cruce, au răsunat la încheierea răscumpărării. Este o mare satisfacţie să priveşti o lucrare terminată. Dumnezeu stă la o parte, dacă se poate spune aşa, şi aruncă o privire de admiraţie şi mulţumire spre lucrarea terminată de mâinile Sale. Atunci când terminam ziua de lucru la birou, încă mai rămân multe lucruri de făcut. Niciodată nu mai putut să spunm: “Am terminat”. Însă Dumnezeu a putut să o spună. La sfârşitul celor şase zile El s-a odihnit în cea de a şaptea zi pentru că totul era terminat, totul era complet, nu mai era nimic de adăugat. Odihna lui Dumnezeu ne spune mai mult că atât; Dumnezeu, Creatorul, era mulţumit (2.2-3). În cea de a şaptea zi, Dumnezeu, terminându-Şi lucrarea, S-a odihnit şi apoi El “a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o”. astefel a fost instituit Sabatul. Numele lui Dumnezeu este menţionat de cateva ori în aceste două versete parcă anume pentru a sublinia că este Sabatul lui Dumnezeu. Mai târziu, El îl extinde către Israel ca parte a legământului Său cu acel popor (Exodul 20). Dar, asemenea oricărui alt lucru cu care omul are de a face, Sabatul a fost deformat şi distrus. În loc să fie o zi de odihnă, evreii, cu geniul lor pentru o religie minuţioasa, au încrustat-o cu o aşa enormă învelitoare de tradiţii, încât Sabatul a devenit o sarcină intolerabilă. (Pe vremea când Domnul Isus a fost pe pământ, evreii au decis că a aduce o pâine de la o casă la altă înseamnă nerespectarea sabatului, să stingi o lampă era o lucrare, o muncă; era permis să iei în braţe un copil, dar dacă copilul avea o piatră în mână, atunci mama a încălcat sabatul, făcînd o lucrare; era permis să te uiţi în oglindă, dar a vedea un fir de păr alb şi a-l smulge era o lucrare; să presari, să arunci doua seminţe însemnă să semeni şi de aceea o lucrare; a smulge un fir de iarbă era o lucrare; a ridica o smochină uscată însemnă să ridici o povară şi de aceea era o lucrare şi o profanare a sabatului. Nu este de mirare ca Domnul a refuzat să ţină sabatul conform cerinţelor tradiţiei evreilor). Odihna de Sabat a lui Dumnezeu a fost curând întreruptă de păcat. Când evreii Îl acuză pe Domnul Isus că nu ţine Sabatul, El răspunde: “Tatăl Meu lucrează până acum; şi Eu de asemenea lucrez” (Ioan 5.17). Această lucrare L-a pus pe cruce, şi acolo a fost ea terminată, spre satisfacţia lui Dumnezeu. Astăzi noi nu ne odihnim într-o zi specială, ci într-o Persoană. Odihna noastră nu este o odihnă rituală, ci o adevarată odihnă. Ne odihnim unde S-a odihnit Dumnezeu: în Christos şi în lucrarea Sa terminată. La sfârşitul celor şase zile El s-a odihnit în cea de a şaptea zi pentru că totul era terminat, totul era complet, nu mai era nimic de adăugat. Acesta este unul din cele mai mari adevăruri spirituale care există. Cartea Evrei ne spune că noi, credincioşii am intrat în odihnă. Adică noi am intrat în Sabatul Său, în răscumpărarea Sa perfectă. El a murit pe cruce cu 2000 de ani în urmă pentru tine şi pentru mine şi el ne oferă acum mântuirea, izbăvirea de păcatele noastre. În felul acesta Pavel poate scrie cuvintele pe care le adresează romanilor: “Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi prin credinţă avem pace cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Hristos.” Cuvintele se găsesc în primul verset din capitolul 5 al Epistolei apostolului Pavel către Romani. Asta înseamnă că eu nu trebuie să ridic un deget pentru a fi mântuit. Domnul Isus a făcut totul. Singurul lucru care îmi revine mie de făcut este să cred în această jertfă. Ea este făcută deja. Eu nu trebuie să o mai fac. În mod normal trebuia ca eu să mor pentru ceea ce am făcut, dar Domnul Isus a făcut-o în locul meu. Ştiu că este greu de crezut că poţi obţine un dar aşa de mare cum este mântuirea, viaţa veşnică într-un mod atât de simplu dar aşa este. Dumnezeu nu a vrut să-l facă mai complicat. Este voia Lui ca noi să obţinem totul numai prin credinţa în Domnul Isus. Dar asupra acestor lucruri vom mai reveni, pentru că ele constituie esenţa Evangheliei.[1]
[1][Comentariu asupra Genezei - John Phillips]
Ultima modificare de vaxaly (11/01/07 21:55)
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
19/12/05 14:07
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
vaxaly a scris:
daca aveti timp sa cititi:
|
te rog ca pe viitor sa mai postezi si cateva concluzii la mesale kmetrice.
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
19/12/05 18:36
|
|
april
admin forum
|
|
Am avut timp sa citesc. Si as astepta si eu mai multe concluzii...
|
|
19/12/05 19:43
|
|
filip
membru
|
|
Hm, vaxaly, mie chiar mi-a plăcut ce ai postat. Ar fi fain mesaj pentru un cuvânt de la amvon.
Cât despre concluzii... cred că ele sunt limpezi: Fiul Omului este Domn al Sabatului şi Sabatul nu trebuie să pună stpânire pe om, ci să-i aducă ceea ce Domnul a dorit: bucurie în părtăşie cu El.
Ultima modificare de Lupea_Filip (19/12/05 22:31)
|
|
19/12/05 22:28
|
|
vaxaly
membru
|
|
imi pare rau ca nu au aparut si concluziile; asta e lucrarea mea pt VT pe semestrul asta si este neterminata . imi pare rau ca apare intr-o forma neslefuita si fara concluzii. o sa lucrez la ea zilelea astea (sper) si am sa mai adaug ceva. dar "ne kilometric"!
o parte din concluzie a zis-o filip 
|
|
19/12/05 23:35
|
|
april
admin forum
|
|
vaxaly a scris:
Astăzi noi nu ne odihnim într-o zi specială, ci într-o Persoană. Odihna noastră nu este o odihnă rituală, ci o adevarată odihnă. Ne odihnim unde S-a odihnit Dumnezeu: în Christos şi în lucrarea Sa terminată. |
Asta e o concluzie care mi-a placut.
|
|
19/12/05 23:42
|
|
vaxaly
membru
|
|
si eu m-am gandit la ea. e interesanta 
|
|
20/12/05 21:29
|
|
mit4jc
membru
|
|
N-am mai vizitat de mult subiectul acesta. Insa vreau sa spun ca am fost inteles gresit de tine vaxaly. Sa presupunem ca tu ai un loc de munca in care de exemplu trebuie sa muncesti o duminica da si o duminica nu. Crezi ca este gresit sa muncesti in acea zi sau nu? Si un mare adevar a spus si April "Pentru ca cea dintai zi a saptamanii caracterizeaza perioada harului, nu exista nici o indicatie precisa pentru respectarea ei. Aceasta subliniaza o alta deosebire dintre cea dintai zi si cea din urma zi: duminica nu este in nici un caz "sabatul crestin", caci crestinul nu tine zile, luni, timpuri si ani ( Gal.4:10,11 )", ceea ce am subliniat si eu spre sfarsitul a ceea ce am postat daca ai citit cu atentie.
Si al doilea lucru n-am exclus toata Legea asa cum sustii, iar acest lucru insusi Isus nu l-a exclus si poti citi si mai sus.
Si inca un lucru in Genesa 2:3 Dumnezeu n-a dat o porunca ci spune ca doar a sfintit-o. Si revin din nou la April la care mi-a placut mut si adevarat este ultima fraza: "Si cred am putea socoti ca o onoare, nu ca o porunca, strangerea noastra impreuna ca adunare in fiecare duminica pentru adorare si pentru sarbatorirea cinei."
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
21/12/05 22:17
|
|
vaxaly
membru
|
|
pt mit4jc normal ca nu este pacat omule sa lucrezi sambata sau duminica. nu ai alta alternativa. daca ai citit articolul meu ar fi trebuit sa iti dai seama ce am vrut sa zic 
|
|
21/12/05 22:46
|
|
mit4jc
membru
|
|
Am citit ce ai scris tu, dar tu mai inteles pe mine? Sau crezi in cintinuare ca am un mod eronat de gandire? poti sa-mi trimiti adresa ta de mail sau un nr de tel ca sa vbim mai bine aceasta prob?
Ultima modificare de mit4jc (21/12/05 22:52)
|
|
21/12/05 22:49
|
|
vaxaly
membru
|
|
adresa mea de mail este vaxaly@yahoo.com !sper sa avem timp sa vb. totusi pe messenger ar fi mai interesant sa vorbim. ...si incerc sa inteleg ce spui tu
|
|
21/12/05 23:07
|
|
fineas
Exclus
Inregistat: 11/01/06
|
|
De la Adam pana la Moise ,Cuvantul nu ne relateaza nimic despre serbarea sabatului .Sabatul a fost dat pop. Israel odata cu asezarea legamantului ,pentru a fi respectat cu sfintenie .Exod 31;16,17.Rom.14;3-5.restul este vorba in vant.Sanatate!!
_______________________________________ SHALOM
|
|
13/01/06 16:52
|
|
vaxaly
membru
|
|
am avut de pregatit pt sapt viitoare o lucrare din Genesa. si am ales sabatul si ziua de odihna. O sa o postez si aici cand e gata. Sabatul are o conotatie interesanta in NT, si Isus arata cum trebuie tinut adevaratul sabath. E interesant ca il negam asa de vehement fara sa il studiem. Nu cred ca Dzeu l-a instituit pt ca nu avea ce face, ci pt ca trupul nostru are nevoie si el de o odhina, de o odihna in care sa Il laudam pe Creator.
|
|
16/01/06 21:19
|
|
fineas
Exclus
|
|
EVREI 4;8-11.cugeta ,roagate,si DUMNEZEU iti va vorbi doar prin CUVANTUL scris in biblie,lasa conotatiile,crede ce i scris ,nu filozofa,ca te pierzi singur.1COR 3;19.FI binecuvantat.PS GALAT 4;10 COLOS 2;1617.
Ultima modificare de fineas (16/01/06 23:09)
|
|
16/01/06 23:06
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
(paranteza, offtopic - Cuvantul care nu este scris in Biblie nu-i Cuvantul lui Dumnezeu?)
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
17/01/06 00:41
|
|
vaxaly
membru
|
|
fineas a scris:
EVREI 4;8-11.cugeta ,roagate,si DUMNEZEU iti va vorbi doar prin CUVANTUL scris in biblie,lasa conotatiile,crede ce i scris ,nu filozofa,ca te pierzi singur.1COR 3;19.FI binecuvantat.PS GALAT 4;10 COLOS 2;1617. |
dar tu nu faci legatura dintre Noul Testament si Vechiul? men, serios ma ingrijorezi. crede ce ii scris si nu cerceta? apoi atunci ma las de tot. Suntem indemnati sa cercetam SCRIPTURILE. Pavel a cercetat, a filosofat, a fost cu grecul grec, cu iudeul iudeu, etc. ..deci ce nu scrie in Biblie sa fie anatema? orice cuvant?
|
|
17/01/06 12:54
|
|
fineas
Exclus
|
|
SCUZAM A cati spun dar esti tare la cerbice,sau nu stii sa citesti DEUT 31;16,17 COPII LUI ISRAEL SA PAZEASCA SABATUL ........frate vad ca nu credeti o iota din biblie,din ce semintie te tragi,din partea mea poti sa ti sabatul eu nu te judec ,dar nici tu pe mine ,Luca 6;5.
|
|
17/01/06 16:05
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|