TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Despre pacat si mantuire/Pacatul, o mare dilema Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 13
iulian
membru

Locatie: Kirkland, WA
Inregistat: 16/03/05
in Biblie sunt prezentate 3 categorii de lucruri
1. despre care Dumnezeu spune ca trebuie sa le facem
2. lucruri pe care Dumnezeu ni le interzice
3. lucruri despre care nu zice nimic
cercei, piercing, tatuaje intra in zona 3. daca unul din lucrurile din zone 3 te duce la pacat (zona 2), atunci e mai bine sa nu`l practici, apoi daca devi o pricina de poticnire pentru fratii tai la fel, aici cu pricina de poticnire e putin "?", pentru ca stau si ma intreb cum de noi tinerii bisericii putem fi o pricina de poticnire pentru cei mai in varasta cei care si`au trait toata viata alaturi de Dumnezeu in casa Lui, cei care ar trebui sa fie "stanca" bisericii, cum pot ei sa se impiedice de "noi" care suntem abia la inceput ..., cum pot cerceii, piercingu sau tatuaju sa duca la pacat? sunt un "car" de pacate pe care noi tinerii le pierdem din ochii
1. mandria, reputatia "eu sunt cineva"
2. popularitatea, multi tineri se vor putea lua dupa cei care poarta asa ceva "woow ... ce cool e asta ... ce smecher" ... popularitatea castiga tot mai mult teren in biserica si e pacat, pentru ca ajungi sa`ti faci modele oameni si nu pe Hristos, sunt o gramada de tinerii ignorati in in bisericii doar pentru ca nu au nimic "special" care sa atraga ochiul, nu sunt cantareti nu au nici o functie ... biserica e tot mai plina de cei ca ei ... si e tot mai plina de cei care`si cauta popularitate ... si tot mai plina de ce`i care`i ignora ... si astfel se creeaza o "batalie", o concurenta intre tinerii din biserica ... oricat de mult ati nega asta, e o realitate ... si e pacat, pentru ca tu ca si om esti un nimeni, si nu poti fi cineva ... oricat de "sfant" te`ar crede lumea Dumnezeu te cunaoste, El priveste in adancul inimii tale si ce lumea nu vede vede Dumnezeu, daca ajungi sa cazi in "popularitate" sau in "mandrie" eul tau primeste valoare si incetu` cu incetu` il scoti pe Isus din viata ta chiar daca zici ca El iti conduce viata ... daca porti piercing doar ca fi in pas cu moda ... sa zici "asa se poarta astazi", inainte de a face un lucru pune`ti intreabre W.W.J.D., toti purtam acele "raspandite" bratari ... dar tinem vreodata cont de ce scrie pe ele? pentru ce le purtam de dragul de a fi in "pas cu moda din biserica" de a fi cool ... este o concurenta intre tinerii bisericii de a fi cat mai "populari" sa arati cat mai bine, sa fi cat mai bine in pas cu moda, sa poti privi intr`o oglinda si sa zici "wow sunt cineva acolo" ... oglinda iti spune ceva ... dar adevarata oglinda cuvantul lui Dumnezeu ce`ti zice? "tot timpul ai cautat sa fii cineva intre oamenii si ai pierdut din vedere ceea ce ti`a fost dat, tu esti cineva intre oamenii esti cineva pentru ca esti creatia lui Dumnezeu in primul rand si esti unic(a), nimeni nu mai este ca tine, in al doilea rand si asta ar trebui sa ne faca cei mai fericiti oameni de pe intregul pamant "Dumnezeu" insusi Dumnezeu creatorul universului, este TATAL NOSTRU",

Galateni 3:26-29 "Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Cristos Isus. Toţi care aţi fost botezaţi pentru Cristos, v-aţi îmbrăcat cu Cristos.Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Cristos Isus. Şi dacă sunteţi ai lui Cristos, sunteţi „sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă."

suntem copii lui Dumnezeu! nu suntem de capul nostru intr`o lume plina de lupi, suntem niste oi... si foarte usor putem deveni lupi 1 Corinteni 10:12 "Astfel dar cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada", Ioan 17:15 "Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău." - noi suntem sarea lumii ...

poti spune "sunt slab", poti spune "asa sunt eu, nu pot sa ma schimb" si bine zici, tu nu te poti schimba doar El poate face asta, si El iti va da putere ... sa te schimbi ...

Galateni 4:6
"Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava”, adică: „Tată!”


_______________________________________
pidar is eu blea

19/03/05 13:16

   
dbogdan
membru

Locatie: Chicago,USA
Inregistat: 21/03/05
Buna Iulian ti-am citit mesajul si as vrea sa sti caci sunt oameni care isi mai acorda timp sa citeasca si mesaje lunig caci defapt si eu tot asa am fost obisnuit pe forum sa dezbati unele lucruri...

Sunt deacort cu tine in ceea ce a zis dar eu stiu eu poate as mai aduga ceva sau celputin iti spun punctul meu de vedere...

Adevar caci
1)Dumnezeu ne-a spus unele lucruri care sa nu le facem si stim caci este pacat.
2) Sau lucruri care trebuie sa le facem si daca nu le facem este pacat de exemplu binele care putem sa-l facem si nu il facem.
3)Acum dupa parerea mea sunt lucruri lasate la incredintarea noastra mai ales cele de care nu spune nimic sau celputi putem face referire la ele in legatura la altatele.

22.    Incredintarea pe care o ai, pastreaz-o pentru tine, inaintea lui Dumnezeu. Ferice* de cel ce nu se osandeste singur in ce gaseste bine.
*1 Ioan 3.21. 
23.    Dar cine se indoieste si mananca, este osandit, pentru ca nu mananca din incredintare. Tot* ce nu vine din incredintare, e pacat. 

In Romani vb despre aceastra incredintare... Iar cu poticnirea ce as putea sa zic este caci prea mutli se poticnesc prea repede... mai ales la Romani, nu putem sa ne traim orice aspect din viata cum se poticneste unu altu...

Dar totusi eu nu prea cred caci piercing si tatuajele intra in zona 3 caci avem diferite texte Biblice care adreseaza aceste lucruri...

Eu cred caci perspectiva Neopropestantilor si Protestantilor din Romania si probabil Europa Rasariteana este oarecum prea aspra asupra podoabelor din cauza zelului dupa sfintenie dar gresit Biblic...

De exemplul textul urmator din Ezechel:

" 8.    Cind am trecut Eu pe linga tine, M'am uitat la tine, si iata ca iti venise vremea, vremea dragostelor. Atunci am intins peste tine poala* hainei Mele, ti-am acoprit goliciunea, ti-am jurat credinta, am facut legamint cu tine, zice Domnul Dumnezeu, si ai fost** a Mea!   
9.    Te-am scaldat in apa, te-am spalat de singele de pe tine, si te-am uns cu untdelemn. 
10.    Ti-am dat haine cusute cu fir, si o incaltaminte de piele de vitel de mare, te-am incins cu in suptire, si te-am imbracat in matasa. 
11.    Te-am impodobit cu scule scumpe, ti-am pus bratari* la mina, si o salba** la git;
12.    ti-am pus o veriga in nas, cercei in urechi, si o cununa minunata pe cap. 
13.    Astfel, ai fost impodobita cu aur si cu argint, si ai fost imbracata cu in suptire, cu matasa si cusaturi cu fir. Ai mincat* floarea fainei, miere si untdelemn. Erai de o frumuseta desavirsita**, ba ajunsesei chiar imparateasa.
14.    Ti s'a dus vestea* printre neamuri, pentru frumuseta ta; caci era desavirsita de tot, datorita stralucirii cu care te impodobisem, zice Domnul, Dumnezeu."   
15.    „Dar te-ai increzut* in frumuseta ta, si ai curvit, la adapostul numelui tau celui mare; ti-ai revarsat curviile inaintea tuturor trecatorilor, si te-ai dat lor.
16.    Ai luat* si din hainele tale, ti-ai facut inaltimi pe cari le-ai impodobit cu toate colorile, si ai curvit pe ele: asa cum nu s'a intimplat si nici nu se va mai intimpla vreodata.
17.    Ti-ai luat pina si minunatele tale podoabe de aur si de argint, pe cari ti le dadusem, si ti-ai facut niste chipuri de barbati, cu cari ai curvit.  "

Dumnezeu compara binecuvantarile Israelui cu niste podoabe cu care l-a impodobit. Vedem caci Dumnezeu nu acuza podoabele ce acuza mandria cu care s-a mandrit Israelul avand acele podoabe.

47.    Eu am intrebat-o, si am zis: „A cui fata esti?" Ea a raspuns: „Sint fata lui Betuel, fiul lui Nahor si al Milcai." I-am pus* veriga in nas, si bratarile la mini. 

Rebeca ceruta in casatorie lui Issac.

  8.  Asculta, fiule*, invatatura tatalui tau, si nu lepada indrumarile mamei tale!
*Cap.4.1;6.20. 
9.    Caci ele sint o cununa* placuta pe capul tau, si un lant de aur la gitul tau. 

Proverbele compara cununa si lantul de aur  cu invatatura tatalui...

Deasemenea putem vedea caci chair daca Templul lui Dumnezeu era contruit cu aur pe dinauntru de exemplul chivotul si alte parti ale templului totusi sfintenia este podoaba Templului si nu aurul din el:

  5.  Marturiile Tale sint cu totul adevarate; sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cit vor tinea vremurile. 

Tot acelasi lucru spune si aceste versete  gresit interpretate de multi:
3.    Podoaba* voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, . 
4.    ci sa fie omul* ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu. 

Deci spune caci nu cu aurul pe care il aveti sa va mandriti si sa fie podoaba voastra ce ce omul ascuns. Tot la fel ca si cu Templul care nu isi are podoaba in aur ce in sfintenie.

In iacov ne spune sa nu dam mai multa cinste unui om cu un inel decat altuia nu sa ii aruncam inelul ca sa se pocaiasca... Isus in pilda sa foloseste inelul ca ceva frumos semn al mosteniri. Eu nu am gasit nimic rau cu podoabele doar in cazul in car educe la mandrie. Lucifer a fost la fel inpodobit sui s-a mandrit acolo a fost pacatul...

Iarasi depsre tatuaje vb sa nu ne facem smene pe corp am sa caut versetul...

Numai bine.


23/03/05 09:26

   
iulian
membru

Locatie: Kirkland, WA
Inregistat: 16/03/05
de-acord cu tine bogdane ... nu inelu e problelma sau cerceii sau podoabele ci modul in care ne raportam la ele ... Dumnezeu nu spune despre podoabe ca fiind ceva rau ... nu zici nici sa porti nici sa nu porti te lasa pe tine sa decizi (zona 3) ... dar daca purtarea podoabelor te duce la mandrie ... atunci devine pacat si e bai ... intelegi ?

_______________________________________
pidar is eu blea

23/03/05 15:00

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Categoriei 3 i se mai spune si "Zona Gri", asta pentru ca acolo cam fiecare crede cum crede. si aici trebuie sa fim foarte atenti, cand zicem ca "sa faci asa ii gresit, sau cutare lucru ii pacat", pentru ca multe chestii ni se par incorecte pentru ca asa am fost invatati in biserica, sau in familie, sau asa ni se pare noua ca este corect. sa nu uitam ca mediul in care crestem ne influenteaza, cartile care le citim ne influenteaza, imaginea pe care o avem despre Dumnezeu in minte ne influenteaza trairea si multe alte lucruri. si lucrurile astea cred ca ne influenteaza cand pecetluim un lucru din zona gri cu "pacat".

intr-adevar, trebuie sa fim totdeauna in dragoste, si sa nu-i facem pe fratii nostri sa pacatuiasca. si asa cum s-a mai spus, podoabele nu au voie sa devina motive de mandrie.....pentru ca va veni smerirea si nu-i chiar placut cand esti smerit! (nu intelegeti gresit, ma refeream la actiunea de smerire)


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

05/04/05 17:26

Site web  
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
In primul rand ce inseamna pacat?
Pacat inseamna a incalca legile morale ale lui Dumnezeu si ceea ce iti soune Dumnezeu, in mare.
dar la unii tot e pacat.
Pavel vorbea intr-o imprejurare si zicea ca el este incredintat ca in Isus Christos toate lucrurile sunt curate, caci el vorbea acolo de anumite lucruri si de incredintare, dar unii au cugetul mai slab.Asta este.
Iar de poticnit cum se poate poticni cineva de tine?Ce inseamna a te poticni?
Daca va veti uita in Romani 14 este un text care spune "INGADUINTA CRESTINA".
Deci trebuie sa ne ingaduim unii pe altii.Adica sa ne acceptam asa cum suntem.Textul acesta este foarte rar citit iar multi l-au uitat de mult.Eu trebuie sa-l accept pe celalt de langa mine chiar daca nu se imbraca ca mine, nu asculta aceeasi muzica ca mine, etc dar totul sa fie pentru Christos.


30/04/05 16:41

   
mbuta32000
membru

Locatie: Cernica, Romania
Inregistat: 19/05/05
Buna tuturor.
Nu stiu daca este cel mai bun exemplu dar as vrea sa-l folosesc pentru a ilustra ceea ce inteleg eu prin "a te poticni in cineva".
Omul  dintotdeauna a vrut un model la care sa priveasca si pe care sa-l imite. Find crestini noi trebuie sa avem ca model suprem de viata pe Hristos. Insa nu putem scoate din calcul amprenta pe care o lasa asupra noastra cei de langa noi. Si acum exemplul : copilul pastorului. In multe biserici tinerii privesc cu interes la copiii pastorilor cum se poarta. Daca exemplul lui este bun nu e nici o problema dar daca eu vad pe baiatul pastorului ca si-a vopsit parul in culorile curcubeului (am exagerat putin pentru a sublinia ideea) la inceput raman nedumerit pentru ca stiu ca nu e bine in fata lui Dumnezeu. Dar in timp s-ar putea sa-mi zic: "Stai putin, daca baiatul pastorului a facut acel lucru, eu de ce sa nu-l fac" Si uite asa in loc sa cresc in viata spirituala, dau pasi inapoi.
Astept si opiniile voastre la ceea ce am scris,
Domnul cu voi!


20/05/05 09:45

Site web  
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
pacat este orice "lucru" care compromite relatia noastra cu Dumnezeu! si care ne departeaza de Dumnezeu!
(pe scurt)


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

31/05/05 01:38

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Imi place tare mult cuvantul "pacat" in limba engleza care se scrie "SIN" si are in centrul lui cuvantul/litera I = EU. Deci pacatul are in chintesenta lui eul nostru, dorintele noastre egoiste si murdare. Dumnezeu ne zice CE TREBUIE sa facem, nu CUM SA FACEM. Un pastor zicea odata ca e ca si cand am avea un pumn inchis in care tinem toate principiile pe care le gasim in Biblie si mana cealalta este deschisa metodelor. Doamne ajuta, Doamne da izbanda!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

08/09/05 20:03

Site web  
Boltt
membru

Inregistat: 14/09/05
Pe scurt, consider ca pacatul este ignorarea vointei divine exprimata. Desigur acesta are o componenta comisiva si una omisiva.

14/09/05 21:46

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Si totusi, este o chestie aici pe care inca nu o inteleg. Cred ca sunt foarte putini care pacatuiesc "fara voie". Adica, chiar daca cineva pacatuieste fara sa-si dea seaam, sau, de fapt, "ii luat de val", este totusi constient ca actioneaza impotriva Legii.
  Parca zice undeva in Biblie ca noi vom fi judecati dupa legea pe care am urmat-o, nu? Deci, asta ar insemna sa fim judecati doar pentru pacatele comise constient?


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

14/09/05 22:01

Site web  
Boltt
membru

Inregistat: 14/09/05
Exact. Numai ca nu sunt putini cei care pacatuiesc "fara voie". Atat timp cat o lege nu e cunoscuta nu poate fi incalcata. Dar atunci cand afli ca acesta poate fi cunoscuta si ignori cunoasterea ei, desi n-o cunosti pacatuiesti prin omisiune.

14/09/05 22:07

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cred - din pacate - ca o sa fiu trasa mai mult la raspundere decat baba Lelea din varful muntelui. De ce? Pentru simplul fapt ca eu am avut posibilitatea sa aflu mai multe. Si mi se pare interesant faptul ca atunci cand numai ne gandim sa pacatuim este soapta Duhului Sfant cea care ne zice ca nu e corect sa facem asa. De aia tre sa ne cerem iertare si pentru pacatele facute cu voia si fara voia noastra. Cate ganduri ne zboara prin minte si nici macar nu le consideram pacate, cate motivatii si intentii gresite! Doamne, iarta-ne Tu iar!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

14/09/05 22:29

Site web  
Boltt
membru

Inregistat: 14/09/05
Corect. Eu as adauga un mic "medicament". Si anume concentrarea pe succese si nu pe insuccese. Daca facem focus pe caderi si posibilitatile de a cadea vom fi captivi propriei naturi neputincioase. Daca insa facem focus pe succese si pe ceea ce ne da satisfactie, atunci suntem motivati sa mergem mai departe. Nepacatuirea nu trebuie sa devina o obsesie. De aceasta sufereau fariseii din vechime si au ajuns sa faca o religie proprie, paralela, bazata pe eforturi omenesti. Si au esuat.

14/09/05 22:34

   
black angel
membru

Locatie: K-pitala
Inregistat: 25/09/05
Am auzit foarte multa lume care se intreaba daca un anumit lucru,nespecificat in biblie, este pakat sau nu? Problema pakatului , mai ales in privinta renumitei "zone gri" este banal de simpla(shi nu ma hazardez delok cand spun acest lukru). Intrebarea  korecta nu este nicidekum daca un anumit lucru pe care-l facem sau l-am facut deja este pakat ci DACA ACEL LUCRU DA SLAVA LUI DUMNEZEU SAU NU? Si hai sa fim sinceri cu noi insine si sa rekunoastem ca de multe ori am savarsit anumite fapte despre care nu este scris klar in biblie ca sunt pakatoase dar la care daca am avea un minim de bun simt ar fi extrem de klar ca nu-i fac placere lui Dumnezeu. Si am sa dau shi un exemplu koncret. In biblie nu vom gasi nici un lok in care sa skrie(sau sa se lase de inteles) ca ar fi un pakat sa joci la Loto si sa fiti konvinsi ca nici nu e un pakat. Insa daka ne gandim un pik , biletul ala kosta , si cu banii aia puteai face un lukru mult mai folositor. E adevarat ca multi pot sa spuna " Pai eu dau bani la biserika si dau si la oamenii aflatzi in nevoie , deci e dreptul meu sa imi cumpar shi un amarat de bilet la Loto". Asta asa e , dar este lipede ca lui Dumnezeu nu-i face placere sa te vada cum risipesti in lok sa faci ceva care sa-i dea slava.Tot in legatura cu exempul dat de mine unii ar putea sa spuna " Mai omule , sa fii konvins ca daca eu as castiga potul cel mare as da totzi banii la saraci" . Dar va intreb shi eu (si nu e o intrebare retorika) cum se face ca de zeci de ani de cand exista loteria asta nici un om pokait nu a kastigat sume fabuloase? Eu unul nu am auzit , daka voi ati auzit de asa ceva va rog sa-mi spunetzi shi mie , poate exista shi nu stiu eu.

_______________________________________
Life and Death are two beautiful ladies but first of them is too short to live with it so LIVE YOUR DEATH

02/10/05 13:25

   
nana_s
membru

Locatie: romania
Inregistat: 04/10/05
...e drept ca uneori ne lasam condusi de lume si nu de cuv lui D-zeu dar atunci cand pacatuiesti si esti constient de lucrul acesta cred ca foarte important e sa nu te lasi in starea cea de jos trebuie sa intelegem ca daca ne-am cerut iertare si stim ca D-zeu ne-a iertat trebuie sa ne ridicam si sa ne apropiem de El....am experimentat si eu ca atunci cand pacatuiesti ai impresia ca nimeni nu e asa de pacatos ca tine si nu e bine ca vei ramane jos si nu te vei mai putea ridica!!!deci....capul sus ....hai ca atunci cand pacatuim sa facem din inima cei trei pasi ai pocaintei:  1. regreti  2. iti ceri iertare  3. si promiti sa nu mai faci!!!ptr a nu experimenta ce inseamna sa ramai jos...ca sincer e dureros!!!trebuie sa ne ridicam si sa fim puternici!!D-ne ajuta-ne!!!

10/10/05 20:18

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
nu prea sunt de acord cu punctul 3. stii ca scrie in Biblie ii mai bine sa nu faci un juramant decat sa nu-l implinesti. oare care om de pe pamantul asta poate promite ca n-o sa mai pacatuiasca niciodata? sa fim realisti totusi...

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

11/10/05 15:58

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Da-ul tau sa fie da si nu-ul tau sa fie nu...deja e destul...
Nu trebuie sa juri sau sa promiti ceva, pentru ca nu depinde mereu de tine sa faci sau nu acel ceva...

Pt. black angel : intrebarea korekta este buna. Ti-ai pus-o cand ti-ai ales avatarul?

Ultima modificare de april (01/11/05 20:27)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

01/11/05 20:23

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
E asa de periculoasa zona asta gri. Zicea un pastor ieri ca diavolul cand vine la tine sa te abureasca iti zice:"vezi ca nu mai poti sa bei, nu mai poti sa fumezi, nu mai ai voie sa iei marijuana, vezi ce nenorocit o sa ajungi?", dar el niciodata nu se uita la toate celelalte lucruri pe care Dz le-a creat ca sa ne bucuram de ele! Dadea un exemplu: era la facultate cand mama colegului de camera a facut o tarta cu fructe si i-a trimis-o pustiului ei la internat, dar acesta a plecat acasa in week-end si a lasat tarta acolo. Pastorul si celalalt coleg s-au hotarat sa ia o bucatica astfel incat sa nu se cunoasca. Si au mai luat o bucatica pana ce a ramas numai o mica parte din tarta si s-au hotarat sa o manance si pe aia ca sa nu se cunoasca ca au mancat toata prajitura. Diavolul iti arata cum sa incepi, dar niciodata unde o sa ajungi daca faci lucrul respectiv.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

02/11/05 20:17

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Avem Duhul Sfant in noi, sa ne invete, sa ne calauzeasca...
Cu cat suntem mai umpluti cu El, cu atat ar trebui sa fim mai sensibili in recunoasterea pacatului...


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/11/05 23:03

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Teoria asta o am si eu, dar cand vad ca ea nu se mai aplica in viata multor crestini parca ma indoiesc ca e adevarata, pentru ca vrajmasul pare ca are putere mai mare. Ma gandesc acuma la versetul ala in care zice ca diavolul racneste ca un leu si cauta pe cine sa inghita. Si cred ca Duhul Sfant ne arata care este pacat si care nu, dar importanta este decizia pe care noi o luam!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/11/05 01:33

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
sorry Larisa!
ce spunea april este f adevarat si defapt este sg mijloc prin care putem sa recunoastem toate capcanele diavolului.
dc te uiti sa vezi ce am sc la discutia despre DS, acolo incercam sa aduc in discutie 1Ioan cap 2 unde spune ca ungerea pe care am primit-o ne invata toate lucrurile.
este adevarat ca diavolul racneste ca un leu da mai sp ca sa ne impotrivim lui tari in credinta si el va fugi de la noi asa cum se crede de mare, in alta parte spune ca Acela care este in noi este mai tare decat cel care este in lume, Di Isus a spus:"indrazniti ca Eu em biruit lumea.
deci..dc Dzeu este pentru noi cine poate fi impotriva noastra?


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

04/11/05 16:16

   
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
apropo de podoabe dragii mei eu cred ca tre sa fim mmult mai atenti, pt ca scrie in multe locori di biblie,acum o sa ma gandesc la cateva care imi vin in minte dar dc vreti pot sa vin cu informatii mai fundamentate(pe scriptura bineintales).

stiu ca at cand iacov a fost chemat de Dzeu la betel, s-a ridicat in tabara si a cerut sa fie scosi afara toti dzeii straini ,curatitiva si schimbativa hainele,si se sp acolo ca eu scos afara toti dzeii straini si cerceii pe care-i purtau in urechi...
in alta parte ,atunci cand Dzeu nu a mai vrut sa mearga cu poporul prin pustie si cand Moise tot mijlocea ca sa nu cumva sa-i paraseasca stiti ce a cerut Dzeu?"arunca-ti acum podoabele de pe tine si voi vedea ce-ti voi face."
si acuma un ex din noul testament, cred ca se cunoaste destul de bine celebra epistola a lui petru unde se refera la poboabe si spune ca podoaba voastra sa nu fie acea a omului de afara(adica a trupului)si care sta in purtarea de scule de aur,impletitura parului,haine scumpe ..etc ci sa fie omul ascuns al inimii in curatiia nepieritoare a unui duh bland si linistit care este de mare pret inaintea lui Dzeu

pai dc asta pretuieste inaintea lui Dzeu atunci haideti dragii mei sa ne imbogatim!!!


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

04/11/05 16:38

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ionelcim, ai fi surprins sa afli ca in original versetul vine:"podoaba voastra sa nu stea NUMAI in podoabe ..."! Stiu ca suntem mai mult decat biruitori, stiu ca pot totul in Hristos care ma intareste, dar eu sunt acuma intr-o situatie in viata mea care se numeste tranzitie: tre sa locuiesc in mijlocul oamenilor care au relatii sexuale inainte de casatorie, care sunt homosexuali, ... Adevarul este ca nu Il mai vad pe Dumnezeu lucrand in viata mea, prin mine - abia ma acomodez cu lumea, cu vremea - ploua 6 luni pe an, cu toate! E greu, dar sunt sigura ca o sa ies biruitoare din pustietatea asta si o sa am relatii de calitate!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

05/11/05 02:18

Site web  
ionelcim
membru

Locatie: cluj-napoca
Inregistat: 01/11/05
da asa este, scopul nu a fost sa dau un verdict clar, vroiam sa scot in evidenta faptul ca tre sa fim f atenti ce si cum cu podoabele astea

Dl sa te ajute sa fi lumina si sare acolo unde esti, ma rog sa-ti dea Dl resurse ca sa poti face fata


_______________________________________
"CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos

05/11/05 11:22

   
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
cred ca se pune accent pe ceea ce este cu adevarat important si anume omul dinauntru..si nu neaparat exterioru...
cat priveste podoabele cred ca importanta este atitudinea pe care o avem fata de ele...
unde este inima ta acolo este......stiti voi restu...!


_______________________________________
joy

13/12/05 22:13

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 13    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net