TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Stiinta si/sau religie?/Ce este omul? Din ce este format omul? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ps. 139
13. Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
14. Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
15. Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
16. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
17. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!
18. Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine.
19. O, Dumnezeule, de ai ucide pe cel rău! Depărtaţi-vă de la mine, oameni setoşi de sânge!


17/01/06 09:01

Site web  
local*occultist
membru

Locatie: undeva...
Inregistat: 09/01/06
ce urmeaza sa spun n-are mare legatura cu partea fizica, anatomica, a omului
(doar prin efecte)

a auzit cineva de aure si chakre? fiecare persoana are asa ceva, dar majoritatea nu-si dau seama de existenta lor, asa ca sunt prea slabe pentru efecte vizibile

si inc o intrebare despre aure si chakre... este considerat pacat sa lucrezi cu ele?
sa lucrezi cu energia lor?

Ultima modificare de local*occultist (18/01/06 21:12)


_______________________________________
Open your mind

18/01/06 21:10

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Ma distreaza de minune discutiile astea, dar serios ca a trebuit sa ma uit la titlul subiectului ca sa-mi dau seama care e de fapt subiectul: "Ce este omul? Din ce este format omul?"
In nici un sector al vieţii organice,nu exista aşa de multe şi de mari deosebiri în cadrul aceloraşi specii,ca la fiinta umană. Rasa,culoarea,neamul,localitatea,limba sau dialectul,credinţa,ştiinţa,statura sau chipul,inteligenţa aceea fire lăuntrică a oamenilor şi firea sufletească a lor, deosebeşte pe fiecare de toţi ceilalţi,încat fiecare om este doar unul el singur.
Fiecare om este între oameni un exemplu unic.


_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

19/01/06 01:51

Site web  
local*occultist
membru

Locatie: undeva...
Inregistat: 09/01/06
ma scuzati ca va intrerup discutia, dar...
aure si chakre...a auzit cineva de ele?
pareri, chestii, socoteli?


_______________________________________
Open your mind

19/01/06 21:17

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
Pentru a descoperii care este pozitia speciala a omului este necesara o   ierarhizare a “fortelor si capacitatilor psihice” , Omul in raport cu Animalul si
Planta .


Planta

Treapta cea mai de jos a psihicului , care in acelasi timp constituie si forta propulsoare care pune in miscare totul , pana la inaltimile cele mai luminoase ale activitatii spirituale , care asigura energia pentru activitatea celor mai pure acte de gandire , si , de asemenea , a celor mai delicate acte ale binelui , nu este altceva decat “imboldul de a simti” , inconstient si lipsit de sensibilitate si reprezentare. Aceasta prima treapta a devenirii sufletesti este imboldul de a simti , si este caracteristic plantelor .Planta ofera dovada cea mai clara ca esenta vietii nu este “vointa de putere” ci impulsul originar al vietii este impulsul catre reproducere si moarte.Plantei ii lipseste functiile de semnalizare , care se regasesc la animale si care determina orice relatie a animalelor unele fata de altele si care , deja de departe , fac independente animalele de prezenta nemijlocita a acelor lucruri care pentru ele reprezinta o importanta vitala .Abia la om , pe functia exprimarii si a semnalizarii , se construieste  functia de reprezentare si semnificare a semnelor.In lumea vegetala nu o sa intalnim dublu principiu al pionierului si al celor care il urmeaza , al celui care face primul si a celor care il imita , essential pentru toate animalele care traiesc in grup. Aceasta prima treapta  a vietii indreptata catre interiorul ei propriu , capacitatea de simtire , este prezenta la toate animalele si este prezenta si la oameni (omul cuprinde in sine toate treptele esentiale ale existentei in general si , in special , ale vietii si cel putin in privinta regnurilor esentiale intreaga natura isi atinge prin el cea mai concentrate unitate a existentei sale). Nu exista nici o sensibilitate , nici o perceptie , nici o reprezentare in spatele careia sa nu se afle acel impuls obscure ( imboldul de a simti ) , pe care acest impuls sa nu-l intretina cu focul sau in care se intersecteaza continuu perioadele de somn si de veghe. Pana si cea mai simpla simtire nu este pur si simplu consecinta unei excitatii ci , intodeauna , si functia unei atentii instinctive.

Animal


A doua forma sufleteasca esentiala , care urmeaza in ordine obiectiva a treptelor vietii sufletesti ,capacitatiile de simtire extatice nediferentiata (planta –impuls sensibil), este ceea ce desemnam prin numele de Instinct .Instinctul este definit exclusiv din asa numitul comportament al fiintei vii. Comportamentul unei fiinte vii constituie intodeauna obiectul unor observatii exterioare si al unor descrieri posibile.Comportamentul instinctive (specific animalelor) se petrece numai in asemnea situatii tipice care revin , care sunt importante pentru viata speciei ca atare si nu pentru experienta mai speciala a individului. Instinctul sta in serviciul speciei , indifferent ca e vorba de cea proprie sau de o alta specie  cu care cea proprie se afla intr-o relatie importanta . Comportamentul instinctiv nu este niciodata o reactie a mediului inconjurator , provocata de continuturi speciale si variabile de la individ la individ , un asemenea comportament are loc numai cand ia nastere o anumita structura cu totul speciala , care se produce la o ordonare tipica pentru specie a factorilor posibili ai mediului inconjurator . In timp ce continuturile speciale pana la cele mai indepartate pot fi schimbate , fara ca instinctul sa fie indus in eroare sis a conduca la actiuni gresite , cea mai mica schimbare a structurii are ca si consescinta greseala .Corespunzator instinctul sta in slujba speciei , considerat in fundamentele sale , insascut si mostenit ,ca si capacitatea generala transmisibila prin mostenire a formelor de comportament asa cum sunt, in mod natural , obisnuinta ,dresajul si capacitatea de a invata si facultatea de a judeca.Caracterul innascut nu inseamna ca comportamentul instinctiv ar trebui sa se produca imediat dupa nastere , el inseamna numai ca , intr-o perioada anumita a cresterii si a maturizarii , o forma sau alta a comportamentului instinctiv se relationeaza eventual cu diferitele forme de manifestare ale animalului.

Om

Din comportamentul instinctiv prezent la animal , se nasc doua comportamente , comportamentul potrivit obisnuintei si comportamentul inteligent , suma acestor doua comportamente se regaseste in Om , aceasta capacitate specifica omului este memoria asociativa , care are la baza suma faptelor de asociere , reproducere ,reflexele conditionate. Caracteristica fundamentala a noului comportament , specific numai omului , este ca pe baza comportamentului fiinta intra in slujba vietii, se schimba intr-un mod rational , incet si permanent .


Planta - impuls sensibil

Animal - instinct

Om - inteligenta practica .


21/01/06 11:43

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
Pozitia speciala a omului in raport cu planta si animalul , nu este data de inteligenta practica si capacitatea de alegere specifica omului , acest nou principiu prezent doar la Om , se afla inafara de tot ceea ce , in cel mai larg sens , noi putem numi viata. Ceea ce face din om cu adevarat Om , nu este o noua treapta a vietii (memoria asociativa , intelingenta practica) , in definitiv nu doar o treapta a unei formne de manifestare  a acestei vieti, ci un principiu opus , in general , oricarei vieti, inclusiv vietii omenesti.In centru notiunii de "spirit" este functia sa speciala de cunoastere , un fel de cunoastere care numai el o poate da , oricare ar fi determinarea psiho-fizica  a fiintei spirituale , determinarea sa fundamentala nu este alta decat desprinderea ei existentiala de organic , libertatea sa , detasabila nu atat a sa insasi cat a centrului sau existential de calea sa , de presiunea care il apasa , de dependenta sa de organic , de viata si de tot ceea ce tine de "viata" , chiar si de inteligenta sa instinctuala. O existenta spirituala nu este legata de instinct si lumea inconjuratoare , ci independent de lumea inconjuratoare .Spirit are numai o fiinta vie care este in stare de obiectualitate deplina.

21/01/06 11:57

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
s-ar putea sa va speriati cand va dati seama cat am sters din ultimele mesaje scrise. am sters tot ce era offtopic, si cred ca asa-i bine, ca discutiile interesante de aici sa continue. (si mesajul asta am sa-l sterg peste cateva zile). daca este cineva nemultumit de actiunile mele, sa se planga. :)

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

22/01/06 00:09

Site web  
Angel_Of_Death
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 22/10/06
De ce tot ce spuneti, si tote teoriile voastre duc spre Dumnezeu?? Ce credeti ca e Dumnezeu? Vati gandit vreo data, daca omul ar gandii cu 100% din materia cenusie a creierului ce ar fii, sau ce ar putea face sau ce ar fii ??
*Parerea mea este ca biblia si Dumnezeu este un mit.
Argumentare * pe scurt
    In trecut (acum mai bine de 2000 de ani, pe cand a fost scrisa biblia) unii oameni erau folosit ca sclavi, duceau o viata foarte grea, nu se puteu bucura de viata ca si noi acuma, si trebiuau sa creada in ceva, in ceva dupa moarte pentru a nu se sinucide sau omora intre ei. Daca lua cele 10 porunci vedem ca au fost scrise tocmai in acest scop. Iar daca luam biblia de cand a fost ea scrisa si pana in prezent observam ca a fost modificate de nenumarate ori, tocmai pentru ca gandirea omului a inceput sa fie tot mai "larga", nu mai gandeau ca si in nainte "Imi traiesc viata asta greu, iar in viata deapoi o sa imi fie bine"
Acuma fiecare e liber sa gandeasca cum vrea si sa creada ce vrea.
In mare asta e parerea mea despre biblie si Dumnezeu!!


22/10/06 22:21

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

Angel_Of_Death a scris:

In mare asta e parerea mea despre biblie si Dumnezeu!!

Numai ca aici e vorba despre " Ce este omul? Din ce este format omul? ".

Si poate ne spui parerea ta despre om.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

22/10/06 22:57

   
Angel_Of_Death
membru

Locatie: Arad, Romania
Inregistat: 22/10/06
Omul..... este doar o infatisare a sufetului, care circula in univers sub diferite forme. Cam asta ar fii in cateva cuvinte parerea mea de \spre ce este omul

22/10/06 23:10

   
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Şi cum ai dedus tu că omul este doar înfăţişarea sufletului?

23/10/06 00:18

   
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
angel_of_death.. , e ciudat ca pomenesti de teoria evolutiei religioase (in care si eu cred pana la un punct).. si apoi ne spui ca noi avem suflet.. si ca sufletele noastre "circula prin univers"
eu zic sa lasi expresiile filozofice si sa fii mai specific.. nu ai limita asa mica de spatiu pe forum..


_______________________________________
let there be truth

23/10/06 19:52

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Angel_Of_Death a scris:

In trecut (acum mai bine de 2000 de ani, pe cand a fost scrisa biblia) unii oameni erau folosit ca sclavi, duceau o viata foarte grea, nu se puteu bucura de viata ca si noi acuma, si trebiuau sa creada in ceva, in ceva dupa moarte pentru a nu se sinucide sau omora intre ei.


  Pentru mine nu eşti o persoană destul de credibilă pentru a îmi însuşi ca certitudine această presupunere a ta. ÃŽn afară de spusele tale ai alte dovezi în sprijinul acestor afirmaţii? Măcar o mărturie scrisă din acele vremuri.Angel_Of_Death a scris:

Daca lua cele 10 porunci vedem ca au fost scrise tocmai in acest scop.


  Din nou repet că presupunerile tale nu reprezintă certitudine pentru mine. Nu faci decât să pui la îndoaială afirmaţiile interne şi mărturiile istorice externe ale Bibliei. Cam subţire argumentaţie: "vă zic eu că nu-i aşa!"


Angel_Of_Death a scris:

Iar daca luam biblia de cand a fost ea scrisa si pana in prezent observam ca a fost modificate de nenumarate ori, tocmai pentru ca gandirea omului a inceput sa fie tot mai "larga", nu mai gandeau ca si in nainte


  Şi aceste afirmaţii mie îmi par clişee desprinse din îndoctrinarea evoluţionistă. Dacă eşti interesat de opinii alternative poţi vedea ce se scrie la topicurile legate de cărţile Bibliei. Date istorice concrete.

  Cât despre modificarea Bibliei .... dacă vai citi vreodată despre modalitatea de transmitere a cărţilor Bibliei până la noi ai să observi mai degrabă obsesia pentru păstrarea exactă a textului original, cu toate problemele întâlnite de-a lungul timpului tocmai datorită celui care a tot încercat să-i schimbe textul. Şi deşi nu a reuşit, măcar lansează minciuni cum că ar fi făcut-o. Cine-l crede fără dovezi ... treaba lui.

Ultima modificare de Lupea_Filip (30/10/06 16:08)


30/10/06 16:08

Site web  
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
nu vreau sa contrazic pe  nimeni dar as vrea sa arat ce spune Biblia cu privire la om:genesa 2:7 "Domnul Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul s-a făcut astfel un suflet viu."asadar omul este un suflet viu care are datorita suflarii de viata(oxigenul)el exista sau supravetuieste.daca Dumnezeu ar opri oxigenul sufletul moare.ezechiel 18:4,20.la fel si animalele create de Dumnezeu sunt un "suflet viu".omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu anume:putere:psalm 62:11;dreptate:deutr.:32:4;iubire:2ioan4:8,16 si intelepciune:pvoverbele:2:6.

_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

28/02/09 15:34

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

daniel.drehluta a scris:

daca Dumnezeu ar opri oxigenul sufletul moare

Trupul, nu sufletul ;) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

28/02/09 15:57

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
Atunci intreb:ce se intelege prin trup?
Daca Biblie spune:"omul sa facut un suflet viu" atunci nu este vorba de trup ca este un suflet viu?
daca Exechiel spune ca "sufletul care pacatuieste acela va muri" atunci nu este vorba ca trupul care pacatuieste acela va muri?


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

01/03/09 18:59

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
te rog sa citesti toata discutia de la subiectul asta si poti afla.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

01/03/09 19:01

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09
April inafara de pilda cu bogatul si saracul Lazar (deci o pilda!)ce alt argument ar mai fi asupra nemuririi sufletului?sustinut de Sfanta Scriptura.

daca o creatura are viata in ea se poate spune ca este un suflet viu(geneza 1:30)
deoarece sangele care circula in vene este baza vietii umane si animale se poate spune ca viata consta in sange(geneza9:4,5)
Levitic 17:11  "Căci viaţa trupului este în sânge. Vi l-am dat ca să-l puneţi pe altar, ca să slujească de ispăşire pentru sufletele noastre, căci prin viaţa din el face sângele ispăşire."
prin urmare viata sau sufletul nu poate sa supravietuiasca si sa existe ca o creatura afara din trup.cand fortele de viata sunt despatite de trup sufletul sau creatura vie moare nu numai trupul.


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

01/03/09 19:05

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
argumente sunt destule la acest subiect . te rog sa le citesti si sa le comentezi ;) .

apoi te mai rog sa iti editezi mesajele in loc sa postezi consecutiv.

spor :) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

01/03/09 19:54

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
I-am editat eu.


daniel.drehluta a scris:

daca Dumnezeu ar opri oxigenul sufletul moare.

Si totusi "sufletul moare" chiar si in prezenta oxigenului. Nu exista nicio diferenta fizica intre un trup mort si unul viu. Doar ca unul functioneaza iar celalalt nu si nici nu mai poate fi facut sa functioneze. Asadar, mai e ceva in plus fata de ce este material. Trebuie sa fie vorba de ceva imaterial care sa mentina trupul in stare de functionare.

De asemenea, in cazul in care, la moarte, incetam efectiv sa existam cum mai putem vorbi de inviere? Ce sa invieze daca nu mai exista nimic? Trebuie o recreatie. Iar daca se face o noua creatie atunci ce rost a mai avut jertfa de ispasire a lui Isus? Pentru cine? Pentru ce?


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

03/03/09 12:30

   
ambasador
membru

Inregistat: 28/02/09

Archangel a scris:

Trebuie sa fie vorba de ceva imaterial care sa mentina trupul in stare de functionare.

poti sa imi demonstrezi lucrul acesta?a dotat Dumnezeu pe om cu "ceva imaterial" la crearea lui?mai citeste facerea omului.

Archangel a scris:

De asemenea, in cazul in care, la moarte, incetam efectiv sa existam cum mai putem vorbi de inviere?

dar cum sa invie ceva care deja este viu daca e sa o luam dupa teoria ta?

Archangel a scris:

Ce sa invieze daca nu mai exista nimic?

are Dumnezeu grija de toti oamenii cari i-au fost credinciosi.ei sunt scrisi in acea "carte de aducere aminte"(Maleahi 3:16)

Archangel a scris:

Iar daca se face o noua creatie atunci ce rost a mai avut jertfa de ispasire a lui Isus?

care a fost rolul jerftei de ispasire a lui Isus?iertarea pacatelor.numai prin jertfa lui omul scapa de pacatul adamic.trebuia o viata perfecta(a lui Isus) sa inlocuiasca acea  viata(jertfa)perfecta(a lui Adam) ca asa cere legea lui Dumnezeu viata pentru viata.
"Pentru cine?""Pentru ce?"Pentru ca toti oamenii cari cred in jertfa lui Isus sa poata fi mantuiti.


_______________________________________
Proverbe 18:10  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.

07/03/09 23:52

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
te rog sa citezi corect.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

08/03/09 08:34

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

daniel.drehluta a scris:

poti sa imi demonstrezi lucrul acesta?

Da. Iti dau un trup mort care are toate organele intacte. Fa-l sa functioneze.


daniel.drehluta a scris:

are Dumnezeu grija de toti oamenii cari i-au fost credinciosi.ei sunt scrisi in acea "carte de aducere aminte"(Maleahi 3:16)

Cum poate avea grija de cineva care nu mai exista?


daniel.drehluta a scris:

Pentru ca toti oamenii cari cred in jertfa lui Isus sa poata fi mantuiti.

Cum mai sunt ei mantuiti daca nu mai exista?


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

11/03/09 16:51

   
mihai33
membru

Locatie: constanta
Inregistat: 25/06/10
Dumnezeu a facut un om din lut ca pe un castel din nisip si acestui castel in forma de om i.a dat suflare de viata . Uneori literalul ascunde subintelesuri care pot fi chiar si taine grele .
Doamne mantuieste.mi spiritul si sufletul si trupul si duhul .
Acesta este un citat biblic nu mai retin exact ce carte
Dar care poate fi interpretat si chiar este in diferite variante.

Eu prefer varinata in care toate cele patru elemente au cite o semnificatie .
Spiritul este suflarea* de viata comuna oricarei fapturi vii .
Sufletul este insumare dintre calitatile caracterului si defecte . Calitatile sint continjte de hainele spirituale care trebuie spalate duhovniceste. Ele trebuie cizelate dezvoltate intarite pina la maximul potential al sfintenjei arhante mantuitoare martirizind toate defectele.
Sufletul nu e stabil ca spiritul ci e schimbator bun sau rau.
El inceteaza la desavarsire pt  ca devine una cu spiritul adica doar calitati fara defecte. Pr ca spiritul se poate manifesta prin calitati /mai multe sau mai putine in functie de regn sau treapta ingereasca.
Exista la om sapte trepte ale desavirsirii corespunzattoare celor sapte stele si sapte duhuri ale lui Dumnezeu.
Duhul fiind Duhul sfint care circula sau radiza din noi care si el trebuie intarit si desavirsit .

Din punct de vedere psihologic sufletul poate fi detaliat in doua categorii de discriminare .
Sa zicem una pe verticala si una pe orizontala
cea pe verticala contine
constient
subconstient care tine de superego
supraconstient care tine de ego
superconstient incluzind si inconstientul colectiv sau inspiratia divona care e domeniul haric spiritual indiferent de credinta si care se manifesta la cei care au botezul daruit cu sau fara stirea lor.
Impartirea pe orizontala grupeaza calitatile caracterului in functie de un anumit specific domenii numite arhetipurile psihologice pozitive .
Exemple de arhetipuri
arhetipul copilului
al mamei
al tatalui
profesorului si preotului
Sinele fiind spiritul /integrator al tuturor


13/02/14 21:44

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

mihai33 a scris:

Doamne mantuieste.mi spiritul si sufletul si trupul si duhul .
Acesta este un citat biblic nu mai retin exact ce carte
Dar care poate fi interpretat si chiar este in diferite variante.

Seamana cu citatul Biblic, dar nu-i chiar citatul.Eu prefer varinata in care toate cele patru elemente au cite o semnificatie .

Nu se merge dupa p[referinte ci dupa cum e corect.Exista la om sapte trepte ale desavirsirii corespunzattoare celor sapte stele si sapte duhuri ale lui Dumnezeu.

Aste de unde e luata?


Duhul fiind Duhul sfint care circula sau radiza din noi care si el trebuie intarit si desavirsit .

Duhul Sfant nu radiaza din noi ci de la Dumnezeu.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

17/02/14 21:27

   
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net