|
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
De la: mine / tine / el / ea / noi / voi / ei / ele,
pentru: tine / mine / ea / el / voi / noi / ele / ei .
Loc pentru dedicatiile nostre literare 
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
31/05/10 17:39
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
De la mine, pentru voi toti 
|
|
20/06/10 12:37
|
|
FiicaDeRege
membru
Inregistat: 03/11/08
|
|
Multumim, daaria. Zilele astea numai textul asta l-am avut in minte. 
_______________________________________ Inima mea este Templul Lui.
|
|
20/06/10 14:58
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
Multumesc si eu daaria 
|
|
20/06/10 15:15
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
pentru pretenii mei bacalaureanti Stati linistiti ca ii mare vrajeala, sa vedeti cum o fi in sesiune la faculta, atunci abia inveti cum e sa te dai cu capul de pereti )
Glosa de Mihai Eminescu [pe el il stiu cel mai putin la bac]
Vreme trece, vreme vine, Toate-s vechi si noua toate; Ce e rau si ce e bine Tu te-ntreaba si socoate; Nu spera si nu ai teama, Ce e val ca valul trece; De te-ndeamna, de te cheama, Tu ramâi la toate rece.
Multe trec pe dinainte, In auz ne suna multe, Cine tine toate minte Si ar sta sa le asculte?... Tu asaza-te deoparte, Regasindu-te pe tine, Când cu zgomote desarte Vreme trece, vreme vine.
Nici încline a ei limba Recea cumpana-a gândirii Inspre clipa ce se schimba Purtând masca fericirii, Ce din moartea ei se naste Si o clipa tine poate; Pentru cine o cunoaste Toate-s vechi si noua toate.
Privitor ca la teatru Tu în lume sa te-nchipui: Joace unul si pe patru, Totusi tu ghici-vei chipu-i, Si de plânge, de se cearta, Tu în colt petreci în tine Si-ntelegi din a lor arta Ce e rau si ce e bine.
Viitorul si trecutul Sunt a filei doua fete, Vede-n capat începutul Cine stie sa le-nvete; Tot ce-a fost ori o sa fie In prezent le-avem pe toate, Dar de-a lor zadarnicie Te întreaba si socoate.
Caci acelorasi mijloace Se supun câte exista, Si de mii de ani încoace Lumea-i vesela si trista; Alte masti, aceeasi piesa, Alte guri, aceeasi gama, Amagit atât de-adese Nu spera si nu ai teama.
Nu spera când vezi miseii La izbânda facând punte, Te-or întrece nataraii, De ai fi cu stea în frunte; Teama n-ai, cata-vor iarasi Intre dânsii sa se plece, Nu te prinde lor tovaras: Ce e val, ca valul trece.
Cu un cântec de sirena, Lumea-ntinde lucii mreje; Ca sa schimbe-actorii-n scena, Te momeste în vârteje; Tu pe-alaturi te strecoara, Nu baga nici chiar de seama, Din cararea ta afara De te-ndeamna, de te cheama.
De te-ating, sa feri în laturi, De hulesc, sa taci din gura; Ce mai vrei cu-a tale sfaturi, Daca stii a lor masura; Zica toti ce vor sa zica, Treaca-n lume cine-o trece; Ca sa nu-ndragesti nimica, Tu ramâi la toate rece.
Tu ramâi la toate rece, De te-ndeamna, de te cheama: Ce e val, ca valul trece, Nu spera si nu ai teama; Te întreaba si socoate Ce e rau si ce e bine; Toate-s vechi si noua toate: Vreme trece, vreme vine.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
26/06/10 10:29
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
RainSong a scris:
pentru pretenii mei bacalaureanti Stati linistiti ca ii mare vrajeala, sa vedeti cum o fi in sesiune la faculta, atunci abia inveti cum e sa te dai cu capul de pereti ) |
Mare adevar graiesti...
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
26/06/10 13:06
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
Pentru voi. 
Ia un suras si ofera-l cui nu l-a avut niciodata. Ia o raza de soare si fa-o sa zboare acolo unde domneste noaptea. Descopera un izvor si uda pe cine traieste in noroi. Ia o lacrima si pune-o pe chipul celui ce nu a plans niciodata. Ia curajul si pune-l in inima cui nu stie sa lupte. Descopera viata si povesteste-o cui nu stie sa o inteleaga. Ia speranta si traieste in lumina. Ia bunatatea si daruieste-o cui stie sa daruiasca. Descopera dragostea si fa-o cunoscuta in LUME.
Ultima modificare de daaria (06/02/11 12:15)
|
|
06/02/11 12:15
|
|
Reficul
membru
Inregistat: 06/02/11
|
|
Pentru fiecare om care exista pe acest Pamant, pace lui si tuturor.
E-asa de trist să cugeti ca-ntr-o zi, poate chiar maine, pomii de pe-alee acolo unde-i vezi or să mai stee voiosi, în vreme ce vom putrezi.
Atâta soare, Doamne,-atâta soare o să mai fie-n lume dupa noi; cortegii de-anotimpuri si de ploi, cu par din care siruie racoare...
Si iarba asta o să mai rasara, iar luna tot asa o să se plece, mirata, peste apa care trece- noi singuri n-o să fim a doua oara.
Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate gasi atata vreme pentru ura, când viata e de-abia o picatura intre minutu-acesta care bate
si celalalt - si-mi pare nenteles si trist ca nu privim la cer mai des, ca nu culegem flori si nu zambim, noi, care-asa de repede murim.
_______________________________________ Ai milă, Doamne, de noi, pentru că nu ne recunoaştem pe noi înşine şi de atâtea ori credem că suntem îmbrăcaţi când defapt suntem goi.
|
|
06/02/11 12:58
|
|
Reficul
membru
Inregistat: 06/02/11
|
|
Nu, autoarea este Magda Isanos. Poeziile scrise de mine nu sunt cine stie ce, sunt mai melancolice, in concordanta cu starile mele 
_______________________________________ Ai milă, Doamne, de noi, pentru că nu ne recunoaştem pe noi înşine şi de atâtea ori credem că suntem îmbrăcaţi când defapt suntem goi.
|
|
06/02/11 13:47
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|