TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Prietenie la... distanta ? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 10
monica
membru

Inregistat: 16/03/05
Draga Tabbie,
in primul rand, bine ai venit pe forum. E demna de luat in considerare povestea ta. Baieti or fi si in America, dar daca acolo nu e cel cu care te-ai potrivi, degeaba...
Voi stiti cel mai bine daca relatia voastra e una serioasa sau nu.
Daca crezi ca aceasta relatia merita sa investesti in ea, atunci
intoarce-te, dragostea adevarata n-o intalnesti la tot pasul.
Dumnezeu sa va binecuvinteze pe amandoi si sa va ajute sa cresteti in relatia cu El si in relatia voastra!

Ultima modificare de monica (15/02/06 21:32)

15/02/06 21:31

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Tabbie, sunt de partea ta! Si eu as pleca acasa cu primul avion daca nu as avea de incheiat niste invarteli pe aici! Nu e ciudat cum noi astea mai sociabile vrem sa mergem acasa cand dam de o civilizatie dintr-asta egoista? Sunt sigura ca prientenul tau te asteapta cu sufletul la gura. Cand imi aduc aminte de conversatiile mele pe mess ma umfla rasul de multe ori pentru ca uneori era exact asa cum ziceai si tu: eu ziceam una, el intelegea alta, eu ziceam o afirmatie, el o lua ca pe o interogatie si tot asa. E greu sa intretii o relatii de la distanta, dar nu imposibil!

15/02/06 22:38

Site web  
Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
Deci si prin urmare ...

obs: nu am stat sa citesc cele 77 de post-uri dinaintea mea...

prietenia la distanta nu este asemanatoare dintre noi si Dumnezeu?! ... o relatie,casatoria spre exemplu...care e rolul ei?! ... va las sa raspundetzi dupa aia va spun :p

15/02/06 22:55

o_fata
membru

Inregistat: 11/02/06
Nu stiu daca e cel mai corect sa o compari cu relatzia cu Dumnezeu. Ca sa ajungi sa`L cunoasti pe Dumnezeu ai Biblia care iti dezvaluie caracterul Lui, citind Biblea si traind in prezenta Lui zi de zi, din experientele cu Domnul...toate (si multe altele) te ajuta sa`L cunoasti...Dar daca ai un prieten la distantza si`l cunosti doar din ce iti spun altzii, iti spune el la tele, pe net, sau cum pastrezi legatura cu el...nu stiu daca ajungi sa fii multumit...iti doresti sa te lamuresti, sa vezi tu...mai ales cand are ca scop casatoria....nu potzi sa te bazezi doar pe cuvinte....

16/02/06 00:37

daria
membru

Inregistat: 25/01/06

Seraphim a scris:

Deci si prin urmare ...

obs: nu am stat sa citesc cele 77 de post-uri dinaintea mea...

prietenia la distanta nu este asemanatoare dintre noi si Dumnezeu?! ... o relatie,casatoria spre exemplu...care e rolul ei?! ... va las sa raspundetzi dupa aia va spun :p

Eu cred ca este total diferit. Sunt 2 moduri de a privi relatile pe orizontala si verticala. Una e relatia cu Dumnezeu si care ma rog sa nu fie nciodata la distanta si alta cu oamenii in care un rol important il ai si tu depinde de tine cum vreis a fie aceea relatie saud aca vrei sa fie. :)
Despre castorie rolul ei il poti gasii in ceea ce a lasat  Dumnezeu un exemplu e in Geneza 2:18.
O zi binecuvintata!

16/02/06 14:03

Ste.fan
membru

Inregistat: 15/11/05
nu v-ati prins...va mai dau un hint

cum se simte un tata cand isi tine in brate pentru prima data primul nou-nascut?! cum s-a simtit dumnezeu cand si-a vazut fiul in chinuri?!

nu e doar ca e ceva total diferit,paradoxal e si ceva asemanator ...relatiile "noastre" bineinteles ca nu au nimic de a face cu cea care este intre noi si Dumnezeu! totusi avem nevoie de ele,si ele ne pregatesc pentru ce urmeaza...

16/02/06 16:41

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Dragostea care o daruim mai departe este singura care o pastram pentru noi. - Elbert Green Hubbard

16/02/06 23:37

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Dragostea pe care o daruim la...distanta? :D

Ca parca despre asta era vorba aici: prietenie la... distanta ( am putea spune si dragoste, de ce nu ? )

16/02/06 23:40

simple
membru

Inregistat: 19/10/05
dragostea la distanta e totdeauna mai dulce...dar cand esti langa celalalt cand vine cu nervi de la scoala sau lucru si nu are pe altcineva pe cine si-i varsa numai pe tine care l-ai asteptat cu sufletul la gura toata ziua..si o face fara sa vrea.

daca o relatie la distanta poate sa dureze...stiti parerea mea:depinde de cat timp e distanta, cat de mare si din ce cauza..
dar fie la distanta fie aproape...doar atunci cand e bazata pe Dumnezu si cand e dragoste adevarata poate sa mearga...iar ca sa fie dragoste adevarata si Dumnezu trebuie...

16/02/06 23:56

redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

Seraphim a scris:

nu v-ati prins...va mai dau un hint

cum se simte un tata cand isi tine in brate pentru prima data primul nou-nascut?! cum s-a simtit dumnezeu cand si-a vazut fiul in chinuri?!

nu e doar ca e ceva total diferit,paradoxal e si ceva asemanator ...relatiile "noastre" bineinteles ca nu au nimic de a face cu cea care este intre noi si Dumnezeu! totusi avem nevoie de ele,si ele ne pregatesc pentru ce urmeaza...

No people. Modul in care relationezi cu cei din jur vorbeste despre relatia ta cu Dumnezeu.
Indiferent de tipul de relatie. Citeste Biblia mai atent si acolo vei vedea ca relatia Biserica  Dumnezeu este comparata cu relatia dintre Mire(Isus) si Mireasa(Biserica - adica noi toti cei care credem). Nu poti sa te certi cu cel de langa tine si mergi inaintea lui Dumnezeu, daca intelegi ce vreau sa zic.
Esenta Legii Lui Dumnezeu este Dragostea, pentru El si pentru aproapele tau.
(Matei 22:34-40)
People! Tot ce faci trebuie sa fie pentru Slava lui Dumnezeu. Oriunde esti.
Daca vrei sa ai pace si sa ai izbanda in viata ta.
Apply it cause it works!

17/02/06 03:25

redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

laura_emma a scris:

dragostea la distanta e totdeauna mai dulce...dar cand esti langa celalalt cand vine cu nervi de la scoala sau lucru si nu are pe altcineva pe cine si-i varsa numai pe tine care l-ai asteptat cu sufletul la gura toata ziua..si o face fara sa vrea.

daca o relatie la distanta poate sa dureze...stiti parerea mea:depinde de cat timp e distanta, cat de mare si din ce cauza..
dar fie la distanta fie aproape...doar atunci cand e bazata pe Dumnezu si cand e dragoste adevarata poate sa mearga...iar ca sa fie dragoste adevarata si Dumnezu trebuie...

Amin.

17/02/06 03:26

o_fata
membru

ai dreptate cu distanta la cat de mare este intre prieteni:)cred ca mult mai bine intelegi un lucru cand treci pe acolo, sau cand se vorbeste de lucruri concrete, nu generalitati....eu una am experimentat asta, si cand eu eram intr`un capat al tarii si prietenul in celalalt (ceea ce era cel mai des), mi se parea ok, dar cand a plecat din tara (nu pt foarte mult timp)...mi s`a parut...nici nu mai zic:>...era tot la distanta, dar conta granita:))
In tot timpul asta conteaza foarte mult sa comunici cat mai mult si partenerii sa fie deschisi unul cu celalat, sa deiscute despre orice neintelegere, orice inconvenientza...

18/02/06 14:58

o_fata
membru

dragostea la distantza, o fi mai dulce dar nu potzi sa cunosti partenerul la fel de bine
as prefera sa vina o data de la scoala nervos si sa vad cum reactioneaza, cum se "razbuna pe mine" decat sa fie cel mai dragutz o data la nu stiu cat timp
Dar pana la urma...Dumnezeu stie ce`i mai bine pt fiecare, si tre sa`L lasam pe El sa aleaga pt neo!!

18/02/06 15:01

Magda_cj
membru

Inregistat: 17/02/06
eu am avut o relatie la distanta cu cineva si mergea spre casatorie
vb in fiecare zi ne ziceam totul si alea alea
mie Dumnezeu mi-a dat o memorie foarte buna (de precizat ca baiatul era pocait) si vb la tel si pe net si cum puteam si intr-o zi a inceput sa se contrazica si tot asa si tot asa si atunci am intrat pe adresa lui cu alt nik si mi-am dat seama de ce om e realmente
nu poti sa te gandesti la casatorie cu cineva daca nu gusti si ziua rea a lui....cand te vezi o data pe luna si e tot cu gura pana la urechi nu asa merge o casnicie....mai ai si zile cand va certati si va impacati.
eu sincer admir pe oameni care au relati la distanta. eu nu mai vreau asa ceva pt mine
trebuie sa aratam prin tot ce facem ca Domnul e in viata noastra si la distanta auzi numai o parte din "adevar"
contactul zi de zi cu acel om e cu totul alceva

19/02/06 22:38

Larisa
membru

Impresionanta atitudinea ta, Magda. Ai fost o tipa desteapta! Vroiam sa ma leg de afirmatia ta: "mai ai si zile cand va certati si va impacati". Si inca cate! Cel putin in relatia noastra am stabilit ca sa implinim versetul: "nu lasa sa apuna soarele peste mania noastra" si uite asa am decis sa discutam lucrurile imediat dupa ce s-au intamplat, sa invatam ce inseamna sa ierti si sa continui sa ierti si gata. Ne distram de minune dupa ce ne certam - noi zicem ca discutam in contradictoriu. E normal ca sa nu existe intelegere perfecta pentru ca venim din medii diferite cu probleme de optica si pana se ajusteaza acestea dureaza un timp.

20/02/06 01:07

Site web  
oanaforgaci
membru

Inregistat: 19/03/05
magda si eu am avut o relatie la distanta. ne desparteau 5 ore (era din cj :) ). la fel ca si tine si eu vb zilnic cu prietenul meu, chiar de 5x pe zi cel putin jumatate de ora, ceea ce ma obosea uneori. simteam ca ma controleaza de la distanta si ca mereu e umbra mea iar asta ma deranja ptr ca eu sunt o fire mai independenta si imi place sa fiu libera. vb la tel, pe mess si ne sc si mail-uri, unoeri erau asa de lungi ca imi oboseau ochii citind. :) e fain intr-un fel ptr ca simti ca prietenul tau ar fi langa tine. pove mult si se intareste comunicarea. ajungi sa-l cunosti prin intermediul asta,sa ii cunosti totul vocii cand e fericit, trist sau nervos, dar numai din ceea ce spune el si asta nu e de ajun, nu a fost ptr mine. ptr mine era prea putin sa ne intalnim numai o data pe luna sau uneori de doua ori depinde dc era vacanta sau sarbatoare. de aceea relatia mea nu a tinut mai mult de un an, dar nu regret.
cum ai spus si tu magda, contactul de fiecare zi sau macar de cateva ori pe saptamana e cu totul altceva. si nici eu nu m-as mai implica intr-o relatie la distanta ptr ca imi consum prea mult energia si in loc sa ma intareasca ma consuma.

20/02/06 19:03

Site web  
o_fata
membru

Inainte de a incepe relatzia mea la distanta, m`am rugat mult pt asta, si am primit o calauzire din partea Domnului ca e voia Lui sa fie, dar dupa un timp....nu am mai avut aceeasi calauzire, dar dupa un timp, nu am mai avut aceeasi siguranta, de fapt aproape ca s`a dus de tot sigurantza mea. Credetzi ca e ceva normal asa ceva?

21/02/06 23:13

april
admin forum

Este posibil asa ceva. Sa ai calauzire si apoi sa nu o mai ai. Poate ca Dumnezeu a vrut sa te invete ceva din experienta asta...ceva ce poate altfel nu ai fi invatat :)

21/02/06 23:50

Larisa
membru

Poate ca prima data ai vrut sa crezi ca e calauzire! Stiu pe o tipa care avea de ales intre doi tipi si Dz i-a dat un vis cu doi meri: unul era foarte placut la vedere, iar celalalt nu atragea privirile, dar era foarte bun si Dz a pus-o sa aleaga. I-a zis ca El e de acord cu amandoi, dar ca o lasa pe ea sa aleaga. S-a casatorit cu marul care nu atragea privirile si vreau sa spun ca acum e o femei foarte frumoasa si fericita si are si niste pustani foarte faini. De cele mai multe ori avem impresia ca Dz e de partea noastra cand de fapt nu e si ne dam seama mai tarziu de lucrul acesta. Cred ca Dz nu de da unda verde care sa fie o capcana pentru noi. Atunci cand intri intr-o lucrare trebuie sa castigi terenul ala mai intai in rugaciune!

22/02/06 01:40

Site web  
april
admin forum

Larisa, nu cred ca putem noi vorbi de cineva , daca a fost sau nu calauzit de Dumnezeu in ceva! E adevarat ca persoana respectiva s-ar fi putut insela, dar eu cred ca este posibil sa ai calauzirea Lui si la un moment dat sa fii confuz. Mie mi s-a intamplat.

22/02/06 07:59

Cris Cristi
membru

Inregistat: 22/02/06
Nu credeti ca o relatie prea apropiata strica dezvoltarea sanatoasa(spiritual) a unei prietenii? Eu cred ca prietenia la distanta, pentru o perioada limitata,poate fi un test al maturitatii acelei relatii...sigur ca pe un om nu-l poti cunoaste in detalii in toate domeniile pentru ca noi insine suntem intr-o permanenta schimbare ( maturizare   sau...)Sunt convins ca pe un partener il poti cunoaste cel mai bine comunicand si petrecand mult timp cu el,dar cu toate astea s-ar putea sa ne scape unele aspecte pe care numai Dumnezeu le vede...

22/02/06 20:01

Larisa
membru

Inteleg ce vrei sa spui April si sunt de acord cu tine. Eu cred ca in momentele de confuzie diavolul i-a controlul si vrea sa vedem daca ducem lucrarea mai departe sau ne speriem si o luam la fuga.  Eu intotdeauna ma gandesc la versetul ala care zice ca daca e de la Domnul o sa reziste lucrarea, daca nu nu.

22/02/06 20:03

Site web  
Sunflower
membru

Inregistat: 04/11/05
of....ce intrigi...ce probleme....
relatiile la distanta?...nu pot sa zic ca am fost implicata in vre una pana acum...totusi, cel mai bun prieten al meu este la mii de km distanta de mine. e o poveste lunga si complicata, dar ideea de baza pe  care vreau sa o transmit este ca daca Domnul este baza unei relatii, atunci distanta nu conteaza. Cu prietenul meu am fost in acelasi loc 3 veri, in care am ajuns sa il cunosc vesel, trist sau...doar plictisit. Totusi nu cred ca faptul ca am stat atata in acelasi loc e baza relatiei noastre. O relatie, la distanta sau nu, se bazeaza in primul rand pe Domnul. Degeaba fac oamenii o casa, daca nu o zideste Domnul ... apoi, trebuie sa fie sinceritate....un anumit grad de vulnerabilitate...ii spui anumite lucruri celeilate persoane, si realizezi ca te poate rani, sau te poate ajuta. Am trecut prin multe noi doi....nu ne-am mai vazut de doi ani, si ultima data cand ne-am vazut a fost imediat dupa moartea tatalui meu, deci nu era o perioada tocmai roz...eu eram foarte deprimata, si el incerca sa faca orice ca sa ma ajute...
nu, inca nu suntem impreuna. poate vom fi, poate nu....momentan suntem un pic confuzi. fara sa vrem am pierdut legatura cateva luni (nu au ajuns scrisorile) si a fost o perioada foarte grea, dar in care ne-am dat seama cat de mult conteaza sa vii acasa si sa te apuci sa povestesti cuiva ce ai facut toata ziua...acum suntem confuzi un pic, nu stim daca simtim doar o dragoste frateasca asa cum a fost pana acum, sau daca incepe sa se transforme in altceva...

vreau doar sa spun ca elementul crucial intr-o relatie, fie ea la distanta sau nu, este Domnul...

22/02/06 22:07

Larisa
membru

Si as adauga comunicarea. Nu o sa stii daca e o dragoste frateasca pana nu puneti amandoi cartile pe fatza si le discutati. Cand citeam articolul tau sunflower, mi-am adus aminte de tipul ala din armata care ii trimitea in fiecare zi o scrisoare iubitei lui si care a ajuns sa afle ca tipa s-a casatorit cu postasul. Distanta nu e o piedica in calea unei relatii de prietenie ci e un test. Ganditi-va la cei pe care distanta i-a despartit pe cand nu era posibilitatea de a vb pe mess, de a-i auzi vocea celuilalt pe skype, de a trimite asa de multe scrisori care sa ajunga intr-un asa scurt timp la destinatie ca sa nu mai vb de e-mail-uri si de faptul ca putem sa ne deplasam dintr-un loc in altul cu atatea mijloace de transport pe care le avem la dispozitie, etc. Daca vrei ca o relatie sa functioneze o s-o ai pentru ca suntem in secolul in care avem toate lucrurile la indemana ca sa facem acest scop realizabil mult mai usor.

Ultima modificare de Larisa (23/02/06 00:59)

23/02/06 00:58

Site web  
Sunflower
membru

Inregistat: 04/11/05
dap. comunicarea este esentiala.pai altfel cum sa mentii relatia?
Sunt de acord cu tine Larisa...suntem tare binecuvantati sa traim in secolo acesta....oare cum o fi sa ai casatoria aranjata? sau sa te casatoresti de la 14 ani, si sa nu-ti vezi sotul decat in ziua nuntii? Slava Domnului ca nu trebuie sa trec prin asa ceva!...

24/02/06 06:30

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 10    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la