TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenie, dragoste, casatorie, familie/Invitatie pentru cei casatoriti Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05
O, fetelor am citit si eu mesajele voastre: albertina si magdy, si oh ma doare asa de tare pentru situatia vostra.Nu stiu...cand aud cazuri in care Dumnezeu a lucratsi le'a taiat calea unor tineri cu fericirea, ma simt incurajata-eu, necasatorita!insa cand vad cazurile care stau la celalalt pol...ma ingrozesc.Am cunoscut cazuri si de o parte si de cealalta a baricadei! Uneori "Dumnezeu isi toarna mania in vasul pretios al casniciei" si asta e greu! mi-as dori sa va oferim solutii sa va luam o parte macar din povara aceasta insa asta numai Domnul poate sa faca pentru voi! asa e rugaciunea e singura solutie! Nu demult am citit cartea: Casatorie sfanta ar fi o incurajare pentru voi sa o cititi si dezbate acolo ideea ca Dumnezeu ne vrea mai mult sfinti decat fericiti. Mi se pare asa de grea ideea asta: Dumnezeu are un plan prin asta! Nu cred ca Dumnezeu nu stia dinainte Magdy ca tu ai sa mergi in Timisoara si ca te vei casatori cu sotul tau si totus nu a impiedicat asta...de ce? numai El stie de ce! cred insa ca daca ti'ar soptii motivul ai spune Doamne e super imi duc cu bucurie crucea! sau Albertina crezi ca Domnul nu a stiut cand te'ai nascut in familia aceea ca vei lua la un moment dat o decizie care o sa te coste asa multa suferinta? sunt convinsa ca stia El! si eu nu il inteleg daca vrea sa ne formeze de ce nu ne formeaza printr'o colega sau parinti sau relatii dinastea pe care le putem abandona si merge mai departe...ne formeaza in casatorie acolo unde rana doare cel mai tare si este pe termen lung. Cineva compara casatoria cu un vas de lut, care se poate folosi pana cand va cadea jos si se va sparge...apoi chiar daca il vom culege fir cu fir si il vom lipi cu ceara(asa se lipeau pe vremuri) se va putea folosi vasul in diverse moduri, insa nu se va mai putea pune niciodata in cuptor pentru ca de fiecare data se va topi ceara si vasul se va desface in vechile fisuri! Cred insa ca Dumnezeu totusi poate sa lipeasca cu substantele lui vasele casatoriilor noastre asa incat sa nu se mai dezlipeasca indiferent de puterea focului din cuptor. Si am asa un exemplu o prietena care era in pragul divortului stiu bine etapele relatiei ei cu sotul ca am plans alaturi de ea si ne'am rugat si acum e asa de bine, dumnezeu a lucrat in familia ei minunat si chiar nu demult mi'a zis ca i'a zis cineva ca sunt o familie model. Asa de fain se inteleg de parca niciodata nu ar fi fost cu probleme, si asta numai Dumnezeu a putut face...ma bucur pentur ea enorm!
As vrea sa fiti incurajate, chiar daca e enorm de greu insa Domnul este credincios si daca stati lipite de El veti birui. Ma rog ca domnul sa va binecuvinteze si sa va faca sa cresteti tot mai mult in intelepciunea care este de mare pret pe drumul care duce spre fericirea vesnica!


_______________________________________
sug pula

04/10/07 17:43

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

Corina a scris:

...Uneori "Dumnezeu isi toarna mania in vasul pretios al casniciei" si asta e greu! ...

     Nu stiu pe cine citezi, dar sigur nu pe Dumnezeu. Pentru ca El insusi a instituit casatoria, si in nici un caz nu a facut-o pentru ca, uneori, sa-si toarne mânia peste ea. Nefericirea din astfel de casnicii este numai consecinţa păcatului şi a neascultării omului. Si aici ma refer la persoanele care Il cunosc personal pe Domnul Isus, si totusi nu le pasă de El si de Cuvintele Lui, care ar fi trebuit sa le pastram in noi, actionand numai dupa dorinta si vointa proprie.
     Să nu uităm, preaiubitilor, ca noi suntem slujitorii Domnului si nu invers, făcându-ne socoteli cum să execute Domnul ceea ce-şi doreşte firea noastră neascultătoare.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

16/10/07 10:27

   
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05
Catalin, am preluat citatul acesta din cartea Taina Casatoriei, daca ai putea sa citesti poate ai intelege exact ideea pe care a vrut sa o trasmita autorul. Mi-ar place sa aud si alte pareri legate despre acest subiect, respectiv "Dumnezeu isi toarna mania in vasul pretios al casniciei"! adica ma rog pro si contra se poate ca eu sa fi gresit si se poate ca si scriitorul acela sa fi gresit de ce nu?

_______________________________________
sug pula

03/11/07 12:26

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Mie cartea aia mi s-a parut asa plina de filozofie,ca n-am inteles nimic din ea,recunosc ca m-am straduit de cateva ori s-o citesc,apoi am lasat-o balta...probabil mie imi plac lucrurile simple.
Parerea mea,nu stiu contextul in care autorul a spus citatul acesta,insa cred ca poate fi adevarat in contextul in care unul,sau amandoi partenerii au avut un stil de viata incorect,si ca Dumnezeu sa scoata aur curat din persoanele respectiva,"isi toarna mania in vasul pretios al casniciei",insa nu cu scopul sa-l distruga,ci cu scopul sa produca aur pur,sau un vas de pret.
nu va luati de mine,inerc doar sa pricep la ce s-ar putea referi autorul.


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

03/11/07 15:30

   
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05
Ce faina esti Sarah! e adevarat ca e filozofica dar nu complicata cartea,asa mi s-a parut mie. Uite mi-am gasit in agenda din anul in care am citit cartea citatul, dar din pacate, nu mai am nici cartea,nici nu mai stiu la care pagina se afla nici nu stiu ce scria dupa citat poate ne ajuta cineva..."Este evident insa faptul ca intregul edificiu al vietii individului este ros pe dinauntru de nevoia de apropiere si de esecul realizarii acesteia si ca Dumnezeu revarsa cupa maniei sale in vasul pretios al casniciei". Am ascultat si eu un studiu despre casatorie si profesorul ne spunea ca Dumnezeu a creiat casatoria si tot ce a creat El este bun,cu siguranta El scrie cele mai frumoase povesti de dragoste, si eu sunt convinsa de aceasta, insa uite mai este o carte " casatorie sfanta" si ideea cartii este daca nu cumva Dumnezeu ne vrea mai mult sfinti decat fericiti. Poate El se gandeste ca o sa avem o vesnicie sa fim fericiti, dar acum trebuie sa fim ai Lui, asa ca ne ingaduie poate sa calatorim pe o carare prin care sa fie sigur ca o sa ramanem ai Lui in intregime. Nu stiu cum este...

_______________________________________
sug pula

08/11/07 13:02

   
CatalinD
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 02/03/07

Corina a scris:

...insa uite mai este o carte " casatorie sfanta" si ideea cartii este daca nu cumva Dumnezeu ne vrea mai mult sfinti decat fericiti. Poate El se gandeste ca o sa avem o vesnicie sa fim fericiti, dar acum trebuie sa fim ai Lui, asa ca ne ingaduie poate sa calatorim pe o carare prin care sa fie sigur ca o sa ramanem ai Lui in intregime. Nu stiu cum este...


Citind ceea ce am bolduit in cele scrise de tine, ma intrebam daca poate exista un copil al lui Dumnezeu sfânt şi puţin fericit. Pavel a suferit mult pentru Hristos, dar intotdeauna a fost fericit. Si deasemenea alti eroi ai credintei din Biblie. Însusi Cuvântul Domnului ne indeamna de nenumarate ori sa ne bucuram, sa ne veselim, cu cântare şi laudă multă. Astfel, eu înţeleg că Domnul doreşte să fim sfinţi şi bucuroşi, bucuroşi în Domnul, bucuroşi cu bucuria Domnului.

"Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră" (1 Tesaloniceni 4:3)
"Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămânea în dragostea Mea, după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu şi rămân în dragostea Lui. V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină." (Ioan 15:10-11)

Eu înţeleg din acestea, si din altele, că măsura sfinţirii noastre aduce în aceeaşi măsură bucuria noastră în Domnul.


_______________________________________
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

08/11/07 14:17

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
M-ai facut curioasa. Casatorie Sfanta, incep s-o citesc chiar azi,Taina  casatoriei,voi avea acces mai incolo la ea,dar voi cauta citatul,pentru ca m-ai facut curioasa.(scuze repetitia) In final,eu cred totusi ca Dumnezeu doreste sa fim Sfinti si Fericiti,in acelasi timp.Daca ar fi fost altfel,cred ca ne-ar fi creat altfel.Eu observ in ultimul timp o tendinta a unora de-a despica firul in mii... si unii dau o libertate pana in extrema, altii ingusteaza asa de mult,incat te intrebi asta nu-i pacat cumva...in final eu zic ca e cel mai sanatos pentru noi,sa ramanem la Scriptura.Nu sunt impotriva cartilor,unele sunt folositoare,dar totuls a trecem prin filtrul Bibliei.

_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

08/11/07 14:17

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

april a scris:

S-a discutat si se mai discuta mult despre prietenie, relatii, dragoste, si nu in ultimul rand, despre implicarea lui Dumnezeu intr-o relatie dintre doi tineri crestini.

Casatoria este una din cele mai importante decizii din viata pentru ca  este o decizie care se ia pe viata. ( ma refer la cea crestina )
Ii invit pe cei casatoriti sa impartaseasca si celorlalti cum au fost ei calauziti in alegerea sotului /sotiei. Cum, unde, cand l-au intalnit pe viitorul sot, cum si-au dat seama cine e cel ales de Dumnezeu pentru ei. Cum a lucrat Dumnezeu in cazul lor, de ce au tinut cont in aceasta alegere...

Cred ca vom avea cu totii de invatat din aceste experiente adevarate si, poate vom reusi sa-L cunoastem un pic mai mult pe Dumnezeu si felul in care El lucreaza.

Eu as dori mai multe experiente personale, casatoritilor ;) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

08/11/07 15:51

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Păi ce, vrei să-ţi zică ceea ce deja ştim toţi, că viaţa de căsătorie e de fapt un iad, şi astfel să rămână fără satisfacţia de a-i vedea şi pe alţii căzând în aceeaşi plasă în care au căzut şi ei? :D:D:D:D

08/11/07 16:33

Site web  
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
[Filip tu vad ca ai o problema cu asta]
eh...dar lasa ca te-oi vedea eu si pe tine peste ceva timp... sa vezi ce poze frumoase cu bebe iti pui tu la "pozele noastre" :D

[pfoai...ce mi-am permis sa spun]


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

08/11/07 16:51

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Dacă vreodată o să fac asta, îţi dau voie să mă împuşti!


08/11/07 18:09

Site web  
Gabriella
membru

Locatie: Transylvania
Inregistat: 01/08/07
Şi te numeşti creştin.

_______________________________________
"Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun."
1Tes. 5:21

11/11/07 22:25

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Filip. a scris:

... deja ştim toţi, că viaţa de căsătorie e de fapt un iad, :D:D:D:D


Fratioare Filip,dac-ai stii ce cazuri de-a dreptul fericite am chiar in familie!
Si nu tineri-infierbantati,proaspeti casatoriti,ci oameni cu vechime in casnicii,cu copii;au poate probleme financiare,dar sunt langa Domnul si sunt fericiti!
Si stii care-i culmea?Se vede fericirea lor cu ochiul liber!

Ultima modificare de Magdy (29/01/11 13:24)


_______________________________________
Doamne, mulţumesc că sunt fiica Ta şi nimic nu poate schimba acest lucru! Cânt, visez, sper, trăiesc, iubesc pentru că Tu eşti! Mulţumesc!

10/12/07 15:47

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Eh, mă mâncă limba să zic câteva... dar te las să te bucuri de momentul ăsta, că, deh, suntem "consăteni"...
...
...
...
Hm. am rezistat câteva secunde. Dar nu mai pot.

Păi, bine, Magdy, cine se uită cu ochiul liber la căsătoriţi o muşcă! IO MĂ UIT LA MICROSCOOOOP! Nu mă duşieţ voi aşa di uşîuăr! Dijaba înşiercaţ! Cojocul ista îi di şier! Nu mierje cu acul! Nişi cu lampa di sudurî!

Poate numa' cu plasmă, dar pentru aia trebe o adevărată soare, care să producă aşa o căldură de să nu-i rezist...


Ultima modificare de Filip. (10/12/07 16:10)


10/12/07 16:02

Site web  
Joseph7
membru

Inregistat: 02/03/07
Eclesiastul 4

9 Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor.
10 Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur, şi cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice!
11 Tot aşa, dacă se culcă doi împreună, se încălzesc unul pe altul, dar cum are să se încălzească dacă e singur?
12 Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.
13 Mai bine un copil sărac şi înţelept decât un împărat bătrân şi fără minte, care nu înţelege că trebuie să se lase îndrumat;
14 căci el poate să iasă din temniţă ca să domnească, măcar că poate chiar să se fi născut sărac în împărăţia celui din urmă.

Sa stii ca imi pare rau pentru tine, Filip :).  Domnul a spus ca nu e bine ca omul sa fie singur.  Or fi probleme in familie, dar eu cred ca este mai bine sa le impartasesti cu sotia.  Si apoi, si bucuriile sunt mai mari :).

Ultima modificare de Joseph7 (11/12/07 04:05)


_______________________________________
Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.

11/12/07 04:04

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
hy

_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

11/12/07 12:17

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Tanara crestina,poti sa intri la Noi cei de pe forum sa te prezinti!!

_______________________________________
Doamne, mulţumesc că sunt fiica Ta şi nimic nu poate schimba acest lucru! Cânt, visez, sper, trăiesc, iubesc pentru că Tu eşti! Mulţumesc!

11/12/07 12:37

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

Sarah a scris:

M-ai facut curioasa. Casatorie Sfanta, incep s-o citesc chiar


  eu am citit Casatorie Sfanta..superba carte..o recomand tutturor...


_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

08/02/08 21:40

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

Magdy a scris:

Tanara crestina,poti sa intri la Noi cei de pe forum sa te prezinti!!


... si  sa ne spui cum e cu casatoria asta, daca tot esti pe aproape! =D =D =D


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

25/02/08 06:07

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

OLD TRAIAN a scris:

... si  sa ne spui cum e cu casatoria asta, daca tot esti pe aproape! =D =D =D

Sa ne spuna dupa  ;) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

25/02/08 08:02

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Ma refeream la cartea de care zicea. Daca asteptam pana dupa...poate cine stie cat? ;)

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

12/03/08 16:58

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07
mai asteptati...cartea e atat de buna incat ar trebui s-o cititi ca sa patrundeti in toata frumusetea ei..

_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

12/03/08 21:37

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
si rugaciunile?

Ultima modificare de Roxana (19/06/13 06:31)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


14/03/08 20:47

   
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Roxana, rugaciunile dau roade! Nu dispera! Se poate oare ca Cel ce a zidit urechea sa nu auda? Si Cel ce a-ntocmit ochiul sa nu vada?
Aveam aceeasi frustrare ca si tine, ca Dumnezeu nu mai aude....sau ca cel putin nu vrea sa mai raspunda insa El avea un alt plan, unul al mantuirii pt persoana respectiva. Nu deznadajdui. E poate totul. Biruinta sta in rugaciune :)


_______________________________________
Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot

14/03/08 20:58

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
LARA stiu ai mare dreptate..de multe ori insa cedez si eu..oricum daca nu era Dumnezeu sa ma agat de El nu stiu ce se intampla cu mine pana acum..mi-a dat un copil extraordinar pentru care as face orice si el, micutul este ajutorul meu !! ma rog in continuare si sper sa birui cum spui tu...

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


14/03/08 21:04

   
Pagini:  1 2 3 4 5 6    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net