TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Imbracaminte barbateasca si haine femeiesti Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9
gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
parerile sunt impartite:D si problema este cu doua taisuri:)

21/11/05 12:41

Site web  
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
felul in care se imbraca o fata vb f mult despre caracterul ei.
hainele de pe ele transmit mesaje pe care baietii le interpreteaza fara sa le consulte, asa ca aveti mare grija la ce purtati.
stiu fete la care li s-a intamplat sa opreasaca soferii si sa le intrebe de tarif. ma intreb oare dece?pt ca aveau batic?

21/11/05 14:36

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Ionelcim, nu e chestia de batic. Mi s-a spus de multe ori ca o tipa poarta batic, dar degeaba il poarta. Si mai rau este ca cei necredinciosi au vorbit asa despre fetele noastre. Dar tot nu sunteti la obiect - va invartiti in jurul cozii! Vreti sa poarte fusta, pantaloni, bluze mai largi decat mulate...?

21/11/05 19:22

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Un sac de pânză cu glugă!

21/11/05 19:54

Site web  
Larisa
membru

Fascinata idee! Eu chiar m-as imbraca asa pentru ca pe urma as arata ca o tipa dintr-un film western. Si sacul de panza cu gluga poate avea diferite forme si marimi!

21/11/05 21:31

Site web  
ionelcim
membru

bineinteles ca nu era chestia de batic, ideea era alta.....,stiu si eu cazuri de baticuri purtate degeaba, dar ce sa faci....asta e.

este greu sa sa spui ce sa poarte o femeie ca sa nu "topaie hormonii", si pe langa asta mai conteaza si cum sa misca.

oricum bluzele mulate si fustele scurte te provoaca mai tare ca si cum ar fi in costum de baie. si dc mai canta si in cor, si dc mai este si solista si sta pe primul rand.......frate pastor, scuzama ca nu tin minte predica....

22/11/05 18:36

scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
"bluzele mulate si fustele scurte te provoaca mai tare" asa este...dragule. ce sa-i faci .
Mie imi place sa vad ceea ce nu se vede decat sa vad un buric in toata splendoarea sau un spate plin de tesut adipos

23/11/05 17:28

Larisa
membru

Am inteles, dar nu am priceput! La ce semnale incep hormonii sa topaie?

12/12/05 23:44

Site web  
ionelcim
membru

Larisa, nu prea stiu cum s-o spun, acuma tu sti ca barbatii pot sa-si exprime mult mai greu simtirile si trairile decat femeile, isa promit ca incerc ceva(oricum vad ca nimeni nu are curajul sa posteze pe-aici).

hormonii incep sa topaie numai atunci cand le dai voie. ori privesti o fata, si chiar dc e imbracata automat te poti gandi cum i-ar sta dezbracata si atunci incep beculetele sa scapere, dc este dezbracata nu mai ai nevoie de atata imaginatie insa nu se intampla nimic dc cu mintea refuzi s-o accepti si te faci ca nu s-a intamplat nimic.

acuma problema se pune in felul urmator: cine poate sta linistit langa asa ceva? unii nu rezista de loc, altii mai mult, altii poate chiar nu pot fi sedusi cu nici un chip, insa eu n-as vrea sa ajung in asemenea situatie, asa ca mai bine sa fie fetele mai imbracate decat sa pacatuiesc.

13/12/05 01:59

Larisa
membru

Or sa fie intotdeauna fete dezbracate si un creator de moda zicea "cu cat cultura unii popor e mai joasa cu atat femeile sunt mai dezbracate!" Naspa, nu? E sufient sa scoti capul pe geam si ai raspunsul la intrebarea: "cum stau romanii la capitolul cultura?" Cred ca important e sa facem ca in descrierea aia care vine ceva de genul asta: "prima zi. Vad o groapa. Cad in ea. A doua zi. Vad o groapa, incerc s-o ocolesc, dar cad in ea. ... A cincea zi. Merg pe alta strada!" E normal sa vezi pe cineva pe strada si sa-ti placa, dar in momentul in care ai intors capul cred ca e pacat. Cred ca suntem in stare sa ne controlam mintea si sa nu lasam tot felul de gunoaie in mintea si inima noastra!

13/12/05 02:41

Site web  
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05

Larisa a scris:

Or sa fie intotdeauna fete dezbracate si un creator de moda zicea "cu cat cultura unii popor e mai joasa cu atat femeile sunt mai dezbracate!" Naspa, nu? E sufient sa scoti capul pe geam si ai raspunsul la intrebarea: "cum stau romanii la capitolul cultura?" Cred ca important e sa facem ca in descrierea aia care vine ceva de genul asta: "prima zi. Vad o groapa. Cad in ea. A doua zi. Vad o groapa, incerc s-o ocolesc, dar cad in ea. ... A cincea zi. Merg pe alta strada!" E normal sa vezi pe cineva pe strada si sa-ti placa, dar in momentul in care ai intors capul cred ca e pacat. Cred ca suntem in stare sa ne controlam mintea si sa nu lasam tot felul de gunoaie in mintea si inima noastra!

sunt de acord cu asta, dar de ce sa fie valabil si in cazul 'crestinelor'?De ce sa nu poata sa mearga baietii la biserica sa-L proslaveasca pe Dumnezeu, ci sa fie pusi in situatia de a pacatui?
Oricate scuze ne-am gasi nici una nu prea are valabilitate atat cat face pe uni din copii lui Dumnezeu sa pacatuiasca
Mai bine e sa fiu considerata demodata decat sa fiu o pricina de pacatuire pt cei slabi

21/12/05 15:52

doitili
membru

daca ii suntem placuti Domnului mai conteaza ce parere au ceilalti despre noi?

21/12/05 15:55

ionelcim
membru

nu.

21/12/05 16:09

his_pianist
membru

Inregistat: 19/12/05
Intr-adevar.......femeia trebuie sa se poarte in mod cuviincios dar totushi.....avem un Dumnezeu al dragostei shi nu cred ca El ne vrea ca shi nishte "inapoiatzi" in ochii lumii......eu cred ca e chestie shi de cultura din vremea evreilor......Deuteronom e in Vechiul Testament, shi la fel cred ca e shi cu baticul.....eu sincer......nu am nimic impotriva lui dar nici nu is pentru el.......is baiat shi intr-adevar nu e o problema la mine:))) Dar chiar dak e un lucru in care multzi se "poticnesc" totushi cred ca o fata e mantuita shi fara el! Iar dak il poarta k semn al supunerii fatza de comunitate shi Dumnezeu (biserica) e shi mai bine!!!
........Despre imbracaminte.......ii adevarat ca sunt unele fete care "exagereaza" dar totushi, cum spuneam, Dumnezeul nostru e Dumnezeul Dragostei shi cred ca solutzia se afla undeva la mijloc.......deci, fetelor, nu cred ca e greu sa fitzi mai decente 5-7 ore pe sapt cat statzi la biserica....suntetzi in fatza lui Dumnezeu shi atat timp cat traitzi intr-o comunitate supunetzi-va lui Dumnezeu shi bisericii shi vetzi demonstra ca suntetzi credincioase lui Dumnezeu!!!!
.........Iar dak Domnul va ajuta sa ajungetzi intr-o comunitate mai libera, fitzi LIBERE in Cristos, dar nu exageratzi!!!!!!!
........God Bless ya All.....Merry Christmas with Christ!!!!!!!

21/12/05 18:42

petru
membru

Inregistat: 18/03/05

Intr-adevar.......femeia trebuie sa se poarte in mod cuviincios dar totushi.....avem un Dumnezeu al dragostei shi nu cred ca El ne vrea ca shi nishte "inapoiatzi" in ochii lumii

Eu cred ca Dumnezeu vrea sa fim altfel decat lumea si aici intra si "inapoierea" la simplitate si sfintenie.

"Inoiti-va mintea..." asta e voia lui Dumnezeu. Cuvantul cere sfiala, rusine...si asta inseamna pudicitate in termeni noi. Si acele fete care iau bluze mulate sau/si decoltate, fuste scurte sau/si mulate nu tin cont de pudicitate. Mai este si imbracamintea semitransparenta, care lasa sa se vada lenjeria intima. Astea toate sunt nerusinare, sfidare a rusinii.
   Acum e o moda , adica majoritatea fetelor se imbraca fara rusine, si intr-adevar fetele cu rusine par demodate.
   Demodate sunt fetele care nu au rusine, pentru ca au renuntat la "moda" lui Dumnezeu.

Problema e ca s-a pierdut simtul/simtirea. S-a rigidizat gandirea, s-a conformat cu gandirea lumii,... Hristos e departe de a fi Domn , Duhul Sfant e departe de a fi calauza...pentru asa de multi, care mari si tari si intelepti si educati.
    Se falesc ca sunt intelepti...si se vede ce iese din intelepciunea lor.

Concluzie: Femeia , ca si barbatul,  trebuie sa se imbrace simplu adica  cu frica de Dumnezeu si rusine fata de oameni. Cuvantul decent nu e de ajuns. Decent inseamna sa iei ce gasesti la majoritatea magazinelor ceea ce e in general fara rusine, extravagant si sfidator.

Decent deja nu mai inseamna decent.

21/12/05 22:04

Larisa
membru

O fata care stie ce vrea de la viata si isi trage valoarea din Dz nu o sa fie niciodata mai mult dezbracata decat imbracata. Cand ca si fata nu ai ce oferi lumii te vinzi pe tine. Fetele care vor sa fie bagate in seama, care isi trag valoarea din ceea ce zice X si Y alea trebuie ajutate. De ce femeile "cu carte" sunt diferite de celelalte? Ele atrag in momentul in care deschid gura. Din pacate cam toate fetele pe care le stiu eu si arata foarte bine sunt cam prostute. De ce? Pentru ca ele cred ca pot sa faca fatza lucrurilor cu frumusetea lor. Ei bine pot sa seduca, pot sa excite, dar nu sa fie persoane pe care poti sa te bazezi. "Fetele pocaite, imi ziceau colegii me.i sunt mai frumoase decat cele din lume". In America e o chestie absolut normala sa mergi fara sutien pe strada, dar de fiecare data cand ma gandesc ca mi-ar placea sa merg asa imi vine in minte versetul: "vai de cel prin care vine prilejul de pacatuire". Daca noi o sa-i crestem pe copii nostri in libertatea de manifestare, in necontrolatul dicton: "Fii tu insuti!" sa nu ne miram ca o sa intram mai repede in mormant decat ne-am asteptat! Doamne da-ne intelepciune sa fim o lumina pentru cei din jurul nostru si sa-i ajutam si pe bajeti sa mearga in rai!

21/12/05 22:37

Site web  
doitili
membru

amin

21/12/05 22:46

ionelcim
membru

amin! ca dc noi nu mergem din cauza lor nici ele nu ajung.

23/12/05 16:22

klauddyou
+

Inregistat: 23/12/05
Am de facut cateva mentiuni referitoare la textul din Deuteronom.
Textul de acolo spune de fapt urmatorul lucru: o femeie nu are voie sa poarte hainele unui barbat anume, in sensul ca nu are voie sa poarte haine nu barbatesti, ci care erau posesia unui barbat, adica fusesera purtate inainte de un barbat. Motivul? Igiena. O sa ma intrebati de unde stiu. De la un profesor de ebraica, numit Ioan Alexandru, care a fost si poet. Acelasi motiv al igienei se afla si la originea regulii de a nu purta haine din material compus(spre exemplu, in si lana la un loc). Interdictia de a amesteca in mancare laptele si carnea avea la origine un rezon ce tine de structura umana. Hidratii din carne inhiba productia vitaminei D, care este responsabila cu fixarea calciului in oase. Regulile din Lege aveau niste motivatii foarte intim legate de structura fiintei umane si era normal ca ele sa fie date tocmai de Acela care a proiectat-o si creat-o.
Ce vreau sa spun este ca nu are rost sa ne punem reguli singuri, nu credeti?
Daca e vorba de imbracaminte, cuvantul de ordine este echilibrul. Chiar asa de greu de inteles este? Atunci cand fetele si baietii sunt echilibrati, nu exista motiv de discutie. Daca vrei sa sari in ochi, poti sa o faci. Oricum, o lipsa oarecare de intelepciune este si la cei care sar in sus de fund imediat, in loc sa puna pe seama frustrarilor manifestarile astea. Baieti, privirea sus! Ca acum vin si fetele din biserici imbracate senzual. Asta e clar. Stiti bine la ce ma refer.
Fetelor, incercati si voi sa fiti elegante. Nu sa sariti in ochi. Fiti voi insiva, dar pastrati echilibrul. Este posibil, sa stiti.
Sa fiti sanatosi!
C

24/12/05 13:01

ionelcim
membru

da privirea sus!
aseara a cantat o fata la noi la bise o colinda solo, superfain, fata stie sa cante este studenta la conservator, are o voce de invidiat, dar nare.....sutien.

25/12/05 04:39

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
-x-

Puteţi vreunul dintre moderatori să ştergeţi mesajul ăsta al meu?

Ultima modificare de Lupea_Filip (25/12/05 22:29)

25/12/05 16:18

Site web  
klauddyou
+

Inregistat: 23/12/05
Haide, mai Filip. Lasa ca e bine ca pune punctul pe "i" si... stie ce-i lipsea. Macar daca i-ar spune fetei alei careva, dar asa... cu duhul blandetii :D
Oricum, apreciem, draga Ionel, ca ai fost pe faza. :D
Sa fiti sanatosi!
C

25/12/05 22:13

radutx
membru

Inregistat: 26/12/05
cum mai esti Petrica?
eu sunt radu din suceava...botirca

26/12/05 06:27

Zildjian
membru

Inregistat: 19/12/05
ohoooo....colinde fara sutien...asa ceva nu are ce cauta la microfon...nici pe forumul asta...va rog dupa ce cititi sa stergeti postul asta...

26/12/05 17:45

mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05
Am citit ceea ce ati scris cu totii si stau si ma intreb cum ar putea sa aiba cineva o relatie deosebita cu Dumnezeu daca nu este o lumina in tot ceea ce face. Si aici ma refer la valorile morale pe care fiecare le are depozitate in sacul sau cu cunostinte, si tind sa repet un fragment din ceea ce am postat la subiectul "Traditiile bisericilor": ganditi-va ca traim intr-un secol in care in mare parte a fi la moda inseamna a-ti expune tot ce ai mai bun. Credeti ca venind intr-o tinuta nonconformista am fi noi o lumina pentru cei din jurul nostru? Probabil ca ziceti ca merg prea departe si drept ziceti, dar marea intrebarea este unde sunt limitele noastre. Si renuntand la “uniforma de biserica” oare n-ar insemna in acelasi timp si o coborare a standerdelor noastre morale?
Cum m-as mai putea ruga eu daca as vedea in biserica nu doar o fata, ci mai multe cu un decolteu si cu pantaloni mulati? Oare nu ar veni fel de fel de ganduri peste mine. Sau hai sa nu zic despre mine dar nu toti sunt tari. Iar fiecare este in cautare de exemple. Unde ne-ar fi exemplele?"

Imi vine in minte sora aceea pe care a mentionat-o ionelcim si-mi pun intrebarea cum a fost ea o lumina pentru el?

Posta cineva pe forum si mi-a placut mult faptul ca o fata, si cred ca este valabil si pentru baieti, nu trebuie sa atraga numai prin haine, ci prin modul in care vorbeste si gandeste.    Stau si-mi pun intrebarea aceasta: de ce trebuie sa fim intotdeauna in pas cu lumea? Oare nu sunt haine cu care sa ne imbracam fara sa starnim duhurile?

Ultima modificare de mit4jc (27/12/05 00:32)

27/12/05 00:23

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la